Dodaj do ulubionych

Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach

IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.05, 22:48
Pierwszy raz slysze o takim kabarecie.Pewnie nie maja zadnego interesujacego
programu,wiec dobrze wiedziec,jesli kiedykolwiek zobacze ze jakis tam kabaret
ciach sie pojawia,moge spokojnie pominac
Obserwuj wątek
    • Gość: Rudzianin Amatorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:59
      Ten pseudokabaret powinien w końcu wymyśleć coś nowego!Za pierwszym razem nawet
      mnie to rozśmieszyło, Bytom jaki jest każdy widzi, a i w Grodzie Bachusa by się
      coś śmiesznego znalazło.
      • Gość: gosia m. ZIELONOGÓRZANIE POZDRAWIAJĄ BYTOMIAN IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 10:34
        Zapraszamy mieszkańców Bytomia do Zielonej Góry i w okolice. Już niedługo we
        wrześniu na ... Winobranie. Przyjeżdżajcie tak jak kiedyś, choćby na grzyby.
        Pzdr.
        • Gość: pryncypał Re: ZIELONOGÓRZANIE POZDRAWIAJĄ BYTOMIAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:12
          Chyba tylko na grzyby można pojechać do Zielonej Góry, tylko po co tak daleko?
          W Beskidy mamy rzut beretem.
          • Gość: m Re: ZIELONOGÓRZANIE POZDRAWIAJĄ BYTOMIAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:46
            a po co w Beskidy, lasów mamy multum na Śląsku:)_
            • Gość: Olo Beskidy, to też Śląsk. n/t IP: 62.233.185.* 24.07.05, 01:16
              • Gość: prominent Re: Beskid Slaski to Slask Cieszynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:10
                a wiec juz nie Gorny Slask.
                • Gość: m Re: Beskid Slaski to Slask Cieszynski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:13
                  Miałem na myśli lasy górnośląskie, wystarczy spojrzeć na mapę by stwierdzić, że
                  to jeden z najbardziej zalesionych regionów w Polsce.
              • jorn Re: Beskidy, to też Śląsk. n/t 26.07.05, 09:59
                i Zielona Góra też. Nawiasem mówiąc, twierdzenie, że Gliwice są najładniejszym
                miastem Śląska jest grubą przesadą - zdecydowanie ładniejszy jest Wrocław i
                Zielona Góra właśnie.
    • Gość: omlet Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:13
      Jest dokładnie tak, jak powiedzieli. Smród, brud i ubóstwo, bo huty Bobrek już
      nie ma! Znam Bytom jak własną kieszeń, śródmieście przedstawia obrazki jak
      żywcem z filmów dokumentalnych kręconych po zakończeniu II Wojny. Popękane
      ceglane mury, zawalone ściany, brak okien, deski w oknach, bezpańskie wszystko,
      zasyfione i biedne. Na Borboku już kręcą fabularne filmy historyczne bez
      scenografii, Rozbark to jedna wielka żałość, ul. Piłsudskiego, Smolenia,
      Piekarska, Powstańców - bieda piszczy. Jak ktoś myśli, że przesadzam, niech
      wyskoczy do Bytka i porównamy wrażenia! Bytom to BYŁO jedno z najbardziej
      reprezentacyjnych miast w Niemczech przed wojną, ale takie patafiany, jak
      obecne władze, doprowadziły Bytom do nieodwracalnej ruiny. Niech się cieszą, że
      ktoś chociaż wspomniał tę nazwę, bo za 20 lat to już nawet w Gliwicach dzieci
      nie będą wiedziały, gdzie leżało takie miasto Bytom? I żeby jeszcze wszystko
      było jasne panie Wicherski - Gliwice i Bytom 15 lat temu zaczynały z takiego
      samego pułapu, były to dwa szpetne, zaniedbane poniemieckie miasta.
      • Gość: romek Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.Zabrze.Net.pl 21.07.05, 01:21
        Piszesz:"...Bytom to BYŁO jedno z najbardziej reprezentacyjnych miast w
        Niemczech..."
        a dalej:"...Gliwice i Bytom ... były to dwa szpetne, zaniedbane poniemieckie
        miasta..."
        Zdecyduj się, <omlet> :)
        • Gość: FF Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 17:03
          O ile pamietam to Bytom nalezy dopiero od 1945 roku do Polski. Omlet ma racje,
          bo po 45 latach polskiej wladzy socjalistycznej oba miasta startowaly w 1990 z
          tego samego mniej wiecej pulapu
      • Gość: strzałowy Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:01
        Wiesz ja się genralnie z tobą zgadzam, jednak faktem jest że to miasto jest
        bardzo umęczone szczególnie przez ostatni system. Ci ludzie są serio biedni,
        nie ma co się z tego jeszcze naśmiewać.
      • Gość: bytomianka Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:33
        Chciałabym napisać, że to nieprawda, ale jak przejeżdżam przez Bobrek to smród
        nie pozwala oddychać - huta może i jest nieczynna ale koksownia co chwilę
        wypuszcza kłęby pary. Z którejkolwiek strony nie wjedziesz do Bytomia widzisz
        ruiny. Nie mam pretensji do kabaretu (widziałam i słyszałam), mam pretensje do
        władz Bytomia, bo widać różnicę jaka nas dzieli od Gliwic, Chorzowa i Katowic.
        Jeżeli czytam np. w GW o Bytomiu to , że władz kupuje głosy za alkohol,
        zawaliła się kamienica itp.. Opera, teatr tańca - dobrze, że komuś się jeszcze
        chce.
      • Gość: rosebar Smrod, brud i ubostwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:42
        Niestety zgadzam sie z Toba. Jestem bytomianka od 10 lat pracujaca w Chorzowie.
        W tym czasie Chorzow wypieknial , rozkwitl - wrecz czuje sie reke solidnego
        gospodarza. A Bytom? Szkoda gadac...Prosba do wladz miasta- ludzie przejrzyjcie
        wreszcie na oczy, wyjdzcie ze swoich gabinetow i spojrzcie , co robicie z
        pieknym niegdys ,pelnym secesyjnych budynkow miastem!!! RUINA!!! Bieda, nedza
        i...parkingi oraz hipermarkety.
      • Gość: aleera Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:18
        ale to jeszcze nie daje powodu do takiego nabijania się z cudzej biedy!!!
    • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:27
      a najgorsze, że to prawda, - GOP, Katowice, Bytom, Gliwice - bród + smród i
      protesty i pikiety tego niestety nie zmienią, cha, cha:)(
      • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:48
        przepraszam za byk, oczywiście "brud"
      • Gość: sąsiad Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:28
        Tak jak piszerz nikt tego siłą nie zmieni,przyzwyczili nas do tego ,że tak tu
        musi być,bo to miasta węgla i stali.
        Dzisiejsi bonzowie nawet rodowici Ślązacy buduja sobie domy/znam takiego
        naczelnika architektury/w górkach ,tu tylko wpadają do brudnej pracy a od
        piątku do niedzieli wypoczywają na łonie natury.
        Ślązacy juz dawno zatracili poczucie piękna,nawet nasi wspaniali
        parlamentarzyści których znam/może z 7/ przebywają poza Śląskiem ,bawią się w
        Warszawie a w górkach odpoczywają.
        Może jedynie w pielgrzymkach do Piekar idą ulicami,patrząc na ten syf,myślą
        gdzie jest nasza władza?
      • Gość: gliwiczanka Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.brewet.pl / 80.50.169.* 21.07.05, 14:45
        Zastanów sie najpierw co piszesz. Na pewno nigdy nie byłeś w Gliwicach i nie
        masz zielonego pojęcia jak wygląda to miasto.Kamienice są odnowione i jakoś jak
        wracam do domu nie przynoszę ze soba kilograma brudu.I wszystkim przyjezdnym
        znajomym Gliwice bardzo się podobają, mówią że to miasto ma swój urok.I tak
        jest.
        • Gość: Olo no cacy są te Gliwice ;-) IP: 62.233.185.* 22.07.05, 00:07
          hej Gliwiczanka, gratuluje samouwielbienia.
          widać nie za dużo miast poza Gliwicami zwiedziłaś skoro uważasz, że są czyste,
          odnowione i tylko piękne, a brudu nie widać i go niema. Urokliwy jest w
          Gliwicach rynek(choć mi się średnio podoba) i parę uliczek obok, no i o
          Zwycięstwa można cosik powiedzieć, choć takie ulice z odrestaurowanymi
          kamienicami powstają niemal w każdym centrum naszych miast, a reszta, to
          standart śląski opisywany wyżej i niżej...
    • Gość: .... Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:32
      a jeszcze dodam, ze założyłem kiedyś wątek "najbrzydsze miasto Polski" na
      F.Turystyka i Bytom przewijał się bardzi często...
      czy ktoś będzie teraz kwiczał i protestował w katowickiej GW z tego powodu?
      żenada.
      • Gość: radek Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.net.pl / 83.238.180.* 21.07.05, 12:34
        wezcie sie za ten slask i skonczcie gadac pierdoly
        zacznijmy sie samorzadzic
        przynajmniej bedziemy wiedzieli ze wszystko to nasza wina
        a nie goroli;//
    • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:43
      ja, jako mieszkaniec jastrzębia pamiętam skecz kabaetu RAk, w którym znalazł
      sie wątek o górnośląskim sanatorium "Jastrzębie Zdrój" i tekst "co to nie mamy
      sanatoriów na Śląsku - a Jastrzębie? 6 hałd, 5 kopalń?? Pylica, Średnia wieku
      najniższa w kraju", czy jakos tak...
      A to prawda, niestety, uśmiałem się:)))
      • Gość: RAK Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:31
        Kabaret Rak spiewa,, na Kafałzie na Fryncycie,chopcy kąpią się w ciaplycie....
    • Gość: OBERSCHLESIER TAK CZY OWAK, RACJE MAJOM IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 05:08
      nie da sie ukryc, 60 lat okupacji zrujnowaly slaskie miasta, co prawda, unia
      rzuca naiwnie pieniedzmi i powstaje tu i uwdzie jakis ciekawy wybryk
      architektoniczny (np. biblioteka slaska, czy nowe centrum) ale to tylko krople
      w morzu.
      zeby slaskie miasta mialy wyglad na skale europejska, potrzebne sa nastepne 100
      lat i dobra gospodarka.
      na ale jak tu "wiesniak" ma gospodarowac slaskiem. (polska zyje w 75% z
      rolnictwa).

gruss
      • Gość: robi Re: TAK CZY OWAK, RACJE MAJOM IP: *.eranet.pl 21.07.05, 06:37
        władze nie tlko Bytomia powinny wziąść sie do roboty, Katowic też -brudne
        obsrane przez psy miasto.Samorzadowcy walczą tylko o swoje interesy.
      • Gość: Iwona r Re: TAK CZY OWAK, RACJi nie MAJĄ urzędasy. IP: 217.98.50.* 21.07.05, 07:42
        Tak racje mają ci, którzy twierdzą że w Bytomiu smród, bród, bieda i żadnych
        atrakcji turystycznych . Ze 20-cia lat temu to jeszcze miasto było zadbane i
        czyste. Dbało się jeszcze o poniemieckie kamienice, na skwerach były klomby a w
        piaskownicach piasek, a dla mam ławeczka. Dzisiaj wyburza się poniemieckie
        kamienice( bez ładu i składu bo architekci nie znają ich konstrukcji , mam na
        myśli wypadek na Bolko)Co do biedy to też prawda, nie ma huty nie ma roboty. A
        ławeczki też zniknęły , wycieli je bezrobotni na złom czyli na chleb.Panowie
        uzrędnicy tak bardzo oburzeni skeczem wyjdzcie zza biurek , zjmijcie się
        bezrobociem a smród też zniknie, nie wystarczy nasadzić kwiatków przed urzędem
        miasta.I jeszcze udają święte oburzenie, a fee... urzędasy.
      • Gość: gorol Re: TAK CZY OWAK, RACJE MAJOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:39
        najlepszy ,,Ślązak" Edward Gierek unowocześnił śląskie hutnictwo budując hutę
        KATOWICE.
        Śląskie huty spadkobierców faszyzmu,nacjonalizmu ,amerykańskich kowboii/jak
        mówi najlepsza Ślązaczka Barbara Blida /i zacofania przeznaczył na złom.Teraz
        pijemy te piwo a syn Gierka Adam bawi sie w Brukseli.
    • Gość: BYTOMIANIN Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 07:13
      ONI MAJĄ RACJĘ!!!
      BRUD, smród, ubustwo i wiele takich epitetów NIESTETY.
      KOCHAM TO MIASTO. ALE CO DO CZYSTOŚCI MAM WIELE DO ŻYCZENIA.

NAJWIĘKSZY JEST W MAGISTRACIE TAM URZĘDNICY SAMI SRAJĄ NA STOŁKI!!
    • Gość: Warszawiak Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 07:31
      Potwierdzam to co powiedział ten kabaret . Rzeczywiście w Bytomiu jest smród i
      brud .
      • Gość: pryncypał Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:14
        Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Potwierdzam to co powiedział ten kabaret . Rzeczywiście w Bytomiu jest smród
        i
        > brud .

To warszawiacy zapewne czują sie w Bytomiu jak w domu.
        • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:50
          no, Bytom i Wawa mają wiele wspólnego.
    • Gość: Xvid Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: 213.227.80.* 21.07.05, 08:23
      Uderz w stol a nozyce sie odezwa, moze nie powiedzieli prawdy? Syf okrutny,
      nawet w okolicy rynku masa walacych sie kamienic. Trza czasem wychylic sie z
      zza urzedniczego biurka i przejsc sie po swoim miescie.
    • Gość: Olo Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: 62.233.185.* 21.07.05, 08:56
      naprawde płakać się chce, że tak piękne miasto z historią wygląda jak jakieś
      wielskie slamsy. Kamienice zabite dechami, brud, wieczorem cimno, nawet pasy na
      drogach nie pomalowane i jeżdzi się samochodem po Bytomiu jakoś inaczej,
      bezpańsko. Mam nadzieje, że się mylę, ale jak pomyśle o przyszłości Bytomia, to
      nasuwa mi się skojarzenie z opuszczonymi miastami na zachodzie i obym się
      mylił, bo była by to wielka strata. I pomyśleć, że Bytom ma dłużej prawa
      miejskie niż Kraków...,
      Generalnie z estetyką śląskich miast jest kiepsko, bo brud i burdel wyłazi
      wszędzie, a jest co pokazywać. A co do Gliwic jako najładniejszego miasta GOP,
      to raczej o wiele ciekawsze z dużych miast wydają się Katowice i to
      bezdyskusyjnie. No ale Gliwice mają rynek, a to w Polsce najbardziej porządany
      element miasta :-). Katowice mają kilka razy więcej ciekawej i różnorodnej
      architektury niż Gliwice, no i ten wielkomiejski charakter raczej nie spotykany
      w miastach tej wielkości, ale do zrobienia też jest ogrom, IMO.
    • Gość: wojciech Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:19
      Drogi Panie Przemysławie Jedlecki - autorze artykułu. Dlaczego stara sie Pan
      szukac miejsc atrakcyjnych turystycznie na...wysypisku śmieci? Gdyby Pan
      wjechał do Bytomia od strony Tarnowskich Gór miałby Pan inne zdanie o tym
      pieknym mieście. Fakt, ze masowa eksploatacja wegla i recesja gospodarcza
      <głównie przemysłu wydobywczego i ciężkiego> zrujnowały nasze miasto ale nalezy
      pamietac, ze Bytom kiedys był pięknym miastem. Dzis jest wiele do zrobienia ale
      wystarczy tylko pojechac do Dolomitów<tych w Bytomiu a nie we Włoszech> i
      zobaczyc piekny rezerwat buków<unikatowy>, sztuczny stok narciarski, stare
      kamieniolomy, jaskinie...ale widac, ze wysypisko bardziej Pana pociaga bo Pan
      jest chyba tym klientem biura podróży ze skeczu i marzy Pan o walnięciu brudną
      szmatą z samego rana!
    • Gość: Rozbarski Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: 193.109.212.* 21.07.05, 10:42
      Brud, smród i do tego stałe doniesienia red. Pietraszewskiego o mafii w
      Bytomiu. W 2002 r. mafia współorganizowała wybory samorządowe za wódkę z
      nielegalnej rozlewni. Ostatnio GW donosiła o akcie oskarżenia przeciwko części
      tej bandy.
      Bytomianie mają SLD u władzy od 1994 r., mają rezydentów w Ratuszu, mają
      żołnierzy na ulicach. Żal wszelki.
    • Gość: marianek Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.srkch.prv / 83.238.17.* 21.07.05, 10:45
      może mi jakiś bytomianin wyjaśni gdzie jest dzielnica do której wjechał autor artukułu - (Bytom Krabie), bo ja joko chorzowianin wiem tylko o Bytomiu Karbiu. chyba sie panocki z wybiórczej za bardzo rozfechtowali
      • Gość: Artur Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: 217.8.188.* 21.07.05, 11:10
        Wygląda na to ze jechał okrężną droga z Tarnowskich Gór. Zdjęcie pokazuje jakiś
        nieczynny, prywatny zakład produkcyjny na Karbiu. Zachodze w głowę z kąd facet
        tam sie wzioł. Musiał się naprawde postarać zeby tam zajechać. Posesja ta
        znajduje się jakieś 100 m od ulicy i nie wiem czy mozna z daleka zobaczyć co
        robi człowiek kszatajacy się po tym terenie. Prawda jest że Bytom obecnie nie
        jest najpiekniejszym miastem ale taki materiał mozna równie dobrze zrobić w
        Warszawie, Poznaniu czy w Krakowie zajeżdzając do zapadłych dzielnic. Faktem
        jest jednak że obecna władza tj prezydent Wójcik i jedgo koledzy ( Czubak,
        Wołosz i inni) doprowadzili przez ostatnie lata to miasto do opłakanego stanu.
        Po prostu ci ludzie nie potrafia zarządzać tym miaste. Mam nadzieję że to szie
        jednak zmieni.
      • Gość: omlet Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:02
        Im się w GW zdaje, że znają lepiej język polski i dlatego zawsze poprawiają "w
        Karbiu" na "w Karbie". Ale spoko. Ośmieszają się tylko.
    • Gość: raul Bytom_Gliwice IP: *.chello.pl 21.07.05, 10:52
      Jestem z Gliwic i też uwazam, ze żart o Bytomiu jest nie na miejscu!!!
      • Gość: ktos Re: Bytom_Gliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:52
        najgorsze, ze to nie zart, tylko prawda. w bytomiu nie tylko jest brud, smrod i
        ubostwo, to jeszcze mozna dostac po twarzy stojac spokojnie na ulicy. nie
        polecam tego miasta nikomu. ja w kazdym razie mam tylko zle doswiadczenia z
        bytomiem. i nie chce sie juz wiecej przekonywac jakie to wspaniale miasto.
      • kato28 Re: Bytom_Gliwice 21.07.05, 16:04
        A powszechne dowcipy o Pcimiu czy Kielcach są??
    • Gość: niunia Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.i / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:08
      Do Pana Wojciecha brawo ales Pan pojechal temu redaktorkowi po majtach bo czego
      mozna sie spodziewac jesli przyjezdza sie na wysypisko? Pachnacych kwiatkow?!
      Osbiscie ogladalam ten kabaret a ze jestem z Bytomia poczulam sie urozona, fakt
      Bytom do najpieknieszych miast w Polsce nie nalezy podobnie zreszta jak caly
      slask ale to nie powodu zeby sie z niego publicznie wysmiewac tym bardziej ze
      wlasnie tak ten slask pracowal kiedys na cala polske a teraz wyglada jak
      wyglada
    • Gość: Jaa Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.07.05, 12:56
      Prawde powiedzieli wiec o co sie czepiacie. Wystarczy zejsc z glownej ulicy aby
      sie przekonac jak tam lest naprawde.
      (Mieszkam niedaleko Bytomiaa kiedys tam pracowalem).
    • settembrini Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach 21.07.05, 12:57
      "Tłumaczy (menedzer kabaretu) , że kabaret do skeczu potrzebował miasta, które
      w ogóle nie kojarzy się z turystyką. - Nikt chyba nie pomyśli, by jechać do
      Bytomia na urlop"

tak jakby do zielonej gory, z ktorej pochodzi kabaret, ktos jezdzil na urlop.
      przeciez tam nawet przyzwoitego hotelu nie ma.

"Janusz Rewers, menedżer i członek kabaretu Ciach, mówi, że kabaret to sztuka,
      która opiera się na stereotypach. - Niestety, stereotyp Śląska jest taki, a nie
      inny."

nie jest sztuka dzialalnosc opierajaca sie na powielaniu i utrwalaniu
      stereotypow, jakichkolwiek. tak wiec ci panowie niech sobie nie poprawiaja
      humoru tym, ze swoje oklepne wyglupy moga nazwac dzialalnoscia artystyczna, bo
      taka po prostu nie jest.
      ponadto ten kabarecik moglby zmienic w koncu program, bo ten numer z biurem
      podrozy ma juz brode, dosyc pokazna.
      • Gość: ja cie pędzę Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:05
        settembrini napisał:

> (...)ponadto ten kabarecik moglby zmienic w koncu program, bo ten numer z
        > biurem podrozy ma juz brode, dosyc pokazna.

Widziałem bodaj z 8 razy (nick też wiele tłumaczy)
        • settembrini Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach 21.07.05, 13:10
          > > (...)ponadto ten kabarecik moglby zmienic w koncu program, bo ten numer z
          > > biurem podrozy ma juz brode, dosyc pokazna.
          >
          > Widziałem bodaj z 8 razy (nick też wiele tłumaczy)

rozumiem, ze ich skecz widziales osmiokrotnie, ale co tlumaczy nick?
          • Gość: ja cie pędzę Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:15
            Ten niby zblazowany życiem nuworysz co to do tej agencji przylazł własnie
            takim okrzykiem (ja cie pędzę!) wyrażał swój egzaltowany entuzjazm na niewygody
            wyjazdu do Bytómia...

PS. Mogło trafić na k a ż d e inne śląskie/zagłebiowskie miasto,
            pozdro Set:)
            • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:56
              też widziałem tern skecz w naszej "wspaniałej" telewizji kilka razy - zrówno
              wersje z Bytomiem jak i Gliwicami.
              Co do brzydoty Bytomia, to za taki stan rajców powinno się kopnąć w d...ska,
              Bytom ma potencjał, kamienice wspaniałe, dolomity i kolejka wąskotorowa mogłyby
              przyciągać tu turystów i bezrobocie byłoby mniejsze.....
              ale trzeba wszystko wyremontować, a na Ślasku jest to niewykonalne...
              • ssampo Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach 21.07.05, 15:04
                zamiast się oburzać lepiej się zastanowić dlaczego kabaret wybrał akurat Bytom
                do swojego skeczu. a miasto powinno sie uderzyć w piersi i powiedziec
                rzeczywiscie tu tak jest, a poza tym to co moze być atrakcją nie jest wogole
                promowane, no i potem taki jest obraz miasta. a jak ktoś nie wierzy to niech
                sobie pozwiedza Bobrek, Karb, Pogoda, Miechowice, ulice Alojzjanów,
                Siemianowicka, Kołątaja i masa innych gdzie strach chodzić nawet w ciągu dnia.
              • Gość: Ania Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:11
                choćby jeden przykład na to że w Bytomiu tylko kopalnie ... www.dsd.pl - gdyby
                wywiezc tam tych kabareciarzy z opaska na oczach zeby nie wiedzieli gdzie jada
                ciekawe czy dalej podtrzymywali by teze o Bytomiu !!!!
                • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:37
                  powtórzę to co napisałem - wyremontowa ć Bytom, a stanie się atrakcją
                  turystyczną pełną knajp, imprez itp.
                  To mogłoby być piękne miasto - jest chlew skazany na zagładę.

Ładniej jest w Chorzowie, zadbanie, miło i ta gwara na każdym kroku, piekna
                  sprawa!
    • michi3 Zielona Gora to tez Slask 21.07.05, 15:30
      ...moze i Slask Dolny ale co prawda to prawda. Pewnie nawet sami kabareciarze
      tego nie wiedza. A do do Bytomia to wg mnie wlasnie on jest najpiekniejszym
      miastem aglomeracji gornoslaskiej. Niestety trzeba przyznac ze jest on tez
      jednym z najbardziej zrujnowanych i zaniedbanych miast i serce peka
      przechadzajac sie po nim.
      • Gość: Zenon Re: Zielona Gora to tez Slask IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 17:13
        Zielona Góra to Ziemia Lubuska ofermo.
    • Gość: byt BO W BYTOMIU JEST BRUD I UBOSTWO IP: *.chello.pl 21.07.05, 15:33
      co z tego ze jest dolina sportowa Dolomity, raz do roku konferencja tanca
      wspołczesnego jak sa brzydkie brudne kamienice z ohydnymi smierdzacymi
      podworkami,śmieci, jest szaro mało atrakcyjnie i w dodatku zycie umiera w tym
      miescie o 21.
      pewnie tak jest w wielu innych miastach w Polsce Bytom nie jest w tym
      oryginalny, ale robienie z tego miasta miasta przyjaznego turystom to
      przesada.Nic dziwnego ze sie w Bytomiu nic nie zmienia na lepsze skoro władza
      jest tak bardzo z siebie zadowolona i uwaza ze Bytom to atrakcyjne dla turystow
      miasto...mieszkam w tym miescie od urodzenia mam 29 lat, czesto spaceruje po
      nim z psem, zima jest najgorzej bo wtedy znika zielen jedyna rzecz ktora ozywia
      to miasto
    • kato28 Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach 21.07.05, 15:48
      Panie Smętek. A pojechałby Pan do Bytomia na urlop??:-)
      • Gość: rumun:) Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.07.05, 16:22
        Witajcie! 20 lat mieszkałem w Bytomiu a dziś mieszkam w... Zielonej Górze.
        Kabaret to moja pasja! Kochani! Nie dajcie się manipulować ani pismakom, ani
        polityczynom! Skecz nie jest o Bytomiu. A już napewno nie o Bytomianach. Czy to
        dobry skecz, czy dobry kabaret to temat na inną dyskusję. A Bytomia żal...
        Urzędasy uczą się gadać i zwalać winę a nie uczciwie pracowac. W zielonej mamy
        te same problemy... Pozdrawiam:)
    • Gość: Heinz Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:23
      Jacys kolesie, ktorzy dla pieniedzy robia z siebie pajacow, opowiadaja jakies
      androny i ludzie sie podniecaja. Podstawy by twierdzic, ze Bytom do przyjaznych
      wizualnie miast nie nalezy, sa jak najbardziej. Podobnie jak w przypadku
      WIĘKSZOŚCI polskich miast, co oczywiscie nie usprawiedliwia Bytomia. Moze
      wlodarze tego miasta powinni wziac przyklad z Kattowitz i na przestrzeni kilku
      najblizszych lat zainwestowac kilkadziesiat milionow w odrestaurowanie elewacji
      kilkudziesieciu kamienic.
    • Gość: Dyziojr Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.akk.net.pl 21.07.05, 17:05
      Cytuję: " Jacek Wicherski, rzecznik magistratu wzdycha: - Robi się przykro gdy
      słyszymy takie rzeczy (...) żart jest prymitywny (...) w mieście są Opera
      Śląska, Dolomity Sportowa Dolina, Muzeum Górnośląskie i odbywa się Konferencja
      Tańca Współczesnego. Pan rzecznik chyba sobie kpi powołując się na Operę która
      jedynie dzięki sile woli swojego Dyrektora działa jeszcze w tym mieście, że nie
      wspomnę o pomocy Wielkich w przeszłości związanych z Operą artystów. Dolomity
      będące inicjatywą prywatną i nie mającą z Urzędem Miasta nic wspólnego, poza
      działaniem na terenie gminy Bytom i ŚTT i Konferencja, dzieło Pana Jacka
      Łumińskiego, czy Pan rzecznik zapomniał już że kilka lat temu Teatrowi groziło
      zamknięcie z powodu niechęci miasta do partycypowania w kosztach działania
      Teatru, kpina. A prawda Panie rzeczniku jest taka. Miasto to umiera, nie jest
      to niestety szybka śmierć lecz wieloletnie konanie w bólach. Winni są
      mieszkańcy i rządzący. Wielu mieszkańców nie czuje się związanych z tym miastem
      i jest im obojętny jego los. Co najgorsze więcej złego spotyka to miasto od
      jego własnych mieszkańców niż osób z zewnątrz. To mieszkańcy sprzedają to
      miasto na skupach złomu, dewastują mienie. A rządzący nie roią nic. Kocham to
      miasto ale tak niestety JEST!!!!
      • Gość: Jorg Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.interpc.pl 21.07.05, 19:22
        Nikt nawet nie wspomni o działalności rabunkowej miasta przez p.
        Paczoche,przeciez nie można zapomnieć że za jego prezydentury zrójnowano te
        miasto, nie chcę wymieniać innych nazwisk którzy do dzisiaj ślizgają sie po
        stanowiskach jak piskorze,byle tylko przy władzy To pan były prezydent
        zlikwidował hutę Zygmunt,Bobrek,doprowadził do zagłady ZNTK,
        Elektrownie(obie)oraz za pana Paczoche zaczęto rozbudowywać administracje
        łacznie z Pośrednictwem Pracy gdzie średnia płacy wynosi 3,023,80 zł a ludzie
        którzy chcą zdobyć prace załatwiają za łapówki.Jestem mieszkańcem Tarnowskich
        Gór skonżyłem w Bytomiu szkołę średnią a po studiach pracowałem w Bytomiu aż do
        emerytury(nabyłem prawa w 2004) i musze przyznać Ze BYTOM umiera łącznie z jego
        mieszkańcamiWystarczy sprawdzić nekrologi Umierają ludzie młodsi ode mnie bo już
        50 roczniki .Władza i tak nic nie będzie robiła bo faktycznie pracują w Bytomiu
        a mieszkają w BESKIDACH można to w prosty sposób sprawdzić ,ale to nie moja
        działka.Pozdrawiam wszystkich mieszkańców i życzę powodzenia i mądrego wyboru
        nowych władz.
    • Gość: Tommy Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.h.pppool.de 21.07.05, 19:31
      Napewno jakes gorole
    • Gość: miki Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.05, 21:10
      Z całym szacunkiem, ale brud i syf jest w Bytomiu jak szlag. W Gliwicch zresztą
      niewiele lepiej czy innym śląskim mieście. Ale Bytom zdecydowanie przoduje.
      • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:43
        ładne śląskie miasta, zadbane, miłe...
        to:
        Żory,
        Rybnik,
        Chorzów (centrum).
        Pozostałe znane mi (Gliwice, Bytom, Katowice, Wodzisław, Tychy, Jastrzębie) to
        syf.
        • Gość: m Re: Obciach w Bytomiu po występie kabaretu Ciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:49
          ładne w sensie zadbane, przyjazne, takim miastem są Żory i inne wymienione,
          Bytom mógłby być najpiękniejszym śląskim miastem, ale jest syfiasty, Katowice
          nie mają szansy stać się ładne (brak rynku i niemoc ogólna), ale posprzątanie
          i wyremontowanie wiele by pomogło, niestety wygląda na to, że poza snami typu
          czysta Rawa i inne brednie nie są w stanie nic "wystrugać".
          Katowice, Bytom i Gliwice powinny siść na korepetycje do Żor i Rybnika, ale
          także do Chorzowa, gdzie jest ten przyjemny deptak....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka