Gość: MAr IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.05, 20:26 Mam nadzieję, że otoczy się młodymi, wykształconymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: losangeles Gratulacje Panie Wojewodo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:42 Fajny z Pana chłop, więc życzę siły, wytrwałości i stanowczości na tym stanowisku, bo Śląski Urząd Wojewódzki to max urzędników i min kompetencji na każdym szczeblu. Niech tam Pan zrobi porządek. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m824 władze UŚ się rozpłyną ze szczęścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:31 no to teraz będzie na uniwerku akcja. wszyscy będą się ze szczęścia i zachwytu rozpływać, że to człowiek uniwerka... szkoda gadać... porządzi trochę i się okaże, że taki sam jak inni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rech Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:40 A może lepiej byłoby, gdyby ten kolega porządził najpierw jakimś wydziałem w urzędzie gminy, szkolną biblioteką albo sklepem spożywczym, a dopiero potem całym województwem?. Ta nominacja to skandal i dziwię się, (chociaż oczywiście bez przesady) że lokalne media przełknęły tę żabę bez zmrużenia oka. Ale takie bywają uroki prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAr Re: Śmiechu warte IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.05, 22:09 Taaaa, i co jeszcze? jak widać powyżej, nominacja człowieka bez zobowiązań niektórych towarzyszy bardzo zabolała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rech Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:13 Bez zobowiązań? Nie wnikam w życie towarzyskie tego kolegi (sic) Towaszysz to masz natomiast chłopcze na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Śmiechu warte IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 29.12.05, 17:47 Mylisz się. Nowy wojewoda ma umiejętności i wiedzę, która pozwoli mu nieźle sprawować funkcję. To młoda, niepowiązana układami z lokalnymi polityczkami osoba. A nie ma nic gorszego dla regionu, niż osoba "dobrze znająca jego problemy", czytaj : blokująca wszelkie pomysły na reformy, zmiany, które zabolą, ale są konieczne. Brawo tym razem dla kacusek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Śmiechu warte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:47 miałem okazję poznać doktora w trudnych i długich negocjacjach i jak dotąd człowieka z taką klasą, kulturą osobistą i kompetencjami próżno szukać gdzie indziej! Duży punkt dla Kaczorów! A nowemu wojewodzie szczerze życzę powodzenia i niezależności od partyjnych nacisków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.Anka Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:14 Mam nadzieję że się mylisz! Człowiek młody o ile nie uwikła się w jakieś zależności może zrobić więcej niż niejeden "wyjadacz". Z pewnością będzie widział ostrzej problemy (przywilej młodości!)a i pewnie energii Mu wystarczy aby zadbać o sprawy Śląska. A fakt że nie jest zza Brynicy też przemawia na jego korzyść, nie sądzisz? Rzecz w tym ażeby spotkał ludzi życzliwych i bezinteresownych którzy zechcą pomóc - z tym może być w jego nowym środowisku największy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimm Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:53 Przeczytałem kilka wywiadów z nowym wojewodą. I już jestem pewnien - zero pomysłów, zero kompetencji, zero pojęcia o funkcjonowaniu wojewody, zero wiedzy o gospodarce, pełna dyspozycyjność wobec oficjalnego już promotora - Polaczka. Mam nadzieję, że nadzieje i pochwały pod adresem tego zera pochodzą od jego kolesi i rodziny, którzy mogą nieźle wyjść na tym interesie, a nie od innych obywateli, bo świadczyłoby to i ich niebywałej wprost naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Gratulacje! 28.12.05, 21:41 No cóż, pogratulować decyzji. Delegowanie na stanowisko wojewody osoby spoza kręgu działaczy partyjnych jest trafną decyzją. Śwadczy pozytywnie o jej autorze, ktokolwiek nim jest. Jest tylko pytanie, czy to będzie reguła przy obsadzaniu wszystkich niepolitycznych funkcji, czy raczej wyjątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PARMEZAN Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.j.strato-dslnet.de 28.12.05, 22:34 Jestem zaskoczony tym ze Pan Pietrzykowski jest nowym wojewoda , czy on pochodzi ze Slaska czy zna nasz jezyk ( gware Slaska) ??? o ile zna w jakim stopniu. Parmezan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.12.05, 17:07 Hehe, odezwal sie "mieszkaniec" Slaska. A gwara do administrowania to "strasznie" niezbedna jest. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlon Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.c207.msk.pl 28.12.05, 22:45 hm. 1. Za tą nominacją stoi Mikuła poseł PiS z Katowic, współpracownik Polaczka. Poseł Mikuła robi (przynajmniej) pisze tak na swojej www doktorat, więc się spotkał i podsunął Jurkowi kandydata. 2. Urząd wojewódzki ma też prawdziwe rodzynki - właśnie ludzi młodych, zasiedzieli "starzy" urzędnicy też są potrzebni, aczkolwiek zgadzam się, że niektórzy się zasiedzieli. 3. Nowy wojewoda nie ma doświadczenia fakt, ale to może być atut - wszystkiego można się nauczyć. 4. gratulacje i powodzenia będzie potrzebne w starciu z marszałkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prawa Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 23:40 Nie no :) Tomek jest świetny... jego zajęcia to było moje pierwsze starcie z powaznym studiowaniem :) To profesjonalista, poradzi sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt CHYBA NIE NALEŻY PRZECENIAĆ ROLI WOJEWODY IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 29.12.05, 18:57 Koszty nauki to ja ponosiłem sam,a tu mianuje się człowieka na dobrze opłacane stanowisko ,by mógł się dopiero uczyć zarządzania.Ponadto każdy wojewoda to figurant i robi to co urzędnicy mu podsuną,a że urzędników ma dużo ,to i wiele proponowanych do wyboru decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz-wianin Apeluję, aby pod żadnym pozorem wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 01:20 nie dał się nabrać na kandydaturę wicewojewody, słynnego dyletanta, przetrwalnika poprzednich ekip w Częstochowie, niejakiego A. Warzochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tina Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 08:40 A ja miałam z panem wojewodą zajęcia na UŚ i ciekawa jestem, czemu nie ma żadnych postów kolegów-studentów.. Pewnie z powodu przerwy świątecznej młodsi koledzy jeszcze śpią. Nie znam powodów nominacji, ale generalnie oceniam,że pan Pietrzykowski jest całkiem spoko. Mam nadzieję, że jego wykształcenie i inteligencja, bo nie da się zaprzeczyć, że ją posiada, będa pomocne w rządzeniu regionem. W sumie ostatni wojewoda był niezauważalny, choć niewątpliwie porządny facet. Czekam na rozwój wypadków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.05, 08:58 Poprzedni wojewoda z nadania czerwonego barona SLD zrobił czystkę w urzędzie. Nowy powinien dokonac przeglądu i wymiany kadr i wprowadzić profesjonalistów. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szysz Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:16 Jesli masz na mysli wypieprzenie z urzedu orłów Kępskiego, to Jarzebskiemu trzeba dac za to medal! O innych zmianach nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 29.12.05, 20:23 Ale Jarzębski zapomniał o tej pani ,co na stanowisko dyrektora generalnego awansowała w iście amerykańskim stylu i teraz z tą samą dyrektorską pensyjką siedzi i czeka aż któryś urzędas ołówkiem lub innym narzedziem zrobi sobie krzywdę.To jest dopiero orzeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:29 Wypieprzone orły Kępskiego mają się całkiem nieźle w swoich, względnie kolesiów firmach. Kruk krukowi....nie da zginąć.A takie "podziemne lobby" może się jeszcze w rozgrywkach przydać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joseph Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:23 Maxsiu a powiedz czym się różni czystka którą zrobił poprzedni wojewoda od wymiany kadr która propnujesz obecnemu wojewodzie? Nie powinno się chłopczyku pisać postów pokryjomu w czasie leżakowania kiedy pani przedszkolanka nie patrzy bo nie można się skoncentrować i wychodzątakie głupoty jak ty napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: 80.51.236.* 29.12.05, 10:05 Gratulacje i zyczenia wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Ważny Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.12.05, 12:37 Gratulacje Toperz i powodzenia. Tylko obawiam się, że jesteś zbyt uczciwy do polityki. Nie daj się wyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim 29.12.05, 14:39 Prosimy GW o wywiad z wojewoda na temat jego pierwszych posunięć, wizji i polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajanka Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: 195.39.217.* 29.12.05, 15:03 Topeż, gratuluję Ci ogromnie! Cieszę sie z Twojego sukcesu i powiem krótko - Tomek jestem z Ciebie dumna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim 29.12.05, 16:31 moją uwagę zwrócił fragment artykułu mówiący o niejakim PAWLE BEDNARKU-prezesie Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej w Jaworznie,który na swoim komunikatorze gadu-gadu zamieścił słowa nazistowskiegio hymnu.ludzie,co się dzieje?to skończone zbydlęcenie szczególnie bolesne na Śląsku.a gazeta nazywa to niefrasobliwością.głupota autora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elew Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:30 A Bednarkowa jest niedouczonym prokuratorem i chca z niej zrobic wiceszefa apelacji. Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: 213.158.197.* 31.12.05, 11:24 nie piejcie tak z zachwytu, bo nie wiadmo jeszcze co pokaże. Bez zobowiązań , kpiny, to niby skąd sie tam znlazł? Za kilka mesięcy to sie okaże jakie to są zobowiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz To mi wygląda na posadawianie haremu Jarosława IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 01.01.06, 20:14 Coś ostatnio zbyt dużo ładnych chłopczyków i to kawalerów dostaje eksponowane stanowiska a każdy z nich po protekcji która wiedzie ku Warszawie / tak to nazwijmy/. Chyba geje niesłusznie krzyczą o dyskryminacji. nie chcę być upierdliwy ale wolałbym żeby nie eksperymentowali na i tak lekko spróchniałym organiźmie Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: To mi wygląda na posadawianie haremu Jarosław 02.01.06, 16:25 z całą pewnością ziobro krzywdy im nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firer Slonska Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.cafekontakt.pl 06.01.06, 11:38 TYmczsaowo moze byc!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student Re: Tomasz Pietrzykowski nowym wojewodą śląskim IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.01.06, 00:43 znam osobiscie pana P. , jako wykladowca prawa, dal odczuc , ze jest bardzo nieprzyjemna osoba, ma bardzo lekcewazace podejscie do ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś