Gość: eeech Polski "nowo-manager" i wszystko jasne IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.11.06, 15:54 chorzy na władze... z wypranymi mózgami, bez zasad... oto Polska właśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwaks Re: Polski "nowo-manager" i wszystko jasne IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.06, 19:20 Podobal mi sie podtytuł artykułu. W odpowiedzi p. michalika wyszło, że pracownicy chodzą za nim i proszą - Panie Michalik daj pan gówna posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europa jest z Wami Ja pier* co za kabaret, Kakalowa Solidarnosc IP: *.aster.pl 03.11.06, 15:58 nie ma jak polscy zwizkowcy, niech sie caly swiat dowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. ... IP: *.range86-136.btcentralplus.com 03.11.06, 16:20 Czasem mi smutno i zle, ze jestem emigrantka i Polska pozostaje tylko na wakacje. Ale jak poczytam newsy na wyborczej, a potem jeszcze forum to mi z miejsca przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Ja pier* co za kabaret, Kakalowa Solidarnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:07 Przepraszam, jak ktoś pakuje wszystkich związkowców do jednego wora to sam ma klapki na oczach i wielu rzeczy nie widzi, albo nie chce widzieć. Wiem dobrze że w Rybniku nie ma związków. Prosze sie nie wymądrzać. A najlepiej zastanowić sie co się pisze. \ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PreczPrywaciarzom! Kto obsmarował rybnickie Tenneco? IP: *.net.ircam.fr 03.11.06, 16:27 >a kto ich do tego zmusil,oczywiscie ze miejscowe ViP-y,tzn.prywaciarze bo to >tylko szmaciarze,prostaki,hamy,i zwykle gnoje co srajom na swoje,o tak,SRU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wes Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.hsd1.ma.comcast.net 03.11.06, 16:38 Jeszcze troche i nie będzie takich wrednych pracodawców w Polsce, wszyscy będą w rządzie i sejmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:57 panowie zapraszam do każdego zakąłdu w strefie ekonomicznej w Gliwicach. Typowa sytuacja dla wyzysku zagranicznego. W jednym z nich na ubikacjach wywieszona kartki i pracownicy musza wpisywac godziny wejścia do WC wyjścia oraz co robili. Nie mozna miec na stanowisku kawy w termosie ani herbaty, a jedynymi żrodłami wody są źródełka zrobione na styl amerykański ze zwykłej wody kranowej. Może ktos wkońcu otworzy oczy i weźmie się za to????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Czy mówił do pracowników po niemiecku ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 03.11.06, 17:08 To bardzo interesująca wprawka dla pracowników. Czy fabrykanta nie stać na firmę sprzątającą ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Kazdy zwiazkowiec ma prawo do smarownia g... 03.11.06, 17:22 po scianach ile chce. Fabrykant ma zapewnic firme co bedzie to sprzatac. Ciekawe, moze powinien zrobic 2 toalety - dla zwiazkowcow ktorzy lubia sobie posmarowac g... po scianie i dla normalnych pracownikow. Ty to chlopie pewnie ze etosu Solidarnosci - Jedz na Bialorus = tam nie ma wrednych fabrykantow a praw pracownikow sie przestrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Co Polska robi w UE? IP: *.ci.uw.edu.pl 03.11.06, 17:41 Nie dorośliśmy cywilizacyjnie nawet do członkostwa w Organizcji Jedności Afrykańskiej, a cóż dopiero mówić o UE!!! Przeciętny Polak to nierozgarnięty, pozbawiony kultury burak. Bieda nie pojawiła się w tym kraju przypadkowo. Jesteśmy głupim narodem, który nigdy nie potrafił zbudować silnego, bogatego kraju. Mentalnie zawsze nam było bliżej do Arabów, niż do Skandynawów. Niestety, zmiana mentalności jest procesem długotrwałym i potrzeba na to minimum trzech generacji. W najbliższej przyszłości nie czeka nas zatem nic dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fujjjjj Re: Czy mówił do pracowników po niemiecku ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.11.06, 17:30 Gość portalu: Janusz napisał(a): > To bardzo interesująca wprawka dla pracowników. Czy fabrykanta nie stać na > firmę sprzątającą ? Pewnie stac i pewnie zatrudnia takowa, bo artykol o tym wspomina. Zastanawiam sie jednak kiedy ludzie dorosna na tyle, by przyswoic sobie prosta zasade uzywania papieru toaletowego, spuszczania wody i uzywania szczotki klozetowej jesli zajdzie taka potrzeba, by zostawic po sobie porzadek, ze o myciu rak nie wspomne. Zamiast wycierac sie lapa, potem lape o sciane, a nastepnie za kanapke i na zasluzona przerwe sniadaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunkerman Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:23 Sam jestem Kierownikiem oddziału dużej firmy i wiem ile trzeba zachodu abu utrzymać czystość i porządek. Pan Michalik uważa się za Ojca firmy a tak naprawdę jest pracocholikiem który poniósł klęskę w kierowaniu firmą.Jego archaiczne pomysły dyktatorskie rodem z Kuby to kolejny krok ku anarchii.Żadnego bicia piany i burzy mózgów nie potrzeba! Potrzeba chęci zrozumienia pracowników, ich potrzeb i problemów.Panie Michalik, zejdź Pan na ziemię i usłysz głos swych współpracowników.Żadne pokazowe śniadanka zalecane przez teoaretyka nic nie dadzą jeśli nie usłyszy Pan swoich pracowników.A może pan poczyta troszkę opracowań dotyczących psychologii pracowniczej?!Życzę powodzenia!Dalsza eskalacja nakazów wymyślonych przez Pana i kierownictwo średniego szczebla przyniesie Panu dalsze porażki.Pracocholizm jest chorobą która wyrządza szkody nie tylko samemu zainfekowanemu ale i otoczeniu.Zdrowie życzę Panu Michalikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:12 Doskonale podsumowanie! i to powinno byc zakonczeniem dla calych dwoch forum. To jest wlasnie kwistesencja problemu!!!!!! Ktos to w koncu musial powiedziec!!! Prosze sie nad zastanowic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:22 dobra pie..sz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:47 POZDRO DLA TENEKOWCÓW Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Teneco - zwijaj manatki, jedz na Slowacje 03.11.06, 17:28 Polacy sa zbyt dumni aby godzic sie na zakaz palenia w pracy i niesmarowanie g... po scianach. Ten narod wydal JPII i Kopernika wiec mu sie nalezy jedno i drugie!!! Glupie Slowaczki zgodza sie na ten straszliwy mobbing wiec nie ma co czekac. Precz z Fabrykantami, niech zyje etos zwiazkowy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony zakompleksieni i niedouczeni szefowie IP: *.system.szczecin.pl 03.11.06, 18:17 Niestety niektórzy szefowie umieją zarządzać tylko w stylu socjo-psychopatyczną. Myślą, że skoro tatuś na nich szczał, krzyczał i bił po mordzie, to oni drąc się wsadzając śrubokręt w dupę pracownikowi i dokręcając "śrubkę" osiągną coś więcej niż współpracując, dogadując i selekcjonując najlepszych pracowników. Cóż - trzeba ubolewać nad rodzajem neurotycznego ograniczenia tych ludzi. Ale nie można ubolewać nad zaniedbaniami PIP - ktoś w końcu się za nich weźmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:49 To brak kultury osobistej i czyste chamstwo.żeby w dzisiejszych czasach nie umieć się zachować w ubikacji. Dlaczego niby sprzątaczki maja gówna po kimś sprzatac.Gdzie ludzka godność ? A szef tej firmy postąpił właściwie. Porządek musi byc.A ta wasza śląska gazeta jest całkiem do d...y, nie ma się czym zajmować tylko gó....mi. 0j ślazaki żal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Prywatni pracodawcy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:11 Podobnie jest w fabryce Lis - Lampy i oświetlenie w Żurawicy pod Przemyślem, pracowników traktują jak chińczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Nie wstyd mi że jestem Polakiem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:24 To co się stało jest bardzo przykre dla kierownictwa, pracowników, i chyba całego narodu. Oto są osoby na tym forum piszące "Polacy to brudasy, wstyd mi za Polaków, ciemnogród", przecież Polska to 40,000,000 ludzi, Tenneco to 500 osób nie można wszystkim wypominać karygodnego zachowania garści nie przystosowanych do życia w gromadzie. Artykuł rozpętał jakąś idiotyczną dyskusje z której wynika że Polacy to niewychowane chamy. Jestem Polakiem i nie znam takich zachowań, a państwo pisząc o brudnych Polakach chyba przebywacie w takim towarzystwie. Poza tym w artykule i postach jest mnóstwo nieprawdy, i proponuje skończyć te niezdrowe forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ss_germania sniadania ze szefem 06.11.06, 17:09 Sniadania ze szefem to bedzie nic innego jak wyciaganie informacji o rzekomej dzialalnosci zwiazkowej(ktorej w Tenneco niema) W strachu brygadzisci beda wymyslac i zwalac wine na slabszych i niewiennich (normalnych pracownikow).Kierownictwu nic sie nie oberwie ,bo to rodzina Tenneco. W Teneco kazdy brygadzista to kapus ! i potrafi drzec tylko morde "Wio ku.. wio" Ich zwyczajem jest spychanie jak najwiecej pracy na barki zwyklych pracownikow ! a sami sie obijaja.A jak im cos nie wyjdzie to zwalaja na zwyklych pracownikach. Donosicielstwo jest na porzadku dziennym.Cala ta praca przypomina mi ubiegly ustroj komunistyczny.Brygadzisci dziobia i kapuja ,bo chca miec wyzsze stawki. Sam Szef jest OK - jak sie przyjalem to przywital mnie goraca.Nawet nie pozwolil mi dlugo czekac na korytarzu./nie moge na niego zlego slowa powiedziec.Lubie go ,bo dzieki niemu mam na chleb i nie musze wyjezdzac do Reichu.W zasadzie mam niemieckie obywatelstwo ,ale ja chce pracowac w Tenneco.Lubie swoja prace. Na Boba tez zlego slowa nie powiem ,bo on chodzi na Zuzel i kibicuje ROW Rybnikowi :)))))))))) Grzegorz P. jest spoko ,daje czesto urlopy.czasem opierniczy ale jest super. papatki R. Odpowiedz Link Zgłoś
ss_germania Re: sniadania ze szefem 06.11.06, 17:56 W poprzednim watku ludzie byli wkurzeni i zaczli najezdzac na Boba,Grzegorza. Musieli jakos odreagowac. Trocha im ganba bylo,jak kumple godali na placu ,ze ordnungu niy ma we robocie :((( ale teroz wszystko we robocie wraco do normy. Jo moga napisac o mojej poprzedniej robocie !,tam byla masakra. Brak ogrzewania zima,cieplej wody kasa nie na czas itd. Chlopcy wyscie jeszcze nic nie przezyli.A szefostwo jest OK ! Sobika znom ze zuzla i to dobry kumpel. Odpowiedz Link Zgłoś
ss_germania Re: sniadania ze szefem 06.11.06, 18:21 przepraszam za moj nick,ale ja jestem maniakiem militari i II wojny swiatowej papa Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosty chłop Re: sniadania ze szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:18 U nas jest bardzo podobna sutuacja. Część brygadzistów jest z łapanki, potrafią tylko wykorzystywac pracowników. Wyjeżdzaja na ich grzbietach. Sa to osoby, które wiedza co robia bo czasem z ich kwalifikacjami nadają sie do zmiatania ulic. Żaby nie zamienisz w księcia - to tylko w bajkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio Re: sniadania ze szefem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:22 Tu twoj psychiatra , nie bylo cie ostatnio na spotkaniu schizofrenikow utajonych i co , od razu pogorszenie. Musisz nad sobą popracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schliesier Alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:15 Co do wkładów to powiedzmy ,że A.K.to tylko ozdoba.Wkładami rządzą spawacze. Warto równiez zorientować się czy Stasiu naprawde jest zdrowy psychicznie i czy reszta spawaczy jest trzezwa przed pracą.Wkłady u AK to parodia.Tam jak przyjdą buble to pierwszo się zastanawiają na kogo zwalić wine ,a pozniej dopiero dziwią się co zaszło.Ja mam jeszcze małe pytanko.Czy MM panuje jeszcze nad wkładami ? Dlaczego niezwalnia sie osob ,które notorycznie spożywają alkohol,a nimi są przeważnie brygadziści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heimat - Vaterland Re: Alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:18 i spawacze też piją .Pijanśtwo to typowa cecha polaków :)kto pije ten jest ważny i awansuje. to tela nara i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio Re: sniadania ze szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:22 Jo chca na automat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiu z wkładów Jo chca na automat ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:23 tak jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Jo chca na automat !/ Do Stasia / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:55 wypie..j stasiu z naszej firmy,schizolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II zmiana Stasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 04:36 Stasio rozwalił wczoraj szybkę w Byku. (atak szału). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:20 Wcale mnie to nie dziwi, pracowałem w tej f-mie przez klika lat i w koncu dalem noge. Dyrektor zarzadzajacy traktuje zakład jak swoje podworko, wprowadza zasady, ktore maja sie nijaka to "wartosci firmy" rozwieszonych na plakatach po calym zakladzie. Jedynym argumentem uzywaneym przez niego to: pamietaj, ze za brama jest caly autobus chetnych na Twoje miejsce... Jakiekolwiek nagrody sa rozdawane z klucza - tzw "shadow award" - nagroda dla dla wybitnych osbowosci zostala 2 razy ustawiona przez p. Michalika poprzez sugerowanie jakie nazwiska maja sie pojawic na kartkach wrzucanych do urn. Ja mialem szczescie, ze znalazlem szybko prace .... inni niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 14:17 POPIERAM SZEFA W STU PROCENTACH MAJSTRY I BRYGADZIŚCI DRŻYJCIE WODA NA WAS JUZ WRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 15:30 szef jest SPOX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian z Pszowa Zatrudniać ludzi inteligetnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:33 Podstawa kryteriow przyjesc powinno byc wykszt srednie. Wtedy firma pozbedzie sie idiotow jak np:Stasiow ,Fal,Karakanów i innych wyzalazków. Natomiast dla kierownokow musi byc te wyzsze. B. powinien zostac kierownikiem ale w narzedziowni.On biedak nawet skarpetek nie potrafi sobie dobrać. Jedynie ta droga pozwoli nam oczyscic firme . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf von Reden Re: Zatrudniać ludzi inteligetnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:47 Fala i Karakan z Glożyn to dwaj specialiści z dziedziny motoryzacji. Jeden głąb ma ukonczoną 1 klase zawodówki w Pszowie ,a drugi baran wlał pare miesięcy temu do baku olej opałowy.Obydwa cymbały mają stawki wyrąbane w kosmos chodzą po tenneco i się nudzą.Tego pierwszego kiedyś okrzyknięto mianem pierwszego ściemniacza Tenneco.Jak ten speedway fan awansowal na majstra to sie trochę uspokoił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eichmann Ludzie ,którzy powinni być pilnowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:01 Stasiu to jedyna osoba psychicznie sie leczaca ,która pracuje w Tenneco. Ale to nieprzeszkadza kierownictwu,że Stasiu codzienni sobie robi co chce w Tenneco. A ten gruby blondynek to od stasia przyjaciel (podobno jest homoseksualistą) Ludzie nie ośmieszajcie się sami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ss_germania Cała prawda o związkach w Tenneco ! 06.11.06, 16:32 Z forum: "Otrzymałem dziś e-mail z Niemiec, gdzie uczestniczyłem w panelu dyskusyjnym nad sytuacją Tenneco w Rybniku. Mamy od Niemców wsparcie! Jutro będę pisał do Anglików i Amerykanów. Świat dowie się, co się dzieje w Rybniku! Chopy, jesteśmy w Unii Europejskiej, a nie na wschodzie! Od dziś publikujcie wszystko na forum, nie dajcie się zastraszyć. Kierownika idzie zmienić, fachowca nie!". Pojawiły się posty o "śledztwie, kto obsmarował firmę". to pisał szczyl (masters),który wypił za dużo piwa:))) koles ten sie wygadal podczas sniadania ,ze to byl niesmaczny zart NIE MA W TENNECO DZIAŁALNOSCI ZWIAZKOWEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: Cała prawda o związkach w Tenneco ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:50 W Tenneco w Gliwicach już od prawie dwóch lat istnieje związek zawodowy. Próbowałam kontaktować się z Rybnikiem ale strach przed zwolnieniem był wiekszy. Nie podjęli próby założenia zwiazku. Nawet argument o ochronie nie pomagał, bali sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEś Re: Cała prawda o związkach w Tenneco ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:26 Związek zawodowy w tenneco gliwice zajmuje się tym co nie trzeba, np. stołówke nam budują 1 rok,postawili dwie ścianki i dalej nic by sie tym zajela pani PRZEWODNICZąCA a ona lata po liniach i ludzi buntuje żeby w sobote nie przychodzili a zakład wiadomo ktoś dał d... a my musimy przyjść i zrobić co trzeba, np. zapewnić wysyłke do klijęta.Wszystkich buntowała ze swojimi członkami a sami żeby dać przykład ODZIWO PRZYSZLI I PRACOWALI!!!! TO JEST ZWIąZEK ZAWODOWY SOL........? Tylko ludzie śą swiadomi co ten niby ZWIąZEK jest WART ...NIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Cała prawda o związkach w Tenneco ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:34 Moim jedynym zmartwieniem jest to,czy w szafie będzie coca cola light. A od pilnowania czy produkcja idzie jest mój człowiek = Globus ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Globus Re: Cała prawda o związkach w Tenneco ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:35 Gość portalu: Bobo napisał(a): > A od pilnowania czy produkcja idzie jest mój człowiek = Globus ! konia to jebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Cała prawda o związkach w Tenneco ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:51 PORA ZAKONCZYC TA ŚCIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Postronny Najgorze jest, ze nikt nie zaprzecza... IP: 217.153.180.* 07.11.06, 11:19 ... że naprawdę pracownicy otrzymali dyżury przy myciu toalet. Polecam w drugiej kolejności ustalić dyżury, kto podciera Wielkiem Wodzowi tyłek. Szacuneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darka27 Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:54 Moim zdaniem szef dobrze zrobił. Ja też nie chciałabym wchodzić i sprzątać po niewychowanych ludziach, którzy są w stanie "obsr.." całą ubikację!!! A poza tym jak w takich warunkach potem można załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne??? Pan Michalik dobrze postąpił, a powiem więcej...obecnie każdy pracownik który chce skorzystać z ubikacji musi wziąć klucz i podpisać się. W ten sposób wszyscy wiedzą, że jak coś będzie nie tak, kto to zrobił i to najlepsze rozwiązanie które zastosował szef tej firmy.... Będąc na jego miejscu postąpiłabym tak samo. W końcu jakby akurat w tamtej sytuacji wszedł na zakład sanepid? Nikt inny by za to nie odpowiedział tylko pan Michalik!!! I to on miałby poważne problemy... Ludzie nie zdają sobie sprawy, że sanepid mógłby nawet zamknąć ten zakład a wtedy co by zrobili???Każdy pracownik chciałby mieć takiego fajnego szefa jak pan Michalik, a pracownicy tego zakładu tego nie doceniają... Ludzie przejżyjcie na oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 12:51 Dziwi mnie,że do tej pory nie zamknął.skoro czynne są dwa prysznice na 500 zatrudnionych ludzi i żeby z nich zkorzystać musisz z łazni nr 2 przebyć drogę do łazni nr 1 korytarzem z gołym tyłkiem.Dziwi mnie równierz,że PIP nie zauwarzył w jakich warunkach pracują spawacze-kto widział spawacza na piętrze gdzie zbierają się wszystkie gazy a latem temperatura sięga ponad 30 stopni.A wracając do tematu- może trzeba zadać sobie pytanie dlaczego właśnie w tenneco jest problem oddawania stolca a w innych zakładach nie. I przestańcie w końcu tak ślepo wierzyć że u was jest tak dobrze,bo na to wszystko ciężko pracujeciei powiem więcej nic nie macie za darmo. A najlepsze jest to, że roczną nagrodę dostają wybrańcy i nie liczy się twoja praca, siedzisz na widowni i czekasz, czekasz ,a tu nic?, a jeśli już dostałeś, a nie było cię na dniu firmowym to też przepadło, więc nie wiadomo czy to jest nagroda roczna, czy za pokazanie się na dniu firmowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Warynski Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:53 My nie oramy tylko produkujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumiś z Radlina Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:03 Widzisz kolego Polska to zacofany kraj.Tu się liczy tylko niewolnictwo. Pracujesz i nic z tego nie masz.Nawet za swoją wypłatę nie wyzyjesz. Musisz się związać z drugim niewolnikiem,aby dociągnąć od 1 do 1 miesiaca. A jesli zaplanujesz rodzinę,to musisz być świadom ,że twoje dzieci będzie wychowywała ulica.Ty i twoja żona nie będzieci mieli czasu.Dlatego,że będziecie orać po 12 godzin.A jeśli niedaj Boże zachorujesz to takie Mirki Cie wypie.. z Tenneco.Wtedy to wraz żonką znajdziecie się na bruku.To jest kapitalizm w Polskim wydaniu,bezwględny,bezlitosny z odcieniem ubiegłego ustroju. Polska nigdy mentalnie nie dogoni UE,bo Polacy swoją kulturą przypominają Rosjan lub inne ludy Azjatyckie.A najgorsze jest to ,że tu Polak Polakowi zgotował ten los !VIVAT AMERYKA !,która miała być najsprawiedliwszą ze wszystkich narodów świata ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oracz Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:52 ORAC ORAC ORAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gumisia Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 00:37 Stary, masz racje. Niektorzy z naszych rodakow na perspektywe zarobienia wiekszej kwoty zamieniaja sie w afrykanskich kacykow i traktuja ludzi jak niewolnikow. Jednak najgorsze w tym wszystkim jest to, ze pomimo dwoch artykulow w gazecie i lacznie ponad 900 postow, w firmie nic sie nie zmienia i nie zmieni. Dla amerykanskiego zarzadu tez najwazniejsza jest kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 01:02 MOSZ RECHT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:19 Widać po wypowiedzi że wychowała cię ulica, i brakło miejsca na naukę. Rosjanie nie należą do ludów azjatyckich, są słowianami tak jak my Polacy. I tak jak u Czechów, Niemców, Amerykanów, Polaków i wszystkich innych narodów, są ludzie kulturalni i są oczywiście ludzie pozbawieni kultury. Nie obrażaj niepotrzebnie wielu porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:17 piepszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:29 Ty tez jesteś tuman, pisze się "pieprzysz" a nie "piepszysz". Analfabeta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondel Re: Oracze wszystkich Krajow laczcie sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:36 Burak nie As........naucz się pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1922 Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:47 Pierwszy raz zabieram głos w sprawie,która dotyczy mojej firmy. Chciałbym tutaj poruszyć problem alkoholu wsród pracownic i pracowników. Jestem zdania ,że straż przemysłowa powinna badać alkomatem przy wejsciu na zakład.Tak jak amerykanie sprawdzają polaków pracujących za granicą. Chciałbym zwrócić również na totalny mobing i znecanie się starszych pracowników nad młodszymi.Bo inaczej znów będzie haja na gazecie i wtedy będzie płacz. Pragnę jeszcze doda,że z Teneco odchodzą ludzie z kulturą ,fachowcy i inteligencja.Zostają tylko tępaki i prymitywne smierdzące robole (które drygują Mirkiem ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /\/\/\/\/\/\/\/\/\ Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:50 Największy syf robią pracownicy z RADLINA - GŁOZYN - RYDUŁTOWY takich świn nie trzymałbym w tak poważnej firmie. P.S A z Rydułtów to ja jeszcze nie widziałem normalnej osoby :))) (Nawet jeden spawacz przegryzł kabel.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Do /\/\/\/\/\/\/\/\/\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:59 Chyba wiem który hehehhehehe na imie ma S..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybnik Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:04 Podobno,żeby do Teneco się dostać trzeba mieć średnie :))) Teraz wiem,że wystarczy mieć średnie ale rozumowanie :))))))))))))))) dlatego już tam nie pracuję ,bo tam robią cymbały z kierownictwem włącznie. Szkoda sobie psuć CV ,podobno jak ktoś w Teneco pracował to ma problemy ze znalezieniem normalej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheheh Re: Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:06 Gość portalu: Rybnik napisał(a): > Podobno,żeby do Teneco się dostać trzeba mieć średnie :))) > Teraz wiem,że wystarczy mieć średnie ale rozumowanie :))))))))))))))) > dlatego już tam nie pracuję ,bo tam robią cymbały z kierownictwem włącznie. > Szkoda sobie psuć CV ,podobno jak ktoś w Teneco pracował to ma problemy > ze znalezieniem normalej pracy. Dlatego jak Pawlak zwalnia to wymawia te słynne "powodzenia" :))))))) Trudno po tenneco cokolwiek znaleść :))))Zdaje się ,że nawet przy kopaniu rowów pracują ludzie mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczne_oko Piaski,Paruszowiec,Zastawie !bydom Rzondzic ! 20.12.06, 23:28 Biery i Głożyny to lesery ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwajcer z Głożyn Do Oka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:35 Na Głożynach bezrobocie nie istnieje ! I jeszcze jedno ~!!!! My podlegomy pod USA ~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Re: Do szwagra z Głożyn IP: 217.17.33.* 22.12.06, 09:33 Jesteś kretynem.Wiesz pod co podlegasz?Pod ciemną masę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Do szwagra z Głożyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 09:42 MOGLI BYŚCIE JUZ WCIEPAC NA LUZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenneco automotive ex pracownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 07:19 pracowałem w tenneco 2 miesiące i mogę stwierdzić że warunki pracy są krótko mówiąc złe, nie dba się o pracowników, pogania się ich, kierownictwo straszy zwolnieniem, zarobki też nie są najlepsze. Nie polecam tej firmy. "Our mission is fuck all" -to najbardziej odzwierciedla tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BenQ Re: Kto obsmarował rybnickie Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:59 Moja przygoda z tym zakladem juz sie zakonczyla Zarabiam dobre pieniadze i pracuje w normalnym otoczeniu... Radze wam szukac innej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Henryku Michaliku IP: 87.239.198.* 04.05.09, 21:25 Henryku Michaliku zal mi ciebie bucu, w glowie ci sie posralo... pozdrawiam twoja zonke i dziekuej jej za milke mile chwile hjehjehje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irysek postscriptum IP: 95.160.232.* 28.05.09, 12:47 szefowie Tenneco to debile :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybnik Tenneco IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 09:14 das ist ja der totale Hammer !!! was soll denn das ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś