warkoczanka 22.05.06, 18:58 Czy ktoś z Was korzystał z usług ADO-MEDu w Chorzowie robiąc tam usg 3D płodu? Jaka jest Wasza opinia o tym miejscu, jaki koszt badania i jakośc filmiku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksiunio1 Re: ado-med Chorzów usg 3D płodu 23.05.06, 11:09 Witam. My wykonalismy takie USG w Bytomiu. Placilismy chyba 100,- albo 150,- (sorry, nie pamietam). Musze powiedzieć, że z samego badania byliśmy zadowoleni. Sprawdzili dzidzie pod kazdym katem. Natomiast zdjecia byly koszmarnej jakosci :( i bylo to (podobno) spowodowane tym, ze akurat podczas badania dzidzia sie ruszala. Z tego co mi wiadomo zdjecie 3D robi sie przez dluzsze naswietlanie obiektu, wiec jesli dzidzia sie ruszy to malo co bedzie widac. Filmik robili na zwykly USG, i na nim widac najlepiej :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwi75 Re: ado-med Chorzów usg 3D płodu IP: 83.18.242.* 23.05.06, 11:42 Sigma-Bi w Bytomiu. Koszt 160 zł. Miły lekarz. Na płytce są filmiki (sekwencje 4 s). widać tyle ile można zobaczyć na USG :) Odpowiedz Link Zgłoś
sara9930 Re: ado-med Chorzów usg 3D płodu 24.05.06, 09:41 Witaj:-) Ja robilam w 22tc. trojwymiarowe USG na Ligocie w MED5 juz prawie dwa lata temu, wiec cena teraz jest zupelnie inna (nie pamietam dokladnie, ile mowila mi kolezanka ale chyba ok. 120-150 zl, czyli przecietnie). Moja kolezanka jest teraz w ciazy i obdzwonila kila miejsc, m.in. dzwonila rowniez na Ligote, ale powiedzieli jej, ze nie maja juz sprzetu trojwymiarowego, choc jakos nie chce mi sie wierzyc. Musialabys zadzwonic tam i sie dowiedziec. My widzielismy naszego Szkraba w pelnej krasie i okazalosci:) Moj maz, ktory byl troche sceptycznie nastawiony, sadzac ze nic tam nie bedzie wstanie dojrzec, az usiadl sobie z wrazenia, gdy pan doktor wlaczyl monitor:-0 Maluszek bardzo mocno sie ruszal, bardzo energicznie wierzgal nozkami i machal raczkami w odzewie na niezidentyfikowany obiekt, ktory zgniatal jego ciasne ale wlasne M1:-) (w dodatku ja widzac jego wygibaski dostalam ataku smiechu, wiec caly obraz miarowo podskakiwal przez dluzsza chwile) i w badaniu to w ogole nie przeszkadzalo. Widzielismy cala malenka twarzyczke- oczka, nosek, usta, oczywiscie serduszko, kregoslup, zeberka...nawet (sami dostrzeglismy, lekarz nie musial nam mowic) klejnociki rodzinne i nie bylo juz najmniejszych watpliwosci, ze ta mala istotka, ktora zamieszkala w moim brzuszku, to chlopczyk:-) Pan doktor zatrzymywal obraz, a my liczylismy nawet malenkie paluszki u jego raczek i nozek:-))) Mamy oczywiscie nagrana kasete wideo, do ktorej czasami wracamy porownujac tamtego malenkiego Brzdaca z naszym szesnastomiesiecznym dzis przeslicznym malym Madrala;-) Nie wiem, wkoncu czy jest tam jeszcze to USG, ale zycze Ci powodzenia w poszukiwaniach i niezapomnianych wrazen, jakie wyniesiecie z tego wydarzenia:-) Daj, prosze znac jak bylo. Czekam na wiesci! Zycze duzo zdrowka Tobie i Malenstwu! Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warkoczanka Re: ado-med Chorzów usg 3D płodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 15:40 Dziękuję za odpowiedzi-termin usg mam na 29maja a drugi termin na 1 czerwca ale w innym miejscu i sama nie wiem gdzie pójść. Odpowiedz Link Zgłoś