Dodaj do ulubionych

Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śląsk

IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:06
Obserwuj wątek
    • nika31 Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl 19.11.02, 16:09
      a co konkretnie masz na myśli?
      • Gość: GOSC Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: *.rednet.com.pl 19.11.02, 16:13
        ouna soma niy wiy...
        • Gość: katowiczanka Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:21
          Gość portalu: GOSC napisał(a):

> ouna soma niy wiy...

OUNA WIY,tylko ty nie wiesz ,boś ciemny .
      • Gość: katowiczanka Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:20
        nika31 napisała:

> a co konkretnie masz na myśli?

Manifestacja przedstawicieli central związkowych pod Urząd Wojewódzki o
        godziwe warunki życia na Śląsku .
        • Gość: Ookee Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: *.spinet.com.pl / 1.1.1.* 19.11.02, 17:07
          > Manifestacja przedstawicieli central związkowych pod Urząd Wojewódzki o
          > godziwe warunki życia na Śląsku .

na Slasku???? ROTFL
    • willi2 Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl 19.11.02, 16:18
      A może chodzi Jej o przyrode ?
      W sume pogoda ładna,troszke ciepło,no ale na przebudzenie se przyrody troche
      wczas.
      • Gość: katowiczanka Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:24
        willi2 napisał:

> A może chodzi Jej o przyrode ?
        > W sume pogoda ładna,troszke ciepło,no ale na przebudzenie se przyrody troche
        > wczas.

Nie potrzeba według ciebie protestować przeciw temu co się dzieje ze
        Śląskiem , prawda ?
        • willi2 Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl 19.11.02, 16:28
          Gość portalu: katowiczanka napisał(a):

> willi2 napisał:
          >
          > > A może chodzi Jej o przyrode ?
          > > W sume pogoda ładna,troszke ciepło,no ale na przebudzenie se przyrody troc
          > he
          > > wczas.
          >
          > Nie potrzeba według ciebie protestować przeciw temu co się dzieje ze
          > Śląskiem , prawda ?
          Protesty i Jałowe gadanie jest dobre dla umiarkowanych opcjonistów , które
          wywołują :
          Kpiący uśmieszek Pana Premiera zaglądającego za firanki=heheh
          • Gość: katowiczanka Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:57
            willi2 napisał:

> Gość portalu: katowiczanka napisał(a):
            >
            > > willi2 napisał:
            > >
            > > > A może chodzi Jej o przyrode ?
            > > > W sume pogoda ładna,troszke ciepło,no ale na przebudzenie se przyrody
            > troc
            > > he
            > > > wczas.
            > >
            > > Nie potrzeba według ciebie protestować przeciw temu co się dzieje ze
            > > Śląskiem , prawda ?
            > Protesty i Jałowe gadanie jest dobre dla umiarkowanych opcjonistów , które
            > wywołują :
            > Kpiący uśmieszek Pana Premiera zaglądającego za firanki=heheh

Protesty mają być tylko początkiem ,zresztą co ja mam uczyć takich mądrych jak
            Ty jesteś.
            • willi2 Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl 19.11.02, 17:07

> willi2 napisał:
              >
              > > Gość portalu: katowiczanka napisał(a):
              > >
              > > > willi2 napisał:
              > > >
              > > > > A może chodzi Jej o przyrode ?
              > > > > W sume pogoda ładna,troszke ciepło,no ale na przebudzenie se prz
              > yrody
              > > troc
              > > > he
              > > > > wczas.
              > > >
              > > > Nie potrzeba według ciebie protestować przeciw temu co się dzieje ze
              > > > Śląskiem , prawda ?
              > > Protesty i Jałowe gadanie jest dobre dla umiarkowanych opcjonistów , które
              >
              > > wywołują :
              > > Kpiący uśmieszek Pana Premiera zaglądającego za firanki=heheh
              >
              > Protesty mają być tylko początkiem ,zresztą co ja mam uczyć takich mądrych
              jak
              > Ty jesteś
              Dziękuje i pozdrawiam Panią
              • Gość: mrW Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: *.blueyonder.co.uk 19.11.02, 21:32
                -hopie!umow sie z nia!, i zapros do fajnej restauracji!
                • willi2 Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl 19.11.02, 21:53
                  Gość portalu: mrW napisał(a):

> -hopie!umow sie z nia!, i zapros do fajnej restauracji!
                  OK niech posle mi maila kaj chce isc
                  • Gość: mrW Re: Czyżby nareszcie początek przebudzenia na Śl IP: *.blueyonder.co.uk 19.11.02, 22:42
                    -tys je gupi - to ty musisz pokozoc cos co by lona widziala zys je interesujacy
                    -czy jo ci musza to tlumaczyc?
                    -ty musisz som!
    • Gość: achim Odkrywcze! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 16:26
      Typowe postępowanie (wzorowane na jednym takim z zagranicy): "Rzucam hasło, a
      wy chwytajcie".

Ech, :(
      • Gość: Piotreq Re: Odkrywcze! IP: 80.48.245.* 19.11.02, 16:35
        Niec im pkp w ramach strajku fundnie pociag i do warszawy
        strajowac - tu i tak nic nie zdzialaja. A tak powaznie
        czy to cos da? Tylko nam moze jakas nastepna samoobrone
        pomoze stworzyc...
        • Gość: katowiczanka Re: Odkrywcze! IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 16:52
          Gość portalu: Piotreq napisał(a):

> Niec im pkp w ramach strajku fundnie pociag i do warszawy
          > strajowac - tu i tak nic nie zdzialaja. A tak powaznie
          > czy to cos da? Tylko nam moze jakas nastepna samoobrone
          > pomoze stworzyc...

Jeżeli to nie będzie tylko słomiany ogień ,to może na Śląsku się zmienić ,bo
          tutaj jest przecież najgorzej .To tu były kopalnie i huty ,które nikomu są już
          niepotrzebne.
    • willi2 A Moja Oma zawsze godała: 19.11.02, 16:40
      Chcieliście Polske to macie.
    • willi2 Górnicy wyruszyli 19.11.02, 16:43
      "To armata, która ma służyć do rozwalenia tej całej rządzącej ekipy" -
      powiedział przedstawiciel Związku Zawodowego Jedności Górniczej z bytomskiej
      kopalni Centrum. Uczestnicy wtorkowej manifestacji mówili, że armatka ma
      uświadomić rządzącym, że jeśli nie zmienią polityki wobec Śląska i górnictwa
      to "muszą się liczyć z IV powstaniem śląskim".
      ------------------------------------------------------------------------------
      To musza sie już szykować ?
      • Gość: Karlik Poczatek konca monopolu Warsiawy IP: *.cpe.quickclic.net 19.11.02, 19:10
        Pogarszajace sie coraz bardziej warunki i poziom zycia mieszkancow Slaska,a
        takze brak perpektyw na ich poprawe,i zupelne niezrozumienie tych problemow
        przez warszawe,doprowadzaja do coraz glosniejszych zadan separatystycznych,jako
        jedyna droge poprawy,coraz wiecej ludzi to rozumie,wojewoda jest spalony jako
        niewiarygodny slugus Warszawy,prze ostatnie 12-lat reform Polski,Slask wychodzi
        na tym zle,i coraz gorzej,w sumie te reformy zprowadzaja sie do zwalniania
        ludzi,i zamykania zakladow,nie tworzac nowych miejsc pracy,pozostawia sie ludzi
        na bruku,dlaczego,tu siegamy innego problemu,Polska nie wie co ma z tym
        Slaskiem zrobic,widac wyraznie brak koncepcji i planu na Slask,kolejne ekipy
        rzadzace doraznie tylko cos eksperymentuja,w sumie daje to wiecej zlego jak
        dobrego,postepuje kompromitacja rzadu i brak zaufania do niego i jego
        urzednikow,a to poteguje wzrost popularnosci,ugrupowan czy frakcji
        radykalnych,upiec cos na tym ogniu niechybnie starac sie beda zwolennicy
        autonomi,czy separatysci Slascy weszac dobra koniunktore na ich programy,i
        niestety czas dzisiaj dziala na ich korzysc,niemoc i bezradnosc panstwa na
        problemy Slaska jest az nader widoczna,az sie prosi zeby im przypomniec ze nic
        nie jest wieczne,i na zawsze,szczegolnie tu,ale czy oni to jeszcze rozumia?
        • Gość: waldi Re: Poczatek konca polskiego Slaska IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 19.11.02, 19:23
          no wlasnie! Heim ins Reich !!!!
          • Gość: katowiczanka Re Taki jest również odzew Warszawki na śląski pro IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.11.02, 19:46
            Po przejrzeniu krajowego forum znalazłam taki post dotyczący Śląskiego
            protestu.

Były odprawy (nawet po kilkadziesiąt tys PLN) a wcześniej spędy świń na rzeż,
            wódka na Barbórkę, papierosy - talony na samochody - a ja zarabiałem 5 USD.
            Panowie górnicy - ja nie mam zamiaru topić w waszych niepotrzebnych dołach
            moich podatków (dużych bo nauczyłem się żyć z rynku)- węgiel to już nie jest
            polskie złoto. Ciekaw jestem jak poradzi sobie nowy prezydent Warszawy z nowym
            najazdem.

W korkach w W-wie spędzam czasem 1,5 godz. Odczepcie się od mojego miasta i
            weźcie się w końcu do roboty albo do PUP. Mieszkańcy Warszawy - powstaliśmy
            przeciw Niemcom, Rosjanom - nie dajmy się pomiatać nierobom-żulom spod znaku
            kilofa i kufla.

• Gość: Karlik Re: Re Taki jest również odzew Warszawki na śląsk IP: *.cpe.quickclic.net 19.11.02, 20:05

> Po przejrzeniu krajowego forum znalazłam taki post dotyczący Śląskiego
              > protestu.
              >
              > Były odprawy (nawet po kilkadziesiąt tys PLN) a wcześniej spędy świń na rzeż,
              > wódka na Barbórkę, papierosy - talony na samochody - a ja zarabiałem 5 USD.
              > Panowie górnicy - ja nie mam zamiaru topić w waszych niepotrzebnych dołach
              > moich podatków (dużych bo nauczyłem się żyć z rynku)- węgiel to już nie jest
              > polskie złoto. Ciekaw jestem jak poradzi sobie nowy prezydent Warszawy z
              nowym
              > najazdem.
              >
              > W korkach w W-wie spędzam czasem 1,5 godz. Odczepcie się od mojego miasta i
              > weźcie się w końcu do roboty albo do PUP. Mieszkańcy Warszawy - powstaliśmy
              > przeciw Niemcom, Rosjanom - nie dajmy się pomiatać nierobom-żulom spod znaku
              > kilofa i kufla.
              >

Oto typowy objaw mysli na temat Slaska, Kazia zWarsiawy i calej tamtejszej
              reszty,a czas ucieka nieublagalnie miedzy palcami.
              • Gość: WEHRWOLF Re: Re Taki jest również odzew Warszawki na śląsk IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 22.11.02, 16:59
                Gość portalu: Karlik napisał:

> Gość portalu: katowiczanka napisał(a):
                >
                > > Po przejrzeniu krajowego forum znalazłam taki post dotyczący Śląskiego
                > > protestu.
                > >
                > > Były odprawy (nawet po kilkadziesiąt tys PLN) a wcześniej spędy świń na rz
                > eż,
                > > wódka na Barbórkę, papierosy - talony na samochody - a ja zarabiałem 5 USD
                > .
                > > Panowie górnicy - ja nie mam zamiaru topić w waszych niepotrzebnych dołach
                >
                > > moich podatków (dużych bo nauczyłem się żyć z rynku)- węgiel to już nie je
                > st
                > > polskie złoto. Ciekaw jestem jak poradzi sobie nowy prezydent Warszawy z
                > nowym
                > > najazdem.
                > >
                > > W korkach w W-wie spędzam czasem 1,5 godz. Odczepcie się od mojego miasta
                > i
                > > weźcie się w końcu do roboty albo do PUP. Mieszkańcy Warszawy - powstaliśm
                > y
                > > przeciw Niemcom, Rosjanom - nie dajmy się pomiatać nierobom-żulom spod zna
                > ku
                > > kilofa i kufla.
                > >
                >

>
                > Oto typowy objaw mysli na temat Slaska, Kazia zWarsiawy i calej tamtejszej
                > reszty,a czas ucieka nieublagalnie miedzy palcami.
                KARLIK ALE CI GOROLICA LODPISALA A TY PACILOKU JESZCZE Z NIMI TRZYMOSZ
                DOSTANIESZ KOPALA W SRAKA LOD GOROLA TO MOZE KEDYS ZMODRZEJESZ!!!
            • Gość: Greg Re: Re Taki jest również odzew Warszawki na śląsk IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 23:08
              Przypomnij sobie kolego kto i za czyje pieniądze odbudował tą waszą Warszawę
              po tych wszystkich żenujących powstaniach. Większośc pieniędzy pochodziła ze
              Śląska. teraz się fajnie odwraca tyłeczkiem od problemów a przez kilkadziesiąt
              lat doiło się tą kurę. Teraz można ją rzucić jak dziwkę - wykorzystało się i
              po wszystkim. Więc apeluję Panowie zapracowani Warszawiacy oddajcie władze i
              pieniądze regionom, my tu sie jakoś poradzimy.
              • Gość: Pasikonik Odzew na głos warszawki. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 14:16

Doji sie nojczyńściyj krowa abo koza. Symbol ślonskij biydy!

Niy trza Nom dojarek z Polski, jak Wom nasze ślonske "mlyko", ślonski
                wongel niy jest potrzebny, bo chcecie zaś sie uzależnić łod Rusa, to
                z Panym Bogym!

My sie ta Naszo łaciato bydymy paśli na swojym polu i sami tyrz bydymy dojić!

Ale Wom Jyj niy pozwolymy zarżnońć przed rozstaniym.

Idźcie w swoja strona - na wschod jak Wom sie za niym cni, a My sie bydymy
                poleku dryptać na Zachod!
            • Gość: miglanc Re: Re Taki jest również odzew Warszawki na śląsk IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.02, 18:04
              Teroz naroz zodyn nie chce slyszec o "czornym zlocie"ale w czasach PRL toscie
              nom wszyscy kadzili bo z naszego potu mieliscie co do gornka wsadzic.Zeby wom
              bylo jeszcze bardziej ganba to w 1980 roku gornictwo w zarobkach bylo na 9
              miejcu w Polsce.Naturalnie gornik musiol soboty i niedziela robic zeby lod wos
              wy gorole ochlap miesa kupic,albo zgnile kartofle na zima.W 1983 spotkolech
              sie z jedna rodzina z Mazur i ta jedna pani mowi do mnie:Panie pan pracowal w
              gornictwie,powiedz pan jaki wegiel posylaliscie nam na wies",spokojnie bez
              zlosci odpowiedziolech"Taki jakiescie nom kartofle posylali nom na zima"
              wtedy ona mowi "My wom posylali dobre kartofle" jo "my dostowali kartofle Flis"
              "Panie to jest odmiana polprzemyslowa i nie nadaje sie do piwnicy"ja"Awiec
              ktos trzeci miyszol miedzy nami"Rozmowa ta jest autentyczna.Jezeli ktos mo
              przeciwko gornikom to niech se przejedzie roz pod ziemia to zrozumie dlaczego
              ta praca jest nie do zaplacenia-bo poprostu kazdy dzien ryzykuje sie swoje
              zycie.Nie na darmo w filmach pokazuja pozegnanie i powitanie gornika z pracy
              bo rodzina nigdy nie wiedziala czy zobaczy jeszcze swojego bliskiego.
    • Gość: Budzik Czyżby nareszcie początek przebudzenia? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 12:29

Budzi sie rycerstwo świyntyj Jadwigi!

Ścić nastoł cas.
      • Gość: Stompy Czyżby nareszcie początek przebudzenia? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 21:59

... a swojym stompaniym pobudzom reszta Ślonzokow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka