Gość: m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:36 Bród, smród, to nie tylko Bytom! To także: Katowice (oczywiście), Gliwice (jednak), Jastrzębie, Wodzisław, Orzesze, Łaziska etc.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gambrinus Odczarować Bytom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 06:11 Jestem Ślązakiem, choć nie mieszkam w Bytomiu. Szczerze powiedziawszy skecz kabaretu Ciach mnie samego uraził. Staram się dostrzegać walory i historyczną spuściznę tego miasta. Wiem jednak, że wśród moich znajomych jestem w tej kwestii osamotniony. Ich niestety nie przekona ani opera, ani festiwal tańca, ani nawet bardzo dobry jazz club w tym mieście. Bytom będzie im się kojarzył ze smrodem, brudem, przestępczością itd. Swoją drogą sami zapracowaliśmy na złą renomę śląskich miast. Najgorszą reklamę robi nam kabaret "Rak", który kreuje wizerunek regionu, w którym mieszkają same ciemniaki z gruby. Znam wielu wspaniałych, mądrych ludzi z Bytomia, którzy starają się swoją pracą, w jakiś sposob odczarować to miasto. Jak widać jeszcze wiele przed nimi do zrobienia. Oczywiście przed urzędnikami też. Odpowiedz Link Zgłoś