Dodaj do ulubionych

Protest w obronie A. Słomki!

07.04.11, 19:40
Dzisiaj o godz. 15 00 przed Sądem Rejonowym Katowice-Zachód odbył się protest przeciwko aresztowaniu działacza opozycyjnego Adama Słomki. Dalszy ciąg protestu odbył się pod aresztem śledczym przy ul. Mikołowskiej. Uczestnicy protestu stanowczo zaprotestowali przeciwko jawnemu bezprawiu i niesprawiedliwości "trzeciej władzy" łamiącej prawo stanowione w obowiązujących kodeksach, Konstytucji RP i Europejskiej Konwencji Praw Człowieka.
Obserwuj wątek
    • Gość: leszek mocz Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 20:19
      Słomka, były poseł specjalnej troski, nie stawiał się na wezwania przez ileś miesięcy to go aresztowano na 14 dni. Gdzie tu bezprawie?
      • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 07.04.11, 21:01
        Gość portalu: leszek mocz napisał(a):

> Słomka, były poseł specjalnej troski, nie stawiał się na wezwania przez ileś mi
        > esięcy to go aresztowano na 14 dni. Gdzie tu bezprawie?

A absurdalny akt oskarżenia?
        • Gość: leszek mocz Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 21:05
          Taa, on niewinien, czerwone pająki, sprawiedliwość po naszej stronie itd.
          • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 07.04.11, 21:33
            Gość portalu: leszek mocz napisał(a):

> Taa, on niewinien, czerwone pająki, sprawiedliwość po naszej stronie itd.

Bełkoczesz gościu.
      • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 07.04.11, 21:19
        No to życzę stawienia się przed obliczem wymiaru sprawiedliwości III RP a wtedy zmienisz zdanie obiecuję
        • Gość: gil Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 21:45
          ...przecież Prokuratura uznała dzisiaj aferę hazardową za niebyłą !!! W czym więc gra ???
          ...chyba, że było jeszcze bunga, bunga ???
          • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 08.04.11, 08:05
            Gość portalu: gil napisał(a):

> ...przecież Prokuratura uznała dzisiaj aferę hazardową za niebyłą !!! W czym
            > więc gra ???
            > ...chyba, że było jeszcze bunga, bunga ???

Właśnie o tym wczoraj też mówiliśmy, że stworzyły się mafie sądowo-prokuratorskie, które należy zlikwidować.
            • Gość: , Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.c201.msk.pl 08.04.11, 08:54
              Tylko patrzeć jak bohaterski więzień sumienia (to jeden z tych co chcą odpowiadać przed bogiem i historią) założy w murach katowickiej kaźni nowe KPN Walczące, które zacznie obalać niesprawiedliwe sądy i ustanawiać władzę trybunów ludowych. Jest nawet kilku kandydatów jak podaje slawomirkropisz. A tak przy okazji: trzeba było przed sądem udzielić więźniowi poręczenia społecznego albo finansowego i nie byłoby jednego męczennika.
              • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 08.04.11, 09:23
                Gość portalu: , napisał(a):

> Tylko patrzeć jak bohaterski więzień sumienia (to jeden z tych co chcą odpowiad
                > ać przed bogiem i historią) założy w murach katowickiej kaźni nowe KPN Walczące
                > , które zacznie obalać niesprawiedliwe sądy i ustanawiać władzę trybunów ludowy
                > ch. Jest nawet kilku kandydatów jak podaje slawomirkropisz. A tak przy okazji:
                > trzeba było przed sądem udzielić więźniowi poręczenia społecznego albo finansow
                > ego i nie byłoby jednego męczennika.

Uspołecznienie szeroko pojętej władzy, w tym "trzeciej władzy" to priorytet zreformowania systemu zadekretowanego układem w Magdalence. Państwo oparte o zmowę się kończy. Żadne żarty czy drwiny nie zasłonią oczywistej winy tych, którzy ponoszą odpowiedzialność za patologiczny stan III RP.
            • Gość: gil Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 10:56
              andrzeju. piszesz: " stworzyły się mafie sadowo-prokuratorskie, które nalezy zlikwidować".
              Marzenia ściętej głowy.....mamona, mamona i tylko to się liczy w PO-litycznej rzeczywistości, zresztą innej też.
              • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 08.04.11, 20:53
                gil ja też uważam , że pora najwyższa aby rozwalić ten układ wszystko wcześniej czy później ma koniec a tak źle nie było nawet w PRLu
                • Gość: gość Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: 74.118.192.* 08.04.11, 21:14
                  Oczywiście ,że za PRLu nie było tak źle jak teraz ,bo jednak trochę sie bali ,bo nie wiedzieli jak moga skończyć. Mogli tak jak na przykład w Rumuni Ceauşescu.Ale kiedy po Magdalence nastąpiła zdrada Idei Solidarności i Michnik i Wałęsa pili z Kiszczakiem ,nie było rozliczenia ,to wszystkie skur .... le będa zawsze czuć się bezpiecznie .I wydaje sie im ,że im wszystko wolno. Ale ja uważam ,że tylko do czasu.I dlatego boją się naszych spotkań Krakowskim Przedmieściu i gdziekolwiek i pisania prawdy i próbuja fałszowania wyborów (dwa dni )
              • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 09.04.11, 07:11

> andrzeju. piszesz: " stworzyły się mafie sadowo-prokuratorskie, które nalezy zl
                > ikwidować".
                > Marzenia ściętej głowy.....mamona, mamona i tylko to się liczy w PO-litycznej r
                > zeczywistości, zresztą innej też.

Tej mamony jest coraz mniej i będzie jeszcze mniej. Jako kraj jesteśmy już zadłużeni na ponad 800 mld zł, a pożyczyć będzie coraz trudniej. Wszystkie rodzaje władzy w Polsce, a wśród nich "trzecia" są bardzo kosztowne i rozrzutne. Nie myślą po gospodarsku. Zacznie brakować pieniędzy również na ich utrzymanie. To przspieszy proces naturalnego rozpadu takiego sposobu sprawowania władzy. To nieuniknione.
    • extraschaf Re: Protest w obronie A. Słomki! 08.04.11, 09:22
      A, to wy, śmierdząca chuliganeria ze styropianem zamiast mózgów, zniszczyliście
      swoimi żałosnymi afiszami wiaty przystankowe w centrum Katowic? Szkoda na was
      sądów - w kamasze, na Żuławy i meliorować, meliorować...Na leczenie psychiatryczne
      też kasy nie dawać, słomiane przypadki beznadziejne i beznadziejnie nudne.
      • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 08.04.11, 09:37
        extraschaf napisał:

> A, to wy, śmierdząca chuliganeria ze styropianem zamiast mózgów, zniszczyliście
        > swoimi żałosnymi afiszami wiaty przystankowe w centrum Katowic? Szkoda na was
        > sądów - w kamasze, na Żuławy i meliorować, meliorować...Na leczenie psychiatryc
        > zne
        > też kasy nie dawać, słomiane przypadki beznadziejne i beznadziejnie nudne.

No właśnie tymi słowami mówią władze III RP ja nie niszczę mienia narodowego jakim są przystanki i inne , a kto je niszczy winien zostać ukarany i tym powinna zająć się Straż Miejska , a oni zakładają narazie tylko przeważnie blokady na koła samochodów . Czemu nie pomyślisz inteligentniej bo zapewne jak masz możliwość czytania i pisania bo z logicznym rozumowaniem chyba jest trudniej Media podają ,że górnicy podczas strajków zostawili dużo zniszczeń kibice po meczach a tutaj widać uderzasz w opozycję czyli masz udział w III władzy
      • andrzejdziaba Naruszenie regulaminu i netykiety! 09.04.11, 07:13
        extraschaf napisał:

> A, to wy, śmierdząca chuliganeria ze styropianem zamiast mózgów, zniszczyliście
        > swoimi żałosnymi afiszami wiaty przystankowe w centrum Katowic? Szkoda na was
        > sądów - w kamasze, na Żuławy i meliorować, meliorować...Na leczenie psychiatryc
        > zne
        > też kasy nie dawać, słomiane przypadki beznadziejne i beznadziejnie nudne.

Trzeba by tego osobnika wysłać tam, dokąd chciałby nas wysłać.
        • Gość: gil Re: Naruszenie regulaminu i netykiety! IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 14:46
          To napewno nie jest jeden z tych z 10 milionowej Solidarnosci,, co się dzis " klupie" w niskie czoła , rozumnie dedykujac PO co mi to bylo ????
          Kraty i zapory przed Pałacem i Kościołem w W-wie, same mówia za siebie i rządzących PO-lską.
    • andrzejdziaba Inwigilacja! 10.04.11, 17:03
      Jeden z naszych działaczy pdsłuchał rozmowę kilku agentów rozmawaijącyh o demonstarcji pod sądem. Na podstawie nagrań folmowych zamierzają nas zidentyfikować, a potem przedstawić jakieś zarzuty. Mogę zaoszczędzić im pracy podając listę uczestników ze mną włącznie.
      • andrzejdziaba Inwigilacja - korekta! 10.04.11, 17:16
        andrzejdziaba napisał:

> Jeden z naszych działaczy pdsłuchał rozmowę kilku agentów rozmawaijących o demon
        > starcji pod sądem. Na podstawie nagrań filmowych zamierzają nas zidentyfikować,
        > a potem przedstawić jakieś zarzuty. Mogę zaoszczędzić im pracy, podając listę u
        > czestników ze mną włącznie.

Poprawiłem drobne błędy gramatyczne.
        • Gość: gil Re: Inwigilacja - korekta! IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 18:55
          Znane metody. Zapamiątaj ich gęby i zawsze działaj przy świadkach.
          • andrzejdziaba Re: Inwigilacja - korekta! 10.04.11, 19:29

> Znane metody. Zapamiątaj ich gęby i zawsze działaj przy świadkach.

Nagrywamy ich z ukrytych urządzeń.
        • slawomirkropisz Re: Inwigilacja - korekta! 10.04.11, 19:01
          Nękają nas strasznie ale niedługo wybije godzina weryfikacji . Pewnie dadzą rozkaz strzelać do tych co chcą prawdy dlatego ustalają kto przeciw nim demonstrował . Ja się nie lękam więc powiem tak byłem tam . Jeden mniej do identyfikacji
        • slawomirkropisz Re: Inwigilacja - korekta! 10.04.11, 19:04
          Ale w piątek nie wiedzieli jeszcze bo dali mi prawomocne uniewinnienie co powinno już dawno być to prokuratura przeciągała i apelowała
          • Gość: gil Re: Inwigilacja - korekta! IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 16:10
            ...o czym mowa ???
            kropisz, a nie wiemy w czym rzecz??
            • slawomirkropisz Re: Inwigilacja - korekta! 11.04.11, 20:43
              Mowa o tym ,że mają rozgryzać tych co byli na wiecu więc im podpowiadam , że byłem
              • andrzejdziaba Inwigilacja i demokracja! 11.04.11, 21:44
                slawomirkropisz napisał:

> Mowa o tym ,że mają rozgryzać tych co byli na wiecu więc im podpowiadam , że by
                > łem

Ja też. W Warszawie zaś chcieliby dobrać się do naszego kolegi Zygmunta Miernika po demonstarcji z ubiegłego roku.
                • Gość: . Re: Inwigilacja i demokracja! IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 06:50
                  Takimi cieniaczami dopóki nie zagrażają bezpieczeństwu publicznemu zajmuję się jedynie obsesja.
                  • andrzejdziaba Bezpieczeństwo publiczne! 12.04.11, 07:48
                    Gość portalu: . napisał(a):

> Takimi cieniaczami dopóki nie zagrażają bezpieczeństwu publicznemu zajmuję się
                    > jedynie obsesja.

A co w/g Ciebie oznacza bezpieczeństwo publiczne?
                    • Gość: . Re: Bezpieczeństwo publiczne! IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 08:52
                      Nie wiesz co oznacza pojęcie bezpieczeństwa publicznego? To poczytaj pl.wikipedia.org/wiki/Bezpieczeństwo_publiczne a o konsekwencjach prawa w www.kodeks-karny.pl/ kodeks-karny.org/kodeks-wykroczen/ Nieznajomość przepisów prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej. Wystarczy?
                      • Gość: gość Re: Bezpieczeństwo Polski IP: *.155.153.104.choopa.net 12.04.11, 11:48
                        wpolityce.pl/view/10182/Rybinski__Skrzypczak__Petelicki__Gula_i_Gomola_domagaja_sie_Trybunalu_Stanu_dla_Tuska.htm
                      • andrzejdziaba Re: Bezpieczeństwo publiczne! 12.04.11, 15:02

> Nie wiesz co oznacza pojęcie bezpieczeństwa publicznego? To poczytaj pl.wikipedia.org/wiki/Bezpieczeństwo_publiczne a o konsekwencjach prawa w www.kodeks-karny.pl/ kodeks-karny.org/kodeks-wykroczen/ Nieznajomość przepisów prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej. Wystarczy?

Ja wiem, co dla mnie to oznacza. Chciałem się dowiedzieć, jak Ty to rozumiesz? Czy w/g Ciebie niekompetencja, arogancja i korupcja panująca wszechwładnie w organach nie tylko "trzeciej władzy" to norma, czy patologia?
                        • Gość: . Re: Bezpieczeństwo publiczne! IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 15:51
                          Chłopie jeśli masz dowody to na co czekasz. Biegnij z nimi choćby do dziennikarzy śledczych a oni zrobią resztę roboty za ciebie. Tylko nie zapomnij o art 212 kk § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
                          §2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
                          • Gość: gil Bezpieczeństwo publiczne i moralność. IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 17:32
                            Zacytuj ten paragraf POsłowi Platformy nijakiemu stefanowi niesiołowskiemu, to POdobno wykształcony "charakternie" w czasach "słusznie minionych" m.in. za moje, płacone państwu podatki ; naukowiec od meszek , dziś znaczący POseł pod rządami premiera TU-ska i v-ce marszałek z bożej łaski w Sejmie RP .
                            • andrzejdziaba Re: Bezpieczeństwo publiczne i moralność. 12.04.11, 18:25

> Zacytuj ten paragraf POsłowi Platformy nijakiemu stefanowi niesiołowskiemu, to
                              > POdobno wykształcony "charakternie" w czasach "słusznie minionych" m.in. za m
                              > oje, płacone państwu podatki ; naukowiec od meszek , dziś znaczący POseł pod
                              > rządami premiera TU-ska i v-ce marszałek z bożej łaski w Sejmie RP .

Tak to entomolog. Studiując w latach 70-ych na Wydziale Rolniczym SGGW-AR w Warszawie, miałem wykłady i ćwiczenia z entomologii. Bardzo się na nich męczyłem. Zostałem wydelegowany przez swoją szkołę srednią na Wydział Ekonomiczno-Rolniczy SGGW-AR, ale w wyniku błędu weryfikacji jakiegoś urzędnika lub urzędniczki trafiłem na Wydział Rolniczy. Powinienem być bardziej konsekwentny w wyborze kierunku studiów, ale wtedy taki nie byłem. To były inne czasy.
                          • andrzejdziaba Re: Bezpieczeństwo publiczne! 12.04.11, 18:19

> Chłopie jeśli masz dowody to na co czekasz. Biegnij z nimi choćby do dziennikar
                            > zy śledczych a oni zrobią resztę roboty za ciebie. Tylko nie zapomnij o art 212
                            > kk § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawn
                            > ą lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowani
                            > e lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utra
                            > tę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
                            > podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
                            > §2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środ
                            > ków masowego komunikowania,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo p
                            > ozbawienia wolności do lat 2.

Znam te paragrafy. Zajrzyj na forum "GW" w Zabrzu. Zamieściłem tam wątek p.t. "Sędzia Bartosz Dobrzański".
                            • Gość: . Re: Bezpieczeństwo publiczne! IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 18:30
                              Mnie nie obchodzi forum GW w Zabrzu i nie mam ochoty tam zaglądać. Wnioskuję jednakże, że ty skaczesz sobie po innych forach żeby uprawiać propaganduszkę.
                              • andrzejdziaba Re: Bezpieczeństwo publiczne! 12.04.11, 20:11

> Mnie nie obchodzi forum GW w Zabrzu i nie mam ochoty tam zaglądać. Wnioskuję je
                                > dnakże, że ty skaczesz sobie po innych forach żeby uprawiać propaganduszkę.

Absolutnie nie. Próbuję ludziom wytłumaczyc, o co chodzi.
                                • Gość: . Re: Bezpieczeństwo publiczne! IP: *.c201.msk.pl 12.04.11, 22:32
                                  No to źle trafiłeś. Następnym razem weź megafon, udaj się 10-tego na Krakowskie Przedmieście i przekonuj, przekonuj, przekonuj. Tam czekają na takich przekonywaczy.
                                • Gość: gość Re: do andrzejadziaby IP: *.155.153.104.choopa.net 13.04.11, 00:12
                                  Chyba zauważył pan ,że człowiek o IP*c 201msk .pl to ruski rab .A do tego głupi ,pisał mi ,że to forum to prywatna własność Michnika i ,że pisząc tu okradam Michnika .Oprócz tego używa inwektyw ,zaraz by zaczął ,na razie wysyla Pana z Tuba na Krakowskie Przedmieście . Najlepiej nie odpowiadać na jego zaczepki ,bo tak należy jego wpisy traktować .
                                  O aresztowaniu Pana Adama Można napisac na tym portalu
                                  www.aferyibezprawie.org/
                                  Jestem czlonkiem tego stowarzyszenia i również mam za sobą 5 rok ławy oskarżonych przez kanalie,z mafii spółdzielczej .
                                  • slawomirkropisz Re: do andrzejadziaby 13.04.11, 07:41
                                    No ja walczę z mafią załatwiam sprawy dla ludzi pokrzywdzonych dałem się we znaki Hejoszowi i Wulczyńskiej przerwałem pewną nić i dla tego mnie tępią szukają mi powodó by mnie nękać po sądach i wyrzucić z mieszkania ale jestem silny i to mnie mobilizuje do dalszej walki wpisałem się u was pod petycją do Ministra Sprawiedliwości
                                  • andrzejdziaba Re: do andrzejadziaby 13.04.11, 07:51
                                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Chyba zauważył pan ,że człowiek o IP*c 201msk .pl to ruski rab .A do tego głup
                                    > i ,pisał mi ,że to forum to prywatna własność Michnika i ,że pisząc tu okradam
                                    > Michnika .Oprócz tego używa inwektyw ,zaraz by zaczął ,na razie wysyla Pana z
                                    > Tuba na Krakowskie Przedmieście . Najlepiej nie odpowiadać na jego zaczepki ,b
                                    > o tak należy jego wpisy traktować .
                                    > O aresztowaniu Pana Adama Można napisac na tym portalu
                                    > www.aferyibezprawie.org/
                                    > Jestem czlonkiem tego stowarzyszenia i również mam za sobą 5 rok ławy oskarżony
                                    > ch przez kanalie,z mafii spółdzielczej .

Dziękuję. Zorientowałem się i nie zamierzam przekonywac kogoś, kto jest źle nastawiony. Byłem wielokrotnie oskarżany i skazywany przez zinstytucjonalizowane bezprawie i niesprawiedliwość "trzeciej władzy". Moje bezpośrednie dane znajdują się na www.ideaconsulting.pl Zajrzę na podany portal i coś napiszę. Pozdrawiam.
                                • Gość: gość Re: do andrzejadziaby . IP: *.155.153.104.choopa.net 13.04.11, 00:28
                                  Nie musiłam dużo szukać ,aby znaleźć dowody na poziom tego typa . To wpis tego gościa o IP*c201msk.pl
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,59,124106664,124251526,Re_gilu_zweryfikuj_liczbe_96.html

statichg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302442152_by_kiemi.jpg
                • Gość: zb Re: Inwigilacja i demokracja! IP: *.stk.vectranet.pl 13.04.11, 09:57
                  Pan Dziaba i spółka chcą koniecznie być współczenymi nenczennikami.
                  Widac gołym to gołym okiem. Wprost błagają o to, zeby wsadzic ich do kazamatów.
                  Marzy się panom jakaś krwawa rewolucja, a panowie na jej czele ?
                  • andrzejdziaba Demokracja! 13.04.11, 11:29
                    Gość portalu: zb napisał(a):

> Pan Dziaba i spółka chcą koniecznie być współczenymi nenczennikami.
                    > Widac gołym to gołym okiem. Wprost błagają o to, zeby wsadzic ich do kazamatów.
                    > Marzy się panom jakaś krwawa rewolucja, a panowie na jej czele ?

Mnie marzy się ewolucja tego, co mamy dzisiaj ku państwu demokratycznemu.
                  • Gość: . Re: Inwigilacja i demokracja! IP: *.c201.msk.pl 13.04.11, 13:15
                    zb napisał(a): Pan Dziaba i spółka chcą koniecznie być współczenymi nenczennikami. Widac gołym to gołym okiem. Wprost błagają o to, zeby wsadzic ich do kazamatów. Marzy się panom jakaś krwawa rewolucja, a panowie na jej czele ? Ja to postrzegam nieco inaczej. Po 1989r część osób z ambicjami ale bez kwalifikacji nie załapało się do władzy bądź będąc już przy korycie zostało od niego odsuniętych. Szukają teraz sposobności aby ponownie zaistnieć. Na szczęście w międzyczasie nastąpiła rewolucja w internecie i każdy zjadacz chleba w kilkadziesiąt sekund może dowiedzieć się jakie to są "orły" (poza pieniactwem).
                    • andrzejdziaba Sytuacja państwa! 13.04.11, 17:34

> zb napisał(a): Pan Dziaba i spółka chcą koniecznie być współczenymi nencze
                      > nnikami. Widac gołym to gołym okiem. Wprost błagają o to, zeby wsadzic ich do k
                      > azamatów. Marzy się panom jakaś krwawa rewolucja, a panowie na jej czele ?

> Ja to postrzegam nieco inaczej. Po 1989r część osób z ambicjami ale bez kwalif
                      > ikacji nie załapało się do władzy bądź będąc już przy korycie zostało od niego
                      > odsuniętych. Szukają teraz sposobności aby ponownie zaistnieć. Na szczęście w m
                      > iędzyczasie nastąpiła rewolucja w internecie i każdy zjadacz chleba w kilkadzie
                      > siąt sekund może dowiedzieć się jakie to są "orły" (poza pieniactwem).

Komentować, oceniać, a anawet obrażać można do woli, ale to nie ma istotnego wpływu na obiektywną rzeczywistość. Jaki jest efekt rządzenia minionch 21 lat, widać gołym okiem.
                      • Gość: gil Re: Sytuacja państwa! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 20:50
                        800 miliardów złotych..... długu państwa,
                        Inflacja w marcu b.r. wynosiła 4,3 ....
                        Benzyna 5,30 zł/litr
                        Cukier droższy o 40 %
                        Chleb...droższy o......
                        Itp.itd.
                        Czy dalej kropić ....,.?
                        Matka mająca na utrzymaniu troje dzieciaków dostaje rewaloryzacji zasiłku socjalnego , jak informuje media, w wysokości 5 zł, słownie: pięć złotych
                        • andrzejdziaba Re: Sytuacja państwa! 13.04.11, 21:05

> 800 miliardów złotych..... długu państwa,
                          > Inflacja w marcu b.r. wynosiła 4,3 ....
                          > Benzyna 5,30 zł/litr
                          > Cukier droższy o 40 %
                          > Chleb...droższy o......
                          > Itp.itd.
                          > Czy dalej kropić ....,.?
                          > Matka mająca na utrzymaniu troje dzieciaków dostaje rewaloryzacji zasiłku socja
                          > lnego , jak informuje media, w wysokości 5 zł, słownie: pięć złotych

To skandal.
                          • Gość: . Re: Sytuacja państwa! IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 15:14
                            andrzejdziaba napisał: > Gość portalu: gil napisał(a): > > > 800 miliardów złotych..... długu państwa, > > Inflacja w marcu b.r. wynosiła 4,3 .... > > Benzyna 5,30 zł/litr > > Cukier droższy o 40 % > > Chleb...droższy o...... > > Itp.itd. > > Czy dalej kropić ....,.? > > Matka mająca na utrzymaniu troje dzieciaków dostaje rewaloryzacji zasiłku > socja > > lnego , jak informuje media, w wysokości 5 zł, słownie: pięć złotych I po co to biadolenie. Nie podobał się PRL, gdy wszystko kosztowało grosze (lekarstwa, żywność, energia, czynsze,...), gdy dla każdego chorego było miejsce w szpitalu, gdy dzieci wysyłano na prawie darmowe kolonie, itd, itd. ? Ten co sądził, że władza z nadania solidarności będzie lepsza nie ma teraz prawa zabierać głosu. A że tak będzie można było łatwo przewidzieć oglądając aspirujące w 1989r nowe gęby do koryta chociaż bez kwalifikacji ale za to z jakimi roszczeniami.
                            • slawomirkropisz Re: Sytuacja państwa! 15.04.11, 08:15
                              Widzisz rozszyfrowano cię z jakiego jesteś nadania więc nie wiem co ty w lustro nie patrzysz?? Ja na twoim miejscu ze wstydu bym się spalił
                  • slawomirkropisz Re: Inwigilacja i demokracja! 13.04.11, 15:40
                    Już niedługo do wyborów POpisowcy zapewne to co robią narodowi nie dojdą do władzy więc zobaczymy co powiesz wtedy jak nie dostaniecie się do władzy a już co daj Boże dojdzie rząd który zmieni prawo wówczas ludzie twojego pokroju będą narzekać lub zmieniać garnitur jest wielu takich politykierów
                    • Gość: zb Re: Inwigilacja i demokracja! IP: *.stk.vectranet.pl 13.04.11, 17:52
                      Pan Dziaba jest aktywny na wielu forach i bardzo chce zmieniać prawo tak, zeby jemu pasowalo.
                      Pragnie władzy na rowni z PiS i poglądy ma może nie takie same, ale dosć podobne.
                      Chwyta się róznych sposobów, religie tez próbuje mieszać do swojergo politykowania, a prawo ma być wówczas dobre, kiedy będzie On wraz ze swoimi poplecznikami go tworzyl.
                      Moim zdaniem do tego typu ludzi nie można mieć zaufania !
                      • andrzejdziaba Uspołecznienie władzy! 13.04.11, 21:12

> Pan Dziaba jest aktywny na wielu forach i bardzo chce zmieniać prawo tak, zeby
                        > jemu pasowalo.
                        > Pragnie władzy na rowni z PiS i poglądy ma może nie takie same, ale dosć podobn
                        > e.
                        > Chwyta się róznych sposobów, religie tez próbuje mieszać do swojergo politykowa
                        > nia, a prawo ma być wówczas dobre, kiedy będzie On wraz ze swoimi poplecznikami
                        > go tworzyl.
                        > Moim zdaniem do tego typu ludzi nie można mieć zaufania !

Wystarczyłoby tego prawa przestrzegać, uczciwie je egzekwować i to dałoby już znaczący postęp. Duża w tym rola dla uczciwych przedstawicieli "trzeciej władzy", bo tacy są w jej szeregach. Zaufanie zdobywa się ciężką pracą, zaangażowaniem na rzez innych, a szczególnie wykluczanych społecznie z różnych powodów. Ja nie pragnę władzy, ale wymagam od niej, aby służyła społeczeństwu.
                        • Gość: zb Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.stk.vectranet.pl 13.04.11, 22:07
                          Obserwuje pana wypowiedzi od dawna na innych forach i w jednym z postów napisal pan, ze dazycie do wladzy. Była to jednoznaczna wypowiedż.
                          Prosze więc zdecydać się czy chce pan tej wladzy czy też nie. Dobrze pamiętać co się pisze.
                          • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie władzy! 13.04.11, 22:45

> Obserwuje pana wypowiedzi od dawna na innych forach i w jednym z postów napisal
                            > pan, ze dazycie do wladzy. Była to jednoznaczna wypowiedż.
                            > Prosze więc zdecydać się czy chce pan tej wladzy czy też nie. Dobrze pamiętać c
                            > o się pisze.

Nie wiedziałem, że mam obserwatora mojej publicystyki na forach. Dziękuję za zainteresowanie. Ja osobiście nie jestem ogarnięty żądzą władzy. Oczywiście mając poważne ambicje polityczne, nie można do władzy nie dążyć. Uprawianie polityki jest również związane ze zdobywaniem władzy i jej sprawowaniem. W Polsce jest widoczna od przełomu 1989/1990 r. niedojrzałość elit politycznych dążących do władzy, a później ją sprawujących. Władza stała sie dla nich celem, a nie środkiem. Myślę, że najbliższe lata zapowiadające się jako trudne ekonomicznie, społecznie i politycznie, mogą być poważnym wyzwaniem dla polityków i partii politycznech. Może nie wystarczyć władzę zdobyć, nie umiejąc jej później sprawować? Jeśli społeczeństwo zrozumie, że władzę należy powierzyć tym, którzy potrafią ją sprawować, wszystko może się zdarzyć? Aktualne może sie stać hasło z poczatku lat 90-ych: "nie chcę, ale muszę".
                            • Gość: zb Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.stk.vectranet.pl 13.04.11, 23:15
                              Proszę sobie nie schlebiać, nie czytam Pama postow z tego wzgledu, ze zgadzam się z Panem.
                              Czytam je bo Pan jest dośc ciekawym, nazwijmy to tak, przypadkiem, wiecznego malkontenta i obroncą spraw bezsensownych, no i ten Pana strach przed więzieniem jest interesujacy
                              (nie znaczy to, że zycze komuś więzienia ). Robi Pan tyle uników zeby się w to miejsce nie dostać, że aż dziw, iz tak można.
                              Za naganne i wstrętne uważam to, że pan prosi wprost na forach o haki na sedziów wymienijac ich z nazwiska i pan, który podobno walczy o prawdę i sprawiedliwość naraza tym samym rodziny tych ludzi na ostracym i kpinę, rodziny, ktore nie mają zawązku z Pana sprawami. Zbieranie haków na ludzi przypomina mi bardzo zle czasy. W tamtych czasach dziwni, smutni panowie robili dokładnie to samo.
                              Jeszcze raz, nie popieram w najmnieszym stopniu tego, co Pan robi.

• andrzejdziaba Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 08:20

> Proszę sobie nie schlebiać, nie czytam Pama postow z tego wzgledu, ze zgadzam s
                                > ię z Panem.
                                > Czytam je bo Pan jest dośc ciekawym, nazwijmy to tak, przypadkiem, wiecznego ma
                                > lkontenta i obroncą spraw bezsensownych, no i ten Pana strach przed więzieniem
                                > jest interesujacy
                                > (nie znaczy to, że zycze komuś więzienia ). Robi Pan tyle uników zeby się w to
                                > miejsce nie dostać, że aż dziw, iz tak można.

Albo Pan niedokładnie czyta to, o czym piszę, o co nie podejrzewam albo nie dostrzega istoty rzeczy, czyli zła, które ma charakter ustrojowy. Pewnie Pan dostrzega nazywając je dobrem, a to już hipokryzja. Nie byłoby sytuacji, o których Pan pisze w sposób demagogiczny, gdyby szeroko pojęta władza posiadała autentyczny mandat społeczny i podlegała bieżącej kontroli. Brak zdrowych mechanizmów jej wyłaniania, oceny i możliwości odwoływania, doprowadza do nieprawidłowości i wynaturzeń. W Polsce przybrało to już rozmiar kataklizmu zagrażającego bezpieczeństwu publicznemu.

> Za naganne i wstrętne uważam to, że pan prosi wprost na forach o haki na sedzió
                                > w wymienijac ich z nazwiska i pan, który podobno walczy o prawdę i sprawiedliwo
                                > ść naraza tym samym rodziny tych ludzi na ostracym i kpinę, rodziny, ktore nie
                                > mają zawązku z Pana sprawami. Zbieranie haków na ludzi przypomina mi bardzo zle
                                > czasy. W tamtych czasach dziwni, smutni panowie robili dokładnie to samo.
                                > Jeszcze raz, nie popieram w najmnieszym stopniu tego, co Pan robi.

To system, którego Pan jest przedstawicielem i broni go w sposób uporczywy, kpi sobie z obywateli. Podstawą zdrowego systemu jest jawność życia publicznego. Pisząc na forach, przedstawiam fakty z mojego życia oraz osób, które mnie o to proszą lub potrzebują pomocy. Nie miałbym o czym pisać, gdyby nie dochodzilo do fałszywych oskarżeń, wydawania niesprawiedliwych wyroków, a późnie ich egzekwowania. Wyjaśniłem to dokładnie na forum "GW" w Zabrzu w wątku dotyczącym pewnej sprawy. "Poznajcie prawdę, a prawda was wyzwoli".
                                • Gość: . Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 08:59
                                  Człowieku, przestań robić ludziom wodę z mózgu. Co ma wspólnego znaleziony hak na sędziego np z Gliwic, który osądził jakiegoś Kowalskiego z sędzią z Katowic, który nałożył areszt np Słomkę? Co, nie ma sądów wyższej instancji a w przypadku jeśli masz dowody na korupcję niezależnej prokuratury z innego województwa? Dlaczego jest cisza o tym co było powodem nałożenia aresztu na Słomkę a wrzeszczy się o jakie "ideały" i w jaki sposób walczył "więzień sumienia"? Jeśli masz obiekcję do stosowanego prawa to zbierz 500 tys podpisów i złóż inicjatywę ustawodawczą do sejmu a nie podburzaj przeciwko instytucjom które to prawo egzekwują. A gdy trybunał konstytucyjny składający się z polityków wywodzących się z pierwszej solidarności wydał polityczny wyrok zbiorowy na kilkadziesiąt tysięcy byłych eSBeków bez rozpatrywania ich osobistej winy to też tak protestowałeś? Oczywiście, że nie bo to wstrętne komuchy, których trzeba przecież zutylizować.
                                  • slawomirkropisz Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 09:20
                                    Gość popieram Cię w całej rozciągłości Słomkę przymknęli by go schańbić i znieważyć widziałem co robi np Sędzia Sądu Apelacyjnego w Katowicach na sprawy Słomki nie wpuszczał publiczności nawet jego żony. Nie przestrzega nawet postanowień Sądu Najwyższego Trybunału Konstytucyjnego oraz prawa europejskiego bo tam jeszcze są z czasów komuny przepisy Że sędzia jest panem a wyroki są chyba z góry ustalone skoro na 1 i tą samą godzinę ustala się kilka spraw około 10 i nic się nie przyjmuje do wiadomości Jak można mieć zaufanie do takiego sądu i sędziów i jak można sobie wyobrazić ,że Sąd jest niezawisły uważam , że temida jest ślepa
                                    • Gość: . Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 13:31
                                      slawomirkropisz napisał: >......są z czasów komuny przepisy Że sędzia jest panem a wyroki są chyba z góry ustalone skoro na 1 i tą samą godzinę ustala się kilka spraw około 10.......Jak można mieć zaufanie do takiego sądu i sędziów i jak można sobie wyobrazić ,że Sąd jest niezawisły ...... Gościu, co ma dobra organizacja pracy sądu do jego niezawisłości? Przecież na bajzel w sądownictwie narzekają wszyscy, od lewa do prawa, bezpartyjni, wierzący i niewierzący. Polecam wziąć słownik języka polskiego i poczytać definicje niektórch pojęć np "niezawisłość".
                                      P.s. [i]Słomkę przymknęli by go schańbić[/i] No właśnie, by go schańbić Jakie przymknięcie taka hańba.
                                      • slawomirkropisz Re: Uspołecznienie władzy! 17.04.11, 21:33

> slawomirkropisz napisał: >......są z czasów komuny przepisy Że sędzia je
                                        > st panem a wyroki są chyba z góry ustalone skoro na 1 i tą samą godzinę ustala
                                        > się kilka spraw około 10.......Jak można mieć zaufanie do takiego sądu i sędzi
                                        > ów i jak można sobie wyobrazić ,że Sąd jest niezawisły ......
                                        Gościu, co
                                        > ma dobra organizacja pracy sądu do jego niezawisłości? Przecież na bajzel w sąd
                                        > ownictwie narzekają wszyscy, od lewa do prawa, bezpartyjni, wierzący i niewierz
                                        > ący. Polecam wziąć słownik języka polskiego i poczytać definicje niektórch poj
                                        > ęć np "niezawisłość".
                                        > P.s. [i]Słomkę przymknęli by go schańbić[/i] No właśnie, by go schań
                                        > bić
                                        Jakie przymknięcie taka hańba.
                                        Nie bądź takim nauczycielem bo popatrz na swoje błędy a do tematu jak wyżej jaka organizacja taki i organ i taka praworządność
                          • slawomirkropisz Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 09:08
                            Obserwuje pana wypowiedzi od dawna na innych forach i w jednym z postów napisal pan, ze dazycie do wladzy. Była to jednoznaczna wypowiedż.
                            Prosze więc zdecydać się czy chce pan tej wladzy czy też nie. Dobrze pamiętać co się pisze.

Ja nie napisałem ,że dążę do władzy ale napisałem , że chcę władzy uczciwej a co za tym idzie żeby każdy był dumny ,że jest Polakiem i wyroki były sprawiedliwe a prokuratura wyjaśniała sprawy a nie umarzała je bo po prostu im się nie chce (tak ja to odczuwam)Nie powinni niewinni siedzieć w więzieniach czy to aresztach za to , że nie zgadzają się z przekrętami .Bez znaczenia kim kto jest czy to kaszub czy ślązak czy mazur jesteśmy polakami , a nie jak mówi RAŚ ,że Śląsk to Niemcy . Metody jakie stosuje trzecia władza są niedopuszczalne i nie humanitarne kierować ludzi np. na badania psychiatryczne za to , że nie podoba im się , że ktoś kręci lody
                            • Gość: gość Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.ptrhosting.com 14.04.11, 09:12
                              To najlepszy przyklad bezprawia w Polsce .
                              www.wroclawskikomitet.pl/komitet/ogloszenia/item/344-jadwiga-chmielowska-powiedzia%C5%82-prawd%C4%99-zosta%C5%82-skazany
                              • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 12:15
                                Gość portalu: gość napisał(a):

> To najlepszy przyklad bezprawia w Polsce .
                                > www.wroclawskikomitet.pl/komitet/ogloszenia/item/344-jadwiga-chmielowska-powiedzia%C5%82-prawd%C4%99-zosta%C5%82-skazany

Bardzo dobry przykład. Fałszywe oskarżanie, nieuczciwe procesy sądowe oraz niesprawiedliwe wyroki to norma w Polsce. Trzeba to zmienić.
                                • ukochanykraj Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 12:46
                                  Polecam przenieść się na Białoruś. Sama praworządność.
                                  • slawomirkropisz Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 19:54
                                    No ja jestem Polakiem a na Białorusi mieszkają Białorusini i nie strasz nas Białorusią bo prawo mamy podobne lub gorsze
                                    • Gość: . Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 20:14
                                      A ile spędziłeś czasu na Bialorusi, że masz skalę porównawczą? A tak wogóle to naucz się polskiego kodeksu karnego i go respektuj to nie będziesz miał problemów z prawem i nie będziesz robił zawieruchy na forum.
                                      • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 21:01

> A ile spędziłeś czasu na Bialorusi, że masz skalę porównawczą? A tak wogóle to
                                        > naucz się polskiego kodeksu karnego i go respektuj to nie będziesz miał problem
                                        > ów z prawem i nie będziesz robił zawieruchy na forum.

Mam tam rodzinę. Jest tam większy porządek niż w Polsce. On lepiej zna kodeksy od wielu spośród tych, którzy zajmują się tym z urzędu. Respektuje je, a Ci którzy są odpowiedzialni za ich stosowanie i egzekwowanie, sami ich nie przestrzegają. Jak faryzeusze. On i nie tylko on nie ma problemów z prawem. To Ci, którzy są odpowiedzialni za stosowanie i egzekwowanie prawa, mają problem ze sobą. Swoją moralnościa, a właściwie jej brakiem. I stąd potrzeba uspołecznienia nie tylko "trzeciej wladzy".
                                      • slawomirkropisz Re: Uspołecznienie władzy! 15.04.11, 08:12

> A ile spędziłeś czasu na Bialorusi, że masz skalę porównawczą? A tak wogóle to
                                        > naucz się polskiego kodeksu karnego i go respektuj to nie będziesz miał problem
                                        > ów z prawem i nie będziesz robił zawieruchy na forum.

Ja nie mam problemów z prawem ale nienawidzę szwindli i nie robię zawieruchy tylko piszę co jest niezgodne z prawem a lektura w postaci kk przyda się tobie skoro tak głupio piszesz to go nie znasz no i najważniejsze pokazałeś że znasz standardy białoruskie czyli jesteś nasłany przez Białoruś i Trzecią Władzę
                                        • Gość: . slawomirkropisz napisał: > IP: 77.223.201.* 15.04.11, 16:20
                                          slawomirkropisz napisał: >....a lektura w postaci kk przyda się tobie skoro tak głupio piszesz to go nie znasz no i najważniejsze pokazałeś że znasz standardy białoruskie czyli jesteś nasłany przez Białoruś i Trzecią Władzę..... Tak, mamy tutaj typową retorykę pisowską. Na uwagę: Gość portalu: . napisał(a): > A ile spędziłeś czasu na Bialorusi...... merytoryczna odpowiedź polegająca na wmawianiu dziecka w brzuch albo odwracania kota ogonem. Po prostu my stoimy tu gdzie solidarność stała a wszyscy pozostali tam gdzie ZOMO. I to by było na tyle jak mawiał profesor mniemanologii stosowanej Jan Stanisławski.
                                    • andrzejdziaba Re: Uspołecznienie władzy! 14.04.11, 20:54
                                      slawomirkropisz napisał:

> No ja jestem Polakiem a na Białorusi mieszkają Białorusini i nie strasz nas Bia
                                      > łorusią bo prawo mamy podobne lub gorsze

Na Białorusi nawet jeśli dochodzi do nie przestrzegania praw człowieka, dzieje się to w państwie, które jest ustrojem totalitarnym. W Polsce, która nazywa się oficjalnie państwem demokratycznym, nie przestrzega się praw człowieka jak w ustroju totalitarnym.
                                • Gość: . Re: Uspołecznienie władzy! IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 13:53
                                  andrzejdziaba napisał: > Gość portalu: gość napisał(a): > > > To najlepszy przyklad bezprawia w Polsce . > > rel="nofollow">www.wroclawskikomitet.pl/komitet/ogloszenia/item/344-jadwiga-chmielowska-powiedzia%C5%82-prawd%C4%99-zosta%C5%82-skazany Tym co nawet nie chce się kliknąć na ten link żeby przeczytać jakie się tam kryją rewelacje zacytuję fragment wypowiedzi niejakiej Jadwigi Chmielowskiej: "....Wyszkowski powiedział prawdę. Lech Wałęsa był kapusiem TW BOLKIEM. Nie był tylko zarejestrowany. On KAPOWAŁ na swoich przyjaciół np. Lenarciaka i Jagielskiego, kolegów ze Stoczni. To on Lech Wałęsa w 1970r., w grudniu rozpoznawał na sbeckich zdjęciach tych co szli w manifestacjach, tych co palili komitet..... Ciekawe jakie dowody potwierdzające prawdziwość wypowiedzianych tez ma ta niejaka Jadwiga Chmielowska? W każdym cywilizowanym państwie za tworzenie bądź powielanie takich kalumni ich autor albo "powielacz" nie wypłaciłby się z odszkodowań. Jednak Polska to nie cywilizowany kraj. W Polsce można do wyborców powiedzieć "Spieprzaj dziadu" i zostać w nagrodę prezydentem.
                                  • Gość: gość sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 74.118.192.* 14.04.11, 14:38
                                    "spiieprzaj " IP*c201,msk.pl
                                    nie czytaleś ?
                                    Chyba zauważył pan ,że człowiek o IP*c 201msk .pl to ruski rab .A do tego głupi ,pisał mi ,że to forum to prywatna własność Michnika i ,że pisząc tu okradam Michnika .Oprócz tego używa inwektyw ,zaraz by zaczął ,na razie wysyla Pana z Tuba na Krakowskie Przedmieście . Najlepiej nie odpowiadać na jego zaczepki ,bo tak należy jego wpisy traktować .
                                    O aresztowaniu Pana Adama Można napisac na tym portalu
                                    www.aferyibezprawie.org/
                                    Jestem czlonkiem tego stowarzyszenia i również mam za sobą 5 rok ławy oskarżonych przez kanalie,z mafii spółdzielczej .
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,59,124068216,124254521,Re_do_andrzejadziaby.html
                                    • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.c201.msk.pl 14.04.11, 14:59
                                      Popatrzcie, zołza w mohairze się odezwała! Pewnie rydzyk ją obudził.
                                      • Gość: gość Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 74.118.192.* 14.04.11, 16:15
                                        to ty się obudzileś ,bo ten wpis jest od kilku dni .
                                      • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 14.04.11, 20:04
                                        Pewnie jak my walczyliśmy o Wolną Polskę to ci głupcy co dziś piszą i sami nie wiedzą co albo boso biegali albo w Solidarności byli za szpicli i dziś sie wymądrzają bo na robotników z kopalń stoczni portów i innych zakładów wyciągnęli się w górę i dalej uprawiają ten podły preeder ale każda krzywda jak śmierć nikogo nie ominie Adam Słomka walczył i nie zdradza Polski i za to mu chwała tak samo Kornelowi Morawieckiemu komuniści go wyrzucali z jego ojczystego kraju ale on jak prawdziwy Polak i patriota wracał i walczył
                                        • Gość: zb Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.11, 19:50
                                          Alez belkot.
                                          • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 15.04.11, 20:42

> Alez belkot.

No widzisz istoto spod znaku sierpa i młota wreszcie przyznałeś się do bełkotu.Słomka wolny cela dla oprawcy jego zwolniona

• Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 15.04.11, 20:52
                                              Łał! A kto wpłacił kaucję, Moczulski czy Borowiec? www.youtube.com/watch?v=ZhiJ0eZWiOA
                                              • Gość: dr.no Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.11, 21:55
                                                Sławuś dalej bełkoczesz. .
                                                Posłuchaj jeszcze Makumy na uspokojenie nerwów i idz spać.
                                                ...
                                                Słomka zwoniony, nie bedziecie mieli męczennika współczesnych dni.

Nie jestem spod sierpa i młota,
                                                ale przeraża mnie tępota ;)
                                                • Gość: gil Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 22:01
                                                  Czyli Słomka na wolności. Hip, hip, hurrrrra !!
                                                  Koniec śmierdzącego wątka na Forum.
                                                  Ale......ale....... czuwajmy, bo licho nie śpi.....
                                                  • Gość: dr.no Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.11, 23:16
                                                    Oj tak,tak.
                                                    Bądżmy czujni, to licho może podnieś glowe i skrzeczeć........
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 08:45
                                                    Gość portalu: dr.no napisał(a):

> Oj tak,tak.
                                                    > Bądżmy czujni, to licho może podnieś glowe i skrzeczeć........

No i twoja ostatnia wypowiedz to dokładnie odzwierciedla co napisałem wcześniej
                                                    Precz z komunistycznymi metodami oj pomyłka chyba za komuny było jednak lepiej
                                                  • andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 17:03

> Oj tak,tak.
                                                    > Bądżmy czujni, to licho może podnieś glowe i skrzeczeć........

Już głowę podniosło i jej nie opuści.
                                                  • Gość: dr.no Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 18.04.11, 19:03
                                                    Oczywiscie o P.Słomce mówisz.
                                                  • andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 20:03

> Oczywiscie o P.Słomce mówisz.

Mówię o wszystkich, którzy nie akceptują takiego sprawowania władzy w Polsce. "Pomysł" na Polskę z Magdalenki już wyczerpał swoje możliwości, a Ci którzy w tym uczestniczyli, nie są zdolni do twórczego myślenia.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 22:03

> Oczywiscie o P.Słomce mówisz.

Akurat nie bo Słomka to wojownik którego nie chroni immunitet a Ci co chroni ich immunitet to dopiero licho przeciw Polakom
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 08:43

> Czyli Słomka na wolności. Hip, hip, hurrrrra !!
                                                    > Koniec śmierdzącego wątka na Forum.
                                                    > Ale......ale....... czuwajmy, bo licho nie śpi.....

Niestety twoja radość przedwczesna trzeba zrobić teraz krok 2 czyli wyciągnąć konsekwencje wobec tych nieuczciwych czyli pani sędziny co zresztą wskazał pan Słomka na konferencji i na sali rozpraw dając sędzinie wniosek do akt o to ,że będzie czynił starania by były konsekwencje dyscyplinarne i nie tylko wobec sędziny.Bo z naszych podatków nie chcemy utrzymywać ludzi jej pokroju A dlaczego Pan Słomka siedział skoro nie był badany i nie przedłużono mu aresztu ?? ODPOWIADAM dla ośmieszenia i poniżenia opozycji
                                                  • andrzejdziaba Uspołecznienie wladzy! 18.04.11, 17:02

> Czyli Słomka na wolności. Hip, hip, hurrrrra !!
                                                    > Koniec śmierdzącego wątka na Forum.
                                                    > Ale......ale....... czuwajmy, bo licho nie śpi.....

Nie ciesz się. Jest dużo pracy do zrobienia.

• slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 08:36

> Sławuś dalej bełkoczesz. .
                                                  > Posłuchaj jeszcze Makumy na uspokojenie nerwów i idz spać.
                                                  > ...
                                                  > Słomka zwoniony, nie bedziecie mieli męczennika współczesnych dni.
                                                  >
                                                  >
                                                  > Nie jestem spod sierpa i młota,

> ale przeraża mnie tępota ;)

No jak już 1 odpisałem to nie bełkot tylko głos ludzi i refleksja jak sumienie rusza tych co drukują . Piszesz , że nie jesteś spod sierpa i młota to już nie rozumiem czemu jesteś tak uprzedzony do tych co chcą aby w Polsce prawo było dla obywateli i aby nikt nie był ośmieszany w ojczyźnie .No ,że tępy jesteś to wyczuwam i powiem więcej masz o połowę mózgu mniej od kury to powinno dać ci do myślenia.
                                                  • Gość: . powielany bełkot propagandowy IP: 77.223.201.* 16.04.11, 09:00
                                                    slawomirkropisz napisał: .... to już nie rozumiem czemu jesteś tak uprzedzony do tych co chcą aby w Polsce prawo było dla obywateli i aby nikt nie był ośmieszany w ojczyźnie...... Rzeczywiście, podżeganie do przestępstwa to prawo dla obywateli pokroju Słomki i ich podobnym. www.polskatimes.pl/fakty/kraj/385948,adam-slomka-z-kpn-poszukiwany-listem-gonczym,id,t.html?cookie=1 A co do uchylenia aresztu kłania się matematyka. Skoro do aresztu trafił 2 kwietnia i miał tam przebywać 14 dni to tak się składa, że 15-ty kwietnia był dla Słomki 14-tym dniem aresztu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,9365084,Adam_Slomka_zglosil_sie_na_policje_i_trafil_do_aresztu.html
                                                • andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 17:01

> Sławuś dalej bełkoczesz. .
                                                  > Posłuchaj jeszcze Makumy na uspokojenie nerwów i idz spać.
                                                  > ...
                                                  > Słomka zwoniony, nie bedziecie mieli męczennika współczesnych dni.
                                                  >
                                                  >
                                                  > Nie jestem spod sierpa i młota,
                                                  > ale przeraża mnie tępota ;)

Powiedz to tym, którzy od 1989 r. beznadziejnie zarządzają tym krajem.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 22:05
                                                    Widzisz przyznał się ze przeraża go jego tępota więc daj mu spokój niech zbierze siły i myśli na zaś
                                                  • andrzejdziaba Konfidenci i agenci! 19.04.11, 07:39
                                                    slawomirkropisz napisał:

> Widzisz przyznał się ze przeraża go jego tępota więc daj mu spokój niech zbierz
                                                    > e siły i myśli na zaś

Chyba przestudiował polecany wątek?
                                              • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 08:20

> Łał! A kto wpłacił kaucję, Moczulski czy Borowiec? www.youtube.com/watch?v=ZhiJ0eZWiOA\

N o niestety żaden z nich Sędzinę sumienie ruszyło , ależ czy w porę?? Według mnie nie ponieważ dorosła osoba i to sędzia powinna wcześniej myśleć a potem robić , a nie odwrotnie . Teraz Adam jest wolny i nie badany więc coś nie gra powstaje pytanie czemu siedział ano dla zasady zastraszenia i ośmieszenia . Pora by K. Płoska-Kosek poniosła odpowiedzialność za swoje wyczyny . W Myślenicach wczoraj zebrał się tłum skrzywdzonych przez tą sędzinę
                                                • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 16.04.11, 09:09
                                                  slawomirkropisz napisał: >...Sędzinę sumienie ruszyło ..... Człowieku, używasz nazw których nie rozumiesz i chcesz oceniać porządek prawny. Nie ma kogoś takiego jak sędzina. Jest tylko sędzia niezależnie od tego co ma między nogami. A poza tym zacznij uczyć się matematyki. Skoro Słomka dostał 14 dni aresztu i areszt ten nie został przedłużony to wczoraj upłynął 14-ty dzień. Łał!!! A wpis na temat kaucji to takie podśmiecgoojki, których nie zrozumiałeś.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 09:26

> slawomirkropisz napisał: >...Sędzinę sumienie ruszyło ..... Człowiek
                                                    > u, używasz nazw których nie rozumiesz i chcesz oceniać porządek prawny. Nie ma
                                                    > kogoś takiego jak sędzina. Jest tylko sędzia niezależnie od tego co ma między n
                                                    > ogami. A poza tym zacznij uczyć się matematyki. Skoro Słomka dostał 14 dni ares
                                                    > ztu i areszt ten nie został przedłużony to wczoraj upłynął 14-ty dzień. Łał!!!
                                                    > A wpis na temat kaucji to takie podśmiecgoojki, których nie zrozumiałeś.

Ja rozumiem wszystko Napisałem sędzina ponieważ taki termin jest dozwolony
                                                    jeśli idzie o 14 dni to jak się stosuje środek zapobiegawczy to tylko po to aby osiągnąć cel czyli np. doprowadzić kogoś na badania przecież są opcje przedłużenia lub zamiana na areszt i Pan Słomka gdyby popełnił przestępstwo daję głowę ze z aresztu by nie wyszedł wiem co miałeś na myśli pisząc o kaucji ale odniosłem się i do tego ponieważ zniewag , obelg ,opluć kogoś czy poniżyć to nie powinno mieć miejsca na takim szczeblu inteligencji bo jak można żartować czyjąś reputacją
                                                  • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 16.04.11, 09:38
                                                    slawomirkropisz napisał: > .....Pan Słomka gdyby popełnił przestępstwo daję głowę ze z aresztu by nie wyszedł.... ble, ble, ble....... Istny więzień sumienia, który olał wezwania do sądu. A celi były kamery, które filmowały aresztanta przez 24 godziny na dobę żeby psychiatrzy mieli materiał do badania.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 13:14

> slawomirkropisz napisał: > .....Pan Słomka gdyby popełnił przestępstwo d
                                                    > aję głowę ze z aresztu by nie wyszedł.... ble, ble, ble.......
                                                    Istny więzi
                                                    > eń sumienia, który olał wezwania do sądu. A celi były kamery, które filmowały a
                                                    > resztanta przez 24 godziny na dobę żeby psychiatrzy mieli materiał do badania.

Widzisz najgorsze są oceny jak się nie zna szczegółów a szczegół polega na tym , że Pan Słomka miał wysyłane wezwania do sądu w dniu rozprawy a Polska Poczta to nie gołąb pocztowy i wezwania docierały po czasie więc nie olał wezwań jak to określiłeś ale po prostu dotarły po czasie mimo ,że sąd ma odpowiednio wcześniej powiadamiać kiedy należy się zgłosić do sądu ponieważ jak adresat gdzieś wyjeżdża po ma list na poczcie leżeć 14 dni i wówczas jak go się nie odbierze to liczy się go jako doręczony a Pan Słomka odbierał wezwania . Czyli jak to określiłeś jest więźniem sumienia sądu celowo sądu piszę z małej litery nie myśl sobie ,że nie wiem jak się pisze
                                                  • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 16.04.11, 14:35
                                                    ....Pan Słomka miał wysyłane wezwania do sądu w dniu rozprawy a Polska Poczta to nie gołąb pocztowy i wezwania docierały po czasie...... A co pokazywał ci te wezwania? I możesz to potwierdzić, że wszystkie były wysyłane po terminie? Pan Adaś albo ty to macie kosmiczną fantazję albo wierzycie naiwność ludzi. Każde wezwanie ma datę wystawienia, datę przyjęcia przez pocztę i datę dostarczenia wezwania do odbiorcy. Oczywiście dwie pierwsze pokrywały się z datą rozprawy a ta trzecia była kilka dni późniejsza. I tak na każdym wezwaniu. Jak się czyta takie bzdury to się flaki przewracają. Mógłbyś się zatrudnić w żłobku i opowiadać dzieciom bajki.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 16.04.11, 15:19

> ....Pan Słomka miał wysyłane wezwania do sądu w dniu rozprawy a Polska Poczt
                                                    > a to nie gołąb pocztowy i wezwania docierały po czasie......
                                                    A co pokazywa
                                                    > ł ci te wezwania? I możesz to potwierdzić, że wszystkie były wysyłane po termin
                                                    > ie? Pan Adaś albo ty to macie kosmiczną fantazję albo wierzycie naiwność ludzi.
                                                    > Każde wezwanie ma datę wystawienia, datę przyjęcia przez pocztę i datę dostarc
                                                    > zenia wezwania do odbiorcy. Oczywiście dwie pierwsze pokrywały się z datą rozpr
                                                    > awy a ta trzecia była kilka dni późniejsza. I tak na każdym wezwaniu. Jak się c
                                                    > zyta takie bzdury to się flaki przewracają. Mógłbyś się zatrudnić w żłobku i op
                                                    > owiadać dzieciom bajki.
                                                    No właśnie opowiadasz bajki jasne masz rację wszystko jest udokumentowane nawet zarzuty ale szkopół w tym co jest prawdziwe w tej sprawie albo niewiele albo nic dokładnie flaki ci się przewróciły do głowy albo jest jeszcze inna opcja albo tak nie lubisz Pana Słomki albo jesteś tak zakłamany jak większość tych niezawisłych i prokuratorów
                                                  • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 16.04.11, 15:26
                                                    Pisz na temat. Dlaczego uchylasz się od odpowiedzi? Widziałeś te wezwania czy nie? Daty były przed czy po rozprawie?
                                                  • Gość: zb Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.11, 22:14
                                                    Już nikt nie broni bohatera niezlomnego?
                                                    Argumentów brak ?
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 17.04.11, 08:53

> Już nikt nie broni bohatera niezlomnego?
                                                    > Argumentów brak ?

Ja nikogo nie bronię a jedynie chodzi mi o niezawisłość sądów . Tutaj jest problem tego rodzaju że sąd obraża kogoś by go znieważyć i opluć jak to jest już wpisane w praktyki tej władzy
                                                  • andrzejdziaba Brak partnerów do dyskusji! 18.04.11, 20:55

> Już nikt nie broni bohatera niezlomnego?
                                                    > Argumentów brak ?

Brak dyskutantów na poziomie po Waszej stronie. Reprezentujecie poziom piaskownicy.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 17.04.11, 08:50

> Pisz na temat. Dlaczego uchylasz się od odpowiedzi? Widziałeś te wezwania czy n
                                                    > ie? Daty były przed czy po rozprawie?

Ja jestem tylko obserwatorem ale na sali rozpraw padł taki zarzut pod adresem sądu ze strony Słomki a sąd go nie zdementował więc domniemywam iż przewodnicząca mając akta przed sobą mogła je zdementować a nie zrobiła tego choć po tym oświadczeniu zaglądała do akt. Ja nie mam wglądu do akt i nie wiem co jest w notkach
                                                  • Gość: . Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: 77.223.201.* 17.04.11, 09:42
                                                    slawomirkropisz napisał: >.....na sali rozpraw padł taki zarzut pod adresem sądu ze strony Słomki a sąd go nie zdementował .....Ja nie mam wglądu do akt i nie wiem co jest w notkach No to doszliśmy do sedna. Sądy są po to żeby się bronić przed oskarżeniami męczennika Słomki a ich winę orzeka sam oskarżyciel. A czy sąd dostał adwokata z urzędu czy wyznaczył go oskarżyciel?
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 17.04.11, 21:26

> slawomirkropisz napisał: >.....na sali rozpraw padł taki zarzut pod adre
                                                    > sem sądu ze strony Słomki a sąd go nie zdementował .....Ja nie mam wglądu do ak
                                                    > t i nie wiem co jest w notkach
                                                    No to doszliśmy do sedna. Sądy są po
                                                    > to żeby się bronić przed oskarżeniami męczennika Słomki a ich winę orzeka sam o
                                                    > skarżyciel. A czy sąd dostał adwokata z urzędu czy wyznaczył go oskarżyciel?

Jak masz głupoty pisać to się nie wysilaj bo adwokaci są z naszych podatków ci sędziowie też więc wystarczy a po co jeszcze z naszych podatków karmić niewinnych ludzi co myślą o praworządnym kraju i głośno o tym mówią ,tym co powinni ich strzec aby nie łamali prawa. j
                                                    Jak wszystkich pozamykają za poglądy to zaczną zamykać za wiarę, ilość dzieci , chodzenie po ulicy itd.. Więc nie pociskaj głupot i tak jak przyjdzie twoja kolej to dostaniesz wyrok kim byś nie był Nie będzie litości era PO się skończy za 6 miesięcy zapewne wtedy zmienisz garnitur . Przyznaj się lepiej ile partii już zaliczyłeś bo jak widzę co elita rządząca to ty w innym garniturze
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 17.04.11, 21:31

> sem sądu ze strony Słomki a sąd go nie zdementował .....Ja nie mam wglądu do ak
                                                    > to żeby się bronić przed oskarżeniami męczennika Słomki a ich winę orzeka sam o

Do jakiego sedna doszłeś guptaku sedno to takie , że oskarża się nie tych co trzeba i to jest najgorsze matkom odbiera się dzieci , niewinnych się zamyka czy mam podawać więcej przykądów?
                                                  • andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 20:59

Zajrzyj na forum "GW" w Zabrzu do wątku "Sędzia Bartosz Dobrzański". Tam jest dla Ciebie lekcja poglądowa. Nie wyzywaj sie na Sławku. ZB tez niech sobie poczyta.
                                                  • Gość: zb Re: sp....aj IP*c201.msk.pl IP: *.stk.vectranet.pl 18.04.11, 21:46
                                                    Forum Zabrza już dość zaśmiecileś.
                                                    Prosimy nie zaśmiecaj więcej !
                                                  • andrzejdziaba "Stajnie Augiasza" 20.04.11, 08:05

> Forum Zabrza już dość zaśmiecileś.
                                                    > Prosimy nie zaśmiecaj więcej !

Mylisz pojęcia.
                                                  • andrzejdziaba "Akt oskarżenia" 18.04.11, 20:53

> Pisz na temat. Dlaczego uchylasz się od odpowiedzi? Widziałeś te wezwania czy n

Dochodzisz się o sprawy wtórne, a unikasz zainteresowania tym, co pierwotne. Nie byłoby sprawy sądowej, gdyby spreparowane przeciwko Adamowi Słomce zarzuty, nie zostały zamienione na "akt oskarzenia". To skandal, żeby takie bzdety trafiały do sądów. Mógłbym podać wiele przykladów z autopsji. To systemowe niszczenie oponentów wobec tego, co stanowi ustrojowy charakter III RP.
                                                  • slawomirkropisz Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 21:58

Nieważne czy widziałem czy nie taka jest prawda której nawet ty nie zmienisz powiem ci więcej sąd opiera się na tym że Pan Słomka miał zarzut nie stawiania się na dozór policyjny którego nie ma bo byłem na tej sprawie w Pszczynie gdzie niby miał zostać zastosowany więc przekrętó jest mnóstwo za które ktoś musi ponieść konsekwencje a chcesz wiedzieć kto?? prezio z Myślenic i sędzina po twojemu sędzia

• andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 20.04.11, 08:10
                                                    slawomirkropisz napisał:

> Gość portalu: . napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Pisz na temat. Dlaczego uchylasz się od odpowiedzi? Widziałeś te wezwania
                                                    > czy n
                                                    > > ie? Daty były przed czy po rozprawie?
                                                    >
                                                    > Nieważne czy widziałem czy nie taka jest prawda której nawet ty nie zmienisz po
                                                    > wiem ci więcej sąd opiera się na tym że Pan Słomka miał zarzut nie stawiania s
                                                    > ię na dozór policyjny którego nie ma bo byłem na tej sprawie w Pszczynie gdzie
                                                    > niby miał zostać zastosowany więc przekrętó jest mnóstwo za które ktoś musi pon
                                                    > ieść konsekwencje a chcesz wiedzieć kto?? prezio z Myślenic i sędzina po twojem
                                                    > u sędzia

Dla niego pisanie na temat, to po jego myśli. Nie przekonasz go. Skoncentrujmy się na tych, których da się i warto przekonać.
                                              • andrzejdziaba Re: sp....aj IP*c201.msk.pl 18.04.11, 16:59

> Łał! A kto wpłacił kaucję, Moczulski czy Borowiec? www.youtube.com/watch?v=ZhiJ0eZWiOA

Nacisk społeczny okazał się skuteczny.
    • Gość: ??? Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 14:41
      No bardzo dobrze, że go aresztowali. Bo tylko przynosił wstyd Katowicom otoczony różnego rodzaju elementem, żulami, pijakami i menelstwem.
      • slakro Re: Protest w obronie A. Słomki! 21.04.11, 20:48
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> No bardzo dobrze, że go aresztowali. Bo tylko przynosił wstyd Katowicom otoczon
        > y różnego rodzaju elementem, żulami, pijakami i menelstwem.

No jak tak mówisz to pewnie jesteś jednym z nich nic dodać nic ująć . A tak na dobrą sprawę wstydu Katowicom i biedy to najwięcej RAŚ przynosi
    • Gość: ??? Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 14:51
      Może gdyby płacił swoje długi to nie musiałby łazić po sądach. To nie święta krowa z legitymacją partyjną. Syf i ubóstwo.
      • slakro Re: Protest w obronie A. Słomki! 21.04.11, 20:51
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Może gdyby płacił swoje długi to nie musiałby łazić po sądach. To nie święta kr
        > owa z legitymacją partyjną. Syf i ubóstwo.

Z tego co mi wiadomo bynajmniej w internecie jest o nim dużo ale do partii nigdy nie należał tylko walczył z komuną towarzyszu z RAŚ bo teraz jedynie prokuratura Sądy i RAŚ są jego wrogami
        • Gość: zb Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.stk.vectranet.pl 21.04.11, 21:37
          Bynajmniej, znaczy wcale nie.
          Nie uzywaj słów, których znaczenia nie znasz.

Ten dziwny Pan Słomka należał do partii swojego teścia.
          Był czonkiem kanapowej partyjki o nazwie KPN.
          • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 22.04.11, 17:55

> Bynajmniej, znaczy wcale nie.
            > Nie uzywaj słów, których znaczenia nie znasz.
            >
            > Ten dziwny Pan Słomka należał do partii swojego teścia.
            > Był czonkiem kanapowej partyjki o nazwie KPN.

No jeśli idzie o dziwnych ludzi w tym kraju to jest ich mnóstwo ale Pan Słomka nie zmienia poglądów tak jak wielu innych ytych co zwią się politykami
          • Gość: analityk Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: 89.25.151.* 24.04.11, 10:05
            "Był czonkiem kanapowej partyjki o nazwie KPN."

Gościu zb, prosiłbym o nie robinie na bezczela ludziom wody z mózgu, w szczególności młodzieży. KPN na pewno nie był partią kanapową. To dla osób starszych jest oczywistość, tylko młodzież gościu zb możesz próbować oszukać. A może to zb, należy tłumaczyć SB? No SB miało z KPN mnóstwo roboty, i mnóstwo nerwów ich ta "kanapa" kosztowała.
            • andrzejdziaba Działania starej i nowej SB! 24.04.11, 14:04
              Gość portalu: analityk napisał(a):

> "Był czonkiem kanapowej partyjki o nazwie KPN."
              >
              > Gościu zb, prosiłbym o nie robinie na bezczela ludziom wody z mózgu, w szczegól
              > ności młodzieży. KPN na pewno nie był partią kanapową. To dla osób starszych je
              > st oczywistość, tylko młodzież gościu zb możesz próbować oszukać. A może to zb,
              > należy tłumaczyć SB? No SB miało z KPN mnóstwo roboty, i mnóstwo nerwów ich ta
              > "kanapa" kosztowała.

Dawna SB i jej kontynuacja w III RP skutecznie niszczyła oddolne inicjatywy mające charakter prawicowy. W efekcie mamy na scenie politycznej formacje oficjalnie lewicowe oraz podające się za prawicę, ale nią faktycznie nie będące. Nawet na szczeblu lokalnym w Częstochowie podczas ostatnich wyborów samorządowych ujawniły się takie anomalie. Będąc pełnomocnikiem wyborczym KWW "NOWA CZĘSTOCHOWA" zorientowałem się, że wszyscy poza mną w łącznie z kandydatem na prezydenta miasta, są inspirowani przez struktury dawnej SB. Działali na rzecz SLD.
              Dawna agentura panoszy się nawet na forum "GW" w Częstochowie, o czym można się przekonać nie tylko we wpisie p.t. "Do agentów i konfidentów nie tylko na forum".
              • Gość: oglądały oczy moje Wypadek przy pracy SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 21:27
                Wypadkiem przy pracy SB jest tak zwany upadek komuny .
                Najlepszym dowodem na to twierdzenie są losy przywódctwa KPN .
                Z Moczulskiego zrobili agenta , ze Słomki kryminalistę.
                • andrzejdziaba Re: Wypadek przy pracy SB 24.04.11, 22:38
                  Gość portalu: oglądały oczy moje napisał(a):

> Wypadkiem przy pracy SB jest tak zwany upadek komuny .
                  > Najlepszym dowodem na to twierdzenie są losy przywódctwa KPN .
                  > Z Moczulskiego zrobili agenta , ze Słomki kryminalistę.

Nazwałbym to raczej kontrolowanym procesem transformacji ustrojowej, dzięki któremu dawni towarzysze i ich co niektórzy oponenci stali się właścicielami i managerami do niedawna wspólnego majątku narodowego.
                  • Gość: zb Re: Wypadek przy pracy SB IP: *.stk.vectranet.pl 24.04.11, 23:40
                    Alez pragnę majatku, a nie mam go.
                    Jak ktoś ma odmienne zdanie od dwóch wspierających się wzajemnie towarzyszy, to zostaje okrzyknienty byłym esabekiem.
                    Pisz sobie koleś bzdury, jak nie masz argumentów.
                    Szukasz haków na ludzi, a tak działalo SB.
                    • andrzejdziaba Obrona konieczna! 25.04.11, 06:31

> Alez pragnę majatku, a nie mam go.
                      > Jak ktoś ma odmienne zdanie od dwóch wspierających się wzajemnie towarzyszy, to
                      > zostaje okrzyknienty byłym esabekiem.
                      > Pisz sobie koleś bzdury, jak nie masz argumentów.
                      > Szukasz haków na ludzi, a tak działalo SB.

To spróbuj go uczciwie zdobyć jak ja w latach 90 - ych. Zobaczysz, ile trudu będzie Cię to kosztowało i jak to złodziejskie państwo wespół z prywatną zazdrością potrafi Ci w tym przeszkadzać. Ja Cię nie nazwałem przedstawicielem SB. Nie szukam haków na ludzi. Czasem tylko usiłuję się przed nimi bronić, kiedy nadużywają prawa wobec mnie. Tak było w Zabrzu.
                      • Gość: zb Re: Obrona konieczna! IP: *.stk.vectranet.pl 25.04.11, 10:22
                        Pech Cię przesladuje?
                        Cóż za pech !
                        Ciebie tak, mnie nie, ale Twój towarzysz wspomagający Cię dzielnie w dyskusji wie dlaczego mnie nie prześladuje, bo ja z SB - prawda ?
                        Kazdy kto ośmiela sie, nie bronić Twojego kumpla Słomki jest podejrzany. Nie wolno mieć odmiennego zdania.
                        Ale boli Was serce, ze nie załapaliście się na te wszyskie majątki i Wam nic nie skapło, teraz żółć zalewa ?
                        Pecha nawyrazniej mieliscie.
                        Bez majątku tez można fajnie zyć. Nie trzeba się bać, ze sie go straci.
                        Ja tak zyję i jest mi bardzo dobrze. Cieszę sie zyciem. Wy jestescie biedni, bo tego nie potraficie. Wieczni frustraci.
                        Niech zyje zycie :)
                        • slawomirkropisz Re: Obrona konieczna! 26.04.11, 23:04
                          Tutaj nie chodzi o obronę w tej chwili danych osób ale o praworządność której nie ma . Władza III RP daje ciągle plamy i nie odwracaj kota ogonem bo wiesz już niedługo będzie ci dobrze pamiętaj mimo , że jesteś anonimowy 23 .10 zostaniesz rozszyfrowany i naprawdę ci się pogorszy może gorzej będziesz miał niż Pan Słomka teraz . Narod ma was dość więc obyś nie pisał po tej dacie ,że wspierałeś praworządność w tym kraju twoje IP mam zapisane . Ci co walczyli za kraj byś mógł żyć w tym kraju są opluwani przez takich jak ty . Kto będzie następny?? my się nie boimy bo walczymy o praworządność dla rodaków a ty ronisz jakichś nieudaczzników
                    • slawomirkropisz Re: Wypadek przy pracy SB 26.04.11, 23:13

> Alez pragnę majatku, a nie mam go.
                      > Jak ktoś ma odmienne zdanie od dwóch wspierających się wzajemnie towarzyszy, to
                      > zostaje okrzyknienty byłym esabekiem.
                      > Pisz sobie koleś bzdury, jak nie masz argumentów.
                      > Szukasz haków na ludzi, a tak działalo SB.

My walczymy o praworządność a ty kogo bronisz ?? Piszesz ,że nie masz majątku?? biedaku ale cię towarzysze oszukali my nie jesteśmy towarzyszami a praworządnymi obywatelami i między nmi różnica jest taka , że przez nas nikt nie jest skrzywdzony a przez ciebie ilu ?? Odpuść sobie te brednie i nie mierz nas swoją miarą nigdy nie byłem towarzyszem i nie będę bo byłoby to dla mnie ujmą
                • slawomirkropisz Re: Wypadek przy pracy SB 26.04.11, 23:16
                  Gość portalu: oglądały oczy moje napisał(a):

> Wypadkiem przy pracy SB jest tak zwany upadek komuny .
                  > Najlepszym dowodem na to twierdzenie są losy przywódctwa KPN .
                  > Z Moczulskiego zrobili agenta , ze Słomki kryminalistę.

Najwyraźniej obrazuje to , że nie poddali się a zapomniałeś/aś o Kornelu Morawieckim który z SW jest i wywrócił okrągły stół obecne zło Polaków i Polski
                  • andrzejdziaba Re: Wypadek przy pracy SB 27.04.11, 06:35
                    slawomirkropisz napisał:

> Gość portalu: oglądały oczy moje napisał(a):
                    >
                    > > Wypadkiem przy pracy SB jest tak zwany upadek komuny .
                    > > Najlepszym dowodem na to twierdzenie są losy przywódctwa KPN .
                    > > Z Moczulskiego zrobili agenta , ze Słomki kryminalistę.
                    >
                    > Najwyraźniej obrazuje to , że nie poddali się a zapomniałeś/aś o Kornelu Morawi
                    > eckim który z SW jest i wywrócił okrągły stół obecne zło Polaków i Polski

I takie prezydentury jak Bolka, Alka ..... ,a teraz Bronka. I takie rządy, a właściwie nierządy od Tadeusza Mazowieckiego począwszy. Wegrzy uchwalili konstytucje z Bogiem w treści, a katolicka Polska wciąż jest oparta o zasady państwa esbeckiego uformowanego w Magdalence. To skandal Sławku. Nieprawdaż?
                    • slawomirkropisz Re: Wypadek przy pracy SB 28.04.11, 06:00
                      Oj prawda prawda .Zobacz agenci pokroju Bolka teraz gotów są strzelać do strajkujących zdesperowanych ludzi którzy żyją uczciwie i niekiedy brak im na chleb i leki dla najbliższych a są tacy co biorą grubą kasę i mawe3t nie wiedzą co w aktach pisze bo mają z góry narzucone co i jak mają zrobić . No za darmo raczej nikt nie robi z siebie błazna
                    • Gość: :))) Re: Wypadek przy pracy SB IP: *.c201.msk.pl 30.04.11, 07:21
                      A z ciebie kogo zrobili? Kryminalistę? stacjaczestochowa.info/aktualnosci/?action=article_show&idArticle=1600
                      • andrzejdziaba Re: Wypadek przy pracy SB 30.04.11, 07:46
                        Gość portalu: :))) napisał(a):

> A z ciebie kogo zrobili? Kryminalistę? stacjaczestochowa.info/aktualnosci/?action=article_show&idArticle=1600

Próbowali.
    • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 30.04.11, 10:17
      www.youtube.com/watch?v=OWT9clSixaE
      www.youtube.com/watch?v=VHAHD2Qnkpk
      • Gość: ;)) Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.c201.msk.pl 30.04.11, 12:19
        Jakie tłumy!!!! Mogły być wielokrotnie większe ale trzeba było zrobić pikietę na przystanku autobusowym albo tramwajowym.
        • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 30.04.11, 14:12
          Gość portalu: ;)) napisał(a):

> Jakie tłumy!!!! Mogły być wielokrotnie większe ale trzeba było zrobić pikietę n
          > a przystanku autobusowym albo tramwajowym.

Było zaledwie trzydzieści kilka osób, ale zaangażowanych. Adresatem protestu był sąd, więc prosze sie nie dziwic. Można powtórzyć w innych miejscach.
          • Gość: zb Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.stk.vectranet.pl 30.04.11, 17:16
            Czy nie szkoda czasu na takie śmieszne proteściki z których nic nie wynika.
            Pisze pan 30 osób. Tam nie było nawet 13 osób, tylko przechodnie mieli chwile rozrywki.
            Pana dsziałania są żałosne.
            Niech Pan nie powtarza w innych miejscach. Marnych kabaretów mamy dostatek.

• slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 01.05.11, 11:20
              A widzisz zawodzi cię wzrok albo z matematyką bardzo kiepsko zapewne to 2 było ponad 30 osób a wiesz czemu tak mało bo ludzie są zastraszeni i byli tylko ci co walczą o praworządność w tym kraju , ale zapewniam cię że ludzie mają dość tych rządów III R.P.A raczej tego kabaretu
            • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 01.05.11, 11:23
              widzisz robisz idealnie jak ta pseudo ekipa wmawiasz w zdrowego chorobę zajmij się nauką matematyki a nie zaśmiecaj tego forum
              • Gość: zb Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.stk.vectranet.pl 01.05.11, 12:31
                Kto zasmieca ten zaśmieca. Nie ja, to pewne.
                Nie czuję się przez nikogo zastraszana.
                Dowodem jest forum, mogę pisać co chcę i nikt mi nic zlego nie czyni.
                Jakąś formę zastraszania stale stosujesz Ty, nazywając ludzi esbekami, bo inaczej myślą niż Ty.
                Na filmku jakoś tłumu pilcjantów z palami nie widzę, stoi Was kilku i coś pokrzykuje, a przechodnie uśmiechając się na wasz widok, obojetnie przechodzą dalej.
                Gdzie Ci zastraszni ?
                Takim ludziom jak Ty zawsze w każdym systemie będzie zle i zawsze będziecie przeciw czemuś protestować.
                Już takimi wiecznymi frustratami jestescie. Nie udało się zalapać do władzy i boli, oj boli.
                • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 01.05.11, 17:03

> Kto zasmieca ten zaśmieca. Nie ja, to pewne.
                  > Nie czuję się przez nikogo zastraszana.
                  > Dowodem jest forum, mogę pisać co chcę i nikt mi nic zlego nie czyni.
                  > Jakąś formę zastraszania stale stosujesz Ty, nazywając ludzi esbekami, bo inacz
                  > ej myślą niż Ty.
                  > Na filmku jakoś tłumu pilcjantów z palami nie widzę, stoi Was kilku i coś pokrz
                  > ykuje, a przechodnie uśmiechając się na wasz widok, obojetnie przechodzą dalej.
                  >
                  > Gdzie Ci zastraszni ?
                  > Takim ludziom jak Ty zawsze w każdym systemie będzie zle i zawsze będziecie prz
                  > eciw czemuś protestować.
                  > Już takimi wiecznymi frustratami jestescie. Nie udało się zalapać do władzy i b
                  > oli, oj boli.

W PZPR były 3 mln, w "Solidarności" 10 i co z tego zostało? Problemem nie jest ilość , lecz jakość. Jesteś zadowolona z rządzenia tym państwem?
                  • Gość: . Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.c201.msk.pl 01.05.11, 19:17
                    To, że ktoś nie jest zadowolony z rządów nie oznacza iż poleci do Słomki albo Dziąby żeby go niczym mesjasz poprowadzili przez wzburzone morze.
                    • andrzejdziaba Potrzebny jest sprawny system! 01.05.11, 19:29

> To, że ktoś nie jest zadowolony z rządów nie oznacza iż poleci do Słomki albo D
                      > ziąby żeby go niczym mesjasz poprowadzili przez wzburzone morze.

Chodzi o to, żeby mieć realną możliwość wyboru, a nie tak jak podczas ostanich wyborów prezydenckich. Ktoś tę sytuację porównał do wyboru między kiłą i rzeżączką.
                    • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 01.05.11, 23:17

> To, że ktoś nie jest zadowolony z rządów nie oznacza iż poleci do Słomki albo D
                      > ziąby żeby go niczym mesjasz poprowadzili przez wzburzone morze.

Widzisz nie czujesz tematu tutaj nie chodzi , że Słomka czy Dziąba ma kogoś przeprowadzać przez wzburzone może , ale chodzi o to ,że ci co powinni być obiektywni nie są a nawet powiem więcej są bardzo zakłamani nawet im się czytać nie chce akt
                • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 01.05.11, 23:13
                  No ba jakoś nie zabierałem głosu jak nie znam faktów i nie wiem gdzie leży prawda tutaj akurat wiem i nikt nie zrobi mi wody z mózgu jak coś wiem na pewno to nic nie jest w stanie mnie przekonać a tutaj tak się składa , że w większości i to dużej prawdę znam , a czy tylko on jeden skrzywdzony jest przez prokuraturę lub sądy jest mnóstwo takich ludzi bynajmniej ja znam dużo przypadków . Jak sądzisz , że w Polsce jest tak dobrze to czemu w Trybunale europejskim jesteśmy w czołówce w wydawaniu korzystnych decyzji dla petentów powiem ci , że immunitety chronia a co ci będę tłumaczył szkoda moich palcy na stukanie mnie nie wyprowadzisz w maliny i basta nawet jak jesteś sędzią czy prokuratorem ci co mówią pradę są oskarżani a nie ci co źle czynią wyroki są odgórne nie wpuszczają praktycznie publiczności boją się nagrywania rozpraw by coś nie wyszło
                  • Gość: . Re: Protest w obronie A. Słomki! IP: *.c201.msk.pl 02.05.11, 07:10
                    Chłopie skoro ci się nie podoba system sądowniczo-prokuratorski to czemu nie prostestowałeś, gdy trybunał "przyklepywał" wyrok sejmu,senatu i najwybitniejszego prezydenta skazujący kilkadziesiąt tysięcy byłych UB i SB za nieudowodnione przestępstwa?
                    • andrzejdziaba Systemowe nieprawidłowości! 02.05.11, 08:31

> Chłopie skoro ci się nie podoba system sądowniczo-prokuratorski to czemu nie pr
                      > ostestowałeś, gdy trybunał "przyklepywał" wyrok sejmu,senatu i najwybitniejszeg
                      > o prezydenta skazujący kilkadziesiąt tysięcy byłych UB i SB za nieudowodnione p
                      > rzestępstwa?

To była gra pozorów, działania czysto pod "publiczkę". Teraz ZUS ma problem z tysiącami wniosków o przyznanie rent zdrowotnych. Hipokryzja.
                      • Gość: zb Re: Systemowe nieprawidłowości! IP: *.stk.vectranet.pl 02.05.11, 10:21
                        Najwiekszym hipokrytą jestes Ty !!!
                        • andrzejdziaba Dialog! 02.05.11, 10:47

> Najwiekszym hipokrytą jestes Ty !!!

Hipokryzja kojarzy się z fałszem i obłudą, od których ja staram się trzymać z daleka. Zacytuję Ci św. Ignacego z Loyoli założyciela Towarzystwa Jezusowego. Ten cytat pasuje do naszej polemiki. Zajrzyj w wolnej chwili na www.zawierzanki.pl Pozdrawiam.

"Każdy dobry chrześcijanin winien być bardziej skory do ocalenia wypowiedzi bliźniego niż do jej potępienia. A jeśli nie może jej ocalić, niech spyta go, jak on ją rozumie; a jeśli on rozumie ją źle, niech go poprawi z miłością; a jeśli to nie wystarcza, niech szuka wszelkich środków stosownych do tego, aby on, dobrze ją rozumiejąc, mógł się ocalić".

Żródło: Św. Ignacy Loyola, Ćwiczenia duchowne, 22.

• Gość: zb Re: Dialog! IP: *.stk.vectranet.pl 02.05.11, 11:14
                            Brak argumentow i zaczyna się powolywanie na roznych swiętych.
                            Takimi argumentami możesz mydlić oczy tym od Radia Maryja.
                            Zyję w realnym świecie, nie mistycznym.
                            Mistyką mozna zając sie'' po godzinach''.
                            • andrzejdziaba Re: Dialog! 02.05.11, 16:09

> Brak argumentow i zaczyna się powolywanie na roznych swiętych.
                              > Takimi argumentami możesz mydlić oczy tym od Radia Maryja.
                              > Zyję w realnym świecie, nie mistycznym.
                              > Mistyką mozna zając sie'' po godzinach''.

Wyjątkowy proces Adama Słomki – relacja z Krakowa

Nigdy nie byłem w Konfederacji Polski Niepodległej, choć można powiedzieć, że politycznie i ideowo jestem wychowankiem KPN-owców - Radosława Hugeta i Marka Bika.
                              Niewiele wiedziałem na temat Adama Słomki poza tym, co każdy wie czyli, że był prześladowany, że SB-ek zamordował jego Matkę, i jeśli dobrze pamiętam to, że podczas jednego ze słynnych procesów politycznych lat osiemdziesiątych był przetrzymywany w celi śmierci, był bardzo ciężko chory i najmłodszy w sprawie.
                              Pamiętam też, że był bardzo pryncypialnym posłem....i tylko tyle. Moje zainteresowania krążyły wokół innych spraw. Sprawy Konfederacji poza tym, że mam tam wielu kolegów, były dla mnie trochę obce, a w tych wszystkich sporach, które moi koledzy toczyli, szczerze mówiąc, zupełnie się nie orientowałem i nie wiedziałem o co w nich chodzi. Nie obserwowałem Słomki, ani tego co robi. Kompletnie się tym nie interesowałem. Dochodziły mnie słuchy, że zorganizował grupę przestępczą (pomyślałem – wiadomo piłsudczyk ;-)) .... nie wnikałem jaką...
                              A że media i kilku moich znajomych w tym Paweł Sabuda „pluło” na Słomkę bez opamiętania, biernie poddałem się tej propagandzie, ale przede wszystkim nie zajmowałem się tymi sprawami, nie mając bieżącego dostępu do źródeł i nie mogąc nawet wyrobić sobie własnego zdania. Po prostu, Słomki nie znałem, był dla mnie odległą nierealną „zjawą”.

Na proces w Myślenicach 15-go kwietnia pojechałem dlatego, że poprosił mnie o to Maciek Ratajczyk. Człowiek z antykomunistycznej opozycji, którego znam od lat. Osoba absolutnie kryształowa, (za co i dzisiaj płaci wielką cenę), człowiek życzliwy, zawsze o uczciwych intencjach, archiwista IPN.
                              Zaskoczyło mnie, że osobą w której sprawie interweniował, i za którą się ujął całym sercem był Adam Słomka. Jak już wspomniałem, z opowieści i plotek słyszałem tyle złych rzeczy o Słomce! Jednak zapewnienie Maćka było dla mnie gwarancją, że sprawa, o której mi opowiedział jest czysta jak łza.
                              Po kilku minutach szczerej rozmowy z Maćkiem, nie miałem wątpliwości, że cała sprawa aresztowania Słomki jest co najmniej dziwna.

Umówiłem się z Ryśkiem Majdzikiem z Krakowa, że nie zostawiamy procesu swojemu losowi i będziemy go monitorować. Rysiek rano, pojechał specjalnie do Myślenic i osobiście oraz w imieniu Małopolskiej „Solidarności 80” poręczył za Adama.

O godz.15-ej weszliśmy na salę rozpraw. Następnie sędzina nas wyprosiła z sali, później wróciliśmy na salę, następnie znów ją opuściliśmy, a później znów wróciliśmy, by wysłuchać decyzji sądu.
                              Opis tej całej sprawy mógłbym właściwie tutaj zakończyć. ......no może dodając jeszcze to, że na rozprawę przybyło sporo osób z organizacji monitorujących praworządność i przestrzeganie praw człowieka i obywatela, którzy bardzo odważnie, merytorycznie i skutecznie walczyli o prawo uczestniczenia w rozprawie. Na sali byli też obecni KPN-owcy z Krakowa, Katowic, Opola i Warszawy, ludzie z miejscowego koła weteranów AK/WiN oraz z Solidarności Walczącej i „Solidarności 80”.

Ale jednak....
                              Rozprawa Słomki była setną, a może tysięczną, którą obserwowałem. Tak się złożyło, że za komuny chodziłem na rozprawy polityczne kolegów i swoje, później brałem udział w różnych rozprawach WiP-owców, Solidarnościowców, NZS-owców, Ligii Republikańskiej itd., a jeszcze później, jako współzałożyciel i członek zarządu Stowarzyszenia Katon i współorganizator Centrum Pomocy Ofiarom Przestępstw obserwuję procesy ludzi, nad którymi roztaczaliśmy opiekę.
                              Myślę, że zdobyłem przez te bite trzydzieści lat, od kiedy zainteresowanie sprawami polskimi zdominowało moje życie, jako takie obycie i doświadczenie procesowe.

Pozwolę sobie więc wyrazić opinię, że wspomniana rozprawa myślenicka była rozprawą absolutnie wyjątkową. I to nie dlatego, że oskarżenie jest absurdalne. Nie dlatego, że dla mnie prawdopodobieństwo, że Adam Słomka jest niewinny graniczy z pewnością. Nie dlatego też, że został niesprawiedliwie zamknięty w areszcie.
                              To, że ktoś niewinny jest pomówiony, fałszywie oskarżany, że ktoś jest niesłusznie pozbawiony wolności zdarza się w każdym niewydolnym, niesolidnym, nieuczciwie zarządzanym i dziadowskim państwie. Jest to czymś niezwykle bolesnym, ale niestety nie jest czymś wyjątkowym.

O wyjątkowości tej rozprawy stanowiło zachowanie Adama Słomki. Niezłomność połączona z wielką elegancją i dumą jaka biła od niego po prostu mnie... „powaliła”. Człowiek, którego bito, zamykano, zamordowano mu Matkę, którego próbują od tylu lat zeszmacić, upodlić i zabić jego godność pozostał totalnie „nienaruszony”! Na ławie oskarżonych widziałem człowieka energicznego, zintegrowanego wewnętrznie, nietkniętego lękiem, rozterkami, pewnego siebie i pełnego wiary w ideały.

Patrząc na Niego pomyślałem, że Adam Słomka to postać – „DUŻA” POSTAĆ!

Pomyślałem też sobie, że to właśnie taka postawa stanowi źródło jego kłopotów.
                              Osoby o jego zainteresowaniach, podobnej postawie, charakterze i formacie w czasach spokojnych można lekceważyć. Jednak czasy, które nadchodzą do spokojnych raczej nie będą należały. Jeżeli spojrzeć na oprocentowanie naszych obligacji i ocenić popyt na nie, rzucić okiem na przyrost PKB, na inflację i stosunek tego wszystkiego do naszego długu!, .....to nie trzeba być Einsteinem, by z tych danych wyczytać, że za chwilę żaden PR Tuskowi nie pomoże. Po prostu niedługo zielona wyspa stanie się czarną dziurą a może nawet rozgrzanym do białości piekłem...
                              W takiej sytuacji władza nie może sobie pozwolić na tandem operatywnego, komunikatywnego i skutecznego Słomki z Morawieckim – konceptualistą poszukującym i znajdującym nowe rozwiązania, z myślą i wyobraźnią od dawna obecnymi w dwudziestym pierwszym, a może i dwudziestym drugim wieku. Toż to „bomba” z kilkoma tysiącami specyficznie doświadczonych ludzi na zapleczu!
                              Obawa rządzących, że w obliczu kryzysu ludzie mogą „postawić” na takie osoby jak Morawiecki ze Słomką jest według mnie prawdziwą przyczyną kłopotów Adama Słomki.

Gdyby wygrali...
                              Można się domyślać, że wtedy dla ich byłych kolegów z opozycji, którzy kolaborując z każdym kto więcej zapłacił, i którzy tak niewyobrażalnie odarli i osłabili Polskę, drugiej grubej kreski by nie było – nie będzie!

PS:
                              Jeśli niektórzy pomyślą, że to co piszę, jest niepoważne, niech spojrzą na sprawność organizacyjną i zaangażowanie środowiska skupionego wokół Słomki. Podczas ostatniej kampanii wyborczej, mimo skierowanego wobec nich obrzydliwego czarnego PR i wszechobecnego „opluwania”, ponad sto tysięcy podpisów pod listą swojego kandydata zebrała równie sprawnie, co ekipy dysponujące dziesiątkami milionów na kampanie wyborcze i setkami biur finansowanych z budżetu państwa.
                              Jestem pewien, że tę sprawność organizacyjną z przerażeniem obserwuje wielu, na czele ze służbami.
                              Dlatego też dzisiaj Adama Słomkę „dziobią” jak tylko mogą.
                              Przypuszczam, że niedługo nastąpi zmiana i jutro to Morawiecki i Słomka będą dziobali …

Artur Rogala (Kraków)
                              yahoo1000@wp.pl
                          • Gość: . Re: Dialog! IP: *.c201.msk.pl 02.05.11, 14:23
                            łał, już widzę jak w okresie średniowiecza wsłuchiwali się w racje wypowiadane przez czarownice palone na stosie. Szkoda, że nie było wtedy youtube. Byłoby co dzisiaj poogladać. Powoływanie się na "prawdy" katolickich duchownych to właśnie największe zakłamanie.
                            • andrzejdziaba Re: Dialog! 02.05.11, 16:11

> łał, już widzę jak w okresie średniowiecza wsłuchiwali się w racje wypowiadane
                              > przez czarownice palone na stosie. Szkoda, że nie było wtedy youtube. Byłoby co
                              > dzisiaj poogladać. Powoływanie się na "prawdy" katolickich duchownych to właśn
                              > ie największe zakłamanie.

Złodziejskie państwo.. i obywatel szaraczek

Dzisiaj refleksja na temat żywota człowieczka szaraczka w państwie przyjaznym dla obywatela.

Człowieczek szaraczek czyli obywatel .. pełną gębą'' jest takowym jedynie w momencie wrzucania zakreślonej karteczki do urny wyborczej w dniu wyborów jakichkolwiek. Wszystkie dni przed i po tym wydarzeniu jest jedynie pożywką dla państwa czyli dojną krową której raz na jakiś czas w ramach hipokryzji lub w wyniku pomyłki rząd potocznie jako głowa państwa serwuje jakiś mizerny kąsek żeby czasem krówka nie padła z wycieńczenia lub nie targnęła się na życie z własnej woli .

Na chłopski rozum wygląda to tak

Obywatel szaraczek jeśli nie jest na państwowej posadzie tzw. budżetówka i nie jest obrotnym złodziejaszkiem lub nie ma znajomości przy tzw. korycie boryka się z życiem od wypłaty do wypłaty bo prywatny sektor da mu akurat tyle żeby przeżył i przyszedł nazajutrz ponownie do pracy. Mam nadzieję że czytający miał w ręku choć raz Kodeks pracy i sam doszedł do pewnych wniosków , jeśli nie to krótka informacja: 3/4 tego dzieła to powinności i obowiązki pracownika , co dotyczy zaś praw to są skonstruowane na zasadzie ...pracownik ma prawo oddychać... heh dobre i to. Mamy za to w tej kwiecistej księdze mnóstwo kwiatków jeśli chodzi o prawa pracodawcy!! , bo w kwestii jego obowiązków jakoś mizeria wielka wystąpiła. Mizeria wielka ale jak może być inaczej skoro kodeks pracy tworzą pracodawcy ponieważ na 460 naszych wybrańców narodu ponad 400 -stu ma swoje prywatne firmy i prowadzi interesy oczywiście nie asygnowane swoim nazwiskiem broń Boże! to wszystko nieprawda te firmy ma tylko ktoś z rodziny! Oczywistym więc jest że nikt nie będzie tworzył prawa na swoją niekorzyść.

Obywatel szaraczek rypany jest codziennie podatkiem VAT nawet jeśli kupi sobie tylko bochenek chleba , ale do tego już się tak przyzwyczaił ze niezauważa. Zauważa dopiero przy rozliczeniu podatku za rok ubiegły gdy okazuje się że musi dopłacić do tego interesu oddając haracz gdyż okazało się że przez te kilka miesięcy gdy był na zasiłku dla bezrobotnych urząd pracy w świetle prawa oczywiście nie potrącał mu z zasiłku 19% a troszke mniej bo ma takie wytyczne żeby było że do ręki jest kwota zasiłku określona w drodze łaski przez państwo , a różnice wynikłą z tego cwancyku musi szaraczek wybólić w formie niedopłaty. Mistrzostwo świata!! Kooperfield i jego magiczne wyczyny to przy tym pikuś! Kaszpirowski też wymięka żeby nie było..

Obywatel szaraczek gdy pójdzie do opieki po zasiłek gdyż juz ledwo zipie zostanie tak prześwietlony że do końca życia nie musi chodzić do rtg.. a to dla tego że państwo jest czujne i obywatel szaraczek to w 112% złodziej , kombinator , wyłudzacz i cwaniaczek który tylko udaje że jest chory i zrobi wszystko zeby wyrwać te całe 30 zł (słownie trzydzieści) bo tyle tylko dostanie a to z tej racji ze więcej nie ma do podziału . Konstytucja gwarantuje obywatelowi szaraczkowi jakieś tam minimum socjalne ale kto by tam się przejmował konstytucją.. jest dobra ale w USA ! Nie u nas!

Obywatel szaraczek dowiaduje się że paliwo drożeje bo idzie laatoo...pięknie, k...a pięknie! Na całym świecie wyznacznikiem jest cena baryłki ropy a u nas nieee u nas pora roku z zapewnieniem na 100% że już nie spadnie do poprzedniej wartości , zresztą czy cokolwiek kiedykolwiek staniało? Dowiaduje się także że pomimo dużej kwoty odtrącanej mu co miesiąc z wypłaty na różnego rodzaju ubezpieczenia musi iść prywatnie do lekarza gdyż wizyta u specjalisty refundowana przez następne cacko NFZ może być realna za pół roku! Ruletka - dożyje ? nie dożyje?

Dowiaduje się także o kolejnych podwyżkach akcyzy i z wytrzeszczem oczu i uszu ,ze zdziwienia łyka informacje z telewizorka że wszystkie banki działające na terenie jego kochającego państwa popełniają przestępstwo nazwanie w kodeksie karnym ..Lichwą" , gdyż pobierają prowizję za kredyty wyższą niż 20% a rekordzista w tej dziedzinie przekracza 45% co oczywiście jest naganne wielce i godne ukarania ale nie u nas.

Co jeest??? Zastanawia się szaraczek...podają to do wiadomości i nic??? Nic dalej się nie dzieje??? Nikt nie zostaje pociągnięty do odpowiedzialności? Żadnego banku jako instytucji nie ukarano???

Otóż jest... i jest jedno wielkie bagno

Państwo poprzez swoje instytucje wspomagane ciekawymi uchwałami , paragrafami i ustawami , nastawione jest wyłącznie na ściągnięcie z obywatela szaraczka haraczu nawet gdyby miał się przekręcić. W interesie państwa jest nieingerować w takie nieprawidłowości i wypaczenia jak podwyżki cen na wszystko czyli paliwa , energii , gwarantowanych usług socjalnych , dewiacje pracy banków i innych instytucji ponieważ w efekcie tych wypaczeń wpłynie większa kwota do kiesy z tytuły odprowadzanych przez te instytucje podatków! Ręka rękę myje..

Obywatel szaraczek zaciska zęby i myśli...wiem ze wiem za mało by pojąć wszystko ale do diabła to jest niesprawiedliwe!! Napiszę w mojej sprawie do Strassburga!!!

Bodajże dwa lata temu do tej instytucji wpłynęło 45 skarg z Polski dotyczących złamania prawa przez polskie sądownictwo...W tym roku jak podano szaraczkowi tych spraw WPŁYNĘŁO JUŻ 264 !!!!

Na świecie coraz głośniej mówi się o Naszym kraju w kontekście chorego prawa....

Obywatelowi szaraczkowi podano do wiadomości ze i tak sie powinien cieszyć bo gdzie indziej na zachodzie rypią swoich obywateli nawet 60cio% owym podatkiem!!! A u nas tylko 19 %!!...To niiic myśli szaraczek...ci z zachodu za pozostałe 40% żyją sobie spokojnie i nawet i starczy na wyjazd na wczasy raz w roku...

Cud !!!!!!!

Źródło: Onet.pl

• slawomirkropisz Re: Systemowe nieprawidłowości! 02.05.11, 17:50

> Najwiekszym hipokrytą jestes Ty !!!

No widzisz jak kogoś nie da się przekonać to prościej nazwać go hipokrytą ,ale jak ja jestem hipokrytą to na ciebie nie ma określenia . Jakbym cię nie nazwał to bym komuś ubliżył
                          • andrzejdziaba Re: Systemowe nieprawidłowości! 02.05.11, 19:59
                            slawomirkropisz napisał:

> Gość portalu: zb napisał(a):
                            >
                            > > Najwiekszym hipokrytą jestes Ty !!!
                            >
                            > No widzisz jak kogoś nie da się przekonać to prościej nazwać go hipokrytą ,ale
                            > jak ja jestem hipokrytą to na ciebie nie ma określenia . Jakbym cię nie nazwał
                            > to bym komuś ubliżył

Dlatego Sławku odpowiedziałem mu słowami Artura Rogali i Pani Spasowskiej. Zamilkli.
                            • Gość: zb Re: Systemowe nieprawidłowości! IP: *.stk.vectranet.pl 02.05.11, 22:04
                              Nie nie milknę.
                              Jak Ty nazywasz kogoś hipokrytą, to jest dobrze, jak Ciebie nazwą hipokrytą, to jest zle, a jesteś nim.
                              Jesteś nie tylko hipokrytą ale i demagoiem.
                              Jestescie Obaj bardzo podobni do tych, ktorych z takim zapałem krytykujecie.
                              Nie wierzę w ani jedno slowo napisane przez Was.
                              Gdybyscie dorwali się do władzy, to strach pomyśleć co by się działo.
                              Jestescie ludzmi pełnymi nienawisci, a przed takimi ludzmi należy się strzec, bo tacy ludzie zawsze są przyczyną nieszcześć. Jak dobrze sie wczytać w wypowiedzi Dziąby, to widać, ze nie chodzi mu o jakies dobro wspólne. Tobie czlowieku chodzi o załatwienie swojej sprawy. Wciągniesz pewno do swojej wojenki kilku naiwniakow, zal mi ich.
                              Zegnam i kończę te razgawory, bo są dość nudne, jalowe i brak prawdziwych argumentów przekonujacych do działania.

• andrzejdziaba Re: Systemowe nieprawidłowości! 03.05.11, 07:42

> Nie nie milknę.
                                > Jak Ty nazywasz kogoś hipokrytą, to jest dobrze, jak Ciebie nazwą hipokrytą, to
                                > jest zle, a jesteś nim.
                                > Jesteś nie tylko hipokrytą ale i demagoiem.
                                > Jestescie Obaj bardzo podobni do tych, ktorych z takim zapałem krytykujecie.
                                > Nie wierzę w ani jedno slowo napisane przez Was.
                                > Gdybyscie dorwali się do władzy, to strach pomyśleć co by się działo.
                                > Jestescie ludzmi pełnymi nienawisci, a przed takimi ludzmi należy się strzec, b
                                > o tacy ludzie zawsze są przyczyną nieszcześć. Jak dobrze sie wczytać w wypowied
                                > zi Dziąby, to widać, ze nie chodzi mu o jakies dobro wspólne. Tobie czlowieku c
                                > hodzi o załatwienie swojej sprawy. Wciągniesz pewno do swojej wojenki kilku nai
                                > wniakow, zal mi ich.
                                > Zegnam i kończę te razgawory, bo są dość nudne, jalowe i brak prawdziwych argum
                                > entów przekonujacych do działania.

Nie musimy się wzajemnie przekonywać do działania. Obiektywnie jest tak źle, że wszyscy mamy, co robić. Możliwe, że się spotkamy w trakcie pracy. Powodzenia.
                              • slawomirkropisz Re: Systemowe nieprawidłowości! 07.05.11, 16:19

> Nie nie milknę.
                                > Jak Ty nazywasz kogoś hipokrytą, to jest dobrze, jak Ciebie nazwą hipokrytą, to
                                > Jestescie ludzmi pełnymi nienawisci, a przed takimi ludzmi należy się strzec, b
                                > o tacy ludzie zawsze są przyczyną nieszcześć. Jak dobrze sie wczytać w wypowied
                                > zi Dziąby, to widać, ze nie chodzi mu o jakies dobro wspólne. Tobie czlowieku c
                                > hodzi o załatwienie swojej sprawy. Wciągniesz pewno do swojej wojenki kilku nai
                                > wniakow, zal mi ich.
                                > Zegnam i kończę te razgawory, bo są dość nudne, jalowe i brak prawdziwych argum
                                >
                                >
                                A ty wytłumacz to ludziom oszukanym głodującym zwolnionym z pracy pokaż mi co zostało nasze po tym jak ta elita odejdzie odejdzie już odpowiadam duży dług i to nie wdzięczności a Polski i tu właśnie potrzeba kogoś kto zapanuje nad tym haosem
                              • slawomirkropisz Re: Systemowe nieprawidłowości! 07.05.11, 16:22

> Nie nie milknę.
                                > wniakow, zal mi ich.
                                >
                                >
                                Nieszczęście to już mamy i to nikt nie jest w stanie naprawić w ciągu nawet 10 lat ale można to zminimalizować . Nawet rządzić trzeba umieć nie wystarczy pokazywać się np podczas meczu
                    • slawomirkropisz Re: Protest w obronie A. Słomki! 02.05.11, 17:47
                      Cały czas jestem przeciw byłem i będę gdzie jest coś niezgodne z prawem i głośno o tym mówię i piszę
                      • andrzejdziaba Re: Protest w obronie A. Słomki! 02.05.11, 20:00
                        slawomirkropisz napisał:

> Cały czas jestem przeciw byłem i będę gdzie jest coś niezgodne z prawem i głośn
                        > o o tym mówię i piszę

Popieram Cię Sławku. "Niech poznają prawdę, a prawda ich wyzwoli".
    • andrzejdziaba Państwo polskie w konfrontacji z narodem! 02.05.11, 16:20

· Strona główna· Historia KPN· Forum· Do pobrania· Artykuły· Linki· Ankieta Encyklopedii KPN Maj 01 2011 06:06:53
      KPN przeciw bezprawiu
      KPN przeciw bezprawiu
      Nawigacja
      · Strona główna
      · Historia KPN
      · Forum
      · Do pobrania
      · Artykuły
      · Sylwetki działaczy
      · Galeria zdjęć
      · Kategorie newsów
      · FAQ
      · Kontakt
      · Linki
      · Śpiewnik
      · Dekalog Patriotyczny
      · Szukaj
      · Kalendarz
      · Publikacje o KPN
      · Księga Gości
      · Przagląd prasy

Ostatnie artykuły
      · Sprawiedliwość w z...
      · Kulisy Okrągłego S...
      · Jak Platforma "odpol...
      · Patriotyzm jest twó...
      · Pasmo upokorzeń i k...

Losowa Fotka

Wczoraj ZOMO dziś Policja
      12/13grudnia 2009 - Stan Wojenny Pamiętamy
      Aktualnie online
      · Gości online: 6

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 88
      · Najnowszy użytkownik: ivellios1988
      Przetłumacz stronę

PANSTWO POLSKIE W KONFRONTACJI Z NARODEM

Państwo Polskie w konfrontacji z narodem

Widać już, że państwo polskie, szykuje się do konfrontacji ze społeczeństwem, wszak „żałoba się skończyła”, a Jarosław Kaczyński, jak Neron w Rzymie, gotów jest podpalić Polskę i Tusk, „zbawca narodu polskiego” musi temu zaradzić. A jak?

Ostatni miesiąc obfituje w wiele niezwykle ważkich wydarzeń politycznych w Polsce.

O tych, związanych z rocznicą „katastrofy smoleńskiej” zostaliśmy dobrze poinformowani, przynajmniej przez niezależne media.

Nie mniej ważne, a pozostające jakby w cieniu tamtych, są wydarzenia konfrontujące obywateli ze służbami wymiaru sprawiedliwości, ponieważ pokazują nową jakość tych relacji: niesprawiedliwość i opresyjność organów władzy, niespotykaną dotychczas w Polsce po 1989 roku, wobec środowisk opozycyjnych i rozgrzeszanie zbrodni wobec narodu polskiego.

Pamiętamy wcześniejsze, niezliczone krzywdy wyrządzone w środowiskach dziennikarskich, w tym sfingowane procesy sądowe, między innymi proces Grzegorza Brauna z Wrocławia.

Ale ostatni miesiąc przynosi niebywałe natężenie takich zdarzeń.

Widać już, że przejęte przez Tuska, Komorowskiego i PO państwo polskie, szykuje się do konfrontacji ze społeczeństwem, wszak „żałoba się skończyła”, a Jarosław Kaczyński, jak Neron w Rzymie, gotów jest podpalić Polskę i Tusk, „zbawca narodu polskiego” musi temu zaradzić. A jak? Ano siłą.

Na mocy wyroku Sądu Apelacyjnego w Gdańsku z dnia 29 III 2011, Krzysztof Wyszkowski ma publicznie przeprosić Lecha Wałęsę, za to, że nazwał go tajnym współpracownikiem SB.

Sąd uznaje, że Wałęsa ma prawo do ochrony swojego wizerunku, jako osoba publiczna a Wyszkowski nie ma prawa do wolności sumienia i wolności słowa. Witam w państwie faszystowskim.

Napisałam wtedy na Nowym Ekranie: „Zobaczycie, co będzie się dziać za chwilę. Wieszczę obozy pracy dla niepoprawnych, niepokornych, niezależnych, solidarnych i innych patriotów. Od początku PO wiedziałam, że ta nachalna propaganda wizerunkowa do tego prowadzi. Kłania się Goebbels”.

Wkrótce Kornel Morawiecki alarmuje opinię publiczną niezależnych polskich mediów, że 1 IV 2011 aresztowany został Adam Słomka. W latach 80. jeden z przywódców Konfederacji Polski Niepodległej, poseł trzech kadencji sejmowych, wiceprzewodniczący Akcji Wyborczej Solidarność, kandydat na prezydenta RP w wyborach 2005 roku.

Aresztowanie nastąpiło na podstawie listu gończego wydanego przez sąd w Myślenicach. Słomka dobrowolnie zgłosił się na komisariat policji. Do sądu w Myślenicach wpłynął absurdalny wniosek oskarżający go o zlecenie mafii „Krakowiaka” połamania nóg Prezesowi Sądu w Katowicach.

Po dziesięciu dniach Ewa Stankiewicz była uczestnikiem wydarzeń 11 IV 2011, kiedy to dziennikarz „Gazety Polskiej” i szef Trójmiejskich Klubów „Gazety Polskiej” Michał Stróżyk został brutalnie pobity przez Straż Miejską w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu, podczas nagrywania relacji z brutalnego usuwania przez straż miejską Hanny Gronkiewicz-Waltz namiotu Stowarzyszenia "Solidarni 2010" przed Pałacem Prezydenckim. Do incydentu doszło jeden dzień po uroczystościach rocznicowych „katastrofy smoleńskiej” w tym samym miejscu..

Kilka dni później 19 IV 2011;22:39 „Rebeliantka”, alarmuje na niezależnych stronach internetowych: bloger Klaudiusz Wesołek aresztowany na 2 tygodnie za filmowanie happeningu w 2009r.

Komentuje wydarzenie optymistycznie: ”Władza chyba traci całkowicie kontakt z rzeczywistością. Bloger Klaudiusz Wesołek, prowadzący niezależną telewizję internetową TVG-9, trafił do aresztu na 2 tygodnie za filmowanie happeningu. Za filmowanie happeningu na tygodnie do pudła”.

Optymizm „Rebeliantki” polega na tym, że działania władzy to celowe kreowanie nowej rzeczywistości, czego młodzi ludzie jeszcze nie rozumieją, bo nie znają takiego państwa, jakie nam ta władza szykuje, a jakie my już mieliśmy w realnym socjaliźmie. A może nawet gorszego. „Żarty się skończyły, dość tej zabawy w wolność, zaczyna się realna władza państwa” - oto przekaz Tuska, Komorowskiego i PO.
      Klaudiusz Wesołek podał na Facebooku, że ma trafić do aresztu na 2 tygodnie. W chwilę później działacze Porozumienia Rawskiego poinformowali, że został brutalnie zatrzymany w swoim mieszkaniu w Trójmieście i zawieziony na Komendę - w kajdankach. Areszt ma prawdopodobnie związek z wyrokiem nakazowym, który wydano pod koniec 2009 roku w związku z akcją „Naszości” w sopockim Urzędzie Miasta, którą Klaudiusz sfilmował. Święta spędził Klaudiusz w więzieniu. Głoduje. Nie przyznano mu statusu więźnia politycznego.

Co robić, kiedy prawo jest przeciw sprawiedliwości? - pyta Kornel Morawiecki, informując nas o uwięzieniu Adama Słomki. Nie wystarczy protestować w spokojnym zaciszu naszych oswojonych przestrzeni. Trzeba działać. Soft w polityce polskiej już się skończył. Dlatego jestem pełna uznania dla Ewy Stankiewicz, dla „Solidarnych 2010” i ich chodzącego Białego Namiotu po Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Jak widać nie ma co naiwnie liczyć na dobre intencje władzy. Trzeba walczyć o wolną i solidarną Polskę. Samo nie przyjdzie.

Mimo swoich lat, a może właśnie dlatego, wyjechałam do Gdańska, żeby wraz z Krzysztofem Wyszkowskim i Andrzejem Gwiazdą, z ramienia Wrocławskiego Komitetu Poparcia Jarosława Kaczyńskiego, 16 IV 2011 wziąć udział w proteście przeciwko pobiciu Michała Stróżyka, zorganizowanym przez „Solidarnych 2010”, „Gazetę Polską” i inne środowiska patriotyczne Trójmiasta. Wspaniała wolna atmosfera.

Następnego dnia, 17 IV 2011 pojechałam do Warszawy, by wspomóc protestujących w Białym Namiocie i pozostałam w Warszawie przez trzy dni. Pomoc jest im bardzo potrzebna.

Broniąc dzisiaj tych niesłusznie represjonowanych działaczy ruchów opozycyjnych wobec aktualnej władzy, bronimy własnej wolności. Jeśli uda się Tuskowi represjonować wybranych działaczy, bez oporu społecznego dzisiaj, zrobi to samo z całym społeczeństwem jutro.

Halina Spasowska 27.04.2011
      źródło: spasowska.nowyekran.pl/post/12162,soft-w-polityce-polskiej-juz-sie-skonczyl

· bury dnia kwiecień 27 2011 · 0 komentarzy · 38 czytań ·

Komentarze
      Brak komentarzy. Może czas dodać swój?

Dodaj komentarz
      Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.

Oceny
      Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

--------------------------------------------------------------------------------

Brak ocen. Może czas dodać sw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka