Gość: kolonia Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.dynamic.qsc.de 16.02.10, 16:03 czapka z glowy panie sierzancieREK, dzieki za serce dla marsa,duze brawa za decyzje a jak bedzie trudno to prosze umiescic apel , napewno wszyscy pomoga marsowi finansowo. wstydzic sie powinna chorzowska policja , ktora przechodzac na emeryture powinna isc do rzezni, dziekujemy za marsa i za serce dla zwierzat serdeczne pozdrowienia z COLOGNE, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.c198.msk.pl 16.02.10, 18:51 hurra!!, wiedziałam, że ta historia dobrze się skończy:)), dziekuję i gratuluję słusznej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mięsożerca Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.gdynia.mm.pl 16.02.10, 19:38 Bardzo dobrze! Teraz niech jeszcze uratują krowy, świnie itp. a niedługo wszyscy zostaniemy wegetarianami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasam ii wcale nie ma IP: *.bb.sky.com 16.02.10, 19:59 i wcale nie ma się potem co dziwić,że ten pół-główki na meczach krzyczą jebaać policję,bo coś takiego to po prostu wstyd..komendanta do rzeźni i tyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjadacz a ja bym go zjadł IP: *.chello.pl 16.02.10, 21:36 konia oczywiście ;) mówcie co chcecie ale dla mnie takie zwierzątko to tylko chodzące mięsko do zjedzenia :P Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry przerobic komendanda na ludzka kielbase 16.02.10, 21:55 podejzewam ze to bydle bedzie slabo smakowac, proponuje wiec od razu przerobic na pasze dla zwierzat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: przerobic komendanda na ludzka kielbase IP: *.aster.pl 17.02.10, 22:45 Faktycznie jesteś wybitnie mądry.;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: przerobic komendanda na ludzka kielbase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 23:28 chcesz niewinne stworzenia potruć? czegoś tak zepsutego zwierzętom sie nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek z Gliwic Re: Wybitniemadry to stary troll IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.10, 13:47 wybitniemadry skoro nie lubisz zywych zwierząt, to po jaka cholerę wypowiadasz sie na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia??? Masz zawsze coś kretyńskiego do powiedzenia w temacie maltretowanych zwierząt i wiesz co? weź i się wykastruj, zebyś genów nie przekazywał swojemu ewentualnemu potomstwu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elooo Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 22:11 Brawo! Dziękuję wszystkim którzy przyszynili się do uratowania tego konia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: 212.244.38.* 17.02.10, 09:27 Końskie kabanosy są bardzo smaczne. To takie samo mięso jak wołowina, wieprzowina, kurczaki, króliki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.10, 09:44 Komendant ma ważniejsze sprawy niz jedna chora chabeta. Ale ktoś przecież temu komendatowi podkładał opinie, informacje, sugestie, propozycje, wykonywał jakeiś analizy prawne itp. Gdzie są ich autorzy i za jakie pieniądze pracują? MOże warto ich poznać z nazwiska? Moim skromnym zdnaiem, tych wszystkich zupaków należy pogonić na krawężniki. NIech zobaczą, jak wygląda ulica, na czy polega interwencja na melinie. A sierżantowi gratuluję! Co tu gadać; on i jego pupil mieli szczęśćie, że media się nimi zajęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 13:48 Trzymam kciuki za przyszlego opiekuna, czasami są konie mądrzejsze od ludzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś push upek Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.spotline.pl 17.02.10, 14:37 gdyby nie artykuł w gazecie byłoby ponim,inne konie nie mają tyle szczęścia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszka Re: Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż kon IP: 194.181.193.* 17.02.10, 14:43 Jak dobrze,że są media i opinia publiczna. Tylko powinny częściej się odzywać w obronie słabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Piękny koń IP: *.net.autocom.pl 17.02.10, 17:27 Pomimo wychudzenia i problemów zdrowotnych, to nadal piękny koń, rozumiem przywiązanie i emocje jeźdźca. Brawo, za to że dzielnie o niego walczył. Mój nieżyjący tato też bardzo kochał konie i całe życie w gospodarstwie utrzymywał jednego lub 2 konie, nawet kiedy kupił traktor, to nie mógł sprzedać "kasztana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aksjo Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 19:13 Ehh, koń głodny, a nawet na kabanosa pójść nie może. To może niech mu dadzą siana chociaż. Odpowiedz Link Zgłoś
apidruh ułan radzi 17.02.10, 19:25 panie Darku, mój szesnastolatek też tak wyglądał -kobyła go denerwowała. Kieliszek oleju roślinnego do rannej paszy -seriami 2 tygodnie co dwa tygodnie...teraz wygląda jak za młodu i tak też nosi. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłośnik Straży Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: 95.175.3.* 17.02.10, 19:37 Na Pasze konia razem z opiekunem, jedyny pożytek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Huta Re: Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż kon IP: *.um.krakow.pl 18.02.10, 09:18 a ciebie na mydło frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citybird Skręcała go kolka, prawdopodobnie od wrzodów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 01:18 Panie Redaktorze czy ten koń wygląda jak sprężynka? Kolka to zespoł objawów bólowych ze strony brzucha. Wrzody też mogą boleć. Nerki mogą boleć no i życie.... Służba nie drużba. Biedak się stresował w robocie. Pan nie pisze co kiedyś zasłyszal, na wsi mowią że skręca go kolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirocco Honor kawalerzysty IP: *.centertel.pl 18.02.10, 01:20 całe szczęście, że Pan Darek uwziął się, żeby ratować Marsa. gdyby takich policjantów było więcej ludzie mieliby generalnie więcej szacunku dla policji. za to komendant się nie popisał. mam tylko nadzieję, że jak przejdzie na emeryturę / stanie się bezużyteczny to żona i rodzina potraktują go podobnie. albo chociaż ta emerytura płacona z naszych podatków stanie mu kością w gardle. a chociaż moja część. dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mięsożerca Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 02:44 ojej... a ja już miałem takiego smaka na te końskie kiełbaski... a tu jednak się nie powiodło... i co, znów mam zjeść zamiast mięsa kolejną porcję sałaty?... a może sałata też ma uczucia? a jak nie ona to te mikroorganizmy, które na niej żyją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianin co za różnica IP: *.hsd1.md.comcast.net 18.02.10, 04:04 krówka łaciata mleko dajka, czy świnka tłusta skarbonka, albo konik wykidajło. nie bardzo rozumiem wydarzenia, są ludzie co kiełbaski lubią i tacy co sałatą się zajadają. Czy konik na biegunach zasłużył na kabanosa czy na śmierć ze starości, która dla konia musi być cudowna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamisham Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.171.29.130.static.crowley.pl 18.02.10, 09:47 Ja bym tam zjadł Marsa, nie jestem hipokrytą. Kto był w kraju trzeciego świata ten rozumie, że mięsa nie powinno się tak głupio marnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: 193.238.42.* 19.02.10, 00:08 Zdecydowanie obecny komendant powinien zostać zwolniony. Jak widać jego złośliwość czy widzimisię jest ważniejsze od dobra zwierzęcia. Te zwierzęta maja prawo iść na emeryturę i żaden sfrustrowany przyklejony do stołka nie prawa mu tego odbierać. Uczciwie na to zapracowały. Dosyć już ukrytego bezrobocia w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.tktelekom.pl 19.02.10, 11:22 Żyby tak chcieć potraktować te wspaniałe zwierze które przez wiele lat dzielnie służyło w policji konnej. Jestem ciekawa jak poczuł by się Pan Komendant gdyby ktoś jego chciał "sprzedać" go jak starego bezużytecznego "grata". Mniemam że nie było by mu miło a wręcz przeciwnie. Dlatego pamietajmy że zwierze też ma swoje uczucia i nie traktujmy go jak jakiąś rzecz którą można w każdej chwili się pozbyć pomyślmy co my byśmy poczuli gdyby to nas potkało. Mars naprawdę zasługuje na godziwą i spokojną starość- i tego właśnie życzę aby koń znalazł dobry dom najlepiej u swego dotychczasowego opiekuna Pana Dariuszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia-pollpressagency Szlachetny,dobry czlowiek i kon 22.02.10, 13:06 W kazdym Polaku drga ta druga nuta dla konia. Troche nie wierze bazgrolom@gW a wlasciwie calkowicie nie wierze ale losy koni nie sa mi obce. Co innego z bazgrolami@gW. BONAWENTURA. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia 25.02.10, 19:42 No i nawet pan kumendant slaskiej policji przemyslal problem,ale chyba pod naciskiem prasy a nie zeby mu zmieklo policyjne serce.Jestem przeciwnikiem eutanazji,ale takie typy po zakonczeniu czynnej sluzby tez powinni sie jej poddac zeby nie obciazac panstwowego budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ul 3 maja Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.dynamic.qsc.de 27.02.10, 19:13 zy w chorzowie nie ma odpowiedniej organizacji, ochrony zwierzat jezeli nie ma to PAN PREZYDENT powinien powolac, wstyd wielki. zebybyly zwierzeta bez dachu nad glowa . cho ciaz w tym miescie 2o lat temu, kupilam pieska w tzw azylu.chyba to byla ulica POlna , gtam bylo schronisko dla zwierzat, obok byla tuczarnia swin, widzialam ze swiadkami jak otowana kaszez jarzynami wynoszono wiadrami swiniom do zarcia . nie dla psow tylko swiniom, nie wiem czy te uklady do dzisiaj sa aktualne, biedne psy i to w chorzowie i nikt nie zareagowal, pomimo, zeschronnisko bylo pod opieka Miejskiej RAdy Narodowej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1 Mars uratowany! Policja odwołała sprzedaż konia IP: *.lanet.net.pl 01.03.10, 09:18 Panie komendancie,dzięki wielkie, łzy mam w oczach kocham konie. Odpowiedz Link Zgłoś