Dodaj do ulubionych

Mszana za Kaczyńskim: "W nim po prostu jest duma"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.10, 22:17
prawdziwy Śląsk wybrał Jarka.
Obserwuj wątek
    • cyro-graf jacy są wyborcy Komorowskiego. 04.07.10, 23:42
      "- A na kogo pan głosował? - pytam.

- Na Komorowskiego, bo się lepiej prezentuje."

I właśnie tacy są wyborcy Komorowskiego. A tak swoją drogą to Komorowski ma prezencję sołtysa, a jego żona pani z koła gospodyń wiejskich (sorry niejedna z tych kobiet prezentuje się o wiele lepiej). A po drugie głosuje się na wizję kraju, a nie na wygląd, bo to nie wybory na mistera polski. Poza tym ważniejsza od polityki zagranicznej jest polityka wewnętrzna kraju, bo to ona bezpośrednio nas dotyka.Jak staniemy się bogatym państwem jak Niemcy to wszyscy będą nas szanować, bo to pieniądze rządzą światem i nawet wchodzenie do 4 liter Merkel czy Putinowi nie pomoże. Tak to już jest, że ludzie nie szanują lizodupów i właśnie tak jest z Donkiem i Bronkiem, bo dla Angeli oni są tylko pionkami we wprowadzaniu korzystnych dla jej kraju rozporządzeń w unii. Moje koleżanki i koledzy z UŚ w większości głosowali głównie na Kaczyńskiego, za to sąsiedzi posiadający wykształcenie zawodowe lub podstawowe na Bronka, bo to ich dowartościowywało.

Prywatyzacja sama w sobie nie jest zła, ale jeśli jest przeprowadzana przez elementy o nastawieniu korupcyjnym to jest to już duży problem. PO to inaczej UW i inne elementy, które w latach 90 dopuściły się wielu przekrętów i mają niejedno na sumieniu.
      • Gość: uczeń Re: jacy są wyborcy Komorowskiego. IP: *.chello.pl 05.07.10, 07:53

A ja "cyro-grafowi" chciałbym dodać,że gdyby Kaczyński wygrał
        prezydenture,słuchali byśmy niezmiennie z jego ust,że; przyjdom,
        zrobiom, napiszom, mówiom z Moskwom itp. od czego prawdziwi
        poloniści,przeżywaliby bolesne katusze. Dobrze,że tak nie będzie.
        • cyro-graf Re: jacy są wyborcy Komorowskiego. 30.07.10, 22:43
          Nie przesadzaj! Poza tym, co mnie to obchodzi? Wałęsa też tak mówił i
          co? I nic! Zresztą nie ważne jak mówi, tylko co mówi. Po tym jak
          Komorowski powiedział, że " przemówienia powinny być krótkie, a
          kiełbasy długie" wiem już wszystko.
    • fyrlok Czytaj o POlsce 05.07.10, 03:38
      Czytaj o przedwojennej Polsce
      = "wariant kaczynski" :

www.polityka.pl/historia/1506566,1,ksawery-pruszynski---legendarny-reporter.read
    • Gość: starflek Re: Mszana za Kaczyńskim: "W nim po prostu jest d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 10:14
      Duma?/ ten kto to pisał nie zna znaczenia tego słowa - szczególnie w
      stosunku do J. Kaczyńskiego. Pucha, buta i rozdete ego to nie to
      samo co duma
    • Gość: ślązaczka (gorolka Re: Mszana za Kaczyńskim: "W nim po prostu jest d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 10:22
      mieszkam na Śląsku ale tego podziału nie znałam, na prawdziwy i
      nieprawdziwy Śląsk. W mojej komisji obwodowej wygrał B. Komorowski
      3:1 czy to znaczy, ze jestesy nieprawdziwi. A moze pamietamy czasy
      rządów J. Kaczyńskiego - moze pamiętamy śmierć B. Blidy? I nie
      chcemy aby tak znowu było! Nie mylimy współczucia z poparciem
      politycznym. Ludzkie odruchy są nam jak najbardziej znane, u J.
      Kaczyńskiego ich nie ma. To,m że zachowywał się inaczej niż zwykle
      to tylko chwilowe, a zreszta czarną robotę wykonywało za niego
      zaplecze. Co chwilę jakąś szpilę wbijali w Komorowskiego, kiedy w
      tym samym czasie opowiadali jakie to zmiany nastapiły w Kaczyńskim.
      Jeden wielki blef.
      • cirano Re: Mszana za Kaczyńskim: "W nim po prostu jest d 31.07.10, 09:16
        Moim skromnym zdaniem, ci którzy wybierali Kaczora to tacy, którzy o polityce i
        zdarzeniach w Polsce niewiele wiedzą, a co będzie wyczytują z gwiazd. Wielekroć
        zaprezentował Jarek swoje stanowisko, jeszcze za życie brata pokazał swoją,
        wymarzoną linię dla polskiej polityki, a linia ta to konflikty z każdym który by
        stanął na drodze do mocarstwowości Polski. Nigdy nie przyjął do wiadomości że to
        niebezpieczna mrzonka, która na pewno zniszczyła by kraj. Naszym Ślonskym i
        górnikami nie zawahałby się grać jak pionkami na szachownicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka