6tomasz 02.01.13, 20:08 "Dziennikarka", dobry żart :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laguardia Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 02.01.13, 20:47 Judytko, Ty jesteś kobietą renesansu. Znasz się na wszystkim - od śmierdzącej żulerii w autobusach, przez mole w kinie i szczanie pod dworcem, po czystość peronów. Że też Cię kobieto do rządu jeszcze nie wzięli ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.seek.static.cablelink.at 02.01.13, 21:15 Brawa dla Laguardii !! Nic dodać nic ująć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Co za kretyni udzielają się na tym forum? IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 00:45 Dziennikarka napisała celny artykuł, a banda powyżej nieudolnie się wyzłośliwia. Z takimi kretynami ten kraj nigdy nie ruszy do przodu i będzie tonął w brudzie i gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
kosimus Re: Co za kretyni udzielają się na tym forum? 03.01.13, 00:58 Pozwolę sobie poprzeć kolegę. Art fajny, poparty kontaktami ze źródłem, ale przecież trzeba sobie poprawić humor i skrytykować go... za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... W Polsce wiekszosc nie przejmuje sie brudem... IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.13, 01:24 Jest coraz wiecej ludzi w Polsce, ktorzy lubia czystosc, ale uplynie jeszcze wiele lat zaczym ta mniejszosc lubiacych czystosc stanie sie wiekszoscia i podporzadkuje rygorom czystosci i porzadku "euro-wschodnich brudasow" Wschod Azji slynie z czystosci - Japonia itd. ************************************ W Singapurze jest zakaz uzywania gumy do rzucia. Za gume do rzucia, czy rzucenie niedopalka papierosa na ulice grozi kara w przeliczeniu na Euro ok. 500,- Gazety w Hongkongu opisywaly w zeszym roku incydent z dzieckiem z rodziny Chinczykow przybylych do Hongkongu z wewnatrz Chin. To dziecko jadlo kanapke w pociagu U-Bahnu (Metro), a to w Hongkongu jest niedozwolone, bo okruchy chleba spadaja na podloge i brudza. W Europie psy sraja gdzie popadnie i wiekszosci to nie rusza. Ludzie czesto zachowuja sie gorzej niz psy .................. i dworzec w Katowicach wyglada tak jak wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: W Polsce wiekszosc nie przejmuje sie brudem.. IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.13, 02:41 Prosze wpisac na Google: "brudny dworzec" i pokaza sie informacje na temat dworcow w calym kraju. Okazuje sie ze o kazdym dworcu mowi sie ze jest brudny !!! Czyli dworzec katowicki jest typowym dworcem jak kazdy w Polsce. No to wszystko w normie. Zrobilem ten wpis "brudny dworzec" dla jaj, ale wyniki mnie jednak troche zaskoczyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bd w hongkongu hahaha, to nie rzadzi PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 08:28 i mają kolej z prawdziwego zdarzenia. Sam sobie wypisuj mandaty za żucie gumy. przede wszystkim, w Naszym pięknym Kraju/Regionie są ważniejsze sprawy niz kostka. Skoro juz o kostce mowa to niech jakaiś/as dziennikarzyna zajmie sie monopolem tej najbardziej obskurnej. W katowicach to tylko dworzec/uszok/pis/kościół. PS. Lubie czystość więc nie śmiecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Co za kretyni udzielają się na tym forum? IP: *.play-internet.pl 03.01.13, 08:27 Rodzina pani Judytki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 21:46 tia.... i na tym ta pani się tak zna, że szkoda gadać. A słowo "dziennikarka" jest raczej eufemizmem w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankos Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.v-net.com.pl 03.01.13, 03:24 Jakie twoim zdaniem szkoły trzeba skończyć, żeby być uprawnionym do krytyki brudu i ruszających się płytek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 08:42 Wezmą, jak Sośnierz zostanie ministrem czegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Perony są brudne, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.13, 21:13 Nie zmienia to faktu, nawet perełka architektury traci na efektowności pod warstwą brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirafas Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 02.01.13, 21:15 Zaorać PKP :P Odpowiedz Link Zgłoś
jl65 Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P 02.01.13, 21:52 W PKP masz umowę o pracę, czy o dzieło? Odpowiedz Link Zgłoś
jl65 Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P 02.01.13, 21:54 PKP masz etat, czy tylko umowę o dzieło? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 02.01.13, 22:09 Gwoli ścisłości należy napisać, że peron pierwszy robił inny wykonawca, niż pozostałe. Konkretnie to firma Transkol z Kielc, która owszem, zna się na torowiskach, ale o kładzeniu kostki itp. pojęcia nie ma. Są w sieci takie fajne zdjęcia, jak Zdzichu z Gienkiem kłado kostke pod czujnym okiem Marioli, profesjonalizm rodem z wiejskiego podwórka. Kolejne perony robiło PRK i te wyszły dobrze. A, że brudne? Cóż, bród to nieodłączna cecha PKP (vide wieżowiec DOKP przy Spodku). Odpowiedz Link Zgłoś
2we3 Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 02.01.13, 22:22 Zupełnie nie rozumię obecnie panującej mody na wykładanie peronów kostką. Kostka jest bardzo głośna. Gdy po peronach wyłożonych kostką jeździ się z walizami na kółkach słychać całkiem nieprzyjemny hałas. Na peronach wyasfaltowanych było o wiele ciszej. Poza tym jeszcze nie widziałem peronu z kostką, który byłby równy. Prędzej czy później gdzies zawsze są zapadnięte kostki. Jest to zmora dla kobiet na szpilkach. Wydaje mi się że kostkowanie peronów to efekt lobby branży brukarskiej, efekt nadpodaży kostki brukowej. Ponadto permanentne jej poprawianie - to generowanie sztucznego popytu na usługi brukarskie. Asfalt jest cichszy, mniej sliski, trwalszy. Nalezy tylko uczciwie wykonac podłoze betonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 22:28 Ja tesz nie rozumię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.cable.smsnet.pl 02.01.13, 22:35 Ja tesz nie rozumiem: dlaczego "dziennikarka" wciąż nas raczy serialem o kolei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Re: Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.13, 08:41 Matoła jest już nie tylko specjalistą od zdrowia, ale i transportu. A zwolnienia w Agorze i tak będą... Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka0258 Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 03.01.13, 09:30 I to mi się u Poloków najbardziej podobo - za co się nie wezną to spie... o brudzie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_contrario Judyta Watoła 03.01.13, 10:59 Można cenić lub nie panią Judytę, można zgodzać się z jej "artykułami" lub też mieć odmienne zdanie ale nie zmieni to faktu, że perony na katowickim dworcu są brudne. Gdy wskazywałem na ten fakt w komentarzu kilka miesięcy temu też zostałem zakrzyczany, że sie czepiam i tak dalej więc jeżeli nie wierzycie to proponuję wycieczkę na dworzec /choć nie wiem czy można to w ogóle nazwać dworcem/ i spacer po peronach. Odpowiedz Link Zgłoś
j-230 Dziennikarka "Gazety": Perony są brudne, bo PKP... 03.01.13, 11:19 WIADOMO "POLSKA'czyli brud ,smod i ubostwo tak od od wieków -tacy sa polacy czyli BRUDASY DO POTEGI N-tej do tego nie tylko tak wygladają DWORCE ,ale jak sie jedzie pociagiem to tak wyglada PKP jak wielki SMIETNIK ,przecież NIK tym nie przyjmuje - POWINNO SIE NA PKP NAŁOżYĆ KAREĘ W WYSOKOŚCI 100.000 MILJONÓW ZLOTYCH za TEN SYF to morze by nauczyli SPRŻATAĆ !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f5 umyj sie chamie a potem komentuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 14:18 takie generalizowanie niczemu dobremu nie służy. Ty pewnie na tym dworcu nawet nie byleś:) Odpowiedz Link Zgłoś