mary_an Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 12.02.05, 13:20 A czy to przypadkiem nie jest lamanie prawa tego dziecka??? Nie wiem jak to jest w Polsce, ale tutaj (w Niemczech) byloby z nia zle... A w ogole to jakim prawem policja miesza sie w sprawy wewnetrzne szkoly? Regulamin szkolny obowiazuje w szkole i policja nie ma nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
karolalilya Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 12.02.05, 13:28 chyba sie komus cos pomyliło czsy braku swobody mineły! konstytucja dwarantuje dzieciom i dorosłym poszanowanie godności, wolnośc osobista swobode wypowieezi niekoniecznie słowna (czyli np. wlasny wyglad styl) proponuje w takim razie zwolnic pania dyrektor i zażadac odszkodowania za straty moralne............do czego to doszło! wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.range81-155.btcentralplus.com 12.02.05, 13:28 TAKIE SA SZKOLY W POLSCE!TACY SA NAUCZYCIELE W POLSCE-NIGDZIE NA SWIECIE NIE DZIEJA SIE TAKIE PARANOJE-NIECH NAUCZYCIELE WRESZCIE ZROZUMIEJA ZE JESLI NP.UCZEN CZEGOS NOIE UMIE-TO TYLKO I WYLACZNIE ICH WINA -BO NIE POTRAFIA UCZYC,NIE POTRAFIA WZBUDZIC ZAINTERESOWANIA UCZNIUW DANYM PRZEDMIOTEM!NASI POLITYCY ZAMIAST TWIERDZIC ZE LUBIA SEX JAK KON OWIES POWINNI ZAJASC SIE SZKOLNICTWEM W TYMKRAJU-BO TO WSTYD!CO SIE U NAS WYPRAWIA! katekolkiewicz@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looney Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:29 Głupia ograniczona baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.05, 13:31 Wstyd pani dyrektor!!! Wstyd mi że też jestem nauczycielką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:34 ehh z tymi marzeniami to troche przesada , poprostu chcialem miec taka fryzure bo mi sie podoba i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunwald Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 12.02.05, 13:39 Świeta inkwizycja. DO szanownej pani Dyrektor! Kto dał Ci włądze nad sumieniami?? Kto chce miec dredy niech je ma. Za takie coś gdybym pracował w kuratorium dostała by Pani conajmniej nagane, albo bym panią wyrzucił z pracy. Wolność mamy KOBIETO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikt_inny ech.. te nauczycielki.. 12.02.05, 13:42 w faszystowskich obozach koncentracyjnych też golili głowy i nie chodzi tu o zachowanie ale o to aby złamać człowieka. Czy te nauczycielki nie mogą zająć się wychowywaniem, nauczaniem..? a nie fryzjerstwem..? stylistki się znalazły...! Odpowiedz Link Zgłoś
zygi50 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 12.02.05, 13:49 zyjemy w czasach gdy jeszcze ciagle zapomina sie kto jest dla kogo-to urzednik jest dla petenta a nauczyciel dla ucznia.Pani dyrektor powinna wsiasc w maszyne czasu i wrocic w lata 60-te, tam jej miejsce gdzie uczen otrzymywal wilczy bilet gdy niezbyt glosno klaskal na akademii urodzinowej Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Mnie zawsze zastanawiało... 12.02.05, 13:55 dlaczego ciało pedagogiczne plci pięknej w wieku lat średnich może sobie pozwolić na włosy w kolorze od różowego różu po stalową stal. A to tylko na jednej głowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:55 HMMM zgadzam siee z moim poprzednikiem...świeta prawda!!!Dyrektorka??brak mi słów...przeciez tak nie powinno sie robić!!!troche szacunku wobec uczniów w końcu to ich główa i włosy a nie dyrektorki takimi rzeczami to sie powinni rodzice zajmowac...i przeciez to ich syn ich sprawa...JEDNYM SŁOWEM WSPÓŁCZUCIA DLA GIMNAZJALISTÓW GOCZAŁKOWIC MY TO JEDNAK MAMY SUPER DYREKTORKE:)))----------- -------->POZDROWIEIA DLA NIEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alorka To nie jest odosobniony przypadek IP: *.cache.ed.ac.uk / *.cache.ed.ac.uk 12.02.05, 13:58 Niestety, takich szkol jest wiecej. Jako przyklad podam 1 Liceum Ogolnoksztalcace w Slupsku. Podobno "zadaniem szkoły jest wychowanie uczniów w duchu odpowiedzialności za kształcenie własnej osobowości, tolerancji dla różnych orientacji światopoglądowych i poczucia konieczności dokonywania świadomych wyborów." No pewnie. Tu tez dredy sa zabronione, pewien uczen z dredami zostal zmuszony do ich obciecia. Nie wolno tez nosic ubioru z "nadrukiem zwiazanym z subkulturami". To smutne, szkoly chca wyprodukowac szarych ludzi, ktorzy nie tylko wygladaja, ale i mysla identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: To nie jest odosobniony przypadek IP: 195.69.81.* 12.02.05, 14:16 brawo, nareszcie znalazła się odważna szkoła,chłopie nie żałuj, trochę dyscypliny małolatom by się przydało, jej brak przynosi fatalne skutki- narkotyki, seks w wieku 17 lat a na końcu brak pracy i beznadzieja, będziesz jeszcze dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: To nie jest odosobniony przypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:30 sex , narkotyki brak pracy i to wszystko przez to ze nam dredy pozwolili nosic , dyscyplina ja rozumiem no ale nie mozna jakis tak bezsensownych zakazow wymyslac jak z tymi dredami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Biedny Rafałek IP: *.pl / 195.117.208.* 12.02.05, 15:57 Masz rację Rafałku. Tylko dlaczego nie pozwolać na jeszcze coś więcej niż dredy? Przecież mamy wolność, prawa człowieka. Żadnych zasad, żadnej dyscypliny. To łamanie praw dziecka. A to że potem mamy młodocianych przestępców, morderców? Przecież tak ich wychowano, im wszysto wolno, wszystko się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Biedny Rafałek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:02 prawa czlowieka i konstytucja sa wlasnie po to zeby okresli jakies zasady a ze ludzi ich nie przestrzegaja to juz nie moja wina , ja tych zasad nie chce zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:58 pracuję w szkole od 25 lat,jeśli dyr tego gimnazjum uważa,że fryzura to"ciężki problem"niech się zwolni.Jest mln ważniejszych problemów.I niech się nauczy tolerancji,bo bez tego nie można być nawet zwykłym nauczycielem.Mieliście pecha chłopcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeeMc Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:59 Jednym słowem FARSA. Skąd się biorą tacy dyrektorzy???? Co tam robili ci dzielnicowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:09 Powinienem po 20 latach pracy w szkole niczemu sie nie dziwić. Ta pani to zmieniła. Jest zwyczajnie głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydred dziunia Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:18 Uważam że dredy są obrzydliwe! Wiem że należy o nie dbać szczególnie drobiazgowo (np. odrobaczać bo zwykły szampon nie pomoże) Osobiście nie przeszkadza mi by ktoś je sobie nosił >byle przestrzegał higieny!!!< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.f / *.pl 12.02.05, 14:19 zastanawia mnie czy panowie policjanci maja w swoich kompetencjach doprowadzanie do fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.range217-44.btcentralplus.com 12.02.05, 14:23 I co tu sie dziwic, ze mlodzi ludzie wyjezdzaja z polski! Mieszkam w Londynie, i wiele mlodych Polakow mieszka tu w strasznych warunkach na squotach, ale to jest ich wybor. Z tym im lepiej niz tym polskich zasciankiem. Zaloze sie, ze baba realizuje program nauczania o prawach czlowieka, bo jej kazali. Glupia kretynka. Polska szkola - tatalne dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.autocom.pl 12.02.05, 14:29 niech szanowna pani dyrektor sama sie ogoli wtedy zobaczy co to znaczy czuc sie nieswojo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja [...] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.02.05, 15:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:23 utrzymanie dredow w czystosci to nie jest jakies niemozliwe do zrobienia , wiec dredy nie koniecznie musza byc tluste i niedomyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-istota ! IP: *.rybnet.pl 12.02.05, 14:59 Prosze mi pokazać punkt w regulaminie szkoły dotyczący fryzury ucznia! Jaką to ma styczność z nauką?! Czy splątane włosy doprowadzają do zaników w mózgu? W takim bądź razie farbowane włosy Sz. P. Dyrektor doprowadzają do pozbawienia mózgu! Ciekawa jestem jak owa Pani reaguje na farbowane włosy dziewcząt, chłopców do tego postawionych na żelu. Przecież to też "wykroczenie"! Droga Pani natychmiast trzeba coś z tym zrobić! Jak dla mnie za to powinni wyrzucić Panią ze stanowiska za naruszenie praw ucznia - czyt. wzięcia Go bezprawnie do fryzjera. Tym bardziej, że fryzura to nie wyzywający ubiór, czy też fryzura, która może rozpraszać nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja-istota !!! IP: *.rybnet.pl 12.02.05, 15:07 Z tego wszystkiego popełniłam pewnien błąd, więc tamten post jest nieaktualny tutaj wszystko jest poprawne (napisałam z rozmachu o fryzurze, a nie o makijażu, który miałam na myśli). Prosze mi pokazać punkt w regulaminie szkoły dotyczący fryzury ucznia! Jaką to ma styczność z nauką?! Czy splątane włosy doprowadzają do zaników w mózgu? W takim bądź razie farbowane włosy Sz. P. Dyrektor doprowadzają do pozbawienia mózgu! Ciekawa jestem jak owa Pani reaguje na farbowane włosy dziewcząt, chłopców do tego postawionych na żelu. Przecież to też "wykroczenie"! Droga Pani natychmiast trzeba coś z tym zrobić! Jak dla mnie za to powinni wyrzucić Panią ze stanowiska za naruszenie praw ucznia - czyt. wzięcia Go bezprawnie do fryzjera. Tym bardziej, że fryzura to nie wyzywający ubiór, czy też makijaż, która może rozpraszać nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.olsznet.ec.pl 12.02.05, 15:03 Pisz ten list do kuratorium a jak to nie pomoże to do samego ministra MENiS. Dyrektorka powinna zostać zwoloniona dyscyplinarnie za znęcanie się nad wychowankami. Czemu nikt się jeszcze tym dotąd nie zajął!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haggard66 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 15:15 mnie jak by tak zrobiła to bym ją do piachu zapakował razem z dzielnicowymi Odpowiedz Link Zgłoś
budyn343 Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach 12.02.05, 15:20 CAŁE ŻYCIE Z WARIATAMI ps. fryzura-dredy należy do "ciężkie problemy" są gorsze problemy z uczniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 12.02.05, 15:30 Oj, dzieci... Ależ problem... Moim zdaniem to dyrektorka przesadziła, ale szczerze powiedziawszy uważam, że do 18. roku życia rodzice mający wpływ na swoje dzieci nie powinny im pozwalać na ekstrawagancje w typie kolczyków w wargach czy też dredów. Mam mówiąca, że jej synek ładnie wyglądał z dredami powinna się leczyć, podobnie jak Ci, którzy każą dzieciakowi pozywać dyrektorkę do sądu. Troszkę pokory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.pl / 195.117.208.* 12.02.05, 15:32 Gratulacje! Więcej takich dyrektorów! Szkoła to nie miejsce na rewie mody. A matka nie ma pojęcia o wychowaniu swego syna. Kiedy to zrozumie, będzie za późno. "Wybiórcza" jak zwykle dba o poprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:35 taaa a za to ta szkola to ma pojecie o wychowaniu , czlowieku ich sie schowaj , wspolczoje twoim dzieciom jesli je masz , brak slow poprostu na ludzka glupote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Żal mi tego Rafałka IP: *.pl / 195.117.208.* 12.02.05, 15:45 Pewnie nie słyszałeś o takim powiedzeniu: "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie". Nie pytam o autora, bo to pewnie poza zasięgiem twoich możliwości intelekyualnych. Są w życiu pewne zasady, wypracowane przez wieki, których wypadałoby się trzymać. Do czego prowadzi pozwalanie dzieciom i bardzo młodym ludziom na wszsytko widać dziś gołym okiem. Prawie codziennie można o tym przeczytać w gazatach czy zobaczyć w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:53 Czy mozesz mi wytlumaczyc co ma wspolneego fryzura i to co w glowie?pewnie uwazasz ze jesli ktos ma dready lub inna oryginalna fryzure to jest przyglupem.Ja nim jestem a bardzo lubie jak ktos ma inna niz wszyscy fryzure.Poza tym kiedy ktos, jesli ma takie upodobania, zrobic sobie ciekawa fryzure?Moze jak juz bedzie mial 30-40 lat?Wyobrazasz to sobie bo ja nie?To wygladaloby smiesznie gdyby szacowny biznesmen chodzil z dreadami lub irokezem na glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Do Marty IP: *.pl / 195.117.208.* 12.02.05, 16:09 Przecież problem nie w samej fryzurze. Tutaj chodzi o pewne zasady. Jesteś uczniem, postępuj jak powinien postępować uczeń. Do czego prowadzi bezgraniczna wolność młodych ludzi? Jeśli, jak piszesz, nie jesteś "przygłupem" (w co wierzę) powinnaś tę podstawową zasadę zrozumieć. Jeszcze raz powtarzam: szkoła nie może być miejscem rewii mody. Tak jak nie może tolerować alkoholu, narkotyków, czy chamskiego zachowania. Pozwolenie na wszystko prowadzi do takich ekscesów jak choćby ten w Toruniu, nagłośniony przez media. Przez te same media, które teraz stają po stronie innego ucznia. Zobacz jaka hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Do Andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 18:36 Jeszcze raz ja:)JA rozumiem ze szkola to nie rewia mody i mi tez nie podobaja sie dziewczyny ktore ubieraja sie tak ze wiecej jest odsloniete niz zasloniete.Ale postaw sie jednak w sytuacji uczniow(przynajmniej sprobuj) przeciez kiedy ktos bedzie mial juz te chocby 25 lat to juz mu nie bedzie wypadac chodzic z jakimis wymyslnymi fryzurami.Mam chyba troche racji, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiołek Re: Do Andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:03 wiesz Marta, że mnie się też nie podoba wiele rzeczy, nie podoba mi się też u mojego syna, ale co to za problem gdy ma mniej czy więcej włosów. Dla mnie ważne jest, że się świetnie uczy i jest super gościem. Jemu też się nie podobają moje buty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Żal mi tego Rafałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:59 oj czlowieku to ze piszesz to dobry znak , widac ze polska nie jest az tak zacofana i gdzies w jakiesj malej wiosce w chatce przy oborze ludzie znaja takie cuda techniki jak internet i komputer .znam wielu ludzi z dredami i jakos to taki paradoks z nimi jest ze jednak nie sa jacys zacofani czy tempi wrecz przeciwnie wyrozniaja sie nie tylko tym co maja na glowie lecz i tym co maja w glowie np.moze ci sie wydawac absurdalne lecz kilku moich znajomych dredziarzy to studęnci , rodziecie pozwolili jednemu z nich na dredy jeszcze kiedy był niepełnoletni i czy wyszlo mu ta na zle heh no nie bo teraz studjiuje i jest normalym czlowiekiem tak jak karzdy inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Już chyba niczego nie zrozumiesz IP: *.pl / 195.117.208.* 12.02.05, 16:21 Uderz w stół, a nożyce się odezwą (to w nawiązaniu do tej obory i zacofania). Zanim coś wyślesz poproś znajomego polonistę, aby to przeczytał i usunął błędy ortograficzne. One wystawiają Tobie nie najlepsze świadectwo. Mnie kiedyś uczono, że wyraz Polska należy pisać przez duże "P", a każdy przez "ż". Czyżby w szkołach "z dredami" uczono inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafaL Re: Już chyba niczego nie zrozumiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:32 no z tą polska to masz racje , i z tym kazdym tez lecz jesli pisze szybko na kompie to niestety popełnia błedy , ohhh pewnie to przez te dredy , Andrzeju czy wybaczysz mi te błedy :D:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze Re: Już chyba niczego nie zrozumiesz IP: 212.244.126.* 25.02.05, 19:04 jak zetniesz te dredy i weźmiesz się za naukę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygorol Re: Żal mi tego Rafałka IP: 212.244.126.* 25.02.05, 19:02 ... ty z warszawki jesteś no nie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDZIOLE Re: Żal mi tego Rafałka IP: *.wmc.net.pl 12.02.05, 19:34 TY CHYBA NIE PISZESZ SERIO, ALBO SPECJALNIE W TEN SPOSÓB, ŻEBY BYŁO JAK NAJWIĘCEJ REAKCJI NA TWÓJ POST. LEPIEJ BYĆ TOLERANCYJNYM, NIŻ ZAKAZYWAĆ, CO WIERZ MI MA DOKŁADNIE ODWROTNY SKUTEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudziole Re: Żal mi tego Rafałka IP: *.wmc.net.pl 12.02.05, 19:36 po raz 2gi; się intelektualista odezwał, bo niby trzy dredy na głowie świadczą o inteligencji!!!! jaka żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:32 Nie rozumiem czemu ludzie maja cos przeciwko ludziom noszacym dready.Znam sama kilka osob ktore je maja i wcale nie sa jkimis nienormalnymi, niebezpiecznymi dla otoczenia osobam.A co tolerancji w szkole to moge cos powiedziec z wlasnego doswiadczenia.Sama mialam irokeza i w szkole pojawilam sie w nim tylko raz.Moja wychowawczyni jak mnie zobaczyla to od razu mi zabronila chodzic z taka fryzura i poleciala z tym do mojej mamy.A przeciez takie fryzury nie oznaczaja balaganu w glowie ale to ze ktos jest oryginalny i lubi wyrozniac sie z tlumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z dredami Re: Awantura o dredy w Goczałkowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:46 to nie chodzi że dreddy to nie fryzura do szkoły tylko, że ta dyrektorka to baba nie do ludzi!!! ja tam sobie chodze wdredach i nikt mi nic nie może zrobic bo postraszyłem wychowawce Amnesty International-jestem członkiem i pomachałem mu legitką przed nosem. Odpowiedz Link Zgłoś