Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnośląska?

IP: *.chello.pl 11.11.06, 18:16
Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnośląska po przebudowaniu?
Czy ma ktoś może link do projektu nowego rozwiązania komunikacyjnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: katowiczanka Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: 217.116.110.* 11.11.06, 20:01
      a w którym tysiącleciu?
      • Gość: John Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.tsi.tychy.pl 11.11.06, 20:15
        A co dokładnie intersuje? Mniej więcej wiem jak ma wyglądać. Mówimy oczywiście
        o węźle Murckowska + drogi zbiorcze.
        • Gość: edgar Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.chello.pl 11.11.06, 21:52
          no własnie chodzi o drogi zbiorcze. Dzisiaj zobaczyłem koparki przy stawie koło Geanta i trochę mnie to przeraziło.
    • Gość: Wędkowy Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 22:31
      Poszerzają A 4 po 2 pasy z każdej strony o nowy wjazd na Paderewę tuż obok
      pomnika < ...wała górnikom> i ... odjazd z A4 na Murcki... zasypują staw
      kąpielisko oraz połowę dużego tzw. kajaki, bo to zbiorowisko komarów i innej
      zarazy, dokończą też przebitkę rokadową od pomnika górnika .. w kierunku
      Sikorskiego tuż pod balkonami zespołu osiedla PRZYSTAŃ , a na dawnym
      boisku Śl.TZN zrobią rondo...oraz przebitkę przez staw Łąka w kier. północnym
      do wiaduktu pod Murckowską. A z drugiej strony...przedłużą ul.Powstańców od
      Pogotowia w kierunku Sikorskiego, obok budynku administracyjnego spółdzielni
      dojadą od zachodu do tej rokady..... aż do terenów parkingu i byłej fundacji,
      obok szkoły,basenu i pomnika ( gęsi) trudu żółnierza....itp.itd...tak zapro
      jektował maestro z ...krakówka ! I tak też wygląda dokładnie ( genau)
      realizacja tego fantastycznego rozwiązania komunikacyjnego w Katowicach. A
      stara władz nadal liczy na ...kolejną kadencję!
      • Gość: John Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.tsi.tychy.pl 12.11.06, 10:09
        Czytam to co napisał "Wędkowy" i ... ręce opadają.
        Po pierwsze w ramach przebudowy węzła Murckowska przewiduje się niezależne
        łącznice w każdym kierunku. Uniknie się tego co dziś jest zmorą tego węzła tj.
        przeplatania na wiadukcie kierunku Tychy Katowice z kierunkiem Katowice -
        Sosnowiec. Poprzez budowę niezależnych łącznic od razu będzie jechało się w
        wybranym kierunku.
        Co do dróg zbiorczych, to projekt przewiduje przedłużenie istn. drogi zbiorczej
        przy TP .S.A połączenie z istn. przy Geancie a nastepnie projektowaną drogą
        zbiorczą do węzła Murckowska.
        Po drugiej stronie tj. od oś. Paderewskiego. Projektowana jest droga zbiorcza
        od węzła do Praktikera z istn. zjazdem w kier. oś. Paderewskiego.
        Opisywanie więc przez "Wędkowego" o jakimś nowym zjeździe jest kompletną bzdurą

• iberia30 Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą 12.11.06, 15:30
        Gość portalu: Wędkowy napisał(a):

> odjazd z A4 na Murcki... zasypują staw
        > kąpielisko oraz połowę dużego tzw. kajaki, bo to zbiorowisko komarów i innej
        > zarazy, dokończą też przebitkę rokadową od pomnika górnika .. w kierunku
        > Sikorskiego tuż pod balkonami zespołu osiedla PRZYSTAŃ , a na dawnym
        > boisku Śl.TZN zrobią rondo...oraz przebitkę przez staw Łąka w kier. północnym
        do wiaduktu pod Murckowską. A z drugiej strony...przedłużą ul.Powstańców od
        > Pogotowia w kierunku Sikorskiego, obok budynku administracyjnego spółdzieln
        > idojadą od zachodu do tej rokady..... aż do terenów parkingu i byłej fundacji
        > ,obok szkoły,basenu i pomnika ( gęsi) trudu żółnierza....itp.itd...tak zapro
        > jektował maestro z ...krakówka ! I tak też wygląda dokładnie ( genau)
        > realizacja tego fantastycznego rozwiązania komunikacyjnego w Katowicach. A
        > stara władz nadal liczy na ...kolejną kadencję!

nie wierze w ten stek bzdur-prosze oa jakiegos linka.
        • Gość: Albin Siwak Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:47
          Nie wiem na czym się skończyło, bo już nie mieszkam na Paderewie, ale faktycznie
          była taka jazda, przyjechał profesur dochtór Wiktur z Krakowa i przekonywał
          mieszkańców jak to fajnie będzie mieć pod oknami (osiedla Zatoka) zjazd z
          autostrady.
    • Gość: edgar Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.chello.pl 12.11.06, 09:52
      Zastanawia totalna cisza medialna na ten temat. Władze boją się chyba że mieszkańcy "Paderewy" nie oddadzą głosu na nich jak się dowiedzą jak ich osiedle będzie poprzecinane. Zobaczymy po wyborach co się będzie działo
      • Gość: lucek Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:05
        a co tu tajemniczego. Będzie to coś podobnego do rozwiazania na DTŚ czyli
        główne jezdnie po 3 pasy a ponadto drogi zbiorcze dla ruchu lokalnego po dwa
        czyli próba oddzielenia ruchu autostradowego od lokalnego. Szkoda tylko że nie
        jest w planie dociagnięcie drogi zbiorczej do Wita Stwosza a tylko skończy się
        przed Francuską na kierunku do Gliwic. Planowana jest też kładka z osiedla na
        drugą stronę do centrum handlowego oraz mają się pojawić nowe ekrany. Nie wiem
        czy nawet nie planują manerwu podobnego do tego co się stało przy osiedlu
        Gwiazdy czyli ekrany pomiędzy głownymi jezdniami autostrady.
        Co do stawów wszystko po staremu gdyż po obu stronach autostrady jest miejsce
        na drogi serwisowe. Mało tego po przebudowie Górnośląskiej planowana jest
        przebudowa stawu który stanowi w lecie kąpielisko.
        W sumie przebudowa jak najbardziej potrzebna ale najlepiej jaby wybudowali A44
        lub północną obwodnicę aglomeracyjną
    • Gość: Wędkowy Re: do Johna i iberii...mądrali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:07
      To pytam: po co przygotowano betonowe studzienki odwadniające jezdnie ( po
      1,5 m wysokie, średnica 80 cm) na linii dwupasmowej drogi od pomnika trudu
      górniczego w kierunku aż do dawnego boiska SL.TZN ..???, po drugie: gdzie się
      skrzyżuje ta droga , włąśnie zza Lidla... z niedokończoną dwupasmówką ,
      której przebieg od wiaduktu pod Murckowską urywa się na razie przed stawem
      Łąka???
      A co dwupasmówką w linii obecnej Sikorskiego ...w stawie Łąka się zakończy ???
      Kulturni: John i iberia... bzdury i bzdety to wasze myślenie o spokojnym,
      miłym, zielonym Paderewskim . Zrozumcie głupole jedne, że to koniec marzeń....
      Stawy będą zasypane bo reszta wody już nadaje się do garbowanie psich skór lub
      napełniania akumulatorów a z osiedla robi się już jedno wielkie, zwariowane ...
      RONDO . I tyle.
      • iberia30 rece opadaja 12.11.06, 21:29
        Gość portalu: Wędkowy napisał(a):

> To pytam: po co przygotowano betonowe studzienki odwadniające jezdnie (
        po 1,5 m wysokie, średnica 80 cm) na linii dwupasmowej drogi od pomnika trudu
        > górniczego w kierunku aż do dawnego boiska SL.TZN ..???,

nie wiem, owszem cos tam kopia ale nie oznacza to realizacji twoich wizji, na
        ile twoje informacje sa sprawdzone?

>po drugie: gdzie się
        > skrzyżuje ta droga , włąśnie zza Lidla... z niedokończoną dwupasmówką ,
        > której przebieg od wiaduktu pod Murckowską urywa się na razie przed
        stawem Łąka???

nie wiem, zapytaj projektantow, jak dla mnie moze byc tak jak jest.Pomijam
        fakt, ze budowa Lidla to byl bezsens.

> A co dwupasmówką w linii obecnej Sikorskiego ...w stawie Łąka się zakończy ???

ze jak?Jaka dwupasmowka w linii sikorskiego?

> Kulturni: John i iberia... bzdury i bzdety to wasze myślenie o spokojnym,
        > miłym, zielonym Paderewskim . Zrozumcie głupole jedne, że to koniec
        marzeń....

pozyjmey zobaczymy, poki co to tylko twoje domysly nie poparte zadnymi dowodami.

sluchaj albo chlopie dyskutujesz i podajesz sprawdzone info albo nie pisz nic a
        juz tym bardziej nie obrazaj interlokutorow, tak trudno pisac na temat bez
        obrazliwych tekstow?

> Stawy będą zasypane bo reszta wody już nadaje się do garbowanie psich skór
        lub napełniania akumulatorów

co za bzdury piszesz.....

a z osiedla robi się już jedno wielkie, zwariowane ...RONDO . I tyle.

????nie mam slow.
        • Gość: Wędkowy Re: rece opadaja ..mnie też! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:33
          Tu mieszkam i wędkuję ... od 1968 roku, budowaliśmy boisko Śl.TZN za
          kapuściarnią , strzelnicę sportową...., na miejscu obecnego stawu Łąka pasły się
          konie, było też torfowisko...Drodzy mili ...mnie opadają nie tylko ręce, bo
          mieszkam przy Granicznej, właśnie patrzę na Lidla z VIII p...już teraz musimy
          zamykać okna , bo szumią Murckowska, Graniczna i ...A4 tak, że spać można
          !!!!!Znam dokładnie zamiary inwestycji drogowych w TYM REJONIE...to co piszę to
          tylko kwestia kasy i ...niedługiego czasu.
          Pożyjemy, zobaczycie. I nie są to bzdury lub..urojenia.
          Wpuszczenie A4 w miasto, zaawansowana już budowa rokady DK1 ul. Graniczną ..d
          od <Gwiazd> do A 4...to wpuszczenie całego obecnego ruch krajowego na kierunek
          wiślańsko-cieszyński ( granica) przez Osiedle Paderewskiego, bo potok bielski
          będzie zjeżdżał już ślimakiem rozdzińskim... A reszta ...to już
          drobnostka...łącznie z odcięciem osiedla od kościoła , Belga, banków, centrum...!
          • Gość: edgar Re: rece opadaja ..mnie też! IP: *.chello.pl 13.11.06, 19:52
            Jak się chce mieszkać w centrum miasta to trzeba zapomnieć o kapuściarni, koniach i torfowisku. Niestety większość mieszkańców "Paderewy" pochodzi ze wsi i nie potrafi zrozumieć, że w mieście z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować
            • iberia30 Re: rece opadaja ..mnie też! 13.11.06, 20:27
              Gość portalu: edgar napisał(a):

> Jak się chce mieszkać w centrum miasta to trzeba zapomnieć o kapuściarni,
              koniach i torfowisku.
              taaaaa

>Niestety większość mieszkańców "Paderewy" pochodzi ze wsi i nie potrafi
              zrozumieć, że w mieście z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować..

naprawde nie kompromituj sie swoimi wypocinami.
              Trzeba miec iscie ulanska fantazje zeby przez srodek osiedla droge budowac.I
              nie pisz mi, ze mam z tego zrezygnowac, tak sie sklada, ze tez jestem kierowca
              ale jakos nie widze potrzeby drogi szybkiego ruchu przez akurat to osiedle.
          • Gość: . Re: rece opadaja ..mnie też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:05
            > zaawansowana już budowa rokady DK1 ul. Graniczną ..
            > d
            > od <Gwiazd> do A 4...to wpuszczenie całego obecnego ruch krajowego na
            > kierunek
            > wiślańsko-cieszyński ( granica) przez Osiedle Paderewskiego

o ile mi wiadomo to plany budowy wielkiej przelotowki na Granicznej zostaly
            znaczaco ograniczone na etapie uchwalania miejscowego planu zagospodarowania
            przestrzennego, m.in. na skutek protestow mieszkancow i spoldzielni
            niemniej bedzie wybudowany lacznik od wezla Francuska do Granicznej, pomiedzy
            blokami (to chyba Sowinskiego jest) a budowanym Sadem Okregowym
    • Gość: Wędkowy Edgar ...Grudniowy pociotek/potomek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:06
      betonowego ŁEBA - Zdzisia, co to chciał zabudować klockami lotnisko Muchowiec
      a brzegi stawów zabetonować?? Częściowo mu się udało a istota ksywa Edgar
      zadanie dokończy , co wynika z jego gramoty w temacie. I tyle.
      • Gość: katowiczanka Re: Edgar ...Grudniowy pociotek/potomek??? IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 22:28
        Tak ,wiem.Tam bedzie wodny tor przeszkod, dla "kanadyjczkow" Moze za 200lat
        zdobeda jaks medal
    • Gość: edgar Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.chello.pl 14.11.06, 16:38
      No i zaczęło się.
      Czy każdy wątek na tym forum musi kończyć się wzajemnym opluwaniem. Ja tylko chciałem dowiedzieć się jak będzie wyglądać al. Górnośląska, a o co chodzi "Wędkowemu" z tym betonem to już na prawdę nie wiem.
    • Gość: Piotr Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:47
      Tak !!!! Wzdłuż autostrday p.Uszok pobuduje bloki i domki sobie i swoim
      krewnym oraz protegowanym ...w nagrodę za wierność wyborczą, Q-wa mać !!!!
      • Gość: katowiczanka Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: 217.116.110.* 16.11.06, 05:20
        patrząc na inne rozwiązania ,które powstały przy przebudowach dróg w naszych
        kochanych Katowicach ,na pewno bedą to rozwiazania "bezkolizyjne"
        Chyba katowiccy kierowcy powinni powołać stowarzyszenie w celu obrony
        przed "bezkolizyjnymi" rozwiązaniami akceptowanymi przez włodarza naszego
        miasta. Jeżeli chcemy oczywiście dalej jeżdzić i to samochodami, a nie na
        wózkach inwalidzkich.
        • Gość: . Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:41
          a moze rozwiniesz te mysl o jakies konkrety?
    • Gość: adam1 Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.jota.digi.pl 16.11.06, 15:19
      Przedmiotem zamówienia jest budowa wiaduktu nad ulicą Trzy Stawy, wiaduktu nad
      ulicą Pułaskiego, wiaduktu nad ulicą Francuską i kładki dla pieszych łączącej
      Osiedle Paderewskiego z południową stroną ulicy Górnośląskiej w ramach zadania
      rozbudowa węzła Murckowska w ciągu autostrady A-4 wraz z budową dróg
      dojazdowych. Zakres robót podstawowych obejmuje:
      wiadukt nad ulicą Trzy Stawy:
      -budowa nowych wiaduktów po północnej i południowej stronie istniejącego obiektu
      -budowa i przebudowa infrastruktury technicznej
      -budowa murów oporowych po północno - zachodniej i południowo - zachodniej
      stronie wiaduktu
      -inne roboty przewidziane dokumentacją projektową

wiadukt nad ulicą Pułaskiego
      -budowa nowych wiaduktów po północnej i południowej stronie istniejącego obiektu

wiadukt nad ulicą Francuską
      -budowa nowego wiaduktu po południowej stronie istniejącego obiektu
      -budowa murów oporowych po północno - zachodniej i południowo - zachodniej
      stronie wiaduktu

kładka dla pieszych łącząca Osiedle Paderewskiego
      -budowa kładki dla pieszych wraz pochylniami i schodami zejściowymi
      -budowa ciągów pieszych

Nr. przetargu :8/6/A-4/06
      www.gddkia.gov.pl/
      Pozdrawiam
      • Gość: edgar Re: Czy ktoś wie jak będzie wyglądać al. Górnoślą IP: *.chello.pl 16.11.06, 17:28
        No nareszcie konkretna odpowiedź. Szkoda tylko że mapki nie ma:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka