Dodaj do ulubionych

"Nowy" odcinek autostrady Chorzów-Katowice

IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 22:29
Na odannym stosunkowo niedawno odcinku autostrady z Chorzowa do Katowic króluja
bezkarnie głupcy, którzy za punkt honoru mają jazdę np Fiatem 126p, samochodem
ciężarowym lub innym "szybkim" pojazdem środkowym lub skrajnym lewym pasem.
Królują bez konsekwencji ponieważ tzw POLICJI na tym odcinku autostrady nie ma.
Oni (POLICJA)wolą w tych swoich błękitnych strojach czaić się i łapać na radar
kogoś kto przekroczyły prędkość.
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 23:16
      Gość portalu: romek napisał(a):

> Na odannym stosunkowo niedawno odcinku autostrady z Chorzowa do Katowic króluja
      >
      > bezkarnie głupcy, którzy za punkt honoru mają jazdę np Fiatem 126p, samochodem
      > ciężarowym lub innym "szybkim" pojazdem środkowym lub skrajnym lewym pasem.
      > Królują bez konsekwencji ponieważ tzw POLICJI na tym odcinku autostrady nie ma.
      >
      > Oni (POLICJA)wolą w tych swoich błękitnych strojach czaić się i łapać na radar
      > kogoś kto przekroczyły prędkość.

>Wyluzuj się!
      • Gość: Franc Re: IP: 213.227.80.* 01.07.02, 14:56
        w tym pieprzonym kraju już się nie da żyć, chamstwo, nieżyczliwość i tępota.
        obojętnie czy na drodze czy w urzędzie - to samo
        • Gość: m.k Re: IP: *.alstom.pl 01.07.02, 17:28
          Bo u nas na drogach jest tak, ze im mniejszy i wolniejszy samochód tym bliżej
          lewego pasa sie trzyma. Osobiście jak jadę w trasę to mnie szlag tyrafia jak
          ktos jedzie lewym pasem 80 km/h, a prawy w tym czasie jest pusty. To naprawde
          jest meczace spychac kogos z pasa. Ludzie mówią potem, że chamstwo na drogach.
          Mam takiego sąsiada co mi tłumaczy, ze jak na dodze mozna jechac 100 to on
          lewym pasem jedzie 100 bo nikt go nie moze ruszyc bo on jedzie prawidlowo.
          Guzik prawda wg. Kodeksu Drogowego lewy pas sluzy do wyprzedzania i nie nalezy
          nim non stop jechac. Pozdrawiam
          • Gość: GregorY Re: IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 06:16
            z drugiej jednak strony, pomijając autostradę - ile można jechać lewym pasem,
            sxlalomem między zapadniętymi kanałami, wystającymi krawężnikami itp? Po pół roku
            trakiej jazdy musiałem wymieniać gałki z prawej strony.... Sam raczej jeżdżę
            szybko, ale nie dziwię się niektórym ludziom "przywiązanym" do lewego pasa. Tylko
            trochę wyobraźni - widząc we wsteczym lusterku jadący szybciej samochód - ustąpić!
            No chyba na tyle ich stać?
          • Gość: kierowca Re: lewy pas IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 09:24
            Gość portalu: m.k napisał(a):
            [...]
            > Mam takiego sąsiada co mi tłumaczy, ze jak na dodze mozna jechac 100 to on
            > lewym pasem jedzie 100 bo nikt go nie moze ruszyc bo on jedzie prawidlowo.
            > Guzik prawda wg. Kodeksu Drogowego lewy pas sluzy do wyprzedzania i nie nalezy
            > nim non stop jechac.
            Jesli wolno 100, on jedzie 100 to jak chcesz go wyprzedzic zgodnie z Kodeksem Drogowym, na ktory sie
            powolujesz? Nie moglbys nawet gdyby jechal prawym pasem. Co innego gdy jedzie mniej i blokuje ruch. ale w
            miescie, na drodze 3-pasmowej i 2-pasmowej jednokierunkowej mozna wyprzedzac od prawej

• Gość: Un Re: lewy pas IP: *.adm.us.edu.pl 05.07.02, 10:52
              Jak się słusznie domyślam, Romka łapią za przekraczanie szybkości i to go boli?
              Maluch na lewym pasie - głupie. Za szybka jazda - bezmyślność "nieśmiertelnych".
              • Gość: m.k Re: lewy pas IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 20:06
                może i jazda 100 to łamanie przepsów, ale nie na Śląsku.
                Jadąc droga numer 1 odcinak Piotrków Trybunalski-Częstochowa każdy jedzie ILE
                chce i nikomu to nie przeszkadza, wjeżdza sie za Częstochowe w strone Katowic i
                tu zaczyna się wolna amerykanka. Każdy jedzie JAK chce. W miastach Śląska jeżdzi
                się dobrze, kierowcy sa zyczliwi (nie tak jak w Stolicy,Gdansku czy Poznaniu).
                Jednak poza miastem nawet niemieckie zwyczaje nie weszly tu w obyczaj. Tam lewym
                pasem jedzie ten kto szybko lub ten co wyprzedza-nikt inny. W Polsce takie
                zachowanie można jedynie powoli zauwazyc na A4 w kierunku Wrocławia.
                • Gość: Un Re: lewy pas IP: *.adm.us.edu.pl 08.07.02, 11:06
                  Każdy jedzie ile chce. Tylko niektórzy nie dojeżdzają.
    • Gość: z Re: IP: *.garr.pl 18.07.02, 15:42
      problemem nie sš male fiaty, problemem sa kierowcy, którym się wydaje, że majš lepsze samochody ;-)
      BTW
      Czy zauważyli�cie pewnš prawidłowo�ć: wszyscy kierowcy jeżdżšcy skodami wystawiajš lewš rękę za okno, już się zastanawiam czy to nie jest jakie� masoneria ;-)))))
      • wlodek55 Re: 23.07.02, 19:16
        Można jechać prawy pasem spokojnie te 100-110.I to bez nerwów.A ANGLICY byli,są
        ibędą.
      • Gość: Krzysiek Re: IP: 10.120.22.* 24.07.02, 08:25
        Witam.

Ja akurat jeżdże Skodą, ale nawet nie staram się nie otwierać okna, a co
        dopiero wystawiać rękę:-).No, chyba, że się nie da wytrzymać jak jest totalny
        upał.Dlaczego nie? Ano dlatego, ponieważ kiedyś mi tak znajomą przewiało, że
        jak dostała takich bóli ramienia i barku to się przez dwa dni prawie nie
        ruszała, zaś ostatnio maja kuzynka również jechała z otwartą całkowicie szybą
        to całą prawą stronę twarzy miała wykrzywioną przez jakiś czas (paraliż, nerw
        itd.).Może to dziwnie i śmiesznie brzmi ale jest to wjakimś stopniu
        niebezpieczne dla zdrowia.
        A co do tych "anglików" to jak już Ci nie chce udostępnić lewego pasa i
        zabierasz się do wyprzedzania go prawym to on Ci momentalnie zjeżdża na prawy
        i "wspaniałomyślnie" oddaje pas lewy.Czasami trzeba mieć niezłe nerwy...

Pozdrawiam kierowców, szerokiej i bezpiecznej drogi!
        • Gość: Włodek55 Re: IP: 213.25.39.* 24.07.02, 10:42
          Masz nietety rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka