Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka w Katowicach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:08
Powiem tak poza Uszokiem i Szczerbowski - reszta to za bardzo nie wiem po co
tam przyszła (poza swoją promocją) zero pomysłów. Fakt Uszok jest taki jaki
jest i każdy to widzi ale chociaż chłop ma wiedzę i jakiś pomysł na Katowice -
Szczerbowski - tylko na swojego konika "rozwój sportu + obiekty" Reszta
kandydatów to porażka. Uszaty coś wspomniał o inwestorze z USA i 2.500
miejscach pracy. (liczę na EDS - ale to chyba moje pobożne życzenia).
Najbardziej rozbawił mnie Luty - który zbiera kupy po swoim psie - ale
dopiero od 3 lat. (miłego zbierania)
Obserwuj wątek
    • nikiforia1 Re: Debata prezydencka w Katowicach 20.10.06, 14:18
      no to już wiem na kogo zagłosuję. na pewno nie na Uszoka, chociaż jak napisałeś,
      ma pomysł. rzecz w tym, że 10 lat rządzenia wystarczy i nie wierzę, że potrafi
      coś więcej zrobić. pora zmienić miotłę. dziękuję za info:-)
    • centrolew Re: Debata prezydencka w Katowicach 20.10.06, 20:58
      > Powiem tak poza Uszokiem i Szczerbowski - reszta to za bardzo nie wiem po co
      > tam przyszła (poza swoją promocją) zero pomysłów.

Miałem podobne wrażenie.
      • Gość: katowiczanka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.orange.pl 21.10.06, 06:39
        Pomysły Uszoka nie są złe,a jak z realizacją. Ile dziesięcioleci mu to zajmie?
        • Gość: harc mistrz & HKP Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:05
          Od dawna uważam, że prezydent miasta, Piotr Uszok, nie ma i nigdy nie miał
          takiego kontrkandydata, który mógłby z powodzeniem ubiegać się o stanowisko
          Prezydenta Katowic. Wydaje mi się, że jest dobrym prezydentem i dobrze ocenianym
          przez większość mieszkańców. Stąd jego szanse na ponowną elekcję są niemal...
          100-procentowe. On żyje Katowicami.
          • Gość: katowiczanka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.orange.pl 22.10.06, 06:06
            ale kawał
          • Gość: normals Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:50
            Żyje Katowicami ? Ha, ha, ha! Niech wyciągnie słomę z lakierków.
          • Gość: majka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 13:06
            Gość portalu: harc mistrz & HKP napisał(a):

> Od dawna uważam, że prezydent miasta, Piotr Uszok, nie ma i nigdy nie miał
            > takiego kontrkandydata, który mógłby z powodzeniem ubiegać się o stanowisko
            > Prezydenta Katowic. Wydaje mi się, że jest dobrym prezydentem i dobrze oceniany
            > m
            > przez większość mieszkańców. Stąd jego szanse na ponowną elekcję są niemal...
            > 100-procentowe. On żyje Katowicami.

a Ty przynajmnie mieszkasz w Katowicach i wiesz co mówisz? ja tu mieszkam i
            widzę to zdychające miasto. i nie wypowiadaj się za mieszkańców. klakierom stop!
            • Gość: harc mistrz Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 13:20
              Nie chodzi zwyczajne klakierstwo, które Uszokowi nie jest potrzebne, ale
              naprawdę w obecnej sytuacji, Katowic nie stać na lepszego od Uszoka ptrezydenta.
              Jak przynajmniej TAKIEJ OSOBY nie widzę!
              Jeśli Piotr Uszok nie popełni jakiegoś wielkiego błędu, albo jeśli się czymś nie
              skompromituje, to w historii miasta Katowic będzie uznawany za osobę wybitną i
              upamiętnioną.
              Można go lubić albo nie lubić, ale zawsze trzeba obiektywnie patrzeć i oceniać.
              • Gość: lalka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:20
                "Poezyje" jakoś lepiej ci wychodzą, wazelinka chyba w sam raz do tej słomy, bo
                do lakierek się nie nadaje zdecydowanie!
              • Gość: majka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:21
                nie znam go osobiście, więc tzw. sympatie nie mają tu nic do rzeczy. on się
                skompromitował poprzez zaniechanie. jeśli mam wybierać mniejsze zło, to ja
                dziękuję. szkoda, że tego nierozumiesz. a mówiąc o nim _osoba wybitna_
                zastosowałeś taki pisowski skrót myślowy;-)
              • Gość: katowiczanka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.orange.pl 22.10.06, 15:31
                właśnie oceniając 8 lat rządów widzimy nie tylko dobre strony, ale i słabe. A
                słabymi stronami na pewno jest kontrola nad wydatkami na oświatę i wpływami z
                wynajmu sal i basenów przez dyrektorów szkół. Moze jednak dochody z wynajmów
                byłyby przeznaczane na wydatki dla szkół. Tylko,ze wpływy musiałyby być do
                budzetu miasta,a nie do prywatnych kieszeni.Szkoda tylko,że pan Prezydent nie
                zwraca uwagi na krytykę, a wierzy tylko swoim urzędnikom.
              • Gość: bert Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.chello.pl 22.10.06, 21:02
                >to w historii miasta Katowic będzie uznawany za osobę wybitną i
                > upamiętnioną.

Tak - jako ostatni Prezydent Katowic.
                Bo po pięciu jego kadencjach, jak juz wszyscy stąd wyjadą będziemy wybierać
                Burmistrza.
          • Gość: Tu byłem Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.ip-p12.gni.pl 23.10.06, 13:21
            Żyje unikaniem decyzji i odwlekaniem ich w nieskończoność oraz przypisywaniem
            sobie cudzych zasług, jak w przypadku autostrady.
            • Gość: katowiczanka Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.orange.pl 23.10.06, 19:42
              ale widocznie mieszkańcy taki styl rządzenia popierają
    • gerowski Re: Debata prezydencka w Katowicach 23.10.06, 22:06
      Ja także byłem i przyglądałem sie całej debacie. Było ciekawie choc miałko z
      pomocą prowadzących niestety. Zgadzam sie ze najlepsi byli Szczerbowski, Uszok
      później długo nic i reszta. Zastosowałem dla wymienienia liderów kolejność
      alfabetyczną "wybiórczo" stosowana przez Gazete "Wyborczo-Wybiórczą".
      Zastanawiam się dlaczego redaktorzy dodatku z Jedleckim na czele zastosowali
      kolejnośc alfabetyczną podczas debaty natomiast podczas bardzo ubogiej relacji z
      niej w sobotnim dodatku na pierwszym miejscu opisali Pana Uszoka. Nie śmiem
      nawet podejrzewać Gazety o stronniczość ale czy czasem nie dali wyrazu na
      jakiego konia stawiają w tym wyścigu ?? Nie dziwie sie kompetencji Pana Uszoka.
      Takie doswiadczenie na fotelu Prezydenta musi skutkować taką znajomością tematu.
      Niestety już dawno temu stwierdzono, że płodozmian bardzo korzystnie wpływa na
      rozwój. Tego życzę mieszkańcom Katowic. Ja mam już swojego kandydata i nie jest
      nim na pewno Pan Uszok.
      • Gość: wowo Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:17
        Najgorsze w efekcie debaty (na której też byłem) jest to, ze Gazeta, która ma
        aspirację kształtowania opinii dalej nie próbuje nawet lansować profesjonalnego
        podejścia do tematów związanych przecież z pieniedzmi!!! Nie próbuje wywołac
        dyskusji miedzy kandydatami - ograniczyla sie do zdawkowego wyrwania z
        kontekstu kilku nawet nie zdań... I znowu bedziemy mieli konkurs piękności...
        • Gość: kick Re: Debata prezydencka w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 18:34
          całkowicie sie zgadzam, ze zmarnowano okazję do rzeczowej debaty. Trzeba było
          zrobic 3-4 debaty redakcyjne, kazda na inny temat...
          • Gość: harc mistrz z HKP Debata prezydencka... a Uszok i tak wygra wybory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:02
            Jestem realistą, a nie wazeliniarzem i klakierem.
            Jak będzie taka potrzeba to i panu Uszokowi krytycznie dołożę.(!)
            Jednak uważam, że obecny prezydent Katowic Piotr Uszok nie ma ani jednego
            godnego siebie rywala, który mógłby z powodzeniem zakonkurować z nim o to
            najwyższe stanowisko samorządowe w mieście.
            Jedynie młody radny Szpyrka wisi na prawie większości latarni ulicznych w
            Katowicach, a reszty kontrkandydatów jakoś nie widać.(!?)
            Ja i cała moja rodzina oraz znajomi będziemy głosować na Uszoka, bo z
            dotychczasowych prezydentów Katowic okazał się najlepszym i najbardziej
            kompetentnym w sprawach miasta - a kogoś w zamian, niestety, nie widzę.

• Gość: m Re: Debata prezydencka... a Uszok i tak wygra wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:59
              a głosuj sobie z cała rodziną i daj innym spokój:-(
    • Gość: Z. USZOK KLAMIE IP: *.net81-66-58.noos.fr 04.11.06, 15:38
      Uszok Klamie!!! Od kiedy Pan prezydent zapewnia, ze przebuduje rynek???
      Przebudowal juz cos po dwoch kadencjach? Skoro wszystkie deklaracje o
      przebudowie rynku nie zostaly zrealizowane, mozemy przypuszczac, ze kolejne
      zapewnienie rowniez jest klamstwem
      • Gość: katowiczanka Re: USZOK KLAMIE IP: *.orange.pl 04.11.06, 18:12
        a głosujcie sobie wszyscy za Uszokiem, tylko juz na nic nie narzekajcie
        • Gość: majka Re: USZOK KLAMIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:31
          ja na niego nie głosowałam i nie głosuję, kłamca i leń.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka