Dodaj do ulubionych

strzelanina w Sosnowcu

IP: 213.17.234.* 26.04.02, 13:52
Witam!

Na pewno słyszeliście o tej strzelaninie w Sosnowcu, gdzie zastrzelono konwojentów wiozących pieniądze z utargów. Mnie zastanawia w takiej sytuacji tylko jedno:dlaczego przewozi się pieniądze w takim zwykłym samochodzie? Przecież do tego celu powinien być samochód opancerzony. W takim przypadku może ten konsojent by nie zginął. Niesamowite. Pytanie drugie-ile takich agencji ochrony działa w Polsce w taki sposób konwojuje utargi ze sklepów? Dlaczego tego nikt nie sprawdza?
Obserwuj wątek
    • Gość: Banan Re: strzelanina w Sosnowcu IP: *.silesia-region.pl 27.04.02, 08:20
      Przecież tu chodzi tylko o kasę - zmniejszenie kosztów prowadzenia działalności
      gospodarczej pod nazwą agencja ochrony.
      Samochód opancerzony kosztuje.
      A co do ilości takich firm to wiem z doświadczenia że jest wiele
      • switch1 Re: strzelanina w Sosnowcu 27.04.02, 10:34
        Chyba was dopadła pomroczność jasna.
        Idąc tym tropem rozumowania niedługo jakikolwiek transport utargu trzeba by
        było wozić czołgiem i zabezpieczać ze śmigłowca.
        Problem nie w zabezpieczeniach tylko w bezkarnej przestępczości, której pomaga
        nasz wymiar sprawiedliwości mając takich prokuratorów, sędziów, ministrów...
        • Gość: Barman Re: strzelanina w Sosnowcu IP: *.ame.net.pl 27.04.02, 19:08
          switch1 napisał(a):

> Chyba was dopadła pomroczność jasna.

A to niby dlaczego?

> Idąc tym tropem rozumowania niedługo jakikolwiek transport utargu trzeba by
          > było wozić czołgiem i zabezpieczać ze śmigłowca.

To chyba normalne, nie sądzisz? To nie przewożenie tony ziemniaków, ale kwot
          często wysokiej wartości.

> Problem nie w zabezpieczeniach tylko w bezkarnej przestępczości, której pomaga
          > nasz wymiar sprawiedliwości mając takich prokuratorów, sędziów, ministrów...

Ale gdyby taki transport pieniędzy był odpowiednio zabezpieczony i kontrolowany,
          toby nie było tej sprawy.

• Gość: brutalna Re: strzelanina w Sosnowcu IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 16:45
        nie masz racji! nie zgadzam się tu nie chodziło tylko o kase! to były prachunki
        ganksterskie!I nikt mi nie wmówi że oni zabili dla kasy...z tego co wiem to
        byli świadkowie gdyby im chodziło o szmal to zlikwidowaliby świadków a tak...
        zależało im tylko na zabiciu faceta!Naprawde jestem wstrząśnieta tym
        wydarzeniem bo niegdy nie sądziłam że taka tragedia zdarzy się w mojej
        okolicy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka