Dodaj do ulubionych

Zagłosowałem.. a Wy ??

12.11.06, 13:18
Spełniłem obowiązek, a w lokalu długopisów zabrakło !!
Stan ten na szczęście po chwili minął..

Do urn !!!
Ad maiorem Cosutcum gloriam ;)))))
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 12.11.06, 21:41
      ja oczywiscie obowiazek rowniez wypelnilem. ale niestety w katowicach najnizsza
      frekwencja wsrod najwiekszych miast w polsce :/
    • dziad_borowy Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 13.11.06, 09:06
      Chyba zrobiles tam niezla awanture, bo ok. 16.30 przy kazdym stanowisku byly po
      dwa dlugopisy;-)
      Dzierżżż!!!
      • support.agent Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 14.11.06, 22:48
        Ja nie.
        Nie pamiętam niedzieli podczas której bym nie pracował i przyznam że
        niespecjalnie ruszają mnie mnie wszelkie kampanie społeczne zachęcające do
        głosowania.. już słysze te nadciągające gromy. Przypominam że mamy demokracje.

Pzdr,
        SA
        • settembrini Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 14.11.06, 23:26
          no to mnie zdziwiles.
          wydaje mi sie, ze o demokracji mozna mowic dopiero wowczas, gdy 70% frekwencja
          nikogo nie dziwi, jest po prostu czyms zwyczajnym. to co obecnie, okreslilbym w
          najlepszym wypadku jedynie mianem demokratycznego ustroju, demokracja formalna.
          30% w wyborach samorzadowych to smiech na sali.
          to nie gromy, to zaskoczenie.
        • bronkiewa Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 15.11.06, 09:25
          hihihihihihi...

żadne gromy, ale :

Re: Na mnie :)
          Autor: support.agent ☺
          Data: 10.11.06, 12:58

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz
          Jeśli chodzi o Panią Kańtoch to jak najbardziej tak..ja zdecydowanie oddam na
          nią swój głos.

pzdr,
          sa
          • bronkiewa Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 15.11.06, 09:33
            aaa i jeszcze jedno...

Przyznanie się do nie wzięcia udziału w wyborach uważam za akt podobnej rangi co
            samo głosowanie, jednakże ubolewam że zignorowałeś właśnie TE wybory..

Zakładając wątek liczyłem na głosy niegłosujących oraz ich motywy. Chcę po
            prostu wiedzieć, dlaczego nie.
            Mam wciąż wrażenie, z pewnością utopijne nieco i naiwne (ale co tam, wolno mi),
            że akurat tu, na dole i własnie te wybory, mają znaczenie...
            Codziennie chodzę po ulicy, wyrzucam śmieci....bla bla bla..

PS.
            Dodajmy trochę ognia do forum tą debatą..

Pzdr
            • support.agent Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 15.11.06, 17:04
              Powód jest niezwykle prozaiczny: nie było mnie na Sląsku a specyfika mojej
              profesji i sama branza nie pozwala na jednoznaczne okreslenie "tak, za tydzien
              mam czas" zreszta Settembrini winien wiedziec o tym najlepiej.

Powiem Wam jeszcze ze jedna z przyczyn takowego stanu rzeczy jest fakt ze np.
              nie mozna glosowac korespondencyjnie, uniemozliwilo to wielu osobom oddanie
              glosu chociazby dlatego ze mieszkaja z dala od adresu meldunku....mam racje?
              Wśród znajomych z pracy średnio 3/10 osób nie oddała głosu z tego właśnie
              powodu.

Pzdr,
              SA
              • support.agent Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 15.11.06, 17:08
                ach... i jeszcze jedno. Jak widzialem red. Zydorowicza wchodzace w kadr kazdego
                z mozliwych obiektywow przy okazji otwarcia Rapidu i majac w pamieci jego
                zaciekly boj o przenisienie ogordzenia budowy sądu na paderewie o 1m. celem
                odsloniecia przykrytej bramki... generalnie w Polsce jest tak że wszyscy
                politykują i świętują, jakiekolwiek spotkanie o czasie z kimkolwiek jest dla
                mnie wydarzeniem nie lada że nie wspomne o zamówieniach różnorakich itp.

no dobra, chyba dziś pogoda nie ta ;)

pzdr,
                sa
                • bronkiewa Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 15.11.06, 18:40

Spoko...
                  Rozumiem, że na II Zlocie będziesz czynił honory gospodarza, o czasie i miejscu ;)

A ja się upieram... lokalna polityka jest przede wszystkim Lokalną, a potem Polityką i mimo wszystko - najbardziej namacalna, bliska i przyziemna...
                  Myslę że w radach miast i gmin nie mówi się o krzyżach, aborcji i innych mega istotnych systemowych tezach, jeno o brutalnej rzeczywistosci dziury w jezdni..
                  I hope so...

PS.
                  Co to za agent co w niedzielę od 6.00 do 20.00 w tajnych misjach śmiga....
                  Nie mogłeś zagłosować w ambasadzie Koszutki ???
                  ;)

• support.agent Re: Zagłosowałem.. a Wy ?? 16.11.06, 00:31
                    "A ja się upieram... lokalna polityka jest przede wszystkim Lokalną, a potem Pol
                    > ityką i mimo wszystko - najbardziej namacalna, bliska i przyziemna..."

zdecydowanie tak, popieram, podpisuje sie itp...

No wlasnie misje byly roznorakie rodzinno+biznesowo naukowe, to nie jest tak ze
                    sie mam czym chwalic ze nie bylem, ale tez nie mam powodu by to ukrywac...moj
                    stosunek to wielkiej polityki LOL jest co tu duzo pisac...

pzdr,
                    sa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka