Gość: pisiek IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 20:02 Ale malowali drogi w Piekarach..... jak za komuny. A i tak mam konto u mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pielgrzym_A.D.2007 Re: Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.zabrze.net.pl 27.05.07, 20:09 Do Pani Anny Malinowskiej. Dzienikarki. Pielgrzymi modlili się także za Was, dziennikarzy. O zdrowie (również Wasze). Odpowiedz Link Zgłoś
lernest totalne kretyństwo... 27.05.07, 21:35 ...występuje tylko w tym kraju. Oczywiście żeby było poważniej to jest nawiązanie do komuny.Jak oni tego zabraniali.Och jak zabraniali!Nawet szyny tramwajowe zalali asfaltem chociaż każdy chodził pieszo? A ja WAM szanowni katole powiem,ze "ONI" w dupie mieli tak jak ja mam to do dzisiejszego dnia. I to całkiem zwyczajnie. I żyje mi się nieźle a firma prosperuje wyśmienicie chociaż się nie modlę,na pielgrzymki nie chodzę,nie chodziłem i chodzić nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:01 To jedna z najpiękniejszych, najgodniejszych pielgrzymek. Facet rzadko klęka przed Czymś Ważnym, ale jak już klęka, to bez udawania, bez dewocji, z prawdziwą pokorą. Dlatego modlitwa mężczyzn w Piekarach to jest konkrekt. Nie trzeba chodzić do Piekar, ale można przynajmniej nie obrażać tych, co chodzą i nie pokazywać ateistycznych kompleksów;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Kompleksy IP: 80.51.229.* 28.05.07, 12:49 Pielgrzymka mnie nie bawi, więc mam >ateistyczne kompleksy<. Ciekawa teza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: Kompleksy IP: *.adsl.alicedsl.de 28.05.07, 16:35 a ja uwazam roznego rodzaju pielgrzymki jako sredniowieczny zabobon dla ludzi zakompleksionych...smieszy mnie widok facetow wznoszacych modly do kawalka pomalowanego drewna...to wlasnie ci slabeusze wznoszacy modly lecza swoje kompleksy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: totalne kretyństwo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:28 Przede wszystkim nie możesz zaprzeczać, że oni się nas PANICZNIE bali!!! Szczególnie na Śląsku było pełno akcji wymierzonych w Kościół, bo wszyscy wiedzieli, że to tutaj pierwsza siła, z którą nie może się mierzyć żadna warsiawska władza. Śląscy biskupi zostali wydaleni z diecezji, Katowice przemianowano na Stalinogród, aresztowano kopię obrazu z Jasnej Góry, kilkakrotnie miały miejsce najazdy na Śląskie Seminarium Duchowne, przekształcono projekt katedry w K-cach (swoją drogą w każdym szczególe opracowany tak, żeby pokazać komuchom kto tu rządzi) - po co zadawano sobie tyle trudu w walce z czymś, co ma się w dupie? Można krytykować Kościół (bo jest za co!) ale nie można zaprzeczać, że odegrał on pierwszorzędną rolę w zwalczeniu komuny i to paradoksalnie dzięki Kościołowi twoja firma w ogóle może istnieć. A poza tym nie chrzań, że tylko w naszym kraju. Widziałeś kiedyś pielgrzymki w Hiszpanii, Grecji czy we Włoszech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: 213.227.108.* 28.05.07, 07:22 i znowu manipulacja gazety wybiorczej!!! jak ładnie impretuje "modlitwę o mądrość" może w końcu wy zmądrzejecie pismaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan-Tyka Re: Modlili się, żeby....zmądrzeli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 07:54 Naprawdę bardzo płytki artykuł!!!! Kiedyś takie egzorcyzmy sprawował każdy w rodzinie, ktory się na tym znał. W Ewangelii św. Marka możemy przeczytać: "Ci, którzy uwierzą, w imię moje złe duchy będą wyrzucać." (MK 16,17-18.). Dał taką władzę nie tylko apostołom, ale każdemu kto w to uwierzy. Sposób w jaki to wykonywano był przekazywany z pokolenia na pokolenie. Niestety KOściół najpierw ograniczył sprawowanie je tylko do księzy, a potem na kilka setek lat zakazał. Znikły księgi i zapomniano jak to ma wyglądać,zerwali tory tramwjaowe lub zalali asfaltem,EsBekami krzyże i drzewa udekorowali i stosy napalili... Dzisiesi egzorcyści są ....niedouczeni i tak naprawdę boją się opętanych i nie mają pojęcia co robić dlatego wygadują i wypisują taki stek bzdur!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisek Re: Modlili się, żeby....zmądrzeli IP: *.c9.msk.pl 28.05.07, 08:51 Ludzie , wstańcie z kolan i stuknijcie się w czoła ! Czy w Europie jest drugi taki kraj,który wierzy w cuda ? Na nic modły tu trzeba brać się do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.07, 09:38 "... przychodzi tutaj w ostatnią niedzielę maja "na pąć", jak w gwarze śląskiej określa się pielgrzymkę." jako gwara?? jako gwara?? przeca to nosz jenzyk narodowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.altec.pl 28.05.07, 11:22 klechy zrobily sped aby kase nabic ,tu modlitwa nic nie pomoze o zdrowiu "lekarze strajkuja "firma nie upadnie "wlasciciel jak bedzie uwazal to zwolni zamknie "i nic modlitwa nie pomoze trzeba sie wziasc do roboty a nie zyc z opieki i nie liczyc na cud a modlic to mozna sie w kazdym miejscu i nie afiszowac sie ,niejeden caly rok pije kloci sie z zona wzywa na dzieci i mysli ze jedna pielgrzymka zniweluje zlo ,trzeba byc bez muzgu aby tak myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.pzuzycie.pl 28.05.07, 12:33 a co trzeba miec zeby napisac muzgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do suzi Re: Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.stk.vectranet.pl 01.06.07, 19:42 masz czlowieku sluszna racje to sa najgorsi ludzie ,trzeba byc dobrym czlowiekiem na codzien a nie tylko zrobic mine cierpisty na pielgrzymce i w niedziele w kosciele ,a wtgodniu robia swoje kipi w nich tyle zlosci nienawisci ze glowa boli.Tak jak w Miasteczku katolicy zniszczyli ksiedza,chodzili na probostwo zarli pili kawy dostawali pieniadze bo nic nie zrobili zadarmo jak sie ksiadz wsciekl to go zniszczyli a pozniej ida na pielgrzymke jada zwiedzac Sanktuaria tak wuglada katolik w Polsce wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Modlili się, żeby politycy zmądrzeli IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.07, 18:32 "na pąć, jak w gwarze śląskiej określa się pielgrzymkę". Przypomino mi to tytuł audycji "Po naszymu czyli po śląsku" Jak już "po naszymu" to niy "po śląsku" ino "po ślonsku" i niy "pąć" ino "ponć". "Kościół........... nie utożsamia się z politykami ani interesami partyjnymi". "Tacy jesteście potrzebni rodzinie, Śląskowi i Polsce - apelował biskup." A wytłumaczyły biskupy co znaczy być apolitycznym ?, bo mie sie zdo coby było po naszymu - i ta potrzeba Polsce. A może by iść dalij: Europie, Swiatu. Jo tyż kiedyś chodził, a i na kole i mopliku do Piekor jeździł, ale wtedy suchało sie biskupa Wojtyły (bo Knapika - znaczy sie Bednorza już wtedy sie suchać niy dało) a łon takich gupot jak dzisiej arcybiskup Zimoń i biskup z dalekigo Gorzowa niy godoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky zlot gejów to był,marsz równości.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś