Dodaj do ulubionych

Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J...

09.11.12, 19:54
A ja myślałem, że mieszkam w państwie prawa. Dokładnie w taki sposób działała kiedyś SB-cja. I GW pisze, że to coś normalnego. Gdyby to się wydarzyło za rządów PiSu, artykuł mówiłby o łamaniu podstawowych praw obywatela. Dodam tylko, że fanem ani PiSu ani Kaczyńskiego nie jestem. I jeszcze niedawno zdarzyło mi się głosować na PO. Po raz ostatni. Nie będę popierał SB-ków.
Obserwuj wątek
    • dosc.tego Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. 09.11.12, 20:48
      czas uciekac z Polski.
      Przezylem komune i represje stalinowskie ale czegos takiego jeszcze nie widzialem.
      w Brukseli poprosze o azyl polityczny i wytocze przed miedzyanrodowym trybunalem praw czlowieka proces rzadowi polskiemu za wprowadzenie praktyk terroryu milicyjnego przeciwko obywatelom oraz wszechobecnego totalitaryzmu.
      Czas skonczyc udawac ze nic sie nie dzieje. Granice podlosci i lamania prawa zostaly juz dawno przekroczone.
      • dosc.tego to nie policja a milicja 09.11.12, 20:58
        przypomne ze po 1989 milicja nigdy nie zostala zdelegalizowana ani uznana za organizacje przestepcza i zostala w prostej lini przemianowana na policje co do dzisiaj widac ze wnukowie SB-kow metodami swoich ojcow i dziadkow terroryzuja spoleczenstwo.
        • Gość: May-ster Re: to nie policja a milicja IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.12, 21:07
          azylu w brukseli to nie dostaniesz a skargi to do tadka rydzyka ewentualnie do bolka elektryka
          • Gość: volx POlska IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.12, 08:37
            jak dobrze mieszkać na Tuskorusi, POlskie społeczeństwo już mnie nie zdziwi

- wysoki VAT i akcyza na paliwo
            - kolejki do NFZ,
            - pałace ZUS,
            - rosnące bezrobocie,
            - płace w porównaniu z zachodem 3 razy mniejsze a ceny te same
            - rozkopane autostrady,
            - kolesie partyjni omijający ustawę kominową - zarządzający dodatkowo spółkami wydzielonymi
            - dotacje z UE reklamowane w TV, a w rzeczywistości, żeby się załapać to trzeba spełniać kilka wymogów (wiek, poręczyciel, płeć), a na końcu ZEWNĘTRZNA instytucja (instytucja wdrażająca) robi selekcję wniosków - pole do popisu dla przekrętów,
            - mafie spółdzielcze obsadzone aparatczykami z dawnego systemu,
            - itd
            - itp
            - a na końcu ostatnio wprowadzone ograniczenia co do możliwości protestów i zgromadzeń.... POlska i POlacy - jak słucham żalów to pierwsze zawsze pytam na kogo głosowałeś, jak rządzą twoi wybrańcy to nie marudź, tylko nadstawiaj doopsko dalej
            • marszalek1980 Re: POlska 10.11.12, 11:16
              Gość portalu: volx napisał(a):

> jak dobrze mieszkać na Tuskorusi, POlskie społeczeństwo już mnie nie zdziwi

a co, za PiSu to może było inaczej? jedyna róznica była taka, że rządzili bracia-ksero, a teraz jeden
              • Gość: volx Re: POlska IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.12, 11:30
                blogmedia24.pl/node/60888
                na lotnisku zatrzymano delegację Węgrów (w tym dwóch posłów) na marsz

sorry ale PISem to możesz straszyć ciemnogród z którym obcujesz
        • Gość: mk Re: to nie policja a milicja IP: *.internetia.net.pl 09.11.12, 21:58
          nie tylko milicja nie zostałą zdelegalizowana, ale nawet i ZOMO! To znaczy Mazowiecki zdelegalizował, a chwilę później powołał Oddziały Prewencji składające się z tych samych osób i z tych samych koszar. W Piotrowicach to jest, stoją dumnie armatki wodne i cały sprzęt pamiętajacy jeszcze i Wujka i inne doniosłe dla tej formacji wydarzenia.
      • Gość: gosc72 Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.12, 14:11
        A CZEGO WY SIE BOICIE ,przeciez podobno idziecie w slusznej sprawie,nie bedziecie rozrabiac ani nikogo , potepiac czy wulgarnie sie wyrazac PRZECIEZ TO SWIETO NIEPODLEGLOSCI znam moje poglady i nie uwazalabym ze pytania policji mnie obrazaja , tym bardziej ze chodzi o moje bezpieczenstwo , chyba ze idziecie dla jaj jak to robia pseudokibice , oj mlodzi , mlodzi!!!!!!!!
    • pacynka0258 Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J... 09.11.12, 21:03
      zachciało nam się "DEMOKRACJI"
      ale jaja
    • palec1 Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J... 09.11.12, 21:54
      > mieszkających w Katowicach, Tarnowskich Górach, Sosnowcu, Jaworznie, Bielsku-Białej czy Żywcu

Nie ma takiego regionu !!!!!!!!!!!!
      A województwo nie jest regionem, tylko sztuczna jednostka administracyjna, taki "oblast", nic wiecej.

To tez raczej nie nasz "naród", w kazdym razie nie w tej formie, nie w tym wariancie, nie w tym "duchu" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pit-zeolit Paluchu..... 10.11.12, 14:35
        ,,,ch..j ci do tego. Nie ty to ustanawiałeś i nie ty będziesz zmieniał. Za cienki jesteś. Tyle co możesz zrobić to iść z Paulkiem Polokiem polć płyty Staszka Soyki. Tam jest twoja obłast i tam twój 'naród'.

Parsk.
    • kasia.wiatrowska12 Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J... 09.11.12, 21:59
      w 2004 też u mnie byli, pytali matke czy są ze mna problemy, powiedziała, że nie, poszli sobie, na manifestacje pojechałem
      • Gość: gość Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 09.11.12, 22:12
        widzisz! a "cudownej" II rp po prostu przed każdym świętem zamykaliby cię w anclu!!! 11 listopada , 1 i 3 maja , a nawet w boże ciało! brat babci był niepoprawnym komunistą ( nie mylić z komuchem - on zmarł szczęśliwy w 146 roku) i jego tak zamykano. a teraz wersal: czy mógłby pan , pani podać nr telefonu , gdzie będzie pani nocować....źle? w dupach wam się poprzewracało i g . wiecie o zomolskich pałach!!! ja mam nadzieję , że więcej wyje..... im zębów niż oni mnie. kochana młodzieży w 82 , 83 , czy 86 co najwyżej posłalibyście się w gacie !!!!
        • Gość: volx Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.12, 08:43
          to jest się do czego przyznawać, a to że on był "niepoprawnym komunistą" to może być twoja subtelna ocena, w warszawie i lwowie też byli sami niepoprawni komuniści co wysadzali tory i chcieli siłą wprowadzić ustrój komunistyczny, o wspomaganiu armii czerwonej w 39 i 44 nie będę nawet pisał
          • Gość: powtórka historii wart Pac pałaca IP: *.ksi-system.net 10.11.12, 09:57
            władze II RP, Sowietów czy III Rzeszy do wybuchu wojny nie wiele się różniły. I to zamordyzm i to zamordyzm. Więc walki komunistów z policją w 1939 to frakcyjne walki gangsterów.
            11 listopada dzisiaj świętują dokładnie ci sami co świętowali 7 listopada 30 lat temu.
            • Gość: volx Re: wart Pac pałaca IP: *.cable.smsnet.pl 10.11.12, 12:05
              hahaha

kryształowa noc, głód na Ukrainie, gułagi, obozy koncentracyjne (Dachau)
              vs Bereza Kartuska, faktycznie znikoma różnica
    • Gość: opozycjonista Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. IP: *.play-internet.pl 09.11.12, 22:28
      Dni reżymu są policzone. Władza skończy jak Kadafi w Libii. Mam nadzieję, że lud ich sprawiedliwie osądzi. Teraz jednak najważniejsze jest, aby uwolnić te kilka tysięcy politycznych osadzony w różnych więzieniach i obozach porozrzucanych po całym kraju. To jest priorytetem.
    • felucjan Oni mają prawo pytać,Ty możesz nieodpowiedzieć. 10.11.12, 00:17
      Na tym polega Państwo Prawa.
    • juhang Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J... 10.11.12, 00:53
      Te triki to już od jakiegoś czasu stosują np. w stosunku do kibiców. Nic nowego. Szkoda tylko że wybrani mogą poznać dzielnicowego a poza tym nikt nie zna go. Więc jeśli chcecie poznać to najlepiej zostańcie przedstawicielami ruchu narodowego.Absurd goni absurd a my w tym państwie policyjnym żyjemy od PRL-u jedynie z drobnymi okresami odwilży.
    • niebieski.k Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. "J... 10.11.12, 01:07
      A lemingi i inne świry twierdzą, że w POlsce mamy wolność i demokrację...
      • Gość: Kelsen Czas na samodzielne myślenie IP: 93.175.70.* 10.11.12, 09:28
        Zgadzam się z Tobą kolego. Dla mnie to państwo jest POlicyjne. Ale ludzie nie zwracają na to uwagi, tylko widzą jedną opcję, ach i jeszcze ich ulubiona kwestia... Kaczyński, a Kaczyński tamto. Tak się zastanawiam, czy ludzie jeszcze potrafią myśleć samodzielnie. Przypomnę, że myślenie, to proces złożony. Dodam, że w tej kadencji nie głosowałem na PIS.
      • Gość: Pit Re: Policja odwiedza narodowców i antyfaszystów. IP: 91.222.73.* 10.11.12, 11:38
        łatwo krytykować Białoruś, nieco gorzej Ukrainę, a Polska to wzór troski o prawa człowieka, wolność i demokrację. Wszystkie polskie instytucje państwa to poświadczą, że mamy wolność. Tylko miliony młodych emigrantów na oko widzą różnicę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka