spoogie 15.12.12, 12:10 Żenujące przedstawienie. Poziom mułu albo i niżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: florence Re: Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platfo IP: *.free.aero2.net.pl 15.12.12, 12:19 Miejmy nadzieję, że świnki pozagryzaja się nawzajem przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bierman Polska w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 12:51 Już mi się nie chce nawet śmiać (już mnie nawet nie śmieszy nowa nazwa KŚ- 'Kolesie Śląskie'). Nie działa podstawowa infrastruktura państwa. Wczoraj na dworcu w Katowicach NIKT nie wiedział jakie pociągi, kiedy i czy w ogóle jadą (nie mówiąc już o informacji z którego peronu). Ludzie biegali od Kolei Śląskich do PKP i z powrotem - bez skutku. Nikt nie wie za co jest odpowiedzialny (cytuję słowa pracowników kolejowych). A to tylko wierzchołek góry lodowej. Nie łudźmy się - tego nie da się naprawić poprzez wymianę nawet wysoko umocowanych urzędników z PO (czy innego klubu towarzyskiego). To problem gruntownej przebudowy państwa - od fundamentów.Nie liczmy na 2 mln młodych którzy wyjechali z Polski i poznali uporządkowany świat że wrócą i naprawią. Nie wrócą. Fundamenty to także (a może przede wszystkim) system wartości (to bardzo niemodne słowa). Jakie wartości ? Po pierwsze: nie szkodzić (Państwu Polskiemu). Powiedzieć NIE gdy widzimy że inni szkodzą - balaganiarstwem, bezrozumnościa, cwaniactwem. Hasło 'Polska w budowie' ma teraz szczególny sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Polska w budowie IP: *.mirasoft.pl 15.12.12, 14:17 @ Bierman - O jakich fundamentach mówisz? To jest podstawowe pytanie, na które ci odpowie każdy stary autochton. Jeżeli mówisz o fundamentach tych, którzy mieli klepiska, to wybacz ale nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platfo IP: *.internetia.net.pl 15.12.12, 15:36 Platfusy biorą się za łby, zaraz będą latać flaki. Co gorsza te flaki będą POżerać inne Platfusy, jak to w chlewie często bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platformie 15.12.12, 12:27 Cisną mi się na usta słowa: "miałeś chamie złoty róg (...)". Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_wronski Czy stac na na utrzymanie idiotów ? 15.12.12, 12:50 Panie Premierze . Czy nas ,jako spoleczenstwo stac na utrzymanie garstki kompletnych idiotow dla ktorych liczy sie wylacznie wlasna dupa ? Straty finansowe ida w miliony . I( mamy tracic kase wylacznie dlatego ,ze rzadzi nami banda kolesi ? DOSC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były wyborca PO Dno IP: *.devs.futuro.pl 15.12.12, 13:02 Nic więcej się nie da powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mio Re: Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platfo IP: *.play-internet.pl 15.12.12, 14:06 a ja myslalem ze chodzi im o Polskę i Sląsk. przeciez tak nas przekonywano kidy szlismy do wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Trwa za¿arta walka o w³adzê w ¶l±skiej Pl IP: null 15.12.12, 14:37 Już od dawna nie chodzi o Polskę tym bardziej Śląsk, zależy im jedynie na stanowiskach, posadach, dostępie do publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrezygnowana Re: Trwa za¿arta walka o w³adzê w IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 16.12.12, 01:09 Politycy na Śląsku zapomnieli o społeczeństwie, przyzwyczajeni do tego, że tu się rządzi mocną ręką, propagandą, medialnymi sztuczkami i grami, tymczasem społeczeństwo wie coraz więcej o tych grach, demagogii i hipokryzji w polityce, ci którzy nie chcą być sobą manipulowani moga protestować jedynie poprzez nieuczestniczenie w wyborach. Nie ma już w Polsce partii, które uczciwie reprezentują społeczeństwo, na Ślasku polityka nabrała karykaturalnego i cynicznego charakteru, obojętnie kto co głosi: PO, PiS, RAŚ, PSL wszystkim tym partiom nie chodzi już o to aby zadbać o nasze zgodne i dobre życie, zależy im tylko aby sprawować władzę, piastować wysokie stanowiska w administracji, samorzadzie, spółkach SA, to są jedyne priorytety i cele, które interesują tych pozal się Boze polityków, którzy na poziomie zawodowym na niczym innym sie nie znaja. Uznali, że bycie politykiem to jest zawód. Niestety obecnu polityczno-urzędniczy establiszment nie daje nadziei na normalność i nie wiem co musiałoby się teraz wydarzyć aby mogło być inaczej. Wydarzyło się tak wiele skandalicznych spraw, a oni pozostają niewzruszeni i w dobrym samopoczuciu tylko miedzy sobą biją się o stołki i władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Trwa za¿arta walka o w³adzê w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 15:27 Nie poddawaj się. Wystarczy posłuchać rady niejakiego Napoleona B: "Urządzić im uczciwy proces, a potem rozstrzelać" i zbyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Władza w ręce ludu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.12, 14:36 Władza w ręce ludu!!! Obserwując to co się dzieje w upartyjnianiu władzy w Państwie, w tym w regionach(włączając gospodarkę), powoli zbliżamy się do punktu,iż społeczeństwo,przynajmniej w niektórych regionach, powinno partiom powiedzieć-NIE. W szczególności mogą się tego spodziewać w regionie Śląska, w którym jest "otwartych" wiele spraw "PRYNCYPIALNYCH",o których partie nie chcą słyszeć, bo mają "słupki" w oczach! Myślę,że część mieszkańców regionu Śląska(nie mylić z województwem),pamięta o pominięciu jej w "Ustawie z 6 stycznia 2005-o mniejszościach narodowych i etnicznych" ,za którą głosowali posłowie zarówno PO i PIS!!!.Są również inne pryncypialne sprawy ,które nie są podejmowane! Ustawa Metropolitarna?.Bez tej ustawy,w ramach już istniejących,przepisów prawnych,można było, i można- zrealizować wiele problemów nękających mieszkańców-przecież macie(PO) władzę marszałkowską ,wojewodów(mam na myśli Katowice i Opole),większość w sejmikach-i co? Zapomnieliście o tym! Myślę,że zapomnieliście i o tym , że w nazwie macie P.OBYWATELSKA!!!, co było Waszym hasłem nośnym ,przy jej tworzeniu, i kolejnych każdych WYBORACH.O tych z PIS nie wspomnę, bo im bliżej do tych zza Odry z 1933roku(Jeden Naród, Jedna Partia, Jeden Wódz). Dalej oszukiwać się nie da-SPOŁECZEŃSTWO powie -DOSYĆ PARTYJNIACTWA W SAMORZĄDACH!!! To jest główna przyczyna oddolnej niemocy.Problem tkwi także w elitach zarządzających. Ale tu jeszcze nie jest za póżno by w najbliższych wyborach wybrać właściwych ludzi. Nie wymyślać rzeczy,które inni już dawno wymyślili. Mamy skąd czerpać przykłady, nie trzeba tracić pieniądze i czas na tworzenie czegoś, co u innych się sprawdziło i funkcjonuje. Dobrze są zorganizowani w Zagłębiu Ruhry i na nich trzeba się wzorować tym bardziej,że tam wielu naszych ludzi,chętnych pomóc, którzy doskonale się tam spisują i sprawdzają. Skopiujcie dokładnie to co zrobili oni i robią.To naprawdę doskonale funkcjonuje. Wiele można zrobić w ramach aktualnego stanu prawnego, i od tego trzeba zacząć i to robić. Nie potrzebna żadna Metropolia, tym bardziej w tych granicach administracyjnych.To są dalsze gry polityczne (igrzyska),kosztem społeczeństwa. ODDAJCIE WŁADZĘ LOKALNĄ SAMORZĄDOM.WYPROWADZIĆ PARTIE!!! Sprawy winny być rozstrzygane przez społeczność lokalną!!! Społeczeństwo jeszcze przed wyborami winno się tego domagać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Władza w ręce ludu!!! IP: *.1000lecie.pl 15.12.12, 15:16 CAŁA WŁADZA W RĘCE... RAŚ!!! ;-))))))))))))))))))))))))))))) [pedzioł Lynin] (HKP - nie mylić z PKP) ... TAK, TAK!!!... ŚLOUNZKA KROWA - TO PIĘKNY PTAK. www.youtube.com/watch?v=5-GGTA4XlTI&playnext=1&list=PLF3A6CE004425C0DF&feature=results_main Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: Władza w ręce ludu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.12, 15:28 Może nie "Dziki" ale "Chory Kraj"....a niewydolność związaną z tą chorobą najlepiej widać na Śląsku-całym Śląsku!!! PS 1:"Churchill, wspominając negocjacje w Jałcie, pisał: "Jeśli idzie o rzekę Nysę (...) przypomniałem słuchaczom, że w czasie poprzednich rozmów zawsze warunkowałem przesunięcie polskich granic na zachód twierdzeniem, że Polacy nie powinni otrzymać na zachodzie więcej, niż zechcą i potrafią zagospodarować. Byłoby nieszczęściem tak przekarmić polską gęś niemieckim jadłem, żeby zdechła z niestrawności" -No i zdycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platformie 15.12.12, 16:28 PO wysluchaniu takiego spektaklu, pojawiaja sie antypanstwowe odruchy wymiotne. POwstalo panstwo aparatczykow i ludzi w zaden sposob nie kierujacych sie interesem panstwa i obywateli. Prywatne wojenki i gierki ustalane w zaciszu gabinetow i salonikow polytycznych. Tlusta od klamstw hucpa polegajaca na podziale zywej tkanki panstwowej i staczanie w biede tych, ktorzy na takich nierobow i pasozytow partyjnych musza robic. Ma sie wrazenie ze PZPR byla tylko bladym cieniem tego co sie dzieje w swietle niby demokratycznej walki o stolce i podzialy lupow. Puenta jest nastepujaca:- Ci ktorzy na nas zeruja, wiedza ze i tak ludzie oglupieni jak Lemingi pojda do urn,powodowani wewnetrznym odruchem troski o ziemie polska. I jeszcze raz, i jeszcze raz zaglosuja na bandy zlodziei, bez wzgledu na kolory wyrozniajacyh je sztandarow. Tfu na taki porzadek . Sprawiedliwosc kiedys jednak nastapi i odbierze swoja utracona czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platfo IP: *.mirasoft.pl 15.12.12, 17:07 Chciałbym nieśmiało zauważyć, że przy frekwencji wyborczej ca 50% istnieje większość, która ma w doopie zarówno lemingów, jak i najprawdziwszych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
juma07 Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich... 15.12.12, 17:09 dno... Miało być pięknie, szybko, czysto, punktualnie, dlatego nie podpisano umowy z Przewozami Regionalnymi.. Dzisiaj Samorząd odszczekuje wszystko, przeprasza się z Przewozami, aby przy ich pomocy ratować przynajmniej częściowo sytuację. Zapytam: KTO PONIESIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA NIEGOSPODARNOŚĆ ? ZA POWOŁANIE ZA DUŻE PIENIĄDZE KŚ ? ZA STRATY ZA NIEPLANOWANE KOSZTY NAJMU wagonów z PRZEWOZÓW REGIONALNYCH I TABORU Z TLK ? a nie są to "drobne" ... czy marszałek Matusewicz ? zajmie się nim prokuratura ? Nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek partii opozycyjnej, jestem zwolennikiem zwykłej przyzwoitości i równej odpowiedzialności wobec prawa, w tym polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich 15.12.12, 17:25 Wypadaloby zeby PROKURATURA sie zajela Matuszkiewiczem, poniewaz straty spowodowane jego decyzjami siegna miliarda, biorac pod uwage wszystkie poronione pomysly tego czlowieka z usmiechem konia, a w szczegolnosci afera STADION SLASKI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 19:40 Chłopie, jakie straty. Sam zarząd PKP kosztuje z milion na miesiąc. 59 tysięcy miesięcznie zarabia sam prezes. 8 milionów kosztuje szkolenie dla zarządu PKP w Disneylandzie. W restrukturyzacji PKP doradza firma McKinsey, ta sama która doprowadziła do upadku firmę Railtrack zarządzającą liniami kolejowymi w Wielkiej Brytanii i Swissaira. Na to doradzanie też miliony idą. Doradziła ona aby zlikwidować połowę linii kolejowych w kraju i płacić im za doradzanie, a nie płacić na naprawianie. Więc nie dziw się, że ludzie giną pod Szczekocinami, bo nie ma na naprawę sygnalizacji. Nie dziw się, że ludzie spadają z kładki na trakcję i płoną, bo PKP nie ma na wymianę desek na kładce. A właścicielem PKP jest kto? Państwo polskie. To ono tak gospodaruje majątkiem. Przy tym Matusiewicz się jawi jako heros, as ! On się podał do dymisji, miał odwagę powiedzieć spieprzyłem. A co robi rząd i Ministerstwo Transportu? Tolerują rzekę pieniędzy wypływającą na lewo i prawo z kolei, pieniędzy których nie ma na najpotrzebniejsze naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Bzdury IP: *.devs.futuro.pl 16.12.12, 00:46 > On się podał do dymisji, miał odwagę powiedzieć spieprzyłem. Przecież wszyscy widzieliśmy że spieprzył więc gdzie ty tu widzisz odwagę? To że wszystkie stanowiska poobsadzał swoimi partyjnymi kolegami zamiast fachowcami to też nazwiesz odwagą? To że do ostatniego dnia okłamywał nas wszystkich o tym jak jest super też nazwiesz odwagą? Za niekompetencje jego i jego kumpli z PO zapłacimy z naszych kieszeni. Łatwo być odważnym za nie swoje pieniądze. Matusiewicz nie podał się do dymisji dobrowolnie tylko zrobił to po interwencji swoich partyjnych przełożonych z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowic Re: Bzdury IP: *.zanet.pl 16.12.12, 01:28 ,,Za niekompetencje jego i jego kumpli z PO > zapłacimy z naszych kieszeni. Łatwo być odważnym za nie swoje pieniądze." Człowieku, co Ty opowiadasz? Z naszych kieszeni płaciliśmy przez lata kolejom regionalnym. Koleje Śląskie to szansa na to, żeby nasze pieniądze zostały w naszym województwie. To akurat bardzo dobry pomysł Matusiewicza. Popełniono błędy organizacyjne i personalne przy realizacji projektu, ale i tak dobrze, że się wogóle za to zabrano. Dalsze nic nie robienie w tej sprawie to byłby dopiero skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 18:33 Tych grzechów jest więcej. Jednym z nich jest WPKiW w Chorzowie. Czytajcie www.nasz-park.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arno-ger Re: Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich 16.12.12, 00:25 widze, że uwierzysz w każda papke, ktora podstawi ci pod brode byle pismak z GW Odpowiedz Link Zgłoś
juma07 Re: Kompromitacja PO, Samorządu i Koleji Śląskich 16.12.12, 17:47 Nie, nie wierzę w każdą informację pismaków jakiejkolwiek maści. Wystarczy, że nie mogę dojechać na czas, nie wiem kiedy pojadę i z którego peronu itd... w zamian za to dostaję informację o "walce brytanów po dywanem". Tomczykiewicz to dla mnie jedynie karierowicz, facet mdły, bez wyrazu, bez konkretnej wizji politycznej w wymiarze Śląska i Polski, jedynie o miłej, aczkolwiek nic nie wyrażającej aparycji. Matusewicz podobnie... obydwu brak jednego: rzetelności i umiejętności organizacyjnych ( nie w kategorii knucia rozgrywek wewnątrzpartyjnych) ale w realnych sytuacjach, gospodarki i organizacji życia społecznego. Czego przykładem jest Kolej Śląska o innych nawet nie wspomnę. A dorzuciłbym do tego grona również Prezydenta Uszoka. Odpowiedz Link Zgłoś
arno-ger Jak zwykle nowy odcinek "pismak story " ! 16.12.12, 00:24 Pismak zawsze ma jakiegoś tajemniczego rozmowce, ktory mu prawde powie, kto kogo ugryzl w łydke i z kim walczył o władze ! To jest dopiero prawdziwa żenada, tyo wymyslanie sensacji, aby spragnieni jej czytelnicy GW kupili każda brednie bez mrugniecia okiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
2rymowanka Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platformie 16.12.12, 04:54 Dwóch idiotów..., nie wiadomo,który jest gorszy...ma-tusiewicz uśmiech debila a to-mczykiewicz to hanys z familoków.Żenada!! Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka0258 Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platformie 16.12.12, 15:00 To właśnie jest przyzwoitość po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
superatamare Trwa zażarta walka o władzę w śląskiej Platformie 16.12.12, 18:27 Oto jak dziennikarz z Gazety Wyborczej widzi całą sprawę. Materiał oceniam na dostateczny, bo chociaż zgadzają się nazwiska i stanowiska. Cała reszta jest wyssana z palca. Jak długo jeszcze GW będzie z nas robiła wariatów, a dziennikarze uznawali, że są lepiej poinformowani od nas. Odpowiedz Link Zgłoś