Dodaj do ulubionych

Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji

IP: *.orange.pl 14.09.06, 00:53
sa ułożone prawidłowo, czy dzieci w szkołach w poniedziałki w godzinach
porannych maja lzejsze lekcje, czy ilość godzin w poszczególnych dniach jest
taka sama .A w Katowicach,?czy ktoś słyszał,żeby Sanepid interesował się
sprawami uczniów.
Obserwuj wątek
    • anilewel Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji 14.09.06, 13:57
      a powinien? Chyba od tego jest kuratorium? Sanepid może co najwyżej sprawdzić
      czy uczniowie mają czyste łapki...
    • Gość: Gość Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji IP: *.hotspot.katowice.pl 14.09.06, 17:17
      Owszem Kitko, słyszał.
      A może dasz namówic się na przeprowadzkę do Rzeszowa? Te Twoje monotematyczne
      posty są już męczące.
    • Gość: Adam plany lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:43
      Dzisiaj w autobusie słyszałam rozmowę gimnazjalistów. Mówili, żw w czoraj mieli
      9 lekcji. Okropność. Ile nauczyli się na ostatnich lekcjach?
      Moja córka trzy razy w tygodniu rozpoczyna lekcje o godz. 7.10. Beznadziejnie.
      • Gość: znudzony kitką Re: plany lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:39
        Wakacje sie skonczyły - kitka do boju !!!!!!!!!!!!! Uff a myslalem ze to koniec
        ta to ma czas na pierdoły albo niema co robic w pracy albo jej pracodawca nie
        wie ze sie opierd.... no coz niektórym to dobrze. A co do dzieci i planu lekcji
        moze poprośimy Pana G. żeby zaocznie zaliczył dzieciom 3 lata gimnazjum poc sie
        beda mialy meczyc w szkole przez trzy lata. Przez ten czas zabawia si,
        posmakuja zycia, jakies piwko dragi bedzie extra kitka sie ucieszy że dzieci
        sie nie przemeczają :-)
      • Gość: Gość Re: plany lekcji IP: *.hotspot.katowice.pl 14.09.06, 21:38
        Dziewięć lekcji, z czego jedna to godzina wychowawcza, druga to religia, trzecia
        i czwarta to w-f. Na zakończenie dnia kółko komputerowe.
        Niestety nie da się stworzyć idealnych planów lekcji - dyrekcja musi uwzględnić
        wytyczne typu: unikanie nagromadzenia przedmiotów matematyczno-przyrodniczych
        jednego dnia, dopilnować podziału na grupy, od tego roku drugi język obcy w
        gimnazjum jest przedmiotem dodatkowym i musi odbywać się na pierwszej lub
        ostatniej lekcji, podobnie jest z religią. Poza tym uwzglednić należy potrzeby
        nauczycieli - wielu z nich ze względu na małą liczbę godzin łączy etaty w dwóch
        szkołach. Zbyt duża liczba okienek tez nie jest mile widziana. Najlepsze
        programy komputerowe nie są w stanie połączyć tego wszystkiego w plan, który
        wszystkim będzie odpowiadał.
        • Gość: Gimnazjalistka Plany lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:00
          Gość portalu: Gość napisał(a):
          > Dziewięć lekcji, z czego jedna to godzina wychowawcza, druga to religia,
          > trzecia i czwarta to w-f. Na zakończenie dnia kółko komputerowe.

Jednego dnia lekcje zaczynam o 7.10, a kończę o 14.25. Jak od przyszłego
          miesiąca zacznę chodzić na dodatkowe lekcje języka obcego to do domu wrócę koło
          18.00. Zjem obiad i będę przygotowywac się do lekcji na nastepny dzień. Mam
          dopiero 14 lat i taki dzień w tygodniu nie jest wyjątkowy. Oprócz tego uprawiam
          sport. Nie wszyscy dorośli mają tak wypełniony czas jak ja. Więc nie ma mi
          czego zazdroscić, chyba że komuś wystarczą trójki, to wtedy od 15 może sobie
          pozwolić na czas wolny...
          • Gość: Gość Re: Plany lekcji IP: *.hotspot.katowice.pl 14.09.06, 22:38
            Nie rozumiem..mamy Ci współczuć, że masz możliwość uczestnictwa w dodatkowych
            zajęciach języka obcego i spotowych, a czas masz wypełniony? Przyjrzy się
            brudnym, biednym, znudzonym dzieciom na ulicach np. Szopienic,a zobaczysz jaką
            jesteś szczęściarą.
            Jeśli chodzi o liczbę obowiazkowych lekcji, jest ona taka sama dla
            gimnazjalistów w całej Polsce - nie ma co narzekać.
            • Gość: Gimnazjalistka Re: Plany lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:38
              Nie oczekuję współczucia. Język i sport uprawiam na koszt rodziców, w innych
              szkołach. Ale uważam, że nie powinnam jednego dnia spędzać od rana do wieczora
              w szkole, a następnego mieć 4 godziny.
              Ja mam nieźle. Mieszkam przy szkole, ale moje koleżanki wstają o 5.15 żeby
              przyjechać na pierwszą, a właściwie zerową, lekcję.
              Jak to jest, że dorośli pracują po 8 godzin, a 13 letnia młodzież po 9 godz.
              Koleżanka z równoległej klasy w tygodniu ma dwa okienka. Czyżby na piwo? Bo
              obiadu w tym czasie nigdzie niezje.
              • Gość: tre Gimnazjalistko! IP: 212.106.147.* 15.09.06, 13:31
                uczniowie nie moga miec okienek. jezeli maja to jest niezgodne z prawem.
                • Gość: Gość Re: Gimnazjalistko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:52
                  Zgadza się - nie można mieć okienek. A nawiązując do poprzednich postów - i tak
                  nie dam się przkonać, że plany lekcji są układane " na złość" uczniom.
    • iberia30 Kitus mam dla Ciebie propozycje 14.09.06, 21:44
      zmien branze-przekwalifikuj sie i zacznij pracowac a raczej uzdrawiac slaska
      oswiate, co Ty na to?
      • Gość: kitka Re: Kitus mam dla Ciebie propozycje IP: 217.116.110.* 15.09.06, 00:08
        Śląska oswiata droga iberio 30 jest nie do uzdrowienia.
        • Gość: karate_kid Re: Kitus mam dla Ciebie propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 00:26
          to po co o tym pisac, niech zdycha w spokuju
          • Gość: kitka Re: Kitus mam dla Ciebie propozycje IP: 217.116.110.* 15.09.06, 05:42
            Tylko,że ona w swoim komuszym kształcie nie zdycha,ale się rozwija i to za
            nasze pieniądze
          • Gość: tre Kitko! skoro jest nie do uzdrowienia to po jaka ch IP: 212.106.147.* 15.09.06, 13:32
            olere te twoje posty???
        • iberia30 Re: Kitus mam dla Ciebie propozycje 15.09.06, 06:55
          Gość portalu: kitka napisał(a):

> Śląska oswiata droga iberio 30 jest nie do uzdrowienia

nigdy nie mow nigdy, bierz sie do roboty a, zakasaj rekawy i wio a nie lamentuj
          jak jest zle.
    • Gość: bt Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 13:44
      nie czy sobie zdajesz spawę z tego co oznacza ułożenie planu. Niedawno
      wymyślili, że uczniowie nie mogąmieć 2 godzin tego samego przedmiotu pod rząd,
      bo gdzieś dziecko na drugiej lekcji zemdlalło.I tak już jest dość główkowania z
      układaniem planów. Niech lepiej sanepid zajmie się ważniejszymi sprawami
      • Gość: kitka Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji IP: *.orange.pl 16.09.06, 18:33
        Uważasz,że warunki w jakich uczą sie dzieci, a także czy plany lekcji ustalone
        są prawidłowo są nieważne?
        • Gość: Gosc Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji IP: *.hotspot.katowice.pl 16.09.06, 20:46
          Uwazamy Kitko, że nie ma cudów i nie da sie ułożyć idealnych planów lekcji. No
          chyba, że Ty w swej wspaniałości i mądrości dasz rade?
          • Gość: kitka Re: Sanepid w Rzeszowie sprawdza,czy plany lekcji IP: 217.116.110.* 16.09.06, 23:15
            zależy czyje dobro bierze się pod uwagę przy ich układaniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka