Dodaj do ulubionych

Nie płacisz czynszu? Nie obejrzysz telewizji

• Gość: zzz Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:16
      Doskonały pomysł, podobny do zabierania samochodu (prawa jazdy?) niepłacącym alimentów bdajże w Łodzi/ Spółdzielnia proponowała inną formę spłaty zadłużenia, ale pijawki to olały. Jeżeli ktoś nie ma pieniędzy, to nie powinien mieszkać w za drogim dla niego mieszkaniu, a jeżeli nie ma wyjścia, to negocjować ze spółdzielnią - raty, prace na rzecz spółdzielni itd. Często wystarczy odrobina dobrej woli po stronie dłużnika. No, ale wszyscy myśleli, że jakoś to będzie -tak jak zawsze.

Takie to polskie...
    • Gość: kabel Nie płacisz czynszu? Nie obejrzysz telewizji IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.07.07, 13:23
      Genialne, bravo!!!
    • Gość: ja Nie płacisz czynszu? Nie obejrzysz telewizji IP: 88.156.63.* 25.07.07, 13:35
      kilkadziesiat programow za kilka zlotych? nie wydaje mi sie to legalnym interesem.
    • critto sluszny pomysl 25.07.07, 14:14
      to sluszny pomysl, ktory uderzy w tych, co oszukuja na czynszu. Nieplacenie
      czynszu to zwykle oszustwo, a odciecie kablowki nie jest jakims 'okrutnym'
      rozwiazaniem. Mozna bez niej zyc, ja od lat nie mam ani kablowki, ani w ogole TV
      i jakos zyje:)
      Nie popieram wywalania na bruk, zwlaszcza ludzi z rodzinami, ale odciecie
      ulubionych dobranocek, seriali, wiadomosci itd. jest dobra nauczka; zwlaszcza,
      ze TV to w Polsce takie uzaleznienie (ludzie troche otrzezwieja bez TV i wezma
      sie za robote, albo poprostu przestana oszukiwac).
      I jeszcze jedno, dla rozmaitych 'obroncow praw czlowieka' - osmieszacie tylko
      sluszna idee obrony praw czlowieka i obywatela. Przez takich jak wy, wiekszosci
      spoleczenstwa robi sie nie dobrze na sam dzwiek tych slow. Nikt nie ma prawa
      oszukiwac swoich wspolmieszkancow, a zlodzieje i oszusci powinni poniesc KARE.
      Spoldzielnia nie ma obowiazku dostarczac TV w jakiejkolwiek formie, a jezeli TV
      jest wliczona w czynszu, to moze ja odciac poprostu jako nieoplacona usluge (bo
      za nia nie placicie). Jesli ktos nie placi np. w UPC czy Aster, odcinaja bez
      gadania -czemu spoldzielnia ma byc inna? Natomiast zakazywac montowania anten
      NIE MOZNA - to wlasnie BYLOBY ograniczaniem prawa do swobodnego dostepu do
      informacji, przy uzyciu WLASNEGO sprzetu, za ktory sie zaplacilo. Kiedys wladze
      paru niemieckich miast wprowadzily taki zakaz wobec anten satelitarnych, ktore
      rzekomo 'szpecily krajobraz'. Trybunal w Strasburgu orzekl, ze prawo
      niezaleznego dostepu do informacji jest wazniejsze, niz kwestie urody miasta.
    • Gość: czergos Re: Nie płacisz czynszu? Nie obejrzysz telewizji IP: 88.156.63.* 25.07.07, 14:58
      swoja droga jestem ciekaw czy owa spoldzielcza kablowka ma podpisane umowy na
      retransmisje programow i czy wnosi wszelkie wymagane prawem oplaty. moze sie
      okazac, ze oni tez nie placa i sygnal straca wszyscy mieszkancy po "anonimowym
      donosie" osoby, ktora podpalila smietnik w ramach protestu.
    • Gość: Alfred Niema problemu nieplacenia zobowiązań spóldzielców IP: *.streamnet.pl 25.07.07, 15:35
      Jest problem ze zlodziejami co obsiadli spóldzielcow.
      Aby pisać na temat spóldzielczości niekoniecznie należy znac ortografie i
      gramatyke ale należy znac historje spóldzielczości,prawo i obecne realja.
      A więc jeśli spóldzielca zalega z oplatami( spóldzielca niema czynszu jest
      właścicielem) należy, zwyczajnie ,poprostu oddać sprawe do sądu następnie wyrok
      przekazać komornikowi i komornik sciągnie oplaty ,Prawda jakie to proste i
      zgodne z prawem.
      I proszę mnie poiformować która spoldzielnia ma wyroki niezrealizowane przez
      komornika napewno żadna bo wtedy niema możliwości kraśc tak kraśc i rabowac
      spóldzielców banda żerująca na spóldzielcach gdyby postępowała zgodnie z prawem
      najprawdopodobnie by się przeniosla do spółek skarbu pańswa bo tam jeszcze
      można kraśc.
      Ja wiem zaraz odezwią sie" eksperci" jako ta procedura dluga itd.itp.
      Ale procedura krutka to jest za miesięczne zobowiązanie wywalić wlaściciela
      zagrabić majątek i dorobek całego życia a więc mieszkanie warte niejednokrotnie
      100 czy 200 000zł wyposażenie mieszkania,niewypłacić zwaloryzowanych wkladow i
      spłaconych kredytów,mieszkanko zasiedlić sędzią,prokuratorem czy innym
      pociotkiem za drobne grosze i ponieważ ta machina przestępcza dziala już przez
      17lat to cała ta mafia jest tak skorumpowana,że obrabowany niema szans na żadną
      obrone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka