Dodaj do ulubionych

GALLUS ! Skandaliczna uczelnia !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:40
Ludzie uwazajcie na Wyższa Szkole Zarzadzania Marketingowego i Jezykow Obcych
w Katowicach czyli GALLUS'a! Co tam sie dzieje to jest normalnie juz
przegiecie, ktorego nikt nie jest w stanie zrozumiec, ani nikt nie jest w
stanie cos w tej sprawie wskurac!

Wymienie kilka faktów (zmian), ktore mialy miejsce na poczatku tego semestru:

- Podwyzszenie czesnego: na wszystkich kierunkach podniesiono czesne (mnie z
550zl miesiecznie na 630zl miesiecznie). Podnoszac czesne wladze uczelni
powiedzialy, ze nie jest to zadna podwyzka gdyz nie bedziemy musieli juz
placic oplaty wakacyjnej, ktora wynosila polowe czesnego miesiecznego - niby
maja racje, ale w zwiazku z tym dlaczego mamy placic pelne czesne za miesiac
lipiec, w ktorym zadne zajecia, egzaminy itp. sie nie odbywaja? W ogole
jestesmy chyba najdrozsza prywatna uczelnia na śląsku. Pytanie: czy uczelnia
tak po prostu moze sobie podczas trwania roku akademickiego podnosic czesne i
w dodatku o takie wysokie kwoty?

- Kolejny absurd to kara za oddanie ksiazli po uplynieciu terminu zwrotu. Niby
to nic takiego i wszystko byloby ok gdyz gdzie indziej podobne kary juz
funkcjonuja, ale na naszej uczelnie ta kara wynosi (uwaga trzymajcie sie
mocno): 50 zł !!!!!!! Co wy na to? Brak słow!

- Zmiana godzin odbywania zajęć. Wczesniej zajecia zaczynaly sie o godz. 8:15,
a teraz o 8:00. Zmiana niby nie jest straszna, ale pisze o niej dlatego iz
zostalismy oklamani co do powodu tej zmiany. Mianowicie zostalismy
poinformowani, ze zmiana zostala wprowadzona z uwagi na jakies wymogi,
przepisy czy cos w tym stylu, w kazdym razie chodzilo o to , ze niby jakies
przepisy tak nakazuja. Prawda jest jednak inna, gdyz nieoficjalnie
dowiedzielismy sie od wykladowcy, ze powodem zmiany jest wirtualny dziekanat
KALASOFT (wprowadzony w tym semestrze) do ktorego nie dalo sie wpisysac
godziny 8:15. Dlaczego nas okłamują?

- Ostatnia zmiana moze wydac sie najbardziej smieszna, chodzi o zamykanie sal
podczas krotkich przerw miedzy zajeciami. Jest to bardzo duza niedogodnosc,
dyz do tej pory moglismy siedziec podczas przerw w salach, a teraz cale tlumy
studentow musza sie sciskac jak sardynki na korytarzach, gdyz poza
kilkunastoma siedzeniami nie ma praktycznie zadnej mozliwosci aby gdzies te
chwile spedzic - caly ten widok przypomina podstawówkę. Powodem niby jest
wymuszenie na wykladowcach przychodzenia na zajecia, gdyz biorac klucze do
sali musza sie wpisac do zeszytu co dokumentuje ich obecnosc na zajeciach.
Wszystko byloby ok ale dlaczego maja na tym tracic studenci?

Co myslicie o tych wszystkich zmianach? Kto nam moze pomoc w tych sprawach bo
na szkole nie ma co liczyc? Wyrazcie swoja opinie.

z gory wam dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:47
      a to idź do państwowej tam wszystko mozna
      • anilewel Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 01.03.06, 21:28
        No właśnie...trzeba było zdawać na państwową...
    • Gość: Promotor Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 26.02.06, 21:00
      LOL

Podwyzki sa wszedzie, na calym swiecie i zawsze. Uczelnia dopasowuje sie do
      rynku. Jakby na innych uczelniach bylo tak tanio to przeciesz Gallus nie sa
      idiotami zeby ludzie do siebie zniechecac. Ogolnie podsumowujac te "cale"
      podwyzki to wychodzi okolo 500zl na rok drozej na dziennych.

Z ksiazkami. Stary, oni Ci nie kaza placic za wypozyczyenie tylko za nie
      oddanie. Chodzi o to zebys potem nie musial czekac na ksiazki bo jakis koles nie
      oddaje jej przez pol roku bo ma to w tylku. To jest stworzone dla studentow.

Na 8 zajecia sa w calej polsce w wiekszosci Uczelni. Co za roznica ze Uczelnia
      sie dopasowuje do reszty?

Zamykanie sal? Idz do toalety, idz cos zjesc, idz sie przewietrzyc, idz po
      ksiazke, idz odbij notatki, idz zmien sale. Nie bylo to stworzone m.in. dlatego
      zeby wykladowcy bywali na zajeciach ?
    • Gość: carrot Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 21:59
      faktycznie bez sensu i do kitu. z tą karą pieniężną w wysokości 50 zeta to
      przegięli. co do czesnego - chyba nie można tak w połowie roku tego zmieniać...
      sprawdź to. przeczytaj regulamin, zapytaj kogoś z samorządu... pytaj, pytaj,
      ale mnie się wydaje, że tak nie mogą.

najgorsze jest to, że uczelnia sobie myśli - jak chodą do priv szkoły, często
      na zajęcia przyjeżdzają autami to ich stać i można im zrobić podwyżki
      wszystkiego. a to g..o prawda, bo studenci bardzo ciężko często na to pracują.

ale pocieszę cię - na państwowych uczelniach też jest beznadziejnie. niestety -
      tak system edukacji u nas. jak wszystko w PL do d..py. pozostaje się przemęczyć
      a potem pakować plecak. albo pakować plecak i kombinować ze szkołą za granicą.
      pozdr - niezadowolona studentka.
      • Gość: Kama Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.crowley.pl 27.02.06, 09:47
        Oleg, ja też skończyłam ta uczelnię i nie zgadzam się z Tobą. Nie wiem, jak z
        tymi podwyżkami do końca jest, ale to normalne na uczelni niepaństwowej że są
        podwyżki, a z tego, co mi wiadomo już od dłuższego czasu ich nie było.
        Po drugie: Czy zdarzyło ci się kiedyś chodzić do biblioteki przez 5 tygodni i
        nie móc wypożyczyć ksiązki, której potrzebujesz, bo jej ktoś nie oddał? Mnie się
        zdarzyło i to akurat, że są takie kary, to mnie cieszy. One nie są przeciwko
        studentom, ale dla studentów - żeby każdy mógł na czas się przygotować.
        Po trzecie: Jeśli nie masz większych zmartwień niż przesunięcie zajęć o 15 min
        wcześniej (z 8:15 na 8:00) to jesteś szczęściarzem - a okłamani zostaliście
        przez kogo??? Przez wykładowcę, który sobie powiedział, co wiedział?? Co za
        różnica dlaczego przesunięto zajęcia? moim zdaniem szukasz dziury w płocie.
        Po czwarte: Zdarzyło mi się również, że jakiś wykładowca nie przyszedł na
        zajęcia nikogo o tym nie informując, dlatego zamykanie sal - które może jest
        jakimś sposobem na sprawdzenie pojawiania się wykładowców na zajęciach też jest
        dobrym sposobem - przynajmniej wiadomo, kto się pojawia a kto nie.

Oleg psujesz renomę dobrej uczelni, którą i ja skończyłam.

Pozdrawiam
        • Gość: darkus Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:44
          To Gallus miał dobrą renomę w gronie uczelni ??? NIe no - ja nie mogę !!! BUahahahahaha....
          • Gość: czarna Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.06, 11:35
            www.ang.pl -> tu są opinie o tej szkole
            • Gość: darkus Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:45
              Ogólnie wiadomo, że Gallus do pięt nie dorasta Akadaemii Ekonomicznej w Katowicach. Do uczelni Gallus uczęszczją osoby, którym w AE byłoby za trudno i wybierają bez kozery właśnie Gallusa, żeby "mieć papier". W sumie przyznam że mówię o kiedtunku ekonomicznym. Co do języków, to nie mam zdania...
              • Gość: Promotor Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 27.02.06, 21:16
                Z tymi pietami to troche przebarwiasz ;]
                Ogolnie dosc sporo jest studentow na uczelniach nie panstwowych ktorzy sie nie
                dostali na panstwowe. Nie wiem jak to wyglowkowales, ale tak.. masz racje.

Z poziomem. Hmm. Relacje sa troche inne. Mamy np. dwa terminy poprawkowe a nie
                jeden. Natomiast wykladowcow mamy w 75% tych samych co na AE.

Z tymi trudnosciami nie przesadzaj. Ile znasz osob wokol Ciebie (na Akademi) co
                wylecieli z uczelni. Nie pisz o takich co olali, tylko o takich co sie uczyli i
                nie dali rady zdac.

Jestem na czwartym roku. Z ludzmi z Akademi mam bardzo dobry kontakt. Ba. Wiele
                osob z AE imprezuje z nami (gallus) przynajmniej raz w miesiacu. Studia mamy tak
                naprawde bardzo podobne.

Tylko nam sie nie udalo dostac na dzienne u was. Tyle.
                • Gość: darkus OK... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:12
                  Nie mogę przecież zabronić Wam pocieszania się...
                  POwodzenia...
                • charles_9 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 04.03.06, 01:18
                  Wydaje mi się że poprostu byliście słabsi i z tym poziomem to żadna przesada
                  już chodzą ploty, że pracodawcy po Gallusie to nawet na rozmowe nie zapraszają
        • lemon_1 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 13.05.06, 21:54
          Oleg - dla mnie przesadzasz i to zdecydowanie!!!! Własnie kończe tam magistra i
          po pierwsze od 5 lat nigdy nie miałam zajęć od 8.15 ale jak juz to zajęcia
          zaczynały się od 8, zresztą 15min nie sprawia mi żadnej różnicy. Po drugie:
          każdy semestr wzrastał o jakąś kwotę, więc nie rozumiem o co Cię tak dziwi. W
          ogóle nie było mowy o likwidacji opłaty wakacyjnej to po trzecie.A poza tym
          rozejrzyj się ile kosztują semestry na innych uczelniach, ale to juz na
          marginesie. I uwierz - nikt nas nie wygania z sal podczas przerwy i nie
          ma "sardynek" na korytarzach - chyba że przed wejściem - ludzie na fajce!(chyba
          czepiasz się każdej pierdoły, może nie pasuja Ci jeszcze godziny otwarcia
          sklepiku albo xera? A może papier toaletowy w kiblu jest za wąski?) I chciałam
          zaznaczyć, że nigdy nie dałam nikomu w łapę żeby zdać jakiś egzamin (a takie
          plotki krążą non stop) i informuję, że za same obecności także nie dostawałam
          ocen. A na 4 semestrze mgr płacę ratę 410zł na m-c a nie 600. na początku lipca
          mam obronę i jesli ją zdam (nie wyobrażam sobie innego wariantu)to będę dumna z
          siebie wiesz... bo wszystko co zawdzięczam to zawdzięczam własnie sobie. I nie
          mam zamiaru wstydzić się że studiowałam na Gallusa!
    • Gość: Piotrek Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 193.24.197.* 27.02.06, 12:15
      50zł za ksiązke to mało, 300zł albo więcej powinno być. Pewnie trafiło Ci sie to
      zapłacić i BARDZO DOBRZE. Przez takich jak Ty nie można dostać książki jakie się
      chce bo takie BURAKI jak Ty, trzymają je przez całe studia !!! Jestem w 100% za
      taką karą, jakbyś oddawał na czas to nie będziesz płacił a inni którzy czekają
      na ten tytuł mogą tez z niej sie pouczyć.

15 min wcześniej jesteś śmieszny, chyba nie masz innych kłopotów :)
      Co do podwyżki to nie wiem jak tam jest ale na mojej uczelni też podnoszą czesne
      i nikt nie robi z tego wielkiego problemu, wszystko drożeje :( nie tylko studia.

Idź na przerwach się przewietrzyć, dobrze Ci to zrobi :)
      • Gość: darkus Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:47
        sądząc po stylu studiujesz chyba ŁOPATOLOGIĘ !!!
        P.S. nie powiem, że jesteś BURAK - to nie przystoi osobom inteligentnym... A fe
    • Gość: studentka Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:30
      Ale Wy jesteście kur... beznadziejni! Ja podobnie jak Oleg studiuję na pier...
      Gallusie i w 100% zgadzam się z tym co napisał, to jest SKANDAL! Oni tak
      niczego nie uczą, dają w ch..j pracy do domu a czesne płace tylko po to aby
      figurować na liście studentów. Właśnie się dowiedziałam,że od marca czesne ma
      wynosić 750zł na miecha i niech mi nikt nie gada,że to jest normalne.Na
      pierwszym roku płaciłam 500zł i to było do przeżycia ale teraz? jestem na 3
      roku, wiadomo że nie zrezygnuję. Z pracą też ciężko bo nigdzie nie chcą
      dziennych studentów.
      Z tymi salami zamykanymi to też jest przegięcie bo studentów jest jak psów,
      ledwo sie na korytarzu mieszczą.
      Pewnie i tak zaraz wyjdzie że nie mam racji bo w końcu "tak jest wszędzie"
      • Gość: pracodawca Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 212.160.172.* 28.02.06, 08:37
        a potem taka paniusia, kończy studia i dziwi się, że zostaje wysoko wyedukowaną
        bezrobotną bo wokół taki zły świat co to ją chce zmuszać do pracy od 7:30,
        stosowania się do zasad pod groźbą kar fionansowych i nie daje jej zrobić sobie
        paznikci po pracy, tylko pani Jadzia ze ścierą wyrzuca ja do domu i zamyka
        biuro na klucz. Buuuuu

"Z pracą też ciężko bo nigdzie nie chcą dziennych studentów" - bo wiedzą czym
        to pachnie... (vide. autor tego wątku).
        Pa nadęta paniusiu
        • Gość: Zeta Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:41
          I dobrze. Ci którzy mają jakieś dziwne wymagania wobec Uczelni,póxniej juz
          pracując po części odpadną z biegu po torcik.
    • Gość: studentka do pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 08:49
      Przepraszam to było do mnie? Bezczelny typie, ja sobie świetnie zdaję sparawę z
      tego,że za 2 lata zasilę szeregi bezrobotnych, bo jakiemuś gnojkowi bez szkoły
      nie będzie się podobało to że skończyłam szkołe taką a nie inną. Poza tym to co
      napisałeś nijak sie ma do poruszanego tematu uczelni(opłaty,sale, książki) więc
      lepiej zamiast zabierać głos lepiej weź się do roboty a trwoń czasu na forum...
      nadęty gburze
      • Gość: pracodawca posłuchaj napuszona pindo IP: 212.160.172.* 28.02.06, 09:08
        W zyciu bym nie zatrudnił takiej nadętej paniusi, której się wydaje, że jej sie
        nalezy za samo istnienie.
        Co zaś się tyczy "tego gnojka bez szkoły". To smieszne jest to, że
        taka "wykształcona" pinda, potrafi się tylko skarzyć i jęczeć, zaś ten "gnojek
        bez szkoły" zdolny jest do EFEKTYWNMEGO działania (a cóz to dziewcze
        studiuje ?? markiting and shiting ?? )

> napisałeś nijak sie ma do poruszanego tematu uczelni(opłaty,sale, książki)

a własnie, że bardzo wiele ma tyle, że twoja naturalną głąbowatość nie
        dopuszcza do świadomości istnienia relacji pomiędzy przetrzymywaniem książek -
        represją za to w postaci "kary finansowej", a skoro nie pojmujesz takich
        banalnych relacji to jak możesz przyswoić sobie inne występujące w sposób
        NATURALNY podczas stosunku pracy, np. nawalasz z terminami (podobnież jak z
        terminem zwrotu książek), dostajesz po premii (tu tez analogia /trudne słowo/),
        a skoro teraz nawalasz z ksiązkami i marudzisz bo musisz ruszyć dupsko z sali,
        żeby twoi kolesie czegoś nie swisneli, to taki też stanowisz materiał na
        pracownika.
        A że gówna bicza nie ukręcisz, pozostaniesz bezrobotną nadętą pindą obrażoną na
        cały świat.

watpię, że pojełaś ... ale to twoje zmartwienie laluniu )
        • lemon_1 Re: posłuchaj napuszona pindo 13.05.06, 22:07
          Braaaaaaaaaaaaaawwwwwwoooo, w końcu ktoś potrafił zajrzeć prawdzie w oczy!!!!
          Popieram tę wypowiedź w 100%. Ja też nie zatrudniłabym takiej osoby, obrazić
          kogoś też trzeba umieć, no ale cóż, niektórzy mają niewielki zasób słów i
          potrafia napisać wyłącznie "gnojek..."
    • Gość: absolwentka Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.pl / *.crowley.pl 28.02.06, 10:39
      Studenci Gallusa ... SAMI STWARZACIE nam oraz SOBIE opinię o uczelni !!! We
      własne dołki wpadacie. Owszem , racją jest, że podwyżki są nie fair ale ta
      Szkoła to poprostu firma ... jej właścicielem nie jest państwo!!! Sami swoich
      spraw nie załatwiacie tylko płacz i narzekanie, podburzanie itp. Ludzie co wy
      sobą reprezentujecie myśląc i pisząc w ten sposób ?? Wstyd!!! Ja jestem
      absolwentką i za moich czasów nikt sie nie cackał tak ze studentami jak teraz ,
      gdzie macie bezpośredni dostęp do informacji... wystarczy dobrze
      poszukać,popytać ;)
      Internet, telefony, znajomi Wystarczy troszke pogłówkować i poszukać ... ale
      żeby sie komuś chciało to już jest cięzko. Kara w bibliotece OWSZEM BARDZO
      DOBRY POMYSŁ, Wirtualny dziekanat - jeszcze lepiej, "osiołkowi w żłobie dano" -
      nic tylko korzystać a już dowolna interpretacja, kto jak woli, - narzekać?? a
      może skorzystać ?? Pozdrawiam Ludzi którzy są zadowoleni z NASZEJ uczelni !!!
      • Gość: absolwent Gallusa Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:22
        Ja też pozdrawiam wszystkich GALLUSOWCóW I ABSOLWENTóW GALLUSA!!!
      • madamewhite Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 17.05.14, 16:26
        Jestem studentką na pierwszym roku i pomimo tego, że może według niektórych za dużo jeszcze nie mam co się wypowiadać na temat uczelni, to mogę powiedzieć ,że jest całkiem w porządku. Problemy o jakie się ocieram to tylko takie stworzone przez niektóre zajęcia. Jednak jest coś co mnie nurtuje, a mianowicie brak sklepiku, albo jakiegokolwiek sprawnego automatu z dobrą kawą. Co do tego problemu to mam nadzieje, że uczelnia sobie jakoś szybko poradzi, gdyż jest to dość "niewygodne" ,na przykład jestem dojeżdżającą studentką z dość daleka. Nie znam nawet na tyle Katowic żeby gdzieś wyjść na miasto i zjeść coś pożywniejszego niż bułka z pobliskich sklepów. Z przyjemniejszej strony ,mogę powiedzieć ,że atmosfera jest przyjemna :)
    • foreston Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 28.02.06, 11:09
      Co do opłat w bibliotece za opóźnienie książki, to Gallusa popieram w 100%
      procentach. Kończę polibudę i do szału mnie doprowadzało jak jakiś baran
      trzymał książkę pół roku. W dobie ksero trzymanie książki jest zwykłym
      lenistwem i samolubstwem.
      • juli-a147 Re: GALLUS - Katowice 31.05.14, 13:17
        Od roku się uczę i polecam):
    • Gość: Fred Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.crowley.pl 28.02.06, 11:56
      Jak tak dalej pójdzie to ja stąd spier****. Myślałem że uczelnia z renomą itp.
      a tu taki syf że chce się śmiać. Wolę ch**em orać pole niż się uczyć w takiej
      szkole!!! No chyba że się coś zmieni. Tak pozatym zapomniałeś dodać czegoś na
      temat drugiej specjalizacji na nauczycielu:) Nie ma to jak siedzieć od 8.00 do
      18.00:) aż chce się żyć jak po przyjeździe do domu o 20.00 czeka grama
      praktyczna do powtóreczki:)
      • Gość: absolwent Gallusa Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:24
        To może zamiast przesiadywać na forum weź sie do nauki kolego - co ???
    • fakeeye Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 28.02.06, 12:07
      studenci drodzy - widzę po Waszych postach że naprawdę nie wiecie co Was czeka
      gdy rozpoczniecie pracę. Gallus dobrze robi, że temperuje zachowania
      studentów. W tygodniu przeprowadzam dwie - trzy rozmowy z chętnymi do pracy.
      80% odwiedzających mnie to ludzie kompletnie nieprzygotowani psychicznie do
      regularniej pracy. Brak samodyscypliny, silnej woli, systematyczności, chęci
      dalszego uczenia się, elastyczności - to tylko kilka z podstawowych problemów
      świeżutkich absolwentów. Absolwentów, którzy wychodzą z założenia, że studia
      dadzą im wszystko - otwieram Wam zatem oczy - na studiach musicie pracowac
      trzy razy wiecej niz Wam i wykładowcom się wydaje. Dopiero wtedy możemy mówic
      o szansie na osiągnięcie sukcesu zyciowego - o szansie!. A dopiero po trzech
      czterech latach zapraszam do mnie na rozmowy o pracę.
      Studia to świetny okres ze względu na zabawę o początki samodzielnego życia,
      ale imprezowicze z reguły odpadają i stają się zwykłymi życiowymi szarakami,
      pamietajcie o tym
      • Gość: pracodawca Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 212.160.172.* 28.02.06, 12:24
        obawiam się kolego, że Twój wywód to wołanie na puszczy.
        Współczesnym studencikom wydaje się, że łaskę robią urbi et orbi, samym faktem,
        iż raczyli pójśc na studia, w związku z czym wszyscy powinni im się kłaniac i
        padac do stóp.
        Podpisuję się pod Twym postem w jego całej rozciągłości
        O ile wiem to studia nie są obowiązkowe ?
      • Gość: gosc Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.pzuzycie.pl 28.02.06, 12:28
        Jestem absolwentem Gallusa, chodziłem tam przez 6 lat łacznie z magisterką,
        zaczynałem tam jak powstawała,duzo widziałem , wiele rzeczy mnie zaskoczyło ,
        czasem pozytywnie , czasem negatywnie,sle ogólnie ok, dobrze ktos tu napisał że
        tu tworzy sie dyscypline, jak pisałem prace licencjacką to na ksiązki czekałem
        po zapisaniu ponad 6 miesiecy bo jakis cep ich nie chciał oddać, a co do
        podwyżek czesnego to na Gallusie to normalka, w każdym razie ja jestem z tej
        budy zadowolony, zaczynałem od dziennych studiów a skończyłem ją na systemie
        zaocznym,duzo w tej uczelni przeszedłem i troche mnie to nauczyło pokory, takze
        Gallus OK
    • Gość: Fred Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.crowley.pl 28.02.06, 12:29
      Zresztą jak skończą szaleć z czesnym i dodatkową specjalizacją to będzie
      wporządku. Nie ma źle. Przesunięcie o 15 minut jest nawet dobre bo można na
      ostatni autobus zdążyć:) z salami to jest trochę naciągane- i tak pół szkoły
      wychodzi zapalić;) ale te czesne....
    • kbamm Chciałbym się tu doktoryzować na Wydz. Akwizycji 28.02.06, 16:40
      Szukam promotora
    • gooska Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 28.02.06, 17:14
      Szkonczylam Gallusa dawno temu. Zaczynalam jak kolega wyzej na dziennych,
      skonczylam na zaocznych. Wszyscy mowili, ze u nas nie trzeba bylo sie uczyc, ze
      niski poziom. powiem tak g.... prawda. to wszystko zalezy od nas samych , jesli
      ide na studia tylko po to by imprezowac to olewam wszystko i zadowalam sie
      najnizsza ocena, ktora w niektorych przypadkac ciezko bylo uzyskac. Mam
      porownanie jak jest na dziennych i na zaocznych. Poziom ten sam, trudnosc
      wieksza na zaocznych ze zrozumialych wzgledow. Skonczylam Gallusa z dobrym
      wynikiem, nie mam klopotow w znalezieniu pracy. powiem wiecej, zaraz po
      skonczeniu Gallusa znalazlam prace a nawet jeszcze w jej trakcie. Powoli pnac
      sie do gory i rozszerzajac swoje kwalifikacje, obecnie jestem zadowolona z
      ukonczenia akurat tej uczelni pomimo zlych opinii na jej temat.

1. czesne bardzo czesto ulegalo zmianom
      2. ksiazek nigdy nie bylo bo byly wypozyczone
      3. zamkniete sale? a czy obok szkoly jest jeszcze ten bar ??

nie narzekaj tylko sie ucz i nie placz z drobnych kosmetycznych zmian bo zycie
      moze bardziej dac Ci w kosc.

pozdr dla galuusakow
      • Gość: Kooza Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:28
        Do gooska! Podniesienie czesnego to dla wiekszosci nie sa "kosmetyczne zmiany".
        Napisz prosze gdzie pracujesz lub przynajmniej na jakim satnowisku i ile
        zarabiasz - forum jest anonimowe wiec mozesz spokojie sie z nami podzielic tymi
        informacjami, co?
        • Gość: gooska Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:15
          do Kooza..
          ja tez musialam placic czesne takze po podwyzkach. skoro podnosza to widocznie
          maja do tego powody. nawet jajka drozeja... mi tez bylo ciezko przyjac do
          wiadomosci zmane czesnego bo oplacalam je sama..ale coz moglam zrobic??

ile zarabiam?? wystarczajaco duzo zeby sie samej utrzymac, nie oszczedzac na
          niczym, kupowac dobre ciuchy i kosmetyki a na dodatek jeszcze dobrze sie
          zabawic i odlozyc troche na czarna godzine. ale jakie to ma znaczenie?

pracodawca ma racje, popieram.
    • Gość: Pracodawca Skandal Oleg Skandal..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:37
      Skandaliczna uczelnia? to chyba jakiś żart! Jedynym skanadalem tutaj jest gość
      Oleg, który chyba nie rozumie co to znaczy studiować na uczelni wyższej! To nie
      jest podstawówka czy szkoła średnia! Jesteś dorosłym człowiekiem i tak też będą
      cię traktować. W tym momencie ponosisz pełną odpowiedzialność za to, iż w
      przyszłości ludzie z wyższym wykształceniem zdobytym na uczelni z wysoką renomą
      (nie oszukujmy się, ale taka jest prawda) nie znajdą pracy! "Kopiesz do własnej
      bramki". Twoja uczelnia ma tyle do zaoferowania co żadna inna w Katowicach (a
      nie wiem czy nawet nie na Śląsku). Studenci są z reguły leniwi i chcieliby mieć
      wszystko podane jak na dłoni. Widze tu informacje na stronie, kolejne
      wiadomości na stronie Samorządu Studenckiego, a do tego podawane maile do
      pracowników, gdzie zawsze można zadać pytanie i doinformować się, gdy telefon
      jest zajęty.
      Szczerze mówiąc zatrudniam kilku absolwentów Gallusa i jest mi bardzo przykro,
      że mówisz tak o ludziach, którzy bardzo dużo wynieśli ze studiów i bardzo
      dobrze realizują to w życiu zawodowym.
      Podwyżki są wszędzie! Jak paliwo zdrożeje to mam zablokować wszystkie stacje i
      obsmarować je napisem "Skandal"?
      Największą reklamą uczelni są jej Studenci. Pomyślcie o tym!
      Pozdrawiam gorąco
      • Gość: . Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:52
        To Ty lepiej o tym pomysl,to prawda co napisales
        Największą reklamą uczelni są jej Studenci i na tym polega problem tej uczelni +
        znam wielu absolwentow,niestety.
        • Gość: ZORRO Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 217.8.188.* 17.05.06, 03:06
          Każda Uczelnia powinna przestrzegać zobowiązań danych studentowiw dniu
          przyjęcia,a nie zmieniać regulaminu studiowania.Jedyną rzeczą ruchomą powinna
          byćkwestia finansowa-trudno pewne rzeczy tanieją inne
          drożeją.Przyklad:spółdzielnie mieszkaniowe w rozrachunku końcowym oddają lokatorom
          nadpłaty sugerując wspaniałą gospodarność Zarządu i dbałość o lokatora nie
          przyznając się,że robią go w balona.Kochany studencie mam nadzieję,że Twój
          ukochany Rektor tak kombinuje i na koniec roku akademickiego stwierdzi" wiedza z
          ekonomii kapitalistycznej pozwoliła mi przyszły semestr zwolnić Was ukochani
          studenci z czesnego( bo już się dość nachapał)poczekaj może tak będzie.Jaki
          skandal ??? chłopie przecież to kapitalizm.Moja babcia za Komuny mówiła mi,wiesz
          jak teraz jest dobrze(bo Ona przeżyła ten kapitalizm przed Komuną)KAżDY MA PRACę
          A Ja mojemu synowi nie miałam na bilet do szkoły kilkanaście kilometrów od
          miejsca zamieszkania.Czekałam z niecierpliwością na parę grosików od dziadka
          który pracował na Saksach.TAK nasi dziadowie wyjeżdżali za chlebem na zachód-to
          co robią dzisiaj nasze dzieci.Bądz dobrej myśli będą następne podwyżki tego
          owego,to jest normalność w naszej i innych gospodarkach-ucz się bo nasza
          OJCZYZNA potrzebuje prawdziwych ,mądrych Polaków.
          Przykład
          Komendant straży miejskiej na tym stanowisku skończył eksternistycznie LO(
          trzysemestry i teraz studiuje sierota)wniosek prosty; MAMY TAK MAłO
          WYKSZTAłCONYCH LUDZI,żE OBSADZAMY STOłKI MATOłAMI,BO NIE MA KIM.Jak ten facet
          myśli o robocie za którą mu dobrze płacą.Natomiast lekarze,nauczyciele ochłap
          dostają.Ludzie na dobrych posadach kształcą się na pseudo uczelniach,żeby nie
          pospadać ze stołkow,a Ty młody ambitny człowieku wybywaj z Ojczyzny na obczyznę.
          Tęsknię i w tej chwili płaczę za moimi
          dziecmi ktorzy żyją za granicami naszej wspaniałej Ojczyzny,wiem że do niej
          wrócą są wykształceni i dobrze sytuowani ale ja chyba się tego nie doczekam.

Cóż są warte te miliony
          O których wielu marzy,
          Czyż nie starczy jedno serce,
          Które Cię miłością darzy ?
      • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:56
        Do Pracodawca: czy ja pisalem cos negatywnego o studentach? Czytaj ze
        zrozumieniem! Wymienilem 4 zmiany, ktory wg wiekszosci studentow sa zmianami na
        minus. Co do kary za nieoddawanie ksiazek to juz sie z tym pogodzilem, a nawet
        powoli jestem za tymi karami (trzeba przyznac, ze ma to sens).

Co do zmiany godziny rozpoczecia zajec to nie wypowiadalem sie negatywnie o
        samej zmianie tylko o tym, ze nas po prostu OKŁAMANO!

Sprawa zamykania sal nadal jest bardzo uciazliwa zmiana i taki jest fakt! Ktos
        tu napisal, ze sale sa zamykane aby zapobiedz kradzieza, ale prawda jest rowniez
        taka, ze do kradziezy nigdy nie dochodzilo. Nidy nie zniknely przedmioty
        nalezace do studentow, ławki ani krzesła raczej nie beda przedmiotem kradziezy,
        a sale ze sprzetem RTV byly zamykane zawsze (to bylo ok).

Czesne: dla niektorych na tym forum to "kosmetyczna zmiana", ale jezeli podwyzka
        wynosi 80 zł i wiecej to z kosmetyczna zmiana ma to juz niewiele wspolnego
        tymbardziej ze mamy placic cale czesne za lipiec kiedy de facto zadne zajecia
        sie nie odbywaja.

Oleg
        • Gość: Pracodawca Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:06
          Pisząc o uczelni wyższej piszesz o studentach. Jeśli tak bardzo negujesz
          posunięcia władz uczelni to jednocześnie stawiasz ta uczelnię w złym świetle, a
          co za tym idzie - Studentów!
          I o to właśnie chodzi!, jeśli nie pasuje Ci taki sposób traktowania (a nie
          widzę nic złego, bo to jest uczelnia niepubliczna, a nie przedszkole) to zawsze
          można zmienić ją, przenieść się na publiczną!
          Gallus chyba za bardzo was swego czasu rozpieścił.."dać wam palca to weźmiecie
          całą rękę!"
          Czasy się zmieniają, przepisy się zmieniają, wymogi się zmieniają a studenci?
          może najwyższy czas też coś zmienić? dojrzeć!
          • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:11
            Pracodawca, widze, ze Ty masz jakis problem alo znajomych wsrod wladz uczelni!
            Od kiedy studenci winni sa niepoprawnemu zachowaniu władz uczelni? Śmieszne to!

Tak w ogole to kiedy nas Gallus niby rozpieścił?

Aha, jak sobie wyobrazasz zmiane uczelni bedac na ostatnim roku studiow? Chyba
            nie masz doswiadczenia w tych sprawach bo jest to nierealne! Nikt nie zmienia
            uczelni na ostatnim roku - taka amiana bylaby rownoznaczna z rozpoczeciem
            studiowania na innej uczelni od poczatku.

Twoje wypowiedzi chyba celowo sa pisane w ten a nie inny sposob - albo bronisz
            kogos z wladz uczelni lub chce po prostu prowokowac.
            • Gość: Heyah Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 28.02.06, 19:14
              Kolego. nawet jak masz jakis problem to go rozwiazuj na uczelni, a nie pytaj
              Mariana z Rudys Ślaskiej ktory moze akurat przeglada forum i ktory nie ma
              pojecia o studiach i ich realiach i ktory potem wplynie na to ze Cie gdzies tam
              nie zatrudnia.
            • Gość: Ewa Lepiej weź sie do nauki, skoro jesteś na ostatnim IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:39
              Człowieku, nie rozumiem Cię, jeśli jesteś na ostatnim roku i taką opinię
              wystawiasz swojej uczelni to kto Cię po niej zatrudni? Skoro oczerniasz swoją
              uczelnię, to sam sobie wystawiasz negatywną ocene, czy Ty tego nie rozumiesz??
              To tak jakbyś mówił, że Twoje wykształcenie jest nic nie warte - to chcesz
              pokazać Twoim przyszłym pracodawcom? Ktoś tu coś napisał o "mąceniu wody" i mam
              wrażenie, że zebrałeś kilka informacji i psujesz opinię specjalnie. I chyba
              wcale nie jesteś studentem tej uczelni, co?
              • sebastian64 ,,,teraz jesteś Ewa ?? 01.03.06, 08:59
                Znowu kolejny nick, jestes niesamowity człowieku...
          • carlosseq Gallus na świeżo, student 1 roku.. 17.05.14, 16:13
            Witam, chciałbym opisać jak obieram na II semestrze uczelnie Gallus. Myślę że moja opinia będzie wiarygodna i szczere ponieważ jest to moja pierwsza uczelnia na jakiej zawitałem. Jeżeli chodzi o atmosfere jest świetnie, fajni ludzie, nowe ciekawe znajomości, a jeżeli mówimy o nauce, wykładowcach moge powiedzieć że jest dobrze, nie bardzo dobrze tylko dlatego że troche ciężko odnaleźć się na pierwszym, roku, polecam ;)
        • Gość: absolwent Gallusa Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:17
          Wydaje mi się, że trochę zaczynasz sie gubić w zeznaniach. Raz wymieniasz
          rzeczy, które się studentom - a raczej Tobie - bardzo nie podobają. Za chwilę
          piszesz, żę z czymś tam to jednak się zgadzasz i tak naprawdę to popierasz
          jakiąś zmianę. Zaczynam się zastanawiqać, czy Ty aby przypadkiem nie jesteś po
          prostu jakimś mącicielem, który specjalnie brednie wypisuje, żeby trochę krzyku
          narobić - negatywnego krzyku. Ale szczserze mówiąc i czytając te wszystkie
          opinie to ten negatywny krzyk Ci za bardzo nie wyszedł - nieprzemyślana do końca
          jest ta Twoja strategia!!!
          I tak naprawdę to komu Ty chciałeś zaszkodzić? - Uczelni, studentom??? A może
          sobie samemu, bo Ci się za bardzo namieszało

Pozdrawiam wszystkich Gallusowców
          • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:25
            Do absolwent Gallusa: rozsmieszyles mnie! Napisalem tylko prawde, nie mniej nie
            wiecej! Co do kary za nieoddawanie ksiazek w termnie to zmienilem zdanie gdyz
            rozumialem po prostu, ze tak wysoka kara ma sens i wyjdzie nam tylko na plus
            gdyz ksiazki bede gdy je zamowimy - to jedyna sprawa co do ktorej zmienilem zdanie!

Do Heyah: jezeli ten temat lub forma dyskusji Ci nie odpowiada to po prostu nie
            pisz na tym forum. Moze nie wiesz, ale forum jest po to zeby ludzie, ktorzy maja
            cos do powiedzenia na dany sie wypowiadali, a Ty Hayah najwyrazniej nie masz nic
            sensownego do powiedzenia! pozdrow Mariana z Rudy (dzownilem do niego bo
            chcialem sie spytac o jego opinie ale go nie zastalem w domu ;))
            • Gość: Absolwent Gallusa Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:42
              Skoro udało Ci się jednak przemyśleć sytuacje to zastanów się jeszcze ze 3 razy
              i może zmienisz zdanie na temat innych zmian. A swoją drogą, to ciekawe, że
              przemyślałeś sytuacje, bo wydawało się już że na jakimś etapie zapomniałeś pomyśleć.

Pozdrawiam
        • Gość: cyrus Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:32
          A skąd masz takie informacje, że do kradzieży nigdy nie dochodziło? A skąd
          wiesz, że z sal nic nie poginęło?? Kim Ty jesteś tak naprawdę człowieku? Czy aby
          na pewno jesteś naszym studentem?? Bardzo to ciekawe co piszesz?
          • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:36
            Dobrze, zapedzilem sie troche! Nigdy nie dochodzilo do kradziezy w mojej grupie
            ani w grupach do ktorych chodza moi znajomi - moj błąd!

Tak, jestem studentem Gallusa.
        • Gość: Róża Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.orange.pl 28.02.06, 19:40
          Do Oleg: tak a propos twojej ostatniej wypowiedzi na temat pisania na forum na
          temat: ty chyba nie powinieś tutaj pisać, bo po prostu nie masz nic do
          powiedzenia. Daruj sobie, jesteś żałosny z tym ciągnięciem ...
          P.S. Chyba ktoś ci za to "pisanie na temat" płaci.
          • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:43
            O co wam chodzi? Pisze w 100% na temat! Wyrazam swoja opinie, a zarazem wielu
            innych studentow gallusa! Czy moje wypowiedzi nie byly na temat? Nie wydaje mi sie!
            • Gość: cyrus Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:46
              Jeśli wyrażąsz opinie innych studentów, to czemu nie ma tu tych innych? Tylko Ty
              jesteś "na nie". Reszta stara Ci się uzmysłowić, że strzelasz gole do własnej
              bramki - a może wcale nie do własnej???
              • sebastian64 Re: Skandal Oleg Skandal..? 01.03.06, 08:57
                ...za to ty się wpisujesz pod kilkoma różnymi nickami i za poważnie ta obrona
                uczelni nie wygląda
            • Gość: Róża Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.orange.pl 28.02.06, 19:47
              Oleg, nie pisz już więcej, idź spać, a jutro obudzisz się innym człowiekiem.
              Jak w piosence Beaty: Oleg, zrób sobie święto, hej!
          • Gość: portier Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 19:45
            ja też mam takie wrażenie. Może Oleg po prostu dostaje kasę od konkurencji za
            "negatywną reklamę"
            • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:52
              Do Absolwent Gallusa: nie obrazaj mnie, ja Ciebie nie obrazam! Tak w ogole to co
              Ci nie pasuje? ze zmienilem zdanie? wiesz niektorzy maja taka pozytywna ceche,
              ze jak dojda do wniosku, ze sie wczesniej mylili to sie do tego przyznaja, ale
              nie mysl, ze przemysle sobie np sprawe czesnego bo to akurat jest zlodziejstwem
              co wyczynia Gallus pod tym wzgledem.

Jestem studentem Gallusa, ale skoro tam studiuje to ma to byc rownoznaczne z
              tym, ze mi sie wszystko ma tam podobac? Typowa Polska mentalnosc czyli nic tylko
              cicho siedziec.

Owszem, jak zaczynalem studia na Gallusa to bylem z tej uczelni bardzo
              zadowolony ale to co sie dzieje od pewnego czasu jest po prostu jakims
              nieporozumieniem.

Nie rozumie dlaczego mam cicho siedziec? Tylko dlatego, ze tam studiuje? Chyba
              moge sie wypowiadac jezeli cos minie pasuje bo moze cos tym zmienie chociaz w to
              wątpie.

Czy gdbym byl studentem np. GWSH (bo pewnie o to wam chodzi, ze oni mnie
              podplacaja) moglbym swobdnie tutaj wyrazac swoje zdanie? Czy to byloby ok? nie
              wydaje mi sie! nie wiem z jakimi problemami boryja sie studenci GWSH i dlatego
              nie bede zabieral glosu w ich sprawie, ale wiem co sie dzieje u nas na Gallusa i
              dlatego bede bronil swojego zdania.
              • Gość: Róża Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.orange.pl 28.02.06, 20:02
                Oleg, po pierwsze gdybyś był studentem Gallusa, to byś nie pisał o pewnych
                sprawach, o których przeciętny student taki jak ja nie ma pojęcia. Wielu
                ciekawych rzeczy dowiadziałam się od ciebie, a studiuję już tu trzeci rok.
                Jesteś niesamowity!!! Skąd masz takie informacje!? Musisz mieć niezłe wjazdy!
                Poza tym jesteś zabawny !!!
                • Gość: Oleg Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:11
                  Do Róża: o jakich informacjach mowisz? to sa ogolnie dostepne informacje, o
                  ktorych dudni na uczelni. Widocznie nie bylas do tej chwili zainteresowana tym
                  co sie dzieje na uczelni bo trudno bylo przeslyszec te wszystkie "nowinki".

Napisz prosze, ktora z podanych przeze mnie informacji wymaga jak Ty to
                  okreslilas "wjazdów"?

Dziekuje za komplement odnosnie mojego poczucia humoru ;)
              • Gość: Absolwent Gallusa Re: Skandal Oleg Skandal..? IP: 193.151.48.* 28.02.06, 20:29
                Typowa polska mentalność to nic innego tylko narzekać - Ty to potrafisz najlepiej
    • Gość: marek Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.centertel.pl 28.02.06, 20:12
      oleg kretynie, skoro już tyle razy przyznałęś się do tego że nie do końca masz
      rację to, sorry ale nie rozumiem , że nie będąc przekonanym o swoijej racji
      wywołujesz publiczna dyskusję, jesteś idiotą i całe szczęście że w Gallusie
      studiuje ponad 7 ooo osób i mamy tylko 0.014% idiotów wśród nas.Idz spać.
      • Gość: Oleg Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:18
        Do Marek: dlaczego mnie obrazasz? Zmienilem zdanie tylko w jednej kwestii! Twoja
        wypowiedz swiadczy tylko i wylacznie o poziomie Twojej inteligencji (czytaj ze
        zrozumieniem, moze to trudne ale sie postaraj) i wychowania.

Pomimo obrazliwych slow pozdrawiam!
      • Gość: BRAWO DLA MARKA brawo dla marka IP: 193.151.48.* 28.02.06, 20:20
        BRAWO DLA MARKA - Oleg kretynie idź spać
    • Gość: Y Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.centertel.pl 28.02.06, 20:18
      a tam gaadanie w styku:lolka lolka Koka-Kolka
      z pozdrowieniami Gallusowe buziaczki
    • Gość: medart Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:32
      wporzo wszytko jest, skończysz/cie tak jak jeden to został w mig prezydentem
      Jaworzna. Kończcie ją a tylko niech wystarczy wam gmin do zarządzania.
      To kuźnia najlepszych kadr, a że kosztowna- odbijecie sobie poźniej, jak
      zarobisz/cie po 9500 mies brutto. Spoko luzik, inni co uszczypliwi nazywają ja
      sankturium, gdzie co roku są cuda, tzn. kolejni nieudacznicy zostaja magistrami.
      Ale ja tylko powtarzam i niechciałbytm by szło to pod adresem każdego... ale
      każdy wie ile tam cudów już zdażyło się.....a ile się jeszcze zdaży....:)))
      pozdro
      • Gość: ona Re: Medart IP: 193.151.48.* 28.02.06, 20:35
        Ni do końca rozumiem, o co chodzi - Medart, czy Ty aby jesteś trzeźwy ??
      • Gość: Y Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.centertel.pl 28.02.06, 20:38
        a tam gaaadanie w stylu: lolka, lolka Koka-Kolka
        • Gość: Y Re:Oleg IP: *.centertel.pl 28.02.06, 21:01
          merde - francuskie(wulgarne)znaczy gó.. (ale na pewno wiesz o tym)
          • Gość: MEDART Re:Oleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:42
            Drogi OLEG, kim nie jesteś chciałbym Ci powiedzieć, że akurat co oznacza z
            frnacuskiego nie wiem, niemniej jest to akronimem od med jak np medycyna i art
            jak sztuka. Wiec musze cie tym niestety wyprowadzić z błędu. Inna osoba raz
            znalazła znaczenie ale to jest imię meskie - MEDARTD przez D na koncu ja jestem
            MEDART.
            Ale w przeciwieństwie do ciebie nie gniewam sie i nie cietrzewię sie... W
            przeciwieństwie do mnie znasz frnacuski ja nie, ja w przeciwieństwie dom Ciebie
            wiem o kilku absolwentach ww uczelni i jak napisałem- nie jest to pod adresem
            wszytkich studentów jacy tam są!! ale to najwyrąźniej analfabetyzm wtórny, jaki
            nasz kraj atakuję i bynajmnie znów nie mam pretensji do Ciebie jedynie do
            nauczycieli jacy Cię uczyli.
            Rozstajac sie z tym jakże miłym forum, pozdrawiam Cie i wszytkich porządnych
            studentów gallusa (niestety mniejszość).
            Od pewnego czasu w ogłoszeniach prasowych dot.pracy zdażaja sie ze ktoś
            poszukuje inzyniera ale warunek "nie po politechnice Czestochowskiej", Gallus ma
            podobna renomę..... wkrótce i w ogłoszeniach bedzie kaluzula o ustawie o danych
            ozobowych i by po Gallusie nie zgłaszali się, ale cóż, podobno niewidoczna ręka
            rynku zrobi swoje- ja patrząc na ostatnie kilka lat myśle że rynek leczy sie w
            NFOZie i nie dostał refundacji na proteze. tak czy siak pozdrawiam.
            medart POL. ŚL.
            • Gość: medart Re:Oleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:51
              Aha zapomniałbym- nie pisze ze wszyscy jacy tam są beee, przeczytałęm częśc na
              forum opinie słowa studentów, w kilku miejscachz askoczony byłęm pozytywnie
              niemniej te sosoby które ja znam, któr kończyły na prawde są ewidentnie jakimis
              pomyłkami naukowymi, mas zkase- zdobedziesz tam literki przed nazwisko, to im w
              zasadzie przyswiecało, to smutne ale rpawdziwe, ich opinie o tej szkole i info
              od postronnych osób, wposlpracujach z absolwentami którzy pracowali i tam
              studiowali równolegle na prawde zatrważające opinie, typu- "KOŃ YB SOBIE TAM
              PORADZIŁ. A CZEMU KOŃ, BO KOŃ MA WIELKI ŁEB I NIE WAZNE CZY AM COŚ W ŚRODKU..."
            • Gość: Pracuś Re:Praca po Gallusie IP: 193.151.48.* 28.02.06, 22:07
              A ja chciałabym powiedziedzieć Medartowi (przez "t"), że nie jest tak źle z nami
              Gallusowcami. Wszyscy absolwenci Gallusa, których ja znam, nie mieli i nie mają
              problemu ze znalezieniem pracy. Wręcz przeciwnie. Znam kilku dyrektorów
              poważnych firm, kórzy skończyli Gallusa, kilku bardzo dobrych handlowców,
              specjalistów, prezesów firm i wielu bisnesmanów, którzy pootwierali włąsne firmy
              - "pomimo", że skończyli Gallusa i świetnie sobie radzą. Nie wiem co Medart,
              który skończył Politechnikę Śląską, myśli sobie o innych uczelniach - których
              nie udało mu się skończyć, ja jednak wiem, że głąb może skończyć Politechnikę
              Śląską a mądry człowiek może skończyć Gallusa, bo nie o to rzecz idzie gdzie,
              ale jak się student do edukacji przykłada. Jeśli ktoś chce się nauczyć to się
              nauczy a jak nie będzie miał na edukację ochoty to i na Politechnice Śląskiej
              umiejętności nie zdobędzie. Jeśli Gallus śrubę przykręca to po to właśnie żeby
              skończyć z lenistwem, nieuctwem i próżnością studentów. Bo wbrew temu, co się
              mówi o uczelniach niepaństwowych, nie tylko o kasę tu idzie, ale także o jakość,
              prestiż i dobrą markę uczelni. Jeśli ktoś chce przyjść na studia tylko po papier
              to niech go sobie w domu lepiej wydrukuje.
              • Gość: medart Re:Praca po Gallusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:18
                Pracuś, wporzo, zapewne masz rację ale ile osób takich o których piszesz? Ja
                stwierziłęm fakt ze akurat ta uczelnia nia ma nalepszych not, czesto laduja tam
                przypadkowe osoby które niemają przpisu co dalej. ma sz racje wiele zalezy od
                samych studentów, prawda, ale jesli pracownicy anukowi olweają swoje obwiazki,
                kiepsko prowadzą, a takie maięłm info że kasa jest jedynie wyznacznikiem, i
                minimum ale odrobina własnej pracy np obecność an zajeciach odobina racjonalizmu
                w udzielaniu odpowiedzi w testach czy też zaliczeniacyh każdy zda oprzejdzie
                skończy.
                Chciałbym podkreslić po raz wtóry eni kreci mnie obrażania tych i owych, chce
                tylko wydac soja opinie o nienalepszej aurze jaka jest wokół
                Gallusa....podejscie jakei jest do studenta jest dla mnei nieco chore placąc i
                oczekujac zachowuje sie jak TP SA.. czuje sie ze ma monopol....
                Przykałd idzie z góry ejsli taka kadra która w wiekszosći z AE nie sadze by i
                tam przyniosła poziom AE by krótko utrzymała bo .... bo zrobili by czystki i ilu
                by konczyło czyt placiło????a co tu kryć o kase w tej grze chodzi, Ciesze sie,
                ze mimo wszytkos a ludzie co odnosza sukcesy, wiem sam żeczesto nie szkoła jest
                autorem sukcesów, a sam człowiek który musi odlaeźc sie we własciwymi miejscu o
                wąłsciwej porzy i wiedziec co zrobić, ale jak powtarzam, nie am Gallus
                anjlepszych not. Domyślam sie ze TY odniosłeś sukces, fajnie tylko ilu podzie
                twa drogą?? Ilu tam jest by wyniesć coś w głowie a nie w kieszeni papierek?

• Gość: Pracuś Re:Praca po Gallusie IP: 193.151.48.* 28.02.06, 22:57
                  No i tu się z Tobą nie zgodzę Medart. Bo nie kasa jest wyznacznikiem papierka a
                  chęci ludzi. Jak ktoś tu już napisał, na Gallusie jest kilka tysięcy studentów i
                  taki jeden Oleg wywleka swoje żale, że niby to jest tak źle, że drogo, że sale
                  zamykają, że kary za ksiązki wprowadzają, że wirtualny dziekanat się pojawił i
                  ja twierdzę że to są bzdury. Bo tak naprawdę to większość z tych rzeczy to
                  pozytywne zmiany. Chłopak po prostu nie chce się uczyć, ma za dużo czasu
                  najwyraźniej i jest tym właśnie, który myśli, że jak płaci to może żądać. A nie
                  może, bo to że płaci nie oznacza, że ten papierek dostanie bez przyłożenia sie
                  do nauki. Co do wykładowców - myslisz, że oni na AE wykładają super a na
                  prywatnych odwalają czarną robotę? A słyszałeś o ankietach ewaluacyjnych? To
                  jest sposób na takich wykładowców.
                  • Gość: Oleg Re:Praca po Gallusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:17
                    Do Pracuś: co Ty o mnie wiesz? akurat nie uwazam sie za lenia i nieroba, ale nie
                    bede Ci se tlumaczyl z tego co robie, co studiuje itd. poza gallusem.
            • Gość: Oleg Re:Oleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:12
              Do MEDART: to nie ja pisalem o tym "merde".
    • Gość: ziut Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:40
      TO skandal tacała uczelnia nie powinna sie nazywać uczelnią, tylko szkoła o
      wysokim CZESNYM.
      • Gość: cyron Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 193.151.48.* 28.02.06, 22:09
        to znajdź sobie tańszą - nic na przeszkodzie nie stoi.
      • Gość: kuku Re: Ziut IP: *.centertel.pl 28.02.06, 22:15
        to samo IP co Oleg
        • Gość: Oleg Re: Ziut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:26
          Tez Neostrada - nic wiecej (IP na pewno nie te same). Ja sie podpisuje caly czas
          jako Oleg, z reszta nie widze potrzeby zmiany nicka skoro wszystkie wypowiedzi i
          tak sa anonimowe.
          • sebastian64 Re: Ziut 01.03.06, 09:10
            Masz neostrade i jak wiele innych osób, poza tym podpisujesz się cały czas tak
            samo więc nie wiem o co chodzi poprzenikowi.

Zwróć natomiast uwagę drogi Olku na żarliwego obrońce Gallusa na tym forum o IP:
            193.151.48.* ; trudno zliczyć pod iloma nickami się wpisał
    • Gość: ola-f.ang.-I rok Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.telpol.net.pl 28.02.06, 22:56
      to wcale nie tak; kary za ksiazki sa sluszne, zamykanie sal sensownie
      uargumentowane, zreszta o wiele lepiej wyjsc na zewnatrz po 90min wykladu; ja
      mysle ze teraz to jeszcze jest powod do narzekania ale jak tylko przyjdzie
      wiosna nikt nie bedzie o tym pamietal ze chcial siedziec w dusznej sali; co do
      czesnego to bylo powiedziane ze w kazdej chwili moze sie zmienic (nawet w
      srodku roku) i musimy sie z tym liczyc.poza tm uczelnia jest naprawde w
      porzadku, wykladowcy prowadza ciekawe zajecia, sa dobrze przygotowani (f.ang.)
      a poza zajeciami odbywa sie wiele swietnych imprez, spotkan (zarowno na terenie
      szkoly jak i poza nia) oraz wyjazdow; naprawde warto tu studiowac. bo choc
      placimy duzo to tyle samo dostajemy od uczelni - trzeba tylko chciec to
      wykorzystac.
      pozdrowienia :p
      • Gość: maciej Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:03
        a ja o Gallusie słyszałem jeszcze jedno
        tak z 40 studentów czekało na egzamin czy cos tam "wódz" ( profesor)spóźniony
        pojawił sie godzine po terminie i ..... w ciągu 15 min wszystkich oblał
        poprosił potem wszystkich do sali i powiedział .... w zeszłym roku byłem z żoną
        na wczasach w Chorwacji w tym roku marzy sie nam Egipt koszt jednej osoby to
        2000 z hakiem jadą dwie osoby daję wam 20 min do namysłu po tym czasie wszyscy
        zdali
        to jest relacja mojej znajomej z jenego z egzaminów na tej uczelni nie sądze
        żeby zmyślała
        • Gość: autor Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 193.151.48.* 28.02.06, 23:26
          ja słyszałam że żeby się dostać na AE trzeba zapłacić 10 000 na wstępie za
          pozytywne rozpatrzenie odwołania - jeśli się ktoś nie dostał z braku miejsc.
          • Gość: udgt Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.centertel.pl 01.03.06, 00:04
            Myśle, że Gallus jast najlepsza uczalnią na Śląsku,tyle osób próbuje ją bronić
            przed jakimś jednym oszołomem to jest coś, normalnie to by wszyscy zignorowali
            temat i, życie trwało by dalej na ziemi, ale .... nie bo Galllus jest i ma się
            dobrze.
          • sebastian64 czesc wielonickowcu 01.03.06, 08:55
            Wpisaleś się w tym temacie chyba pod sześcioma różnymi nickami, musisz mieć
            interes w bronieniu tego Gallusa!
            • Gość: ja bez nicka Re: czesc wielonickowcu IP: *.crowley.pl 01.03.06, 15:27
              mam problem z zapamiętaniem swojego nicka.
              • sebastian64 Re: czesc wielonickowcu 01.03.06, 15:44
                ...ale to nie było do ciebie tylko do osbnika piszące z IP: 193.151.48.; kóry
                wpisał się w tym temacie jako 6 czy 7 różnych nicków
        • lemon_1 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 13.05.06, 22:27
          i tak właśnie powstają plotki........
          • lemon_1 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 13.05.06, 22:29
            sorki to miało być do Macieja
    • Gość: gal antoni Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: 195.94.208.* 01.03.06, 08:53
      Skończyłem tą szkołę zaocznie i mam wykształcenie:).
      1 za chodzenie gdzie sprawdzali obecność 3
      2 nie chodzisz zjawiasz się tylko na egzaminie "przygotowany" zaliczasz bez
      problemow
      3 do nielicznych wykładowców trzeba sie naprawde przygotowac i uwazac
      4 najwieksze nieprzyjemnosci jak sie cos chce z dziekanatu
      5 problem z parkingami
      6 wyklady porozrzucane po calych katowicach
      7 ogolenie rzecz biorac polecam - sielanka
      • sebastian64 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 01.03.06, 08:56
        Ja tam nie chodziłem ale mój kolega z liceum, który z trudem zdawał z klasy do
        klasy i oblał maturę magistra zrobił bezproblemowo; co więcej nigdy nie oblał
        tam żadnego egzaminu...
      • Gość: mika Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.crowley.pl 01.03.06, 10:37
        ja tu chyba czegoś nie rozumiem?
        jakieś halo o podwyżki! a do tego ,ze za maly parking?
    • Gość: ble Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:21
      no trudno nauka kosztuje! a co do tej kary za książki to lekkie przegięcie ale
      w sumie sie nie dziwie bo książki są drogie a studenci lubią zwinąć książki na
      wieczne nieoddanie.. ja też jestem osoba uczącą sie i moge cie pocieszyć tym ze
      w innych szkołach jest jeszcze gorzej i nic sie z tym nie zrobi! a jak Ci sie
      nie podoba to trudno zrezygnuj...
      • Gość: student Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 01.03.06, 21:25
        A ja studiuje w ŚWSZ i jestem jak narazie zadowolony,czesne nie zmienilo sie od
        poczatku studiow,dobra kadra,częste wykłady z osobami znanymi (ministrami itp.)
        O Gallusie słyszalem rozne opinie.Jak szukałem uczelni to nawet tam byłem,ale
        zostałem niemile potraktowany przez opryskliwe panie w sekretariacie,w zwiazku
        z czym postanowilem szukac innej szkoly.Mojej decyzji na szczęscie nie zaluje
        • Gość: Promotor Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 01.03.06, 21:29
          z ciekawosci.
          co studiujesz?
          na ktorym roku?
          i ile placisz?
          • Gość: student Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 01.03.06, 22:14
            zarzadzanie 3 rok 450 zł/miesiac
          • Gość: Oleg Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:15
            USM - 1 rok! 630 miesiecznie :(
            • Gość: miśka z gallusa Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.crowley.pl 02.03.06, 10:46
              hejka, Oleg, to, ze placisz miesiecznie to tylko twoj wybor! na gallusie placi
              sie jednorazowo za semestr bądź w dwoch lub pieciu częściach, fajnie, ze dają
              nam taki wybór, od nas studentów zalezy ile tak naprawde wyjdzie
              to "miesięcznie"..pozdrawiam :)
              ps.
              a skoro jestes na I roku to nie stracisz za duzo, gdy sie przeniesiesz skoro
              tak ci sie tu nie podoba
              ja podchodze troche inaczej do calej tej sytuacji: skoro wszystko w Polsce sie
              zmienia, nasz "kochany' rząd (afera za aferą), systemy, technologie to czemu
              szkolnictwo wyższe ma pozostac bierne; oni też chcą, aby studenci (juz na
              studiach) mogli przygotowywac sie do wymogów zawodowych oraz uodpornic sie na
              stres i częste zmiany jakie czekaja nas po skonczeniu studiów. Nie chce sie tu
              bawic w polityke, ale naprawde czesto, gęsto zaczyna sie od tych w Warszawie :(
            • lemon_1 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 13.05.06, 22:32
              tak? to dziwne, no widzisz ja płacę 410 - to jednak trafiła się obniżka
    • Gość: Broniaca sie na Ga Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.menos.org 01.03.06, 22:49
      Podejzewam ze ten artykul zostal napisan, jak wiele ogloszen np. o prace,przez
      Wyzsza Szkole z Piotrowic, ot co.
      • Gość: Oleg Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:10
        Dlaczego wszyscy uwazaja, ze jak ktos wyraza swoje poglady na temat jakiejs
        uczelni to musi byc od razu z obozu wroga? Jestem studentem gallusa, a ze mi sie
        tam pewne rzeczy nie podobaja to nie znaczy, ze przemilcze sprawe skoro moge
        wyrazac swoje opinie na tym forum.
        • Gość: tak sobie czytam Re:Oleg IP: *.centertel.pl 02.03.06, 04:57
          Oleg, piszesz "jakiejś uczelni" a to podobno twoja uczelnia, Gdybyś byl
          studentem to teraz ślęczał byś nad wypożyczona ksiażką z biblioteki
          (żeby "twoj" kolega student mógł z niej skorzystać a ty nie musiał bys zapłacić
          50 zl bo nie zwrocileś jej w terminie) i uczył byś się a nie mieszał juz
          czwarty dzień w internecie. Nie wciskaj że jesteś studentem. Ps. jeżeli nawet
          skońzysz "swoja edukację" to myślę że nikt cię nie zatrudni dlóżej jak na
          tygodniowy okres probny (bo wtym czasie napiszesz do forum że do pracy na 7:00
          co to za pensja 2 000 i to brutto a portier wyżuca cię z budynku o 15tej.Więc
          nie wciskaj że jesteś studentem
          • Gość: GallusSqadRulez Re:Oleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:34
            Wlasnie za rowny tydzien bede bronic magistra na Gallusa. caly okres moich
            studiow uwazam za rewelacyjby. ciezko znalezc inna uczelnie z takim luzem i
            klimatem. A zmiany-zawsze byly i beda. a czemu nie napiszesz koles ile w tytm
            semestrze zaszlo pozytywnych zmian?? Kazdy tylko narzekac potrafi...

Zdrowko,

El Presidente, Gallus Sqad :]
            • Gość: Oleg Re:Oleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:39
              Nie pisze o pozytywnych zmianach bo jak na razie takich nie bylo.

Mowisz, ze nie ma drugiej uczelni z "takim luzem"? no coz, niektorzy poszli na
              studia zeby tego luzu raczej nie miec i sie czegos nauczyc. moze Ty odbierasz
              "luz" jako zlete uczelni, a powinno byc chyba na odwrot, nie sądzisz?
              • Gość: absolwent polibudy Re:Oleg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:48
                No bo te wszytkie prywatne uczelnie są właśnie dla takich luzaków jak
                GallusSqadRulez co na państwowej uczelni nie przetrzymali by jednego semestru.
                Najbardziej cierpią tacy jak ty Oleg którzy chcą się czegoś nauczyć.
                • Gość: Promotor Re:Oleg IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 02.03.06, 19:16
                  Nie wiem czy taki luz.
                  Na filologi ludzie maja zajecia od 8-18. prawie caly tydzien.
                  ministerstwo wprowadzilo nowe wymagania.
                  i zamiast 2500h w okresie studiow maja teraz zrobic 2900h.
                  za te 400h bylo trzeba jakos zaplacic.
                  m.in. dlatego ta podwyzka.

pozatym podwyzka raz na dwa lata 5-8% to nie jest tak zle.

ludzie nie rozumieja podstawowych rzeczy.
                  ze placi sie za sa semestr a nie za miesiac.
                  rozlozenie na miesiace to tylko mozliwosc ktora daje uczelnia.
                  a ze brakuje miesiaca jednego to trzeba bylo to rozbic razem z lipcem.
                  studenci marudza dlaczego maja placic za lipiec jak nie maja zajec. a tu nie o
                  to chodzi.

inna kwestia. to dlaczego na ostatnich latach sie tyle placi, mimo ze sie ma
                  malo zajec.

caly cykl jednych studiow to jest powiedzmy 10tys zl.
                  uczelnia to rozbija na 3 lata. ale oczywiscie z najmniejsza czescia na pierwszym
                  roku zeby przyciagnac studentow. z reszta to logiczne z markegingowego pkt.
                  widzenia.

system nie jest taki ze placi sie tyle ile sie ma zajec.
                • Gość: Promotor Re:Oleg IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 02.03.06, 19:19
                  Zobaczymy kto bedzie mial wieksza szanse zdobycia pracy po studiach i bedzie do
                  niej lepiej przygotowany.
                  Gallusowiec po MiZ albo po Filologi czy Student po Polibudzie..

ale to juz inny temat.. kierunku studiow.

ps. ale luz.. jak bede otwieral kopalnie, budowal maszyne do coca-coli, chcial
                  sie dowiedziec z czego zrobiona jest plyta glowna to do Ciebie napisze :)
                  • Gość: ciekawa Re:Oleg IP: *.c.pppool.de 02.03.06, 19:56
                    a Junisoftex jak sie trzyma?
                    myslalam, ze firmy juz nie ma;-)
                  • Gość: absolwent polibudy Re:Oleg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 08:24
                    Tak ty będziesz otwerał kopalnię :-D, po gallusie na pewno. Żal mi Was
                    absolwentów ZiM, porozglądajcie się do okoła i zobaczcie ile was jest. Prawda
                    jest taka że inżynier dzisiaj jak nie jest leniem to z ajdzie pracę zawsze,
                    a "marketingowiec" jak ma staż to jest wniebowzięty. Nie piszę tego dlatego że
                    jedni są w czymś lepsi od drugich, tylko inżynierów jest po prostu kilka razy
                    mniej i tyle.
              • Gość: GallusSqadRulez! Re:Oleg IP: *.246.jawnet.pl 02.03.06, 22:34
                Oj kolego chyba nie rozgladasz sie dokladnie i nie widzisz co sie obok Ciebie
                dzieje. jak zaczynalem studiowac nie dzialo sie nawet w polowie tyle rzeczy co
                teraz na Gallusa, jest mnostwo rzeczy w ktore mozna sie wlaczyc, brac udzial, a
                nie tylko wpasc na zajecia na uczelnie i wracac do domu.

a co ma luz do nauki???!!! nie umiesz sie uczyc jak ktos nie stoi nad Toba z
                batem?? widocznie nie dorosles do studiowania... chyba lepiej sprzyja nauce
                przyjemna atmosfera, a nie stres czy strach. a jak masz za duzo luzu to kup
                sobie rybki albo jakies inne hobby znajdz.

Zdrowko!

El Presidente,
                Gallus Sqad
                • Gość: ty Re:Oleg IP: *.siec2000.pl 29.04.06, 08:39
                  mam bardzo zla opinie na temat tej pseduuczelni i jej poziomu

wystarczy miec kase i wszystko zalatwisz, dosatniesz sie, kupisz egazmiany

znam kikla osob, kotre nie dostaly sie na uczelnie prywatne i tam niby
                  studiowaly

o farsa !!! i takie gwaizdy pozniej mowia, ze ksonczyly szkole wyzsza....
          • Gość: ABSOLWENTKA Gallus - generalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:51
            Nie wiedzialam,ze Gallus taki słynny, ja skończyłam US (psychologia),a teraz
            koncze na Gallusie fil. ang. i chce powiedziec, ze uczelnia jak kazda, jezeli
            przychodzisz zeby sie nauczyc to niewazne gdzie - zdobedziesz wiedze, a jezeli
            uciekasz przed wojem, tudziez szukaz papierka to mozesz tylko narzekac. Jak
            chcesz to dostaniesz dobra prace, po USiu Gallusie czy innym jeszcze Oxfordzie:-
            )
        • mandarynomalina Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 14.05.06, 15:30
          Gość portalu: Oleg napisał(a):

> Dlaczego wszyscy uwazaja, ze jak ktos wyraza swoje poglady na temat jakiejs
          > uczelni to musi byc od razu z obozu wroga? Jestem studentem gallusa, a ze mi si
          > e
          > tam pewne rzeczy nie podobaja to nie znaczy, ze przemilcze sprawe skoro moge
          > wyrazac swoje opinie na tym forum.
          popieram tutaj kolege który owarzył sie napisać na temat uczelni pare przykrych
          słów pozatym ja sosobiście też sie przejechałam na wsb w chorzowie na twoim
          mijescu kolego poszukałabym na necie o osobach które zajmują sie takimi
          sprawami jak nie utrzciwe uczelnie czytałam gdzieś w gaze4cie co sie wyrabia na
          uczelniach państwowych wcale nie mają prawa 50 złoty za nie oddanie ksiązki i
          podniesienie czesnego aż do tylu i tyle kitów wam wciskania na twoim mijescu
          wziełąbym grupke osoób dyktafon nagrała prodziekana pozbierała petycje przepisy
          kartki z uczelni i zrobiła larmo nie daj sie i życze ci powodzenia pozdro
          mandarynomalina jak coś to pisz na gg 4612388 pa
          • dominikafrydrych Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 17.05.14, 16:17
            Gallus!
            Jestem studentką II semestru o kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne. Wybrałam ten profil, ponieważ bardzo mnie interesuje ten kierunek i wiążę swoją przyszłość właśnie w tym kierunku. Jest prywatną uczelnią bardzo innowacyjną i rozwojową. Uważam że poziom jest trochę inny niż np. na politechnice aczkolwiek jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć to i tak się nauczy. Wykładowcy są pomocni pod każdym aspektem, ale zarazem bardzo wymagający. Atmosfera jest bardzo sympatyczna aż zachęca do aktywnego uczestnictwa w zajęciach !
            Na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne jest mnóstwo ciekawych rzeczy: np. organizowane są poligony.
            • 6mateusz1990 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 19.05.14, 10:07
              Witam wszystkich! Rozpoczynając studia w WSZMiJO na kierunku Bezpieczeństwo Wewnętrzne nie wiedziałem do końca czego się spodziewać ,jednak szkoła spełnia moje oczekiwania i zachęca mnie do dalszego samodoskonalenia i pogłębiania wiedzy związanej z tym kierunkiem.
              Polecam wszystkim i zachęcam do studiowania.

Pozdrawiam
        • sprytny1907 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 30.05.14, 11:04
          Witam, jestem studentem drugiego semestru w Wyższej Szkole Zarządzania Marketingowego i Języków Obcych w Katowicach. Moim zdaniem ludzie zawsze będą mówić złe rzeczy na dany temat, lecz osobiście nie zgadzam się z opiami które przeczytałem, gdyż są to brednie i inaczej tego nie można nazwać zaczynając o pieniądzach którą płacimy na semestr. Określona sumie pieniędzy mieliśmy podana przy podpisaniu umowy i wszystko było jasne opisane, jeśli ktoś nie umie czytać i chciałby płacić za semestr 800zł to jest osobą bardzo śmieszna i powinna się zastanowić to co pisze na forum. Moim zdaniem uczelnia bardzo dobrze radzi sobie ze wszystkimi rzeczami i problemami które dotyczą środowiska uczelni. Wykładowcy są bardzo pomocni i można się do nich zwrócić z każdym problemem, napewno pomogą! Uczelnia organizuje rózne szkolenia i kursy oraz wyjazdy na poligony itd. Uważam, że w przyszłości będzie to jedna z Najlepszych Uczelnie w Polsce !
          • angelina0812 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 31.05.14, 13:10
            Witam jestem studentem na tej uczelni i moje zdanie jest bardzo dobre o tej szkole. Wykładowcy są bardzo mili potrafią nauczyć mnie wielu rzeczy. Bardzo jestem zadowolona że chodzę na tą uczelnie i polecam wszyskim bo ta uczelnia będzie w najbliższych czasach najlepszą uczelnią w Katowicach!!!
    • Gość: Chomik - Absolwent Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:47
      Ha ha ha!! Koleś jak jesteś taki mądry to czemu nie studiujesz na Akademi
      Ekonomicznej!!! Ni czytajcie twgo pie..nia Gallus to zajebista wszkoła 5
      lat w tej szkole i nie zamienisz jej na zadną inną Pozatym nbikt nikogo na
      siłe nie czyma jak sie nie podoba to dowidzenia!!

Tak tak to Gallus Sqad!!!!!!
      • Gość: Sonia Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:09
        Ta Gallus jest zajebisty! Laba na maxa .... na prawde jest sie czym chwalic :(
    • Gość: Y Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:34
      Dobrze Wam tak. Jestem mieszkańcem ul. Gallusa i szlag mnie trafia gdy usiłuję
      zaparkować w sobotę lub w niedzielę samochód pod moim blokiem na osiedlowym
      parkingu. Sami niedouczeni przedstawiciele handlowi, których średnia wieku
      wynosi 40 lat.
      • Gość: Mika Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:46
        Z uwagi na to, że Wyższa Szkoła Zarządzania Marketingowego i Języków Obcych jest
        najważniejszą instytucją na ul. Gallusa uważam, że mieszkańcy tej dzielnicy
        powinni parkować z dala od uczelni aby studenci mieli możliwość parkowania przy
        uczelni.

Bezczelnością jest narzekanie mieszkańców ul. Gallusa i ulic sąsiadujących na
        brak miejsc parkingowych.
        • Gość: edgar Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:53
          Właśnie !!!
          Okoliczni mieszkańcy powinni co tydzień składać pokłony studentom, za to że to
          na ich ulicy ma zaszczyt znajdować się taka wspaniała uczelnia.
          • Gość: fox Szkoła Gallusa to kawał fallusa!!! IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 20:11
            Ajaki fallusowy poziom nauczania!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Y Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:55
          Chciałbym zauważyć, że to studenci parkują na wewnętrznym - osiedlowym
          parkingu. Może u was na tych waszych wsiach jest tak przyjęte, że obcy parkują
          u kogoś w obejściu, ale to jest miasto.
          Chciałbym zauważyć, że uczelnia ma tylko kilka własnych miejsc parkingowych.
          • Gość: edgar Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:07
            No to uczelnia ma problem i powinna za Wasze wpłacane pieniądze parking
            wybudować
          • Gość: Stud Gallusa Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:56
            Y napisał : "Chciałbym zauważyć, że to studenci parkują na wewnętrznym -
            osiedlowym
            parkingu. Może u was na tych waszych wsiach jest tak przyjęte, że obcy parkują
            u kogoś w obejściu, ale to jest miasto.
            Chciałbym zauważyć, że uczelnia ma tylko kilka własnych miejsc parkingowych"

Y masz racje Gallus ma swoje parkingi ale w naszych polskich realich kazdy
            szczypi sie o kazda zlotowke i szuka miejsca jak najbliżej to tyle pochwał
            Moeż u Was na tym waszym (wybudowanych przez Gierka) osiedlu wreszcie wytępią i
            wykórza bande złodzieji meneli i paserów. i nie mów kolo że nie znasz nikogo w
            twojej klatce co by nie kradł radii samochodowych, że narkotyków nie ma, że
            alkoholizm to u was nie znają tego - albo nie chca - tu twój cytat"Może u was
            na tych waszych wsiach/osiedlach jest tak przyjęte" tego ci emeryci nie widza.
            Staczacie sie Wy i całe osiedle na psy jak dzielnice Katowic (Zaałeże,
            Szopienice, Nikisz).
            A sprawa wsi i obejść - mało mieszkanców ma rodowód pochodzenia w prostej lini
            ze WSI i nie próbuj sie wyprzec bo sam znam 2 kumli z lat technikum który
            rodzice pochodzili (jeden z Kielc a 2 gdzies zza Kalisza) Osobiście nic a nic
            nie mam do przyjezdnych tylko mnie wk**wia jak ktoś wypowiada sie na temat
            goroli, wsi, przyjezdnych i najczęściej okazuje sie że sam jest mieszancem.
            Prawdziwy ślązok siedzi cicho i na ten temat sie nie wypowiada no poza ciężkimi
            przypadkami starszych zacofanych ślązoków (jak np juz świętej pamięci mój ujek)
            którym wbito w PRLu taka nienawiść do przyjezdnych która do teraz owocuje. A
            życie różne sytuacje nam sytuacje zgotuje tak jak wspomnianemu ujkowi którego
            syn wyjechał wq latach 90 do Austri za robotą i poznał tam kobiete z Meksyku z
            którą się chajtnął (Meksykanka to dopiero musi być gorolica w której żyłach nie
            płynie błękitna krew ślązaków).
        • luka121 Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 31.05.14, 16:41
          Witam ja studiuje na Gallusie i takiej głupoty jeszcze nie słyszałem. Parkingi pod blokami są dla mieszkańców i kropka. Pogląd, że tobie się coś należy ''bo tak'' to pogląd rodem z PRL. Pozdrawiam.
      • Gość: Student gallusa z Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:30
        Y napisał
        "Dobrze Wam tak. Jestem mieszkańcem ul. Gallusa i szlag mnie trafia gdy usiłuję
        zaparkować w sobotę lub w niedzielę samochód pod moim blokiem na osiedlowym
        parkingu. Sami niedouczeni przedstawiciele handlowi, których średnia wieku
        wynosi 40 lat. " koniec cytatu

Co do średniej wieku mieszkańców ul. Gallusa to z moich obserwacji wynosi ona
        co najmniej 55 - 60 lat. Mieszkają tam sami emeryci pokopalniani co to
        przerobili po 20, 25 lat na kopalni, nie koniecznie na przodku abo dobrowolnie
        sie zwolnili za kase którą przepili w sklepiku pod blokiem a teraz im sie nudzi
        na codzien to se sami problemów szukają. Wielkie rzeczy nie tylko górnicy
        ciężko w tym kraju zapieprzaja na chleb i nie po tyle lat.
        Zamiast sie nudzić i szukać dziury w całym weźcie se przyklad od braci z raichu
        którzy lata na emeryturze spedzaja na podróżowaniu i zwiedzaniu świta, i niech
        nikt nie mówi że małe renty macie bo żyje tu od urodzenia i wiem co co nieco.
        Tak na marginesie remontowałem jakies 3 lata temu mieszkanie na ul Ligockiej
        obok Gallusa to z powodu mieszkanców (tych po 50) zamiast miesiąca remontu
        trwalo wszystko przez 2 miesiące z powodu przerw w pracach. Bo brudno na klatce
        (kurz i pył)- za kazdym razem sprzatalismy po sobie czysciej bylo jak po
        sprzataczce albo za głośno bo np piesek nie może spać a kicia sie stresuje.
        Nauczyło mnie wtedy ze nie ma co sie w dyskusje z ludzmi
        z tego osiedla wdawac, Oni w swoim domu oprócz oglądania w TV telenoweli za
        telenowelą przeplataną co godzine wiadomsciami nie mają nic wiecej do roboty i
        szukają moze nowych wrazen abo rozrywki. Znam to osiedle jak własną kieszen i
        wiem gdzie parkowac w sobote i niedziele tak aby nikomu nie blokowac.
        Kolego Y spróbuj w jakikolwiek dzien przecisnąć sie ulica pod samym KWK wujek -
        tam wszyscy powinni brac przyklad z górnikow parkujacych i jezdzacych pod prąd
        jedno kierunkowa ulica. Wtedy na pewno by był pożadek ale ino po waszemu.
        Pozdrawiam wszystkich mieszkanców z ul.Gallusa i Ligockiej i przepraszam za
        utrudnienia przez ostatnie 5 lat.
        • Gość: Viruss Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.88net.trzepak.pl 14.03.06, 19:26
          Prawda jest to ze kazda uczelnia ma malo miejsc parkingowych a Gallus juz
          wogole malo. Wiekszosc osob co mowi ze uczelnia jest "blee" to pisza tak tylko
          dlatego ze slyszeli tak od znajomych ktorzy pewnie to slyszeli tez od kogos
          innego. Ja osobiscie chodze tam do szkoly zaocznie i znam ludzi ktorzy
          narzekali na ta szkole ale nigdy z poczatkowych narzekan autora.
          Co do platnosci - wszedzie sa walki ale zauwaz kolego ze np teraz (pol roku
          temu) powiedzieli ze przez pierwszy rok cena sie nie zmienia i sie nie zmienila
          (chyba ze placisz ratalnie to wiadomo - jest drozej bo musza cos z tego miec ze
          placisz "z obsuwa"), godziny hmm kazda uczelnia jaka znam i inne szkoly
          zaczynaja zawsze o 8.00 a nie jakies 15 min przed:) , przerwy hmm dla mnei
          temat zamykania sal jest jakis wymyslony.

Aha Studencie gallusa co do mieszkancow to z tego co zauwazylem to srednia
          wieku to jakies 50 lat (wiadomo mlodziez tez jest ale jakas nie max duza ilosc)
          a wiem bo mam tam dziewczyne i troche ludzi tam juz poznalem;)
          pzdr 4 @ll
          • Gość: zdzisław_dyrma Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:37
            Masz małego fallusa - studiuj na gallusa
            • Gość: Desper Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:51
              Uuuuuuu Zdzisiu, dałeś czadu ..... co za burak
              • Gość: Degiewu Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:32
                Jestem studentem Gallusa na ostatnim semestrze studiów magisterskich
                uzupełniających. Licencjat skończyłem również na tej uczelni i ze znalezieniem
                pracy kłopotu nie było. Faktycznie, czesne za ten semestr wzrosło o 300 zł i
                trochę mnie to zagniewało bo zasłaniają się tym, iż nie będzie opłaty
                wakacyjnej, jednakże ja kończąc w czerwcu za wakacje bym już nie płacił. Drugim
                mankamentem jest to, że czasami panuje ogólna dezinformacja z pewnymi
                studenckimi sprawami, lecz jeśli się ktoś przyłoży i pobiega to załatwi swoje.
                Mimo wszystko jestem zadowolny z uczelni.
                Pozdrawiam!
                • forrel Re: GALLUS ! Skandaliczna uczelnia ! 29.07.06, 17:56
                  Zapomnialbym, a co z oplata wakacyjna? Jest? Jesli tak, to ile. Mnie teraz
                  powiedziano w dziale rekrutacji, ze nie ma zadnej oplaty wakacyjnej. Prosze o
                  szybkie odpowiedzi. Dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka