dzikuska_sk 28.10.10, 07:11 Czekam na podobną decyzję w szkole mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katowiczanin Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 07:35 Bardzo dobry pomysł - brawa dla Pani Dyrektor. Też czasami nie mogę patrzeć jak niektóre mamuśki jak przekupki na targu gadają w szkole zamiast tak jak ja załatwić co potrzebne i do domu. Szkoła ma uczyć a nie być miejscem schadzek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iheja A co juz zbyt trudno upomnieć rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:14 To też by był przykład dla uczniów, że zasady są jedne i takie same dla wszystkich bo uczniowie akurat czekający na zajęcia też muszą być względnie cicho. Upomnieć, a za drugim raz wyprosić ze szkoły. Wstyd dla rodzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.psychu.eu rada rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 09:48 §7 statutu Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 7 Rada Rodziców: ,,Do zadań Rady Rodziców należy [...] udział w realizacji programów nauczania, wychowania oraz zadań opiekuńczych szkoły,'' Jak w każdej szkole także i tej Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: rada rodziców 28.10.10, 11:40 Ten statut to mniej więcej jak nasza konstytucja: dużo ogólników i bełkotu za to zero konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzi Re: rada rodziców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:57 Szanowny psychu,może tak najpierw nauczysz się sięgaćpo prawo wyższego rzędu jakim jest USTAWA, i dowiesz się w jakim zakresie rodzic może współdziałać ze szkołą!!!!!!!!!! Nie interpretuj prawa dowolnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.psychu.eu Re: rada rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 11:32 ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, art. 39 pkt 4: ,,Dyrektor szkoły lub placówki w wykonywaniu swoich zadań współpracuje z radą szkoły lub placówki, radą pedagogiczną, rodzicami i samorządem uczniowskim.'' art. 54. pkt 1: ,,Rada rodziców może występować do dyrektora i innych organów szkoły lub placówki, organu prowadzącego szkołę lub placówkę oraz organu sprawującego nadzór pedagogiczny z wnioskami i opiniami we wszystkich sprawach szkoły lub placówki.'' konstytucja, rozdział II, art 48, pkt 2: ,,Ograniczenie lub pozbawienie praw rodzicielskich może nastąpić tylko w przypadkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.'' Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: rada rodziców 29.10.10, 15:22 Gość portalu: www.psychu.eu napisał(a): > ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, art. 39 pkt 4: > ,,Dyrektor szkoły lub placówki w wykonywaniu swoich zadań współpracuje z radą s > zkoły lub placówki, radą pedagogiczną, rodzicami i samorządem uczniowskim.'' No to współpracuje - na zebraniach raz na miesiąc. > art. 54. pkt 1: > ,,Rada rodziców może występować do dyrektora i innych organów szkoły lub placów > ki, organu prowadzącego szkołę lub placówkę oraz organu sprawującego nadzór ped > agogiczny z wnioskami i opiniami we wszystkich sprawach szkoły lub placówki.'' Może - np. napisać pismo i wysłać na adres szkoły. Albo złożyć w sekretariacie we wtorki w godz. 10:00-10:15. > konstytucja, rozdział II, art 48, pkt 2: > ,,Ograniczenie lub pozbawienie praw rodzicielskich może nastąpić tylko w przypa > dkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.' > ' No to masz przypadki określone w ustawie - oddajesz dziecko do szkoły i ona je konfiskuje na czas lekcji. Sam widzisz, że tego typu ogólnikowymi paragrafami można sobie dupe podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.psychu.eu Re: rada rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 15:04 Korzystać z tych praw można również w inny sposób, np odwołując się od decyzji dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.psychu.eu Re: rada rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 12:26 Za brak odpowiedzi SKO [samorządowe kolegium odwoławcze] daje mandaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheila Re: rada rodziców IP: 198.50.236.* 21.02.14, 11:06 Właśnie - mnóstwo niekonsekwencji i możliwości dla dyrektora, jak rodzice nie wiedzą, o co się upominać. A dyrekcji to pasuje, jak ma rodzicow u boku, ktorzy ja na kazde skinienie popieraja. po prostu same gładkie zdania, ale jak chcesz naprawde coś załatwić, to niczego nie załatwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: rada rodziców IP: *.org 21.02.14, 10:57 Jasne. Brzmi doskonale, ale to FIKCJA! Jak mogą zarządzać rodzice, jak ONI SIĘ NA TYM NIE ZNAJĄ. Zapytajcie osoby z rady w tej szkole, czy cokolwiek wiedzą o co ona może :) Właśnie z dużą sympatią obserwuję batalię rodziców pierwszoklasistów o to, o czym piszesz. Inni rodzice bardzo niekulturalnie i źle odnoszą się do takich inicjatyw, żeby ktoś nowy im coś "narzucał". A ja rozmawiam z tymi ludxmi i mają kupę racji i super pomysły - NA RZECZ WSZYSTKICH RODZICÓW I UCZNOW. Dyrektorka powie jakieś brednie i reszta się chyba boi prześladowania ich dzieci, bo zgadzają się bez pomyślenia. Ja już nawet nie przychodzę na te rady, chociażą w klasie mnie wybrali, bo to strata czasu. Tam nic nie robią poza plotami na temat innych rodziców, najczęsciej tych mądrzejszych od nich. Ja już nie będę wpłacała żadnej kasy, bo to strata pieniędzy. Deklarować mogę milion, a wpłacić 0, bo to dobrowolna składka i można mnie w dupę pocałować jak nie wpłacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iheja Wylał bym dyrektorkę, która gani za postawę obywa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:10 Wylał bym dyrektorkę, która gani za postawę obywatelską. I tacy ludzie uczą naszych dzieci? Moja wychowawczyni zawsze była poirytowana tym, że jako uczniowie sami nie reagujemy obywatelsko, w szkole czy na ulicy, w autobusie. Na czym ma polegać to większe bezpieczeństwo ? Rodzice są wybory, a dyrektorka i jej podwładni powinni zrozumieć ze to był błąd. Myślcie i Głosujcie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Wylał bym dyrektorkę, która gani za postawę o 28.10.10, 11:41 dyrektorka ma racje. pan ormowiec niech lepiej pilnuje drzwi od swojego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slade Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza rod... IP: *.voyager.pl 28.10.10, 08:50 Od dwóch lat dyrektorka nie umie się uporać z remontem basenu a temat bezpieczeństwa to temat zastępczy w tej szkole. Ja jestem rodzicem i nie przypominam sobie abym sobie plotkował bo nie mam na to czasu. Dyrektorka obraża rodziców. Taka osoba nie powinna zajmować takiego stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: 178.56.28.* 28.10.10, 09:15 Czy w tej szkole od kiedy musiała odejść poprzednia dyrektorka rodzice mają jakiekolwiek prawa?Chyb atylko takie,żeby płacić składki na Komitet rodzicielski. Ale tej pani popieranej przez oszuka wszystko wolno . A pa Śnioszek ze Śląskiej Okręgowej Rady Rodziców milczy. Może czas,żeby z tej Rady odeszli ludzie,którzy nie maja dzieci w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.chello.pl 28.10.10, 09:33 a co do cholery ci rodzice robia w tych szkołach? oszaleli? gimnazjalista i licealista z mamusia przychodzi do szkółki? ludzie, opanujcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slade Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.voyager.pl 28.10.10, 10:19 Tam nie ma liceum. Jest za to zerówka (6latki) i klasy 1-3 gdzie dzieci nie są jeszcze tak odpowiedzialne jak ich starsi koledzy i koleżanki. A jak wiemy szkoły deklarowały otwartość dla zerówkowiczów i ich rodziców żeby tylko do nich przyszli a tutaj ze strony dyrekcji jak widać nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 28.10.10, 12:48 Pandzik opanuj się Co Ty wygadujesz. Przykro Ci ,że Twoi rodzice nie dbają o Ciebie. Przykro Ci ,że sami dbają o bezpieczeństwo Swoich dzieci.Rodzic jest tylko jeden , a dziecko to Skarb.W dzisiejszych zwariowanych czasach, tylko troska rodziców pilotowanie zachowań innych i obrona godności Swojego dziecka daje mu szansę na normalną edukację. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r 10.03.11, 14:30 Gość portalu: Prezes napisał(a): > Pandzik opanuj się Co Ty wygadujesz. Przykro Ci ,że Twoi rodzice nie dbają o Ci > ebie. Przykro Ci ,że sami dbają o bezpieczeństwo Swoich dzieci.Rodzic jest tylk > o jeden , Ja mam dwoje. > a dziecko to Skarb.W dzisiejszych zwariowanych czasach, tylko troska > rodziców pilotowanie zachowań innych i obrona godności Swojego dziecka daje mu > szansę na normalną edukację. Dokładnie odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 13:10 H-anna jakoś nie kumam o co Ci chodzi?? Jak MUSIAŁA odejść?? widzę, że lubisz się wypowiedzieć na temat na który nie masz zielonego pojęcia!!!! Zapytaj może ile osób chciało po poprzedniej dyrektorce startować w konkursie to sobie odpowiesz na wszystkie swoje dyrdymały!!! Co do składek jak sama piszesz są na RADĘ RODZICÓW i właśnie RODZICE nimi dysponują!!!!! Dodatkowo robią wszystko żeby w tej szkole było lepiej!! Zorientuj się najpierw ile dobrych rzeczy się tam dzieje dzięki rodzicom!!! Fakt że dyrekcja zabroniła wchodzenia na teren szkoły nie jest aż taki dziwny! Dzieci muszą być bezpieczne, a fakty mówią że znajdują się ludzie którzy podszywając się pod rodziców mogą im zagrażać. Na jakikolwiek zakład pracy większy też Cię nie wpuszczą!!!!!!!!! A co do pana Śnioszka, chłop ino pisma umie pisać, nakręcać ludzi przeciwko a nic konstruktywnego nie wnośi!! Śląska Rada Oświatowa szumnie przez niego powołana nie istnieje!!! Wytykać błędy mister Śnioszek umie, ale to potrafi każdy. Może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slade Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r IP: *.voyager.pl 28.10.10, 13:45 Ale w tej dyskusji chodzi o to że rodzice nie mają wstępu do szkoły i rodzice myśle że chętnie będą się przy wejściu legitymować. Bo nikt nie chce żeby osoby niepowołane wchodziły do szkoły. A co do dyrdymał Hani to rzeczywiście sprzedaż części wyremontowanej szkoły szkole prywatnej śmierdzi przekrętem tak samo jak próba odsprzedania basenu, która nie doszła do skutku ale tego się nie udowodni A co do poprzedniej dyrektorki Pani Rosińskiej, wydaje mi się że umiała lepiej gospodarować dydaktycznie. Basen chodził bez problemowo, teraz jest ciągle w remoncie i nie można z niego korrzystać. Rodzice mieli dostęp do szkoły i mieli na nią wpływ a nie byli traktowani jak wróg nr1. Być może nie była poprzednia dyrektorka najlepszym managerem w sensie finansowym tego nie wiem ale jeśli chodzi o dydaktyke to się sprawdza w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r 29.10.10, 11:43 Skoro oddałaś dzieci do szkoły państwowej to nie dziw się, że nie masz nic do gadania. Teraz one są własnością szkoły. Jeśli chcesz być klientem a nie petentem to trzeba było je posłać do porządnej szkoły - czyt. prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza r 28.10.10, 11:42 Może i ty nie masz czasu ale jest wiele bezrobotnych babsztyli, dla których ploty na korytarzu to jedyna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
art_102 Niekompetencja aż razi.... 28.10.10, 09:56 Polskie szkoły to najczęściej przechowalnia dla frustratów, pokazujących, kto tu rządzi. Głos należy do niezbyt błyskotliwych ludzi, którzy nieprzystosowani do innych zawodów, po kilku kursach biorą się za edukację i wreszcie mogą się na kimś wyżyć, a im większa nieudolność, tym reżim większy. Dochodzi do sytuacji, ze nauczyciele z powołania, ludzie, którzy kochają dzieci i młodzież, otwarci na edukację, wolnomyśliciele mają w szkole "przechlapane". Jak córka wróciła ze szkoły i "nawijała" przez bite dwie godziny o historii, bo mają nowego pana i tak ich wciągnął w temat i zaraził swoją pasją, że nagle historia stała się priorytetem, to ja mówię, ze trzeba nauczyciela pochwalić na wywiadówce i gratulować dyrektorce wyboru. Na to moje przerażone dziecko zaczęło krzyczeć, żebym tego nie robiła, bo historyka wyrzucą. Na oczywiste pytanie "dlaczego?" usłyszałam, że młodzież go za bardzo lubi, zabiera dzieci na wycieczki historyczne, wszyscy tylko o historii mówią i inni nauczyciele się skarżą. W końcu albo facet zacznie uprawiać sztampę, w co wątpię, bo to pasjonat, albo go zastąpią kimś, kto się wpasuje w klepaną wiedzę i zakaz samodzielnego myślenia. Jeśli dyrektorka wprowadziła zakaz wejścia rodziców do szkoły, a katowickie kuratorium to poparło, do tego argumentując to bezpieczeństwem dzieci, to na pewno w tych instytucjach mamy do czynienia z brakiem profesjonalizmu i zdecydowanie polecałabym zmiany personelu w obu. Marzenie, no cóż. Pamiętam jak to właśnie kuratorium odrzuciło pomoc naukowa, argumentując, że dla 6 i 7 latków jest za trudna. Na argument, ze była testowana na 4 i 5 latkach, pokazano również film z tego testu, panie (bo to one głównie tam zasiadają) stwierdziły jak wyżej, że to za trudne. Beton umysłowy to chyba dobre określenie na możliwości myślenia takich osób. Ja bardzo przepraszam, ale oddając swoje nieletnie dziecko w łapy takich idiotek, nie pozwolę zamknąć szkoły przed sobą. Chcę wiedzieć jak moje dziecko jest traktowane, jak uczone, jaki jest poziom wiedzy nauczyciela. Chyba ktoś tu zapomniał, że rodzic ma prawo do uczestniczenia w lekcji, jeśli wyrazi taką wolę a ma wątpliwości, co do sposobu jej prowadzenia czy jakości przekazywanej wiedzy. Profesjonaliści nie boją się konfrontacji. Szkoła, co się zamyka w taki sposób budzi podejrzenie, ze jakość jej usług jest słaba, a kadra nieprofesjonalna, a jeśli dyrektorka nie potrafi nią zarządzać, to lepiej niech zmieni pracę, bo jakości edukacji nie zmieni, a tym bardziej bezpieczeństwa dzieci, zamykając ją przed rodzicami. Idąc za tym argumentem nie wiem, jakim prawem dzieci są puszczane z tymi samymi rodzicami, którzy im tak zagrażają, do domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Niekompetencja aż razi.... IP: 178.56.28.* 28.10.10, 10:47 Szkoła jest miejska więc pewnie musiała na taką decyzje wyrazić beto siejna i żyrek. A ,że w szkole nie ma basenu? przecież to jest ta szkoła,której część oddano za darmo szkole pryatnej prowadzonej przez osobe powiązana rodzinnie z firmą Telbud pana Wiatraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Niekompetencja aż razi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 12:28 Hann-o Jakiego basenu nie ma? Nie masz pojęcia o czym piszesz. Moje dziecko uczęszcza do tej szkoły i dwa razy w tygodniu ma lekcję w-f na basenie. Ponadto dwa razy w tygodniu korzysta z basenu w ramach Uczniowskiego Klubu Sportowego. Płacę za to składkę w wysokości 15 zł. Brawo dla Pani Dyrektor, że nie pozwoliła zamienić szkolnego holu w plotkarnię. Polecam jeszcze uwadze Pani Dyrektor tabun pań palących papierosy przed szkołą. Wstyd, jaki przykład dają naszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Niekompetencja aż razi.... 28.10.10, 11:23 pytanie powinno brzmieć: czy szkoła ma prawo nie wpuszczać rodziców uczniów niepełnoletnich, a takimi jest tam zapewne większość. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikuska_sk Re: Niekompetencja aż razi.... 28.10.10, 12:41 Co do kompetencji nauczycieli jako pedagogów z powołaniem nie będę się wypowiadać. Ale zakaz wchodzenia do szkoły rodziców podczas zajęć jak najbardziej popieram. W przedszkolu mojego syna rodzice są proszeni o nie wchodzenie do szatni, żeby dzieci nauczyły się samodzielności przy znajdowaniu szafki, przy rozbieraniu i ubieraniu. Nie widzę w tym nic złego. Za to w szkole starszej latorośli normą jest, że niepracujący rodzice wystają pod klasami, niektórzy wchodzą do sal i pakują (!) dzieci. Poza tym były przypadki nagabywania przez rodziców dzieci. Wobec tego pomysł zakazu wchodzenia rodziców do szkoły jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jubilatka Po pierwsze: nie wychylać się! IP: *.chello.pl 28.10.10, 14:33 Nie wychodzić przed szereg! Nie przekraczać obowiązującego minimum! Nie okazywać sympatii uczniom! Uczeń i rodzic to najwięksi wrogowie dyrekcji i ciała pedagogicznego. Tak było, jest i będzie w polskiej szkole, w której obowiązuje selekcja negatywna oraz nepotyzm. Najpewniej umocowani są nauczyciele nielubiani, tyranizujący dzieciaki, tzw. frustraci, ale wg zasady "mierni, bierni, ale wierni" władzy najwyższej czyli dyrektorce. Szkoła polska ma jeszcze jedną chorobą - zbabienie. A dzieciaki powinny mieć nauczycieli obojga płci, a nie od góry do dołu w hierarchii i wzdłuż, wszerz, przedmiotowo, same baby. Tylko płace nie bardzo przystają do męskich ambicji. Zaś co do nauczycieli z tzw. powołaniem - wyrazy współczucia dla takowych, bo prędzej czy później padną ofiarą zawiści swojego koleżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice mają nas IP: *.cdma.centertel.pl 28.10.10, 11:14 rane pod kopułą równo po samo sklepienie. Co wyrośnie z ich latorośli - strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eed Re: Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice maj IP: *.chello.pl 28.10.10, 11:50 Remont basenu 2 lata i dalej nieczynny,remont szkoły na zimę,oddanie części szkoły prywaciarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice maj 28.10.10, 12:35 "prywaciarzom" :)) Jesteś nauczycielką prawda? Albo innym stworem na garnuszku państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice maj IP: *.centertel.pl 28.10.10, 18:16 Tak , oddanie prywaciarzom powiązanym z oszukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice maj 29.10.10, 11:36 Nie ma to jak komunistyczne budownictwo, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister Re: Dochodze do wniosku, że dzisiejsi rodzice maj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 13:19 zastanów się kto podjął te decyzję!!!! Mister USZOK zrobił taki prezent rodzicom na Witosa. Won z Oszukiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baliks Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza rod... 28.10.10, 12:42 Mój syn jest uczniem szkoły społecznej. Wszyscy rodzice są zawsze w szkole mile widziani i nikt, nigdy ich nie wyprasza - jest to po prostu niewyobrażalne. Rodzice stale przychodzą do szkoły po swoje dzieci, znają się i chętnie ze sobą rozmawiają (niekoniecznie plotkują, raczej omawiają problemy szkolne). Ze względu na rodziców wszystkie rozpoczęcia i zakończenia roku szkolnego odbywają się w godzinach popołudniowych. Dla rodziców organizuje się (wspólne z uczniami) wyjazdy do teatru. Dyrektorka szkoły jest dostępna dla rodziców w każdej chwili. Podejmując (trudną, choćby ze względów finansowych) decyzję o wyborze szkoły kierowałam się m.in tym, by rodzice mieli autentyczny wpływ na edukację swoich dzieci. Ten post utwierdza mnie w przekonaniu, że moja decyzja była słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela I bardzo dobrze jestem matka jednej z uczennic tej IP: 46.113.7.* 28.10.10, 14:49 I to co wyprawiaja rodzice w tej szkole o pomste do nieba wola Agresywne zachowanie innych rodzicow w stosunku do nie swoich dzieci osiagnelo apogeum Bardzo dobrze ze zostala podjeta ta decyzja wkoncu w szkole jest bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza rod... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 16:51 Dwa lata temu kiedy tę szkołę kończyło moje dziecko basen działał. Rodzice mogli wchodzić do szkoły bez problemu, ale wcale się nie dziwię, że podjęto taką decyzję. Sama pracuję w szkole podstawowej, gdzie na początku roku szkolnego nie można przecisnąć się przez tłum odprowadzających rodziców, a potem giną rzeczy z szatni. Przy takim tłumie nikt nie dopilnuje kto jest rodzicem a kto nie. Pani dyrektor z ZSO nr 7 napewno chciałaby, żeby basen działał, to osoba wyjątkowo otwarta na sport. Ale zdobyć kasę na cokolwiek to nie jest łatwa sprawa. Czy ktoś z was wie, że ona nie ma prawa sama znaleźć firmy, która zrobiłaby remont? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dady dyrektor zamyka szkołę przed rodzicami BO MA COŚ D IP: *.c194.msk.pl 28.10.10, 18:32 no cóż dziwna z Pani nauczycielka (misza)róznia Pani dzieci z gimnazjum od zerówkowiczów względnie dzieci z klas 1-3. Przecież nikt nier zaprowadza tam do szkoły gimnazjalistów czy 6 klasistów. Ci rodzice to rodzice zerówkowiczów i 1 klasistów najczęściej. Czyli dzieci nie do końca samodzielnych jeszcze. Jest czymś naturalnym w życiu dziecka jak okres przejściowy. Mnie do zerówki i do pierwszej klasy zaprowadzali rodzice, wchodzili jak trzeba było do szkoły i nikomu to nie przeszkadzało. Pracuje wśród ludzi wykształconych i ich opinie są podobne. Jedno co mi się nasuwa że Pani dyrektor zamyka szkołę przed rodzicami BO MA COŚ DO UKRYCIA. Pytanie jakie brudy chce ukryć Pani dyrektor i jakim prawem odmawia opiekunom prawnym dostępu do swoich dzieci bo kodeks rodzinny stanowi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dady Całkowity zakaz wejścia IP: *.c194.msk.pl 28.10.10, 19:02 Ludzie piszecie jakieś dziwne rzeczy ale w tej szkole Panuje CAŁKOWITY ZAKAZ WEJŚCIA bez względu na to czy sprawa jest błacha czy WAŻNA!!! Choćby nie wiem co się działo z Twoim dzieckiem nie wejdziesz za zgodą dyrektorki. Dziecko dzwoni że jest pobite przez innego ucznia i chce pomocy NIE WEJDZIESZ. Coś mu się stało wypoadek itd bez zgody dyrektorki NIE WEJDZIESZ. Chcesz iść do pedagoga, psychologa bez zgody dyrektorki NIE WEJDZIESZ. Dzieci gubią rzczy chcesz odzyskać NIE WEJDZIESZ. MASZ COŚ WAŻNEGO DO WYCHOWAWCY NIE WEJDZIESZ o poprostu przesada w dugą stronę. A traktowanie tak samo gimnazjalisty i zerówkowicza świadczy o niskim poziomie Pani dyrektor. To nie jest podejście pedagogiczne. Tymczasem w szkole dzieją się nieraz dantejskie sceny zwłacza u gimnazjalistów, którzy chodzą bezczynnie w czasie lekcji, dewastują szkołę i rozrabiają i nikt im uwagi nie zwróci nawet na przerwie. A tego RODZICE WIDZIEĆ NIE MOGĄ BO TO WSTYD wieć ...NIE WEJDĄ. Jest normą że uczniowie przed tą szkołą palą a nawet piją alkohol ale tego Pani Dyrektor NIE WIDZI. BASEN NIE DZIAŁAOD DWÓCH LAT. PANI dyrektor nie radfzi sobie z problemami i chce je zamieść pod dywan a łatwiej je zamieść jak NIKT NIE WIDZI. Mam znajomych co mają dzieci w innych szkołach także w Katowicach i nie ma tam takich zwyczjaów i nikomu rodzice nie przeszkadzają. Wszyscy chcą jak naczęśtszego kontaktu z rodzicami i współpracy z nimi. I nie ma wtedy problemu nałogów i dealerstwa naroktykowo dopalaczowego. A PANI DYREKTOR NIE RADZI SOBIE Z PROBLEM. Pani dyrektor niech Pani wreszcie zacznie współpracować z rodzicami a osiągnie Pani sukces. Rodzice to są ludzie dorośli jak im się pewne rzczy wyjaśni to chętnie pomogą. Niech się Pani od nich nie odziela bo jak Pani im zabranić będzie bezwzględnie wejść to zapomną jak ta szkołą wygląda i przestaną zapisywać do niej dzieci. Bo ja osobiście boję się takich ludzi którzy mi przypominają dyktatorów satrapów i despotów którzy nie uznają sprzeciwu. A samych dzieci to również nie uczy promowanej postawy obywatelskiej chyba że Pani dyrektor jest antyobywatelskie. Ponadto proponuję Pani dyrektor jak i Pani z kuratrorium konsultacje w tej sprawie ze znanymi auytorytretami w dzidzinie pedagogiki bo są z materiałem daleko w tyle. A rodzicom zerówkowiczów zalecam bojkot takiej szkoły i na przyszłość nie zapisujcie tam dzieci, jak chcecie dla nich dobrze. Bo się nie dowiecie co się tam dzieje. TAJEWMNICA I ZAKZA WSTĘPU. Mam nadzieję również jako rodzic który miał pewcha i jego dziecko chodzi do tej szkoły że ta decyzja Pani dyrektor była przoczeniem z przemęczenia i nadmiaru obowiązków jednak i wkrótce sytuacja wróci do normalnośći. Bo ŚWIAT ABSURDÓW BAREJI JEST FAJNY I ZABAWNY ALE TYLKO W JEGO FILMACH a nie dla ludzi którzy w takich absurdach muszą żyć Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Całkowity zakaz wejścia 29.10.10, 11:40 Jesscze tego brakowało, żeby rodzice łazili po gimnazjum i patrzyli czy ich dzieci nie używają brzydkich słów :) Mam wrażenie, że masz ochotę na stołek dyrektorki tej szkoły i dlatego wymyślasz bzdury. Co wyjdzie podczas procesu jaki ta babka zapewne ci wytoczy za pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Całkowity zakaz wejścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 15:31 A masz dziecko w tej szkole czy tylko tak sobie piszesz? Ja miałam, p.dyrektor była wtedy wicedyrektorem a później też dyrektorem. Niestety jest to szkoła moloch, jedna z największych w Katowicach. A gimnazjalisci to trudne dzieci, szczególnie ci z nich, którzy są kibicami. Za to jakiemu klubowi się kibicuje można oberwać, ale z tego co wiem, nie tylko w tej szkole. Mój syn chodził tam trzy lata do gimnazjum i ani jego nie pobili, ani on nikogo. Nie musiałam więc latać do dyrektorki i wystawać na korytarzach. Może przypilnujcie najpierw swoje dzieci, żeby nie skończyło się tak jak w innych dwóch szkołach katowickich? A nie pomyśleliście, że zakaz wejścia dorosłych chroni wasze dzieci? Nie wiadomo do końca co się stało, a musiało coś być na rzeczy bo kuratorium samo z siebie napewno nie przyklasnęło by temu pomysłowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: Całkowity zakaz wejścia IP: *.centertel.pl 29.10.10, 16:09 Szkoła jest miejska i zgode wydał oszuk, siejna i żyrek, a nie Kuratorium Odpowiedz Link Zgłoś
caitala Kontrowersyjna decyzja: szkoła nie wpuszcza rod... 09.05.11, 17:33 Czytam wasze wypowiedzi i jakbym podstawówkę mojej córki widziała... U nas na szczęście taki pomysł nie przeszedł, ale intencja była jasna - wcale nie bezpieczeństwo dzieci, tylko brak kontroli nad rodzicami, rozprzestrzenianiem się informacji negatywnych dla dyrekcji, niepożądane kontakty z kadrą nauczycielską itp. Im głębiej wgryzam się w temat, tym mniej mam szacunku dla kadr zarządzających oświatą. To jest dziki kraj, gdzie rodzic jest wrogiem :( Odpowiedz Link Zgłoś