peterp 09.09.02, 15:07 Decyzją Urzędu Nadzoru Ubezpieczeń Śląska Kasa Chorych musi oddać na rzecz innych kas 300 milionów złotych. Znów złodzieje okradają Śląsk !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mccornic Re: kradzież 300 mln ze Śląska 09.09.02, 16:02 Patrz hugonie jak te twoje polaczki ze stolycy bezczelnie grabia to czego jeszcze nie zdolali ukrasc przez 80 lat! Co teraz powiesz na taki jawny bandytyzm? Ino cyckacie i cyckacie... Malpa zegarek zepsula panie hugon i co wiecej durch go jeszcze maltretuje!!! Nie trzeba byc wybitnie bystrym by widziec do czego doprowadzily polskie rzady na Slasku! Ale wy wolicie ocierac sobie ryje patriotycznymi haslami i kreowac sie na wielkich meczennikow swiata. Prawda jest jednak taka, ze czegokolwiek sie tkniecie jest spieprzone! Wiec rycz dalej hugonie o wielkiej milosci Slaska do Polski, o odwiecznej przyjazni i oddaniu, o bratniej pomocy itd. To juz bylo i powielacie historyczne wzorce. Powielacie bezmyslnie bo nie patrzac na historyczne rezultaty. Kradnijcie poki mozna bo juz niedlugo upomnimy sie o swoje i odbierzemy zagrabione, niezadko odrabujac wyciagniete do Slaska zlodziejskie rece! McC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 16:17 mccornic napisał: > Wiec rycz dalej hugonie o wielkiej milosci Slaska do Polski, o odwiecznej > przyjazni i oddaniu, o bratniej pomocy itd. To juz bylo i powielacie > historyczne wzorce. Powielacie bezmyslnie bo nie patrzac na historyczne > rezultaty. Kradnijcie poki mozna bo juz niedlugo upomnimy sie o swoje i > odbierzemy zagrabione, niezadko odrabujac wyciagniete do Slaska zlodziejskie > rece! > > McC o co ci chodzi pieniadze potrzebne sa na służbe zdrowia na Dolnym Śląsku i w Opolskiem trzeba sobie pomagac!!! wszystko zostanie w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: 213.186.78.* 09.09.02, 17:00 Ta forsa pojdzie do kasy branzowej i mazowieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.02, 17:21 co polok to zlodziej .......itd juz to gdzies napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 10.09.02, 15:29 Gość portalu: kazik napisał(a): > co polok to zlodziej .......itd juz to gdzies napisalem. A ja już raz pisałam ,że na Śląsku żyje głupi ,ciemny naród ,którego każdy może okraść. Dają sobą rządzić przez takich bandytów ,że Śląsk stał się chyba najgorszym województwem. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska 09.09.02, 20:52 Gość portalu: Rafis napisał(a): > o co ci chodzi pieniadze potrzebne sa na służbe zdrowia na Dolnym Śląsku i w > Opolskiem > trzeba sobie pomagac!!! > wszystko zostanie w rodzinie W ten sposób??? To kradzież w biały dzień! Warszawski ministerek zdrowia, wzorem PRL zabiera to co uczciwie wypracowała Śląska Kasa Chorych i jej b. dyrektor. I jeszcze za to karze. Co za brednie. Hasło "pomożecie" wyświechtał zagłebiok-Gierek. Mam taka rodzinę tam, gdzie "słońce nie dochodzi"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: 213.186.78.* 09.09.02, 21:28 Wetna sie z kozdym. Jednosc Gornego Slaska mo same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis chipy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.02, 23:21 albrecht1 napisał: >w sumie to nie wiem o jakie 300 milionów chodzi dzis słyszałem jedynie o likwidacji systemu chipowego,który podobno działa dobrze i kosztował 70 mln jesli tak jest to byłoby to wielkie marnotrastwo. Czy ten system działą dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: chipy 11.09.02, 21:06 Gość portalu: Rafis napisał(a): Tak. Jego wadą jest, że wymyslono go tu na Śląsku, bez błogosławieństwa Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
byt fakty 10.09.02, 09:36 Witam, Widzę, że ktoś ogłasza wojnę między polakami i ślązakami. Lepiej jednak trzymać się faktów. Do Śląskiej Kasy należą wszyscy mieszkańcy województwa śląskiego. Poniżej informacja PAP: Wyrównanie finansowe przez kasy chorych polega na przekazywaniu pieniędzy przez te kasy chorych, które miały wyższe wpływy ze składek, do kas, które te wpływy mają niższe. Najwięcej pieniędzy przekażą kasy: mazowiecka - ponad 555 mln zł, śląska - ponad 458 mln zł oraz branżowa - ponad 433 mln zł. Pieniądze te zostaną przekazane do pozostałych kas chorych. Najwięcej (ponad 295 mln zł) trafi do Podkarpackiej Kasy Chorych, Lubelskiej (ponad 222 mln zł) oraz Podlaskiej Kasy Chorych (ponad 149 mln zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajduk Re: fakty IP: *.proxy.aol.com 10.09.02, 10:01 Przepraszam ale czy tam sie nie oplaca skladek? Naczym ten wic polega to chcialbym wiedziec? Bo jezeli ktos nie placi ,to dlaczego ktos inny ma za kogos placic? Jezeli wymieniasz te osrodki to wytlumacz dlaczego tam nie ma pieniedzy. Tez bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: fakty 10.09.02, 10:53 Gość portalu: Hajduk napisał(a): > Przepraszam ale czy tam sie nie oplaca skladek? Naczym ten wic polega to > chcialbym wiedziec? Bo jezeli ktos nie placi ,to dlaczego ktos inny ma za kogos > > placic? Jezeli wymieniasz te osrodki to wytlumacz dlaczego tam nie ma pieniedzy > . > Tez bardzo ciekawe. Witaj, Twoje pytania są bardzo dobre. Przyczyn kłopotów innych kas mogę się domyślać. Po pierwsze, brak przejrzystego systemu rozliczania usług medycznych. Po drugie, brak w wielu regionach Polski, wystarczającej ilości pracujących płatników. Na pierwsze znam lekarstwo: dobry sytem informatyczny, karty czipowe. Na drugie też. Poprawa ogólnej koniunktury i spadek bezrobocia w całym kraju. Tylko kiedy to nastąpi? W bliższej perspektywie, tylko nacisk wyborców na naszą klasę polityczną, może podnieść efektywność systemu. Wyobraź sobie następującą sytuację: Jesteś w delegacji w Lubaczowie ( woj. podkarpackie ). Rozbijasz się samochodem. Potrzebujesz pomocy. Szpital w Lubaczowie ma kłopoty finansowe... Skończył mu się limit... Masz rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: fakty IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 10.09.02, 14:36 byt napisał: > Twoje pytania są bardzo dobre. Przyczyn kłopotów innych kas mogę się domyślać. > Po pierwsze, brak przejrzystego systemu rozliczania usług medycznych. Po > drugie, brak w wielu regionach Polski, wystarczającej ilości pracujących > płatników. > Na pierwsze znam lekarstwo: dobry sytem informatyczny, karty czipowe. Na drugie > > też. Poprawa ogólnej koniunktury i spadek bezrobocia w całym kraju. Tylko kiedy > > to nastąpi? > W bliższej perspektywie, tylko nacisk wyborców na naszą klasę polityczną, może > podnieść efektywność systemu. Tylko dlaczego ja mam placic za nieudolnosc ia amatorszczyzne (lub zlodziejstwo) w zarzadach innych kas? > Wyobraź sobie następującą sytuację: > Jesteś w delegacji w Lubaczowie ( woj. podkarpackie ). Rozbijasz się > samochodem. Potrzebujesz pomocy. Szpital w Lubaczowie ma kłopoty finansowe... > Skończył mu się limit... > Masz rozwiązanie? Od tego sa ubezpieczenia na podroze zagraniczne... Pozdrav J. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: fakty 12.09.02, 21:26 byt napisał: > Wyobraź sobie następującą sytuację: > Jesteś w delegacji w Lubaczowie ( woj. podkarpackie ). Rozbijasz się > samochodem. Potrzebujesz pomocy. Szpital w Lubaczowie ma kłopoty finansowe... > Skończył mu się limit... > Masz rozwiązanie? Moim zdaniem w takiej sytuacji pieniądze powinny iść za mną, tak jak za ubezpieczeniem samochodu. Gdziekolwiek dopadł mnie nieszczęśliwy traf, z mojego ubezpieczenia są opłacane koszty leczenia. Wtedy limit czy też nie, szpital przyjmie mnie, bo moja kasa zapłaci za to. Sytuacja jaką opisujesz promuje nieudaczników, przekraczających limity, źle dysponujących publicznymi pieniędzmi. W takiej sytuacji nie warto być gospodarnym. Zupełnie jak za PRL. Moim zdaniem to nienormalne. Te pieniądze powinny pozostać tu na Śląsku i przyczynieć się do poprawy usług u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:23 peterp napisał: > Decyzją Urzędu Nadzoru Ubezpieczeń Śląska Kasa Chorych musi oddać na rzecz > innych kas 300 milionów złotych. > Znów złodzieje okradają Śląsk !!! A ten Śląsk to jakieś osobne państwo jest? Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:28 Dobrze wiesz, żę nie... Tylko mamy tutaj dużo ludzi którym się wydaje, że w naszej kamienicy, problem cieknącego dachu, to kłopot sąsiada z ostatniego piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:30 Pamiętaj ! Równo nie znaczy sprawiedliwie !!! Ja opłacam podwójne składki zdrowotne, z racji pracy na etacie i prowadzonej działalności gospodarczej i mam prawo chcieć by moje pieniądze zostały na Śląsku, by moja rodzina była obsłużona wzorowo gdy zachoruje. Nie po to pracuję 16 godz. dziennie ! życzę dobrego zdrowia !! Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:33 Koń z klapami na oczach ma szersze spojrzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:35 peterp napisał: > Pamiętaj ! Równo nie znaczy sprawiedliwie !!! > Ja opłacam podwójne składki zdrowotne, z racji pracy na etacie i prowadzonej > działalności gospodarczej i mam prawo chcieć by moje pieniądze zostały na > Śląsku, by moja rodzina była obsłużona wzorowo gdy zachoruje. > Nie po to pracuję 16 godz. dziennie ! > > życzę dobrego zdrowia !! Za życzenia dziękuję i szczerze odwzajemniam. A teraz spróbuj sobie wyobrazić że (to się zdarza) Twoja rodzina mieszka w innym województwie. I do tego (to też się zdarza)jest bezrobotna. Albo że (to zdarza się również) Ty sam plajtujesz. Kochany: jedna rasa - ludzka rasa. A przynajmniej jedno polskie społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:45 Dlaczego na nasze Śląskie barki zostaje złożony ciężar nieudolności zarządców tego beznadziejnego kraju ? Jestem za zasadą: chcesz jeść kotlety schabowe to sobie wypracuj fundusze inaczej jedz to co masz i dziękuj za każdy dzień. Porównanie dotyczy wszystkich dziedzin życia A o bezrobociu możemy podyskutować, lecz nie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 11:56 peterp napisał: > Dlaczego na nasze Śląskie barki zostaje złożony ciężar nieudolności zarządców > tego beznadziejnego kraju ? > Jestem za zasadą: chcesz jeść kotlety schabowe to sobie wypracuj fundusze > inaczej jedz to co masz i dziękuj za każdy dzień. > Porównanie dotyczy wszystkich dziedzin życia > A o bezrobociu możemy podyskutować, lecz nie na tym forum. No tak... Tyle wiesz ile zjesz, niewidzialna ręka rynku i w ogóle najlepiej wszystko widzieć osobno. O ileż prostszy wydaje się wtedy świat. I najpiękniejsze słowo jakie zna ludzkość, zaimek pierwszej osoby liczby pojedynczej. Ja! Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 11:58 un1 napisał: > peterp napisał: > > > Dlaczego na nasze Śląskie barki zostaje złożony ciężar nieudolności zarząd > ców > > tego beznadziejnego kraju ? > > Jestem za zasadą: chcesz jeść kotlety schabowe to sobie wypracuj fundusze > > inaczej jedz to co masz i dziękuj za każdy dzień. > > Porównanie dotyczy wszystkich dziedzin życia > > A o bezrobociu możemy podyskutować, lecz nie na tym forum. > > No tak... Tyle wiesz ile zjesz, niewidzialna ręka rynku i w ogóle najlepiej > wszystko widzieć osobno. O ileż prostszy wydaje się wtedy świat. I > najpiękniejsze słowo jakie zna ludzkość, zaimek pierwszej osoby liczby > pojedynczej. Ja! Śląskie barki - piękne. To jakaś szczególna odmiana anatomiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 12:24 Tak, Śląskie barki to szczególna odmiana anatomiczna, znosiły nie jedno, zwłaszcza we wczesnym okresie PRL-u i obecnie w dobie transformacji ustrojowej. Zastanawiam się tylko kiedy posterują ręką w geście Kozakiewicza w kierunku zarządców, uwierz potrafimy to zrobić. Jeżeli zaś chodzi o zaimek piewszej osoby liczby pojedynczej to postawię Ci pytanie: Czy przyjmiesz moją czteroosobową rodzinę na swój garnuszek ? Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 12:31 peterp napisał: > Tak, Śląskie barki to szczególna odmiana anatomiczna, znosiły nie jedno, > zwłaszcza we wczesnym okresie PRL-u i obecnie w dobie transformacji ustrojowej. > Zastanawiam się tylko kiedy posterują ręką w geście Kozakiewicza w kierunku > zarządców, uwierz potrafimy to zrobić. > > Jeżeli zaś chodzi o zaimek piewszej osoby liczby pojedynczej to postawię Ci > pytanie: Czy przyjmiesz moją czteroosobową rodzinę na swój garnuszek ? Śląski penis - też byłoby niezłe. Tylko nie bierz do siebie:-) Gdyby Twoja rodzina straciła źródło utrzymania będzie na moim garnuszku, bo moje składki pójdą również na nią. O co nikt nie będzie mnie wprawdzie pytać, ale wcale nie zamierzam protestować. Ot, głupi, niemodny solidaryzm społeczny... Aha, żeby nie było: mieszkam na Śląsku od urodzenia, należę do ŚRKCh. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 12:44 > > Śląski penis - też byłoby niezłe. Tylko nie bierz do siebie:-) bez komentarzy........ > > Gdyby Twoja rodzina straciła źródło utrzymania będzie na moim garnuszku, bo > moje składki pójdą również na nią. O co nikt nie będzie mnie wprawdzie pytać, > ale wcale nie zamierzam protestować. Ot, głupi, niemodny solidaryzm > społeczny... .....socjalistyczna równość i braterstwo > Aha, żeby nie było: mieszkam na Śląsku od urodzenia, należę do > ŚRKCh. .. ale nie czuję identyfikacji z tym regionem, chcę by pieniądze tu wypracowane szły w Polskę, bez względu na to czy będą dobrze zagospodarowane, by nadal okradano ten region, chcę by była tu pustynia........, a jak już będzie zupełnie źle zabiorę rodzinę w ojczyste strony i otrzepię pył z moich stóp gasząc światło w końcu i tak będą pieniądze. Coś pominąłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 12:55 peterp napisał: > > > > Śląski penis - też byłoby niezłe. Tylko nie bierz do siebie:-) > > bez komentarzy........ > > > > Gdyby Twoja rodzina straciła źródło utrzymania będzie na moim garnuszku, b > o > > moje składki pójdą również na nią. O co nikt nie będzie mnie wprawdzie pyt > ać, > > ale wcale nie zamierzam protestować. Ot, głupi, niemodny solidaryzm > > społeczny... > > .....socjalistyczna równość i braterstwo > > > Aha, żeby nie było: mieszkam na Śląsku od urodzenia, należę do > > ŚRKCh. > .. ale nie czuję identyfikacji z tym regionem, chcę by pieniądze tu wypracowane > > szły w Polskę, bez względu na to czy będą dobrze zagospodarowane, by nadal > okradano ten region, chcę by była tu pustynia........, a jak już będzie > zupełnie źle zabiorę rodzinę w ojczyste strony i otrzepię pył z moich stóp > gasząc światło w końcu i tak będą pieniądze. > > Coś pominąłem ? Tylko taki drobiazg, że i tu i wszędzie w Polsce jest Polska właśnie. Pokręcona, ale jedna. Obyś nigdy nie musiał chorować na Podlasiu. A gdyby, czego nie życzę, urwało Ci kiedyś rękę to nie tylko gest Kozakiewicza będzie awykonalny, ale i myślenie o solidaryzmie obróci się o 180 stopni. A propos solidaryzm, zajrzyj tu wiem.onet.pl/wiem/01c7e2.html Jako żywo nie ma nic wspólnego z komuną, z chrześcijaństwem i owszem. Buziaczki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 13:09 > Tylko taki drobiazg, że i tu i wszędzie w Polsce jest Polska właśnie. > Pokręcona, ale jedna. Mam dosyć TAKIEJ POLSKI, chcę by był tu region SAMORZĄDNY, stanowiący o własnych finansach i gospodarce na zasadzie federacji. >Obyś nigdy nie musiał chorować na Podlasiu. A gdyby, > czego nie życzę, urwało Ci kiedyś rękę to nie tylko gest Kozakiewicza będzie > awykonalny, ale i myślenie o solidaryzmie obróci się o 180 stopni. A propos > solidaryzm, zajrzyj tu > <a href="http://wiem.onet.pl/wiem/01c7e2.html"target="_blank">wiem.onet.pl/wiem > /01c7e2.html</a> Proponuję byś zajrzał TU: wiem.onet.pl/wiem/00f7cd.html > Jako żywo nie ma nic wspólnego z komuną, z chrześcijaństwem i owszem. Buziaczki > . > > > > Miłosierdzie ? , Tak ! Jak najbardziej,ale świadome z własnej i nie przymuszonej woli. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 13:21 peterp napisał: > Mam dosyć TAKIEJ POLSKI, chcę by był tu region SAMORZĄDNY, stanowiący o > własnych finansach i gospodarce na zasadzie federacji. Tylko ten jeden region samorządny czy inne też? W każdym razie musisz zacząć od zmiany konstytucji. > Miłosierdzie ? , Tak ! Jak najbardziej,ale świadome z własnej i nie > przymuszonej woli. > pozdr. Chciałbym wierzyć, że takowe istnieje w skali adekwatnej do potrzeb. A skoro nie idzie po dobroci, to czasem trzeba na siłę. Na tym niestety również polega państwo. Poza wszystkim, dziękuję za kulturalną dyskusję, to nie zdarza się często. Zdrowia, szczęścia, pomyślności dla całej czwórki, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 13:29 un1 napisał: > peterp napisał: > > > Mam dosyć TAKIEJ POLSKI, chcę by był tu region SAMORZĄDNY, stanowiący o > > własnych finansach i gospodarce na zasadzie federacji. > > Tylko ten jeden region samorządny czy inne też? W każdym razie musisz zacząć od > > zmiany konstytucji. Jeżeli tylko stać region na samorządność to TAK WSZYSTKIE. > > > Miłosierdzie ? , Tak ! Jak najbardziej,ale świadome z własnej i nie > > przymuszonej woli. > > pozdr. > > Chciałbym wierzyć, że takowe istnieje w skali adekwatnej do potrzeb. A skoro > nie idzie po dobroci, to czasem trzeba na siłę. Na tym niestety również polega > państwo. Nie znoszę interwencjonizmu państwowego, niech rządzi RYNEK >Poza wszystkim, dziękuję za kulturalną dyskusję, to nie zdarza się > często. Zdrowia, szczęścia, pomyślności dla całej czwórki, pa. Również dziękuję i życzę jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wancka Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. IP: *.adm.us.edu.pl 10.09.02, 14:08 peterp napisał: > un1 napisał: > > > peterp napisał: > > > > > Mam dosyć TAKIEJ POLSKI, chcę by był tu region SAMORZĄDNY, stanowiący > o > > > własnych finansach i gospodarce na zasadzie federacji. > > > > Tylko ten jeden region samorządny czy inne też? W każdym razie musisz zacz > ąć > od > > > > zmiany konstytucji. > > Jeżeli tylko stać region na samorządność to TAK WSZYSTKIE. A jak nie stac to co, beda regiony samorzadne a reszta to bedzie Polska? > > > > > Miłosierdzie ? , Tak ! Jak najbardziej,ale świadome z własnej i nie > > > przymuszonej woli. > > > pozdr. > > > > Chciałbym wierzyć, że takowe istnieje w skali adekwatnej do potrzeb. A sko > ro > > nie idzie po dobroci, to czasem trzeba na siłę. Na tym niestety również > polega > > państwo. > > Nie znoszę interwencjonizmu państwowego, niech rządzi RYNEK Juz porzadzil. > > >Poza wszystkim, dziękuję za kulturalną dyskusję, to nie zdarza się > > często. Zdrowia, szczęścia, pomyślności dla całej czwórki, pa. > > Również dziękuję i życzę jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 14:23 Szanowna Pani ! Generalnie nie lubię jak robi się coś kosztem drugiego. Co się zaś tyczy rządzenia przez rynek to z uporem maniaka trwam przy swoim. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Wancka Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. IP: *.adm.us.edu.pl 10.09.02, 14:32 peterp napisał: > Szanowna Pani ! > > Generalnie nie lubię jak robi się coś kosztem drugiego. > Co się zaś tyczy rządzenia przez rynek to z uporem maniaka trwam przy swoim. > > pozdr. Lubisz, lubisz, byle to nie bylo TWOIM kosztem. A rynek jest OK,poki kupuja twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 14:39 Zdaję sobie sprawę, że są ludzie, którzy nie potrafią przystosować się do nowej sytuacji, znależć się w niej, lecz gdzie podziały się ich talenty, czyżby zakopali je w ziemi by nikt ich nie ukradł ?? A może marzą o powrocie prosperity PRL-u ? Ciekawe, ciekawe.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Pani Wancka Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. IP: *.adm.us.edu.pl 10.09.02, 15:11 peterp napisał: > Zdaję sobie sprawę, że są ludzie, którzy nie potrafią przystosować się do nowej > > sytuacji, znależć się w niej, lecz gdzie podziały się ich talenty, czyżby > zakopali je w ziemi by nikt ich nie ukradł ?? > A może marzą o powrocie prosperity PRL-u ? > Ciekawe, ciekawe.......... "Zadaja chleba? A czemuz to nie jedza ciastek?" (jedna markiza w czasie szturmu na Bastylie). Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 15:16 Tak jest !!! Chleba i igrzysk !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: kradzież 300 mln ze Śląska - p. s. 10.09.02, 15:18 Gość portalu: Sz. Pani Wancka napisał(a): > peterp napisał: > > > Zdaję sobie sprawę, że są ludzie, którzy nie potrafią przystosować się do > nowej > > > > sytuacji, znależć się w niej, lecz gdzie podziały się ich talenty, czyżby > > zakopali je w ziemi by nikt ich nie ukradł ?? > > A może marzą o powrocie prosperity PRL-u ? > > Ciekawe, ciekawe.......... > > "Zadaja chleba? A czemuz to nie jedza ciastek?" (jedna markiza w czasie szturmu > > na Bastylie). Słowa te przypisywane są Marii Antoninie królowej Francji Odpowiedz Link Zgłoś
byt Maria Antonina niewinna 10.09.02, 15:22 wpisałem francuską wersję powiedzonka i mam taki wynik: S'ils n'ont pas de pain, qu'ils mangent de la brioche fr., jeśli nie mają chleba, niech jedzą ciastka. Etym. - w Wyznaniach, ks. 6 (ok. 1768 r.), Rousseau wspomina, jak w czasach, kiedy był wychowawcą w domu Mably (ok. 1740), pewna "wielka księżniczka" tak się wyraziła; zazw. przypisywane królowej Marii Antoninie, która jednak przybyła do Francji dopiero w 1770 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Sz. Pani Wancka Re: Maria Antonina niewinna IP: *.adm.us.edu.pl 10.09.02, 15:27 byt napisał: > wpisałem francuską wersję powiedzonka i mam taki wynik: > > S'ils n'ont pas de pain, qu'ils mangent de la brioche fr., jeśli nie mają > chleba, niech jedzą ciastka. > Etym. - w Wyznaniach, ks. 6 (ok. 1768 r.), Rousseau wspomina, jak w czasach, > kiedy był wychowawcą w domu Mably (ok. 1740), pewna "wielka księżniczka" tak > się wyraziła; zazw. przypisywane królowej Marii Antoninie, która jednak > przybyła do Francji dopiero w 1770 r. Chwala kompetencji! Zapewne stad zrodloslow brioszki, ktora bezrobotni komunisci i wszelka swolocz tak nienawistna peterpowi moze teraz nabywac we Fleury Michon. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Sz.P.W. Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.adm.us.edu.pl 10.09.02, 16:02 16.00 - peterp skonczyl sie obijac na panstwowym i poszedl trzaskac biznes. ZUS ma juz zaplacony. Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska 10.09.02, 16:07 Jesteś w błędzie, ale nie mam siły by Cię z niego wyprowadzać. Czyżby praca na US była tak okrutnie męcząca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz.P. Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.adm.us.edu.pl 11.09.02, 08:31 Nie trzeba pracowac na US zeby miec konto i ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjbax Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: 213.186.93.* 11.09.02, 14:41 A ja proponuję na wzór amerykański, każdy ma swoją polisę !!! Ci co pracują to sobie na nią zarobią a reszta i tak wiadomo skąd jest utrzymywana - nasze podatki. I jak idę do lekarza to będzie wiedział jakie badania zrobić bo za to mój ubezpieczyciel zapłaci ( nie będzie oszczędzał na badaniach ) i to jest zdrowy system. A dzisiaj zawsze ktoś wie lepiej co mi jest potrzebne i wygodnie żyje za te parę tysięcy co płacę rocznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 15:53 ty to sie mosz dobrze, etat, dzialanosc, i jeszcze narzekosz ? Odpowiedz Link Zgłoś
nullandvoid Re: kradzież 300 mln ze Śląska 12.09.02, 02:58 peterp napisał: > Znów złodzieje okradają Śląsk !!! tak jest my gorole lubimy okradac slask. ogolnie duzo kradniemy i niszczymy, bo gorol to gorsza odmiana zyda masona. polowa z tej kasy lezy u mnie w koszu z brudna bielizna. dlaczego akurat tam spytacie? bo w kuchni lezy wegiel ktory ukradlem ze slaskich kopaln, a w pokoju na polkach porozstawiane mam skarby kwitnacej slaskiej kultury. ale tylko polowa bo jesli chodzi o druga polowe to ukradli ja zydzi masoni z niemiec, z ktrymi po spolu niszymy slask juz 1000 lat. i drugi tysiac bedziemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajdzk Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.proxy.aol.com 12.09.02, 15:10 Kolego nie baw sie w ogrodnika. Czyli nie pszesadzaj. Ale patrz na ta sprawe oczami ludzi zyjacych na slasku. Ktorzy wiele lat placa skladki , a tu nagle sie dowiaduja ze te skladki ida na inne cele niz zdrowie ludzi na slasku. Nie chodzi w tej chwili tylko o slazakow , lecz wszystkich ktorzy mieszkala na tej ziemi slaskiej. Wiec dla nich to jest czysta kradziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.starnet.katowice.pl / *.radio-gazeta.pl 14.09.02, 16:17 Spierdalaj korwo mesco,jebana konczako;twoje dni sa policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: 213.186.78.* 14.09.02, 16:29 Ta kradziez to troche wiecej niz 300 mln. Dojna krowa jeszcze zipie. A mogla tu byc najbogatsza kraina w tej czesci Europy. Pozwolimy in krasc dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 15:56 peterp napisał: > Decyzją Urzędu Nadzoru Ubezpieczeń Śląska Kasa Chorych musi oddać na rzecz > innych kas 300 milionów złotych. > Znów złodzieje okradają Śląsk !!! a zastanow sie skad SKCh wziela te 300 milionow, napewno nie z twoich skladek Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska 16.09.02, 08:46 ze składek mieszkańców TEJ ZIEMI. Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: kradzież 300 mln ze Śląska 16.09.02, 09:07 Katowic, Bytomia, Sosnowca, Zabrza, Świętochłowic, Dąbrowy Górniczej, Rybnika, Wodzisławia, Żywca, Jastrzębia, Częstochowy, Kłobucka, Sławkowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: kradzież 300 mln ze Śląska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 09:56 peterp napisał: > ze składek mieszkańców TEJ ZIEMI. taa, z tej ziemi przeciez nie z marsa, tylko dlaczego najmniejsze wplywy do zus-u pochodza z woj.slaskiego ? najwieksi dluznicy zus-u za na slasku, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: kradzież 300 mln ze Śląska 16.09.02, 16:09 Dyskusja toczy się o pieniądzach Śląskiej Regionalnej Kasy Chorych, a nie o ZUS. Więc czytaj uważnie, chyba, że nie rozumiesz co czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: kradzież 300 mln ze Śląska 17.09.02, 08:29 peterp napisał: > Dyskusja toczy się o pieniądzach Śląskiej Regionalnej Kasy Chorych, a nie o ZUS > . > Więc czytaj uważnie, chyba, że nie rozumiesz co czytasz. No, kolego peterp, znowu muszę się włączyć. Wszystkie składki, emerytalne, wypadkowe, zdrowotne odprowadza się (albo się z nimi zalega) do ZUS, który te ostatnie przekazuje kasom chorych (z czym też zresztą różnie bywa). Poza tym podpisuję się pod tym co wyżej napisał byt: województwo śląskie ergo ŚlRKCh to kawałek p o l s k i e j ziemi sporo większy niż sam Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś