kattovitzer 22.01.06, 14:26 moze jakis ranking? gdzie kupiujecie chlep, ze palce lizac? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anaa Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:02 Nikisz mniammmm:)chlebek pyszny polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorez Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 07:15 1. Mariacka na wprost Stanisława "po schodkach" - nie dość że pysznie to jeszcze cieplutko, miło i cudownie pachnie. 2. Mieleckiego. mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itd9 Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: 213.216.66.* 23.01.06, 14:15 najlepszy chlep bialy i razowy na ligocie jest u bittmana ul.piotrowicka Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: najlepsza katowicka piekarnia 23.01.06, 14:46 w sklepach Społem (przynajmniej na Koszutce przy Słonecznej) jest bardzo dobry chleb. Nazwa: chleb zwykły. Ale jest naprawde dobry, dobrze wypieczony, nie jest napompowany i ze smakiem je się go na drugi dzień. Szcerze mówiąc w Katowicach i Siemianowicach nie jadłem lepszego, a próbowałem z wielu sklepów i piekarni. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: najlepsza katowicka piekarnia 23.01.06, 14:59 pieprz.kajenski napisał: > w sklepach Społem (przynajmniej na Koszutce przy Słonecznej) jest bardzo > dobry chleb. Katowicki Społem ma już tylko jedną piekarnię w Katowiach - więc w każdym sklepie społem jest ten sam chleb - fakt całkiem niezły, bo bez dodatków. A ja jeszcze lubię piekarnię na Józefowcu (przecznica Józefowskiej chyba ul.Rzymełki) i ichni chleb z cebulką hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
mjerominek Józefowiec 23.01.06, 21:22 na wełowcu tam gdzie jest ten market na A jak się jedzie z katowic i wysiada sie niedaleko szpitala jest niedaleko piekrnia bardoz mocno skryta. Wieczrorkami chodze z siostrą - jak ja odwiedzam - po GORĄCY CHLEBEK, biegniemy do domku aby piętke zjeśc z pysnym masełkiem. ps. gdybym była z katowic podałabym konkretny adres:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny-ha Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:50 pyszny chleb jest na nikiszowcu u MIchalskiego autbus linii 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:28 jenny-ha oo widze ze kupujesz gdzie ja hihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theo Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.dyn.iinet.net.au 24.01.06, 13:34 Zadziwiajace ze te piekarnie jeszcze istnieja. Ja do nich chodzilem po zakupy ponad 50 lat temu, bo juz wtedy byl tam najlepszy chleb w okolicy. Chetnie bym tam znowu zagladnal ale mieszkam troche daleko (say about 20000 km). Odpowiedz Link Zgłoś
dommelius Re: najlepsza katowicka piekarnia 24.01.06, 21:09 Serdecznie polecam piekarnie na ulicy Strzeleckiej w Katowicach Pyszny chleb(duzy)i w momencie jego pieczenia zapach rozciaga sie przez cale srodmiescie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:53 a ja polecam piekarnie PIEKILNIK - chlebek,buleczki pyszotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:54 PIEKIELNIK - mialo byc, przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:03 Bąk na Mikołowskiej okrągły z makiem i sezamem,tylko nie krojony.Mają też rewelacyjne drożdżówki z makiem,specjalnie z Koszutki jeździmy do tej piekarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiaczek Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:15 1.Piekarnia Król na Manhattanie /Piotrowice/ - chleb słowiański ale nie tylko 2.Piekielnik Załęska Hałda 3.Bittman Ligota Odpowiedz Link Zgłoś
karogo2001 Re: najlepsza katowicka piekarnia 06.08.17, 12:42 Tylko nie Król,okropne w smaku jak i jakościowo pieczywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aebk Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.smstv.pl 28.01.06, 14:37 Chleb z Maciusia (piekarnia Sosnowiecka) ale do kupienia w Katowicach - Szopienice sklep całodobowy - spokojnie 3 dni można szamac Odpowiedz Link Zgłoś
rosebar Re: najlepsza katowicka piekarnia 28.01.06, 16:04 A mozna dodac bytomskie chlebki?? Najpyszniejszy jest razowiec na zakwasie z piekarni "Graham" na ul.Alojzjanow (do kupienia w Delikasach).Mniamm...moze lezec caly tydzien i jest znakomity! A druga piekarnia miesci sie na Rynku. Sprzedaja przepyszny gruboziarnisty z soja i kminkiem na zakwasie-superrr twardy! Rowniez podobny pelnoziarnisty polecam. A takze mieciusienki pszenny,dyniowy-niebo w gebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: najlepsza katowicka piekarnia 28.01.06, 23:08 Kupowałam od Kaufa z Zawodzia, i od Bittmana, i z Mariackiej, i z Mięleckiego - wszystkie były pycha ale niech się schowają przed chlebem z Siewierza(teraz kupuję dowożony, na targu) Odpowiedz Link Zgłoś
nieistniejemy Re: najlepsza katowicka piekarnia 29.01.06, 00:06 to ja dodam piekarnię w Katowicach Ochojcu - Kuczera z Ziołowej. Tradycja i smak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziber35 Re: najlepsza katowicka piekarnia 29.01.06, 00:46 kattovitzer napisał: > moze jakis ranking? gdzie kupiujecie chlep, ze palce lizac? ;) Ochojec Ziołowa niedaleko GCM.żadnych ulepszaczy,zakwas i nikt nie eksperymentuje z wynalazkami.Poprostu chleb.Trzeba spróbować aby się przekonać.Kto lubi mocno wypieczony i długo świeży nie musi do Siewierza "jeździć".Osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ A ja sobie westchnę... IP: 212.106.147.* 29.01.06, 09:02 A ja sobie westchnę za społemowską piekarnią przy ul. Paderewskiego (obok stacji Aral, teraz BP). Zresztą teraz ten odcinek ulicy chyba nazywa się inaczej - kiedyś Paderewskiego biegła od torów kolejowych aż do lotniska, ale najpierw w pod koniec lat 70. zbudowali blok Graniczna 61 i przerwali ulicę, a po 20 latach powstał Geant i skasowano ostatni odcinek ulicy przy lotnisku. Ten króciutki odcinek przy stacji benzynowej to chyba teraz ul. Ofiar Katynia. Ale do rzeczy: to była zdecydowanie najlepsza piekarnia w Katowicach i to podobno nieźle dochodowa. Ale debile ze Społem ją zlikwidowali w 2001 roku, a budynek wynajęli i teraz jest tam jakaś prywatna przychodnia. Chleb stamtąd był wyjątkowy, do dzisiaj płączemy za tą piekarnią. A dziś - do niedawna Plebiscytowa, ale się trochę popsuła, poza tym Giszowiec i Mielęckiego. Zdarzyło się nam też jeść z Mariackiej, ale nie zapadł w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:49 poniewaz pochodze ze wsi :) a na wsiach jest dobry chlebek.... w Katowicach nie potrafilam przelknac ze smakiem ani jednego kaska tego wypieku miejscowych piekarzy. wyprobowalam chyba wszystkie piekarnie w zasiegu reki. Trafilam na piekarnie Kłos i ich chleb wiejski! chleb o smau najbardziej zblizownym do chleba w mojej rodzinnej miejscowosci. Nie plesnieje, nie kruszy sie i jest smaczny nawet po kilku dniach. jesli ktos ma takie klopoty jak ja (nie smakuje mu slasi chleb) to polecam wyprobowac wiejski z Kłosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiczanin Re: najlepsza katowicka piekarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:46 Czasem bywam w Katowicach, w swoich sprawach, w biurowcu Helios i tam w pobliżu na ul 1 Maja jest piekarnia w której sprzedają naprawdę niezłe pieczywo, dobre i duży wybór. Przynajmniej da się zjeść na drugi, a nawet trzeci dzień. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
francuz2 Re: najlepsza katowicka piekarnia 29.01.06, 14:08 Polecam wypieki z piekarni państwa Lipa na Kostuchnie. Chleb jest wyśmienity. Jak mam świeży to potrafię 1/3 bochenka zjeść od razu. Spróbójcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Najlepsza katowicka piekarnia... IP: *.microchip.net.pl 29.01.06, 14:41 Do niedawna chyba ta: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3099346.html Odpowiedz Link Zgłoś
manager_live Re: najlepsza katowicka piekarnia 04.07.17, 15:11 ? Co tam ma być najlepszego? Wyroby? Rzecz smaku. Obsługa? Katastrofalna!! Otóż byłam dzisiaj w tej "wywołanej" piekarni. Chciałam wypić herbatkę, bo czekałam na kogoś, chcieliśmy parę minut razem w tej „najlepszej” piekarni spędzić. Stanęłam w miejscu, gdzie mi sie wydawało powinien stać klient i czekałam aż sie te dwie panie obrócą, które stały tyłem do mnie i właśnie cos bardzo ważnego sobie opowiadały, a trzecia pani, z prawej strony ze spokojem układała rogaliki. Po chwili odwróciła się jedna z tych bardzo elokwentnych sprzedawczyń i mogłam zamówić moja herbatkę. Podano mi ją (w lokalu piekarni) w kubku papierowym, zupełnie jak na ulicy z automatu. Siadłam przy stoliku, który, mam nadzieje stal tam do dyspozycji klientów. Na stoliku żadnej podstawki na woreczek herbaciany albo na ewentualne odpadki jak np. papier po cukrze. Nic. Wiec rzuciłam to wszystko na stół, bo gdzie to miałam dać? Zupełnie jak w najgłębszej Komunie w ZSRR. I to ma być najlepsza piekarnia. To na Syberii w malej wiosce Listwianka podano nam herbatę w szklankach w srebrnych uchwytach. Nie, ta piekarnia NA PEWNO nie jest najlepsza. Nie wiem czy ktoś gdzieś był gorzej obsłużony jak ja dziś w tej „ najlepszej” piekarni, ale NIE życzę tego nikomu. Można by spróbować wyrobów z „Polskie Piekarnie” w Mysłowicach w Kauflandzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatianka233 Re: najlepsza katowicka piekarnia 27.07.17, 19:25 Bez przesady, akurat nie byłam w tej wspomnianej przez Was piekarni, ale chyba aż tak źle nie może być? :) Ja w Katowicach pracuję, chociaż na co dzień mieszkam w Pszczynie i tam właśnie mam swoją ulubioną piekarnię brzeczek.com.pl – chlebek I bułeczki pierwsza klasa! Jeśli będziecie w moich okolicach koniecznie zajrzycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_zbychu Re: najlepsza katowicka piekarnia 29.08.17, 12:09 Teraz znalezienie dobrej piekarni, to już zaczyna graniczyć z cudem i naprawdę czuć, ze to pieczywo nie jest wcale naturalne. Ja mam to szczęście, że zona czasem piecze swój chleb w domu – robiliśmy już ze słonecznikiem, dynia i z cebulą. Odpowiedz Link Zgłoś