Gość: wnerwiony IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.05, 22:25 jak mi dalij bydziecie ło sosnofcu szkryflać,to sie wnerwia... dać im szpyroń za darmo i niych żerom...może pryndzyj wyzdychajom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SOSNOWICZANIN Re: 19 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:29 Ludzie w Sosnowcu pisza po polsku, bo zyja w Polsce, a skoro Ty wnerwiony piszesz po Slasku, to poszukaj sobie innej gazety, albo zacznij pisac w ojczystym jezyku, wtedy moze bedziesz mogl dorownac Nam SOSNOWICZANOM!!! i ktos zacznie pisac o innych miastach lezacych w Polsce, bo jak na razie dla mnie Polska konczy sie na Brynicy, a o tym co dalej to szkoda pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: 19 marca 19.03.05, 11:37 Sosnowie to je Polska, Katowice to slonsk siano - suoma lewo - prawo kapito? ps 71 lat temu, 19 marca 1934 r., ktoś w Zagłębiu puścił fałszywą pogłoskę, że w związku z obchodem imienin marszałka Józefa Piłsudskiego, spirytus sprzedawany będzie za bezcen. Wszyscy, i ci co pili, i wstrzemięźliwcy, mówili tylko o tym, że przez godzinę sklepy wódczane sprzedawać będą spirytus za ćwierć ceny. Ale nikt nie wiedział, która to będzie godzina. Skutki pogłoski okazały się niezwykłe. Już od rana ulice zapełniły się ludźmi, a sklepy były oblężone. Przestraszeni właściciele dowiadywali się nawet we władzach akcyzowych, czy to prawda. Ludzie byli tak wzburzeni, że subiekci, by uniknąć zamieszek, robili zapisy na tańszy spirytus. Jeden sklep zapisał aż 800 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: 19 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:16 No i tu sie zgodza Polska sie konczy na brynicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: 19 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:17 A tak wlasciwie to w czym doruwnac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: 19 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:15 Ja mosz racja. Ino lod kiedy slonsk to sosnowiec? Loni juz teraz z Czynstochowy zrobiyli slons. Jak tak dali pudzie to Gdansk tyz niydlugo bydzie nasz. No i patrz bez jednego wystrzalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a,m Re: 19 marca IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.05, 13:31 Sosnowiczaninie-to powiedz mi kolego dlaczego ta Polska walczyla tak o Slask? Trzeba bylo zostawic nas Niemcom i wszyscy by byli zadowoleni! Nam by szlo lepiej,wy nie mielibyscie problemow z Hanysami. Jest tylko jeden minus- Polska bez naszego wegla bylaby dzisiaj na poziomie Albani. Odpowiedz Link Zgłoś