Dodaj do ulubionych

Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony???

24.07.06, 10:54
Miało być przecież tak (podaję z pamięci):
1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzies je po
kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :)
2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne
obietnice powoduja ich wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę
i misia).
3. Tanie państwo - mamy ileśtam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i
tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich
koalicjantów, krewnych i znajomych.
4. Konkursy na stanowiska w społkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o
ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciaganych z rękawa, często
szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami.
5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie
swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o
zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega hadlujący
jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister
edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza
wszechpolaków).

Nie wspomnę już o takich smaczkach jak ciągłe wizyty w RM i płaszczenie się
przed Rydzykiem, autorem kilku niezłych przekrętów, nieustanną kompromitację
Polski na arenie międzynarodowej i krajowej, dążenie do przejęcia możliwie
jak największej władzy przez jedna partię (w tym ograniczanie niezawisłości
sądów i trybunału konstytucyjnego, zmiana ordynacji wyborczej pod koalcjantów
i nadchodzące wybory samorządowe) i chęć narzucenia wszystkim "jedynej
słusznej ideologii", zupełny brak wizji polityki zgranicznej i pozycji Polski
w UE (nie widze nawet chęci walki o lepszą pozycję w UE), żadnych pomysłów
związanych z rozwojem gospodarki i tworzeniem miejsc pracy.

Co zrobił PiS przez te pół roku? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące
wpłynąć na wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia?

Od razu uprzedzam ataki - nie jestem "agentem PO" ani "komuchem". Mam 29 lat
i cenię sobie zdroworozsądkowe podejście do wszelkich aspektów zycia, wiedzę
i elementarną chociaż uczciwość. I dlatego budzi we mnie sprzeciw, gdy widzę,
że im ktoś więcej na początku obiecuje, im bardziej mieni się byś prawym i
sprawiedliwym, tym mocniej zaprzecza potem temu wszystkiemu w praktyce.

Czekam na merytoryczne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • szall Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 11:16
      ja
      • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 11:34
        "Obawiam się że powstaje plan zatykania trąby, dokładny plan w którym nie ma
        już szpar ani dziur". Lech Janerka, ćwierć wieku temu o komunie, i teraz pasuje
        jak ulał.
        • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 11:35
          Aha, tytuł tej pieśni: Jest jak w niebie.
          • Gość: ikar głosowałem na PO, teraz będę na PiS, powody: IP: *.bph.pl 02.08.06, 13:49
            Miało być przecież tak (podaję z pamięci):
            1. 3 mln mieszkań (co oznaczałoby budowę ok 1000 dziennie - może gdzies je po
            kryjomu budują, proszę o informację na ten temat :)

zgodnie z założniami systemu budowanictwa mieszkaniowego 3 mln mieszkań
            zostanie wybudowane w 8lat. moja rada: słuchaj uchem a nie brzuchem

2. Niższe podatki (w tym dwa progi 18 i 32% od 2007 roku), tymczasem socjalne
            obietnice powoduja ich wzrost (z czegoś trzeba sfinansować tę słynną lodówkę
            i misia).
            Niskie podatki oznaczają zmianę systemu podatkowego. Zmiana stawki oczywicie
            nic nie daje. Po raz pierwszy Min.Fin otworzył się na głos ekspertów - to oni
            przygotowali pakiet zmian. Może jeszcze nie teraz wejdzie on w życie, ale może
            za chwilę.....

3. Tanie państwo - mamy ileśtam nowych instytucji (ciągle powstają nowe) i
            tworzenie nowych stanowisk i minsterstw celem obsadzenia wszystkich
            koalicjantów, krewnych i znajomych.
            Oj, tu się grubo mylisz - np. w skarbówce była taka miotła, że 80% aparatczyków
            wywiało. W samym Min.Finie odeszło 400 osób. Moja rada: staraj się czytać inne
            gazety oprócz GW

4. Konkursy na stanowiska w społkach Skarbu Państwa - nie słyszałem jeszcze o
            ani jednym, mamy natomiast kandydatów wyciaganych z rękawa, często
            szczycących się niejasna przeszłością, zerowym doświadczeniem i kompetencjami.

5. Walka z układami, kolesiostwem - na razie mamy tylko czystki i obsadzanie
            swoimi, kolesiostwo IV RP już dawno przebiło to z III... Nie wspomnę o
            zupełnym braku kompetencji (np. minister Wiechecki i jego kolega hadlujący
            jeszcze niedawno damskimi rajstopami i komórkami, Giertych jako minister
            edukacji, Fotyga jako minister spraw zagranicznych i cała rzesza
            wszechpolaków).
            Co do walki z kolesiami i ukladami to przykładów jest aż nadto. Zmiany w
            składach zarządów spółek publicznych, zwłaszcza wojna układu w obronie PZU,
            PGNiG, KGHM, POczty Polskiej
            a oprócz tego WSI pokazuje, że cios był wymierzony z chirurgiczną precyzją.

Co zrobił PiS przez te pół roku? Gdzie są ustawy i rozporządzenia mogące
            wpłynąć na wzrost PKB i zmniejszenie bezrobocia?

Ustawa o zwalczaniu bezprobocia - no tutaj faktycznie trzeba bedzie poczekać na
            cienie gabinetu PO. Chłopcy i dziewczęta specjalizują się w tego typu
            pomysłach.

• Gość: Mefisto Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.c29.msk.pl 28.07.06, 17:02
        A czyim (z koalicji ) jesteś kolesiem?
      • hanys17 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 03.08.06, 12:57
        Chyba jestes slepy i gluchy, albo niepelnosprawny psychicznie. Dobrze ze sie
        przynajmniej do tego przyznajesz, bo to wymaga sporo odwagi.
    • Gość: wizjoner Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 24.07.06, 12:08
      A ja od dłużsszego już czasu zastanawiam się i pytam : kto głosował na tych,
      którzy gotują teraz z wielkim pietyzmem, w imię dobra społeczeństwa, W ŚWIĄTYM
      PRZEKONANIU O SWEJ JEDYNEJ SŁUSZNOŚCI, ten wyliczony przez kronopio77
      niestrawny "bigos" , który odbije sie czkawką jeszcze w nastepnych pokoleniach.
      Ręce opadają. Ktos musiał na nich głosować - tylko teraz nikt się nie
      przyznaje, tylko teraz wielu łapie się za głowę. TROCHE ZA PÓŹNO - I OBY WOGÓLE
      NIE ZA PÓŹNO. Młodzi już wykształceni wyjadą, żeby po prostu po ludzku żyć.
      Starzy poumierają bez leków i lekarzy, dzieci "wykształci się" na posłusznych
      przygłupów (amnestia maturalna), którymi łatwo będzie manipulować, i tak można
      dalej snuć czarne wizje i naprawdę modlić sie do BOga (nie mylić z Rydzykiem i
      Radio Maryja),żeby sie ten prawdziwy BÓG nad nami zmiłował i obdarzył nas
      nareszcie mądrymi politykami.
      • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 12:17
        Głosowali ci którzy myśleli że prawica to jest to samo co prawo, prawość i
        prawda. Niestety, wielu nadal tkwi w tym błędzie mimo że paranoja jest już
        całkiem goła.
      • Gość: Marcin Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 81.210.102.* 25.07.06, 08:50
        No tak wcześniej było tak wspaniale, przeskoczyliśmy z rozwojem cały świat, a
        teraz jest tak żle. Dlaczego komuniści oddali władzę, bo już nic się nie dało
        zrobić takie było dno, kolejki nawet za papierem toaletowym nie mówiąc o innych
        podstawowych artykułach, a podczas kolejnych rządów rozkradali co się dało a
        teraz następne mają uczynić cud. Jest takie powiedzenie, że z próżnego i
        Salomon nie naleje. Przynajmniej ukrócone zostanie złodziejstwo i kumoterstwo i
        tak nie do końca, bo to jest zaraza z którą trudno walczyć..
    • Gość: "wyborca PiS" Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 219.240.12.* 24.07.06, 12:48
      Ja głosowałem i widzę, że dotrzymują słowa. A najlepszym przykładem jest
      "wrzask" podnoszony przez ludzi którzy najwięcej stracą na "rozwaleniu
      wieloletnich powiazań starych zasłużonych UB-ków oraz towarzyszy z SLD (czyt.
      PZPR) i innych złodzieji majątku narodowego. Uczciwi ludzie się nie boją, w
      przeciwieństwie do: kronopio77, un1. Cały czas było cacy jak bezkarnie kradli
      koledzy, wtedy była demokracja. Panowie cały czas judzicie, mącicie,
      wyśmiewacie i powtarzacie kłamstwa GW, widać macie najwięcej do stracenia,
      możliwe że boicie się "nowej lustracji", może Wasz majątek "jest trefny" i
      dlatego się tak pienicie i żalicie???. "kronopio77, un"1 możecie tak robić, bo
      jest demokracja, pomimo że zaprzeczacie. Znacie takie powiedzenie "Psy
      szczekają, karawana jedzie dalej", więc sopokojnie czekajcie aż "Ktoś" zapuka do
      Waszych drzwi.
      • szall Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:03
        Mam podobne zdanie do Wyborcy PiS.
        Wierzę, że w PiS są prawi ludzie, którzy chcą zmian na lepsze.
        A do tego jeszcze, jak patrzę na rozsypującą się PO i słucham komentarzy jej
        przywódców, cieszę się że to PiS jest przy władzy!
        • Gość: . Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:05
          no tak, skoro musisz wierzyc, ze sa tam tacy, to znaczy, ze trudno ich
          znalezc:))))
          trudno o lepsze podsumowanie..
          • kronopio77 "Wyborco PiS" - prosiłem o merytoryczną odpowiedź 24.07.06, 14:15
            , a nie frazesy w stylu "widzę, że dotrzymują słowa. A najlepszym przykładem
            jest "wrzask" podnoszony przez ludzi którzy najwięcej stracą na rozwaleniu
            wieloletnich powiazań starych zasłużonych UB-ków oraz towarzyszy z SLD"... Ja
            podałem konkrety - obietnice składane jesienia zeszłego roku i
            praktyczne "wykonanie" z tego roku. "Wrzask" nie jest żadnym argumentem (chyba
            że dla kompletnych demagogów, ludzi, którzy są zaślepieni jedyną i słuszną
            ideologią, bo na pewno nie dla ludzi potrafiących logicznie myslec i kojarzyć
            FAKTY), argumentem są CZYNY. Więc proszę cię - spróbuj podać mi konkrene
            rozwiązania legislacyjne zapewniające albo przynajmniej mające na celu
            realizację obietnic wyborczych i powyborczych PiSu. Czekam.

A gwoli wyjaśnienia - jeżeli masz jakieś zarzuty co do mojej osoby (tudzież
            mojego majątku, to zapraszam do sądu).
      • Gość: roro68 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:10
        Głosowałem na PiS i jestem bardzo zadowolony. Po pierwsze nie zmarnowali mojego
        poparcia, wzięli odpowiedzialność i robią swoje, mimo że przez ostatnie
        kilkanaście lat żaden inny rząd nie znajdował się pod bardziej wrednym
        ostrzałem. Histeryczna krytyka paradoksalnie bardzo pomaga PiSowi. Mimo
        bezustannego szukania haków przez 9 miesięcy na razie najgorsze, co udało się
        powiedzieć o Kaczorach, to że są "faszystami, nazistami, chorymi psychicznie i
        wyglądają jak kartofle"...
        Kronopio uważa, że nic nie zrobili. A ja uważam, że zrobili bardzo wiele (CBA,
        lustracja, zasiłki, korporacje prawnicze, nadzór bankowy, prokuratury, TVP).
        Byłoby bardzo dziwne, gdyby PiS obsadzał newralgiczne instytucje działaczami PO
        lub SLD. O tym, że PiS jest skuteczny świadczy najlepiej bezustanny wrzask
        środowisk, które widzą, że po raz pierwszy od 17 lat ich interesy zostały
        poważnie zagrożone;-)
        • Gość: . Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:16
          kolega nie doczytal, czy zapomnial?
          przed wyborami (a nawet i po) PiS deklarowal obsadzanie stanowisk ludzmi
          _kompetentnymi_ a nie zasluzonymi
          ten poglad ulegl zmianie, czy kazdy czlonek PiS jest z definicji kompetentny?
          • roro68 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:47
            Kolega doczytał i potrafi myśleć. PiS nie może sobie pozwolić na obsadzanie
            stanowisk ludźmi niekompetentnymi. A "konkursy", podobnie jak "przetargi" w III
            RP nie dają żadnej gwarancji wyboru najlepszego. Nie zauważyłem jednak, by PiS
            odwoływał konkursy tam, gdzie są przewidziane ustawowo. A kolega ma takie
            informacje?
            • Gość: . Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:53
              kolega jednak nie doczytal, bo nic nie pisalem o konkursach:)
              jak to bylo np. z radami nadzorczymi spolek weglowych? rozwinie kolega te mysl
              o niewatpliwych kompetencjach fachowcow z Gorzowa i Pily?
              • roro68 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:58
                A ci fachowcy z Gorzowa sprawowali urzędy w Kompanii chociaż przez jeden dzień?
                • Gość: . Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:11
                  i to ma byc argument?:)))
                  no to jak tam z kompetencjami prezesa Kochalskiego z Ciechu?
                  • kronopio77 Do "roro" 24.07.06, 14:23
                    "Kronopio uważa, że nic nie zrobili. A ja uważam, że zrobili bardzo wiele (CBA,
                    lustracja, zasiłki, korporacje prawnicze, nadzór bankowy, prokuratury, TVP)."

I myślisz, że to spowoduje wzrost PKB, stworzy miejsca pracy, sprawi, że
                    mieszkania i drogi wybuduja się same? :)) Czy wg ciebie każdy poseł PiS jest z
                    definicji (a może "genetycznie"?) uczciwy??? Nie widzisz jeszcze czemu słuzy
                    lustracja w wykonaniu PiS (co masz do powiedzenia o teczce Kaczyńskiego - tylko
                    jego była sfałszowana?) i czemu może słuzyć CBA? A co zrobili w nadzorze
                    bankowym? Jesteś fanem centralnego planowania i sterowania wszystkim i
                    wszystkimi? A prokuratury? Chcesz, żeby Ziobro mógł wymieniać wszystkich
                    sędziów i prokuratorów wg własnego widzimisię (pokaz swojej obiektywności dał
                    już broniąc publicznie rewelacji Kurskiego, które okazują się być wyssane z
                    palca. A wymieniając TVP rozbawiłeś mnie do łez :))

Nadal czekam na merytoryczne odniesienie się do obietnic PiSu w kontekście
                    konkretnych rozwiązań legislacyjnych.
                    • Gość: Staruszek Re: Do kronopio IP: *.sympatico.ca 24.07.06, 16:33
                      kronopio77 napisał:.............
                      Nadal czekam na merytoryczne odniesienie się do obietnic PiSu w kontekście
                      > konkretnych rozwiązań legislacyjnych.
                      Nie moge zrozumiec przerazenia w tych odniesieniach , nalezy posprzatac kuchnie
                      aby cos ugotowac ...nie sadzisz , ze dobry kucharz tez tak postepuje ?????
                      Nie glosowalem na zadne ugrupowanie bo nie jestem w kraju , ale po raz pierwszy
                      widze przerazonych i gniewnych na roznych szczeblach gospodarki i
                      administracji...dlaczego???
                      Jesli maja czyste sumienie , nieskazona karte pracy , maja swoje osiagniecia
                      potwierdzone rzetelnoscia swoich postaw to co sie kryje za tymi obawami
                      lustracji....i dlaczego tak pozno to jest wykonywane??? ( patrz Czesi, Wegrzy ,
                      Niemcy )
                      To tylko jeden z elementow , efektywnosc partii rzadzacej musi swiadczyc o
                      pewnej gietkosci rowniez , jesli tego nie posiada to nigdy nie stworzy realnej
                      polityki.
                      Juz dawno w krajach demokratycznych rzad nie tworzy miejsc pracy , to biznesy i
                      koniunktura rozwija miejsca pracy a z tym w kraju bywalo roznie z wiadomych
                      powodow .Ktos kiedys powiedzial , ze potrzeba w kraju 100 tys uczciwych , zeby
                      ta kreatura komunistyczna/postkomunistyczna zostala rozliczona z
                      niedociagniec/uchybien dotychczas dokonanych ( sformulowanie nieco delikatne)
                      • kronopio77 Wg mnie cel nie uświęca środków 25.07.06, 15:23
                        A rząd - owszem, nie może bezpośrednio tworzyć miejsc pracy, ale może wspomagać
                        ich powstawanie tworzeniem dobrego i przyjaznego prawa oraz tworzenie takiego
                        wizerunku Polski, ktry zachęci zagranicznych inwestorów do inwestowania tu, a
                        nie na Sowacji np. Niczego więcej nie oczekuję. Kropka.
                  • roro68 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 14:34
                    A cóż ma kolega do zarzucenia Mirosławowi Kochalskiemu w Ciechu?
                    Nawet "Polityka" zauważyła, że ma bardzo dobre kwalifikacje do zarządzania w
                    tej branży. A kolega jest innego zdania?
            • Gość: gość Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 24.07.06, 14:17
              O ile wiem - Teraz już nie będzie już konkursów - za to będą tylko kolesie
            • Gość: Mefisto Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.c29.msk.pl 02.08.06, 22:40
              Oczywiście !!! Np. konkurs na kuratora na Śląsku. Raz unieważniono (kandydat z
              Krakowa). Wybrano w drugim konkursie PiS-owca. A to chyba Załucki napisał ...
              wybierali jak chcieli, wybrali kogo trzeba !? Napisał to kilkadziesią lat temu
              za tzw. "komuny" i jak to pięknie powraca za czasów IV RP. Brawo zwolennicy PiS-
              u.
        • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:31
          Gość portalu: roro68 napisał(a):
          >O tym, że PiS jest skuteczny świadczy najlepiej bezustanny wrzask
          środowisk, które widzą, że po raz pierwszy od 17 lat ich interesy zostały
          poważnie zagrożone

Nie mam żadnych interesów które mogłyby być zagrożone przez prawo i
          sprawiedliwość, tę minuskularną a więc prawdziwą. Chciałbym natomiast mieszkać
          w kraju sympatycznym, nie opresyjnym/obsesyjnym. W państwie rządzonym a
          nie "odzyskiwanym", jak MSZ, TVP, PR i tak dalej. Znajdujemy się na progu
          jedynowładztwa od którego blisko do dyktatury. Kto liczy na to że za twarz będą
          brani wyłącznie inni, niebawem się przeliczy.
          Różnica między stylem rządzenia PiS a PZPR jest taka, że ta druga trzymała za
          mordę w imię, haha, sprawiedliwości społecznej, PiS natomiast w imię,
          haha,wartości chrześcijańskich.

• un1 PS. 24.07.06, 13:40
            I już nawet przestajemy zauważać że sojusznikiem w Prawym i Sprawiedliwym
            dziele "naprawy państwa" jest wicepremier kryminalista z podobną sobie zgrają.
            Taka drobna konieczność rewolucyjna.
            • roro68 Re: PS. 24.07.06, 13:44
              Lepper nie jest kryminalistą. Wszystkie przestępstwa, za które został ukarany,
              popełnił w ramach par excellance nieposłuszeństwa obywatelskiego, które tak
              ostatnio reklamuje Donald Tusk. Wolę zresztą Leppera z wyrokiem za wysypywanie
              zboża, blokady i lżenie naczelnych organów niż takich złodziei jak Palikot,
              Schetyna, Piskorski (że ograniczę się tylko od elity PO).
              • Gość: . Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:46
                par excellence nieposłuszeństwem obywatelskim jest poniżanie człowieka, który
                próbuje wyegzekwować swoje prawa? ciekawe to Prawo..
                • roro68 Re: PS. 24.07.06, 13:49
                  Jeżeli masz na myśli "pobicie" zarządcy, to dodajmy, że przestępstwo to uległo
                  już zatarciu i w świetle prawa uważane jest za niebyłe;-)
                  • Gość: . Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:51
                    szczere gratulacje dla sposobu myslenia
                    jaka jest interpretacja dla niedawnego wyroku dla Beger?
                    maly obywatelski sprzeciw wobec glupich zasad ordynacji?
                    • roro68 Re: PS. 24.07.06, 13:56
                      Beger dopuściła się oszustwa wyborczego i powinna stracić mandat. O ile jednak
                      wiem, Renata Beger nie piastuje żadnych stanowisk w koalicyjnym rządzie ani
                      wokół. Niedawno w PO wykrytu dwóch partyjnych złodziei, którzy kradli pieniądze
                      w trakcie trzech kampanii wyborczych. Na dokumentach widnieją podpisy skarbnika
                      i przewodniczącego PO. Czy ktoś wini Donalda Tuska lub całą partię?
                      • Gość: wizjoner Re: PS. IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 24.07.06, 14:19
                        Ale Beger jest posłanka - a poseł powinien być niEskazitelny, a co dopiero
                        mówić, gdy oszukała, żeby zdobyć mamndat - PARANOJA
                  • roro68 Re: PS. 24.07.06, 13:52
                    Rozumiem, że robotników, którzy w 1980 wywozili na taczkach partyjnych
                    dyrektorów i kapujących majstrów też kolega uważa za niegodnych kryminalistów,
                    bo "poniżali człowieka"?
                    • Gość: . Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:55
                      widze, ze myslenie sie rozwija:) nie powiem jak co..
                      • roro68 Re: PS. 24.07.06, 13:57
                        śmiało! Pare obelg i wyswisk pod adresem pisdy albo pisiora albo przynajmniej
                        buraczanego ciemniaka nie zawadzi. To przecież takie inteligentne;-)
                        • Gość: . Re: PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:07
                          kazdy ma swoje standardy inteligencji:)
                          nie potrzebuje epitetow, Twoj sposob myslenia osmiesza Cie bardziej niz
                          jakiekolwiek epitety
                          • Gość: roro68 Re: PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:38
                            Niby nie lubimy epitetów, ale te niemerytoryczne argumenty ad personam
                            (ośmiesza nie ośmiesza) ciągle nam się wciskają, nieprawdaż?
                            • Gość: . Re: PS. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:04
                              nie wciskaly sie, dopoki nie siegnales po idiotyczny przyklad z 1980 rokiem
                              zapewne Bogu dziekowac nalezy, ze nie przypomnialo Ci sie golenie glow
                              kolaborantkom..
              • un1 Re: PS. 24.07.06, 13:53
                roro68 napisał:
                > Lepper nie jest kryminalistą.

Santo subito!
          • roro68 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:42
            Bardzo podoba mi się i jest dla mnie sympatyczne odzyskiwanie kraju z łap
            postkomunistów, środowiska UW i "liberałów" made in późny PRL.
            • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 13:57
              Niektórzy na śniadanie jadają koktajl ze zmiksowanych dżdżownic i też uważają
              że jest to dla nich (tzn. amatorów dżdżownic, nie samych dżdżownic)
              sympatyczne. Kwestia smaku:-).
            • kronopio77 znów do "roro68" 24.07.06, 14:28
              Za to PiS jest "prawicą" made in PRL - tzn. za prawicową i katolicką retoryką
              kryje się socjalistyczne podejście do gospodarki i autorytarne do państwa. A
              tak na marginesie - "Dziennik" podaje, że Lech Kaczyński zamierza współpracwać
              z Kwaśniewskim na polu polityki zagranicznej :))
              • Gość: roro68 Re: znów do "roro68" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:57
                Jakoś gospodarka nasza się nie trwoży. W przeciwnieństwie do ideologów PO;-)
                • kronopio77 I zaraz powiesz, że 5% PKB to zasługa Marcinkiewic 24.07.06, 15:01
                  Marcinkiewicza, który tańczył na studniówkach, prasował koszule, tylko z pracą
                  jakoś cięzko było. Niezły (specjalnie nie mówię, że dobry), stan gospodarki to
                  zasługa poprzednich rządów - czas reakcji gospodarki na zmiany w prawie to
                  średnio rok czasu. PiS tak odcina się od "komuchów", a ciągle przypisuje sobie
                  ich zasługi (pamietasz też expose Marcnkiewicza zerżnięte z expose Belki? To
                  było bardzo symboliczne... :))
                  • greg_slask Re: I zaraz powiesz, że 5% PKB to zasługa Marcink 24.07.06, 15:04
                    Ale za to bezrobocie spada ! Co prawda dzieje się tak, bo najlepsi i
                    najbardziej operatywni wyjeżdżają, ale spada... I jest sukces - można się
                    chwalić.
                  • Gość: roro68 Re: I zaraz powiesz, że 5% PKB to zasługa Marcink IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:17
                    Powszechnie wiadomo, że niezły stan gospodarki jest zasługą Leszka Balcerowicza
                    i rządów postkomunistów. Gdyby im nie przeszkadzano, byłoby jeszcze lepiej.
                    • kronopio77 "Roro" - prosiłem o merytoryczne wypowiedzi 24.07.06, 15:19
                      Jak nie wiesz, co napisać, to po prostu milcz. Milczenie jest złotem.
                      • Gość: roro68 Re: "Roro" - prosiłem o merytoryczne wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:38
                        Moim zdaniem uchwycenie zależności między takimi parametrami gospodarczymi jak
                        PKB a decyzjami politycznymi rządu możliwe jest - jeśli w ogóle - z perspektywy
                        dłuższej niż kilka miesięcy a nawet lat.
                        • kronopio77 Jaki z tego wniosek? 26.07.06, 13:34
          • Gość: wizjoner Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 24.07.06, 14:15
            Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wizjoner Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.siemianowice.pl / *.siemianowice.pl 24.07.06, 14:12
        Nigdy w swoim życiu niczego nie ukradłem, pracuję uczciwie od ponad 20
        lat,dorobiłem sie 47 m2 , udało mi sie prawie wykształcic jedno dziecko i
        jestem przerażony, bo drugie w przyszłym roku zdaje maturę. Może powie
        mi "wyborca PIS" jak mam wytłumaczyć nastolatkowi, żeby sie uczył do matury,
        jeżeli jego kolego będzie imprezował cały rok i też maturę z amnestią zaliczy.
        Kolega wykształcony ponad przeciętność, uznawany za fachowca w swej dziedzinie,
        bezpartyjny traci pracę tylko dlatego,że jego konkurent jest z prawicy i ma
        kolesiów w PIS-ie. Może "wyborca PIS" powie mi jak żyć w takim kraju.
        Jak moralnie mam pogodzić swoją uczciwość z posłami, senatorami czy innymi
        wicepremierami z wyrokami.
        • Gość: ikar jeśli pozwolisz, ja Ci odpowiem IP: *.bph.pl 02.08.06, 14:02
          jest w biblii taka przypowieść o robotnikach z winnicy: każdy z nich
          przychodził o róznych porach dnia (niektórzy od rana, niektórzy w południe,
          niektórzy pod wieczór) i każdy z nich otrzymał taką samą zapłatę. Czy przez to,
          że pracowałem dłużej i ciężej mam prawo do krytyki tego, że komuś innemu
          okazano pomoc i miłosierdzie, a w tym przypadku danu ma szansę.
          Ja długo nie rozumiałem tej przypowieści i buntowałem się przeciwko niej -
          oświeciło mnie po 30.
          Co do nepotyzmu - czemu nie było Ciebie, gdy SLD i Kancelaria Prezydencka
          zawłaszczyła Państwo i zorganizowała procedury w taki sposób aby
          wygrywali "swoi"
          Cierpliwości, pismo mówi: "po owocach ich rozpoznacie"

• kronopio77 "wyborco PiS" - prosiłem o merytoryczną odpowiedź 24.07.06, 14:13
        , a nie frazesy w stylu "widzę, że dotrzymują słowa. A najlepszym przykładem
        jest "wrzask" podnoszony przez ludzi którzy najwięcej stracą na rozwaleniu
        wieloletnich powiazań starych zasłużonych UB-ków oraz towarzyszy z SLD"... Ja
        podałem konkrety - obietnice składane jesienia zeszłego roku i
        praktyczne "wykonanie" z tego roku. "Wrzask" nie jest żadnym argumentem (chyba
        że dla kompletnych demagogów, ludzi, którzy są zaślepieni jedyną i słuszną
        ideologią, bo na pewno nie dla ludzi potrafiących logicznie myslec i kojarzyć
        FAKTY), argumentem są CZYNY. Więc proszę cię - spróbuj podać mi konkrene
        rozwiązania legislacyjne zapewniające albo przynajmniej mające na celu
        realizację obietnic wyborczych i powyborczych PiSu. Czekam.
        • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony??? 24.07.06, 14:30
          Ja pozwolę sobie merytorycznie odpowiedzieć na postawione pytanie: kto głosował
          na PiS jest i teraz zadowolony albowiem miłość jest niewidoma.
        • Gość: roro68 Re: "wyborco PiS" - prosiłem o merytoryczną odpow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:45
          >>Więc proszę cię - spróbuj podać mi konkrene rozwiązania legislacyjne
          >>zapewniające albo przynajmniej mające na celu realizację obietnic wyborczych
          >>i powyborczych PiSu. Czekam.
          Jak nie widzisz tych rozwiązań (z powodu których Platforma z SLD gotowe były
          nawet bojkotować Sejm), to trzeba do okulisty. Po drugie wydaje mi się, że jako
          przeciwnik PiS nie byłeś zainteresowany obietnicami tej partii, więc nie
          rozumiem, dlaczego czekasz na realizację obietnić, które są ci obce?
          • kronopio77 Proszę Cię w akim razie o linki do ustaw lub proje 24.07.06, 14:48
            projektów takich ustaw i rozporządzeń - całe prawo jest dostępne na stronach
            sejmu i stronach rządowych. Jak takich dokumentów nie znalazłem.
            Nie głosowałem na PiS, ale nie wszystkie obietnice PiSu są mi obce - czekam na
            rozwój budownictwa, czekam na nowe miejsca pracy, czekam na drogi i autostrady,
            czekam na tanie państwo, czekam na wykształconych i kompetentnych ludzi w
            rządzie i w ministerstwach.
      • greg_slask Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 15:01
        Rozumiem, dlaczego jesteś wyborcą PiS - reagujesz dokładnie tak samo jak
        politycy tej partii, zamiast odnieść się do konkretnych kwestii, które poruszył
        gość na wstępie do tego wątku wyzywasz go od złodziei i ubeków. Dokładnie
        dlatego też PiS jest tak atakowany - to jest zwykły sposób prowadzenia dyskusji.
      • Gość: Artur'72 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:10
        "Rozdziobia nas kruki i wrony" pisał Klasyk. Teraz kaczki i ich bullteriery.
        Lecę na Wyspy Bryt. Tam zasnę spokojnie, wśród myślących podobnie (znaczy:
        normalnie), a nie z tym polskim piekiełku, gdzie wkrótce wszyscy będą skłóceni
        ze wszystkimi. A mój głos jesienią oddałem po raz ostatni - i nie był to głos
        na PiS. Pozdrawiam gorzko
      • yola13 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 27.07.06, 17:46
        A co twoim zdaniem 29 letni dziś autor topiku moze był UB- kiem co? Śmieszny
        jestes koleś i w dodatku łatwo to pisac anonimowo, ale uwazaj bo to co piszesz
        to sa groźby karalne
      • Gość: Mefisto Re: Refleksja IP: *.c29.msk.pl 02.08.06, 22:27
        Myślę że kiedyś, i to nie tak długo będziesz musiał czekać, ktoś zapuka i do
        twoich drzwi. Tamci w PRL-u mówili tak samo jak Ty, a historia lubi się
        powtarzać. Radzę byś się zastanowił nim będziesz osądzał innych, kiedyś ich
        dzieci mogą sądzić Ciebie.
    • Gość: "wyborca PiS" Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 218.53.103.* 24.07.06, 14:28
      "roro68" popieram i zgadzam się w calej rozciąłości z argumentacją. Powtarzam:
      "Porządni ludzie nie boj się rządów IV RP". Ja rozumiem wściekłość i
      rozgoryczenie zwolenników PO i SLD, wszystko było ustalone, miało pozostać tak
      jak było. Naród wybrał innych i inną drogę - do PO i ich zwolenników to nie
      dotarło, niestety nie będzie powtórki z "Nocnej zmiany".
      • un1 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 24.07.06, 14:34
        A poza tym zaraz przyjdzie moderator i wszystkich nas wyrzuci z lasu bo to
        forum Katowic jest:-).
      • kronopio77 "Wyborco" - może wskażesz mi palcem tę argumentacj 24.07.06, 14:37
        argumentację? :) A może najpierw sprawdzisz w słowniku, co to słowo oznacza :)
        • szall Wyborca PiS ma rację, jak również wszyscy, 24.07.06, 14:46
          • szall Re: Wyborca PiS ma rację, jak również wszyscy, 24.07.06, 15:00
            którzy optują za PiS! Trzeba być niezłym hipokrytą, zeby obciążać obecne,
            stosunkowo krótkie rządy PiS i koalicji za wszystkie problemy kraju,
            • kronopio77 Problem w tym, że to PiS przypisuje sobie zasługi 24.07.06, 15:13
              poprzednich rządów, a samo nie robi nic w kierunku realizacji wyborczych
              obietnic. I tyle. Jest 5% PKB (co, na marginesie, wcale nie jest dobrym
              wynikiem), ale jeśli nie bedzie obniżania podatków, ustaw ułatwiajacych rozwój
              przedsiębiorczości, dobrych stosunków z Unią, reformy finansów publicznych, to
              za dwa lata może być 2%... A PiS zakłada, że dochody będą w jakiś cudowny
              sposób ciagle rozły i bawi się w lustracje, CBA i temu podobne...
        • Gość: roro68 Re: "Wyborco" - może wskażesz mi palcem tę argume IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:55
          Inicjatywy ustawodawcze KP PiS www.pis.org.pl
          Miłej lektury;-)

26.06.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o systemie oświaty

23.06.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych

22.06.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o grobach i cmentarzach wojennych

14.06.2006
          Projekt ustawy o przekazaniu środków finansowych świadczeniodawcom na wzrost
          wynagrodzeń
          Projektowana regulacja ma na celu umożliwienie przekazania środków finansowych
          na wzrost wynagrodzeń osób zatrudnionych w zakładach opieki zdrowotnej... więcej

14.06.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o dochodach jednostek samorządu terytorialnego
          Poselski projekt ustawy o zmianie ustawy o dochodach jednostek samorządu
          terytorialnego ma na celu zmianę metody regulacji dochodów gmin z opłaty
          skarbowej... więcej

23.05.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy — Prawo telekomunikacyjne

22.05.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych i niektórych i
          innych ustaw
          Wyjście naprzeciw potrzebom spółdzielców poprzez eliminację nieprawidłowości w
          funkcjonowaniu spółdzielni mieszkaniowych.... więcej

16.05.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy Prawo geologiczne i górnicze
          Przedstawiona propozycja wynika z pilnej konieczności poprawienia brzmienia
          przepisu dotyczącego organu odwoławczego od decyzji marszałków województw,
          wydawanych na podstawie Prawa geologicznego i górniczego.... więcej

09.05.2006
          Projekt ustawy o przeciwdziałaniu niewypłacalności oraz o upadłości osoby
          fizycznej
          W toku prac Sejmu IV kadencji został zgłoszony poselski projekt ustawy o
          przeciwdziałaniu niewypłacalności osoby fizycznej i upadłości konsumenckiej...
          więcej

11.04.2006
          Projekt ustawy o biopaliwach, paliwach odnawialnych i zasadach ich promocji
          Projekt ustawy stanowi wdrożenie do krajowego porządku prawnego przepisów
          dyrektywy 2003/30/WE w sprawie promocji użycia w transporcie biopaliw lub
          innych... więcej

11.04.2006
          Projekt ustawy o ochronie małoletnich przed szkodliwymi treściami
          prezentowanymi w środkach masowego komunikowania
          Wprowadzony w projekcie system ochrony małoletnich ma opierać się przede
          wszystkim na dostarczeniu rzetelnych informacji rodzicom i opiekunom młodych...

05.04.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o uznaniu za nieważne orzeczeń wydanych wobec
          osób represjonowanych za działalność na rzecz niepodległego bytu Państwa
          Polskiego
          Poselski projekt ustawy przewiduje rozszerzenie zakresu stosowania ustawy,
          przez objęcie jej przepisami działalności opozycyjnej wobec systemu
          komunistycznego w latach 1957-1989.... więcej

29.03.2006
          Projekt ustawy o państwowym zasobie kadrowym, obsadzaniu wysokich stanowisk
          państwowych oraz o zmianie niektórych ustaw
          Ustawa o państwowym zasobie kadrowym ma na celu utworzenie państwowego zasobu
          kadrowego... więcej

29.03.2006
          Projekt ustawy o służbie cywilnej
          Realizacja konstytucyjnego wymogu utworzenia w urzędach administracji rządowej
          zawodowego, bezstronnego i politycznie neutralnego korpusu służby cywilnej do
          wykonywania zadań państwa (art. 153 Konstytucji).... więcej

22.03.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy - Ordynacja wyborcza do Sejmu RP i do Senatu RP
          Proponowana ordynacja proporcjonalna z okręgami wielomandatowymi wymusza
          podział większości województw na okręgi obejmujące po około 10 powiatów....
          więcej

22.03.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o pracownikach samorządowych
          Celem niniejszej autopoprawki jest znowelizowanie dodatkowo artykułów 17 i 18
          ustawy z dnia 22 marca 1990 r. o pracownikach samorządowych.... więcej

22.03.2006
          Poprawka do projektu ustawy o zmianie ustawy o nasiennictwie oraz ustawy o
          ochronie roślin
          Poprawka wprowadza zmianę w określeniu wymagań dla kandydatów na stanowisko
          Głównego Inspektora i jego zastępcy.... więcej

17.03.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o sporcie kwalifikowanym
          Proponowany przepis przyznaje uprawnienia do świadczenia pieniężnego
          określonego w art. 38 ust. 1 ustawy osobom, które otrzymały co najmniej jeden
          medal podczas zawodów „Przyjaźń 84”.... więcej

23.02.2006
          Projekt ustawy o ujawnianiu informacji o dokumentach organów bezpieczeństwa
          państwa komunistycznego z lat 1944–1990 oraz treści tych dokumentów, oraz o
          zmianie innych ustaw
          Rozszerzenie katalogu osób, które muszą składać oświadczenie lustracyjne....
          więcej

09.02.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o gospodarowaniu nieruchomościami rolnymi
          Skarbu Państwa oraz ustawy o działach administracji rządowej
          Projekt ma na celu przekazanie nadzoru nad Agencją Nieruchomości Rolnych
          ministrowi właściwemu do spraw rozwoju wsi.... więcej

25.01.2006
          Projekt ustawy o zmianie ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym funkcjonariuszy
          Policji, Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu Straży
          Granicznej, Biura Ochrony Rządu, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej
          oraz ich rodzin
          Konieczność wprowadzenia projektowanych zmian w przedmiotowej ustawie wynika z
          funkcjonowania, aż do obecnej chwili demoralizującego i patologicznego stanu
          prawnego... więcej

29.11.2005
          Projekt ustawy o zmianie ustawy z dnia 08 lipca 2005 r. o Prokuratorii
          Generalnej
          Z dniem 1 stycznia 2006 r. miała wejść w życie ustawa z dnia 08 lipca 2005 r. o
          Prokuratorii Generalnej (Dz. U. Nr 169 poz. 1417), uchwalona przez Sejm...
          więcej

• kronopio77 Widzę same projekty, z czego ani jeden nie dotyczy 24.07.06, 15:04
            finansów publicznych, jest za to trochę rozdawania publicznych pieniędzy, a99%
            tego nie dotyczy w żaden sposób tego, o czym pisałem :) Ty widziałeś, co
            wklejasz? :))
    • kronopio77 A co do zarzutów co do opozycji... 24.07.06, 14:54
      PO np usuwa swych członków, co do których pojawiają się konkretne zarzuty i są
      na te zarzuty dowody. Jeśli zaś ktoś ma za złe opozycji, że krytykuje rząd, to
      przypominam mu (bo może w ogóle przeoczył ten fakt), że od 17 lat żyjemy w
      ustroju demokratycznym. Głównym zadaniem opozycji jest patrzenie na ręcę
      rządzącym i krytykowanie, szczególnie wtedy, gdy sama nie ma szans na
      przegłosowanie żadnej ustawy.
      • Gość: roro68 Re: A co do zarzutów co do opozycji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:58
        Sądząc po najnowszych wypowiedziach Męża Stanu Donalda Tuska zadaniem opozycji
        jest "trochę poprzeszkadzać".
        • szall Re: A co do zarzutów co do opozycji... 24.07.06, 15:02
          Żenujące to wypowiedzi - Tuska, Rokity i in....
        • kronopio77 A co mogą zrobić więcej? W tym tygodniu przedstawi 24.07.06, 15:06
          przedstawili w sejmie np. projekt ustawy o podatkach zakładający wprowadzenie
          od przyszłego roku stawek obiecywanych przez PiS jeszcze pół roku temu. Zgadnij
          co się z nim stało? :)
          • Gość: roro68 Re: A co mogą zrobić więcej? W tym tygodniu przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:30
            Wolałbym, żeby Platforma nie wyręczała PiSu w składaniu projektów ustaw rzekomo
            zgodnych z programem rządzącej partii. Raz już PO pokazała, co potrafi,
            forsując podwójne becikowe i dodatki dla rolników, co do dzisiaj jest jedynym
            sukcesem parlamentarnym PO...
            Jeśli chodzi o finanse publiczne, mieliśmy jasną wypowiedź premiera
            Kaczyńskiego, że ich realna naprawa zacznie się w 2007 roku, ponieważ kalendarz
            takich zmian jest ściśle związany z rokiem budżetowym, który mamy akurat w toku.
            Idiotyczne wydaje mi się wymaganie, żeby PiS zabrał się za reformowanie
            wszystkiego na raz. Podobnie liczenie, ileż to mieszkań powinno powstawać
            statystycznie każdego dnia PO rozpoczęła na drugi dzień po wyborach i jest to
            jaskrawy przykład złej woli.
            W sprawach gospodarczych trudno dyskutować z argumentami, że za dwa lata PKB
            może spaść do 2 proc., bo po prostu tego nikt w tej chwili nie wie, prognoz
            jest tak wiele, jak wyników sondaży... Wiadomo natomiast - są to twarde fakty -
            że kilkakrotnie nie sprawdziły się czarne scenariusze, którymi straszył ludzi
            Donald Tusk, jeśli chodzi o los naszych oszczędności, zachowanie giełdy, kurs
            złotówki, cenę benzyny. Wolę dyskutować o faktach a nie o czyichś obawach.
            • kronopio77 To nie rozpocząłem dyskusję o PO - jakimś dziwnym 24.07.06, 15:37
              trafem zawsze, gdy ktoś krytykuje PiS predzej czy później temat schodzi na PO.
              To jakaś obsesja? :)) Ja chcę rozmawiać o PiSie - o różnicach miedzy tym, co
              obiecywał, a tym, co robi teraz.
              Czyli wg ciebie lepiej zajmować się tylko ideologią i czekać - a nuż za rok
              znów bedzie 5% PKB i znów będzie można rozdać troche kasy? Gospodarka jest w
              duzym stopniu niezalezna od bieżącej polityki, ale bezczynność na dłuższą metę
              nie przyniesie nic dobrego. Gospodarce trzeba, niestety pomagać tworzeniem
              dobrego prawa - ale o tym już pisałem wcześniej...
              • Gość: roro68 Re: To nie rozpocząłem dyskusję o PO - jakimś dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:44
                >>zawsze, gdy ktoś krytykuje PiS predzej czy później temat schodzi na PO.
                >>To jakaś obsesja? :))
                To wyjście na przeciw wezwaniom Wielkiego Przywódcy Donalda Tuska, który uważa,
                że PO powinna skupić wszystkich Polaków niezadowolonych z PiS. Jeśli Platforma
                chce być tak postrzegana, to bipolarność PIS-PO w dyskusjach wydaje mi się
                całkiem logiczna.
                • kronopio77 Nie jest logiczna, bo dyskutujemy o faktycznych 24.07.06, 15:47
                  dokonania PiSu. I PO nie ma tu nic do rzeczy - nie jest w stanie przeszkodzić
                  PiSowi w budowie 3 mln mieszkań :)
                  • Gość: roro68 Re: Nie jest logiczna, bo dyskutujemy o faktyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:01
                    I nie przeszkodzi;-) Nie wiem, czy tych mieszkań powstanie 3.645.175 czy tylko
                    2.894.332, ale uważam, że będzie ich rocznie zauważalnie więcej niż obecnie.
                    • kronopio77 Wierzyć nikt ci nie zabrania... :) 24.07.06, 16:02
                      • kronopio77 Właściwie teraz pozostała tylko wiara... :)) 24.07.06, 16:03
                    • swoboda_t Re: Nie jest logiczna, bo dyskutujemy o faktyczny 24.07.06, 21:31
                      Nic poza wiarą Ci nie zostało. KAczyński już jako prezydent Warszawy pokazał
                      jakim jest dprawnym zarządcą. Inwestycje stanęły, za to aparat urzędniczy się
                      rozrósł. Z Polska będzie tak samo - nowe urzędy, nowe etaty, coraz więkssze
                      wydatki, za to zero programu pozytywnego, malejące inwestycje itp. Te 3 mln
                      mieszkań to mrzonka - plany zagospodarowania przestzrennego leżą, ustawy
                      budowlane nie są w ogóle dotykane przez rząd i parlament. Wiara czyni cuda -
                      może jeszcze niech będzie msza w parlamencie w intecji 3 ml mieszkań.
    • kronopio77 Trochę out of topic - jak to jest, że wśród wykszt 24.07.06, 15:25
      wykształconych ludzi i w duzych miastach PiS ma tak niskie poparcie??? Czy to
      oznacza, że trzeba wymienic wszystkich rektorów i kadry uczelni wyższych? :)) A
      może jest tak, że im człowiek więcej wie, tym bardziej odporny jest na puste
      frazesy, nierealne obietnice i sztuczki ze znikającymi misiami? :)
      • Gość: roro68 Re: Trochę out of topic - jak to jest, że wśród w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:36
        A może Tobie tylko się wydaje, że więcej wiesz, niż wyborcy PiS? A może
        demokracja pomyliła Ci się z sofokracją?
        • kronopio77 Niestety - wydaje mi się, że wiem więcej niż 24.07.06, 15:38
          niejeden wyborca PiSu... Ale każdy ma jakieś wady.
          • Gość: roro68 Re: Niestety - wydaje mi się, że wiem więcej niż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:40
            Ale rządy mędrców już przerabialiśmy. Została po nich koszmarna kompromitacja
            Mumii Wolności.
            • kronopio77 Czyli wg ciebie, gdyby nie UW, dziś bylibysmy 24.07.06, 15:43
              drugą Szwajcarią albo Szwecją? Wszystko dlatego, że rząd Olszewskiego rzadził
              tak krótko?
              Zadziwiające, jak krótka i wybiórcza jest ludzka pamięć...
              • kronopio77 UW nie była może medialna, ale ugrupowania, które 24.07.06, 15:45
                ciężko pracują nigdy nie są medialne. Medialny był Marcinkiewicz, ciągle jest,
                niestety, duża część rządu, co nie wrózy niczego dobrego.
                • Gość: roro68 Re: UW nie była może medialna, ale ugrupowania, k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:53
                  >>ugrupowania, które ciężko pracują nigdy nie są medialne
                  Mit, stworzony przez nieUWdaczników. Administracja prezydenta USA jest z zasady
                  bardzo medialna i nie przeszkadza jej to zarządzać najbogatszym państwem
                  świata;-)
                  • kronopio77 Niestety - im kogoś więcej w TV i radiu, tym mniej 24.07.06, 16:04
                    w sejmie... Prawa fizyki są prawami fizyki. No chyba, że Giertych je
                    zakwestionuje :)
              • Gość: roro68 Re: Czyli wg ciebie, gdyby nie UW, dziś bylibysmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:50
                Wybiórcza to jest Gazeta. Nie bylibyśmy Szwajcarią, ale pod wieloma względami
                przypominalibyśmy bardziej np. Republikę Czeską. Rząd Olszewskiego oczywiście
                rządził za krótko a Nocna Zmiana na długie lata zaciążyła na tempie rozwoju
                naszego kraju, również rozwoju gospodarczego.
                • kronopio77 I tu nasze drogi rozchodzą się definitywnie 24.07.06, 15:52
                  kropka
                  • Gość: roro68 Re: I tu nasze drogi rozchodzą się definitywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:58
                    Wcale nie liczyłem, że łatwo Ci będzie zakwestionować kanony poznawcze i
                    paradygmaty gazety Lesława Maleszki. Propaganda jest zaiste wielką siłą.
                    • kronopio77 Własnie to widzę :)) Szczególnie tutaj i teraz 24.07.06, 16:01
                      • kronopio77 Masz rację w jednym - w starciu z propagandą 24.07.06, 16:05
                        wiedza i argumenty mają niewielkie szanse. Zwłaszcza w tym kraju.
                        • Gość: roro68 Re: Masz rację w jednym - w starciu z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:11
                          Jeśli jesteś inteligentny, to odpowiedz sobie na pytanie, kto zbuduje
                          skuteczniejszą machinę propagandową? Czy ten, kto robi to od zera w ciągu kilku
                          miesięcy, czy może ten, kto ją tworzy i rozwija w warunkach monopolu od 17 lat?
                          • swoboda_t Re: Masz rację w jednym - w starciu z propagandą 24.07.06, 21:37
                            Najskuteczniejszy jest ten, kto machinę przejmie w kilka miesięcy. I PiS
                            właśnie to robi - wszystykie publiczne media są obsadzane ludźmi z koalicji
                            (np. wybitni wszechpolacy). Wkrótce media publiczne będą jeszcze bardziej
                            stronnicze niż za najgorszych czasów postkomuchów.
    • lolo861 Układ! Układ! Układ! 24.07.06, 16:09
      Wpisać do Gugli "pedał", wychodzi strona Wierzejskiego, wpisać "roro98" -
      wychodzi...
      www.fetysz.pl/profil.php?kto=RORO68!!!
      • kronopio77 Proszę nie zbaczać z tematu :) 24.07.06, 21:21
    • kronopio77 Njus: PiS chce nacjonalizować przedsiębiorstwa w 25.07.06, 08:24
      imie bezpieczeństwa narodowego oraz mieć mozliwość kontrolowania prywatnych
      firm: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3505389.html

Brawo! To jest właśnie polityka ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o
      gospodarce. Jeśli sądzą, że w ten sposób zachęcą zagranicznych inwestorów do
      inwesowania w Polsce, a młodych Polaków do zakładania firm tutaj, a nie np. na
      Ukrainie, to życzę im dużo szczęścia. Welcome to II PRL...
      Zwolennicy PiS i tak będą wniebowzięci - nawet jak PiS wprowadzi zakaz
      wychodzenia z domu po 22 :) Oni wiedzą, że to wszystko dla ich dobra :) A kiedy
      PiS znacjonalizuje większość firm, pozamyka wszystkich podejrzanych i pozbędzie
      się z kraju wszystkich młodych ludzi - wierni fani PiSu z uśmiechem zapłacą 70%
      podatek dochodowy (bo każdy pracujący będzie miał na utrzymaniu 5 emerytów :)
    • Gość: Maciek Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 81.210.102.* 25.07.06, 08:45
      ja!!!
    • Gość: radosc Re: rynek uslug więziennych IP: *.ztpnet.pl 25.07.06, 13:19
      Ciesze sie, ze glosowalam na PiS. Ciesze sie kazdego ranka, gdy slysze
      ze znowu zlodziej trafil do wiezienia. Dzisiaj tez zamkneli....hehehe
      Powstana nowe inwestycje - więzienia, będa miejsca pracy, a rynek uslug
      więziennych bedzie sie rozrastac. Frustraci z LSD i PO pouciekaja za
      granice. Jaroslaw Kaczyński to naprawdę wielki POLITYK - ufam mu, ze
      Polska będzie wkrótce wolna od zlodziei i szubrawców i będzie pieknie.
      Zaden zakompleksiony "kronopio77" nie przekona mnie do swoich sfrustrowanych
      pseudo argumentów.
      • kronopio77 A z czego będą utrzymywane więzienia i osadzeni??? 25.07.06, 14:21
        A prywatne wycieczki pod moim adresem typu "zakompleksiony kronopio" proszę
        sobie darować - znasz mnie? Nie, to skąd wiesz, że nie mógłbym cię wpędzić w
        kompleksy? :)
      • kronopio77 Planowana reforma ZUS też cie tak cieszy?? :)) 25.07.06, 14:24
        A może jeszcze nie wiesz? To się dowiedz: PiSowski aparatczyk chce równych
        emerytur dla wszystkich - bez względu na wysokość odprowadzanych składek. Na
        dobitkę ich wysokość ma być ustalana przez państwo, czyli przez polityków (co
        oznacza waloryzację raz na cztery lata - przed wyborami). I co na to powiesz
        radosny "inteligencie"? :) Tak ma wyglądać "solidarne państwo"? :)
        • kronopio77 Acha - i jeszcze jedno do ludzi pokroju "radość" 25.07.06, 14:26
          Jestem zdrowy, mam bardzo dobrą płacę, wspaniałą narzeczoną żadnych
          kompleksów. To co robię, robię wyłącznie z poczucia obywatelskiego obowiązku,
          ofermy... :)
          • bio.mum Re: Acha - i jeszcze jedno do ludzi pokroju "rado 25.07.06, 14:46
            kronopio77 napisał:

> Jestem zdrowy, mam bardzo dobrą płacę, wspaniałą narzeczoną żadnych
            > kompleksów. To co robię, robię wyłącznie z poczucia obywatelskiego obowiązku,
            > ofermy... :)

zajrzyj do nas na chwilę. Stał się coś bardzo, bardzo dziwnego...
          • Gość: radosc Re: Acha - i jeszcze jedno do ludzi pokroju "rado IP: *.ztpnet.pl 25.07.06, 21:19
            A ja mam cudownego męża i zdrowe dzieci.
            "Kronopio77" - wiesz co jest porażającego w Twoich postach?
            Strach! Wszechobecny w każdym slowie. Strach skopiowany z wypowiedzi
            Tuska, Rokity a przede wszystkim Niesiolowskiego. Zadnych pozytywnych
            reakcji np. na doniesienia o aresztowaniu sędziów pilkarskich. Lubię
            ogladać mecze pilkarskie i wiedza o tym, kto i jak wygrywal budzi we
            mnie odruchy wymiotne. Ja spię spokojnie, bo niczego nie ukradlam i nikogo nie
            skrzywdzilam.Tu na forum wyrazam swoje prawdziwe emocje - radość, że wreszcie
            kazdy zlodziej znajdzie swoje miejsce w więzieniu.
            Drzyjcie zlodzieje! Każdego oszusta dopadnie ręka SPRAWIEDLIWOSCI,
            • kronopio77 No super - to faktycznie pierwsza zasługa IVRP :)) 26.07.06, 08:37
              • kronopio77 A ty nie boisz się, że po PiSie przyjdzie ktoś 26.07.06, 08:40
                znacznie gorszy i z premedytacją zacznie wykorzystywać te wszystkie ustawy
                pisane teraz pod PiS??? Myslisz tylko o najbliższych 4 latach? Ja sięgam trochę
                dalej...

A co do wszechobecnego strachu - możesz mi nie wierzyć, ale jestem niesłychanie
                spokojnym i pogodnym facetem :) Jedyne co żywię w związku z PiSem to obawy o
                losy kraju, w którym żyję. To taki objaw patriotyzmu, wiesz? :)
                • kronopio77 Rząd powinien robić chyba coś więcej, niż zamykać 26.07.06, 08:42
                  przestępców, a może się mylę? :)
    • kronopio77 A skąd wynika tak małe poparcie dla PiSu wśród 25.07.06, 15:27
      ludzi z wykształceniem wyższym? Czy to oznacza, że wszyscy oni należą do układu
      i trzeba wymienić wszystkich rektorów uczelni wyższych wraz z kadrami
      naukowymi, czy może po prostu ludzie, którzy mają wiedzę i kierują się faktami,
      a nie zaklęciami są bardziej odporni na puste frazesy nierealne obietnice?
    • mieszko966 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 25.07.06, 19:32
      Przed wyborami miałem dylemat czy głosować na PiS, czy na PO. Zagłosowałem na
      to drugie i dziś mogę być dumny z tej decyzji. Przed wyborami przez myśl mi
      nawet nie przeszło, do jakiego piekła mogłem się przyczynić, choć PiS tak
      naprawdę niewiele się zmienił: był i jest partią populistów, którzy jadą na
      rewelacyjnymi PR, ale zupełnie nic konkretnego nie robią. Oczywiście PR ten
      jest skrojony w sam raz na potrzeby mas, bo jak ja - osoba jako tako
      wykształcona - słucham czasem tego co mówi Jarek Kaczyński to po prostu żyć się
      odechciewa. Stek bzdur, sloganów i obietnic bez pokrycia - w sam raz dla
      niewyrobionych czytelników "Faktu", których w Polsce są niestety miliony. Nie
      mniej, przyznać PiSowi trzeba, że pomyślał o wszystkim. Ciężko jest Kaczyńskich
      zagiąć czymkolwiek, a nawet jeśli się komuś uda, to bliźniacy zaraz wszystko
      zrzucają na "układ" - chyba najgenialniejszy wynalazek PiSu. No po prostu za to
      należy m się nagroda Nobla. Nie ma takiej porażki, której nie dałoby się zwalić
      na "układ", nie ma takiego świństwa, którego nie dałoby się nazwać "walką z
      układem". Dlaczego zmieniamy ordynację wyborczą?? Bo ta poprzednia była
      skrojona pod "układ". Dlaczego na wszystkie możliwe stanowiska wpychamy
      naszych, kompletnie niekompetentnych, nic nie umiejących, przygłupich ludzi??
      Bo ci obecni, choć kompetentni, są nadani przez "układ". Dlaczego mamy gdzieś
      opozycję?? Bo to kwintesencja "układu". Efekt tego jest taki, że tworzy
      się "układ bis" (albo raczej "pis"), który jest oczywiście jeszcze gorszy od
      tego układu, który rzekomo obowiązywał wcześniej (czyli postkomunistycznego). I
      Jarek Kaczyński śmie jeszcze Polakom mówić prosto w oczy, że "twierdzenia PO,
      jakoby w Polsce postępowały zmiany antydemokratyczne jest oczywistą nieprawdą i
      działaniem na szkodę Polski"!! No po prostu w pale się nie mieści. Jak za pięć
      lata skończy się im (Kaczyńskim) kadencja (reelekcji nie przewiduję) to
      osobiście zorganizuję akację pozbawienia drani obywatelstwa mojego kraju. Skoro
      w ciągu pół roku ten duecik przyniósł nam (Polakom) tyle wstydu, to strach
      pomyśleć, co się będzie działo za 4-5 lat. :-/
    • kronopio77 Dlaczego na oficjalnej stronie PiS umieszczane są 25.07.06, 19:43
      wyłacznie pozytywne dla rządu opinie i komentarze? :) Pozytywne to zresztą mało
      powiedziane - taka wazelinę mozna było spotkac tylko w PRLu... Stopień
      lizusowstwa prezentowany w tamtejszych postach każe mi nawet watpić w ich
      autentyczność. Ale wracając do tematu: "Wyborcza" dopuszcza na swe łamy
      wszystkich, a na jej forum "brylują" fani i PiSu, i Samoobrony i LPRu. Dlaczego
      więc PiS nie pozwala na dyskusję (nie mówiąc już o krytyce) na łamach swojej
      strony??? Ponoć prawdziwa cnota krytk się nie boi... :)
      • mieszko966 Re: Dlaczego na oficjalnej stronie PiS umieszczan 25.07.06, 19:49
        Chyba zdają sobie sprawę z tego, jak bardzo ludzie ich nienawidzą. Przecież
        takie opinie jak moja czy twoja i wielu innych osób (o różnych dowcipach nie
        wspominając) też do nich dociera. Boją się, że ludzie za punkt honoru postawią
        sobie wypisywanie niepochlebnych im opinii właśnie na ich stronie internetowej,
        a co to dla nich za przyjemność.
        • Gość: roro68 Re: Dlaczego na oficjalnej stronie PiS umieszczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:44
          >>Chyba zdają sobie sprawę z tego, jak bardzo ludzie ich nienawidzą.
          Oj, tak, Bardzo nienawidzą.
          pi, PAP 26-07-2006, ostatnia aktualizacja 26-07-2006 07:40

PRZEGLĄD PRASY: Po raz pierwszy od miesięcy PiS wygrywa z Platformą. SLD jest
          poza parlamentem - to wyniki najnowszego badania "Rzeczpospolitej".

Ten wynik jest bardziej niż zaskakujący. Od kilku miesięcy sondaże poparcia dla
          partii nie wykazywały zasadniczych zmian. Przewodziła Platforma Obywatelska, za
          nią było PiS, choć notowania obu ugrupowań różniły się tylko o kilka punktów.
          Obie partie wyraźnie dystansowały rywali. Stawkę ugrupowań mających szansę
          dostać się do parlamentu zamykały Samoobrona i SLD, z tym że formacja Andrzeja
          Leppera miała zwykle notowania nieco lepsze. Z kolei PSL i LPR od jakiegoś
          czasu nie przekraczały pięcioprocentowego progu, gwarantującego uzyskanie
          mandatów.

Z tej perspektywy wyniki najnowszego sondażu, przeprowadzonego w ostatni
          weekend, są rewolucyjne. Dramatycznie spadły notowania Platformy (do 24 proc.) -
          w ciągu dwóch tygodni partia ta straciła aż siedem punktów procentowych i tym
          samym pierwsze miejsce w partyjnym rankingu na rzecz Prawa i Sprawiedliwości
          (28 proc.). Partia braci Kaczyńskich zyskała niewiele (2 punkty proc.), choć
          jest to już stały trend. W poprzednim sondażu również odnotowała niewielki
          wzrost poparcia.
    • Gość: radość 2 Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 25.07.06, 21:38
      I b. słusznie "radość" pozwolę sobie zacytować "Tu na forum wyrazam swoje
      prawdziwe emocje - radość, że wreszcie kazdy zlodziej znajdzie swoje miejsce w
      więzieniu.Drzyjcie zlodzieje! Każdego oszusta dopadnie ręka SPRAWIEDLIWOSCI".
      Wydaje mi się że "kronopio77" ma nieczyste sumienie, lub wykonuje partyjne
      polecenie (PO) za co mu płacą. Takie zachowanie jest typową "obsesją", TO MOŻNA
      LECZYĆ. Kochany ty sobie "przepalisz bezpieczniki", sam sobie zadajesz pytania i
      na nie odpowiadasz? Już ktoś Ci dał dobrą radę - spróbuj to leczyć u psychiatry,
      to nic wstydliwego bo ostatnimi czasy, podobnych tobie ludzi jest b.dużo.
      Pozdrawiam serdecznie "radość".
      • kronopio77 Zapraszam zatem do sądu... 26.07.06, 08:22
        Nie mam nic do ukrycia - w przeciwieństwie do takich jak ty, którzy nie mają
        nawet odwagi się tutaj zalogować... Odpowiadałem juz na posty tego typu i
        więcej nie będę - szkoda czasu dla takich jak ty.
        • Gość: radosc Re: Zapraszam zatem do sądu... IP: *.ztpnet.pl 26.07.06, 10:39
          Krzysztof R. zemdlal w sądzie...
          Radosc2-widze, że moja radośc nie jest odosobniona.
          PiS prowadzi w najnowszych sondazach.
          Kronopio77- Ty nazywasz odwagą logowanie się? Hehehe
          • kronopio77 Podaj swojego maila - możemy się umówić 26.07.06, 11:06
            Przedstawisz mi swoje zarzuty, a ja w sadzie udowodnię ci, że się mylisz.
            Uczciwie stawiam sprawę?
            • kronopio77 Same sobie wystawiacie marne świadectwo: 26.07.06, 11:10
              teksy w stylu "Wydaje mi się że "kronopio77" ma nieczyste sumienie, lub
              wykonuje partyjne polecenie (PO) za co mu płacą. Takie zachowanie jest
              typową "obsesją", TO MOŻNA LECZYĆ. Kochany ty sobie "przepalisz bezpieczniki"
              świadczą o:
              1. Nieznajomości posta, na temat którego się dyskutuje (ewentualnie o wtórnym
              analfabetyzmie).
              2. Braku merytorycznych argumentów w dyskusji (tudzież niskim IQ).
              3. Obsesji - ale na punkcie PO. Pisałem, że nie mam z nią nic wspólnego, ale
              kogo to obchodzi? Tak fajnie rzucić kilka obelg, zwłaszcza gdynie ma się nic
              sensownego do powiedzenia, nie? :)
              • Gość: patriota Re: Same sobie wystawiacie marne świadectwo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:37
                Kronopio masz rację TO MżNA LECZYć Ty cierpisz na tzw. moralność Kalego.Jak Kali
                ukraść krowa jest OK.jak Kalemu ukradną to świństwo.Krytykować PiS iRząd to
                wolność słowa a jak krytyka dotyczy PO to zamach na demokrację.
                śmiejesz się z katolików ale to ich modlitwy zostały wysłuchane PO nie rządzi a
                Tusk nie jest Prezydentem DLA DOBRA POLSKI.
                Ps.nie jestem sympatykiem Radia Maryja.Nie mam przyjemności Cie pozdrawiać!
          • kronopio77 A o czym świadczą wyniki sondaży? :) 26.07.06, 11:17
            Jeżeli większość w sondażu stwierdzi, że 2+2=5, to trzeba bedzie zmienić
            tabliczkę mnożenia? :)) Przypominam też, że dawno temu większość skazała
            niejajkiego Jezusa na śmierć ułaskawiając jednocześnie przestępce. Więc co
            można powiedzieć o takiej większości? :)

Co do odwagi - was nie stać nawet na taki jej drobny przejaw, o czym tu więc
            dyskutowac?
    • kronopio77 Czy zwolennicy PiS nie potrafią dyskutować meryto 26.07.06, 11:28
      merytorycznie odnosząc się do faktów i konkretnych zarzutów? Ja wiem, że jest
      upał, ale to nie zwalnia z myślenia ani tym bardziej z elementarnej
      przyzwoitości (zwłaszcza w tak chrześcijańskim kraju :)
      Czy jedynym waszym sposobem na "dyskusję" z ludźmi o innych poglądach jest
      pomawianie i obrażanie??? Tego was uczył JPII?
      • Gość: roro68 Re: Czy zwolennicy PiS nie potrafią dyskutować me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:48
        Kronopio, łaskawie odwal się od JPII, bo już się zaczynasz zakręcać w pętelkę.
        Głosuj sobie, chłopie, na Platformę, nawet na demokratów.pl, bo są jeszcze
        lepiej wykształceni, ale nie mieszaj papieża do tej dyskusji i Jezusa Chrystusa
        też;-)
        • un1 Re: Czy zwolennicy PiS nie potrafią dyskutować me 26.07.06, 11:51
          W istocie. Mieszanie do wszystkiego JP2, notorycznie zresztą mylonego z samym
          Panem B. to suwerenna domena prawicy. Słusznie napisał pewien niesłuszny
          oczywiście autor: dla prawicy Pan Bóg jest Polakiem a Jezus Chrystus endekiem.
        • kronopio77 do roro68 26.07.06, 14:35
          Nie mieszam JPII do TEJ dyskusji tylko do rozważań na temat jej jakości i
          klimatu :) A dlaczego to robię? Bo wg tak lubianych przez ciebie sondaży ponad
          90% Polaków to Katolicy, skąd więc tyle jadu i nienawiści do ludzi o odmiennych
          poglądach? :)
      • Gość: radosc Re: trzeźwe widzenie rzeczywistości IP: *.ztpnet.pl 26.07.06, 12:03
        Otóż to! "Kronopio77" jestes b.zmęczony. Zrób to, co ja - biorę dzieciaki
        i jadę na basen. Kapiel daje dodatkowa radość i trzeźwe widzenie rzeczywistości.
        Daj sobie spokój z tym lataniem po forach, obrażaniem się, wzywaniem do
        sądu,itp.Czuję to "w kościach", że sam przestales wierzyc w swoje idealy.
        Dla mnie najbardziej liczy się to, że zlodzieje trafiają tam, gdzie jest ich
        miejsce. I to są FAKTY! To daje nadzieję na lepszą Polske.
        Chcialabym pracowac w CBA - hehehe, to musi byc niezwykle ciekawa praca.
        Dzień bez aresztowania zlodzieja jest dniem straconym!

• kronopio77 Przestać mi w końcu wmawiać, jaki jestem, OK? :) 26.07.06, 12:19
          Czy gdzieś napisałem, że się na kogoś obraziłem? :) Gdyby tak było, pewnie bym
          sobie stąd poszedł :)
          To, co czujesz "w kościach" zostaw dla siebie, dobrze? :) Mało kogo to tutaj
          interesuje, a o stan mojego morale się nie martw - jest znakomite.

Z góry dziękuję :)
    • Gość: neon Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.kwsa.pl 26.07.06, 12:03
      kronopio, wybacz ,że nie stosuję się do prośby o merytoryczne wypowiedzi, ale
      rozwój sytuacji zczął mnie przerastać i jedyne co mi się nasuwa to hasełka:
      niech nam żyje i rozkwita IV łżeczPiSpolita
      oraz: "przywróćmy nadzieję ubogim"....a ubóstwo powołanym...
    • Gość: agent KGB Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 26.07.06, 15:38
      Przeważnie, wszystkie tematy dot. krytyki wszelkich poczynań PiS są
      inspirowane przez "kronopio77= roro68". Wypełniają Oni tajne ustalenia PO,
      tzw "twardej opozycji". Wytypowani (przez PO) osobnicy mają za zadanie:
      szkalować, ośmieszać, krytykować, dyskredytować, łgać i kłamać na każde
      działanie "Rządu". Wszelkie potknięcia wyolbrzymiać i wyszydzać. Cały czas
      jątrzyć i sączyć jad nienawiści do PiS i koalicjantów, próbować ich skłócić. To
      widać po wywiadach Tuska i Rokity (mają więcej wystpień w mediach niż strona
      Rządowa). Jak widać rolę dyżurnych na tym forum spełniają (spełnia) w/w. Na
      innych forach jest to samo, wszędzie jest dyżurny który ma podobne zadanie
      (używając czasem kilku nazw). Dlatego że oni to robią z pobudek
      ideologicznych (politycznych), dla dobra PO, to tych ludzi nie obrazicie ani nie
      przekonacie - bo oni wykonuj tylko polecenie partyjne (PO). Kraj powoli
      zaczyna odzyskiwać "normalność", następują korzystne dla Polski, dla
      demokracji i obywateli zmiany, zaczyna być przywracana "sprawiedliwość i
      prawo". I to budzi w tych ludziach agresję, frustrację i "obłędną furię" którą
      najlepiej widać w oczach Tuska i Rokity, i chyba to się udziela wszystkim
      sfrustrowanym zwolennikom PO.
      • kronopio77 I kto tutaj jest zaprogramowany? :)) Agencie KGB.. 26.07.06, 15:43
        Nie chciało ci się nawet przeczytać posta, na którego "odpowiedziałeś", ale to
        cecha charakterystyczna dla twoich kręgów :)
        • Gość: radosc Re: dzień byl owocny.....zlodziej w areszcie IP: *.ztpnet.pl 26.07.06, 20:21
          Poniewaz ciągle martwisz się o emerytów, powiedz mi, kto i kiedy pobudowal
          marmurowe siedziby dla urzędników ZUS w kazdym większym mieście ?
          Policja ma mnóstwo pracy z aresztowaniem nieuczciwych pracownikow, co
          sprawia mi nieskrywaną radość. I wiarę w oczyszczenie tych marmurów.
          Aaa, sedziowie pilkarscy zaczynają mówic...o metodach pozyskiwania kasy.
          Przez 16 lat nikt sie tym nie inetersowal. Minister Ziobro ma wielką klasę.
          Hehehe, dzien nie byl stracony - znowu kogoś aresztowano.
          Powiem więcej - dzień byl cudowny. Zamiast slęczeć przed ekraenm kompa
          pojechalam z dzieciakami na basen.
          • kronopio77 Tak - Ziobro wykazał się ogromna klasą partyjnego 27.07.06, 10:23
            aparatczyka, gdy na słynnym pokazie z niszczarką kompromitował jeden z
            najwazniejszych urzędów w państwei wydając wyrok w "aferze billboardowej"
            przezd (!) rzopoczęciem dochodzenia :) A wszystko po to, by ratować tyłek
            niejakiego Kurskiego :)
            Wyobraź sobie, że mnie też ogromne ciesz, gdy przestępcy są zamykani, ale
            wyobraź sobie, że łapanie przestępców to niejedyny aspekt zarządzania państwem.
            Jeżeli państwo będzie się zajmować tylko tym, a jednocześnie będzie olewać inne
            sprawy, to przestępców bedzie tylko przybywać... :) O to Ci chodzi? Tak bardzo
            lubisz igrzyska? Czasem trzeba pomyśleć o chlebie, wiesz? :)
      • Gość: patriota do agenta Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:45
        Ma pan całkowitą rację, zgadzam się zkażdym pńskim stwierdzeniem a dowodem na
        słuszność pana wypowiedzi niech poświadczą dzisiaj opublikowane sondaże wyborcze.
        Politycy i sympatycy PO krytykowali SLD (ALE łAGODNIE)teraz PiS (WśCIEKLE),bo
        tylko na tyle ich stać!Wydaje mi się że społeczeństwo zaczyna to "DCENIAć"
        Pozdrawiam i niech w tym Kraju zwycięży zdrowy rozsądek a nie chore ambicje pana
        Tuska i Rokity ,który dziś stwerdził że popełnili błędy(dobrze że nie RZąDZą)
        • szall Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? 27.07.06, 07:24
          Niech żyje Radość1 i 2 i wszyscy podobnie myślący!
          Pozdrawiam!
          • kronopio77 Myślący? :) Myślący chyba, że myslą :) 27.07.06, 10:24
    • Gość: radosc Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 10:25
      Obudzilam sie z radością - 37 osob aresztowanych za "ustawianie meczów",
      ale to nie koniec - zapowiedzial prokurator. Najwazniejsze jest to, że
      skruszeni "dzialacze" zareagowali na apel Ministra Ziobry - BRAWO!
      Glosowalam na PiS i jestem bardzo zadowolona. Zaden sfrustrowany P(ech!)O-wiec
      nie jest w stanie wprowadzic mnie w stan zwątpienia.
      Pozdrawiam zwolenników PiS
      • kronopio77 Jak każdy zwolennik PiS jesteś doskonale odporna 27.07.06, 10:40
        na wszelkie fakty i logikę :)
      • kronopio77 Mnie też cieszy, gdy zamykają przestępców, ale od 27.07.06, 10:43
        rządu i państwa wymagam trochę więcej, niż ty :) Jeżeli państwo będzie się
        zajmować tylko tym, a jednocześnie będzie olewać inne
        sprawy, w tym takie drobiazgi jak reforma finansów i gospodarka, to przestępców
        bedzie tylko przybywać... Typowe leczenie objawów, a nie przyczyn :) O to Ci
        chodzi? Tak bardzo lubisz igrzyska? Czasem trzeba pomyśleć o chlebie, wiesz? :)
        • Gość: radosc Re: cieszę się "Kronopio77" z poprawy nastroju IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 11:33
          Korupcja to nie objaw, ale przyczyna wielu "chorób" spolecznych i gospodarczych.
          To tak, jak odtruwanie organizmu - po kilku dniach np.kuracji ziolowej pojawia
          się tzw.Herx - organizm czlowieka wydala trujace toksyny i samopoczucie jest
          fatalne.Potem nastepuje odrodzenie i usprawnienie funkcji zyciowych - radosc
          z dobrego samopoczucia jest nagrodą za podjęcie trudnej decyzji o oczyszczeniu.
          Aby gospodarka mogla poprawnie funkcjonowac, nie wystarczy zmniejszyc ZUS i
          podatki, trzeba najpierw usunąć (wyciąć skalpelem)wszystkie patologie.
          Proponuję również zerknąć na dane statystyczne, dot.wykrywalności przestepstw.
          Pojechalabym do aquaparku - jest problem, bo zamiast basenu, jak grzyby po
          deszczu powyrastaly wille zakryte plotami. Hehehe...CBA będzie musialo zakasac
          rekawy.
          To bedzie radość, której nie zburzy żaden sfrustowany P(ech!)O-wiec...hehehe
          • kronopio77 Korupcja to objaw złego prawa, moja droga :) 27.07.06, 11:51
            A PiS, jak na razie, tylko to prawo psuje pisząc kolejne ustawy "pod siebie" :)

Śmiech powoli więźnie w gardle...? :) Proszę uważać na basenie... :)
            • kronopio77 A kogo uparcie nazywasz P(ech)Owcem? :) 27.07.06, 11:54
              Już wielokrotnie pisałem, że nie mam z PO nic wspólnego i jeżeli dojdzie do
              władzy, będę krytykował ją tak samo, jeżeli pójdzie w ślady PiSu.

Jakaś obsesja? :)
          • kronopio77 Wg Ciebie każdy, kto ma willę, jest z góry podejrz 27.07.06, 12:16
            podejrzany, tak? Gdybym był złośliwy (tak, jak Ty), to napisałbym coś o
            kompleksach i pechu, ale nie zrobię tego.

Chyba czas skonczyć dyskusję z Tobą: lubię, gdy rozmówca odpowiada na temat i
            odnosi się do argumentów, a nie powtarza w kółko swoja mantrę. Polecam więcej
            czytać, wybrać się na jakieś studia ekonomiczne i pojeździć trochę po świecie.
            Może wtedy uda nam się porozmawiac.
      • kronopio77 A kto wg Ciebie bedzie utrzymywał te pełne więzien 27.07.06, 11:02
        więzienia, jeżeli z kraju wyjedzie reszta młodych, a rząd nadal nie będzie
        robił nic, żeby temu zapobiec? :)) TY :)) Zgadnij, co się stanie wtedy z
        podatkami:
        a) wzrosną
        b) zmaleją
        c) PiS jest wielki, niech żyje wódz!!! (odpowiedź dla mających problemy z
        wyborem :)
    • Gość: radosc Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 12:13
      Winne prawo? A zlodzieje, masowo wsadzani do więzień kazdego dnia to na
      podstawie prawa chińskiego?
      Nie mam nic przeciwko ucieczce zlodziei za granicę. Tam tez dopadnie ich
      Sprawiedliwość! Mądrzy ludzie wrócą do dobrze zarządzanej Polski-jestem tego
      pewna. A więzienia trzeba sprywatyzować - bardzo dobry biznes dla ludzi z
      otwartą glową. No i po co zamartwiac się tym, kto będzie utrzymywal zlodziei!
      Zlodziej w prywatnym więzieniu musi sam się utrzymac, co nie będzie trudne, bo
      w końcu nikt mu nie odbierze umiejętności i kwalifikacji zlodziejskich. Może
      się calkiem nieźle spelnić w nowych ekstremalnych warunkach. Hehehe
      • kronopio77 Przeczytaj jeszcze raz, co napisałaś... 27.07.06, 12:20
        Ręce opadają - oprócz lektury, studiów ekonomicznych i podróży, zalecam jeszcze
        zajęcia z logiki...

"Winne prawo? A zlodzieje, masowo wsadzani do więzień kazdego dnia to na
        podstawie prawa chińskiego?" Jak to się ma do mojej wypowiedzi o złym prawie,
        które jest dodatkowo psute przez PiS???

"No i po co zamartwiac się tym, kto będzie utrzymywal zlodziei!
        Zlodziej w prywatnym więzieniu musi sam się utrzymac, co nie będzie trudne, bo
        w końcu nikt mu nie odbierze umiejętności i kwalifikacji zlodziejskich. Może
        się calkiem nieźle spelnić w nowych ekstremalnych warunkach. Hehehe" -
        przepraszam Cię, ile Ty masz lat? 12?

• Gość: roro68 Re: Przeczytaj jeszcze raz, co napisałaś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:10
          Kronopio77, uważam, że spełniasz bardzo pożyteczną rolę. Im więcej czytam
          Twoich postów, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że wybierając PiS
          podjąłem bardzo słuszną decyzję, cieszę się z tego i jestem bardzo zadowolony!
          Zauważyłem, że Ty bezustannie strofujesz polemistów, przypinasz etykiety,
          wzywasz do powtórnego przeczytania, do namysłu, sugerujesz ludziom głupotę,
          ciemniactwo, brak wykształcenia, nieumiejętność logicznego wyciągania wniosków.
          Postawę, którą prezentujesz, znam dobrze od lat. Arogancja, buta, przekonanie o
          własnej wyższości, pogarda dla "plebsu" to są cechy rodzajowe uwolstwa, które
          do dziś nie może rozstać się z monopolem na władzę i rząd dusz w Polsce.
          Platforma, obrażona, naburmuszona, nieakceptująca faktu, że większość ludzi
          wybrała kogo innego, przypomina UW, idzie dokładnie tą samą drogą. Jak się
          skończyło, wszyscy wiedzą;-)
          • kronopio77 Jak sam zauważyłeś - ja tylko sugeruję i czekam 27.07.06, 15:45
            na konkretną i merytoryczną odpowiedź. Tymczasem to ja w odpowiedzi spotykam
            się ciągle z obelgami, więc tobie też radzę uważniej przeglądać posty i
            zastanowić się przed napisaniem kolejnego :)

Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby ktoś wyprowadził mnie z błędu, w
            którym rzekomo tkwię - tyle tylko, że nikt jakoś nie potrafi... Skoro macie
            rację, to proszę po raz któryś z rzędu o merytoryczne odniesienie się do
            pierwszego postu. Jeśli ktoś chce popisywać się i kompromitować jak
            np. "radość", niech naprawdę sobie daruje.
        • Gość: radosc Re: Kronopio77-i po co te nerwy? IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 19:33
          Zacznę od końca - nie przesadzaj z tym odmladzaniem mnie. Jestem dojrzalą
          kobietą i mam ogromną wiedze na temat rozmaitych przekrętów. Jeżeli piszę
          o willach, to wiem, co piszę i nie mam tu na mysli ludzi, którzy dorobili się
          majatku wlasną praca. Takich ludzi cenię i podziwiam.
          A jezli chcesz sprawdzic moją wiedze ekonomiczną, zalóż wątek, np. pt: wplyw
          globalizacji na gospodarkę Polski lub przyczyny ekonomiczne,
          które wymusily zmiane ustroju politycznego (nie zadne tam zrywy wolnościowe,
          ani tez zadlużenie ekipy Gierka), albo wg wlasnego uznania.
          Wyjasniam: P(ech!)O-wiec to jest gadająca glowa w telewizorze, przegrala
          wybory i nie ma nic do zaoferowania Polakom oprócz sliny na rząd i prezydenta.
          Gadająca glowa funkcjonuje w matrixie i recytuje zakodowane formulki. Wreszcie
          gadajaca glowa daje upust niezadowolenia na forum, gdzie objawia się pod różnymi
          nickami. Gadająca glowa siedzi na forum od rana do nocy i chyba otrzymuje
          wynagrodzenie (niezle) od swojego mocodawcy. Hehehe....a ja piszę z wielką
          radością i bez żalu, że za frico. Hehehe.........

Aaa, z zagranicy wracają cale zastępy niewolników - dzieki dzialaniom...kogo?

• kronopio77 Pani juz dziękujemy, Pani juz się poPiSała :) 27.07.06, 19:45
            Jeśli bardzo cię to interesuje - nikt mi za to nie płaci, a mój zawód ma to do
            siebie, że spędzam duzo czasu przed kompem i walcze z ciemnogrodem z
            prawdziwą ,niekłamaną przyjemnością i RADOŚCIĄ :)

I tak jak pisałem - z panią więcej nie rozmawiam, chyba, że zacznie pani
            RZECZOWO odpowiadać na moje posty.
          • roro68 Re: Kronopio77-i po co te nerwy? 28.07.06, 01:50
            Gratuluję radosc, bardzo celnie, w sedno!;-) Dodam, że gadająca głowa
            funkcjonuje w takim matriksie który nazywa się Michnix.
    • kronopio77 Njus - w budżecie zabraknie 4 miliardów zł... :) 27.07.06, 19:54
      A wg wstepnych szacunków - w przyszłym może ubyć 8 mld zł :) A rząd dalej
      urzadza igrzyska dla mas... Wydatki rosna, dochody spadają, ciekawe jaki
      podatek podniosą tym razem? :)
      A pamiętacie obietnice wyborcze? W tym roku budżet miał zaoszczędzić 3 mld zł
      (wtedy wszyscy jeszcze mysleli, że tanie państwo, to mniej biurokracji i
      stanowisk, a nie biedni i tani obywatele :), a kolejnych latach oszczędności
      miały wynosić 5 mld rocznie :) A wiosną rząd miał nawet przedstawić raport w
      tej sprawie - widział go ktoś?
      Ekonomia a'la PiS :) Myslę, że powinni zatrudnić więcej fachowców
      Wszecgpolskich :)

P.S. Ludziom uważającym wszystkich myślących inaczej, niż Wódz Jarek, za
      agentów PO lub komuchów, mających problemem z przyswajaniem faktów tudzież
      logicznym myśleniem oraz tych sądzących, że zamknięcie wszystkich przestępców
      uzdrowi gospodarkę, zapewni wszystkim prace i dwa razy wyższe pensję odsyłam na
      mniej liberalne forum, które na pewno z życzliwością wysłucha ich opini i
      wyznania wiary: www.pis.org.pl/main.php :)
    • Gość: bb Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:00
      i ja
      • kronopio77 Odpowiedzi proszę uzasadniać :) 27.07.06, 21:03
    • Gość: agent KGB Re: Kto głosował na PiS i jest teraz zadowolony?? IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 27.07.06, 21:15
      Przeważnie, wszystkie tematy dot. krytyki wszelkich poczynań PiS są
      inspirowane przez "kronopio77= roro68". Wypełniają Oni tajne ustalenia PO,
      tzw "twardej opozycji". Wytypowani (przez PO) osobnicy mają za zadanie:
      szkalować, ośmieszać, krytykować, dyskredytować, łgać i kłamać na każde
      działanie "Rządu". Wszelkie potknięcia wyolbrzymiać i wyszydzać. Cały czas
      jątrzyć i sączyć jad nienawiści do PiS i koalicjantów, próbować ich skłócić. To
      widać po wywiadach Tuska i Rokity (mają więcej wystpień w mediach niż strona
      Rządowa). Jak widać rolę dyżurnych na tym forum spełniają (spełnia) w/w. Na
      innych forach jest to samo, wszędzie jest dyżurny który ma podobne zadanie
      (używając czasem kilku nazw). Dlatego że oni to robią z pobudek
      ideologicznych (politycznych), dla dobra PO, to tych ludzi nie obrazicie ani nie
      przekonacie - bo oni wykonuj tylko polecenie partyjne (PO). Kraj powoli
      zaczyna odzyskiwać "normalność", następują korzystne dla Polski, dla
      demokracji i obywateli zmiany, zaczyna być przywracana "sprawiedliwość i
      prawo". I to budzi w tych ludziach agresję, frustrację i "obłędną furię" którą
      najlepiej widać w oczach Tuska i Rokity, i chyba to się udziela wszystkim
      sfrustrowanym zwolennikom PO.
      • kronopio77 Przeczytaj najpierw moje posty :)) 27.07.06, 21:53
        A dopiero potem wklej swojego ;)

I jeśli jesteś w stanie - spróbuj ustosunkowac się do FAKTÓW, które w nich
        przedstawiłem :)
    • kronopio77 Są pierwsze aresztowania w SKOK-u!!! :))))) 27.07.06, 22:04
      oto szczegóły:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=45916486&a=45916486
      :)) No comments :)
      • Gość: Agnieszka T. Re: Są pierwsze aresztowania w SKOK-u!!! :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:58
        Jestem bardzo zadowolona. Mam 22 lata, moja nieżyjąca już babcia zawsze mówiła,
        że jeszcze przyjdzie taki czas, kiedy czerwona swołocz zostanie oderwana od
        żłoba w Polsce. I nadszedł czas! Odciagane od koryta świnie głośno kwiczą.
      • Gość: Agnieszka T. Re: Są pierwsze aresztowania w SKOK-u!!! :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:58
        Jestem bardzo zadowolona. Mam 22 lata, moja nieżyjąca już babcia zawsze mówiła,
        że jeszcze przyjdzie taki czas, kiedy czerwona swołocz zostanie oderwana od
        żłoba w Polsce. I nadszedł czas! Odciagane od koryta świnie głośno kwiczą.
        • kronopio77 Ciekawe jak bedzie kwiczał PiS? :)) 31.07.06, 08:33
        • Gość: kitka Re: Są pierwsze aresztowania w SKOK-u!!! :))))) IP: *.orange.pl 02.08.06, 00:21
          i przychodzą do korytka następne świnie,które za parę lat też będą głośno
          kwiczały
    • kronopio77 Coś do poczytania - lepiej bym tego nie ujął :)) 31.07.06, 09:56
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,3514681.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka