Dodaj do ulubionych

Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w...

• olias Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą 04.02.10, 08:48
      ta! to dlatego śląsk należy do najbardziej niebezpiecznych regionów RP III.
    • Gość: angrusz1 To tylko dwie dyrektorki a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:51
      co z resztą ?

Wszak podobne sytuacje są w każdym gimnazjum .
      Reszta " radzi sobie " - czyli tuszuje .
    • losiu4 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 08:51
      kiedyś takie rzeczy załatwiano w szkole i w domach. Przepraszam,
      nie "takie" bo "takie" się zazwyczaj nie zdarzały. Inne problemy
      wychowawcze. Teraz wzywa sie policję... Ot, pokolenie róbta co
      chceta i bezstresowe wychowanie...

Pozdrawiam

Losiu
    • olias Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 08:52
      tylko przypominam że kiedy Giertych chciał robić porządek w szkole protestowali:
      - nauczyciele
      - rodzice z yntelygencji
      - dziatwa z dobrych domów.

gratulujemy zwycięstwa.
      • jamnnik Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą 04.02.10, 09:13
        olias napisał:

> tylko przypominam że kiedy Giertych chciał robić porządek w szkole
        protestowali gratulujemy zwycięstwa.

Bo Giertych chciał zrobić 'porządek' ze wszystkimi, na szczęście poszedł w cholerę.
        a że nauczyciele reagują tak późno to i skutki zaniechań są opłakane
      • aaeeggrr Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą 05.02.10, 00:44
        Nie wszyscy nauczyciele protestowali. Ale ci, którzy protestowali,
        pokornie przyznają, że nie mieli racji.
    • Gość: set Brak rygorów w szkole prowadzi do wypaczeń IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 08:59
      a ministerstwo oświaty jak zwykle nic nie wie i jest bezradne
    • jano53 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 09:07
      To co w tym gimnazjum nie było religii,a już wiem ci uczniowie na te lekcje
      nie chodzili więc nie miłowali bliźniego.
    • 1abcd2 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 09:07
      Iles tam lat temu,przyjelam sie do szkoly podstawowej jako wozna.Ktoregos dnia
      na moim dyzuze zobaczylam jak chlopak ok.13-14 lat zaczyna ostro rozrabiac.Na
      zwrocona mu uwage cos tam do mnie "pysknal".Nie zdzierzylam,chwycilam
      gowniarza za ucho(dosyc mocno)i wyrzucilam ze szkoly.Widziala to nauczycielka
      dyzurujaca,ktora dobrze widziala,ze chlopak rozrabial.Powiedziala mi,ze mam
      przechlapane,bo chlopak pochodzi z rodziny patologicznej i terroryzuje cala
      szkole,lacznie z dyrektorka.Nie powiem,zebym poczula sie komfortowo.Mialam
      lekkiego stracha wychodzac wieczorem ze szkoly.Coz,stala grupka chlopakow i
      patrzyli na mnie "spod byka".Nie zastanawiajac sie wiele,skrecilam i poszlam
      prosto "na nich".I coz sie okazalo?Wszyscy jak jeden maz powiedzieli mi
      grzecznie DOBRANOC.Od tej pory na MOIM dyzurze zawsze byl spokuj.Niestety po
      kilku latach przeczytalam w gazecie,ze chlopak siedzi za
      pobicie.Reasumujac,wydaje mi sie,ze "linijka po lapkach" nie zaszkodzilo by,a
      bezstresowo to mozna wychowywac zwierzatka domowe.
      • Gość: Lehoo zawsze byl spokuj. IP: *.14.am.szczecin.pl 04.02.10, 12:50
        A coś ty skończyła za szkołę ?
    • ual123 I poraz kolejny Śląsk kojarzy się z patologią 04.02.10, 09:14
      A patologia ze Śląskiem. Nie można tego buractwa gdzieś oddać?
      Czechom, Słowakom, Niemcom? Gówniarzom, najpierw ostro po d..,potem
      na 5 lat do więzienia a psychologom za wdrażanie bezstresowego
      wychowania - po 10 lat za działanie na szkodę społeczeństwu
      • animation_life Re: I poraz kolejny Śląsk kojarzy się z patologią 04.02.10, 09:41
        Oddać ale razem z rodzicami. i ni Czechom ale gdzieś daleko - jak dla mnie Chiny
        by pasowały. tam za takie ekscesy po prostu by zniknęli i nikt by nie zadawał
        pytań....
      • Gość: ja Re: I poraz kolejny Śląsk kojarzy się z patologią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 09:47
        A tobie z patologią się jedynie Śląsk kojarzy? jesteś gościu
        ograniczony czy co? To inne regiony nie mają takich problemów?
        Zamiast smażyć takie wypowiedzi - doinformuj się nieco wiedza nie
        boli..
        • ual123 Re: I poraz kolejny Śląsk kojarzy się z patologią 08.02.10, 08:49
          Owszem inne regiony mają podobne problemy. Tylko dlaczego
          najczęściej takie rzeczy dzieja się na Sląsku? Raz kogoś podpalą,
          innym razem okopią i wrzucą do rowu. I ty się koleżko doinformuj,
          wiedza nie boli, patologie ostatnie przyjmują do świadomości to kim
          naprawdę są...
      • wet3 Re: ula123 04.02.10, 13:36
        ual123 napisał: I po raz kolejny Slask kojarzy sie z patologia

> A patologia ze Śląskiem. Nie można tego buractwa gdzieś oddać?
        > Czechom, Słowakom, Niemcom? Gówniarzom, najpierw ostro po
        d..,potem
        > na 5 lat do więzienia a psychologom za wdrażanie bezstresowego
        > wychowania - po 10 lat za działanie na szkodę społeczeństwu

To nie tylko Slask, ale cala Polska. Odczep sie od Slaska! Druga
        czesc twojej wypoowiedzi ma sens.
    • Gość: Komunista Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 09:15
      Teraz niechaj cała swołocz która zachwycała się prawicowym pomysłem stworzenia gimnazjów, niechaj zada sobie pytanie - czy za komuny takie przypadki były możliwe ??? NIE !!!!! Nie było zaplutych klatek schodowych, w których stoją skejci, dresiarze i inna swołocz - subkultury - wytwory kapitalizmu. Mamy wolność - hip-hop, gry komputerowe w których ten zwycięża, kto odstrzeli więcej ludzi i rozjedzie ich samochodami, a na końcu dorżnie piłą mechaniczną. To jest oblicze kapitalizmu - rozpusta, narkotyki, luzacki styl życia, promowanie swołoczy typu Peja - a potem się dziwić, że młodzież naśladuje... skoro mają do wyboru tylko : Zajarać dżojnta, pobazgrać klatkę, wybić szybę, albo włączyć TV, obejrzeć Texańską Masakrę, film o gangsterach z Bronxu, lub mordę Peji.
    • camel_3d a wszytskiemu winni rodzice.... 04.02.10, 09:20
      bo to oni sa odpowiedzialni za wychowanie dzieci...
      wiec rodzicie powinni rowniez zostac ukarani np...wysokimi karami pienieznymi na
      rzecz zniewazonych nauczycieli, za zniszczony sprzet itd...
      nie rozumiem..dlaczego tak nie jest????? do 18 roku zycia rodzic jest
      odpowiedzialny za czyny dzeicka..
      • everettdasherbreed W szkole powinno być czesne a jego wysokość 04.02.10, 09:27
        uzależniona od ocen i zachowania ucznia.
        Przykładowo, uczeń dobry i wzorowy - 20 zł na miesiąc.
        Pałkarz (dawniej dwójarz) i łobuz - nawet 2000 zł na miesiąc.

Na takiej samej zasadzie, jak zniżki i zwyżki składek ubezpieczenia
        samochodowego OC. Kto jeździ dobrze, dostaje zniżki, stłuczkowcy dostają zwyżki.
      • Gość: angrusz1 Już pisałem coś podobnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:19

Do camel-3d :

Owszem to można wykonać, kiedy rodzic jest normalny , ma środki
        finansowe, itd .
        A co jeśli to pijak , bez pracy i żadnego majątku .
        Dlatego zadam pytanie : dlaczego jesteś taka naiwna , czy ta
        naiwność nie wynika z głupoty ?

Bo ręce opadają jak się czyta takie postulaty .

Chociaż odświeżyłem wątek
        • camel_3d Re: Już pisałem coś podobnego 04.02.10, 10:49

> A co jeśli to pijak , bez pracy i żadnego majątku .

wtedy oznacza to, ze nie jest zdolny do wychowania dzieci i nalezy umiescic te
          dzieci w placuwce opiekunczej lub rodzinie zastepczej..prawda??

choc wtedy prasa si erozpisze, ze bezprawie i kochajacej, albe biednej rodzinie
          dzeici si eodbiera...
          • kosmiczny_swir dobra, ale skad wezmie kase? 04.02.10, 11:37
            Dobra, ale skad wezmie kase na zaplacenie kar? Ja mam inny pomysl. Uczen ktory
            sie zle zachowuje po godzinach szkoly powinien pastowac w tej szkole podlogi,
            zamatac korytarze, zeskrobywac spod lawek przylepione gumy, to by go
            przynajmniej nauczylo odpowiedzialnosci i szacunku do pracy.
            • Gość: zalogowany Naprawa zniszczeń per procuram IP: *.ztpnet.pl 04.02.10, 12:33
              Wniosek, by uczeń, jaki zabazgrolił pół ściany [obok jego ławki] i
              zostal na tym przez uważnego nauczyciela zdybany (i SIĘ PRZYZNAŁ do
              tego!) tę ścianę pomalował - został na radzie pedagogicznej
              odrzucony przez pedagożkę tej szkoły oraz wychowawczynię w
              jego klasie.

Po roku, dwóch, w szkole ścianę tę zamalowal ojciec tego chłystka,
              kiedy szkody z ręki syna zebrały się w większy pęczek. Szkody i w
              internacie przyszkolnym, i w szkole nieopodal ległej.

Ojciec ów był wtedy bezrobotnym i w naturze szkole te
              należności, ochotniczo, "własnorącz", ofiarował.

A wystarczyło chłystka w czas stosowny zobowiązać, by biel ścian
              wiaderkiem z wapnem sam maznął.

Tak, wiele jest podobnych wspomnień z tej szkoły...
          • Gość: leszek Re: Już pisałem coś podobnego IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 12:43
            jak czytam co tu ludzie wypisują - teoretycznie tacy co jakieś
            szkoły pokończyli , pracują i na komputer ich stać, bądź mają do
            niego dostęp w pracy to ręce opadają. Sami są na poziomie tych
            rozwydrzonych nastolatków
            . Przeraża mnie taki obraz społeczeństwa
    • wedry Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 09:27
      Na takie cos trzeba od razu reagowac, bardzo szybko mlode buce wykorzystuja
      slabosc nauczycieli.
    • korcia2000 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 09:29
      Charakterystyczne, że takie ekscesy zdarzają się prawie wyłącznie w
      gimnazjach. Sądzę, że ich utworzenie było dużym błędem zarówno edukacyjnym jak
      i wychowawczym. Z tego systemu władze powinny się jednak możliwie szybko
      wycofać. Na marginesie: ciekawe, że w szkole peerelowskiej takie sytuacje były
      nie do pomyślenia,choć nikt nie wprowadzał do szkoły policji ani nie stwarzał
      jakiegokolwiek aparatu przymusu...
      • morekac Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą 04.02.10, 09:54
        Wcześniej ekscesy zdarzały się w ostatnich latach 8-letniej
        podstawówki...

w szkole peerelowskiej takie sytuacje były
        > nie do pomyślenia,choć nikt nie wprowadzał do szkoły policji ani
        nie stwarzał
        > jakiegokolwiek aparatu przymusu...
        Nie było aparatu przymusu za PRL? Nie żartuj... Nauczyciel był panem
        życia i śmierci.
      • Gość: była gimnazjali... Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:00
        Już nie wspominajmy o szkolach peerelowskich gdyz wówczas to
        nauczyciele bili uczniów a to też nie jest metoda, ale zgodze sie z
        opinią iż gimnazja to był błąd.Rodzi się w nich patologia ponieważ w
        zbyt młodym wieku uczniowie są połączeni w dużą grupę rówieśniczą i
        przybywają z różnych szkół podstawowych(np. we wsiach) w których
        przypuśćmy że w każdej znajdował się jeden gagatek i spotykają się w
        gimnazjum, tworząc taką swoją małą społeczność w której rywalizują
        ze sobą na pomysłowość w byciu bardziej zdemoralizowanym czując się
        bezkarnie gdyz gimnazjum jest obowiazkowe więc tym trudniejsza jest
        decyzja pedagogow o usunieciu takiego ucznia ze szkoly
        • Gość: Hann-a Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą IP: *.centertel.pl 07.02.10, 13:10
          usunąć to należałoby niektórych pedagogów.To właśnie do pani Michalik,oprócz
          Wołodkowiczowej zgłaszam,ze uczniowie tej szkoły ćpają za ogrodzeniem szkoły.
          Odpowiedz była nie nasz teren.Ze wozny i sprzataczki pozwalają uczniom palić.
          Bez echa.
    • Gość: Zdrówko Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: 81.6.191.* 04.02.10, 09:30
      MEN nie chce przyznać że reforma oświaty z utworzeniem gimnazjów była totalnym
      błędem kosztującym setki miliony złotych. Co gorsze z powodu wady systemu
      setki tysięcy młodych ludzi którzy mogliby uczyć się w liceach musi tkwić w
      klasach gimnazjalnych w otoczeniu młodych przestępców. Z młodymi postąpiono
      karygodnie!
    • krk01 haha jeszcze wielu rzeczy nie wiecie 04.02.10, 09:31
      "...Dwaj to wychowankowie domu dziecka z orzeczoną demoralizacją i nie wiadomo, dlaczego trafili do szkoły publicznej..." zgodnie z propozycja nowej ustawy o ktorej cisza w szczekaczkach rzadowych ze wzgledu na oszczednosci bedzie sie likwidowac placowki opiekujace sie takimi dziecmi. jak twierdza nie wolno odbierac rodzinie takich dzieci i pomagac im w domu haha bo taniej.. opiekowac sie nimi beda opiekunowie rodzinni i beda miec 20 rodzin pod opieka co wychodzi w 40godz tyg pracy 2 godziny na rodzine i 4 rodziny dziennie haha to chyba beda musialy mieszkac w jednym miejscu a wiec beda tworzone getta? bedzie nowa forma rodzinnych domow dziecka... 8 dzieci maxymalnieok 1tys zl dla dziecka na utrzymanie dla rodzicow 2tys brutto wynagrodzenie i co najsmieszniejsze dodatek 200zl za dziecko uposledzone lub zdemoralizowane buahaha. przygotujcie sie rodzice albo bedziecie placic kase za dobra szkole albo wasze dzieci beda uxczyc sie w takich szkolach jak ta opisana tutaj.
      ABY NAM WZSZYSTKIM (POWCOM) ZYLO SIE LEPIEJ. Bedzie tak jak ze zlobkami i przedszkolami najpierw zlikwidowac zeby teraz tworzyc od nowa to samo czemu? ano temu ze zawsze rycho i miro moze zarobic...
    • Gość: awawa Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.stat.gov.pl 04.02.10, 09:41
      a co to to "giertych"
      pierwsze słysze ...
    • Gość: krece_majonez Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 09:46
      Prawda jest taka,że na to co się dzieje w szkołach nauczyciele sami sobie zapracowali! U tych którzy budzą szacunek u uczniów jest spokój na lekcjach. Takich jest w Polsce jak na lekarstwo, bo dziś z uniwersytetów wychodzi niczym z taśmy produkcyjnej cała masa tępych belfrów, którzy wybrali ten zawód bo nie mieli żadnego innego pomysłu. Zero talentu, pasji, podejścia do ucznia. Przyjść, odp...ć robote, a później wymagać - takie jest dzisiejsze podejście większości nauczycieli.
    • Gość: Maks Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.10, 09:51
      To jest skutek bezstresowego wychowania oraz bezmyślnego
      produkowania takiego elementu które im starsze to nabiera cech
      zwierzęcych . Nie byłem zwolennikiem Giertycha i jego metod ale
      niestety On miał rację czego skutki mamy obecnie i powinniśmy się
      bić w piersi że polityczna nienawiść obnaża naszą głupotę.
    • emeryt21 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 09:54
      Gimnazjalisci to mlodziez w takim najbardziej buntowniczym wieku.Juz
      nie dzieci a jeszcze nie mlodziez.
      Moim zdaniem wydzielenie z ciagu nauczania odrebnych szkol dla nich
      jest bledem lub niedopracowana decyzja.
      W innych krajach,w ktorych tez sa osobne gimnazja(middle school)
      caly czas dyzuruje po kilku ochroniarzy,ktorzy nie zartuja z
      lobuzami.Widzialem jak w ruch ida paly a nawet kajdanki.
      Codzienne zajecia sportowe rozladowuja agresje,zmecza tryskajacych
      energia mlodziencow lub panienki.
      Ten poziom wiekowy to jakby przerwa w kontynuacji intensywnej nauki
      miedzy elementary school a high school.
      U nas tego nie ma i stad duze problemy i geneny buzuja bez zadnych
      hamulcow.
    • ekav Stop 04.02.10, 09:56
      Wyraźnie powiedzenie STOP może pomogłoby zrozumieć gównarzerii.
      Normalna sprawa jest,że w tym wieku każdy smark próbuje na ile mu pozwolą i na
      ile może sobie pozwolić zaistnieć w sposób szczeniacki. Dowartościować się tym.
      O ile znak STOP będzie mocno postawiony i konsekwentnie egzekwowany
      o tyle będzie smarkateria wiedziec kiedy się zatrzymać.Jakich granic nie może
      przekroczyć.A w tej chwili nie ma takiego znaku dla nich ,że ta granica jest
      nieprzekraczalna.Że przekroczenie tej granicy wiąże się z konkretnymi
      konsekwencjami.W pewnym sensie oko za oko to nie głupia metoda.Pobiłes
      kogoś?!Zobacz jak to boli.Namacalnie poczuj co zrobiłeś.Od zarania wiadomo
      było ,ze du..a nie szklanka i wychowaly sie na tym pokolenia i myslę ,ze
      kondersztuba nie zaszkodziła światu.
      Nagana!?buahaha a co to za kara!?!?!!:śmiechu warte.Kurator równięz powalająca
      na kolana kara hehehee.No mamy młodzież o która musimy się martwić by nasze
      spojrzenie nie zmrozilo ich duszyczek.Ale ze oni moga to no cóz ....mamy to na
      co pozwalamy.
      No i jeszcze.Prywatne szkoly niosa pewne niebezpieczeństwo.Szkoła aby się
      utrzymać będzie przyjmować kazde smiecie.Bo nie zawze można uczniów nazwać
      dziećmi.Niestety.A ja jeżeli płacę to chcę ,żeby uczyło się moje
      dziecko.Niekażdego będzie stac na szkołe dobrą.Czy fonansowa bariera czy dojazd.
      W szkole syna było podobny przypadek.Uczniowie zaczęli sobie pozwalać na
      podobne ekscwesy.Dziwiłam się innym rodzicom..Ja wstałam i powiedziałam
      oficjalnie,ze moje dziecko chce się uczyc i nie pozwolę gnojkom jemu zabierać
      tego cxzasu na ich pieprzone chamstwo.I po prostu nastepnym razem jak się
      dowiem o czyms tamim znowu to podjade pod szkołe i wpier..dole gnojkom.Rodzice
      wiedzcie o tym.I policji się nie boje bo moje dzieci mają prawo do nauki.
      I tu rodzice tez powinni tego żadać...Ale mamy spoleczeństwo zastraszone czy
      jakies takie bez wyrazu.Narzekamy a nie zmieniamy nic...
    • Gość: nauczyciel Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 10:01
      czyć się już po pierwszym takim wybryku.
      dyrekcja i nauczyciele tamtej szkoły powinni też sami ponieść odpowiedzialność
      za to, że tak długo zwlekali z zawiadomieniem policji, to powinno zakończyć
      się po pierwszym wybryku.
      Szkoła to jest miejsce do nauki nie do chuligańskich popisów. Nie podoba się
      to, wyp...
      Wystarczy jeden taki osobnik aby reszta klasy nie miała szans niczego się
      nauczyć bo nauczyciel całą energię musi wkładać w jego uspokojenie.

• krk01 i tu sie mylisz 04.02.10, 10:07
        istnieje obowiazek nauki do konca gimnazjum nie mozna go wyrzucic ze szkoly. zeby przeniesc delikwenta do innego dyrektor musi znalezc mu szkole ktora go zechce przyjac i na przeniesienie musi wyrazic zgode rodzic!!! takie prawo. wiec zapomnij... jak nie wiesz nauczyciel np nie ma prawa wyrzucic goscia z klasy, jedynie co moze to wezwac dyrektora pedagoga policje a tego nie robi bo dyrektor zazwyczaj zle patrzy na to bo przeciez trzeba to opisac i wyslac dalej w sprawozdaniach i tak to sie toczy i tak wrzod rosnie NIECH NIKT NIE BEDZIE NAIWNY nikt nie chce zmieniac na lepsze chce miec spokoj i zamiatac pod dywan
        • Gość: nauczyciel Re: i tu sie mylisz IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 11:30
          > pomnij... jak nie wiesz nauczyciel np nie ma prawa wyrzucic goscia z klasy, jed
          > ynie co moze to wezwac dyrektora pedagoga policje a tego nie robi bo dyrektor z
          > azwyczaj zle patrzy

wiem, że nie może wyrzucić z klasy, czy ja piszę o wyrzucaniu z klasy?

dyrekcja odpowiedzialność powinna ponieść za to aby inni dyrektorzy nie patrzyli
          krzywo na nauczycieli zgłaszających problem, a nauczyciele aby następnym razem
          oni i inni nauczyciele mieli motywację i nie bali się zgłosić problemu

i przykro mi czytać, że wolisz zamiatać takie sprawy pod dywan, są szkoły które
          się nie patyczkują i sprawnie załatwiają przeniesienie delikwenta do innej szkoły
          • krk01 Re: i tu sie mylisz 04.02.10, 12:01
            wg mnie nie ma takich szkol... ale jak mowie wg mnie
    • Gość: stan Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.10, 10:02
      Zawsze powtarzam.Kastrować takich rodziców bo to jedyny ratunek dla społeczeństwa.
      • Gość: gość Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.10, 10:37
        Nauczyciele to dupy wołowe bo powinni reagować stanowczo przy pierwszym takim
        incydencie gościu świruje i nie reaguje na polecenia
        wypraszam go z klasy telefon do rodziców , jeśli nadal się nie stosuje i zlewa
        polecenia nauczyciela wychodzę i idę po dyrektorkę niema poprawy to jak nie
        dyrektorka to ja zgłaszam osobnika na policję i wtedy takiego gnoja szkoła
        powinna wypieprzyć ze szkoły by mogli się uczyć ci co chcą.Jak chodziłem do
        szkoły jako uczeń też miałem do czynienia z takim owsikiem poszedłem do
        dyrektorki szkoły naświetliłem problem wypieprzyli gościa ze szkoły i był
        spokój.System 8 klas podstawówki to było dobre rozwiązanie bo tu jeszcze można
        utrzymać porządek a w liceum, technikum,czy szkole zawodowej jak się nie chce
        uczyć to nikt mu na siłę rąk nie wykręca żeby się uczył no i wiek jest już na
        tyle odpowiedni zaczynają rozumieć że nie uczą się dla rodziców tylko dla samych
        siebie .
        • Gość: zalogowany Powtórzę: ryba psuje się od głowy IP: *.ztpnet.pl 04.02.10, 12:07
          Wyobrazi sobie "gość" taką rozmowę wychowawcy internatu z rodzicem:

"Zdybałem pani syna na lekcji pod wplywem alkoholu - to sie nie
          powinno powtórzyć!".
          Odpowiedź rodzica: "ja mu pozwalam na
          jedno piwo
          ".
          [O chłopcu tym wiadomo, że na koniec szkoły średniej był już
          uzależnionym alkoholikiem"].
          Rozmowa z wychowawcą klasy tego ucznia - bez efektu.
          W klasie narasta bardak.
          Wychowawca tej klasy zostaje mianowany dyrektorem tej szkoły.
          Bardak narasta W TEJ SZKOLE.
          Nowy dyrektor staje się ulubiony przez uczniów za tolerancyjność -
          nie wprost namawia do donoszenia na co ostrzejszych nauczycieli.
          Ale tylko na niektórych.
          Tych, co im się jeszcze chce chcieć.
          Uczniowie skwapliwie "donoszą", pięknie rozgrywając ambicje
          dyrektorskie z ambicjami nauczycieli, chcących dyscyplinować ich
          wybryki i niechęć do nauki.

Efekt?

Nauczyciele ci już w tej szkole nie pracują, Dyrektor zmienił front,
          narasta bardak i dołują wyniki szkoły na każdym odcinku.
          Teoria?
          Nie.
          Praktyka.
          I to, podejrzewać należy, niejednej szkoly.
          • Gość: angrusz1 Re: Powtórzę: ryba psuje się od głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 12:43

Do zalogowany :

Sam na własnej skórze takiego dyrektora odczułem .

Ale to ja straciłem pracę , a nie on .

Ilu i ile razy chce się nadal walczyć z patologią .

Wybory wygrywa PO a ministrem jest pani Hall - ta co chwali się
            nowymi podstawami programowymi , czyli biurokratycznym bełkotem mało
            przydatnym w codziennej pracy .

Na stanowiskach kuratorów także są ci od " lyberalnego " i "
            postępowego " wychowania - czyli z PO .
    • kolodziejo Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... 04.02.10, 10:08
      Rośnie nowe pokolenie Ślunska. Niestety, wygląda na to, że nie różni się od
      poprzedniego...
    • Gość: spoko miarka sie przebrala ? zawaliscie duza byla IP: *.enterpol.pl 04.02.10, 10:14
      ta miarka , nauczyciele powinni stracic prace - i tyle .
    • Gość: Jorg z Chorzowa Zlikwidować "pomoc społeczną" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:15
      Na takich bandytów patologów muszą pracować ci, którzy uczyli się,
      czegoś od życia chcieli. Kiedy widzę w budżetach miast jakie kwoty
      rozdaje się takim bandytom, to rozumiem, że jest to państwo dla
      patologów, złodziei i nierobów.
      Nie potrafisz nic, jesteś niepiśmiennym bandytą - nie żresz!!!
      Kiedy przestanie obowiązywać poprawność polityczna?
    • Gość: lesmod5331 Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 10:17
      Najwyższy czas już chyba na to,aby wprowadzić do szkół ochronę
      policji lub co najmniej straży miejskiej(swoją drogą byłoby to
      bardziej potrzebne społecznie działanie,niż spacerki po chodnikach z
      bloczkami mandatowymi za przekroczenie czasu parkowania)z pełnymi
      uprawnieniami do interwencji z prawem do zatrzymania włącznie.Już w
      gimnazjach kształtują się "charaktery"przyszłych pensjonariuszy
      zakładów karnych.
      • Gość: pedagog8888 Re: Uczniowie zastraszali nauczycieli. Odpowiedzą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.10, 10:38
        giertych powinien wracac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka