Dodaj do ulubionych

Volksdojcze , i inne glizdy

10.05.02, 14:19
Ja siedzicie sobie w rajchu to Bóg z wami !
Po jakiego pierona ciśniecie sie na Plolskie forum !
Tyle dobrze ,że jest was tak mało malutko i coraz to mniej!
Z swojej prespektywy zapyziałej budy i krótkiego łańcucha folksdojczowskiego psa
nie wiesz co jest na Śląsku i co Ślązacy myślą o takich wypierdkach jak Ty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karlik Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.cpool2.quickclic.net 10.05.02, 19:49
      Tylko tu moga sobie popisac,tam nikt ich sluchac niechce w tych landach,bo oni
      tam poloki,tak jak my w Polsce hanysy,ogolnie to mozna odniesc wrazenie ze sa
      przychylni autonomi tej ziemi,ale polskosci to juz nie akceptuja wcale,i tu
      wychodzi szydlo z worka,jak bylem aut przez kilka dni to spotkalem sie z
      opinia,ze slazacy powinni sie uczyc po niemiecku,bo prawie cala Europa tak
      gada,no i kiedys Slask tez do Niemiec nalezal,sa to slowa przesiedlenca,ale
      odzwierciedla tok ich myslenia,tam we faterlandzie tak oni rozumieja Slask,swoj
      Slask,zachodzi obawa ze dla inaczej myslacych i mowiacych nie bedzie tu
      miejsca,takie zachowania i wypowiedzi przynosza wiecej szkod jak kozysci
      sprawie Slaskiej.Druga sprawa to te ich wzajemne popieranie sie na forum,jest
      to towarzystwo wzajemnej adoracji,jeden pisze tekst a inni dorzucaja slowa
      aprobaty i poparcia,gdzie w sumie mysl juz jest odgornie przyjeta i teraz
      nastepuje tylko realizacja i kazdy robi to co do niego nalezy,w mysl partyjnej
      dyscypliny,a wdac ze maja swoje cele,pyrsk.
      • Gość: nobody do Karlika IP: *.mv.uni-kl.de 11.05.02, 09:33
        Wiysz Karliczku co je naubarzi popiyrany?
        -> Prouwda.

Ale ke ti prouwdy niy godousz, to se nie dziw, jak
        Cie zoudyn nie poprze.

Ti mousz wut i zazdrojsc w sobie.
        A to wszystko kierujesz przeciw swoim.

To nie je moja wina, jages se dou sprzedac za ta krowa
        i tera cie w rajchu nie chcom.

Servus
      • Gość: polak Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: 217.97.234.* 11.05.02, 16:12
        Gość portalu: Karlik napisał(a):

>bo oni
        > tam poloki
        wiesz dlaczego nikt was w kraju nie lubi!
        wiedz,że to wy jesteście dla Nas oni!

• Gość: -VD- Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.02, 00:55
      hugon napisał(a):

> Ja siedzicie sobie w rajchu to Bóg z wami !
      > Po jakiego pierona ciśniecie sie na Plolskie forum !
      > Tyle dobrze ,że jest was tak mało malutko i coraz to mniej!
      > Z swojej prespektywy zapyziałej budy i krótkiego łańcucha folksdojczowskiego ps
      > a
      > nie wiesz co jest na Śląsku i co Ślązacy myślą o takich wypierdkach jak Ty.

Mieszkam za granica i czasami zagladam tu na Forum a czytajac wasze posty jestem
      coraz bardziej szczesliwy z tego ze wyjechalem do “Rajchu”.
      Przynajmniej nie musze juz ogladac takich pogibancow jak wy.

Nie wiem za kogo Ty sie wlasciwie uwazasz Hugon?
      Moze za wlasciciela Gazety.pl, ze tak stanowczo probujesz zabraniac pisania osoba
      z zagranicy na tym Forum.

Tak naprawde to jestes zwyklym zasciankowym burkiem co duzo szczeka a nie gryzie
      i ktoremu sie wydaje ze jest lepszy od folksdojczowskiego psa.

Ty I twoi rozmowcy jestescie nudni jak flaki z olejem, a wasze tematy nie sa
      warte funta klakow.

Jedyne co macie dobrze opanowane to obrazanie sie na wzajem do Volksdojczow I
      Glizd.
      Coz, czego wlasciwie mozna oczekiwac od takich parobkow.

Nas nazywasz Volksdojczami, wnioskujac wiec z Tytulu watka zaliczasz siebie
      samego do innych … .

Robaczku!!!
      • hugon Re: Volksdojcze , i inne glizdy 13.05.02, 10:12
        Gość portalu: -VD- napisał(a):

> hugon napisał(a):
        >
        > > Ja siedzicie sobie w rajchu to Bóg z wami !
        > > Po jakiego pierona ciśniecie sie na Plolskie forum !
        > > Tyle dobrze ,że jest was tak mało malutko i coraz to mniej!
        > > Z swojej prespektywy zapyziałej budy i krótkiego łańcucha folksdojczowskie
        > go ps
        > > a
        > > nie wiesz co jest na Śląsku i co Ślązacy myślą o takich wypierdkach jak T
        > y.
        >
        >
        >
        > Mieszkam za granica i czasami zagladam tu na Forum a czytajac wasze posty jest
        > em
        > coraz bardziej szczesliwy z tego ze wyjechalem do “Rajchu”.
        > Przynajmniej nie musze juz ogladac takich pogibancow jak wy.
        >
        > Nie wiem za kogo Ty sie wlasciwie uwazasz Hugon?
        > Moze za wlasciciela Gazety.pl, ze tak stanowczo probujesz zabraniac pisania oso
        > ba
        > z zagranicy na tym Forum.
        >
        > Tak naprawde to jestes zwyklym zasciankowym burkiem co duzo szczeka a nie gryzi
        > e
        > i ktoremu sie wydaje ze jest lepszy od folksdojczowskiego psa.
        >
        > Ty I twoi rozmowcy jestescie nudni jak flaki z olejem, a wasze tematy nie sa
        > warte funta klakow.
        >
        > Jedyne co macie dobrze opanowane to obrazanie sie na wzajem do Volksdojczow I
        > Glizd.
        > Coz, czego wlasciwie mozna oczekiwac od takich parobkow.
        >
        > Nas nazywasz Volksdojczami, wnioskujac wiec z Tytulu watka zaliczasz siebie
        > samego do innych … .
        >
        > Robaczku!!!

Właścicielem G.W jest Agora S.A.
        Volksdojcze to najbardziej wredna rasa zreszta widac to po Tobie
        ni pies ni wydra coś na kształt świdra
        asolutnie nie zabraniam zagladania na to forum i zabierania głosu
        od tego to są specjaliści z ziomkostw i komuniści...
        Tylko wara ci od Ślązaków i Polaków uciekłeś jak pies,i nawet luksusowa buda
        nie zrekompensuje twoich kompleksów wobec rodowitych Niemców
        My jesteśmy u siebie i do szczęscia nie potrzebujęmy takich judaszy jak TY
        a w grunie rzeczy wisi mi co myśli taki bolszewik jak TY
        za komuny pewnie najgłośniej klaskałeś a za Niemca ojcec donosił na kamratów
        • Gość: alois Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.ivu / 10.14.100.* 13.05.02, 10:19
          hugon, przeczytales juz moj artykul?

PS.
          nie siedz tyle w internecie bo bedziesz musial oglosic upadlosc ;-).

PS2
          nie wiedzialem, ze przy takim IQ w Polsce mozna prowadzic firme.... biedny
          kraj...
          • hugon Re: Volksdojcze , i inne glizdy 13.05.02, 11:20
            Szkoda ,że ta troska o moje interesy jest taka nieszczera ale to normalne wy
            volksdojcze jesteście judasze ........
            Głupoty jakie wypisujesz nie są w stanie popsuć mojego dobrego samopoczucia
            wystarczy że spojrzę w oczy moich pracowników pogadam z nimi i wiem ,że to co
            razem robimy ma sens
            Widzisz nieboraku ja daje kilku Śląskim i Zagłębiowskim Rodziną godziwe warunki
            życia i bardzo dobrze sie z tym czuję.
            Wspólnie pracujemy dla Siebie ,Ślaska ,Polski.
            A o takich gnidach którte z podkulonym ogonem uciekały do Niemiec i teraz rżną
            wielkich Niemców mamy wspólne zdanie :-)
            • Gość: Martin Volkslista i hate speech IP: 193.0.95.* 13.05.02, 11:37
              Kazdy kto mieszka na Gornym Slasku (nawet jesli nie jest Slazakiem) powinien
              wiedziec, iz NIE MA slaskiej rodziny, ktora nie wpisana byla na Volksliste, i
              to bez wzgledu na faktyczna opcje narodowa. W doroznieniu od Generalnej
              Guberni, na podstawie ktorej polskie spoleczenstwo wyrobilo sobie zdanie o DVL-
              Volkslista tak byla skonstruowana na Slasku, by objac calosc ludnosci
              miejscowej. Z checia wezme udzial w rzeczowej dyskusji na temat DVL, jesli
              komus na niej zalezy. Osoby, ktore nie maja pojecia, jak wygladala prawna
              konstrukacja DVL i jej implemantacja na Slasku proponuje, by wypowiadaly sie na
              inne tematy (najlepiej bez tak duzej dozy nienawisci).
              • Gość: Walrus Re: Volkslista i hate speech IP: *.cymes.net / *.mitre.org 13.05.02, 11:59
                Gość portalu: Martin napisał(a):

> Kazdy kto mieszka na Gornym Slasku (nawet jesli nie jest Slazakiem) powinien
                > wiedziec, iz NIE MA slaskiej rodziny, ktora nie wpisana byla na Volksliste, >

Niy wiym kero Volkslista ty mianujesz, bo ta niymiycko po wrzesniu 39
                obowiazywala ino ludnosc na wschod od Szarnawki, tzn. poza granicami III Rzeszy.
                Szczynsc Boze/Glück Auf/ Pyrsk
                • Gość: ulka Re: Volkslista i hate speech IP: 217.97.234.* 18.05.02, 21:24
                  Gość portalu: Walrus napisał(a):

> Gość portalu: Martin napisał(a):
                  >
                  > Niy wiym kero Volkslista ty mianujesz, bo ta niymiycko po wrzesniu 39
                  > obowiazywala ino ludnosc na wschod od Szarnawki, tzn. poza granicami III Rzeszy
                  > .
                  > Szczynsc Boze/Glück Auf/ Pyrsk.
                  translater please!-na polski

• Gość: Karl Hugon dobroczynca!? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.05.02, 23:27
              Hugon ty dajesz godziwe warunki zycia, ach to bym chcial widziec.
              Hugon powiedz ile zarobi taki ojciec rodzinny u ciebie na miesiac aby tak godziwie
              zyc i co musi za to robic?
            • hugon Re: Volksdojcze , i inne glizdy no i Karl 14.05.02, 10:45
              Widzisz w twoim poscie jest tylko głupia agresja tak naprawde to ty w dupie
              masz tych ludzi i ty sie odemnie różnisz !
              Ja kasę która zarobiłem w Polsce i za granica zainwestowałem w swojej ojczyżnie
              szczerze ubolewam ,że ludzie ze mna pracujący nie zarabiaja po europejsku .
              I prosze nie szydż z ludzi którzy za uczciwą pracę nie zarabiają tyle żeby
              prowadzic bezproblemowe życie.
              Ale tyacy Ludzie w przeciwieństwie do ciebie przy goleniu moga spokojnie
              patrzeć w lustro
              • Gość: miglanc Re: Volksdojcze , i inne glizdy no i Karl IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 19:54
                Widzisz jo cie stawiom na rowno z Marksem i Engelsem bo oni tez mieli swoje
                zaklady pracy ale o sprawiedliwosc spoleczna walczyli dla innych robotnikow.
                Z drugiej strony to powiedz mi kaj zes ukrod te pieniadze zebys miol na
                otwarcie tego interesu w Polsce bo jo tyz tu w Reichu 20lot dobrze zarobiom
                i jakos sie niczego nie dorobil.Co prawda to mam paru kolegow ktorzy jak maja
                3dni wolnego to jada do Polski i przywoza pol cielika i 35kg ryb tak ze im to
                starczy do nastepnego wyjazdu i tak sa jeszcze dumni ze w tyn sposob daja
                ludziom robota w Polsce ale nie kapuja tego ze ceny ida za popytem i tak oni
                wyjezdzaja a ceny sie podnosza i teraz juz szkamraja ze do Polski juz nie
                loplaci sie jezdzic.Co do tych z Reichu to niy wszyjscy wyjechali bo chcieli
                ale czesc musiala sie tyz schowac przed komunistami i dlotego niy wciepojcie
                wszystkich do jednego miecha.Jezeli kierys chce o takich sprawach poczytac to
                z checia cos napisza.
        • Gość: -VD- Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.02, 22:11
          hugon napisał(a):

> Gość portalu: -VD- napisał(a):
          >
          > > hugon napisał(a):
          > >
          > > > Ja siedzicie sobie w rajchu to Bóg z wami !
          > > > Po jakiego pierona ciśniecie sie na Plolskie forum !
          > > > Tyle dobrze ,że jest was tak mało malutko i coraz to mniej!
          > > > Z swojej prespektywy zapyziałej budy i krótkiego łańcucha folksdojczo
          > wskie
          > > go ps
          > > > a
          > > > nie wiesz co jest na Śląsku i co Ślązacy myślą o takich wypierdkach
          > jak T
          > > y.
          > >
          > >
          > >
          > > Mieszkam za granica i czasami zagladam tu na Forum a czytajac wasze posty
          > jest
          > > em
          > > coraz bardziej szczesliwy z tego ze wyjechalem do “Rajchu”.
          > > Przynajmniej nie musze juz ogladac takich pogibancow jak wy.
          > >
          > > Nie wiem za kogo Ty sie wlasciwie uwazasz Hugon?
          > > Moze za wlasciciela Gazety.pl, ze tak stanowczo probujesz zabraniac pisani
          > a oso
          > > ba
          > > z zagranicy na tym Forum.
          > >
          > > Tak naprawde to jestes zwyklym zasciankowym burkiem co duzo szczeka a nie
          > gryzi
          > > e
          > > i ktoremu sie wydaje ze jest lepszy od folksdojczowskiego psa.
          > >
          > > Ty I twoi rozmowcy jestescie nudni jak flaki z olejem, a wasze tematy nie
          > sa
          > > warte funta klakow.
          > >
          > > Jedyne co macie dobrze opanowane to obrazanie sie na wzajem do Volksdojczo
          > w I
          > > Glizd.
          > > Coz, czego wlasciwie mozna oczekiwac od takich parobkow.
          > >
          > > Nas nazywasz Volksdojczami, wnioskujac wiec z Tytulu watka zaliczasz siebi
          > e
          > > samego do innych … .
          > >
          > > Robaczku!!!
          >
          > Właścicielem G.W jest Agora S.A.
          > Volksdojcze to najbardziej wredna rasa zreszta widac to po Tobie
          > ni pies ni wydra coś na kształt świdra
          > asolutnie nie zabraniam zagladania na to forum i zabierania głosu
          > od tego to są specjaliści z ziomkostw i komuniści...
          > Tylko wara ci od Ślązaków i Polaków uciekłeś jak pies,i nawet luksusowa buda
          > nie zrekompensuje twoich kompleksów wobec rodowitych Niemców
          > My jesteśmy u siebie i do szczęscia nie potrzebujęmy takich judaszy jak TY
          > a w grunie rzeczy wisi mi co myśli taki bolszewik jak TY
          > za komuny pewnie najgłośniej klaskałeś a za Niemca ojcec donosił na kamratów

Spaaadaj! Frajjjjjerze.

Daj sobie na wstrzymanie pogibancu.
          • Gość: leo Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 22:55
            Czytając Wasze wywody ,rozpycha mnie duma z racji mojego Niemieckiego
            pochodzenia , gdyż mieć coś wspólnego z Wami to by było upokorzenie i hańba .

Z niepowarzaniem
            leo
            • Gość: Karlik Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.cpool2.quickclic.net 14.05.02, 19:47
              Ciekawe ze Ci ta twoja duma nie przeszkadza tu zagladac,schowej sie to do kapsy
              i spinkalej z tond!!
              • Gość: Achim Najwiynksze patrioty z Hameryki IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.02, 21:24

> Ciekawe ze Ci ta twoja duma nie przeszkadza tu zagladac,schowej sie to do kapsy
                >
                > i spinkalej z tond!!

Jak zes taki wiylki patriota slonsko-gorolski to czamu na Slonsku niy zyjesz i
                pomnozosz dochod narodowy twojego ukochanego kraju ? Przeca tam je wolnosc ,
                katolicyzm i kapitalizm to samo to w Ameryce abo niy?Pozatym jakiym prawym sam
                ludzi wyciepujesz? Jak bys w twojej Rudzie Sl. miyszkol to bys mogl tak rajcowac,
                ale ty niy mosz wiynkszych racji sam byc jak kozdyn inny.
                • Gość: Karlik Do Achima IP: *.cpool2.quickclic.net 15.05.02, 15:49
                  Pros o zdrowie bo o rozum za pozno!!!
                  • Gość: Achim Re: Do Achima IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.02, 23:21

> Pros o zdrowie bo o rozum za pozno!!!

no tego zem sie juz po tobie spodziewol, ale co mozna oczekiwac od absolwenta ZSG
                    niyprowdy?
                    • Gość: Karlik Re: Do Achima IP: *.cpool2.quickclic.net 16.05.02, 15:35
                      Och, Achim walni se piwo to mozno cie pusci
                      • Gość: Achim Re: Do Achima IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.02, 20:53

> Och, Achim walni se piwo to mozno cie pusci

Jo niy je alkoholikiem tak jak ty !!Ale trocha arguumentow to brakuje niy?
                        • Gość: Karlik Re: Do Achima IP: *.cpool2.quickclic.net 17.05.02, 18:52
                          Gość portalu: Achim napisał(a):

> Gość portalu: Karlik napisał(a):
                          >
                          > > Och, Achim walni se piwo to mozno cie pusci
                          >
                          > Jo niy je alkoholikiem tak jak ty !!Ale trocha arguumentow to brakuje niy?

Widzisz jo niy je taki dumny jak tyn twoj kolega,co je niymcym i sie lepi
                          czuje,na pirona lon tu zaglondo jak mu tak gupio,niych sie lazi po niymieckich
                          stronach, tam go mozno lepi zrozumiom,takich farbowanych lisow momy tu dosc i
                          pryndzy czy pozni je rozszyfrowany,niych spinkalo tam kaj mu dobrze,a ty jak
                          chcesz robic za adwokata,to sie bier za to szybko bo tu niy zarobisz,tu niy
                          miejsce dlo dumnych!!!pyrsk
          • Gość: Karl Do Hugonka, golabka pokoju i dobroczyncy IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.05.02, 10:49
            Hugonku jaki ty wrazliwy!!! Ciekawe gdzie byla twoja subtelnosc, jak szydziles tu na
            forum tygodniami z mordow i gwaltow na slaskich kobietach w 1945. Czyzbys nie byl
            w formie?
            Ale wrocmy do tematu, Hugonku dalej nie odpowiedziales na pytanie, ile ludziom
            placisz? Moze tak 600 zl podstawowej (zeby malo bylo wydatkow na ZUS a z tego sie
            liczy rente) , potem jakas premia, drugie tyle. Tak akurat wystarczy zeby z glodu nie
            zdechnac. Co nie jest tak? Ze twoi pracownicy na starosc nie beda mieli co do
            garnka wlozyc, to cie ale g... obchodzi.
            Moze nam zdradzisz ile tobie skapnie? Nasz dobroczynco!!!!
    • hugon Re: Do Karla co mo mózg jak gołąb :-) 20.05.02, 09:43
      Szanowny kolego z Rajchu
      Powinieneś doobrze wiedzieć , że wysokość zarobków jest tajemnica i osobistą
      sprawą każdego z nas .Zreszta w twojej nowej ojczyżnie jest to bezwzględnie
      przestrzegane.
      Twoja troska jest nieszczera aż do bólu.Pewnie to wynika z tego że to ty musisz
      byc tam reprezentantem Kałmuckiej chuci z 1945
      Niemcy to bardzo tolerancyjny i wrażliwy Naród że trzymaja u siebie efekty
      uboczne prowadzonych przez siebie wojen.
      • Gość: miglanc Re: Do Karla co mo mózg jak gołąb :-) IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.02, 20:24
        Chcialem ci dobroczynco Ludu Polskiego powiedziec tylko ze zarobek w Reichu nie
        jest tajemnica!Tylko niektore firmy maja taka klazure w swoich "Umowach oprace"
        Widzialem taka umowe tylko raz u znajomego(Persona serwis)i do tego stare buty
        robocze.O zarobkach sie nie mowi tylko z glopoty bo sie boja ze wspolpracownicy
        sie wysmieja ze tak malo zarobi.Ja sie juz nauczylem ze jak mowisz o zarobkach
        to pokaz mi 3 kolejne zarobki na papierze a moje zarobki dla znajomych tez nie
        sa tajemnica.
        • Gość: Chrobry Re: Do Karla co mo mózg jak gołąb :-) IP: 139.18.19.* 24.05.02, 12:58
          slonzacka holota sie zdradzila.
          Znajomy pracuje w Persona Service. Ale to dno.
          Pewnie jedzi 5 razy w roku autem do Polski w srebrnym dresie adidasa.

Gość portalu: miglanc napisał(a):

> Chcialem ci dobroczynco Ludu Polskiego powiedziec tylko ze zarobek w Reichu nie
          > jest tajemnica!Tylko niektore firmy maja taka klazure w swoich "Umowach oprace"
          > Widzialem taka umowe tylko raz u znajomego(Persona serwis)i do tego stare buty
          > robocze.O zarobkach sie nie mowi tylko z glopoty bo sie boja ze wspolpracownicy
          > sie wysmieja ze tak malo zarobi.Ja sie juz nauczylem ze jak mowisz o zarobkach
          > to pokaz mi 3 kolejne zarobki na papierze a moje zarobki dla znajomych tez nie
          > sa tajemnica.

• Gość: miglanc Re: Do Karla co mo mózg jak gołąb :-) IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.02, 22:00
            Chyba nie myslales wybierajac krola Polski za pseudonim ze go mozesz nawet po
            smierci urazic,bo z pewnoscia chociaz wtedy komputerow nie mieli to nie byl
            takim chamem jak ty.W niemczech jestem juz 23lata i z tego w Polsce bylem 4razy
            Za to Europe to poznalem juz dosyc dobrze.Buty robocze z powodu szwaji
            zmieniam co 3miesiace.Jak ci chamku tych wiadomosci nie starczy to podam ci
            dalsze!
    • nusko Re: Volksdojcze , i inne glizdy 24.05.02, 13:25
      leck mich am arsch
      • Gość: Walrus Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.cymes.net / *.mitre.org 24.05.02, 13:59
        nusko napisał(a):

> leck mich am arsch

umyty abo niy umyty? Spytej sie Hugona i chrobrego jak to chcom miec
        • Gość: Karl Hugonek pekl!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 04.06.02, 00:22
          Hugonku,cos ty teraz taki dyskretny. Co trafilem niezle z tymi placami co nie?
          Ach Hugonku co do mojego pochodzenia musze cie rozczarowac, matka jest
          urodzona w
          1935, ojciec w1930 :-))))))))))
          Co do tolerancyjnosci Niemcow to masz racje, toleruja hordy obcokrajowcow, a ty nie
          umisz nawet paru Niemcow na Slasku uszanowac.
          • Gość: polit Re: Hugonek pekl!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 18:54
            Karl!Niestety czasami ci co wyjechali z Polski zachowuja sie w czasie odwiedzin
            jak"ponboczki amerykanskie".Jak slysze jak oni kalecza te mowe(specjalnie)to
            mozna sie tylko poplakac.Sam przezylem przed 20latmi jak czlowiek z wyzszym
            wyksztalceniem byly dyrektor "Spoldzielni Mieszkaniowej"zapomnial po2,5roku
            jezyka polskiego.Widzialem tez ludzi ze Slaska takich ze po przekroczeniu
            granicy Polskiej i DDR zapomnieli mowy polskiej.Takie jest juz zycie!!!!!!!
    • Gość: Spiro Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: *.pool.mediaWays.net 11.06.02, 12:47
      A wjys ty ciulu co lo tobie Poloki godajoom?
      • Gość: . Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: 217.97.234.* 11.06.02, 20:15
        .
        • Gość: .. Re: Volksdojcze , i inne glizdy IP: 217.97.234.* 11.06.02, 21:40
          .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka