Gość: mesco IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.01, 17:34 www.oberschlesien.de kliknij ta ´kiczowata mape wejdz na forum pierony na dole po lewej i napisz tam co o nich myslisz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mario2 Re: precz ze slazakami 06.06.01, 19:45 Moge jedynie na podstawie lektury Twoich paszkwilanckich wypowiedzi, tudziez ziejacego z nich jadu wypowiedziec sie na Twoj temat. I nie beda to pochlebne opinie. A moze masz znow ochote na prowokacje. Stoje gotowy. Jednak przestrzegam przed czcza retoryka. Miast tego proponuje szpady , szyble lub pistolety Mario Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: 62.132.9.* 06.06.01, 19:46 mesco, ale jestes langweilig!!!! - w kolko to samo...... wez zrob cos wielkiego dla swoich ideii.. ale naprawde wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonner Re: precz ze slazakami IP: *.proxy.aol.com 07.06.01, 20:13 Gość portalu: Erich napisał(a): > mesco, ale jestes langweilig!!!! - w kolko to samo...... wez zrob cos wielkieg > o dla swoich ideii.. ale > naprawde wielkiego On to wlasnie robi, on sobie robi WIELKIE JAJA pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: *.pppool.de 07.06.01, 20:17 Gość portalu: bonner napisał(a): > On to wlasnie robi, on sobie robi WIELKIE JAJA > pzdr popros go o adres, beda wieksze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: 62.132.9.* 06.06.01, 19:48 sluchaj mesco (ale on nie slucha...), dlaczego tak nienawidzisz tych slazakow? miales z nimi problemy? opowiedz troche. Moze ktorys z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: precz ze slazakami IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 07.06.01, 09:13 te mesco jest b. nudne, zazdrosci Slazakom "kartek G" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: o stronie... IP: 195.116.201.* 07.06.01, 10:05 Mam pytanie? Dlaczego strona jest w języku niemieckim a nie po śląsku? Skoro Ślązacy uważają się za osobny naród? Na marginesie: pozdrawiam mario2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: o stronie... IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 07.06.01, 12:50 inteligentni ludzie znaja pare jezykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: o stronie... IP: *.matrix.pl 07.06.01, 12:55 To znasz w takim razie flamandzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: o stronie... IP: *.stg.tli.de 07.06.01, 20:12 oh Warschau dlaczego te osobiste napascie? czyzby dlatego iz zburzylem twoj poglad na swiat? po co mi flamandzki? te ktore znam i ktorych sie teraz ucze wystarcza mi w zupelnosci na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.01, 12:25 Bo Narod Slonski je cztyrojynzyczny . Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.01, 15:05 mesco kannte mal flämisch. Ik konde geel good nederlands praten, als ik an enn nederlandcursus po de universiteit heb deelgenomen. jezyka flamandzkiego nie ma - jest niderlandzki. Flamandzki jest dialektem. Uczylem sie kiedys niderlandzkiego na kursie na uni przez dwa lata, ale malo co pamietam. Studenci pochodzacy ze Slaska nie mówili po niderlandzku. Wiem to na pewno! A uwaga co do stron www.oberschlesien.de jest bardzo dobra - strony sa po niemiecku - a slazactwo wyzywa sie tu po polsku - czyli w jezyku obcych najezdzców! i przesladowców! W jakim celu? Zaloócie sobie tam na oberschlesien forum Kattowitz Schwientochlowitz Ruda Slaska Hitlersee Auschwitz te ostatnie dwie miejscowosci sa liscie na tymze to forum oberschlesien. Odpowiedz webmastera byla taka, ze to dla orientacji dla tych którzy sie tam urodzili i maja polskie nazwy wpisane do dowodu . Szczególnie Auschwitz bardzo pasuje do tego! Moi niemieccy znajomi byli przerazeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: 62.132.9.* 07.06.01, 16:50 mesco, czy ty sie nie poprawisz? zobacz sobie pod: W Polsce nadal swietuje sie pamiec mordercow Powstan Slaskich (418) na ../INFORMACJE pod Re: POLSKA ojczyzna wszystkich Polaków adres: *.dip.t-dialin.net Gość portalu: mesco 15-05-2001, 15:15:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.01, 19:34 jestem sobie wierny. To musisz mi przyznac... Tego wy slonzaki nie znacie. Wiernosc jest dla was obca......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: *.pppool.de 07.06.01, 19:37 czekej, nie mowiles kiedys, ze tez jestes slonzokiem????! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: precz ze slazakami IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 10:10 Gość portalu: mesco napisał(a): > jestem sobie wierny. To musisz mi przyznac... Tego wy slonzaki nie znacie. > Wiernosc jest dla was obca......... Co oznacza twoja wiernosc ??? to dlaczego nie siedzisz w twojej ukochanej ojczyznie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 10:32 Ale wy jesteście pokręceni lubicie to gówno babrać babrać babrać sie w tym , takimi gatkami zaśmiecacie to forum,LUDZIE IGNORUJCIE IDIOTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.01, 10:58 Suchej no Grzegorzu . Ty komus wiecznie cos zarzucosz (i to bez racji) . Musisz sie nauczyc rozrozniac miyndzy tym co pocisko mesco a normalnymi wypowiedziami . A kultury tysz sie trocha naucz . Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: precz ze slazakami IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:07 Grzegorz nie unikaj ciekawych tematów. Możesz się przy okazji cos nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 12:28 Masz a raczej macie rację lepiej jałowo dyskutowa niż bic się po pyskach ale sam tytuł jest głupi.Czego moge sie z takiej dyskusji dowiedzieć ,że są ludzie co mają chorobliwe lęki ,urojenia,paranoje a cholera z nimi niech sie leczą .Głupie słowa łatwo zdobywaja posłuch i komu i czemu to ma służyć? No chyba ,że w ten sposób leczą swoje kompleksy ludzie niskiej samoakceptacji i poczuciu własnej wartości. MIŁEGO WEEKENDU P.s. Bądzcie bardziej życzliwi dla Ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.01, 12:31 Chyba myslisz o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: precz ze slazakami IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 08.06.01, 12:30 albo swiatopoglond lo 180 stopni wykryncic, cego zyca wszystkym "Gorolom", bo im pryndzy spadnom z tego lichtarza na ftory sami wlezli tym lepi do nich i do wszyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.01, 12:33 wysiedlic ich na: Antarktyde Madagaskar Argentyna Chile Australia Uganda Ruanda co myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 13:00 To sie robi zabawne.Im dłużej czytam wasze wypociny tym bardziej mi was żal A to silenie sie na Śląska składnie zdania he he he politowania godne .Mam nadzieję ,że za pare lat takie egzemplarze jak wy będa pokazywane na zmianę w Sosnowieckim Egzotarium i Chorzowskim ZOO. Obiecuję przynieść wam po bananie.Piwa nie pijcie bo wam szkodzi.Zostawcie ten napój dla prawdziwych Mężczyzn.O albo na kolejnej światowej wystawie pokażą takie matuzalemy jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.01, 13:07 Jo Ci juz roz pedziol . take teksty to se mozesz ze mesco pociskac Pyrsk´! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan do mesco IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 14:24 znowu piszesz swoim jezykiem ..... ale tak swoja droga to odwiedziłbym chile czekam na propozycję od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: do mesco IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 14:34 Gość portalu: Jan napisał(a): > znowu piszesz swoim jezykiem ..... > ale tak swoja droga to odwiedziłbym chile czekam na propozycję od ciebie Chile Aliende czy Pchinotcheta co ci jest bliższe a może autochtonów Indian ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: precz ze slazakami IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 14:27 Politowac to sie można nad twoją znajomoscią sprawy. A z tymi bananmi to niezły pomysł skąd u ciebie taka dobroduszność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 14:38 Gość portalu: Jan napisał(a): > Politowac to sie można nad twoją znajomoscią sprawy. A z tymi bananmi to niezły > > pomysł skąd u ciebie taka dobroduszność ? Skoro jestes dobrze poinformowny to mi powiedz coś konkretnego ale bez bleble ble szowinistycznego. A za komplement dobroduszności szczere dzięki.A może i tobie się marzy Balkanizacja nastrojów w naszej części Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.01, 15:04 jedank Antarktyda! bo skrzekotanie pingwinów jest bardzo podobne do gwary slaskiej. Takze i warunki zycia sa zblizone do tych np. na Opolszczyznie (ciezka zima, krótkie lato). Duzo zimie jest tam do wziecia i do zagospodarowania! A slazacy sa przeciez pracowici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, sami tak pisza i nabija sie z innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erich Re: precz ze slazakami IP: 62.132.9.* 08.06.01, 15:22 znalazles w koncu ta flage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: precz ze slazakami IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 08.06.01, 17:04 ty nie wiesz ( bos mlody) skad sie balkanizacja wziela otoz przyszli jedni i powiedzeli my jestemy lepsi madrzejsi od innych i musicie nas od teraz sluchac slyszales to juz kiedys? bo ja tak. i od tego sie zaczelo aze bylo duszone pokrywka to tylko kwestia czsu az zaczelo kipiec. mam nadzieje ze cie ta historia czegos nauczyla i nie zgrywaj madrali (bo ty umiesz ladnie mowic a inni nie) bo Europa reginow to nie tylko miliardy euro ktore przyjada w wagonach, ale tez troszeczke czegos innego, a co do bananow to powinienes wiedziec ze przemysl polski to wlasnie taka malpa, zatrybiles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 12:29 Gość portalu: andy napisał(a): > ty nie wiesz ( bos mlody) skad sie balkanizacja wziela otoz przyszli jedni i > powiedzeli my jestemy lepsi madrzejsi od innych i musicie nas od teraz sluchac > slyszales to juz kiedys? bo ja tak. > i od tego sie zaczelo aze bylo duszone pokrywka to tylko kwestia czsu az > zaczelo kipiec. mam nadzieje ze cie ta historia czegos nauczyla i nie zgrywaj > madrali (bo ty umiesz ladnie mowic a inni nie) bo Europa reginow to nie tylko > miliardy euro ktore przyjada w wagonach, ale tez troszeczke czegos innego, > a co do bananow to powinienes wiedziec ze przemysl polski to wlasnie taka > malpa, zatrybiles? Trybię trybię tylko czegoś nierozumię ? Skoro na tej samej ziemi żyją różni ludzie i jedni mówią o Haimacie,inni o Śląsku jeszcze inni o Polsce itp co kto woli Ale wszyscy są obywatelami jednego państwa POLSKI to przecierz to jest dobro i wartość nadrzędna bez dyskusyjna.Nie mam nic przeciwko różnicą kulturowym bo z tego można się tylko uczyć i korzystać obustronnie ,przeszkadza mi tylko styl i rewanżystowska retoryka take bezkompromisowe pojmowanie histori przymilczanie segregacja wygodnych dla swoich teori faktów,(tez niejednokrotnie samego siebie na tym ptrzyłapuję)Dlatego apeluję więcej tolerancji,rzeczowości ,przebaczenia lepiej coś wspólnie robić niż rozgrzebywać i jatrzyc stare rany.Gdzieś to slyszałem""PAMIĘĆ I PRZEBACZENIE"" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: precz ze slazakami IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 11.06.01, 12:40 tylko ze drudzy sa obywatelami 3 kategorii a poza tym masz oczywiscie 100% racji, w moich wypowiedziach nie ma ani grama nienawisci do nikogo , ja mowie tylko ze PRL to wielkie G..... a wiekszosc Polakow to tacy katolicy od niedzielnej mszy i nic wiecej, tak interpretujacy historie tak, aby to co zrobila PRL na Slasku bylo "czysciutkie i bielutkie" bez brudnych raczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 13:28 PRL.......byleby po jesiennych wyborach ta holera niewróciła co niestety się zapowiada.Ich bałamutne gadki doprowadzają właśnie do rozmywania rzeczywistości. Każdorazowo wyciągają ''trupa z szafy'' (nacjonalizm,ziomkostwa, wczasy z FWP) i tym podobne pierdoły w kosekwencji zawsze są przy władzy.Jest prawdą ,że komuchy są nieodrodnymi synami propagandy Gebelsowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.01, 18:52 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > > prawdą ,że komuchy są nieodrodnymi synami propagandy Gebelsowskiej. sam juz po rozmowach z tym andy ulegles propagandzie goebbelsowskiej i przjales jego schematy myslowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 08:19 Gość portalu: mesco napisał(a): > Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > > > > prawdą ,że komuchy są nieodrodnymi synami propagandy Gebelsowskiej. > > sam juz po rozmowach z tym andy ulegles propagandzie goebbelsowskiej i przjales > > jego schematy myslowe mesco powiedz chociaż raz coś konkretnego na temat a ty znowu ogólniki daj przykład ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: precz ze slazakami IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.01, 18:12 nie musze dawac zadnych przykladów. Sam fakt istnienia slazactwa jest przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: precz ze slazakami IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 13:37 Jak masz czas na pogawędke to może zmienimy temat przewodni bo hasło precz... jest bardzo głupie i prowokacyjne.może zaczniemy tak? Śląsk.... Odpowiedz Link Zgłoś