Dodaj do ulubionych

Kobitki:))))

IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.12, 17:38
Kobitki z Katowic - posiadające dzieci, przyszłe mamy oraz zainteresowane własnym rozwojem - doradźcie mi proszę:)
Planuję w najbliższych miesiącach otworzyć coś w rodzaju centrum twórczego rozwoju w którym będą organizowane zajęcia dla mam z maluszkami w wieku 0 - 3, zajęcia artystyczno - relaksacyjne dla pań, zajęcia arteterapeutyczne dla dzieci do lat 6, Dziecięce Studio Aktorskie (powyżej 7 lat) oraz warsztaty z emisji głosu, technik aktorskich, kółko teatralne - dla dorosłych.
Szczególny nacisk chciałabym położyć na zajęcia dla maluszków oraz zajęcia około teatralne.
Co myślicie o takim pomyśle? W jakiej dzielnicy najbardziej sprawdziłoby się takie centrum? Może macie jeszcze jakieś pomysły na inne warsztaty?
pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji i Waszych pomysłów !
Obserwuj wątek
    • Gość: ;))) katia napisał(a): IP: *.c201.msk.pl 23.02.12, 19:24
      dlaczego nie zadasz pytania wprost: Baby macie forsę do wydania? za komuny w szkołach i zakładach pracy rozdawali bilety do teatru, opery, operetki i ludziska dzięki temu wiedzieli jak taka opera wygląda od środka. Jak nastała III RP kościół katolicki cofnął dofinansowania i musieli zlikwidować kina, teatry bo nikt nie chce kupować biletów. Pewnie kościół i ludziska mają obecnie ważniejsze wydatki. I cóż z tego że napiszą ci na forum, że masz głowę nie od parady, że masz kapitalne pomysły skoro nikt nie wyłoży kasy na relizację twojego pomysłu bo za mało zarabia. Z takie pomysły to się ogłasza na zamkniętych osiedlach dla nowobogackich gdzie poza mieszkaniami nic więcej nie ma, no chyba że wybudują kolejny kościół katolicki w którym będą rozdawać dotowane bilety do kina, teatru czy opery.
    • Gość: m Re: Kobitki:)))) IP: *.welektr.3s.pl 23.02.12, 19:36
      Bardzo fajny pomysł! Ja tez o czyms takim myslalam. Moze potrzebujesz kogos do pomocy w tym przedsiewzieciu? :)
      Co do lokalizacji, centrum jest ok, problemem moze byc tu znalezienie miejsca parkingowego...
      Zycze powodzenia! Ja z pewnoscia chetnie bym z dziecmi na takie zajecia uczeszczala.
      Pozdrawiam,
      Mama 2,5 letniego synka i miesiecznej corki
      • katia5546 Re: Kobitki:)))) 23.02.12, 20:13
        Będę szukała osób chętnych do współpracy:) zapraszam na priv kajbor@op.pl
    • Gość: latczyipol Re: Kobitki:)))) IP: *.c195.msk.pl 23.02.12, 20:35
      a moze by z tego zrobic taka klinike

i przeszczepiac dzieciom od razu mozgi znanych aktorow i piosenkarzy najlepiej ze stolycy
      i odbierac dziecinstwo w imie niespelnionych ambicji matek
      • katia5546 Re: Kobitki:)))) 23.02.12, 21:01
        skąd taki wniosek i co on ma wspólnego z moim postem? ;) dzieci uwielbiają zabawę w teatr, która rozwija ich wrażliwość, emocje, integruje grupę, uczy akceptacji i przezwycięża nieśmiałość. I nie chodzi o żadne ambicje matek. Rozwój artystyczny (muzyczny, plastyczny czy teatralny) ma bardzo pozytywny wpływ na wrażliwość i inteligencję dziecka. Oczywiście mówię o zajęciach prowadzonych przez specjalistów w danej dziedzinie. Sama prowadziłam profil teatralny w gimnazjum i liceum i największą radością w tej pracy była dla mnie właśnie pasja i zapał młodzieży. Nawet jeżeli nikt z nich nie pójdzie w przyszłości na studia artystyczne to będą mieli co wspominać.
        Pozdrawiam serdecznie !
        • Gość: ecco Re: Kopitki:)))) IP: *.c201.msk.pl 24.02.12, 10:39
          A gdyby tak pójść w ekologię i stworzyć ekologiczne żłobki i przedszkola. Dzieci od najmłodszych lat chodziłyby z workami i zbierały śmieci. Te mniejsze dzieci zbierałyby małe śmieci a te większe nieco większe. Dzieci miałyby wielką frajdę mogąc przez cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Poza tym od przebywania na świeżym powietrzu byłyby zahartowane. W przypadku żłobków i przedszkoli ekologicznych odpadłaby kwestia szatni, stołówki, sypialni, ubikacji.
    • animatorctr Re: Kobitki:)))) 09.06.12, 20:38
      Animator - Centrum Twórczego Rozwoju
      - opieka oraz animacja czasu dzieci podczas wesela
      - warsztaty teatralne
      - zajęcia z emisji głosu dla dorosłych i młodzieży

Zapraszamy!!!
      www.animator-ctr.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka