Dodaj do ulubionych

Biuro rachunkowe Katowice

31.05.12, 01:26
Poszukuję biura rachunkowego w Katowicach bez większych wymagań poza jednym. Biuro rachunkowe musi mnie obsługiwać zdalnie, bo pracuję i mieszkam poza granicami kraju i najczęściej kontakt via @ albo telefoniczny. Posiadam działalność gospodarczą, niewielką dlatego biuro rachunkowe się nie narobi. Ważne żeby było to biuro z Katowic lub okolic. Bardzo dobrze jeżeli biuro będzie znało branżę budowlaną.
Obserwuj wątek
    • ewa.blaut Biuro rachunkowe Katowice 31.05.12, 21:57
      jeżeli szukasz Biuro rachunkowe w Katowicach o takich specyfikacjach, to szukaj przede wszystkim w necie odpowiednio większej sieci, która może udostępnić Ci jakąś apkę z dostępem online. Tak naprawdę to wcale nie musisz być fizycznie w Katowicach, żeby dostarczać dokumenty, dlatego poszukaj, poczytaj i wybierz najlepsze rozwiązanie dla Ciebie.
      • korfanty1 Biuro rachunkowe Katowice 04.06.12, 14:42
        Jest dużo takich rozwiązań, możesz szukać lokalnie, albo skorzystać z usług jak taxxo lub enova. Na górnym jest duża sieć właśnie taxxo i jeżeli zależy Ci na mobilnym dostępie to z pewnością oferta dla Ciebie. Im większą masz firmę tym lepiej, bo system jest praktycznie zautomatyzowany i opłaty nie rosną liniowo jak w normalnej księgowości, tylko są widełki i naprawdę opłaca się włączyć w taki system. Zresztą przed jakimkolwiek zapytaniem, zrób właśnie rachunek kosztów księgowości to dostaniesz jasną odpowiedź, co i jak.
        • kwadratowe-rondo Re: Biuro rachunkowe Katowice 04.06.12, 20:14
          rozległy temat biuro rachunkowe w katowicach, bo biur tu dostatek. najważniejsze żeby takie rzeczy oddawać w doświadczone i pewne ręce. szukaj po ludziach z branży.
    • dimitriuso Re: Biuro rachunkowe Katowice 04.06.12, 21:29
      Sprawdź na taxxo.pl/co-to-jest-taxxo bo to trochę napaćkane, a w rzeczywistości bardzo prosta usługa. Teoretycznie wszyscy na podobnym systemie działają, jedni mają ciekawsze użyteczności inni mniej. Trzeba sobie każdego zlustrować.
      • fair.play Biuro rachunkowe Katowice 11.06.12, 11:55
        Jakieś inne rejony Śląska też są obsługiwane, czy tylko Katowice ?
      • kapczerjan Re: Biuro rachunkowe Katowice 18.06.12, 23:36
        Ciekawa prezentacja, ale nie bardzo skumałem, dlatego pokażę to swojej księgowej, lepiej samemu nie mieszać w takich sprawach.
      • paczkoski201 Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.11.12, 13:54
        ponoć już 75% przedsiębiorców z tego korzysta
        • zabadd Re: Biuro rachunkowe Katowice 08.07.13, 10:17
          www i jesteś tutaj .
    • kastodrama Biuro rachunkowe Katowice 11.06.12, 17:19
      Jeżeli potrzebujesz dostęp online to nie szukaj w stacjonarnych biurach bo Ci wcisną jakąś aplikacje chałupniczą. Najlepiej w Internecie przefiltruj sobie biura obsługujące online czyli z obsługą kurierską w okolicy Śląska, bo to najlepszy sposób. Co do firm to się nie wypowiadam, bo wszystko zależy od profilu firmy co jest ważne dla biura rachunkowego czy to w Katowicach, czy Warszawie.
      • dolar2012 Biuro rachunkowe Katowice 12.06.12, 17:43
        Lepiej poszukaj w Sosnowcu (bez uprzedzeń) bardzo dużo dobrych i cwanych specjalistów.
        • elabornix Biuro rachunkowe Katowice 15.06.12, 17:14
          Bez przesady, w Katowicach masz wielu specjalistów, i parę dużych zorganizowanych biur doradztwa finansowego w szczególności rachunkowych.
          • czaknoryjski Biuro rachunkowe Katowice 18.06.12, 10:55
            mógłby ktoś coś więcej napisać o taxxo.pl ? czy można z niego korzystać w całej Polsce, bo nie widzę na stronie, czy działają w Katowicach, albo regionie ? Propozycja jest bardzo fajna, ale niestety nie ma żadnych informacji.
            • areksg Re: Biuro rachunkowe Katowice 21.06.12, 22:07
              czaknoryjski napisał(a):

> mógłby ktoś coś więcej napisać o taxxo.pl ? czy można z niego korzystać w
              całej Polsce, bo nie widzę na stronie, czy działają w Katowicach, albo regionie ? Propozycja jest bardzo fajna, ale niestety nie
              ma żadnych informacji.

Wielki formularz na samym dole strony, a z ciekawości z jakiej jesteś dzielnicy ?
              • czaknoryjski Re: Biuro rachunkowe Katowice 22.06.12, 16:06
                Znalazłem ten formularz, ale chciałbym wiedzieć gdzie dokładnie i z kim współpracują fizycznie. Dzielnica Centrum-Śródmieście tak a`propos.
                • plackilubie Re: Biuro rachunkowe Katowice 25.06.12, 11:40
                  Napiszcie jeżeli ktoś już dostanie odpowiedź gdzie mają w Kato siedzibę.
                  • sbornarussija Re: Biuro rachunkowe Katowice 27.06.12, 02:06
                    Sprawdź ZASIĘG KATOWICE gdzie mają w Katowicach miejsce, bo w zależności od charakteru działalności wybierają takie biuro, które specjalizuje się w Twojej branży. Może być więcej, ale akurat handlem zagranicznym zajmuje się jakieś biuro na Koszutce. Dlatego to, że jest X biur nie jest praktycznie żadną informacją, ważniejsze jest kogo dokładnie mogą wybrać specjalnie dla Ciebie i Twojej firmy (oczywiście najbliżej jak to jest możliwe).
                    • 001to100 Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.06.12, 15:39
                      no chyba prościej się tego nie da rozwiązać.
      • mewa197 Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.11.12, 11:48
        co prawda to prawda. przeważnie biura rachunkowe chcą zatrzymać klienta przy sobie na siłę. powiedzmy sobie szczerze, nikt nie lubi zmian. ale wciskanie komuś systemów na których potem inne biuro rachunkowe nieb ędzie mogło dzialać to już szczyt wszystkiego. na internetowe rozwiązania możecie narzekać ile chcecie, ale przynajmniej tam możesz dowolnie dopiac się czy odpiąć od systemu
    • deluxe7 Re: Biuro rachunkowe Katowice 02.07.12, 11:30
      Ja z czystym sumieniem moge polecić panią która jest księgową od wielu lat i zajmuje się usługami księgowymi - nawet i zdalnie(na odległość). posiada konto na oferii.pl i ma dość sporo pozytywnych komentarzy. sam już od dłuższego czasu z nią współpracuję (na odległość ) oraz kilku moich znajomych. naprawde super obsługa, zawsze podpowie odnośnie minimalizacji podatków, doradzi. naprawdę zrezygnowałem z biura i korzystam z usług tej pani i to był strzał w dziesiątkę. To nie jest księgowa która tylko wklepuje dokumenty ale księgowa która naprawdę podpowiada co i jak ... "wiecie co mam na myśli"-:). nikt z nas nie lubi płacić podatków, prawda?.POLECAM, POLECAM, POLECAM. namiary to : justafin@wp.pl , tel.790-285-995. życzę owocnej współpracy Zygmunt G
      • zabadd Re: Biuro rachunkowe Poznań 08.07.13, 10:22
        Link do najlepszej strony biura rachunkowego.
    • amber009 Re: Biuro rachunkowe Katowice 02.07.12, 16:22
      dimitriuso napisał:

> Sprawdź na taxxo.pl/jak-to-dziala bo to trochę
      napaćkane, a w rzeczywistości bardzo prosta usługa. Teoretycznie wszyscy na podobnym systemie działają, jedni mają ciekawsze
      użyteczności inni mniej. Trzeba sobie każdego zlustrować.

nie bardzo łapie jak to działa wszystko na odelgłość ?
      • adzata384 Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.11.12, 13:04
        wszystko zależy od opcji którą zamawiasz. tania księgowość wcale nie musi być nieefektywna. wrecz przeciwnie.
    • deluxe7 Re: Biuro rachunkowe Katowice 03.07.12, 09:37
      Witam. Ja z czystym sumieniem moge polecić panią która jest księgową od wielu lat i zajmuje się usługami księgowymi - nawet i zdalnie(na odległość). posiada konto na oferii.pl i ma dość sporo pozytywnych komentarzy. sam już od dłuższego czasu z nią współpracuję (na odległość ) oraz kilku moich znajomych. naprawde super obsługa, zawsze podpowie odnośnie minimalizacji podatków, doradzi. naprawdę zrezygnowałem z biura i korzystam z usług tej pani i to był strzał w dziesiątkę. To nie jest księgowa która tylko wklepuje dokumenty ale księgowa która naprawdę podpowiada co i jak ... "wiecie co mam na myśli"-:). nikt z nas nie lubi płacić podatków, prawda?. POLECAM, POLECAM, POLECAM. namiary to : justafin923@wp.pl , tel.790-285-995. życzę owocnej współpracy
      Zygmunt G.
    • mieczyslaw2810 Re: Biuro rachunkowe Katowice 20.07.12, 11:10
      Na pewno już masz biuro ale jakbyś chciał zmienić lub komuś polecic to z czystym sumieniem moge polecic biuro na Żwirki i Wigury 27 jest to Sląskie Centrum Finansowe. Super obsługa niczym nie muszę się martwić wszystko za mnie załatwiają i ZUS i US. Ceny też przystępne można negocjować .
      • hania37k-ce Re: Biuro rachunkowe Katowice 26.07.12, 12:43
        Ja korzystam od kilku miesiecy z biuranastart z Brynowa. W przeciwienstwie do biur z centrum gdzie ciezko zaparkowac dowozac dokumenty lokalizacja jest bardzo dobra. Obsluga rowniez nie mam wiekszych zastrzezen. Cenowo znosnie, placilam kiedys w innym biurze wiecej.
    • sosnowiec.king Re: Biuro rachunkowe Katowice 13.08.12, 01:20
      bicykler napisał(a):

> bodajże taxmentor oferował współpracę z taxxo
      > ]. ale to jest ścisłe centrum, dlatego nie wiem jak to się ma do możliwości w i
      > nnych dzielnicach.

taxmentor chyba nie, przynajmniej nie ma w ofercie, jak ktoś już korzysta to proszę o info
      borewiczmail@o2.pl

dzięki
      • justyna401 Biuro Camelot ul. Modlińska 175A Warszawa 14.05.13, 19:52
        Na początku byłam strasznie ambitna i wszystko robiłam sama, tj. fakturowanie, rozliczanie ZUS itd. ale szybko okazało sie ze mnie to zwyczajnie przerasta;-(. Robiłam błąd za błędem. Więc postanowiłam zająć się zarządzaniem firmą a kwestie związane z rachunkowością powierzyłam biuru Camelot przy ul. Modlińskiej 175 A (jestem z Warszawy więc szukałam biura w wawie). Jak jesteś z Wawy to ja polecam zdecydowanie biuro Camelot - wszystko będziesz tam miał załatwione i nie zedrą z ciebie majątku:-p.
        Kontakt do nich: 792 266 402, www.taniarachunkowosc.pl
    • kolejnydobrydzien Biuro rachunkowe Katowice 26.09.12, 23:43
      moljerka napisał(a):

> marelyon napisał(a):
      >
      > > sosnowiec.king napisał(a):
      > >
      > > > No właśnie złożyłem mimo wszystko zapytanie, czy w Katowicach jest, opcjonalnie w Sosnowcu z formularza taxxo.pl/biuro-rachunkowe-katowice Czekam na odpowiedź, jeżeli coś jest to jeżeli będę pamiętać, to też tu dopisze info.
      > > >

> jest biuro w Rudzie Śląskiej, ja mieszkam w Zabrzu i korzystam z ich usług więc
      > jest podobna odległość. inna sprawa, że od pół roku w ogóle nie byłam osobiści
      > e, bo wszystko jest tip-top przez internet.

Nawet gdyby w Gdyni, albo na Malediwach było to w świecie online jak sama zauważyłaś, nei ma znaczenia.
    • mlodywilk87 Biuro rachunkowe Katowice 27.09.12, 19:29
      w Katowicach na Korfantego jest.
      • rav3nlord99 Re: Biuro rachunkowe Katowice 03.10.12, 15:39
        Ja jestem zadowolony z Biura Na Start z Katowic. Wszystko jest na czas - poprawiają moje błędy - śpię więc spokojnie. Mam też podgląd online - mogę więc kontrolować tez ja ich ewentualne błędy.
    • migasiorowski Re: Biuro rachunkowe Katowice 08.10.12, 12:27
      Polecam Biuro Rachunkowe Elżbieta Gąsiorowska w Katowicach

rachunkowosc-katowice.pl
    • tadeus.z1234 Re: Biuro rachunkowe Katowice 19.10.12, 11:33
      Witam,
      ja polecę biuro z Gliwic, bardzo profesjonalne rzetelne. Pracują zdalnie, jest też możliwość spotkania się i rozmowy, doradztwa, sam z niego korzystam od dwóch lat. Mam firmę transportową, odzyskują VAT UE.
      namiary: www.hewmar.pl
      Pani Kasia - 504 046 839
    • agatkapsh Re: Biuro rachunkowe Katowice 19.11.12, 15:31
      p.Brzozowska Ewa prowadziła takie biuro obsługujące platformę, ale niestety nie wiem jak się nazywa jej biuro.
    • myszkazwasem Biuro rachunkowe Katowice 22.11.12, 21:13
      Widzę, że co poniektórzy zamiast pogooglować to pewnie walczyli z formularzami na stronie ;) W Katowicach na pewno w ramach Taxxo obsługuje biuro p.Nowak i Rajwy (www.nir.com.pl) chociaż stacjonują w Tychach. Nie ma to jednak w ogóle znaczenia, bo w końcu jest to usługa online-owa. Już możecie przestać tak szukać - to było 30s. dla googla.
    • janek572 Re: Biuro rachunkowe Katowice 23.11.12, 10:35
      Polecam Śląskie Centrum Finansowe z Katowic, bardzo atrakcyjne ceny i kompetentna obsługa.
      Ostatnio skorzystałem również z ich usług ubezpieczeniowych i jestem bardzo zadowolony.
    • goral.gorecki Re: Biuro rachunkowe Katowice 28.11.12, 23:34

myszkazwasem napisał(a):

> Widzę, że co poniektórzy zamiast pogooglować to pewnie walczyli z formularzami
      > na stronie ;) W Katowicach na pewno w ramach Taxxo obsługuje biuro p.Nowak i Ra
      > jwy (www.nir.com.pl) chociaż stacjonują w Tychach. Nie ma to jednak w ogóle zna
      > czenia, bo w końcu jest to usługa online-owa. Już możecie przestać tak szukać -
      > to było 30s. dla googla.

To chyba Pani Rajwa od niedawana współpracuje z Taxxo, bo w zeszłym roku jeszcze takiej opcji nie było, chociaż dla mnie i tak ze wspólniczką są prawdziwymi doradcami, a nie takimi klasycznymi księgowymi i system to według mnie tak na przystawkę. Korzystałem z Jej usług doradczych właśnie w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony.
      • urukha Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.11.12, 11:19
        to nie ma tak naprawdę różnicy, bo jeśli już biuro współpracuje z taxxo i dzięki temu mamy wszystko online to taxxo już zadba, żeby obsługa przebiegała bezproblemowo.
        • jegomosc384 Re: Biuro rachunkowe Katowice 29.11.12, 13:39
          często top wychodzi jeszcze taniej dzięki takiej kompatybilności
          • nieskalska_danuta Re: Biuro rachunkowe Katowice 30.11.12, 18:17
            zobacz sobie jak działa demo księgowości online zanim wywalisz kasę i podpiszesz umowę lepiej wiedzieć z czym to się je, jezeli nie mialeś wcześniej styczności z takim systemem.
    • rgsosno Re: Biuro rachunkowe Katowice 05.12.12, 21:59
      Polecam sprawdzone biuro księgowe z Sosnowca: mojaksiegowa.net

Tel.: 32 296 94 15; 501 457 600.
    • rav3nlord Re: Biuro rachunkowe Katowice 06.12.12, 23:57
      bylem w tax care - i nauczylem sie zeby od sieciówek jak najdalej.
      zachecaja ze 6m za 1 zl a potem faktury na kilkaset zl z wielomiesieznym kagancem w postaci umowy.
      polecam male lokalne biura - np w Biuronastart tez jest ksiegowosc online.
      dodatkowo ksiegowe sa realne a nie wirtualne.
      • badura_123 Re: Biuro rachunkowe 07.12.12, 19:20
        Dlatego wiadomo, żeby jak najdalej od takich biur - jeśli ktoś idzie na ilość nie na jakość to pewne, że prędzej czy później takie właśnie sytuacje będą się zdarzały.

Ja korzystam z usług księgowych w mniejszej firmie, a dokładniej w firmie Optimum i bardzo chwalę sobie współpracę.
        • pann_a_nikt Re: Biuro rachunkowe 27.12.12, 13:35
          ja mogę polecić biuro rachunkowe www.taxadvice.katowice.pl maja bardzo profesjonalne podejście, sami odbierają dokumenty, a na podstawie podpisanego pełnomocnictwa składają za mnie deklaracje do US, jedyne zadanie jaki mi zostaje to płacić ZUS'y, ale nawet o tym mi przypominają na maila i wysyłają blankiety do wpłaty :D
          • zabadd Re: Biuro rachunkowe 08.07.13, 10:16
            Najlepsze znajdzieszna tej stronie .
    • mn45 Re: Biuro rachunkowe Katowice 13.12.12, 14:34
      super księgowy i do doradca podatkowy
      www.kancelariadp.pl
      nie wierzycie poczytajcie komentarze
    • puntogranda Biuro rachunkowe Katowice Taxxo 28.12.12, 15:18
      Sprawdź ofertę BIURO RACHUNKOWE RAJWA&NOWAK jeżeli szukasz biura zrzeszonego w systemie taxxo. Nie wiem dokładnie czy biuro jest w Katowicach czy Tychach, ale przy zdalnej obsłudze nie ma to właściwie w ogóle znaczenia.
    • elephant88 Re: Biuro rachunkowe Katowice Taxxo - opinie 31.12.12, 19:35
      ostrozny.bardzo napisał(a):

> zabawny33 napisał(a):
      >
      > > Bo to jedno jest biuro rachunkowe na terenie katowic ? Ja bym szukał racz
      > ej jak
      > > iegoś lokalnego rozwiązania, ewentualnie jakieś biuro rachunkowe w rejoni
      > e kato
      > > wic.
      >
      > Akurat ta oferta taxxo jest bardzo ciekawa i
      > co najważniejsze kasa się zgadza, ale fajnie by było zobaczyć jakieś opinie, k
      > ogoś z rejonu.

Też korzystałeś z oferty nir-u z Tychów ?
    • zabadd Re: Biuro rachunkowe Katowice 08.07.13, 10:17
      adres strony znajdziesz tam.
    • zabadd Re: Biuro rachunkowe 08.07.13, 10:21
      Pod adres znajdziesz to czego szukasz .
    • zabadd Re: Biuro rachunkowe Katowice Taxxo - opinie 08.07.13, 10:22
      tutaj znajdziesz wiele ciekawych rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka