gosiunia333 02.09.05, 12:55 chciałabym poznac Wasze zdanie na temat dzielnic Katowic, ktora wg Was jest najlepsza i dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: v Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: 83.238.168.* 02.09.05, 13:29 gosiunia333 napisała: > chciałabym poznac Wasze zdanie na temat dzielnic Katowic, ktora wg Was jest > najlepsza i dlaczego ? A jakich mierników uzywać do tego porównania? Zamożność mieszkańców, ilość bezrobotnych, metrów kwadratowych nowego bruku, odległość od Śródmieścia czy ilość obiektów kultury, kościołów, parków, uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiunia333 Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:10 jakich chesz, kryteria wg ktorych Ty oceniasz sobie najlepsza dzielnice Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Najlepsza dzielnica Katowic 02.09.05, 15:03 wedlug moich kryteriow? wobec tego najlepsza dzielnica jest ta, w ktorej ja mieszkam. wybor ten uzasadniam najmniejsza odlegloscia do mnie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Najlepsza dzielnica Katowic? KOSZUTKA!!! 02.09.05, 15:29 Szczególy na :forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32345 KOSZUTKA - Najlepszy adres ;)) Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER zaleze IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.05, 22:28 bo tam kazda brama moczem smierdzi, zlomiarze kradna monstrancje z kosciolow, 90% mieszkancow jest bez pracy (reszta to starcy i dzieci i kalecy). no i na ulicach jest cichutko, o 19-tej jak podczas wojny, wyjdziesz z domu na spacer i zywy nie wrocisz. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini jesli nie masz nic ciekawego ani chocby zabawnego 02.09.05, 22:53 do przekazania, to najlepiej milcz. lepiej milczec i podtrzymywac nadzieje o swej inteligencji, niz rozwiac wszelkie zludzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: jesli nie masz nic ciekawego ani chocby zabaw IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.05, 23:18 Wenn die Sonne der Kultur niedrig steht, werfen selbst Zwerge einen Schatten! gruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkus Re: zaleze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:07 Bdury pleciesz. Z krową na łby się zaminiłeeś - z tą niemiecką porowatą Milką..Puste w środku.. hehehe Dziwne, że na parkingu Cinema CIty miejsc nie ma... i pomyśleć, że to Załęże... no coś takiego. "puknijj się pan w łeb" (krowsko-niemiecki oczywiście) ------------------ Jeszcze nie NIemiec a już niepolak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Tauzen!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 23:54 Bliskość parku, mnóstwo zieleni, dość bezpiecznie, doskonała komunikacja, niezła (szeroko pojęta)infrastruktura. Ocena oczywiście całkowicie subiektywna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: Tauzen!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.05, 20:11 pamientom jak sie gorole na "tausend" wprowadzali to musieli pieszo na 15 pientro chodzic, bo jak krowy i swinie do wind wpychali i sie liny urywaly. na balkonach do dzisioj kury chodujom. "tausend" to twor komunistycznej polityki zpolszczania slazka, slonzoki musieli (i muszom do dzisioj) sie we einzlach colkimi rodzinami gniesc, a gorolom wiezowce budowali. ale lepi mieszkac ciasno we familoku jak we zbiorowisku goroli ze wszyskich stron polski, w kerym zoden zodnego niezno. "tausenda" i "gwiozdy" trzeba by ze ziemiom zrownac i postawic na ich miejcu ladne osiedla domkow jednorodzinnych, domkow szeregowych (familokow) czy tez blizniajow. niemcy pokolei rozbierajom wszystkie osiedla betonowe i gospodarujom terenem jak juz wyzej wymienilem, w resztkach stojacych jeszcze betoniakow nie mieszka juz zaden niemiec, tylko penerzy, brudasy, ruscy i polacy. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Najlepsza dzielnica Katowic 04.09.05, 00:01 gosiunia333 napisała: > chciałabym poznac Wasze zdanie na temat dzielnic Katowic, ktora wg Was jest > najlepsza i dlaczego ? a zanim sie podziele spostrzez`eniami z toba, mo`glbym wiedziec` po co ci to jest potrzebne?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 21:26 Najlepsza dzielnica to Gischewald!! Z historią starą i tą nowszą. Poza tym jest jak z bajki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: settembrini Zauynze je git!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:22 Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Najlepsza dzielnica Katowic 09.09.05, 23:46 Gość portalu: agusia napisał(a): > Najlepsza dzielnica to Gischewald!! Z historią starą i tą nowszą. > Poza tym jest jak z bajki:)))) i co z tego?, dostajesz gensiej sko`rki piszac tylko o tym czy tez` masz powaz`niejsze konkluzje na ten temat?, Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Najlepsza dzielnica Katowic 04.09.05, 23:10 Oczywiście, ze koszutka:D Blisko centrum a zarazem ciszej, spokojniej (komisariat blisko), osiedlowe ploty można pozbierac pod sklepem. Mamy stadion do popijaw, blisko do parku, jeszcze bliżej bedzie do Tesco za jakis czas. Spodek o rzut beretem. Dobra komunikacja, fajne sklepy i nie złe imprezy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:13 gdzie te imprezy? bo barow to na koszutce ze swieca szukac. no chyba, ze masz na mysli domowki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Najlepsza dzielnica Katowic 05.09.05, 17:18 Wlasnie, gdzie te imprezy? ;) Pzdr, SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adik Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:03 Oczywiście że Ligota albo Podlesie...Tam mieszkaja najbogatsi mieszkancy, np. w Ligocie jest Akademia Medyczna, Park, Basen, znane studenckie knajpy, przestepczosci prawie nie ma (chyba ze na osiedlach mieszkaniowych), ziemia w Ligocie jest najdrozsza na całym Sląsku...itp, itd:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszutka,proste Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:25 W miarę cicho(poza Korfantego,gdzie przyszło mi mieszkać) , zielono , bezpiecznie w opór,czasem za bardzo nawet spisują , co do barów to City Rock ,Amader , Spodek , 13tka .no i do centrum 5 minut!a w nocy tramwaje co chwila do domu zawiozą. co do przedmówcy to ma rację - Podlesie jest najlepszą dzielnicą,tyle że Mikołowa a nie Katowic , bo stamtąd to nawet samochodem do cntr się długo jedzie.a Ligota ma dwa minusy - pierwszy to getto Słupska , drugi to zupełna izolacja od reszty miast po godzinie 22. Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Najlepsza dzielnica Katowic 05.09.05, 18:51 Wniosek z tego taki że Koszutka jest super, dla mlodych ludzi miejsce niemal idealne a jak wiadomo idealow nie ma! Pozdrawiam, SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:41 O co chodzi z tym gettem na ul. Słupskiej bo sie usmialem?? wytlumacz?;) To mała ulica gdzie czesc ludzi jest raczej biednych a reszta to starcy ale co to ma do Getta? W Ligocie nie ma ludzi biednych nawet w blokach na Zadolu mieszkaja bogaci(znam wlasciciela salonu samochodowego):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koszutka,proste Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:21 Z tym ligockim bogactwem to przegiąłeś,nawet na Brynowie zdarzają się ubodzy i niezamożni,a porównania nie ma co przeprowadzać nawet. ale co do getto Słupska - ludzie spoza Ligoty na ten duży budynek na Słupskiej z wielkim podwórkiem i kilkoma wjazdami mówią getto , ponieważ mieszkańcy i klimat jest tam jak w getcie,kto zaopatrywał się w palenie tamże to wie o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Najlepsza dzielnica Katowic 07.09.05, 23:03 Ligota najdrższa dzielnica??? Matko, stary skąd ty się urwałes??? uhaaa lala ale się uśmiałam. No i co, że na zadolu mieszka własciciel salonu, na każdej dzielnicy sie takowy znajdzie. hhahahahaha:P Co do koszutki...imprezy...nie legale na pobliskich ławkach w parku, na tym zdezelowanym stadionie, na majzlu czasem, w 13stce fajnie posiedziec, bo amader za drogi a wiking to speluna. Ahm i Alpy:) Kto mieszka tu to zrozumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER trzeba ja najpierw zbudowac IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.05, 20:32 tenduje do dzielnicy DAB, ale w roku ok 2015 jak bedzie nowe centrum gotowe. z jednej strony park, wesole miasteczko, stadion, zoo, a z drugiej nowe centrum "silesier center" kina, baseny, wszystko dla bogatych i wyksztalconych mlodych ludzi pracujacych w tamtejszych bankach i biurach. a i moze debianie beda mogli biura sprzatac, szyby myc, wiecej gazet na skrzyzowaniach sprzedawac, no i moze pare latopow podwedzic :). gruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: trzeba ja najpierw zbudowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 11:05 Oberschlesier, halt Maul! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: trzeba ja najpierw zbudowac IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.05, 22:59 anton, das heisst "halt`s Maul" oder "halte das Maul" und nicht "halt, Maul" du Arschgesicht. gruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivka Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:47 Aktualnie chyba najbogatszą dzielnicą jesli chodzi o mieszkanców jest Zarzecze. Zreszta tam to sa Wille i rezydencje ludzi przesadnie bogatych bo domy z basenami po kilka milionów złotych nie sa dostepne dla "zwyklych" bogaczy:) Potem jest Brynów, Ligota Ochojec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olisad Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:55 madzialenka82 troche dziwne ze smiejesz sie z Ligoty a zachwalasz Koszutke:)) Tam to faktycznie tak jak piszesz wiocha, wszyscy pija bełty na ławkach itp. W Ligocie tez jest kilku takich (raczej ci sami wszystkim znani osobnicy) ale wiekszosc to fajni ludzie. Ciekawe czy u was mieszka chodz jeden taki własciciel Salonu :D Wystarczy sie przejaechac po taki osiedlu i zobaczyc samochody np. a potem pojechac na Koszutke;) Wiadome bogaczy nie ma na osiedlach ale jest różnica widoczna gołym okiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: 62.233.185.* 08.09.05, 22:00 no faktycznie właściciel salonu, to jest nie lada persona i jeszcze w bloku mieszka! Chłopie z choinki się urwałeś? sam sobie jedź i porównuj samochody na osiedlach. A jepowców też możesz zapoznawać tu i tam i wyciągaj sobie wnioski która dzielnica atrakcyjniejsza. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bonarossa czeka ją coś w tym rodzaju 08.09.05, 23:33 bieda do potęgi n www.fotka.eportal.pl/index.php?pod_kat=27&id=9185 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:41 No nie dowierzam, że nikt nie zgłosił 1000- lecia. Chociaż tam nie mieszkam, wiem że jest to najlepsza dzielnica Katowic dla spokojnych ludzi, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanka Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:11 Nie sądzę, by 1000- lecie było najlepszą dzielnicą. Jak dla mnie tam jest za dużo mieszkańców na za małej powierzchni, zbyt duża anonimowość, zbyt blisko (choć Park to niwątpliwa zaleta) stadionu i za dużo szalikowców. To wszystko przemiawia na niekorzyść tego miejsca. Polecam bardzo bezpieczne, bardzo ładne, bardzo zielone i bardzo drogie Ptasie Osiedle. Fajnie by sie tam mieszkało, snobistycznie ale nie mozna miec wszystkiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:00 1000 lecie he he;))) jasne chyba najgorsza(bez urazy) no i jeszce paderewa tam to juz strach mieszkac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:03 he, he, olo, bez urazy 1000-lecia jest OK!!!!! Paderwa może się schować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:08 Paderewa moze i tak ale jest kilka znacznie fajniejszych:) 1000 ma ten plus ze jest blisko do parku. JA bym obstawiał Piotrowice i rejony Kostuchny..niby zadupie troche ale spox:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:15 olo, ty znasz Kostuchnę, hę? byś tego nie powiedział:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: averde Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: 62.29.136.* 09.09.05, 13:11 DUZYMI LITERAMI WPISUJE: KOSZUTKA!!! zielono, cicho, spokojnie - a do centrum tuż tuż;) - czego chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Najlepsza dzielnica Katowic 10.09.05, 09:27 A tu nie chodzi o bogactwo!! Akurat nie należe do elity elit, nie spie na kasie. Nie bawi mnie udawanie snoba. Ligoty nienawidze z kilku powodów, zadola szczególnie. Dla mnie to koniec świata. Ważne by było blisko do centrum, spokojne, dobry środek komunikacji i zielono. Nie obchodzi mnie kto mieszka obok mnie az tak by to stanowiło wyznacznik o najlepszej dzielnicy. Nie opodal koszutki są tzw. ALPY. Tam stoją wspaniałe domki, wille jak się patrzy i luksusowe auta, ale co z tego? 1000-lecie całkiem spox, ale rzeczywiście bloki za duże, zbyt wielka anonimowość. Dąb - moze za pare lat się rozwinie, ale na razie to tam dwie ulice na krzyż, gdzie po zmroku nie wiadomo co, kto i z której bramy wyjdzie. P.S Gdzie jest Zalesie? Gdzies tam za Kostuchną? Chyba bym się zabiła jak bym miała tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:32 Nikiszowiec ... zabytkowa dzielnica Katowic, jedyna w swoim rodziaju zaprojektowana przez braci Zimermanów bla bla bla ... można o nij opowiadać godzinami - kręcili tutaj 6 filmów, teledyski, reklamy, dziś był na Nikiszu Kaczyński z Uszokiem na mszy w kościele, a wcześniej odwiedził nas Kwaśniewski i Wałęsa. Mamy własne lodowisko - potrzebuje 2kg Amoniaq, a te przy spodq 1tone. Mamy elektrociepłownie Jerzy z 2'ma kominami - 105 i 110 metrów, do tego galerie Wilzon itd itd itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:51 belkoczesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:43 Oczywiście że najlepsze dzielnice to Ligota, Piotrowice i okolice.Tysiąclecie? Jak można z własnej nieprzymuszonej woli mieszkać w takim blokowisku?Wyrazy współczucia dla wszystkich mieszkających w podobnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Najlepsza dzielnica Katowic 19.09.05, 10:05 A w piotrowicach to niby osiedla nie ma? Ligota to też sama tylko domki? wybacz to nie wiem gdzie ja byłam jak kolezanka w takim wyysoki bloku mieszka heheheheh Nikiszowiec - stara dzielnica, mozna godzinami opowiadac, można: jak ktoś tam kosą dostał, czy cała rodzina wybita, gdzie pedofil się błąkał, a po zmorku też nie wychodzić. Na koszutce po zmroku w ogole nie boje się wyjśc. A tam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:29 Język polski być trudna.Ja nie wiedzieć co Ty do mnie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyszanin Re: Najlepsza dzielnica Katowic IP: 80.51.158.* 21.09.05, 14:14 zmiana pracy zmusiła mnie do zmiany zamieszkania (czego nie żałuje bo Kato są fajne, od groma tu klubów i pubów), więc kupiłem sobię mieszkanko w tych niskich bloczkach na przeciwko AWF, nawet nie wiem co to jest za dzielnica, aczkolwiek jest tu bardzo spokojnie (w moim bloku 70% to dziadki grubo po 60-ce) ale od kiedy pamiętam to gwiazdy i Paderewa nie cieszą się najlepszą opinia, czy w dalszym ciągu tak jest, bo jedną z opcji jaką mi przedstawiał Pan z biura nieruchomości to właśnie Paderewskiego Odpowiedz Link Zgłoś