Dodaj do ulubionych

Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są nie...

29.01.13, 16:11
Drogi Epistolografie!
Złudne twe nadzieje że pobudzisz władze lotniska do działania. Bowiem lotniskiem aglomeracji śląskiej są Balice. Balice to główny regionalny port lotniczy Rzeczpospolitej Polskiej. Koniec. Kropka. W Polce są jeszcze: centralny port lotniczy, 10 regionalnych (w tym Pyrzowice) i 42 lokalne porty lotnicze. Władze Pyrzowic nie konkurują z Balicami. Postawiły na czartery i cargo. W cargo pasażer nie występuje. W czarterach zwykle pasażer jest grupowy. Startuje gdzieś w mieście, jest dowożony na lotnisko i opłaty go nie dotyczą. To znaczy są wliczone w cenę biletu. Pozostaje ci więc: podróż do Krakowa, wykupienie wycieczki albo zostanie kanapą (byleś zmieścił się w samolocie). Biznes też raczej powędruje do Krakowa. W Katowicach i tak nie ma nic na tyle atrakcyjnego by tłuc się autostradą w limuzynie...

z poważaniem
Tanebo
Obserwuj wątek
    • Gość: Lotniczy Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 16:24
      Szanowni Państwo.
      Śmiem zapytać cargo? ehh..śmiechu warte, Katowice nie mają co liczyć na rozwój przewozów cargo...jedyne połączenie cargo, które za ocean co niedziela się odbywało, zostało przeniesione do Warszawy...przewozów cargo coraz mniej...nie zanosi się aby był jakikolwiek wzrost...
      Rejsy charterowe? heh...pikują w dół bo inne porty coraz lepiej pozyskują przewoźników oraz pasażerów charterów.
      Szansa to zmiana Władz i nowa zdrowe spojrzenie na przyszłość!
      • Gość: A. Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 18:10
        Trudno wejsc na strony ULC ? Dane za Q1-Q3 2012. Cargo Pyrzowice 9202761 (najwiekszy port cargo po WAW). Cargo Balice 3721338.
      • Gość: nandu nie struś Własnie do wycinki idzie połaczenie kolejowe... IP: *.static.3s.pl 27.02.13, 14:40
        ...do Pyrzowic z Zawiercia, jedyne jakie zostalo. Nowego nie będzie bo prezes PKP już zaznaczył ze nowych linii kolejowych się nie opłaca budować. Wiadomo, na pensje by mu nic nie zostało, bo zarabia 3 razy więcej niż premier Tusk.
    • 581616aaaa Jak sie nie da dojechac to..................... 29.01.13, 16:25
      Jak nie dam rady dojechac TANIO do jednego sklepu to jade do drugiego i TYLE W TEMACIE

BYE BYE PYRZOWICE - macie twardy ORZEH do zgryzienia.............
    • Gość: Reden Problem jest poważniejszy IP: *.stmi.dyn.salzburg-online.at 29.01.13, 16:31
      Po pierwsze wybudowano duże terminale, zapewnijące dużo lepsze warunki odprawy pasażera.
      Po drugie, warunki atmosferyczne są dużo lepsze niż w innych portach lotniczych.
      Po trzecie, po otwarciu autostrady A1 w zasięgu Pyrzowic znalazła się aglomeracja ostrawska.
      Po czwarte w odległości jednej godziny jazdy samochodem mieszka około 4 mln potencjalnych pasażerów.
      Natomiast władze lotniska w Pyrzowicach nie mają pomysłu jak te atuty wykorzystać.
      Wszystko jest nie logiczne, łącznie z tą idiotyczną opłatą za parę minut postoju, co jest pomysłem rodem z niektórych państw afrykańskich, nie mówiąc o siatce połączeń.
      Dlatego wolę korzystać z lotniska w Balicach. Pomimo tego, że do Pyrzowic jadę 30 minut a do Balic godzinę. Tam po prostu mnie chcą.

• Gość: Abc Z powodu opłaty za wjazd ... IP: *.telesim.com.pl 29.01.13, 16:38
        Może taki roboczek jak ja nie ma dla władz lotniska znaczenia ale już dwa wyloty wybrałem z Krakowa tylko z powodu IDIOTYCZNEJ opłaty za wjazd pod terminal. To, mój mały protest w stosunku do głupoty.
      • Gość: Latam z Wrocławia Re: Problem jest poważniejszy IP: *.customer.telia.com 29.01.13, 21:45
        choć wolałbym z Pyrzowic. Latam służbowo około 2 - 4 razy w tygodniu. Mieszkam w Gliwicach. Do Pyrzowic mam 20 minut. Niestety nie mam czym wylecieć. Nie dlatego, że jestem wybredny tylko dlatego, że ja nie mogę planować wyjazdów pod rozkład tych linii typu Wizzair - wylot we wtorek powrót w sobotę. SAS wycofał się z Katowic po kilku miesiącach bo oferował połączenie w środku dnia - dla kogo to miało być?
        Teraz regularnie dojeżdżam do Wrocławia który ma 3 połączenia dziennie z Kopenhagą i dalej z całą Skandynawią. Zarząd GTL pozwala sobie odebrać pasażerów mimo wielu atutów: 4 mln aglomeracja, dojazd A1 itd. a skupiają się na opłatach za wjazd. Szczegół ale jakże wku...jący.
        • bartoszcze Re: Problem jest poważniejszy 29.01.13, 22:07
          Ale tak z ciekawości, to zarząd Pyrzowic miał co zrobić: dopłacać do tych połączeń, czy dowozić na nie klientów z Wrocławia?
          • tanebo Re: Problem jest poważniejszy 29.01.13, 22:15
            Nic. Leżeć i brać za to pensje. Zarząd jest od tego by przyciągać linie lotnicze. Są linie, są loty, są pasażerowie, jest kapusta. Natomiast tu mamy zarząd który nie robi dostatecznie dużo by linie chciały latać z tego lotniska. Widać nie opłaca mu się to.
            • bartoszcze Re: Problem jest poważniejszy 29.01.13, 23:42
              > Są linie, są loty, są pasażerowie, jest kapusta.

Mam nieodparte wrażenie, że nie dostrzegasz błędu logicznego w swoim wywodzie. Mianowicie z "są loty" nie wynika automatycznie "są pasażerowie", a tym bardziej "jest kapusta", przynajmniej w rozumieniu "opłacalna kapusta".
              Jeśli lot jest nierentowny (dla linii, a w dalszej kolejności dla lotniska), to jaka jest Twoja światła porada? Pożyczyć kasę od OLT?
        • Gość: czarny wacek Czy serio nie wiecie po co te 5 pln ??? IP: *.31.135.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.13, 23:38
          czy udajecie ???
          GTL chce tez cos mieć z samochodow trzymanych w szopach i stodolach na wiosce.
          Wszystko jasne !!!
        • Gość: agulenia Problemem jest atmosfera wiochy IP: *.146.159.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.13, 23:41
          Kolesie od parkingowego i sprzataczki w góre !!! Kuzyn, stryjek, ujk, teściowa!!! JEden drugiego kryje - do kuriozum zaliczam zaobserwowany fakt, że pracownicy na etaie GTL mają prywatne parkingi na wiosce i po godzinach konkurują ze sfoim żywicielem !!!
      • jalat Re: Problem jest poważniejszy 30.01.13, 01:46
        Gość portalu: Reden napisał(a):

> Po pierwsze wybudowano duże terminale, zapewnijące dużo lepsze warunki odprawy
        > pasażera.
        > Po drugie, warunki atmosferyczne są dużo lepsze niż w innych portach lotniczych
        > .
        > Po trzecie, po otwarciu autostrady A1 w zasięgu Pyrzowic znalazła się aglomerac
        > ja ostrawska.
        > Po czwarte w odległości jednej godziny jazdy samochodem mieszka około 4 mln pot
        > encjalnych pasażerów.
        > Natomiast władze lotniska w Pyrzowicach nie mają pomysłu jak te atuty wykorzyst
        > ać.
        > Wszystko jest nie logiczne, łącznie z tą idiotyczną opłatą za parę minut posto
        > ju, co jest pomysłem rodem z niektórych państw afrykańskich, nie mówiąc o siatc
        > e połączeń.
        > Dlatego wolę korzystać z lotniska w Balicach. Pomimo tego, że do Pyrzowic jadę
        > 30 minut a do Balic godzinę. Tam po prostu mnie chcą.
        >
        Co więcej, przy wszytskich pozytywach, jakiś debil, niearchitekt zaprojektował nowy terminal, pod względem ruchu pasażerów
      • Gość: Gucio Re: Problem jest poważniejszy IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.13, 20:42
        Może przeliczysz różnicę kosztyów tego dojazdu do Balic i porównasz z opłatą za wjazd na parking - co Ci wyszło? A czas dojazdu jest dla Ciebie bez znaczenia?
        Jedyne co mozna uznać za racjonalny argument to siatka połączeń.
        • tanebo Re: Problem jest poważniejszy 24.04.13, 20:52
          OK. A do Pyrzowic nie muszę płacić za dojazd?
    • inzb Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są nie... 29.01.13, 16:36
      Niestety lotnisko KTW ma pasażerów w "głębokim" poważaniu. Szczególnie tych bardziej wymagających. Oprócz wspomnianej miernoty połączeń lotniczych, wprowadzonego haraczu za wysadzenie przed terminalem pasażera z samochodu, na uwagę zasługuje zamknięcie saloniku Bussines Lounge i nawet brak wręczanie pasażerom biznesklasy np vouchera na kawę w kawiarni. Do tego lekceważący stosunek do pasażerów wyrażający się np brakiem odpowiedzi na pytania pasażerów zadawane na Facebooku lotniska (za wyjątkiem reakcji na peany pochwalne). Ja też, mimo, że w roku ubiegłym kilkadziesiąt razy startowałem/lądowałem z KTW to obecnie co raz częściej spoglądam w stronę KRK
      • Gość: bella Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 16:56
        Co się dziwić, w końcu to państwowa firma, to i właściwi ludzie na posadkach :-)
      • Gość: smyracz członek zarządu IP: *.146.159.173.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.13, 23:44
        drapiący się po jajkach to najlepsza wizytówka GTL :))))
    • bartoszcze kolejny obrażony przygłup 29.01.13, 17:02
      Łaskawca ekspert od pozyskiwania połączeń przechodzi lekką rąsią nad takim aspektami jak:
      1/ odległość lotniska od centrum aglomeracji
      2/ atrakcyjność turystyczna aglomeracji
      3/ renoma i marka aglomeracji (nie czarujmy się, moderna, dziedzictwo przemysłowe i dumnie podkreślane pokręcenie losów historycznych mało kogo poza Śląskiem obchodzą)
      a w których Kraków bije Katowice na głowę.
      Nie mówiąc o tym, że na komunikację publiczną z lotniskiem, władze lotniska mają wpływ przyzerowy.

Ale na pewno linie lotnicze obraziły się o opłatę za wjazd na parking:-)))
      Weźcie się sami posłuchajcie: PIĘĆ ZŁOTYCH. Za tyle nie kupisz przyzwoitej kawy, za tyle nie kupisz miesięcznika, za tyle nie kupisz hamburgera z frytkami (po normalnych cenach, a nie lotniskowych).
      • Gość: A. Re: kolejny obrażony przygłup IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 17:16
        Do tego brak zrozumienia, ze ruch w 2012 we Wroclawiu,Poznaniu i Gdansku (i ze wzgledu na turystow rowniez w Krakowie - choc mniej) jest wiekszy z powodu EURO co widac porownujac wzrosty w kolejnych latach i bedzie wyraznie widoczne w porownaniu ruchu za 2013. I geniusze komentarzy, ze z powodu oplaty za parking pojedzie do Krakowa placac za autostrade 36 zl i benzyne nastepne kilkadziesiat zl.
        • tanebo Re: kolejny obrażony przygłup 29.01.13, 17:21
          A do Pyrzowic to nie spala się benzyny? To raz. Dwa - dlaczego 36 PLN? Koszt w jedną stronę to 9 PLN. I trzy - skoro 5 PLN to tak niewiele to dlaczego dla tak małej kwoty lotnisko zaryzykowało niezadowolenie pasażerów?
          • Gość: A. Re: kolejny obrażony przygłup IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 17:28
            Matematyka. Klasa 3. Z balic musisz wrocic. 4 x 9. Roznica w odleglosci nawet ze skraju wschodniego to w obie strony kilkadziesiat km, nie liczas innych czesci wojewodztwa np. południowej czesci (choc roznica spora jest rowniez dla Gliwic itd.)
            • Gość: kolo Re: kolejny obrażony przygłup IP: *.tychy.vectranet.pl 29.01.13, 18:09
              ależ chodzi wyłącznie o zasady
              dzisiaj 5 zlotych, jutro 20
              i juz róznica między KTW a KRK bedzie malała calkowicie

osobiście latam z KTW, ale gdym Lufthansa sie stad wyniosła to pozostanie tylko KRK
            • bartoszcze Re: kolejny obrażony przygłup 29.01.13, 18:13
              Nie zapominając, że właśnie otwarto dojazd do Pyrzowic A1, przez co porównanie dojazdu z np. Gliwic zmieniło się diametralnie.
              No i w sumie w tym roku Pyrzowice odnotowały rekord liczby pasażerów, a Balice wciąż ścigają rekord z 2007... to jak z tą autostradą, co większość nią nie jeździ ("na pohybel!"), ale Stalexport odnotowuje stały wzrost przejazdów :-)
        • Gość: Tomek Re: kolejny obrażony przygłup IP: 205.167.7.* 29.01.13, 17:59
          Większość ludzi jedzie do Balic DK79 i nic nie płaci złodziejom ze stalexportu.
      • Gość: sceptyk przwrócić peronówki - niech PKP podratuje bilans IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 18:00
        podobnie wprowadzić bilet KZK GOP dla samochodów podwożących pasażerów na przystanki autobusowe ;-)
        Oj Bartoszcze, piszesz rozsądnie ale domaganie się 5 zł bez czegoś w zamian to zwykły rozbój w biały dzień albo wsiowa pazerność.
        Korzystam często z lotnisk na Zachodzie i takiego numeru jeszcze nie widziałem.
        O beznadziejnym poziomie umysłowym włodarzy Pyrzowic świadczy również ilość ławek w hali gdzie ludzie czekający na przylot nie mają gdzie usiąść (ola, jest ławka, ż 4 miejsca) a wychodzący pasażerowie muszą od razu na zewnątrz się udać bo nie mają miejsca by z walizki na przykład parasol wyjąć.
        • bartoszcze Re: przwrócić peronówki - niech PKP podratuje bil 29.01.13, 18:26
          Mnie by nie przeszkadzało, gdyby dojazd był zorganizowany tak, że pod terminal można dojechać i zmykać, a kto chce stanąć na spokojnie, niech płaci. Ale na dziś wymagałoby to totalnej reorganizacji wszystkiego, więc lepiej zastosować rozwiązanie proste.
          Na zagraniczne lotniska nie podjeżdżam samochodem, więc nie będę udawał, że wiem jak tam jest, ale w jakiejś poprzedniej dyskusji ktoś wymienił kilka lotnisk, sprawdzałem ich strony i jedynie w Tuluzie się okazało, że faktycznie jest darmowy podjazd...
          • Gość: sceptyk Duesseldorf, Dortmund, Kolonia, Nicea IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 18:31
            akurat byłem ostatnio na tych lotniskach i bez problemów podjechałem samochodem na zasadach Kiss & Fly ;-)
            • Gość: Mm Re: Paryż, Ateny, Lizbona, Barcelona IP: *.telesim.com.pl 30.01.13, 07:20
              i dziesiątki lotnisk poza Europą gdzie nie kasują za podjechanie samochodem pod terminal
          • Gość: sceptyk rozwiazanie jest proste ale dla urzędników trudne IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 18:46
            ponad miarę.
            Wjazd na lotnisko na zasadach ronda od najstarszego wejścia do terminala A, potem B i wyjazd.
            Całośc jednokierunkowa, 2 pasmowa - pas bliższy budynkom do wysiadania Kiss & Fly, pas dalszy do ruchu i dojeżdżania na pas bliższy (tak akurat jest w Duesseldorfie i Kolonii).
            Parking (najstarszy) otoczony w ten sposób zamienić na parking dla pojazdów uprzywilejowanych (jest ich sporo) i autobusów.
            Bramkę natomiast przenieść tam gdzie jest obecnie buda na wózki bagażowe i dołożyć 100 metrów ogrodzenia.
            Wszystko.
            No ale myśleć trzeba a z tym w Pyrzowicach słabiuteńko.
            We wrześniu samolot z Bułgarii nie przywiózł połowie pasażerów walizek.
            Mimo, że lotnisko było o tym fakcie poinformowane 2 godziny(!) przed przylotem maszyny i ma pięciu chyba prezesów, dwa tuziny sekretarek, iluś managerów od czegoś tam i rzeczników od czegoś innego nie zrobiono nic. Nawet kartki z informacją i postawienia dwóch pań do pomocy. Pasażerowie o mało co nie rozwalili lotniska a spisywanie (ręczne!!!!!!!!!!) zagubionych walizek i wprowadzanie tego do komputera dla 80 osób trwało do popołudnia.
            Lotnisko w Ugandzie albo innej Nigerii to szczyt cywilizacji w porównaniu do tego.
            Gdyby co nie daj Boże na lotnisku rozbił się samolot (co się zdarza) albo bomba wybuchła to byłby chyba koniec świata i wszyscy zarządzający by uciekli.
            Dno, po prostu dno.
            • bartoszcze Re: rozwiazanie jest proste ale dla urzędników tr 29.01.13, 20:39
              A weź se nie żartuj.
              Na lotnisku w Palmie mieli obsłużyć lot Poznań/Kraków to łazili z głupimi minami "Poznań? WTF?"
              Na lotnisku w Mediolanie przyjęli kilka samolotów zawróconych z Turynu, to po godzinie odkąd się dowiedzieli, jedyną zorientowaną w sytuacji osobą była rezydentka Lot-u.
              Tak że nie opowiadaj bajek o cywilizacji i zapóźnieniach w Pyrzowicach. Wybitni nie są, ale bez przesady.
              • Gość: sceptyk nie żartuje, wracałem tym samolotem. IP: *.183.133.184.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.01.13, 22:29
                a tak przy okazji latam co najmniej 4 razy w miesiącu więc mam porównanie.
                Ukłony.
    • palec1 Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są nie... 29.01.13, 18:22
      Pytanie nr 1:

Jak mozna tak durnie i karygodnie zaniedbywac
      polaczenie Pyrzowice - Frankfurt nad Menem ?????!!!!!!!!!!!!!!!
      • bartoszcze Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 29.01.13, 18:29
        Ale właściwie to co chciałeś przez to powiedzieć?
        • ropuch1pincet Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 29.01.13, 19:01
          To ja powiem,czesto latam do Frankfurtu,za wlasne pieniadze,wiec cena jest dla mnie istotna,Kraków kosi cenami biletówPyrzowice!
          Nie wiem na jakiej zasadzie Lot/Lufa ustalaja ceny,ale z Krakowa jest duzo taniej.
          • tanebo Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 29.01.13, 19:06
            Ceny? Ceny biletów negocjuje lotnisko i linia lotnicza.
          • bartoszcze Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 29.01.13, 20:30
            Ciesz się, synu, że z Krakowa mało kto lata, bo dzięki temu jest taniej.
            Z Pyrzowic drogo jest wtedy, jak jest duże obłożenie, i linie to bezwzględnie wykorzystują.
            Lotnisko wpływa na koszt lotu opłatą lotniskową, która może być w Pyrzowicach wyższa niż w Balicach, choć pewnie Lufthansa ma z racji swojego znaczenia zniżkę.
            • amoremio Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 30.01.13, 10:59
              Chodzi pewnie o Frankfurt-HAHN, przypuszczam. O tanie latanie, a nie o Lufthanse.
              • extraschaf Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n 30.01.13, 11:53
                Od kiedy Wizz to "tanie latanie"? Właśnie Lufthansą KTW-FRA wyszło mi taniej, bez "opłat rezerwacyjnych", "za płatność kartą", "za sztukę bagażu", itd. I jeszcze jeść dali :)
    • Gość: perzyna Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n IP: *.dynamic.lte.plus.pl 29.01.13, 19:10
      Widze, ze jak trza jakis tekst na zlecenie wrzucic to w GW stosuja wytrych w postaci LIST.
      No tak.na czytelnika:) zawsze mozna liczyc. albo zrzsucic.
      slabiutkie to
    • grzespelc Jedyny naprawd ęistotny problem... 29.01.13, 19:14
      ... to brak połączenia kolejowego, które ślimaczy się w cholerę i chyba go nigdy nie będzie. Dziekuję panu, panie Matusiewicz.
      • Gość: pipi Re: Jedyny naprawd ęistotny problem... IP: *.dc.dc.cox.net 29.01.13, 23:48
        popieram wypowiedz
    • transferkatowice Pyrzowice to dno totalna dezorganizacja i brak inf 29.01.13, 22:49
      ormacji. Ba malo tego. Podaja bledne informacje na temat czasow przylotow. A Panie w info. robia wielka laske ze wogole telefon odbiora!! tego nie ma nigdzie, to najgorsze lotnisko w Pl. A prosze mi wierzyc mam doswiadczenie- jestem taksowarzem i jezdze z vipami po calym kraju.
      Jak mam tam jechac to mi sie krew w zylach gotuje. A do tego platny parking, nie odsniezony i nie ma szans zaparkowac blizej jak 100 metrow od wyjscia z terminala, nawet jesli jest sie na lotnisku 3 min - placi sie za pelna godzine 5pln. Jestem Slazakiem i jest mi wstyd, o polaczeniachnie wspomne.Nie ma sie co dziwic ze potencjalni Klienci poprostu uciekaja do Krakowa.
      Pytanie brzmi za co to lotnisko dostalo w zeszlym roku nagrode za obsluge pasazerow?? Chyba za koneksje bo nikt kto czesto musi miec z Pyrzowicami do czyniena zadowilony ze wspolpracy byc nie moze.
      • Gość: gość Re: Pyrzowice to dno totalna dezorganizacja i bra IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.13, 09:37
        Panie "taksowarzem" jeśli jeździ Pan tak jak Pan pisze to nie dziwię się obsł. punktu info :p
        • transferkatowice Re: Pyrzowice to dno totalna dezorganizacja i bra 30.01.13, 10:30
          Witam Panie Dowcipnisiu,
          A ja się jednak dziwie mimo wszystko. Gdy Pani mi mówi na infolinii ze samolot wystartował z Monachium, a ja 3 min później rozmawiam z moim klientem który informuje mnie, ze jego lot będzie przesunięty o co najmniej 30 min. Lub gdy samolot zostaje przekierowany do Balic i nikt o tym nic nie wie w Pyrzowicach, a Balice podają info. o przekierowanym locie z Pyrzowic. Jednym słowem burdel!! Szanowny Panie.
          Nie wspomnę już o przeciąganiu walizek 100m po śniegu oraz płatnym wjeździe na teren lotniska. Widać, że Pan nie ma pojęcia o czym mowa - to detale, które proszę mi wierzyć, ale są b. ważne dla wielu ludzi - szczególnie pasażerów.
          Wiec panie lemingu, może czas wrócić na Onet i bawić się z innymi dziećmi.

P.S. Jestem po filologii angielskiej i proszę wybaczyć, ale pisząc z kom. ok 11 pm - olewam literówki oraz interpunkcje.
          Miłego dnia.
    • Gość: obserwator Re: Pyrzowice mnie straciły. Władze lotniska są n IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 09:27
      Niestety muszę się zgodzić z zagorzałym zwolennikiem Balic,który w sposób desperacki próbuje
      namówić wszystkich na przenosiny do "niby " lotniska Balice,że zarządzanie lotniskiem w Pyrzowicach to jedna wielka Prowizorka, a może by tak odświerzyć zarząd? podobno nowa miotła zawsze lepiej miecie!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka