Dodaj do ulubionych

SKANDAL NA EXPLOZJI

IP: 62.233.185.* 04.05.02, 23:16
Skandal!!! Bilety po 25 zł i oczywiście koncert odwołany!!! Złodzieje!!! A
Gawliński gdyby był honorowy, to mógłby się przyznać że nie zagra skoro mu nie
zapłacili!!! Przynajmniej LADY PANK byli super!!!
Jeśli ktoś tam był - niech się odezwie.
Pozdrowienia - Rafał.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ramen Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.fabud / 192.168.0.* 05.05.02, 11:29
      Niestety potwierdzam, fatalna organizacja (godzinny obsow wzgledem programu),
      Slaba kampania reklamowa spowodowala, ze przyszlo malo ludzi, a ci dla ktorych
      25-35 zl to za duzo, poszli pare metrow dalej na darmowy festiwal Knora i
      Elektryczne Gitary
    • Gość: Kasia Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:40
      Organizatorzy nie szanuja swoich klientow, bylo zero informacji na imprezie, po
      dwoch godzinach siedzenia i czekania na koncert Wilkow okazalo sie, ze jest
      koniec imprezy!!! Lady Pank byl SUPER, ale zagrali tylko kilka piosenek...
      szkoda!Organizator byl nieuchwytny, kasy czynne byly tylko wtedy jak
      sprzedawano bilety, ale jak mieli zwrocic pieniadze z powodu nawalenia
      Organizatora to byly zamkniete. Rzadamy zwrotu PIENIEDZY!!! Zlodzeje!!! Znajomi
      przyjechali specjalie z daleka zeby zobaczyc koncerty i nawet nie weszli na
      teren stadionu, poniewaz impreza dobiegla konca! Kto nam zwroci pieniadze za
      parking!!! S K A N D A L!!!!!
    • Gość: polak Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 217.97.234.* 05.05.02, 12:55
      Nawet Gawliński was nie lubi!Gość śpiewa na żywo ale tylko dla Polaków!
      Przecież i tak byście nic nie zrozumieli tak ja czytając wasze zwiłe texty.
      pyrsk:-)))))
    • Gość: Smola Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 13:23
      Nie bede sie rozpisywal co sie dzialo na Ekplozji , bo kolega juz napisal, ale
      nie moge zostac wobec tego obojetny. Mam nadzieje za Gazeta napisze jakis ladny
      artukulik i zostana w zwiazku z tym poniesione jakies konsekwencje prze
      orgaznizatora( jezeli jeszcze zyje, bo rozwscieczony tlum wybieral sie do jego
      hotelu). Mam nadzieje ze w Gazecie poniedzialkowej bede mogl sie dowiedziec
      jakie nam prawa przysluguja , jezeli chodzi o sprzedaz biletów.
    • Gość: Leafy Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.waw.cdp.pl 06.05.02, 09:08
      Szczerze mowiac 25-35 zl za taka impreze to nie bylo duzo....
      5 zespolow, pokaz sztucznych ognii, skok maluchem na bungy
      ( a mialo byc samochodem ....:). Wszystko pieknie ladnie ale
      ...... co to K.... mialo byc ???
      Od poczatku cos mi nie pasowalo ... Jak sobie poczytacie ulotke
      to przy mapce jest napisane - "Wchodząc na obiekt przeciągnij
      kodem paskowym wzdłuż", bardzo chciałem przeciągnąć wzdłuż
      ale usłyszałem tylko od FOSA'owca - "jak ci sie nie podoba to spierd..."
      Idę wiec już lekko podenerwowany na płytę stadionu, podoba mi się,
      są skoki, stoi maluch ale LUUUUUDZIE gdzie jest scena .....
      Musiałbym kupić dobrą lornetkę, żeby zobaczyć wykonawców ....
      Laska z H20 dała BIS ale tylko dlatego, że "o widzę, że przychodzą nowi ludzie
      na stadion to zaśpiewam jeszcze raz" :))
      Potem zagrali Myslowitz, zagrali tak sobie ale jak im się dziwić, grać
      dla widowni znajdującej się 50 m dalej ??????
      Panasewicz z ekipą za to stanął na wysokości zadania i ...
      jak dla mnie byli jedyną atrkacją EKSPLOZJI. Po koncercie Lady Pank
      cisza, dluuuuuuuga cisza ....... po czym wypada gosc na scene ..... i
      powiedzial "przepraszam z przyczyn technicznych impreza zostaje odwołana,
      przepraszam to moja wina", po czym do okola murawy rozstawiane są
      żółte osiłki. Gawliński próbuje ratować własną dupę ale chyba nie udaje
      mu się, gdyż ze wszystkich sektorów słychać - "ZŁODZIEJE, ODDAJCIE KASĘ"
      Zenada, po prostu żenada
      a co najgorsze to szybko w tym kraju lepiej nie będzie, bo ...
      wszyscy chcą żerować na ludzkiej naiwności....

Najwieksze atrakcje według mnie (kolejność przypadkowa):
      - skok wokalistki H2O na bungy
      - pościg ok. 15tu FOSA'owców na 2 gościami około 31-35 sektoru
      - koncert Lady Pank
      - przewrocony przez kogoś kibel przy bramie nr 1 ( na szczęście nikogo w nim
      nie było, nie chciałbym widzieć osoby, która znalazłaby się w tym przewróconym
      kiblu )
      - rzucona butelka zza bramy nr 1 ( na szczęście nikogo nie trafiła )

Reasumując .... patrząc na ilość osób na stadionie, jak i tych których
      nie wpuszczono, było nas wszystkich około 4-5 tys......
      szybki kalkulator, przy założeniu, że wszystkie bilety poszły za 25zł
      to .... 25 * 4 000 = 100 000 zł ......

no comments ....
    • Gość: uve Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 157.158.163.* 06.05.02, 09:37
      Skandal?!!To mało powiedziane!!!To są jaja ,orżnąć ludzi w biały dzień???Ja
      jestem ciekaw kto odda kasę,ale jak znam życie to firma zbankrutuje,właściciel
      w Rpa a dla nas tylko PAPA:((
      Banada Złodzieji!!!
    • Gość: Snoopy Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 157.158.20.* 06.05.02, 10:04
      Ceść Stary Zgadzam sie z tobą w zupełności.Słyszalem że możemy starać się o
      zwrot kasy.W sobotę po koncercie powiedziano nam że dzisiaj rano mamy zgłosić
      się u organizatora pod HOTELEM i tem pogadać,
      • Gość: saga Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 62.233.185.* 06.05.02, 11:35
        ta impreza od początku nie miała szans powodzenia.Miała trwać 12 godzin a nikt
        nie pomyślał,żeby umożliwić ludziom wyjście choć na chwilę na zewnątrz.Kto tam
        wszedł,musiał siedzieć i patrzeć,jak się robi kasę za skoki na bungy,bo inaczej
        przepadłby mu bilet.Arogancja organizatorów zasługuje na taki finał.Szkoda
        tylko,że zapłacili za to ludzie,chcący po prostu dobrze się bawić.
    • Gość: Ala Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.media 06.05.02, 12:49
      Gawliński i Wilki nie zagrali tylko dlatego że nie było nagłośnienia ponieważ
      firma Craftman nie dostała kasy i zwinęła sprzęt a nie dlatego że im nie
      zapłacili.
    • Gość: lechu Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 195.117.240.* 06.05.02, 12:50
      Kpiny!!! Złodzieje!!! Oszuści!!! Sprawą powinna się zainteresować Policja i
      niech mi tu jakiś policyja nie wciska kitu że to nie było oszustwo bo "z góry"
      nie było wiadomo że organizator celowo chce oszukać ludzi. To znowu kolejna
      polska bujda, brak kompetencji i totalna ignorancja. Jak człowiek jest w
      potrzebie to wszyscy wypną się do ciebie d... a piewsza Policja. Sprawa zapewne
      ucichnie, Policja nie znajdzie dowodów oszustwa bo wyobrażacie sobie jak
      wzrosłaby statystyka przestępstw gdyby nagle zgłosiło się 4000 osób?
      Organizator odjechał z kasą, władze miasta wykpią się że to oni nie są winni,
      do parku już nikt nie przyjedzie, Stadion Śląski zbankrutuje bo już nikt nie
      przyjdzie na żadną imprezę a park popadnie dalej w ruinę. Na całej tej imprezie
      najbardziej straciła reputacja Śląska.
      • Gość: 1234 Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 23:03
        Ślązacy nie przejmujcie się trudno to nie wy oszukaliście ludzi tylko jakiś
        skurw..... ja nakręciłem 15 osób na impreze miało być zajebiście jechaliśmy
        ponad 200 km w jedną strone dorwałbym tego palanta i powiesił za jaja
    • Gość: Policja Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 195.117.240.* 06.05.02, 12:57
      Oto co na to Policja: kolejny skandal!!!cytat:
      Janusz Jończyk z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji:
      "Żeby policja zajęła się Explozją, powinno być to oszustwo. Nie możemy w tej
      chwili powiedzieć, że organizatorzy już w momencie sprzedaży biletów i
      przygotowań do imprezy zamierzali przerwać występy. Dlatego nie ma podstaw do
      ścigania ich za oszustwo. Mogę jedynie radzić, żeby osoby niezadowolone
      zwróciły się do sądu cywilnego".
      Panie Januszu-Policjanie jak zaprosze Pana na koncert Celine Dion u mnie na
      podwórku, kupi Pan bilet za 500 zł a zaśpiewa Panu elwer z pobliskiego szynku
      to niech Pan nie czuje się oszukany bo Celine Dion miała pranie w domu nie
      mogła dojechać. Ot przyczyna techniczna.

• malaga Re: SKANDAL NA EXPLOZJI 06.05.02, 14:04
      Jestem tak samo oburzona tym oszustwem jak wy-dziś rano dzwoniłam do Kasy
      Stadionu Śląskiego i tam uzyskałam informację że narazie pieniądze za bilety
      nie będą zwracane, spisali moje dane (imię, nazwisko i adres zameldowania) i
      powiedzieli że będzie w tej sprawie pismo do prokuratury a te dane mają być
      załącznikiem do tego pisma. A co dalej to zobaczymy. A swoją drogą nie wiem czy
      ktoś z Was był pod hotelem zaraz po ogłoszeniu końca imprezy ale śmiem
      twierdzić, że niezłą odwagą wykazał się dyrektor stadionu wychodząc do tak
      rozwścieczonego tłumu i próbując nas uspokoić.
      Pozdrawiam wszystkich rozczarowanych.
      • Gość: Leafy Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 213.134.142.* 06.05.02, 14:52
        > Jestem tak samo oburzona tym oszustwem jak wy-dziś rano dzwoniłam do Kasy
        > Stadionu Śląskiego i tam uzyskałam informację że narazie pieniądze za bilety
        > nie będą zwracane, spisali moje dane (imię, nazwisko i adres zameldowania) i
        > powiedzieli że będzie w tej sprawie pismo do prokuratury a te dane mają być
        > załącznikiem do tego pisma. A co dalej to zobaczymy.

mozesz podac ten numer ?

ja dzwonilem na te numery z ogloszenia, czyt. 504 100 028 lub 29, 52 3752984
        ale chyba nie musze mowic, ze globoka cisza :)

Najlepiej zeby jak najwiecej ludzi sie zebralo w procesie cywilnym ( nas jest 8),
        bo nie mozna przepuscic takiego szwindlu .....
        • malaga Re: SKANDAL NA EXPLOZJI 06.05.02, 15:11
          Gość portalu: Leafy napisał(a):

> > rano dzwoniłam do Kasy
          > > Stadionu Śląskiego i tam uzyskałam informację że narazie pieniądze za bile
          > ty
          > > nie będą zwracane, spisali moje dane (imię, nazwisko i adres zameldowania)
          > i
          > > powiedzieli że będzie w tej sprawie pismo do prokuratury a te dane mają by
          > ć
          > > załącznikiem do tego pisma. A co dalej to zobaczymy.
          >
          >
          > mozesz podac ten numer ?
          >
          > ja dzwonilem na te numery z ogloszenia, czyt. 504 100 028 lub 29, 52 3752984
          > ale chyba nie musze mowic, ze globoka cisza :)
          >
          > Najlepiej zeby jak najwiecej ludzi sie zebralo w procesie cywilnym ( nas jest 8
          > ),
          > bo nie mozna przepuscic takiego szwindlu .....

dzwoniłam na numer 241-32-41 i nigdzie dalej juz mnie nie łączono
          też myśle że nie można tego przepuścić więc robię co mogę - narazie udało mi się
          jedynie tyle ustalić i trzeba czekać co dalej będzie się działo- nas jest 2
          osoby, ale sądząc po odgłosach w słuchawce to na miejscu też było sporo osób.
    • Gość: sita Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 213.134.142.* 06.05.02, 14:20
      Kochani,no coz powiedziec...kompletna zenada i porazka..ot,po prostu wyszedl materializm ludzi nadzorujacych
      stadion i okolice-mogli przeciez zrobic te imprezy w roznym czasie i mieliby wiekszy zysk a i bez tej porazki by sie
      obylo..Fatalnie to swiadczy o poziome organizacji imprez w naszym ciekawym kraju..A jesli ktos sie odwazy
      wybrac sie na Explozje w innym miescie..coz,na wlasne ryzyko.Ja dziekuje tylko ekipie z ktora sie wybralam,bo
      dzieki nim wieczor nie byl calkowicie stracony:)
    • Gość: iMac Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 212.244.67.* 06.05.02, 16:42
      Ludzie to nie sa "jaja" jest nas wielu ja do swojego portalu tez dostalem tyle
      poczty ludzi "wq..." ze powinnismy sie w jakis sposob zebrac i jakas wspolna
      akcje przeprowadzic - chociaz w sieci. Prawo(nie dokonca jest tak fatalnie)
      postaram sie cos wywiedzic. Media ( hm... chyba zbyt slabo) naglosnily ale..?
      Stracilem tez wiele kasy no i szkoda mi LUDZI PRZYJEZDNYCH!!!
      Jak sadzicie?
      POSTARAJMY SIE COS ZROBIC RAZEM!!!
      Dosyc dziadostwa... KOMU NIE CHODZI TYLKO O KASE ALE CHOCIAZ O SPRAWIEDLIWOSC
      LUB KARE DLA TYCH ............ (CO KTO MYSLI O NICH JA SIE DOMYSLAM).

CZAS POBUDZIC MEDIA DO NAGLOSNIENIA BARDZIEJ... SPOSBY SA.. MAMY MOZLIWOSCI
      MAILE NIC NIE KOSZTUJA (PRAWIE)

NIE WIEM CO POSTANOWICIE ALE...

JA UWAZAM ZE POWINNISMY

(CZY SZLACHCIC NA ZAGRODZIE ROWNY WOJEWODZIE - CZYLI KAZDY SAM SOBIE BEDZIE...
      BUCZAL NIEZADOWOLONY?)

POZDRAWIAM - POMYSLCIE

PISMAC@GO2.PL

• Gość: Rafal Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.supernet.com.pl 06.05.02, 20:10
    • Gość: rafal_21 Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.supernet.com.pl 06.05.02, 20:11
    • Gość: Major Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.supernet.com.pl 06.05.02, 21:33
      Jeżeli ktoś czuje się oszukany powinien zgłosić się do komisariatu w Chorzowie
      przy placu piastowskim i złożyć oświadczenie.Dziś rano było już 20 osób.Nie
      wierzcie tym ludziom ze stadionu, złożenie oskarżenia do prokuratury nic nie da
      ponieważ to nie jest przestępstwo!!! Jedyne co można zrobić to właśnie zgłosić
      się na ten komisariat, oni prześlą sprawy do sądu cywilnego reprezentować nas
      będzie jakaś kobieta dom spraw konsumentów. Podobno każda sprawa rozpatrywana
      będzie osobno i za każdą gość może dostać 5000zł grzywny.Nie można tego tak
      zostawić, im więcej osób tym lepiej.
      • Gość: jzk Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.helion.pl 06.05.02, 22:02
        patronem medialnym bylo RMF. Ponieważ wywaliłem bezsensownie pieniądze na tą
        imprezę, spodziewałem się jakiegokolwiek komentarza z ich strony. A
        tymczasem "morda w kubeł", na stronach internetowych ani śladu! Chyba powinni
        zmienić swoje hasło na: "U nas tylko fakty! O ile są wygodne dla nas!" :)
        • Gość: Leafy Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: 213.134.142.* 07.05.02, 08:29
          Gość portalu: jzk napisał(a):

> patronem medialnym bylo RMF. ...... A
          > tymczasem "morda w kubeł", na stronach internetowych ani śladu! Chyba powinni
          > zmienić swoje hasło na: "U nas tylko fakty! O ile są wygodne dla nas!" :)

Nie tylko oni ..... dziennikarz z Trybuny Slaskiej wzbranial sie, ze sa tylko
          patrnonem medialnym ( kazdy tak moze powiedziec) a na bilecie jak byk
          istnieje, to samo Interia, Polsat, KFC, Ruch, Zywiec
          Media ogolnie rzec biorac olaly cala sprawe ....
          • malaga Re: SKANDAL NA EXPLOZJI 07.05.02, 08:58
            Ale nigdzie w żadnym programie telewizyjnym też nie było nawet wzmianki o tym
            skandalu na Śląsku - na stadionie byli przecież dziennikarze z Polsatu i
            specjalnie codziennie oglądam wiadomości czekając na jakiś komentarz tego co
            się stało i nic - wczoraj jedynie w telekurierze w programie 3 TVP zaczęli
            pokazywać relację z Eksplozji ale z niewiadomych przyczyn została ona przerwana
            w połowie zdania, nie powiedzieli nawet że koncerty zostały odwołane.
            • Gość: Kevin Re: SKANDAL NA EXPLOZJI IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 07.05.02, 14:46
              Szkoda gadac, przyszłem specjalnie na koncert Lady Pank i musiałem odlądać
              moich idoli z odległości 100 metrów, dobrze że fani sie umieli zorganizować i
              stworzyli młyn po prawej stronie sceny za barierkami...
    • Gość: wkurzony Re: SKANDAL NA EXPLOZJI -oswiadczenie organizatora IP: *.webinn.pl 07.05.02, 15:40
      Witam wszystkich zdenerwowanych ta cala sprawa.
      Pare informacji:
      Sprawe zwrotu kasy za bilety prowadzi Pan z Stadionu Slaskiego (Potopowicz),
      podobno do 8.05 czekaj na kontakt od organizatora. Wszystkie telefony
      organizatora milcza. Chetnie przylacze sie do procesu cywilnego (kontakt
      pbsoft@hoga.pl). A dla tych ktorzy chca sie jeszcze bardziej wkurzyc proponuje
      przeczytanie oswiadczenia ogranizatora na stronie
      akcje.interia.pl/a/explozjax/

Oto one:
      "EXPLOZJA - POKAZ PIROTECHNIKI

Portal INTERIA.PL oraz RMF FM, patroni medialni imprezy pn."Explozja",
      przepraszają wszystkich zawiedzionych uczestników imprezy. Nie mieliśmy
      jednakże - nie będąc organizatorem - możliwości wpłynięcia na decyzje
      organizatorów. Poniżej publikujemy w całości oświadczenie wyjaśniające
      stanowisko wyłącznego organizatora imprezy.

OŚWIADCZENIE

Wyłączny organizator "Explozji" firma "KWADRAT" przeprasza uczestników imprezy,
      zorganizowanej w dniu 04 maja br. na Stadionie Śląskim w Chorzowie, wobec
      których nie mogła w pełni wywiązać się z realizacji wszystkich zaplanowanych
      punktów programu.

Jednocześnie oświadczamy, że dokonaliśmy wszelkich możliwych kroków, aby w
      całości zrealizować zaplanowany program. Jednak wskutek niezależnych od nas
      decyzji administracyjnych, zezwalających na organizację w tym samym czasie, w
      odległości nie przekraczającej 100m, innej bezpłatnej imprezy masowej o
      podobnym charakterze, nie udało nam się zrealizować wszystkich naszych
      zamierzeń.

Jednocześnie pragniemy nadmienić, że zatwierdzony przez urzędników miejskich
      program konkurencyjnej imprezy może wskazywać na zamiar skorzystania przez jej
      organizatorów z zaplanowanych przez nas pokazów pirotechniki dla zwiększenia
      jej rangi.

Informujemy, że pomimo trwających od października 2001 regularnych kontaktów z
      przedstawicielami lokalnych władz, o organizacji bezpłatnej imprezy w
      bezpośrednim sąsiedztwie Stadionu Śląskiego nie zostaliśmy zawiadomieni i
      dowiedzieliśmy się o niej dopiero z reklam telewizyjnych. W tym czasie na ok. 2
      tygodnie przed " Explozją " nie mieliśmy już żadnej mozliwości przesunięcia jej
      terminu.

Organizator informuje, że w związku z przerwaniem imprezy, jego obecna sytuacja
      finansowa nie pozwala na dokonanie zwrotu ceny za bilety. Ponadto uważamy, że
      zmiana programu nastąpiła z przyczyn od nas niezależnych i zgodnie z
      regulaminem nie obliguje nas to do zwrotu kwoty zapłaconej za bilet.

Na zakończenie pragniemy podziękować firmie "FOSA" i jej pracownikom, za
      profesjonalizm działania i bezpieczne dla wszystkich uczestników zamknięcie
      imprezy.

Grzegorz Walenciak
      "KWADRAT"

"

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka