Dodaj do ulubionych

Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 2012

13.06.12, 09:35
Przecież to są jawne kpiny, panie Redaktorze - przy Stadionie jest już gotowy parking, elegancki, kostkowany - i zarasta trawą, bo ktoś go zamknął. Spokojnie kilkaset aut by pomieścił.

Może warto zapytać dyrektora Szczerbowskiego albo prezesa Godlewskiego - tyle z nimi przecież wywiadów, dlaczego tyle placu się marnuje?
Obserwuj wątek
    • ukochanykraj Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 13.06.12, 09:53
      Pod pretekstem budowy parkingu na Euro rozgrzebano w parku hałdę i truje się od paru lat mieszkańców Chorozwa (i nie tylko) toksycznymi wyziewami. Przedtem ukatrupiono 12-tkę, by się do tych terenów łatwiej dobrać. Od początku dranie wiedzieli, że żadnego Euro na Śląskim nie będzie, ale interes się kręci!

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,6804731,Czujnik_ostrzeze_mieszkancow_przed_trujaca_halda.html
    • sto789 Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 2012 13.06.12, 10:22
      Fantazja poniosła autora artykułu,
      proszę się obudzić, kpina
    • Gość: ??????????? Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 10:24
      mam rozumiec,że gdyby nie Euro to nie powstawalaby tak szybko galeria handlowa i 4 perony obok?
      Panie pj troche pokory i bardziej ścislego toku myślenia.
      • 7bart7 Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 13.06.12, 12:09
        dokładnie, red. Jedlecki też (jak i reszta mediów) widzi EURO2012 wszędzie i pod każdy temat fajnie jest się "podczepić". Remont dworca czy parkingi na Śląskim nic wspólnego nie mają z mistrzostwami Europy.
        Natomiast niezaprzeczalny fakt, że obecne elity POlityczne nic nie zrobiły by wykorzystać nadarzającą się szansę na zamianę wizerunku Górnego Śląska.
    • Gość: Podlesiok Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 11:03
      Nie wierzę w to co czytam. Red. Jedleckiego miałem dotąd za bardziej zorientowanego w rzeczywistości ale się myliłem.
      Lotnisko w Pyrzowicach dostało sprzęt za 3 mln zł. Super, ale jak się to ma do tego, że Wrocław i Poznań "dostały" całe lotniska. Nasz samorząd z mozołem przez lata buduje za nasze, śląskie pieniądze port lotniczy i gdy już robimy z niego 2-3 port w Polsce państwo funduje innym regionom dwa lotniska i tworzy dwóch wielkich konkurentów dla Pyrzowic.
      Stadion Śląski dostał od rządu ponad 100 mln zł. Super ale 400 mln zł jest naszych. Wrocław, Gdańsk i Warszawa nie musiały się o to troszczyć.
      Dworce kolejowe w innych miastach odnowione zostały z publicznych pieniędzy, w Katowicach musiała w tym celu powstać spółka z prywatnym kapitałem, a PKP dało nam… zgodę na inwestycję.
      Red. Jedlecki zachęca mnie bym radował się ochłapami z eurostołu? Niezbyt to godna postawa. Strat jakie spowodowała decyzja o nieprzyznawaniu Śląskowi Euro nie da się zliczyć, a pieniądze nie zarobione przez sklepikarzy, hotelarzy czy restauratorów to kropla w morzu strat, choć i tych pieniędzy oczywiście bardzo szkoda.
      • Gość: Bura suka Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 11:50
        I bardzo dobrze że nie przyznano Euro bo przecież widać jakie byłyby tego konsekwencje rozkopane miasto ze szczątkową komunikacją publiczną , stadion który nadaje się do wyburzenia ale lepiej remontować bo można więcej na tym zarobić, brak hoteli brak w zasadzie wszystkiego łącznie z wnioskiem zgłoszeniowym którego nikt nie potrafił napisać bo tu wszystkim się wydawało że Śląskowi Euro się należy. Więc dalej wybierajcie Uszoków i tym podobnych partaczy którzy za co się nie wezmą to spieprzą i oczywiście mają pretensje o to i że im się należy.
      • Gość: www Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: 193.111.166.* 13.06.12, 12:00
        Ale co Pan opowiada. Wrocław i Poznań nie "dostały" całych lotnisk! To spółki samorządowe, czyli zarządzane lokalnie, które nawet pod budowę lotnisk emitowały obligacje (które muszę teraz spłacić z przychodów (e2012.eu/pl/wroclawskie_lotnisko_wyemituje_obligacje/5344/). Poza tym to nie jest żadna konkurencja dla Pyrzowic. Osoby z Polski zachodniej, jeśli nie lecą ze swojego lotniska, latają w świat albo przez Warszawę albo przez Berlin. Nikt rozsądny z Poznania nie będzie w tym celu jechał do Pyrzowic!
        Podobnie ze stadionami - jedynie Stadion Narodowy to inwestycja centralna czyli państwowa. Pozostałe zarządzane i finansowane są przez samorządy, więc zarówno Gdańk i Wrocław musiały się o stadiony zatroszczyć i je sfinansować. Warszawa za to wyremontowała stadion Legii (dodam, że za swoje pieniądze).
        PKP to przedsiębiorstwo, które zarządza swoimi pieniędzmi a nie publicznymi, więc znów, dworce zostały wyremontowane z piniędzy PKP a nie publicznych - koszty remontów zostaną i tak przerzucone na podróżnych w postaci chociażby droższych biletów czy opłat dworcowych.
      • hard_trade Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 13.06.12, 16:12
        Myślę, że jako województwo macie mniejszą markę i dlatego „trochę” mniej się Was sponsoruje. Ostatnio znalazłem ciekawą stronę www.grupatrinity.pl/uslugi/finanse/wycena-marki-i-znaku-towarowego i myślę, że uważni czytelnicy znajdą tutaj odpowiedź na Twoje pytanie.
    • szoferek1 Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 2012 13.06.12, 11:25
      Sie chłopina rozpędził z wazeliną że hoho...! Powinien jeszcze dodać czego nie zyskaliśmy nie mając na naszym terenie EURO? Śląsk-kolebka piłkarstwa, nie dostałał możliwości organizacji meczów, to sku...stwo!
      • Gość: spec Jedlecki uważaj IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 16:09
        Jedlecki uważaj bo kiedyś przesadzisz i się w tej wazelinie utopisz :)
    • Gość: starabida Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: *.ngm.net.pl 13.06.12, 14:37
      Chyba redaktor żarty sobie robi! Tyle krytyki pod adresem Katowic i władz i nie wyciąga wniosków z opinii ludzi. To gdyby nie EURO , to nic nie działoby się???
      • Gość: rajnhold dzinki noszymu Jorgusiowi IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 11:39
        bydom stołki w slonskich farbach! Kilar curik do Lwowa ! ino autonomia!
    • Gość: Egon Re: Górny Śląsk także sporo zyskał dzięki Euro 20 IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.12, 11:54
      To nie sa kpiny, piaskownica przed Spodkiem jest przeciez ,malo ci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka