fiacik-f1 29.07.12, 01:48 Ząbkowice to właściwie Frankenstein. To niech się autor cieszy że spotkał harleyowców a nie monstrum :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ocochodzi0 Peadar de Burca: Radości Śląska 29.07.12, 09:04 Mieszkańcy Paczkowa powinni pana obić przy pierwszej lepszej okazji, pod warunkiem, że pański tekst ukaże się w wydaniu opolskim. Mam nadzieję. Właściwie to niechybnie zbliża się czas pańskiego powrotu na łono Irlandii. Języka polskiego do tej pory pan nie poznał, jedzenie tutejsze przyprawia pana o mdłości, widoki - o lęki i stany depresyjne, ludzie są za grubi i obżerają się tłuszczem i mąką, syf, szajs i totalna degrengolada. Dla swojego dobra i zdrowia niech pan zapyla do domu. Bon voyage! Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Peadar de Burca: Radości Śląska 29.07.12, 09:56 Hi! Pozwolcie, ze sie powtorze - ale kropla drazy kamien i kiedys go rozsadzi! Byl czas, kiedy do dobrego tonu w dyskusjach na tematy nieistotne, nalezalo – outowac sie jako czytujacy Kishona. Choc w Israelu byl on malo znany, w Europie pedagogow socjalnych i inszych pseudo naprawiaczy, Kishon byl in! Widac pan de Burca tez do tego kregu nalezal, i postanowil- piszac o wszystkim i niczym – podmalpowac Epraima. Powiedzonko o slaskiej zone, to czysty plagiat kishonowskiej “najlepszej zony swiata”. Tylko pan de Burca nie dorasta do piet temu, kogo nasladuje. Humoru szukaj u niego ze swieca, traktowanie poruszanych tematow, na poziomie rzeznika mielacego mieso na burger. A do tego pozowanie na “biednego krewnego” – cechy tak charakterystycznej dla jestewstwa Polaka. Moze literki tych dwoch tlumaczy pod tekstami – ktorzy probuja uratowac wypociny tegoz gryzipiory – to tylko zmyla pana Piotrosia z przyrzeczonej zielonej wyspy nad Brynica? No ale – moze dobre connection tegoz pana z “managerami” GW daja mu ta wolnosc pajaca. Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie_mi_skoczyc w pacanowie kozy "kuja" IP: *.dynamic.mnet-online.de 29.07.12, 11:48 wiec koziolek prawie koza woz mial ciagnac dla matolka ciagnal go az do paczkowa a w paczkowie raz matolek udal sie na platz olbrzymi patrzy i nie wierzy oczom kozla nie ma,a to swinie wiec koziolek nie matolek pisal duzo pierdzac w stolek ! czy autor tego "felietonu" zrozumial aluzje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzaraMaść Re: w pacanowie kozy "kuja" IP: *.play-internet.pl 29.07.12, 12:00 a o co się panowi od matołów ..... rozchodzi, że mendowato zapytowyuje:czy autor tego "felietonu" zrozumial aluzje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie_mi_skoczyc wyprostuje wasze sciezki tak IP: *.dynamic.mnet-online.de 29.07.12, 12:06 ze was jahve,chrystus i zydowska nierzadnica razem z generalami nawet z bliska nie pozna ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniakato Peadar de Burca: Radości Śląska 29.07.12, 10:07 Bywam czasem w tych okolicach, zwłaszcza w Paczkowie. Bywam tez czasem na wiochach Europy Zachodniej. Poza tym, że moze domy stoją tam nieco bardziej prosto - wrażenia porównywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
salakis Peadar de Burca: Radości Śląska 29.07.12, 12:05 pan to dopiero prowokator:-) mnie się udało wywołać dyskusję o siku w katosach może kiedyś pana poznam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placowy Re: Peadar de Burca: Radości Śląska IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.12, 22:05 @salakis: Nic się panu nie "udało". Dobrze by było dokładnie się przyjrzeć, jak wygląda udzielanie odpowiedzi na forum. Co do artykułu, to myślę, że pan autor nie ma ani polotu ani fantazji. Pisze byle co, byle jak, a byle kto to czyta. Szału nie ma. Hałas o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Peadar de Burca: Radości Śląska 29.07.12, 20:21 > wspaniała trasa przez Górny Śląsk, Opolszczyznę, Nie kapuje tej interpunkcji, przeciez Górny Slask Opolski zawsze byl, jest i bedzie integralna czescia Górnego Slaska ! Odpowiedz Link Zgłoś