Dodaj do ulubionych

1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ...

13.07.12, 21:17
w roku 2007 naruszono coś tam, a teraz jest OK?
nie róbcież z siebie i INSTYTUCJI jaką jest Państwo oraz jego obywateli - durni (po ślońsku za błozna)?
ja bojkotuję od samego początku jazdę A czwórką w kierunku Krakowa- jeżdżąc przez Tychy Chełmek Libiąż Alwernię, jazda dłuższa jest jedynie o 45 minut, aled od pięciu lat jestem zdrowszy.
Namawiam do tego samego pozostałych kierowców aut osobowych, bo tyry niechaj sobie tam jeżdżą i płacą:)
Obserwuj wątek
    • bonczu 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 13.07.12, 21:32
      panie rzeczniku Czechowski,
      nie da się wszystkiego uregulować przepisami, także zakresu remontu.
      Stalexport przekroczył wszystkie granice chamstwa, arogancji, bezczelności i pazerności. Pamiętam tą "autostradę" z 2007 roku. Tylu bluzgów na CB nie słyszałem przez całe życie. Wy- Stalexport - hieny jesteście godni potępienia i pogardy za głupotę biznesową natomiast ci co wam dali koncesję powinni siedzieć we Wronkach i brukować chodniki.
      Poczytaj pan, panie rzeczniku historię przyznania tej koncesji i zamilcz.
      Ale kasa leci więc dalej będziesz plótł te bzdury.
      Zarząd Stalexportu to szkodnik społeczny i wstyd się przyznać że pracuje się w tej firmie.
    • Gość: petrus Re: 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:35
      Podobnie, Katowice, Mysłowice, Jaworzno, Trzebinia, Kraków droga nr 79 - dłużej, ale 36 zł w kieszeni....
      • Gość: Paweł [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 21:48
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • vonjakob 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 13.07.12, 22:19
      jasny gwint....
      dwie refleksje
      1. sądy daja rade.... w 2007 zamieszkalem ze swoja przyszla zona..
      nasza corka ma juz 3 lata...
      to tak gwoli wyjasnienia szybkosci dzialania sadow
      2. ta tzn wutostrada to nieporozumienie, przekrety,tajne neksy, a wszystko za nasze pieniadze
      E.W.
      sie doigrasz
      RAS przejmie stery , to autostada malopolks zwinie zagle
    • piewo 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 13.07.12, 22:28
      hm...kara karą, ale co z tego bedą mieli kierowcy, którzy wtedy stali w korkach na drodze zwamej szumnie autostradą? Niestetymuszą obejść się smakiem...
    • Gość: gosc i git IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 00:54
      No wiesz, w 40 minut, to jestem w Krakowie, czyli czas wydłuza mi sie o 100%. jak na wycioeczkę, to czemu nie, ale jak "czas goni", to drugie tyle, to za dużo. W końcu płacimy w paliwie podatek drogowy, aj w ogóel nie rozumiem odpłatności autostrad. Mamy sasiadów, Niemców, jakoś sobie radząbez dotatkowej kasy z opłat, wszelkie naprawy są robione na bierząco, wiec utrydnienia nie trwają raok, jak u nas, a poza tym cąła okolica jest odciażona od smordu samochodów, bo nikt nie musi uciekać przed opaltami na drugorzedne drogi. A u nas zamiast poprawiać komfort jazdy i dostępność dróg, to zakłada sie "łąńcuchy", nakłada kary, albo stawia setki radarów. Tym sposobem 200 km pokonuje sie w 4 godziny, w niemczech zajmuje to 1,5. Autostrad mało i jade zjednej dużej miejscowościo do drugiej przez wsie i miasteczka z idiotycznymi ograniczeniami w szczerym polu i gliniarzem za kazdym rogiem. jakby tak jechać wg znaków, to i 6 godzin by było. A chopdników dalej brak i dzieciaki pomykaj a z autobusu brzegiem szody miedzy tirami, tego nikt nie zminia, ale dołozą radary...
      • Gość: Juzek Re: i git IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 07:44
        Gosc, co ty piles? Czy tez zawsze uzywasz takiej ortografii?
        Ps. W koncu sie dobrali do dupy Wasaczowi i jego klice. Teraz druga kara za wezel Jelen, i bedziemy widziec prezia mine....
        • Gość: jokel Re: i git IP: *.plastcom.pl 14.07.12, 08:10
          Zachłannym Lajkonikom należy się porządny kop w rzić i to nie tylko za 4-kę! To hołota bezmaś najgorsza nad Wisłą!
    • prerekwizyt 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 14.07.12, 09:48
      Jestem "od zawsze" stałym użytkownikiem (i płatnikiem) tej tzw. autostrady. Stwierdzam więc krótko, że to co tam się dzieje OD LAT jest w moim przekonaniu cenowym łajdactwem. Jestem przy tym pewien, że "oni" dobrze o tym wiedzą i bezczelnie udają kretynów. Żebyśmy jednak my, zwyczajni ludzie, nie mieli złudzeń, na poprawę raczej nie ma co liczyć.

Przy okazji, nie znam się na tych sprawach, więc zapytam lepiej zorientowanych - czy jest gdzieś równie kosztowny podobny odcinek drogi?
      • Gość: qwerty Re: 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. B IP: *.1000lecie.pl 14.07.12, 10:21
        A2 na odcinku Konin - Nowy Tomyśl jest równie bogata.
        150km między węzłami - 3x14PLN za osobówke lub moto.
    • miroslavs 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 14.07.12, 09:51
      Brawo! Kupuję koszulkę "Kocham UOKIK!" Polska też czasem daje się kochać :-)
    • naprawdetrzezwy Sędzia-matoł? 14.07.12, 10:07
      "Sędzia podkreślił, że sprawa nie dotyczy tylko wysokości opłaty, ale tego, że spółka nie zastosowała żadnych obniżek lub upustów"

NIe da się upuścić wysokości opłaty.
      ;>>>
    • giekar 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 14.07.12, 10:11
      I z czego tu się cieszyć ? Płatnikom za niepełnosprawną autostradę nie zwrócą pieniędzy. Na czyje konto wpłynie ta kara 1,3 mln zł ? Co z zadośćuczynieniem ? Karą powinno być obniżenie opłat obecnie za korzystanie z "pełnosprawnej" autostrady na taki długi okres czasu jak poprzednio trwały remonty. Jednak sędziom i prawnikom potrzeba więcej wyobraźni i powinni się jej uczyć oraz ćwiczyć podobnie jak w innych zawodach np projektanckich.
    • kot2ka 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 14.07.12, 11:44
      Bardzo dobrze że dołożono tym złodziejom tą karę. Tylko zastanawiam się dlaczego ten burdel trwał tak długo i ile rzeczywiście przez ten okres złodzieje zarobili, na zawsze ładowanych kierowcach w tym podłym kraju!!!! W takim ciemnogrodzie jakim jest Polska róznego rodzaju krętacze, oszuści i naciągacze czują się jak ryba w wodzie, bi zanim ktokolwiek się zainteresuje ich przekrętami to nabija juz sobie sowicie kasiorę. Zawsze w dupę jest bity kierowca a wymiar niesprawidlowości spokojnie sobie śpi. Za co te dranie biora pieniądze ????
    • Gość: GK Re: 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. B IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.12, 10:58
      Też się na początku ucieszyłem, ale 1,3 mln?! Co to jest dla tych obrzydliwych monopolistów? Taka kwota to 72 222 samochodów osobowych. Wystarczy zerknąć na pomiar ruchu i tyle to przejeżdża w nieco ponad dwie doby. Wśród nich są ciężarówki i autobusy, więc stalexporcik odbije to sobie w niecałe dwie doby! To tak jakby na zarabiającego średnią krajową nałożyć karę 200 zł. I to po pięciu latach walki!
    • mcozio czas zbudowac alternatywe... 06.08.12, 22:49
      i bedzie po a4...a pytanie, czy skoro jest platny odcinek katowice - wrocek to zbuduja alternatywe na tym odcinku o porównywalnej jaklosci ? jakos powoli expresowki wypychaja autostrady i mi sie gorzej nie zyje z tego powodu..oby tak dalej..czekam na S7 z gda do wawy..
    • kot2ka 1,3 mln zł kary dla zarządcy autostrady A4. Bo ... 07.08.12, 15:36
      Bardzo mnie ciekawi ile ten zas..ny zarządca tejże autostrady przez nie obniżenie cen zarabiał w każdym dniu na wiecznie okradanych kierowcach. Czy może mi ktoś podać ile zarabiają codziennie te złodzieje ,z tym kurduplem prezesem i ile rzeczywiście na tym szwindlu ten karzeł zarobił. Jestem głęboko przekonany, że bardzo sie tym złodziejom opłaci zapłacić tą karę , gdyż o niebo więcej i tak zarobili. BANDZIORY>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka