agga12 15.09.05, 11:57 Proponuję, abysmy w tym miejscu wpisywali miejsca, które warto odwiedzić. Może uda nam sie stworzyć listę godną polecenia:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lisa Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.f.strato-dslnet.de 15.09.05, 12:33 Kiedys czesto spacerowalam w parku Kosciuszki, ale teraz niestety nie wiem jak wyglada... Czy jest jeszcze miejscem godnym zainteresowania? Odpowiedz Link Zgłoś
agga12 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 15.09.05, 12:55 trudno chyba znalezc "coś" wyjątkowego... w Parku Kościuszki już dawno nie byłam, pewnie bez zmian:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetA3 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: 195.205.76.* 15.09.05, 14:22 Chciałabym zgłosić jako fajne miejsce Muchowiec ,a konkretnie te polany wokół terenu lotniska ,w tych wysokich trawach można sobie rozlożyc kocyk i przezyć niezapomniane chwile ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.P. Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: 81.219.249.* 15.09.05, 14:46 Spotkanie oko w oko ze żmiją albo lądowanie spadochroniarza na Twoim grzbiecie to faktycznie mogą być niezapomniane chwile na łąkach Muchowca... Cóż innego można tam przeżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetA3 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) do M.P IP: 217.153.85.* 16.09.05, 18:03 Można tam przeżyć znacznie więcej,na przykład opalić się w promieniach słonca,lub przeżyć intymne uniesienia pod niebiem na którym miło mruczą samoloty:-) co do żmij to nie myslałam wtedy o tym ,po coż sie martwić na zapas;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.P. Re: Fajne miejsca w Katowicach:) do M.P IP: 81.219.249.* 17.09.05, 20:05 Miło mruczą? One RYCZĄ jak wściekłe i zakłócają spokój! Jak taki startuje albo ląduje, to bębenki w uszach pękają. Żaden wypoczynek... A tak całkiem serio - kiedys uciekałem rowerem po łąkach lotniska przed lądującym szybowcem. Naprawdę nie było mi do śmiechu. Pilotowi chyba też nie, jeśli w ogóle mnie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.09.05, 21:16 Dworzec PKP, Zawodzie i Załęże, Bar Gastromatic o 1 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 15.09.05, 21:21 Gość portalu: dzik napisał(a): > Dworzec PKP, Zawodzie i Załęże, Bar Gastromatic o 1 w nocy Tak, tak tu mozna przeżyć nie zapomniane wrażenia. Rewelacja. Miejsca godne polecenia. Dodam jeszcze szopienice - miejsce cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 15.09.05, 21:40 madzialenka82 napisała: > Gość portalu: dzik napisał(a): > > > Dworzec PKP, Zawodzie i Załęże, Bar Gastromatic o 1 w nocy > > Tak, tak tu mozna przeżyć nie zapomniane wrażenia. Rewelacja. Miejsca godne pol > ecenia. Dodam jeszcze szopienice - miejsce cudów. Taaa... jeszcze ul. Kosmiczna w Giszowcu - po 22.00 naprawdę robi się tam kosmos... no i nie zapominajmy o 1000 - leciu! zwłaszcza okolice "kukurydz", ze wspaniałymi krzakami i stawem(od paru dni zatrutym), oraz niepowtarzalne 1000 lecie dolne, tak, w nocy Katowice są naprawdę pięknym miastem:D Odpowiedz Link Zgłoś
agga12 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 16.09.05, 07:59 Chyba chodziło mi o coś zupełnie odwrotnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: 62.233.185.* 16.09.05, 12:51 jak widać na załączonym obrazku wśród nas mało ludzi jest nastawionych pozytywnie. Większość umię wytykać i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kattovitzer Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.as.net.pl 16.09.05, 19:13 smutnych i skrzywionych ludzi nie brakuje. wioska rybacka w parku jest swietnym miejscem, jednym z wielu zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 05:47 pole minowe koło pomnika Powstańców Śląskich. Uważaj, bo i ty wdepnąć możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:05 Ze wzgledu na mala atrakcyjnosc miasta, wielu ludzi co weekend pedzi do hipermarketow...Jak otworza SilesiaCityCenter to bedzie mozna jezdzic tam na rowerze,ewentualnie dla chetnych,ktorzy beda chcieli przejsc wszystko w jeden dzien,moze postawia tam noclegownie,to dopiero bedzie atrakcja w Katowicach :D Co do fajnych miejsc - potwierdzam Muchowiec,okolice parku Kosciuszki na przejechanie rowerem,no i w Chorzowie WPKiW i to by bylo na tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.altec.pl / *.altec.pl 17.09.05, 16:28 Sam jestes skrzywiony! Smutny tu nikt nie jest o czym swiadczą odpowiedzi na zadane pytanie -wszyscy mają poczucie humoru. Katowice są miastem nieatrakcyjnym i miejsc ciekawych jest tu jak na lekarstwo; o wiele lepiej odwiedzić inne miasta naszego regionu. I co z ciebie za "kattovitzer" jak nawet nie wiesz , że wioska rybacka to już Chorzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:38 ponad 130 fajnych miejsc: www.nawidelcu.pl/?mod=catalog&acn=city&id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.altec.pl / *.altec.pl 18.09.05, 14:07 To, że jest 130 knajp nie znaczy, że każda jest "fajnym miejscem" Odpowiedz Link Zgłoś
kattovitzer Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 18.09.05, 17:24 a kiedy byles ostatnio w jakimkolwiek muzeum? chociazby na wystawie salvadora dalego www.ultramaryna.pl/sztuka.php3 ? a co do ostatniego zarzutu, ze wioska rybacka jest w chorzowie- dla mnie chorzow i katowice stanowia funkcjonalna calosc, traktuje te miasta jako jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyguy Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 19.09.05, 10:55 Chorzów czy Katowice to to samo. Brud, syf i ubóstwo. Co tu dużo pisać. W Katowicach nie ma nic atrakcyjnego do zobaczenia, chyba że japończycy przyjadą bo oni wszystko fotografują. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.f.strato-dslnet.de 17.09.05, 20:59 A dolina trzech stawow tzw. "Sztauwajery"? Jak bylam dzieckiem chodzilismy tam w kazda sloneczna pogode! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:10 > Jak bylam dzieckiem chodzilismy tam w kazda sloneczna pogode! I tera pieronie wszysko wydeptane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.f.strato-dslnet.de 18.09.05, 08:57 Kto to wydeptal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyguy Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 19.09.05, 10:57 JAk to kto wydeptał ?? WYDEPTYWACZE !! A potem na wydeptanym Geanta postawili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:24 Spacerkiem po okolicznych lasach - jest cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan Re: Fajne miejsca w Katowicach:) IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 18.09.05, 17:03 znam kilka fajnych miejsc.klub i sauna na mariackiej,disco na matejki i jeszcze ze 3 lokale,oczywiscie wszystkie dla gejow i les.to sa wspaniale miejsca pelne uniesien...p.s ciesze sie ze za niedlugo takich lokali w katowicach bedzie wiecej niz w warszawie.staniemy sie centrum gejowskiego zycia w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenka82 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 19.09.05, 10:11 A podaj nazwy bo ja nie wiem:P Oj wiele fajnych miejsc jest tylko trzeba je poznac, a kazdemu podoba sie coś innego. Jedym knajpa, innym polana itd. A to co pisałam to tak z ironią i przymrużeniem oka. Ktoś szuka wrażen to zapraszam własnie w tamte rejony opisane wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
agga12 Re: Fajne miejsca w Katowicach:) 19.09.05, 13:13 Czyżby najfajniejszym miejscem w Katowicach było...Forum? :) Odpowiedz Link Zgłoś