Dodaj do ulubionych

Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku?

IP: *.altec.pl 15.02.07, 20:29
Katowice to pustynia. Jak się chcemy z towarzystwem dobrze zabawić to jedziemy
do Krakowa; tak średnio co dwa tygodnie.

W Katowicach nic nie ma; wszystkie knajpy na "jedno kopyto", kilka dyskotek
gdzie średnia wieku to 17 lat a procent wuli przekracza 50%. Po 23 praktycznie
trudno coś zjeść a ulicami lepiej nie chodzić bo można dostać po mordzie i
stracic komórkę.

Jak dobra zabawa to na pewno nie Katowice
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomi Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chorzow.n4a.pl 15.02.07, 20:47
      gdzie w krakowie znajdziesz kluby z dobra muza elektroniczna :D nalepsze imprezy
      techniczne sa na slasku wiec niewiem o czym ten "redaktor" pisze :D
      • Gość: Imprezowicz Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.altec.pl 15.02.07, 21:03
        "gdzie w krakowie znajdziesz kluby z dobra muza elektroniczna "

jest kilka

"nalepsze imprezy techniczne sa na slasku"

to się zgadza, z tym że te imprezy są raz kwartał a ja lubię poimprezować
        cześciej niż 4 razy do roku
        • Gość: Tomi Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chorzow.n4a.pl 15.02.07, 21:57
          raz na kwartal?? no co ty w inq dobre imprezy sa co 2 tygodnie albo nawet co
          tydzien idzie co tydzien gdzies jechac i dobrze sie bawic :]
          • Gość: Duras Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 09:53
            podam ci gg warszawiakia klubowicza ktory byl w INQ i oceni ci obiketywnie porownujac do imprez z wawy te :) zmienisz zdanie :D
            • mageillusionist Gupoty gupoty ;] 16.02.07, 19:29
              Jazzu mozna posluchac chocby w Hipnozie w Katosach, pewno też są kluby, gdzie
              mają wyznaczony dzien na dana muze.
              Nie wiem jak dokladnie jest w Katowicach, ale np. w Gliwicach jest knajp
              masakrycznie dużo. Dlatego ze w Gliwicach, tak jak w Krakowie, jest masa
              studentów - czego w Katowicach nie ma.
              Klubów też jest pełno, zreszta weźmy choćby Bravo w Gliwicach, gdzie puszczają w
              dany dzień dany typ muzyki.
              No i muzyki elektronicznej ci u nas dostatek, nie tylko papki klubowej, ale
              również specyficznych klimatów, jak np. drum'n'bassowo-junglowy Zanzibar w
              Chorzowie.
              • Gość: cycus glancus Re: Gupoty gupoty ;] IP: *.chello.pl 16.02.07, 19:44
                Swietna jest Dekadencja, lubie Hipnoze. Ostatnio Cogitatur sie ozywil. Ale
                ogolnie jest cholernie daleko od ok.
      • Gość: Duras Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 09:50
        electro jest w krk chyba ze mowisz o techno :)
      • Gość: klaber Ruda Śląska - Millenium, Plaza, Magic, Underground IP: 89.174.33.* 16.02.07, 18:09
        Ruda Śląska - Millenium, Plaza, Magic, Underground, Druid, Filadelfia, Soho,
        Akwarium, Quo Vadis, Pub Matik and many more. W Rudzie jest naprawdę z czego
        wybierać, a odległości pomiędzy klubami doprawdy niewielkie.

Pozdrawiam
        klaber
        • Gość: poniat Re: Ruda Śląska - Millenium, Plaza, Magic, Underg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:24
          no z tym pubem Matik przesadziles :D mordobija jakich mało... ale z reszta sie
          zgadzam, ja najczesciej bywam w Ksiązęcym- szkoda ze ciągle puszczaja drętwą muze
          poniat
    • Gość: obiektywny Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: 80.48.225.* 15.02.07, 21:22
      "imprezy elektroniczne"...dziecinada. Tekst w 100% prawdziwy (cho prawie dla
      mnie p. Dzieciuchowicz nie jest żadnym autorytetem). Kluby źle sformatowane,
      słaba reklama i promocja, brak prawdziwej konkurencji, rozmachu i
      profesjonalizmu, wszystkie "działania artystyczne" przypadkowe, bez wizji i
      strategi. Musiałem poznać, poznałem. Nie, dziękuję. I tylko szkoda, że nie mam
      gdzie wziąść gości wieczorem, w Katowicach "bez obciachu"....
    • Gość: Dekadencki Inq Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.aster.pl 15.02.07, 21:26
      Mogę się zgodzić, że ilość klubów jest mała, ale na pewno katowice nie sa
      pustynia. Jeśli chodzi o muzykę elektroniczną to zarówno Dekadencja, jak i
      Inqubator oferują bardzo dużo. Mam możliwość bywania w Warszawie i te dwa kluby
      przynajmniej muzycznie moga spokojnie ze stolica konkurowac. To fakt ze w inq
      bawią się głównie młodsi, ale już w Dekadencji średnia jest dużo wyższa. Poza
      tym bardzo krzywdzace jest stwierdzenie muzyka od sasa do lasa w odniesieniu do
      tych klubów - zapraszam na drummy w inq lub electro w dekadencji! W sumie to
      nie dziwią mnie opinie autorytetow z artykulu, skoro mozna je spotkac w
      longmanie lub grzesznikach! A spiż - toż to dramat!
    • Gość: zozou Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:45
      Z artykułem zgadzam się, na Śląsku jest martwo. A liczyłem kiedys ze bedzie jak u zachodnich sasiadów, tam jakas wioska co liczy 20tys. ma z 5 klubów konkretnych a u nas pustynia. A juz totalnie odpadaja kluby z ta muzyka hardcośtam dzisus rozumiem dwa trzy kawalki takie ale nie cala noc to dobre dla tych co nacapni. Martwi to ze w pozostałych miastach aglomeracji jest totalne muzyczne odludzie. Mysle ze pomyslow brakuje, a jak sa pomysly i ktos szarawy chce otworzyc cos to od razu miliardy problemow z "ochrona" na czele. To jest chore, czas na zmiany.
    • Gość: Esiu Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.home-net.com.pl 15.02.07, 21:52
      Ogolnie moze nie jest rewelacyjnie ale nie bedzie dobrze do momentu jak
      bedziecie wyjezdzac do Krakowa i tam zostawiac pieniedze!! Dla mnie gorsi od
      Krakusow sa wlasnie ludzie od nas ktorzy tylko potrafia biadolic a na dobra
      sprawe poprostu wybieraja stolice Małopolski czy Dolnego Śląska dlatego bo to
      jest modne a nie dlatego ze jest zle! A tak propo znam Krakow zeby nie bylo ze
      oceniam nie poznajac czegos!! Ja tylko mam nadzieje ze niedlugo
      Katowice beda miały tyle do zaoferowania co Ostrawa od nich mozemy brac przykład
      w końcu to Ślązacy:)
      • Gość: Imprezowicz Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.altec.pl 15.02.07, 22:22
        "nie bedzie dobrze do momentu jak bedziecie wyjezdzac do Krakowa i tam zostawiac
        pieniedze!!"

Chętnie bym zostawił pieniądze w Katowicach gdybym miał przynajmniej połowę tego
        wyboru co w Krakowie a ulice miasta po 24 nie będą przypominac ulic Czarnobyla.

"Dla mnie gorsi od Krakusow sa wlasnie ludzie od nas ktorzy tylko potrafia
        biadolic a na dobra sprawe poprostu wybieraja stolice Małopolski czy Dolnego
        Śląska dlatego bo to jest modne a nie dlatego ze jest zle! "

Ale ja do Krakowa jeżdże nie dlatego, iż jest modnie tylko dlatego, że chce się
        dobrze zabawić. Katowice nie są mi w stanie tego zapewnić
        • Gość: HP Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:40
          Kraków to nuda. Nie mam ochoty ani czasu by codziennie łazić po klubach. A na
          wyjście raz w tygodniu Katowice dają mi dobrą ofertę, Luomo w Elektro, gwiazdy
          wytwórni Warp czy Ninja Tune może nie co tydzień, ale całkiem często się
          pojawiają, a dobre nowomuzyczne koncerty praktycznie co kilka dni. Artykuł jest
          nie tylko tendencyjny, ale momentami wręcz głupi, a opinie kolesia od kreowania
          wizerunku śmierdzą ignorancją.
          • Gość: ceta Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 15.02.07, 23:10
            dokladnie, jakby nie bylo co tydzien jest w czym u nas przebierac. jak nie delay
            w elektro, to black sun empire w zanzibarze, nie wiem jak wy, ale ja chodze na
            koncerty, jasno okreslone dla mnie wydarzenia MUZYCZNE, a nie do klubow. jakby
            dobra muzyke grali w piwnicach (notabene czesto tak jest ;-) ) to chodzilabym po
            piwnicach.
            • Gość: HP Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:29
              Witam koleżankę z nowomuzycznego forum :) Problem Katowic polega na niewielkim
              wyborze miejsc z densflorem, dedykowanych dla ludzi nieco bardziej rozgarniętych
              niż target Spiża. Dla nas, ściśle zorientowanych na określoną muzykę i koncerty,
              brak takich miejsc nie doskwiera, bo dzieje się nie mało w naszym segmencie, ale
              dla po prostu chcących potańczyć przy popie z wyższej półki wybór jest niewielki.
              • Gość: ceta Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 00:06
                rowniez witam :-)
                byc moze i niewielki, ale szczegolnie mnie to nie interesuje. szkoda tylko, ze
                ogolnej dyskusji laczy sie pop z elektronika (niekoniecznie taka do posluchania,
                bo przy dobrej elektronice jak najbardziej mozna sie bawic) w szerokopojety
                clubbing. a tak nawiasem clubbing.slask.pl za wiele z popem nie ma wpolnego.
                • Gość: ceta Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 00:10
                  ps. co masz na mysli piszac pop z wyzszej polki? teraz mnie zaintrygowales ;-)
                  • Gość: HP Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:31
                    Niezbyt szczęśliwie się wyraziłem (a raczej zupełnie bez sensu, ale zrzucę to na
                    karb przemęczenia :)... miałem na myśli ogólnie rzecz biorąc coś w deseń Earth
                    Wind & Fire czy Shirley Bassey (a raczej remiksy ich numerow), bo to moim
                    zdaniem kwintesencja tanecznej muzyki, ktora łączy ludzi o nieraz zupełnie
                    odmiennych muzycznych sympatiach. Dziś wydaje mi się, że za dużo gra się dramów
                    i brejków, robi się jakaś monokultura.
                    Oczywiście o totalnej żenadzie w wydaniu Spiżu i podobnych nawet nie będę wspominał.
                    • Gość: Tomi Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chorzow.n4a.pl 16.02.07, 14:44
                      hmm czy ja wiem czy tak duzo imprez z brejkami i dramami sie robi? ja odnioslem
                      wrazenie ze progi i electro no ale moze ;) niebylo mnie 9 miesiecy na slasku to
                      moze sie pozmienialo ;) widze ze sa ludzie ktorzy sluchaja normalnej muzy hehe a
                      nie tylko "techno" z vivy ;]
      • lahdaan Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? 16.02.07, 18:00
        > Katowice beda miały tyle do zaoferowania co Ostrawa od nich mozemy brac > przykład w końcu to Ślązacy:)

W Ostrawie wiekszosc klubow znajduje sie na jednej ulicy, co daje mozliwosc lepszej ochrony ze strony policji, wymuszenia wiekszej konkurencyjnosci lokali, przyciagniecia turystow, zagwarantowania wiekszego spokoju dla mieszkancow innych czesci miasta. Zalet wyznaczenia "imprezowej ulicy" jest o wiele wiecej. Zalezy to jednak od dobrej woli i umiejetnosci zaadoptowania sprawdzonych zachodnich wzorcow przez miejskich urzednikow.
    • Gość: rtu miedzy 24 a 2 w nocy niema czym do chaty wrócic IP: *.kapelusz.pl 15.02.07, 22:34
      totalna wiocha! rozumie ze o tej porze imprezajest w toku ale nie zawsze mozna
      zostac dluzej i jak sie przeoczy 1 czy 2 tramwaje to albo zostaje taxi albo z
      butado chorzowa....porazka
    • Gość: turkish pizza Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:35
      kolejne minusy-beznadziejna komunikacja po GOP-ie po godz. 23
      nastepnie-jest dosc niebezpiecznie
      nastepnie-oferta jest porozrzucana,nie ma sensu jechac po nocy z katowic np. do chorzowa bo tu jest jedne dicho, dwie fajne knajpy i co bedzie jak sie nie trafi miejsca? a w takich siemcach czy swionach to chyba zadnego porzadnego lokalu nie ma, nie wiem jak ruda ale nic nie slyszalem nt.
      pozostają katowice, gliwice, moze sosnowiec?
    • Gość: XYZ Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.eranet.pl 15.02.07, 23:07
      A Hipnoza, Maska, Ars Vivendi, 3poziom ? Nie ma klubów w K-cach ? Śmiech na
      sali. A Spiż to wiocha do małolatów i karków.
      • Gość: xd Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 11:14
        ARS VIVENDI HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
    • reksio.84 Linki o imprezach w GOPie (polecam) 16.02.07, 00:18
      www.clubbing.slask.pl/
      oraz inna ciekawa strona informująca i różnego rodzaju imprezach w GOPie
      www.ultramaryna.pl/index.php3
      Takich imprez na próżno szukać w Krakowie czy gdzie indziej. Również nie
      zgadzam się z artykulem jakoby bylaby tu pustynia. Jedyny mankament to
      komunikacja nocna i to że GOP jest bardzo duży a co za tym idzie odległośc
      pomiedzy wszystkimi atrakcjami jest duża.
      • Gość: Duras Re: Linki o imprezach w GOPie (polecam) IP: *.chello.pl 16.02.07, 12:10
        niejest tak do konca we wrocku np glownie dizeki lokalizacji i rynkowi

tam stary wychodzisz z klubu typ typ 2 kroki wchodzisz do nastepnego wychodzisz i znowu to samo masakra
    • Gość: prawnik Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.wic.pl 16.02.07, 00:19
      Jeśli chodzi o ilość lokali, zwłaszcza w Katowicach, to tragicznie jest. w
      piątek wieczorem, jeśli nie wybierze się człowiek odpowiednio wcześnie nie ma
      szans usiać gdzieś przy piwie. Ilość restauracji czy knajp z dobrym jedzeniem za
      średnie pieniądze mozna poluiczyć w centrum na palcach jednej ręki. O godzinach
      otwarcia, już w ofóle nie wspomnę, pamiętam jak mi się kiedyś w tygodniu ok. 1 w
      nocy piwa zachciało...ehhh ile blóżgó rzuciłem, nie mogac znaleźć otwarte
      knajpy. Szczytem przeżyć była wizyta w Graża Pub na Placu wolnosci w Katowicach,
      w sobotę siedzimy sobie na pifku ok. 23.00 (sic!) podchodzi klenrka, i prosi
      żebyśmy zapłącili bo oni zamykaja lokal. Szok!!! zanjomi z Łodzi byli
      wstrzaśnięci. Żyjemy na pustyni:((
      • Gość: bux Zapraszamy do Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 07:46
        tu nie bedziecie się nudzic, w ok. Rynku i ul. Pszczynskiej, znajduje sie kilkadziesiąt knajp i klubów. do posłuchania i zabawy przy rocku, szantach, jazz'ie i innych gatunkach.
        • Gość: swoboda_t Re: Zapraszamy do Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:45
          Potwierdzam. W ub. roku sporo jeździłem do Gliwic, tam na rynku czuć życie.
          Pełno lokali na kupie, rożne klimaty. Podobnie, choć skromniej, w Bytomiu. W
          Katowicach wszystko jest porozrzucane, w dodatku oferta uboga. Albo dla dzieci,
          albo dla pozerów, albo dla dziadków wyrywających ekstra panienki na Golden
          Visa. Ostatnio chodzę do 2B3, w miarę sensowni ludzie i muzyka, ale jest ciasne
          i duszne. W ogóle w tym temacie się kłania geografia GOP - jest nieznacznie
          liczniejszy niż Warszawa, a ma prawie dwa razy większą powierzchnię.
          Poszczególne miasta są za małe, by wygenerować bogatą ofertę, a Katowice - choć
          w środku i teoretycznie mogłyby skupiać życie klubowe - to dla mieszkańców
          Dąbrowy, Tychów czy T.G baaaardzo daleko - bez auta ani rusz. Zostają więc u
          siebie i tam tworzy się dla nich ofertę. Efekt jest taki, że chcąc zrobić rajd
          po lokalach i zobaczyć co i jak trzebaby mieć samochód i w jedną noc nakręcić
          100-150 kilometrów :( Dla fanów muzyki alternatywnej, różnych tam niszowych
          wynalazków zawsze coś jest, ale trzydziestolatkowie chcący potańczyć w
          sensownym towarzystwie mogą mieć w Katowicach problem.
      • Gość: gośc Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:09
        Rzeczywiście!!!!!
        wkurza mnie że 21-22 wszystko jest już pozamykane!:[[[[[[[ nie bywam często w
        katowicach (nauka) ale wkurza np to że SilesiaCC zamykają juz o 21 i zostaje
        tylko czynne 24h TESCO!!!:[[[[[[ i Mc'Donald w centrum katowic
        zgroza!!!!
    • Gość: Obi-Wan-Kenobi Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.speed.planet.nl 16.02.07, 08:48
      Ja tam Spizu nie lubie, jak zgubilam karte, to bramkarze potraktowali mnie jak
      bandyte. Wole przytulne, klimatyczne knajpki. Tylko potanczyc tam mozna, ale
      reszta...nic specjalnego. No coz, z braku laku, dobry kit
      • Gość: Duras Spiz IP: *.chello.pl 16.02.07, 10:03
        tu sie zgodze wpadlem kiedys w srodku tygodnia do tej knajpy dostalismy karty (byla to moja 1wsza wizyta) oczywiscie lekka banka Wychodza zostawilem karte na stoliku bo nikt mi nie powiedizal ze za ten swistek papieru trzeba 10 zl dac jak sie go nie ma bramkarze zenujacy az ich w koncu zpaytalem czy mnie pobije czy weziwe policje bo nie mam tego papiera za 10 zl (kasy nie dalem na szczescie kolezanki ktore byly z nami zgarnely karty i oddaly za nas bo nie wiem jakby byl final) Poza tym pelno dzieciarni i ogromne kolejki zenada ta knajpa
        • Gość: swoboda_t Re: Spiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:49
          Spiż był fajny na samym początku, pierwsze kilak miesięcy. Wyższa srednia
          wieku. Zwąłszcza studenckie czwartki były sympatyczne. Później zrobił się modny
          wsrod małolatów, przyjeżdżaja się lansować z całych Katowic i okolicznych
          miast. Jż tam nie bywam.
    • orgasmus Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? 16.02.07, 09:40
      Zauwazcie - zawsze to samo:

W artykule mówia/pisza o Slasku,
      a maja na mysli tylko i wylacznie Katowice.

:(((
      • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:52
        Dokładnie - nie wiem czy to skandaliczna niewiedza, czy celowe działanie. Ale
        ani Katowice ani anwet cały GOP nie wyczerpują pojęcia Śląsk. Gdyby zadać sobie
        trud i objechać wszystkie 17 miast znalazłoby się wiele interesujących miejsc.
        Katowice - choć to moje miasto - nie są ani wizytówką regionu ani nawet
        najciekawszym jego miejscem.
    • Gość: Duras Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 09:48
      Musze przyznac racje ost rzadko chodze po klubach bo wszedzie nacinam sie na dzieciarnie

Pozatym wejscie 15 zl bez gwarancji ze biba bedzie udana (pewnie dlatego jestesmy nie mobilni bo wejsc do 4 klubow to juz 60 zl a za ta cene w pubie mozna sie niezle schlac)

Swego czasu jak bylem pracownikiem jednego z klubow to nocka (wchodza wszedzie za darmo) odwiedzalem pare klubikow ale bylo minelo

Co do atmosfery byla najlepsza swego czasu w INCOGNITO >>>> Pozdrawiam Pawla i Kasie :)

Teraz jest poprostu lipnie jak mam gdzies isc wydac kase na wejscie i nie miec nic konkretnego w zamian (min muzyka) widziec tone dzieciarni to wole pojsc na piwko do pubu czy do kina Smutne ale prawdziwe Powinni sie wziasc za to i nie wpuszczac dzieciarni

Molochow nigdy nie lubialem brakuje mi wlasnie czegos malego i kameralnego (jest w sumie chyba tylko dekadencja)
      • Gość: xD Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 10:13
        jeszcze zapomniales dodac reklame o koncertach T Love czy perfectu dowiedizalem sie poczta pantoflowa zero REKLAMY!!!!!!!!

A w inco bylo najlepiej ;]
      • Gość: Obi-Wan-Kenobi Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.speed.planet.nl 16.02.07, 10:15
        Gdzie bylo Incognito???
        • Gość: Duras Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 10:37
          na sobieskiego obecnie to sie chyba zart nazywa :)

Najlepse house-owe imprezy w miescie swego czasu pelna rodzinan atmosefera gdzie 80% ludzi sie znalo :) naprawde brakuje mi strasznie tego klubu
    • Gość: Obi-Wan-Kenobi Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.speed.planet.nl 16.02.07, 10:17
      Czy ktos jeszcze pamieta "Hobitta", czy starego "studenta", albo " Strachol"?
      Tam byly jazdy do rana
      • Gość: aniula Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:16
        Ja pamiętam "Hobbita" nie raz wracało się z buta z Paderewy na Gisz......ehh
        stare czasy. Pozdrawiam wszystkich, co tam wtedy bywali.
        Giszowiec też miał jedno ciekawe miejsce, nazywało się "Dziupla". Niestety, ktoś
        kiedyś puścił to jakże zacne miejsce z dymem, a szkoda, bo piwko i muzyka były
        przenie. Aktualnie brak miejsc takich, w których można by było, mając więcej niż
        25 lat dobrze się zabawić. Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę.
        • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:20
          Mam ten sam problem - małolaty mają mnóstwo miejsc, kasiaci szpanerzy też,
          nawet ludzie starsi, a zwyczajni 25-35 latkowie już muszą się naszukać :(
      • Gość: secam Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.centertel.pl 16.02.07, 21:00
        > Czy ktos jeszcze pamieta "Hobitta",

Ja! To były jazdy!
        Tam op* ruską mafię i pierwszy raz użyłem umywalki
        w >innym< celu. ;). Katowicki spiż to dno!
    • tomash8 Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? 16.02.07, 11:42
      "Jednak Dzieciuchowicz wskazuje, że na Śląsku polega to na wybieraniu mniejszego
      zła"

Dokładnie tak właśnie jest. I nie zmieni się, dopóki po powiedzmy 23.00 nie
      będzie mozna normalnie wrócić do domu. Nie wiem, niezbyt często bywam w
      "Klubach"(wole koncerty, których też jest teraz coraz mniej), ale jeśli "Spiż"
      ma być najlepszy to ja nie chciałbym się znaleźć w najgorszym ;)
      • Gość: no a ja wam wspolczuje IP: *.rozbark.net.pl 16.02.07, 11:58
        bo widac macie dupiate towarzystwo haha
        kazdy klub czy knajpa jest odpowiednia wystarczy wziasc ze soba odpowiednich
        ludzi

w zadnym innym regionie nei ma lepszych ludzi niz u nas pod wzgledem zabawy i
        podejscia do zycia
        zawistni krakusy
        gruboskorni warszawiacy
        a my jestesmy glupkowaci haha ale potrafimy sie smiac i bawic
        co ma do tego klub to ja nie wiem

poza tym wixa to domenaa bynajmniej nie slaska
        u was jest wiecej klubow duzych tos ie zgodze ale policzcie te ktore są do bani
        haha pod wzgledem muzycznym

poza tym nie ma co porownywac katowic do reszty metropolii bo katowice to njei
        jest zadna metropolia
        GOP jest potega
        poczekajcie az nam wkoncu oddacie tramwaje i zaczniemy inwestowac w komunikacje

poza tym nikt nei zwraca uwagi na sedno zabawy na slasku czyli male kluby
        pochowane w bramach na 50-100 osob gora (bytom kace tychy chorzow)

wiem ze zaraz sie uniesiecie honorem haha
        ale pamietajcie ze gdyby nei slazacy i obcokrajowcy bawiacy w wawie krk i wrocq
        to gowno by tam bylo
        • Gość: Tomi Re: a ja wam wspolczuje IP: *.chorzow.n4a.pl 16.02.07, 14:59
          dobrze napisane ;] ile razy bywalo tak ze z gownianej potancowki z dupiata muza
          szlo zrobic zajebista impreze ;] wystarczylo przyjsc zgrana ekipka i bylo git :]
          pozdro ;]
    • Gość: Mirek Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.netblok.pl 16.02.07, 11:52
      Artykuł po cześci z kosmosu jak chcesz się dobrze bawić na Śląsku znajdziesz
      masę bardzo dobrych klubów i dyskotek. To zależy czego się szuka!
    • Gość: co za gość! Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:04
      Lista klubów w GOP:

Bytom, Fanaberia
      Szymanowskiego 2

Bytom, Forte Music Club
      Dworcowa 6

Bytom, Jazz Club Fantom
      Żeromskiego 27

Bytom, Klub Brama
      Chrobrego 1

Bytom, Klub Uganda
      Dworcowa 2

Bytom, Regres Club
      Piekarska 61/63

Chorzów, Antrakt
      Katowicka 60

Chorzów, Art Cafe Zanzibar
      3. Maja 1

Chorzów, Dom Pracy Twórczej Śląskich Artystów Muzyków Leśniczówka
      Park Kultury i Wypoczynku

Chorzów, Kamienny Kasztel
      PRiW, Al. Główna

Chorzów, Klub Merkury
      Katowicka 111

Chorzów, Klub Muzyczny Alergia
      PKiW (obok Stadionu Nar, brama nr2)

Chorzów, Klub Muzyczny Piramida
      Lwowska 34

Chorzów, Klub Studencki Kocynder
      Sądowa 1

Chorzów, Kotłownia
      Żołnierzy Września (naprzeciw CPN)

Chorzów, Rampa
      WPKiW

Chorzów, Restauracja Klub Muzyczny Szuflada 15
      Wolności 15

Chorzów, Scena Muzyczna Champion
      Wieniawskiego 18 (Chorzów Batory)

Gliwice, 4J
      Jagiellońska 7

Gliwice, B3
      Górne Wały 30

Gliwice, Club Cafe Szuflandia
      Rynek 23

Gliwice, Hemingway Club
      Raciborska 2 (Rynek)

Gliwice, Klub Bravo
      Chorzowska 98

Gliwice, Klub Muzyczny 4art
      Wieczorka 22

Gliwice, Klub Promil
      Wyszyńskiego 14d

Gliwice, Klub Raven
      Jagiellońska 7

Gliwice, Klub Studencki Spirala
      ks. Strzody 10

Gliwice, Live Music Pub
      Pl. Inwalidów Wojennych 1

Gliwice, Śląski Jazz Club
      Pl. Inwalidów 1

Gliwice, Taverna Folkova Latarnia
      Dworcowa 50

Katowice, 2B3
      Pl. Sejmu Śl. 2 (bud. GCK, wejście od Sienkiewicza)

Katowice, American Beauty
      Węglowa 8 (przy Silesia City Center)

Katowice, archibar
      Dyrekcyjna 9

Katowice, Cafe Zaszyta
      3. Maja 19

Katowice, Chata Klub & Restauracja
      Jana III Sobieskiego 11

Katowice, City Rock
      Chorzowska 9b

Katowice, Cogitatur Klub Muzyczny
      Gliwicka 9a

Katowice, Dekadencja
      Mariacka 20

Katowice, Elektro Klub
      Pl. Sejmu Śląskiego 2

Katowice, Genesis
      Matejki 3

Katowice, Impuls
      Gliwicka 20

Katowice, Inqbator
      Dworcowa 2

Katowice, Jazz Club Hipnoza
      Pl. Sejmu Śląskiego 2

Katowice, Klub & bistro Grzesznicy w Niebie
      Sokolska 7

Katowice, Klub Belka
      Jagiellońska 13

Katowice, Klub Kompresor
      Asnyka 32 (Piotrowice)

Katowice, Klub Muzyczny Źródło
      Sobieskiego 27

Katowice, Klub Panorama
      Śląska 75

Katowice, Klub Studencki Arkada
      Bogucicka 14 a

Katowice, Klub Studencki Kwadraty
      Franciszkańska 10

Katowice, Klub Studencki Straszny Dwór
      Studencka 16

Katowice, Klub Studio
      Ścigały 10

Katowice, Longman Club
      Gliwicka 10

Katowice, Luna
      Matejki 3 (wejście od Sądowej 9)

Katowice, Maska Club & Cafe
      Pl. Miarki 6

Katowice, Mega Club
      Żelazna 9

Katowice, Metro
      Matejki 2

Katowice, Negresco
      Wawelska 6

Katowice, Pan De Rossa The Beach Club
      Dolina Trzech Stawów

Katowice, Poziom 3
      1. Maja 33

Katowice, Pub Kamienna
      Kamienna 7

Katowice, Pub Metamorfozy
      Sobieskiego 11

Katowice, Pub Za Drzwiami
      Dworcowa 13

Katowice, Restauracja Klub Muzyczny Spiż
      Opolska 22

Katowice, Scena Gugalander
      Jagiellońska 17a

Katowice, Velvet - Trzy Pokoje
      Ligonia 16

Katowice, Wyższy Wymiar
      Matejki 3

Katowice, Zielone Oczko
      Kościuszki 101

Mikołów, Chilli Dance Club
      Szafranka 7

Mikołów, Klub Studencki Fraktal
      Miarki 15

Mikołów, Pub Pryzmat
      Rynek 8

Mysłowice, Pub Secret Garden
      Mikołowska 40 a

Sosnowiec, Altamira
      Modrzejowska 8

Sosnowiec, Antyklub
      Dekerta 7

Sosnowiec, Art Cafe Muza
      Warszawska 2

Sosnowiec, Coco
      Małachowskiego 17

Sosnowiec, Klub Galeria
      1. Maja 21-23

Sosnowiec, Klub Muzyczny Keston
      Sienkiewicza 7

Sosnowiec, Klub Strefa
      Sienkiewicza 3

Sosnowiec, Klub Studencki Antidotum
      Sucha 7c (Pogoń, miast. akadem.)

Sosnowiec, Piwnica Pod Spodem
      Mościckiego 14

Sosnowiec, Rekonstrukcja
      Piłsudskiego 48

Tarnowskie Góry, Onyx Music Club
      ks. Lewka 9

Tarnowskie Góry, Yazzz Club
      Piastowska 13

Tychy, Club Restauracja Space
      Jana Pawła II 10

Tychy, Kloster Pub
      Edukacji 15

Tychy, Klub Amnezja
      Tetmajera 93

Tychy, Klub Awangarda
      Dmowskiego 4

Tychy, Klub Bakakaj
      Sienkiewicza 7

Tychy, Klub Muzyczny U Przewoźnika
      al. Piłsudskiego 14

Tychy, Klub Omega
      Owczarska 47 a

Tychy, New Art Club
      Armii Krajowej 105

Tychy, Orbita
      Piłsudskiego 92

Tychy, Pub Klub Muzyczny Palisander
      Jana Pawła II 10

Tychy, Rit Pub
      Uczniowska 7

Tychy, Skup Kultury
      Wyszyńskiego 32

Tychy, Tokarnia
      Browarowa 7

Zabrze, Aztec Club
      Grunwaldzka 21

Zabrze, CK Wiatrak
      Wolności 395

Zabrze, Kawiarnia Artystyczna
      Gen. de Gaulle'a 17 (DMiT)

Zabrze, Klub Muzyczny Bohema
      pl. Teatralny 1 (bud. Teatru Nowego)

Zabrze, Noran Pub
      Franciszkańska 21

Zabrze, Offside Gallery & Club
      Wolności 282

Zabrze, Pub Esencja
      Brysza 6

Zabrze, VIP
      3. Maja 32

Autor tego artykułu chyba siedzi non stop w domu i od czasu do czasu wyjdzie
      gdzieś do pubu wypić piwo. Kiepska orientacja w regionie, brak komptencji,
      wspieranie się portalem clubbing i ostatecznie kreowanie fałszywego wizerunku
      regionu. Dobrze, ze te miejsca nie wszyscy znaja - przynajmniej publicznosc nie
      jest przypadkowa.
      • Gość: xD Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 13:12
        mylisz puby z klubami

po co wymieniasz city rock jak je o polnocy zamykaja??
      • tomash8 Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? 16.02.07, 13:14
        Gość portalu: co za gość! napisał(a):

>
        > Chorzów, Dom Pracy Twórczej Śląskich Artystów Muzyków Leśniczówka
        > Park Kultury i Wypoczynku

Badziew, jadą na opinii sprzed 15 lat

>
        > Chorzów, Kamienny Kasztel
        > PRiW, Al. Główna

Taaa, kogo stać żeby się tam wybrać?

>
        > Chorzów, Klub Muzyczny Alergia
        > PKiW (obok Stadionu Nar, brama nr2)

Nie istnieje
        >

>
        > Chorzów, Rampa
        > WPKiW

Nie istnieje

>
        > Chorzów, Scena Muzyczna Champion
        > Wieniawskiego 18 (Chorzów Batory)
        >

Dobre nagłośnienie... i to koniec zalet tego mijesca(Btw. dzisiaj grają
        Horrorscope i Butelka, wstęp 12 zł)

> Katowice, Scena Gugalander
        > Jagiellońska 17a

"Panie, daj pan spokój"

>
        > Katowice, Wyższy Wymiar
        > Matejki 3
        >

jw
        • Gość: co za gość! Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:48
          Ok, to teraz będzie wybiórczo:

Bytom, Jazz Club Fantom - nie trzeba komentowac, bywalcy wiedza o co chodzi

Chorzów, Art Cafe Zanzibar - koncerty, calonocne, taneczne, tematyczne imprezy
          klubowe,

Chorzów, Dom Pracy Twórczej Śląskich Artystów Muzyków Leśniczówka - knajpiany,
          bluesowy klimat, koncerty rockowe, bluesowe, punk, hc i pogranicza,

Chorzów, Klub Studencki Kocynder - imprezy tematyczne (hiphop, jazz, funk,
          house), Wieczór z... - projekcje koncertów, wywiadów, bootlegów,

Chorzów, Restauracja Klub Muzyczny Szuflada 15 - nikt nie kuma jazzu man, ale
          pyszną pizzę można zjeść

Gliwice, Klub Bravo - disco/rockoteki, masowe koncerty,

Gliwice, Śląski Jazz Club - jak sama nazwa wskazuje

Katowice, Cogitatur Klub Muzyczny - koncerty i imprezy taneczne w klimacie
          muzyki alternatywnej

Katowice, Dekadencja - house na poziomie dla snobow

Katowice, Elektro Klub - swiatowej klasy muzycy elektroniczni, dje prezentujacy
          muzyke z nurtow ambient, idm, glitch itp.

Katowice, Inqbator - elektroniczny underground: acid techno, schranz, trance
          goa, house,

Katowice, Jazz Club Hipnoza - jeden z najciekawszych klubow jazzowych,

Katowice, Luna - klub dla gejów

Katowice, Mega Club - jeden z najstarszych klubow w wolnej Polsce, obecnie
          przenoszony do Huty Baildon,

Katowice, Poziom 3 - house, house, beat, beat, house, house, technobeat and
          many more

Katowice, Scena Gugalander - legenadrany klub, tu powstala formacja znana
          obecnie jako Kabaret Mumio, kiedys teatr, ma swoj udzial w Festiwalu Filmow
          Kultowych, ale obecnie, niestety, na co dzien kiepsko - jak ktos wyzej pisze:
          Panie, Daj Pan Spokoj!

Sosnowiec, Piwnica Pod Spodem - to nie Gorny Slask, ale przy dobrych wiatrach
          znajda sie ciekawe imprezy, dzis Pogodno+TV Joga

Tarnowskie Góry, Yazzz Club - bardzo ciekawe miejsce dla fanow jazzu

Tychy, Kloster Pub - jeden z najlepszych pubow koncertowych w naszym regionie

Tychy, Pub Klub Muzyczny Palisander - pub koncertowy

Tychy, Skup Kultury - nowe miejsce w Tychach do odkrycia

Zabrze, CK Wiatrak - koncerty, imprezy taneczne w rytm depeche mode, new order,
          joy division, gotycki klimat

Sprawa wyglada tak, ze mlodzi ludzie na Gornym Slasku bawia sie na koncertach.
          Jest silne zaplecze klubow, a autor artykulu chodzil pewnie po hipermarketach i
          pytal ludzi gdzie sie bawia. Bywalcy imprez w ww. klubach rzadko chodza do
          hipermarketow. Jesli o taneczna muzyke na poziomie chodzi jest Dekadencja,
          Elektro, Zanzibar, Kocynder.

A ci, ktorym taka sytuacja nie odpowiada niech sie wyprowadza do Krakowa, tam
          mieszkaja, zyja, bawia sie w setkach klubow. Nikt Was w GOPie na sile nie
          trzyma. Przerzedzi sie...

Ilosc nie oznacza jakosci, co wiadomo nie od dzis.

• Gość: Duras Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 14:29
            Katowice, Dekadencja - house na poziomie dla snobow

to mnie rozwalilo :D

hahahaahahahaha co ty wiesz o zabijaniu :D

mozesz podac jakies argumenty?? Przyjamniej totalnej dzieciarni tam nie ma Jak np w INQ
            • Gość: b Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 23:19
              dekadencja to obecnie jedno z fajniejszych miejsc w katowicach
              mozna sobie wieczorem potanczyc, napic sie herbaty! milo porozmawiac
              dla mnie tam zawsze jest sielankowo spokojnie itd lubie to miejsce
          • Gość: ceta Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 14:32
            "Katowice, Inqbator - elektroniczny underground: acid techno, schranz, trance
            goa, house"

oj dawno tam nie byles, acidow i schranzu juz dawno tam nie graja, za to coraz
            wiecej slychac drum'n'bassu.
            • Gość: co za gość! Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:04
              nie o szczegoly tutaj chodzi,
              osobiscie wole jazzowe knajpy,
              ten house dla snobow to pol zartem pol serio, a w opisie inq chodzi mniej
              wiecej o to, ze graja tam muzyke szerzej nie znana, nie graja idmu jak w
              elektro (aphex twin i autechre sa bardziej znani od np. Chris Liebinga).
              elektroniczny underground, czyli dje-producenci wyszukani pieczolowicie przez
              djow z inq,
              house dla snobow - skrot myslowy na podstawie opowiesci-legend o schadzkach
              rezyserow i poetow, ktorzy przechwalali sie swoimi osiagnieciami siedzac
              wspolnie przy stoliku kontra dzisiejsze klimaty muzyczne w Dekadencji
              prezentowane (house of house) (racja, nie spotka sie tam mlodszej mlodziezy)

wiecej luzu,

jest sie gdzie bawic w Katowicach i okoliach, hm?

• Gość: Duras Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 16.02.07, 15:27
                dzieki za info :)

ja mam tylko dekadencje obecnie ........ nigdzie indziej nie wpadam choc i to rzadko ost sie zdarza
          • Gość: zaciekawiony Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:08
            Dla zainteresowanych : Luna już zamknięta, ale od początku marca rusza nowy
            klub tzw. branżowy" czyli tęczowy - jest niedaleko Luny na Mikolowskiej za
            mostem po prawej strony vis a vis Spencera. Trzypoziomowy lokal i pewne że
            dobra muzyka i ciekawy klimat ;)) Pozdro
          • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:03
            Zapomniałeś o katowickim Protectorze - duża dyskoteka (nowa, zapewne wkrótce
            zostanie opanowana przez dziecairnię) oraz Róży w WPKiW - w ciepłych miesiącach
            jest parkiet pod wiatą. Tańczysz z fajną dziewczyną, siadasz na chwilę przy
            grillu zjeść kiełbaskę, zapijasz browarkiem i dawaj dalej :D Ehhh, kaj te
            lato?!
            • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:06
              I jeszcze Metro w Piekarach - typowa dyskoteka, ale można się pobawić :)
              • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:29
                I jeszcze a propos bywania w SCC - tam jest kino, kręgielnia i dyskoteka (Fun
                City), więc nie chodiz się tam ino coby się lansować w sklepach.
            • Gość: swoboda_t Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:10
              W ogóle tak mi przyszło do głowy, że WPKiW, okolice Kapelusza, Zielonej Doliny,
              Róży to dobra lokalizacja na klub muzyczny. Latem jest mnóstwo ludzi i sama
              Róża nie daje wystarczającej ilości na parkiecie, imprezy w Muszli już się nie
              odbywają (zresztą tam siedziało tylko lumpiarsto z Chorzowa i Świonów), zimą
              też ruch by był, bo to dobrze skomunikowane i rozpoznawalne miejsce, w Róży i
              Zielonej nawet teraz są ludzie (też się później wybieram). Sam bym chętnie
              postawił, tylko akurat nie mam miliona na zbyciu :P
          • Gość: REgis Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.07, 23:51
            Dobra, a teraz wskaż mi miejsce w GOPie, gdzie bede sie dobrze bawił w weekend przy muzyce z lat 60tych 70tych? Jesli nie jestes fanem jazzu lub electro (mowie o gatunkach muzyki, nie knajpach) nie masz co na Śląsku szukać.
            Kiedyś dwa lata temu dobre imprezy tego typu były w Guga. Teraz muzyka to jakaś porażka, wchodze na impreze tematyczna i słyszę hip-hop... Nie wspomnę o dzieciarni. Mam 25 lat, lubię stare disco i nie mam się gdzie bawić :-(
            Miesiąc temu byłem w Warszawie w Club70. Świetna muza, miła ochrona, drogie wejście (20PLN) i piwo (10PLN) ale było super! Już nie mogę się doczekać jak znów tam pójde. Nawet rozważałem wypad do Wawy tylko i wyłącznie po to by sie tam pobawić. Moi znajomi mają podobnie. Klienci na Śląsku są, tylko jeżdżą gdzie indziej bo Śląsk to P U S T Y N I A !!!
            • Gość: erwin No to nic tylko otworzyć własną knajpę - zbijesz k IP: *.nott.cable.ntl.com 17.02.07, 00:54
              kokosy, skoro nigdzie nie ma.
              • Gość: Regis Re: No to nic tylko otworzyć własną knajpę - zbij IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.07, 08:28
                A zebys wiedzial, ze jakbym mial kase to chetnie bym otworzyl - jest tyle luk do zapelnienia ze hej!
            • Gość: xD Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chello.pl 17.02.07, 09:12
              Zielone OCZKO
        • Gość: secam Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.centertel.pl 16.02.07, 21:18
          > Gość portalu: co za gość! napisał(a):
          > > Chorzów, Dom Pracy Twórczej Śląskich Artystów Muzyków Leśniczówka
          > > Park Kultury i Wypoczynku
          > Badziew, jadą na opinii sprzed 15 lat

Byłem tam ostatnio dwa lata temu i nie był to badziew.
          Z tego co wiem jest to jeden z nielicznych miejsc
          na Śląsku gdzie może zagrać młoda i stara kapela.
          Jest jeszcze gdzieś knajpa z żywą muzą i nie chodzi
          mi tu o DJa, tylko o gości z gitarami i perkusją?
      • Gość: Tomi Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.chorzow.n4a.pl 16.02.07, 15:02
        alergi juz niema niestety a szkoda bo super imprezy byly ale dobra knajpka jest
        tez w chorzowie jazz'hole sie nazywa :] na Dabrowskiego 1 niedaleko stacji BP na
        trasie w kierunku katowic
    • Gość: kratka Na Śląsku są też inne miasta!!! IP: *.ek.univ.gda.pl 16.02.07, 18:27
      Nie tylko Katowice... W Gliwicach można miło spędzić czas. I ja się wieczorami
      nie boję:-)
    • Gość: metka Hehe, wszyscy w dzinsach.... IP: *.fdk.airbites.pl 16.02.07, 18:35
      zwróciliście uwagę na zdjęcie?

wszyscy w dzinsowych spodniach...
      ależ nuda...
      • Gość: erwin To nie Kraków - u nas nie ma chavsów w dresach r IP: *.nott.cable.ntl.com 16.02.07, 20:17
        rodem z Anglii :)
    • Gość: taka_jedna_hanyska Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.60-82-r.retail.telecomitalia.it 16.02.07, 18:53
      ale to prawda ze w katowicach nic sie nie dzieje.kilka lat temu przenioslam sie z gory na dol.we wroclawiu jakos tak-inaczej, co chwile cos sie a to taki festiwal a to inny i nie mowiac o tych wszystkich knajpach
      cudo:-)))
      • Gość: Johann Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:10
        Takie cudo, że teraz zbierasz pieczarki we Włoszech.
      • Gość: hanys nie_bylejaki Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:11
        Chyba z dołu do góry, czyli z dolnego biegu Odry na Górny - do Górnego Śląska.

To kwestia czasu zanim odkryjesz urok Katowic, a raczej województwa. Nie można
        traktować tak ciasno związanych ze sobą miast jako oddzielnych miejscowości.
        Kup Gazetę W w piątek z CJG - na pewno znajdziesz dla siebie ciekawe miejsca.

To co robi portal Gazeta.pl przechodzi ludzkie pojęcie. Nie dość, że opierają
        swoje artykuły na kiepskich badaniach staystycznych to jeszcze zmienili tytuł
        artykułu i umieścili na pierwszej stronie. Wygląda na to, że Warszawa poczuła
        się zagrożona potencjałem Związu Metropolitalnego i próbuje ratować się prasą.

Bardzo możliwe, że większość nie wie gdzie są warte odwiedzania miejsca, tylko
        wybrani wiedzą gdzie się bawić, gdzie kontemplować sztukę. Kto wie ten ma.

• Gość: HP Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:26
      Panie Malkowski, żenujący artykuł. Widzę, że lubi pan petryfikować kłamliwy
      obraz miasta i regionu. Czy warto się podlizać pisząc stek bzdur, by link do
      tego badziewia znalazł się na głównej stronie portalu?
      • Gość: lering Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:29
        Po co w pizdu lazić po klubach,
        lepiej w domu - impreza na własnych warunkach i taniej wychodzi
    • Gość: erwin Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.nott.cable.ntl.com 16.02.07, 19:38
      Bez przesady. Mogę zgodzić się że w Katowicach jest mniej lokali bo taka jest
      specyfika policentrycznych aglomeracji że każde miasto ma swoje centrum.

Ale stwierdzenie że nic nie ma jest nieprawdziwe po prostu i może wynikać po
      części z kompleksów niektórych osób względem Krakowa.

Faktem jest, że kluby każą sobie płacić, no cóż dla mnie akurat to nie jest
      problemem :)
    • Gość: Achim Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:49
      Chopie, skad tys sie wziol w tyj gazecie i kto ci placi za pisanie takich
      gupot? Wyloz na miasto, spytol trzech ludzi i mysli, ze wie wszystko. Dyc to
      trza co najmni z rok pojezdzic po regionie, zeby takie sady wydowac. A ty sam
      po poru dniach rozmow z bajtlami piszesz analiza rynku. Po co do ludzi wylazic
      z takimi dziynnikorzami i tekstami?
      • Gość: Gościu 34 Re: Jak się bawią młodzi ludzie na Górnym Śląsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:02
        Nie narzekajcie tak, przecież klubó nocnych macie najwięcej :)))))))
        chodzi o burdele :))))))))))))))
        takich wypasionych nie ma w całej polsce :)))))
        na samej chorzowskiej w k-ach są 3 giganty, a moze to na granicy k-c i
        chorzowa ?? hmmmm nie wazne , ale muzyka tam extra a i panny na rurach się
        wyginają pierwsza klasa, szkoda, ze one przyjezdne nie ślazaczki :))))
    • Gość: Tylko-Stolica Warszawa to oaza na polskiej pustyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:11
      Wystarczy, ze wyjedzie sie poza terytorium stolicy, a juz widac jaka ta Polska
      nedzna, pelna oszolomstwa, pisowczykow i brudu.

Taka nedza, mimo, ze Warszawie zabiera sie tyle pieniedzy na ta prowincje.

Zgodzicie sie ze mna?
      • Gość: Johann Re: Warszawa to oaza na polskiej pustyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:15
        Goń się ćwoku.
      • Gość: Duras Re: Warszawa to oaza na polskiej pustyni IP: *.chello.pl 17.02.07, 09:13
        nizla prowokacja

A sejm to niby gdzie w katowicach ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka