Gość: pawelfan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:52 kiedy Cader idzie na emeryture????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leo Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:53 naprawdę ktoś to oglądał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:53 Kiej firerym we Bytkowie bół Rafał Szymóński mie sie wtynczos widziała ślónsko ferwynzyjo. Dyrdnijcie do Rafała i pytejcie ŁÓnego jako sie ferwynzyjo łónaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:54 Co to za kretyńskie warianty odpowiedzi o poziomie programu w tej pseudoankiecie?! Jeśli jest opcja "wysoki poziom" to musi być przeciewna "niski poziom" a nie żadne "nienajlepszy". Mogliście w ogóle przewidzieć tylko: "wysoki", "bardzo wysoki", "nie oglądam". Odpowiedz Link Zgłoś
wiolonczelista1 Re: Zmiany programowe w TVP Katowice 18.04.06, 00:49 nawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz oglądałem TVP Katowice. Ale jak już zerknąłem, to nawet prowadzący prognozę pogody doprowadził mnie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_katowice Re: Zmiany programowe w TVP Katowice 18.04.06, 00:59 mój błąd, dziękuję za zwrócenie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były telewidz TVP3 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV-maniak Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:34 Ależ jest, przynajmniej w mniemaniu jednego z tych, których wymieniasz. Niemal od zawsze tak było, co dobrze zaobserwował i przyswoił błazen, trzymany z łaski też absolutnych władców Aktualności, którzy lubili się pośmiać z pseudo "reportera", obsługującego msze i pielgrzymki. A że nie był to Stańczyk, zgodnie z mizerotą własnego wzrostu, oddaje teraz pięknym za nadobne. Ciekawe, czy role na tyle się odwróciły, że tę samą dawkę wazeliny wiernopoddańczo oferują mu teraz jego dawni niezatapialni przełożeni, jak Jurek, Jacek, Wojtek, którym należą sie wszelkie prawa autorskie za stworzenie tego kabaretu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Powiem Wam coś jako były pracownik TVP o. K-ce IP: *.orange.pl 18.04.06, 07:59 Dziś, kiedy widzę telewizję regionalną przez pryzmat funkcjonowania dobrych stacji komercyjnych powiem jedno: Telewizję w Bytkowie trzeba zburzyć, zaorać, posypać solą, jeszcze raz zaorać i zacząć budować od nowa, od solidnych fundamentów w odpowiedniej skali. To jest struktura niereformowalna, którą trzeba po prostu rozpirzyć na cztery wiatry. Śląsk jest wart lepszej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Powiem Wam coś jako były pracownik TVP o. K-c IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.06, 08:41 TV Katowice - od lat niezmiennie żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Re: Powiem Wam coś jako były pracownik TVP o. K-c IP: 62.233.185.* 18.04.06, 08:47 Zgadzam się z tą wypowiedzią, jestem za regionalną i to bardzo, ale niech ona reprezentuje jakiś przyzwoity poziom, a nie tandetna oprawa, tandetne, wręcz beznadziejne prowadzenie i braj jakiejokolwiek werwy. Do szału mnie doprowadzała bezpłciowość prowadzącego. Klasyczny "metanowy" przykład cieniactwa. Jest tyle pięknych tradycji regionalnej kultury, a tu serwuje się pseudo śląskie nagrania na jakiejś pseudo tp liście. Faktycznie - zaorać i dać swobodę działania ludziom z pomysłami... Pozdrawiam czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukroko Re: Powiem Wam coś jako były pracownik TVP o. K-c IP: *.chello.pl 18.04.06, 09:35 a co ci szkodzi ta lista ? moja babcia to oglada (zamias sluchania rydzyka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Powiem Wam coś jako były pracownik TVP o. K-c IP: *.orange.pl 18.04.06, 17:56 Co mam przeciwko programowi? Jako człowiek związany z mediami kilka uwag, ale jako Ślązak zapytam się Ciebie: wiesz co to znaczy: soroństwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorzowianin Zgadzam się! To soroństwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:18 Myślę, że soroństwo celowe. Bytkowem zawładnęli ludzie z Zagłębia. Celowo pokazują Śląsk dżistanio, krupnioków i spodnioków. Za czasów śp. Drawicza, kiedy Regiony miały wolną rękę było inaczej. Dziś Dąbrowa Górnicza i okolice bierze wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidzzzzzz Re: Zgadzam się! To soroństwo! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.04.06, 23:44 Gość portalu: chorzowianin napisał(a): > Dziś Dąbrowa Górnicza i okolice > bierze wszystko... Czy sa plany zmiany nazwy na "TVP Dabrowa Gornicza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 08:10 Co Turula jeszcze robi w TVP3? Jego tam dawno już nie powinno być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były widz Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.chello.pl 18.04.06, 08:24 PRZESTAJĘ PŁACIĆ ABONAMENT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga BARDZO dobrze że już nie ma tego programu IP: 81.210.71.* 18.04.06, 08:39 Cieszę się że ten program zniknął z ramówki TVP Katowice. Mało kiedy zdarza się żeby można było coś ciekawego golądać w Naszej Regionalnej. Ale tak to jest kiedy się blokuje stanowiska nowym, młodym dziennikarzom. Tacy jak Cader, Omelan i ta reporterka od Kościoła powinni zejść z wizji już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Re: BARDZO dobrze że już nie ma tego programu IP: 62.233.185.* 18.04.06, 08:49 popieram w pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: BARDZO dobrze że już nie ma tego programu IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 18:06 ten program był dla ludzi , zgodnie z zasadą, że dla kazdego coś miłego, różne są gusta i to trzeba doceniać, a nie narzucać swoje widzimisię, a oglądalność LISTA miała największą, o jak się komuś prowadzący nie podobał, to można go podmienić, To raz, dwa , o jakiej redaktorce z programów katolickich mówisz, bo jest ich dokładnie 5 i każda ma program o tej tematyce, i kazdy jest naznaczony - redakcja Adam Turula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.as.net.pl 18.04.06, 09:04 Maciek wracaj wreszcie i rozpędź tych fanatyków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszka Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: 193.43.77.* 18.04.06, 10:31 Prześladowania w pierwszych latach powojennych, które w założeniu miały dotknąć aktywną część ludności Śląska objęły nie tylko Ślązaków niemieckojęzycznych, ale także tych niewinnych Ślązaków oraz Polaków którzy nie popierali władz komunistycznych. Wielu Ślązaków niemieckojęzycznych pochodzenia niemieckiego zostało zmuszonych udać się na emigrację. W czasach PRL Górnoślązakom zakazywano praktykowania mowy śląskiej w szkołach i urzędach,. Traktowano ich z podejrzliwością, cechującą praktyki niektórych skrajnych polityków do czasów dzisiejszych. Przykład tych praktyk : Dlaczego telewizja śląska lekceważy telewidzów, zdejmując z anteny śląską listę przebojów, zmienia ogłoszony program, bez słowa wyjaśnienia. My Ślązacy czujemy się zbulwersowani i oszukani ostatnim posunięciem TVP3 Katowice, która nasze bardzo rzadkie regionalne śląskie audycje wycofuje z anteny, skracając czas emisji i przesuwa godziny emisji. A tym samym chce nas Ślązaków pozbawić wartości płynących z naszej historii, korzeni, i tożsamości . Czy tak ma wyglądać IV Rzeczpospolita , te same praktyki i te same posunięcia. słuchacze śląskiej listy przebojów Franciszka Michaluk tel.694703171 Małgorzata Makulewicz Michalina Piekarska Serzysko Ewa Serzysko Karina Piksa Czesława Kordyaczny Do zarządu TV Katowice Racibórz-to śląska nasza jest mieścina, są szkoły,kościoły i dwa małe kina. Jest zamek piastowski,od wieków tu stoi, TV-Katowice,co ją lubią swoi. Jak Odra swe wody niesie ku Szczecinie, tak tu śląska mowa,nigdy nie zaginie. Więc jeden żal wielki,do telewizji mamy, że mało programów śląskich oglądamy. Bo Ta telewizja, jest na śląskiej ziemi, dlatego ma liczyć się z widzami swymi. Chcemy byście widzów śląskich szanowali i programy śląskie,nam emitowali. Bo co tu po wszystkich-co języki znają, jak tej naszej mowy śląskiej nie kochają. Chyba z podstawowej szkoły pamiętają: Ślązacy nie gęsi,też swój język mają!!! Dlatego się śląskich programów domagamy, i to jak najwięcej-bo takie kochamy. Myśmy Was przybytnych zaakceptowali, dlatego chcemy;byście śląskość szanowali. Alojzy Zając członek: Raciborskiego Stowarzyszenia Twórców Kultury "HORYZONT" i Stowarzyszenia Autorów Polskich w Warszawie oddz. Racibórz Jeżeli chcesz z nami zaprotestować podpisz się i wyślij list na adres : listy@agora.pl; listy@katowice.agora.pl; redakcja@dz.com.pl; a.karpeta@dz.com.pl; h.blokesz@vanessa.com.pl; agata.k@vanesa.com.pl; wydarzenia@polsat.com.pl; radiopiekary@radiopiekary.pl; widzowie@tvp.pl; interwencje@kat.tvp.pl; Antoni.Bartkiewicz@waw.tvp.pl; tvpkultura@waw.tvp.pl; rzecznik@mkidn.gov.pl ; uwagi.do.mrr@mrr.gov.pl; Adam.Turula@kat.tvp.pl; listy@prezydent.pl; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:51 lubialam ogladac ten program i czemu co fajne to zawieszacie ....prosze o kontynuowanie tego programy .....milo bylo posluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: 83.16.104.* 18.04.06, 10:51 Już dawno na Śląsku powinna działąć TV dla ślązaków.Skoro tego nie umie spełnić TVP3 Katowice to nalezy powołać nową niezalezna telewizję,a TVP3 niech sobie istnieje dla siebie i Warszawy tylko nie z naszech składek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: 193.43.77.* 18.04.06, 14:07 Ludzie chętnie oglądają "śląskie" programy. Nie wiedzieć czemu, nie wyciąga się z tego wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Szymonski - wroć !!! IP: *.localdomain / 81.210.122.* 18.04.06, 14:31 Tylko on moze zrobic porzadek w tym bagnie,wywalic cwaniakow i nieudacznikow,wprowadzic troche profesjonalizmu i zwyklej ludzkiej uczciwosci, TVP K-ce dzisiaj -to dno dna,czy nikt tego nie widzi ?! Dyr.Szymonski wracaj - czekamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązok Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 16:24 Prowadzący śląskie programy w TVP3 jak obserwuję są zazwyczaj amatorami. Nikomu nie ujmując, bo mogę tego nie wiedzieć. Ale wystarczy to, że publiczność śląska i nie tylko ich zaakceptowała. Mało tego - pokochała. Ośrodek telewizji Katowice ma być ośrodkiem regionalnym, a nie tylko regionalnym w jego treści. Dlatego szukamy w innych krajach przemian tzn. przejmujemy się Białorusią, a tą Białorusią jest, a bynejmniej tworzą ją obecni, teraźniejsi dyrektorzy TVP3 Katowice. Nie szukajmy daleko to wszystko jest wśród nas! Ślązacy zmiwńmy to. Przyszedł na nas czas! P.S. Dziękujemy gazecie Wyborczej i wszystkim redaktorom, którzy nie boją się prawdy. Tak trzymać. Ona zawsze zwycięży! Wy macie nas, a My mamy Was! Trzymajmy się mocno za ręce, a ukażemy Polsce, że mamy nie gorszy region od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo2005 CNN Bytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 19:53 Taka telewizja jacy dziennikarze i widzowie. Nie trzeba płacić abonamentu, matołki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:26 Jak to się dzieje, że ktokolwiek pojawi się w Katowickiej TVP natychmiast prowincjalnieje? Dobór wydarzen do rejestracji odbywa się wg znanego tylko dyrekcji klucza. Im bardziej miałkie, im bardziej sztampowe, tym lepiej. Może jest to tak, że ambitne wydarzenia wymagają ambitnych dziennikarzy. A może jest też tak, że to co dzieje się dobrego (a dzieje) jest poza nurtem oficjalnym i nie ma poparcia rozlicznych prezydentów i ich urzędnikow. Napewno katowicka TVP nie zna i nie rozumie Śląska, chyba że dalej chodzi o obraz zacofanego, pełnego kompleksow regionu, z prymitywnym dowcipem, kulturą i obyczjem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.orange.pl 18.04.06, 18:00 Niestety, masz rację. Przypadkowy dobór "miernych ale wiernych" a potem układziki, uniemożliwiają jakiekolwiek zmiany w tym bagienku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 18:39 Tak się składa, że zaczęło się w TV Katowice dobrze dziać, rok temu kiedy nowa dyrekcja zrobiła ramówkę, pojawiło sie sporo programów docenionych na konkursach i przeglądach, te które sie nie udały, miały być zamienione na inne,po wakacjach 2005, niestety okazało sie, że wbrew zapewnieniom centrali pieniędzy na produkcję brakło, i był chwilowy przestój, a potem doszło do otwartego już konfliktu między dyrekcją reformatorską a dyrekcją zachowawczo - odwetową. / tu chodziło o odwet kolegi Turuli na tych co go nie doceniali, a tak naprawdę, oprócz włazodupców nie doceniał go nikt/ Do tego doszła sprawa prokuratorska Macieja W., dobrowolne zawieszenie na czas wyjasnienia i myszy zacżęły harcować . I to tak, że pożal się Boże, teraz programy dostaje się dzięki łasce Turuli, za co ten oczekuje pełnego poddaństwa. a poziom jest teraz taki , jaki reprezentuje nadredaktor . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.orange.pl 18.04.06, 18:56 O czym Ty piszesz?????? W tej branży nie ma miejsca na "dyskusje". Trzeba robić co szef powie, ale jest równocześnie jasne, że szef bierze 100% odpowiedzialność za podwładnych!! Decyduje, wymaga, ale i jest rozliczany! To chyba logiczne? No tak, tylko TVP3Katowice ma niewiele wspólnego z logiką.... Odpowiedz Link Zgłoś
opt Z całą pewnością obniży się poziom,gdy zwiększy 18.04.06, 20:14 się liczba audycji religijnych,a widzowie przestaną płacić abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankieter co oglądamy i chcemy oglądać IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 20:58 No to proszę bardzo , napiszmy , co oglądamy w TV Katowice , a co chcielibysmy oglądać ? ja przed chwilą jakąś widziałam program W DOBRYM STYLU i chcę powiedzieć, że mając dostęp do Kabla, czyli np TV Style, nie chce oglądac kopii tamtych programów, bo po co , na antenie regionalnej chcę zobaczyć coś własnego i muszę przyznać, że lepiej byłoby zrobic mniej programów o niczym , jak niektóre z cyklu TRÓJKA TAM BYŁA, bo nie na każdą imprezę trzeba wysyłać kamerę,za to dzieje się mnóstwo ciekawego w małych miasteczkach, na wsiach, tylko to wszystko trzeba umieć pokazać, a nie że teraz pokazuje się to co jest w guście p.o. dyrekcji, bo ja nie chce p.o. Chociażby w święta, niektóre programy wyraźnie były robione na siłę, bez sensu i żałosny poziom, te jakieś wywiady jednej redaktorki , która uwielbia się pokazywać, żerowanie na ludzkim nieszczęściu i znowu TRAGEDIA W HALI, ci ludzie napewno wolą spokój niż ciągłe pokazywanie ich w TV, dlatego trzeba w końcu zacząć słuchać widza , a nie żałosnych p.o. redaktorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floo Powrót aferała z PiS ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:23 Tylko Wojciechowskiego tam jeszcze brakuje. Będzie trzeba pilnować nie tylko programów, ale i kasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązok Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 21:43 Jestem załamany poniektórymi wypowiedziami. żaden Sosnowiec, żadna Dąbrowa Grónicza, ale Warszawa, czyli centrala zawładnęła TVP3. Ci Panowie, którzy tam pracują swoje domy i rodziny mają w centrum Warszawy. To do tych, którzy mylą pojęcia. A do tych, którzy tutaj rządzą z Warszawy powiem tylko tyle: Z nami nie wygracie. W porównaniu z innymi mediami typu radia, gazety jesteście nikim! I będziecie do końca życia żałować że tu pracowaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązok Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 21:47 Dziękuję Gazecie Wyborczej!!! Która nie jest głucha na nasze ludzkie prośby i problemy! Bądźcie z nami! Tu jest siła, o której nawet nie jesteście pojąć. Bo tak do końca ona się jeszcze nie ujawniła. Przed Telewizją Katowice jeszcze nie stanęło tysiące ludzi, ale jeden znak i z tej telewizji trudno będzie wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązok Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.devs.futuro.pl 18.04.06, 21:49 Dlaczego wyjść? A właśnie dlatego, że wszystkie ogólnopolskie media staną przed TVP Katowice i zrobią duży tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Dzięki za rozrywkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 02:15 To a propos "Turuli, oceniającego, że jakiś program ma niski poziom" - dawno się tak nie ubawiłam, więc serdecznie dziękuję Autorowi tekstu i GW /czyżby zmiana frontu po atakach na Wojciechowskiego?/. Moim zdaniem Cader nie zejdzie z wizji /nie mówiąc o emeryturze/, dopóki nie straci ostatnich włosów, służących mu za "pożyczkę" dookoła głowy. Ale dzieki niej w teleturnieju, który prowadzi można się w ogóle z czegoś pośmiać! Proszę, nie wyciągajcie trupa Szymona z szafy, bo to on był autorem koncepcji stworzenia w Odbytkowie prywatnego folwarku, pokutującego tam do dziś. Wprawdzie części gołonosko-siemianowickiej ekipy wzajemnej adoracji wreszcie pozbył się Wojciechowski, ale też nic nierobiący przez naście lat etatowi rezydenci odpłacili mu odpowiednio. Nadal jest tam sporo osób oczekujących powrotu sielanki nieróbstwa i brylowania w charakterze gwiazd. Czy ktoś jeszcze pamieta, jak te gwiazdy zrobiły sobie portrety i powiesiły na wystawie? Programem nikt tam się nie interesuje pod kątem merytorycznym, ważne tylko, kto /czytaj swój, czyli ten, który wkupi się w łaski aktualnego dysydenta/ i za ile zrobi kolejną zapchajdziurę okienka, rzuconego jak ochłap przez Warszawę do wypełnienia przez region. I tak p. Durczok naście lat pokazuje te same porady tego samego fachowca od kwiatków,p. Klimus odcinki o kilku przerobionych traktorkach, p. Smaga chore zwierzątka w jednym miejscu, p. Drzazga w pałacowych wnętrzach snuje bajki o hrabiankach chyba z nadzieją na upodobnienie, p. Szymura pokazuje pięciu Lwowiaków /wcześniej jeszcze narzeczonego/, p. Netz filmuje fotki z reklamowych biuletynów zakładów pod płaszczykiem ekologii.........tak można by wyliczać jeszcze długo. I co, nikt z ponad 2 setek ludzi, pracujących przy Telewizyjnej 1/już to samo brzmi dumnie/tego nie widzi? Pan Tchórzewski jest fachowcem, mógłby wreszcie sam ocenić tę twórczość. Gdyby odspawał się od wiecznie przyklejonego zastępcy, może zupełnie inne programy miałyby "niski poziom"? Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Dzięki za rozrywkę 21.04.06, 03:45 Wyborna wyliczanka;-) I bardzo trafna charakterystyka tej menażerii;-) Dawno się tak nie ubawiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiazwei Re: Zmiany programowe w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 07:01 Prawie wszystkie programy Tv Katowice są na żenującym poziomie.Te pseudośląskie gadki i piosenki, nie mające z folklorem nic wspólnego( jestem Ślązaczką z urodzenia,po babce i matce Ślazaczkach), prawie zupełny brak dobrych programów poblicystycznych i kulturalnych (Śląsk w XXI w. to nie krupniok i piosenka typu,,jo ci pszaja") a mnóstwo różnych poważnych problemów regionalnych, o których trzeba na codzień rozmawieć i się twórczo spierać.Pora również wymienić prowadzacych te programy.Oni zatrzymali się w innych czasach - zrobić nabór na nowe twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Zmiany personalne w TVP Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:08 A co teraz ma do powiedzenia Gazeta Wybiórcza? DZ dziś ogłosił oddalenie przez prokuraturę wszystkich zarzutów wobec Wojciechowskiego, a tutaj cisza, jak makiem zasiał. Jak się komuś podkłada świnie na zamówienie, trzeba jeszcze umieć przyznać się do błędu, że o pzreprosinach nie wspomnę, bo to zdecydowanie przekracza możliwości i poziom tutejszych "Panów Redaktorów", jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Wojciechowski niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:29 Bardzo się cieszę. Osobiście na forum kładłem głowę za uczciwość Wojciechowskiego i... mam ją na karku;-) PS. Teksty w GW pisali Krzyk, Głogowski i Pietraszewski, ale trzeba przyznać, że nie pogrążali go w błocie, więc nie mają za co przepraszać w tej akurat sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Re: Wojciechowski niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 23:43 roro, a Ty nie jesteś aż tak nawiedzony jak myślałem, szacunek akurat w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Wojciechowski niewinny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 05:34 Też sie cieszę (za Twoją głowę, roro, na właściwym miejscu to tak przy okazji). Co do Wojciechowskiego, nie wątpiłam w jego niewinność (przy tak dętych pseudozarzutach koń by się uśmiał), tylko w zbyt wolne tryby naszych machin do jej orzekania. Tym lepiej, że też raz się wyrobili na czas. Jak widzę, wszyscy pilni i głośni wcześniej dyskutanci forumowi (i nie tylko), zamilkli? Gdybym miała czapkę niewidkę, chętnie zobaczyłabym aktualną minę myszy, która z taką pewnością dzieliła już futerko żywego misia! Pozdrowienia dla zwolenników kota ))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązok Wojciechowski wrócił! IP: *.devs.futuro.pl 04.05.06, 14:35 Nareszcie Wojciechowski wrócił!!! Czujemy się spokojniejsi jeśli chodzi o sprawy ślaska, a jeśli ktoś mówi że trzeba zrobić casting na nowych prezenterów mówiących o krupniokach to życzę tej osobie naprawdę śląskiego krupnioka, ale nie tym żeby się nim udławiła, ale tym żeby smacznie go połknęła i nie pisała bzdur. Jeśli ślask tej osobie pomógł to niech siedzi cicho i sie cieszy że tu jeszcze mieszka. Bo moim zdaniem to czysty gorol(gorol ma dziś tręd obcy). Rozumię że każdy ma swoje zdanie na ten temat, ale jeżeli ta osoba tak się uważa ślązaczkom z matki i babki, a pisze takie rzeczy to moim zdaniem to nie jest ślązok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszka do Ślzoka IP: *.localdomain / *.gaz.zabrze.pl 06.05.06, 09:31 "Rozumię że każdy ma swoje zdanie na ten temat, ale jeżeli ta osoba tak się uważa ślązaczkom z matki i babki, a pisze takie rzeczy to moim zdaniem to nie jest ślązok".To twoje słowa odpowiedź dlaczego Ty nie napisałes do gazety wyborczej,tylko "gorolka"?! Odpowiedz Link Zgłoś