old.european 19.07.11, 20:48 A propos Czechow: godne respektu i szacunku, jak oni potrafia byc malym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moxi Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. A kto zacz? IP: 173.233.201.* 19.07.11, 21:09 Nick Cave? Przyznam, ze w USA tez praktycznie nikt go nie prezentuje (media, media...), a i jego nagran takze nie dostrzeglem w zadnym z odwiedzanych sklepow z plytami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. A kto zacz? IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 20.07.11, 09:08 bo pewnie szukales w sklepach z country and western. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. A kto zacz? 20.07.11, 09:26 Może dlatego, że w USA mało się interesują australijskimi artystami? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak już piszecie to moglibyście podać co to za 19.07.11, 21:15 jeden. Nie każdy jest fanem Plotka żeby mieć wszystkie gwiazdki i gwiazdeczki w małym palcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Jak już piszecie to moglibyście podać co to z IP: *.raciborz.vectranet.pl 19.07.11, 23:41 myślę,ze akurat ten artysta absolutnie nie wpisuje się w szablony osób, które zajmuje sie plotek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Nick Cave jest bardzo niszowy... ;) IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 21:31 To nie jest Lady Gaga, ani Bieber. W Polsce tez by go nie poznali. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... 19.07.11, 21:36 zwyczajnie dali mu spokojnie spędzać wolny czas, Czesi to naród stoików z natury, a poza tym, fani Cave'a (tylko Ci są w stanie go rozpoznać) to nie są tępe nastolatki, od lichych dodo-gago-gwiazdek, które sikają w gacie jak zobaczą swojego "idola" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cavefan Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.11, 22:10 dokładnie :) choć czy Cave'a rozpoznają tylko fani nie wiem, toć niezwykle charakterystyczny człowiek, ponadto niektórzy mogą Go kojarzyć jako tego od K. Minoque (o zgrozo!) 29 lipca zawita z Grindermanem do Wrocka, bilet w mej dłoni, nie mogę się doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigi Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 22:17 Za to w Rosji w radiu i tv dają wyłącznie rosyjskie piosenki. I zgodnie z teorią inż. Mamonia nikt nie zawraca sobie głowy jakimś Nickiem Cave'em, a tym bardziej jakiś małym krajem na Cz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie IP: 178.73.48.* 19.07.11, 23:01 tu nie chodzi nawet o rozpoznanie tylko o niepodpalanie się na widok znanego gościa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h300 To źle?! IP: *.range109-150.btcentralplus.com 20.07.11, 01:03 Nie sądzę żeby Cave nad tym ubolewał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek a kto to taki? IP: *.internet.szczecin.pl 20.07.11, 01:08 mnie też Czesi nie rozpoznali jak u nich bywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: a kto to taki? 20.07.11, 09:49 Gość portalu: misiek napisał(a): > mnie też Czesi nie rozpoznali jak u nich bywałem. @misiek, to samo chciałem dopisać, brawo! :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... 20.07.11, 06:56 "Podobno", anegdota, "mówi się", być może.... co to za dziennikarstwo??!! Tragedia i błazenada. "Podobno Obama wystąpił o obywatelstwo czeskie", ale to tylko anegdota... Konia z rzędem temu, kto wykaże jakiekolwiek różnice między Gazetą Wyborczą a Faktem czy Pudelkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
forf Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... 21.07.11, 02:21 jeśli chodzi o poziom dziennikarstwa? Hm, GW sadzi chyba więcej błędów, poza tym wyrównują poziomy. A szkoda, lubiłem GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastia A kto to jest Nicka Cave'a IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 07:09 Czesi znają się na rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... 20.07.11, 08:16 Reaktywacja Dead can dance? no to by było pysznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Najliczniejszy naród świata IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 08:30 Muszę być Czechem, bo nie mam pojęcia, kto to taki Nick Cave i teżbym go nie rozpoznał. Większość ludzi na świecie trzeba za Czechów uznać, dla tej samej przyczyny. A więc to Czesi, nie Chińczycy, są najliczniejszym narodem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najliczniejszy naród świata IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 20.07.11, 09:07 nie musisz byc Czechem, wystarczy, ze jestes ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 phi... gdzie on ma napisane, że jest "legendą"? 20.07.11, 10:14 Gość portalu: gosc napisał(a): > nie musisz byc Czechem, wystarczy, ze jestes ignorantem gościu anonimowy, co ty pleciesz za banialuki? Stuknij się w czambuł! Fakt, że że 99,9 społeczeństwa nie wie o tym twoim ulubieńcu, to muszą być to ignoranci? Nie chcę tu strzelać na prawo i lewo nazwiskami artystów, naukowców i innych osób, których zapewne nie znasz, a którym ten pan Cave do pięt nie sięga. Gdzie on ma wpisane w dowodzie, że jest jakąś "legendą"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: Najliczniejszy naród świata IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 12:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > nie musisz byc Czechem, wystarczy, ze jestes ignorantem. Ależ jedno drugiemu bynajmniej nie sprzeciwia się. Że nie znam p. Cave'a, muszę być ignorantem, c'est sûre. Ale z artykułu wynika, że tacy ignoranci istnieją wyłącznie w Czechach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Brawo Czesi 20.07.11, 09:47 ja też bym tego pana w kawiarni nie poznał. On musi sobie zdać sprawę, że do jego subkultury należy tylko ułamek społeczeństwa. A jeżeli jest dobrym muzykiem, to fajnie - publiczność to oceni na koncercie, a nie że dostanie informację odgórną, że ten facet jest jakąś tam "legendą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Brawo Czesi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 10:50 Czesi są pod tym względem mocni! Jakiś czas temu na zawodach żużlowych GP w Pradze na przedmeczową odprawę z sędzią i szefem Jury nie wpuścili Marka Lorama - wtedy aktualnego mistrza świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cavefan Re: Brawo Czesi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 12:36 drogi wuk4, pewnie, Cave nie ma w dowodzie wpisane "legenda" aczkolwiek dla wielu ludzi, także w Polsce taką legendą jest. To artysta dość płodny już od połowy lat 80. Muzyk niezwykle utalentowany, twórca absolutnie niesamowitych tesktów, z którym na polskim koncercie plejada naszych gwiazd (Soyka, Kazik, Preis, Jopek, Maleńczuk i in.) śpiewała jego utwory a Teatr Korez zaludnia się brzegi na każdym spektaklu Ballad kochanków i morderców wg Nicka Cave'a. Jego utwory to prawdziwa uczta, od From her to eternity, przez Into my arms, po Mercy seat i wiele, wiele innych. Ma na koncie także tomiki poezji i książki, pisze muzykę filmową, czasami grywa epizody. To artysta przez duże A, którego naprawdę warto poznać ale oczywiście obowiązku nie ma :) A sam Nick na pewno nie ubolewał nad tym, że Czesi go nie poznają, osobowość raczej aspołeczna i na pewno był zadowolony z anonimowości :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrfx Re: Brawo Czesi 20.07.11, 14:04 No i fajnie zagrał w Księdze Tajemnic i w Złym Poruczniku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... IP: 77.252.170.* 20.07.11, 11:52 Byłem w tym roku na Bazant Pohoda w Trenczynie na Słowacji. Najlepszy festiwal w Europie Ś! Zero stref, zero agresji, zero chamstwa, cudowni Słowacy! Trzeciego dnia na głównej scenie po sobie występowali: Public Image Ltd, MIA, Portishead a festiwal zakończyły mega pozytywne trashpopowe Las Balkanieras... Żaden polski festiwal nie miał w tym roku takiego line up'u a kosztował w przedsprzedarzy około 200 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Czesi, Morawianie i Ślązacy 20.07.11, 12:15 old.european napisał: > A propos Czechow: godne respektu i szacunku, Godne respektu i szacunku jest to, że Czesi potrafią uhonorować Śląsk (krainę, która w Czechach w IX wieku powstała): -poprzez uzycie herbu Śląska (czarny orzeł na żółtym tle) w herbie Republiki Czech (choć tylko fragment Śląska leży w Czechach, ale doceniają przeszłość) i używanie tej symboliki w przestrzeni publicznej, -poprzez rozpoczęcie konstytucji Republiki Czech: My, Czesci, Morawianie i Ślązacy, obywatele Republiki Czeskiej... Takie rzeczy są nie do pomyślenia w III Rzeczpospolitej Polskiej, gdzie myli się województwo śląskie z całym Śląskiem, a Ślązaków, którzy podkreślają swoją odrębność kulturową i odrębność historyczną Śląska od Polski nazywa zdrajcami i folskdojczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abztynent Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie rz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 12:26 może dlatego że większośc czechów wygląda jak nick cave zwłaszcza nick z wąsami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagas kto to w ogóle jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 12:32 kto to w ogóle jest Cave, ani dla mnie nie ma talentu ani charyzmy ani dobrze śpiewa, słowem nie trawię gościa. A zachwyt na necie nad gościem przechodzi ludzkie pojęcie Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie 20.07.11, 12:50 Muze Nicka Cave'a uwielbiam od lat. Ciesze sie tez niezmiernie na wiesc o reaktywacji Dead Can Dance. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezlosliwy Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie 20.07.11, 12:57 A ja sobie teraz słucham "Grinderman 2 " :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cavefan Re: Podobno nie poznali Nicka Cave'a. Takie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 13:03 Bellringer Blues, Heathen Child, Mickey Mouse - genialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman normalni Czesi - a kto to jest ten Nick Cave 20.07.11, 13:12 jakieś tam zapiewajło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćwok wstydzę się że polska graniczy z czechami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.11, 13:58 no co za obciach, nie poznać gwiazdy, ciemnogród, zabobon i co tam na forum gejzety jeszcze wypisują młodzi wykształceni sobie życzycie Odpowiedz Link Zgłoś
mrfx Pisze się chyba Nicka Cage'a 20.07.11, 13:59 Ja też bym go nie poznał z taką brodą. Odpowiedz Link Zgłoś