Gość: Alojz IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 15:40 W zwiazku z tym ze duzo forumowiczow pisze z Niemiec oraz ze duzo deutsch Schlesier mieszka w Kattowitz to forum dlatego powinno sie nazywac Kattowitz-Katowice! Zróbmy głosowanie kto za a kto przeciw!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psie.pole Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 15:49 Kto konkretnie pisze z Niemiec poza labandem i ballestem? Kolejne gołosłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 16:19 Z Niemiec pisze Psia wulko duzo forumowiczów wymienie tych których pamientam 1)Nasz Marjanek 2)Schlagerter 3)Oberschlesier 4)Ballest 5)Laband 6)Wehrwolf 7)Deutscher 8)Alojz 9)Eichendorf 10)Gero 11)Marek Schlesier 12)Paulek Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 16:23 no tak, najbardziej reprezentacyjna grupa przygłupów na forum. Z ich powodu ma być zmieniona nazwa? hłe, hłe, hłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 16:39 A to lista przyglupów polskich! 1)Mesco prawdopodobnie zmienił nick 2)koczzzis 3)Bartosze 4)Harcydupek wiecznie czuwajacy nie wiem naco 5)psie pole naziołek polski 6)gorol-7 postac gbóra i prymitywa jednym słowem burak 7)Mietek polaczkowiec 8) grba - naziołek polski 9)henrymorgenthau-to napewno Mojsche "Schidek" ciagle Hitlera widzi 10) caramba jedyny co z tej paki dyskutuje bez wulgaryzmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.04, 23:44 A dlaczego mnie tam nie ma. Moze dlatego, ze dawno mnie na forum nie bylo? A moze dlatego ze tez pisze z Niemiec? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 16:30 Alojz,mje styknie Kattowicye Slonskye,toch bych widzioł gerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz A co to, k.., KATOWICE jaki Szczebrzeszyn, czy co? IP: 62.233.241.* 26.11.04, 16:46 ...że te głupie, szkopskie, Alojzy z "de" nie potrafią ani zrozumieć, ani przeczytać takiego prostego wyrazu??? Do Arnolda z tym, wynocha!!!... (HKP) ... WIARA, CZUWAĆ TAM NA WIEŻY!!! (Spadochronowej - ma się rozumieć!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: A co to, k.., KATOWICE jaki Szczebrzeszyn, cz IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 16:49 Te harcydupek dej sie pozor by cie wtos z tej wiezyczki nie potracił! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: A co to, k.., KATOWICE jaki Szczebrzeszyn, cz 27.11.04, 00:32 Gość portalu: alojz napisał(a): > Te harcydupek dej sie pozor by cie wtos z tej wiezyczki nie potracił tou juz` cuchniy morderstwem!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 16:44 Rico nie mom nic przeciwko Kattowicyje a pojakymu nie moze byc staro Historyczno nazwa Kasttowitz co kazdymu Slonzokowi cos znaczy a ta drugo to cos co nie istniało tak samo jak tyn pierunski Stalinogród pfuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 16:47 przepraszam bład miało byc Kattowitz! Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 16:50 To się bartoszcze zdziwi że nas widzisz w jednym worku !:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 16:53 psie.pole napisał: > To się bartoszcze zdziwi że nas widzisz w jednym worku !:) Racja, bartoszcze powinien być przeproszony. Odpowiedz Link Zgłoś
psie.pole Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 16:56 bartoszcze to by mi ręki nie podał ! :) Powinniscie go natychmiast przeprosić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 26.11.04, 17:00 psie.pole napisał: > bartoszcze to by mi ręki nie podał ! :) Powinniscie go natychmiast > przeprosić !!! Powinniście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.11.04, 17:19 IP:'j.pppool.de' = 'glupol z .de' ??, (podobiynstwo jes fonetyczne) i wszystko jasne, jeszcze te razace bledy!, a fe!, -pyrsk!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 18:26 Te kargul aus Kochłowic zabraniom ci uzywac niemieckiej nazwy Kochlowitz ta jest tylko dla deutsch Schlesier wazna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.11.04, 18:36 hihi se mozesz zabranioc,podciepie jedyn, mom gdzies twe zdanie i te ballestowa sitwe- antypolska,antyslaska i antyniemiecka, nikaj takich nie szanuja:))) ni Polok, ni Slonzok, ni Niemiec i stad te frustracje, ignor!!!, do listy z ballestem, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 27.11.04, 00:38 Gość portalu: alojz napisał(a): > Te kargul aus Kochłowic zabraniom ci uzywac niemieckiej nazwy Kochlowitz > ta jest tylko dla deutsch Schlesier wazna! buraczku!, zawz`yj ta bus`ka bo ci z ust cuchnie!, zabraniac` to se moz`esz u siebie w doma! - a i to niy wskazane bo molestowanie z`ony i dzieci to przestepstwo!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 27.11.04, 19:39 Pyrsk chopcze ze Sosnowca!! bulider downo zech z toba nie godoł jak tam chłopaki ze Sosnowca sie czuja w "Ognisku Polskim" w Londynie wspominacie stara Modzejewska ulice nieprawdarz ze tensknota gnebi chłopakow za rodzinnym Sosnowcem???????? Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 28.11.04, 16:37 Gość portalu: alojz napisał(a): > Pyrsk chopcze ze Sosnowca!! bulider downo zech z toba nie godoł > jak tam chłopaki ze Sosnowca sie czuja w "Ognisku Polskim" w Londynie > wspominacie stara Modzejewska ulice nieprawdarz ze tensknota gnebi chłopakow > za rodzinnym Sosnowcem???????? alojz jestes` bardzo tepy w mys`leniu, jak ci mam tempaku udowodnic`, ze nie jestem zwiazany z z`adnym polskim ogniskiem i nie mam nic wspo`lnego z Sosnowcem! - zaproponuj cus`, Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 27.11.04, 12:47 psie.pole napisał: > bartoszcze to by mi ręki nie podał ! :) A poza tym się dobrze czujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.11.04, 19:06 ble ble - ignor! niy odpisajam bos za niski do mnie, niy zaslugujesz na tyn zaszczyt:))) zegnam!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.j.pppool.de 26.11.04, 19:14 www.zwiazekgornoslaski.org/forum.php Te chłopak ze kochłowic podom ci adresa kaj na ciebie cekaja tam lubia takich gryfnych polskich partiotow!!Glückauf!! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 27.11.04, 00:54 Gość portalu: Alojz napisał(a): > www.zwiazekgornoslaski.org/forum.php > Te chłopak ze kochłowic podom ci adresa kaj na ciebie cekaja tam lubia > takich gryfnych polskich partiotow!!Glückauf!! a ti czejym patryijotum jestys`?!, bo widza co Niemce cie rajcujoum!, godom ci fiucie, z`e Goornos`loonzoki to niy Niemcy!!!, musiesz zminic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.11.04, 11:44 dziynki builder!, juz stanowczo wola gosci z 'co.uk' -niz tych oszolomow z 'de' trzimej sia!, -pyrsk!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawsky Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:56 nie ważne, nieważne jak się nazywa, ważne, że jest Kattowitz, co słychać, co widać, co czuć Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Proponuje w jezyku miedzynarodowym-angielskim 27.11.04, 00:25 Gość portalu: Alojz napisał(a): > W zwiazku z tym ze duzo forumowiczow pisze z Niemiec oraz ze > duzo deutsch Schlesier mieszka w Kattowitz to forum dlatego powinno > sie nazywac Kattowitz-Katowice! Zróbmy głosowanie kto za a kto przeciw!! proponowac` masz prawo - tylko nie zawsze propozycja jest prawnie postawiona, jestem przeciw!, Alojz zro`b se takie forum tom kaj mieszkosz, PS: jak juz` nie bedzie innej alternatywy to proponuja po angielsku, jako Kattovitz, Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Proponuje w jezyku miedzynarodowym-angielskim 27.11.04, 13:00 Jou popierom Alojza, a jak nie chcecie to co Alojz zaproponowou, to moze zgodzymy sie na nazwa, pod jakom to miasto zalozone zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Kattowitz-Katowice!!!!!!!!! IP: *.j.pppool.de 27.11.04, 18:28 Danke Ballest!! kochłowiczanin chłopak po powstancu polskim jest przeciwko nic nie szkodzi wiekszosc jest za oprucz goroli i slonzkich pultoni zpolszczonych mieszanców Mutter hanyska Vater gorol najgorsze ci-le sa z tych mieszanych małzenstw!! Glückauf!! Alojz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochlowitz' er Re: Kattowitz-Katowice!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.11.04, 18:41 o ile wiem to coukim sporo tych mieszanych malzenstw,chociazby antypolsko nastawiony arnold7 jes tak wlasnie zonaty, kiery przynojmniyj niy jes jednak faszmaniakiym jak wy:)) pyrsk!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Kattowitz-Katowice!!!!!!!!! IP: *.j.pppool.de 27.11.04, 19:09 ty karlusie z Kochłowic moja Fiamilie z generacji deutsch-Schlesier do piontej generacji rodem Kattowitz-Eichenau,Gleiwitz nie była mieszano rodziny były zawsze deutsch-Schlesier bo za naszych casow było hanba miec gorola polskigo we rodzinie pfuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizydlaschlesera ale stary zaszuszony grzyb chyba mumia SSmana;) IP: *.anonymizationservice.com 27.11.04, 20:17 Gość portalu: Alojz napisał(a): > rodziny były zawsze deutsch-Schlesier bo za naszych casow było hanba miec > gorola polskigo we rodzinie pfuj!! Za twoich czasów?, fuj ale stary zaszuszony grzyb, od 60 lat wstyd mnieć w rodzinie reichsdojcza. A kysz zgiń przepadnij mumio jedna ale z ciebie brzydki trup;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wehrwolf Re: Co to za Kargul o nicku wisydlaschlesiera!! IP: *.j.pppool.de 28.11.04, 08:06 Diendobry Kargulu o nicku wisydlaschlesiera podejdz to plota jako ija plodchodze skond ty kargul wzioł taki durny nick napewno ze kresow nie dziwota zdurniałes dokumentnie na Slazku tesknota cie dreczy za twoja rodinu Lwowem rozumiem cie bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizydlaschlesera Re: Co to za Kargul o nicku wisydlaschlesiera!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:33 jestem malopolaninem czyli Chrobatem ale man sentyment i do Lwowa, Milska i Łużyc, Stodorany, Obodrzyc itp. czyli niemieckie halbmurzyńskie mieszańce za Łabę;))) Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Kattowitz-Katowice!!!!!!!!! 30.11.04, 03:58 Gość portalu: Alojz napisał(a): > ty karlusie z Kochłowic moja Fiamilie z generacji deutsch-Schlesier > do piontej generacji rodem Kattowitz-Eichenau,Gleiwitz LOL... Cos mi to liczenie pokolen jezeli chodzi o pochodzenie przypomina... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 28.11.04, 13:25 Tak, to ma sens aby forum polskiego miasta na polskim portalu polskiej gazety na ktorym sie rozmawia po polsku nazywalo sie z niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: Proponuje zmiane nazwy Forum Kattowitz-Katowi 28.11.04, 14:20 Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt i wzgląd prawny na ten problem, otóż niemieckojęzyczna wersja nazwy miast Katowice ma prawo tkwić mentalnie w świadomości Niemców, ich potomków i Ślązaków iście niemieckiego pochodzenia i z Niemcami mającymi więcej wspólnego niż z Polską, jej strefą kulturową. Wirtualnie można wszystko, w Niemczech można założyć wirtualne forum zniemczonej nazwy dowolnego miasta. ... Idąc tym tokiem rozumowania już dawno Forum Wrocławia (i samą nawę miasta) remianowanoby na "Breslau", a tym pęd rosdzczeniowy skłoniłby mnie, by wówczas zażądać (???) usunięcia lub spolszczenia cyrylicznych znaków na rogatkach (ukraińskiego przecież) miasta "Львів". - Tym samym Kaliningrad stałby się Królewcem... itd. ... Pytanie tylko jedno. Na cóż to komu!? Rozważnie przemyśleć proszę, zanim się upubliczni swe nierealne wizje. -- MIŁEJ NIEDZIELI WSZYSTKIM ŻYCZĘ! Pozdrawiam, utopiści... Odpowiedz Link Zgłoś
henry.morgenthau_jr.jr Utopium - Bizancjum 28.11.04, 16:44 kc.kpzr napisał: > ... Pytanie tylko jedno. Na cóż to komu!? > > Rozważnie przemyśleć proszę, > zanim się upubliczni swe nierealne wizje. > -- > MIŁEJ NIEDZIELI WSZYSTKIM ŻYCZĘ! > Pozdrawiam, utopiści... No ... właśnie ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=18087281 Bye ! Against fascism ! HENRY MORGENTHAU jr. jr. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Utopium - Bizancjum 30.11.04, 02:02 heh jak ktos u mnie na forum Olsztyn napisal, podwojne nazewnictwo ma w kulturze niemieckiej duze tradycje. podaje przyklady: Auschwitz/Oswiecim Birkenau/Brzezinka Odpowiedz Link Zgłoś