Gość: 346 IP: *.kapelusz.pl / 194.126.165.* 01.02.06, 23:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klemens Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:36 Nie ma to w takiej sytuacji, jak specjalista od dobrych obyczajów. Jakby jemu zginęła rodzina to, co jak co, ale na pewno potrafiłby się zachować i wiedziałby co POWINNO się robić, a CZEGO NIE WYPADA. Uch... Że też nawet w takiej sytuacji musi przyjść ktoś, kto MUSI pokazać, że jest mądrzejszy, taka stara ciotka, do której w ogóle nic nie dociera. Uch... Cóż, takie ciotki też przychodzą na pogrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:15 daj cymbale swoj adres a ci wszystko wyjasnie. Nie masz serca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m824 przestańcie ciągle krytykować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 02:05 każdy przeżywa taką tragedię na swój sposób. jeżeli ma jej to w jakikolwiek sposób pomóc to dlaczego nie? może jest to jakiś sposób na oderwanie się od czarnych myśli choć na chwilę.... dlaczego krytykujesz osoby, które przeżyły taką tragedię. skąd wiesz jakbyś się ty zachował/a gdyby zginęła nagle cała Twoja najbliższa rodzina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat1 Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.02.06, 07:06 siedze i placze jak czytam o tych ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anija Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.gsw.pl 02.02.06, 08:32 Ludzie różnie odreagowują stres związany z utratą bliskich i ty tego "półmózgu" (nie obrażając chorych) nigdy nie zrozumiesz. Ja po wczesnej śmierci mamy chciałam o niej ciągle mówić a wszyscy uciekali bo się bali "jak" ze mną o tym rozmawiać. A ja bardzo tego potrzebowałam!!!! Więc niech p. Ania i jej rodzina fotografuje się ile chce, rozmawia ile chce - jeżeli choć trochę pomoże im to ukoić ból - jeżeli jej to wogóle może cokolwiek pomóc - to niech mówi ile chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: A co ja mam powiedzieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:41 Ja znałam Bartka syna Pani Ani mieszkali 2 bloki za mną czasami lataliśmy razem po placu . Był on bardzo wesoły i fajny psa też mieli super zawsze ich widziałam jak wracali z sklepu razem szczęśliwi wydaje mi się że w tym domu i wogóle rodzinie nie dochodziło do żadnych sprzeczek ani kłótni. Bardzo lubiłam Bartka szkoda że już go nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: 217.153.80.* 02.02.06, 09:13 a mnie sie niedobrze robi od tekstów w katowickiej wyborczej. malinowska, goślińska i im podobne drążą do granic bólu, aby tylko tekst był mocny. zakłamane i puste to strasznie. a wieczorem na imprezke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: july Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 02.02.06, 11:28 Wszelki wypadek, Wisława Szymborska Zdarzyć się mogło. Zdarzyć się musiało. Zdarzyło się wcześniej. Później. Bliżej. Dalej. Zdarzyło się nie tobie. Ocalałeś, bo byłeś pierwszy. Ocalałeś, bo byłeś ostatni. Bo sam. Bo ludzie. Bo w lewo. Bo w prawo. Bo padał deszcz. Bo padał cień. Bo panowała słoneczna pogoda. Na szczęście był tam las. Na szczęście nie było drzew. Na szczęście szyna, hak, belka, hamulec, Framuga, zakręt, milimetr, sekunda. Na szczęście brzytwa pływała po wodzie. Wskutek, ponieważ, a jednak, pomimo. Co było to było gdyby ręka, noga, O krok, o włos Od zbiegu okoliczności. Więc jesteś? Prosto z uchylonej jeszcze chwili? Sieć jednooka, a ty przez to oko? Nie umiem się nadziwić, namilczeć się temu. Posłuchaj Jak mi prędko bije twoje serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny-ah Re: Katastrofa zabrała rodzinę z Chorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:37 Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy tylko to co nieważne jak krowa się wlecze najważniejsze tak prędkie ze raptem sie staje potem cisza normalna więc całkiem nie znośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego[....] Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...itd fragment wiersza ks. J.Twardowskiego Odpowiedz Link Zgłoś