Gość: Kibic KS.Baildon IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.03, 02:28 Pomysl dobry lecz wykonanie niestety hmmmmm skromne.Brakuje wzmianek o sukcesach Beldony w hokeju na lodzie ,koszykowce,szermierce itd...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zadra Re: Baildon Katowice IP: *.nas39.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 07.08.03, 05:51 od sluzszego czasu mieszkam w USA i wlasnie niedawno doznalem szoku gdy dowiedzialem sie ze hala sportowa huty baildon juz nie istnieje, to wlasnie tam zaczynalem stawiac swoje pierwsze "sportowe kroki" w sekcji szermierczej (szabla) a potem juz jako troche starszy gostek dorwalem sie do koszykowki w KS baildon........ szkoda ze nie bede mogl zobaczyc tej starej odrapanej hali w korej wypocilem tak wiele litrow swojego mlodzienczego potu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyd20 Re: Baildon Katowice IP: 195.205.76.* 03.09.03, 00:31 Jak to możliwe że tak piękną i dużą hale zburzono.Dla mnie to skandal!!!!!!!!!!Założe sie ze postawią tam hipermarket Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Baildon Katowice IP: *.port.gdynia.pl 04.09.03, 15:15 Ja też wypociłem tam niemało potu.Grałem w siatkę.Czy w Polsce mamy nadmiar tak pięknych obiektów? Rzeczywiście to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy M. Re: Baildon Katowice IP: *.proxy.aol.com 02.10.03, 02:57 Bedac w Polsce latem zostalem nie mile zaskoczony brakiem boiska oraz hali sportowej coz zrobic zostaly tylko wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian / Niemcy Re: Baildon Katowice IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.02.06, 19:16 Hej. W Latach 1990 Gralem we Fussball w Beldonie.Szkoda ze ta hale wyburzono i postawiono tam Kino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamba Re: Baildon Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 23:17 kiedyś trenowałem koszykówkę w tej hali z SZCZUBIAŁEM, ŚRODĄ I WĘGLARSKIM... to były czasy. Szkoda, że tego obiekyu już nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: Baildon Katowice IP: 194.146.250.* 13.01.04, 10:33 cze trochę mała ta stronka nie masz żadnych wyników np.piłki nożnej ja równiez grałem w tym klubie w latach 1977 do 1986 Trenerem seniorów był wtedy p.E.Krymer;grało nam się na tym hasioku dobrze: mile wspominam okres spędzony w tym małym klubie.Chciałbym aby na forum odezwały się osoby które grały w tym okresie pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Baildon Katowice IP: *.bs.katowice.pl 27.02.06, 09:18 ciekawe ....hmm, kaj żes groł w tyj beldonie??,..buhahahahahahahah, bo jak w tych latach to chyba zemna ,...pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolko Re: Baildon Katowice IP: *.pool.mediaWays.net 18.04.06, 00:30 Czesc Sylwek, to ty? Kolko odpisz byda tu zagladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolko Re: Baildon Katowice IP: *.pool.mediaWays.net 18.04.06, 00:28 czesc, ja tez wtedy gralem do juniorow, nawet prawie caly sklad pamietam: w bramce- Hasa, Hacia prawa obrona- Kola stoper- Kik, Wioslo lewa obrona- Pajak forstoper- Bedkowski, Bindzio prawa pomoc- Kubulus srodek- Holeczek lewa- Koloch, Kolko-to jo prawy atak- Jedynski, Belumi srodek- Czornik, Edzio lewe- Zep no i jeszcze: Antek Sasin, Waniek, Wypych, Johny Cygan, Bula, Smolik, pogodom z Wioslem to wom wiecej napisza boch zapomniol. to na razie. p.s a w hokeja w Baildonie my tyz grali. A Zaczynali my od szermierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola92 Re: Baildon Katowice IP: 194.146.250.* 07.08.06, 13:58 Chciołech odpisac gosciowi Kolko, tys grol tylko w juniorach ,a jo ci podom nazwiska seniorow Beldony po kolei bramkarze Szaton (kristof),Smolik ,obrona:Pająk Piotr,Zając Leon,Soliński (Sola), Juraś (Tola), Pacański(Paca),Wajgold(Bolek)Talaga(Tili),Machura(Franc),Loch Piotr,pomocnicy to Leśniak Achim,Wichary,Pająk Romek,Kożlik Stefan,Salisz Antek,i jeszcze paru,a napad to Labuzga (Bercik),Sasin(Antek),Czornik (Edek),Altman (Grześ),Jedliński,wszystkich juz nie pamiętom myśla ze my sie znomy z widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hokeista Re: Baildon Katowice IP: 62.233.242.* 28.05.04, 18:47 Wlasnie wszyscy zapomnieli o sekcji hokwjowej gdzie grali wybitni sportowcy i reprezentanci Polski oraz olimpijczycy nie bede wymienial z nazwiska CHwala im za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaw Re: Baildon Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:41 był jeszcze ping-pong - kilkanaście lat temu "Beldona" zdobyła w niego mistrzostwo Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawo Re: Baildon Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 00:25 to jest dramat wszystkie kluby cały sport na Śląsku postrzegany jest tylko przez pryzmat piłki nożnej ja pamietam "Beldone" z meczy koszykówki, hokeja czy nawet siatkówki, to że raz zagrali z Wisłą i co a drużyna koszykówki grała z najlepszymi ale tego nikt nie pamięta i z innych gier ale że tam był fusbal nie wiedziałem jak mają się na Śląsku przebić inne dużo inteligentniejsze dyscypliny jak jest takie podejście. Dlatego Katowice nie maja ani dobrej drużyny koszykówki ani siatkówki. Siatkówka żeńska Kolejarza jest wspomnieniem a Muszyna ma I ligową druzynę to jest wstyd Panowie włodarze Miasta a GKS Katowice tak piłkarze jak i hokeiści to zmarnowane pieniądze. Chłopcy bardziej znani są z balang niż z dobrej gry. Może warto juz skończyć z tą świętą krową piłką nożną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klimontowicz Re: Baildon Katowice IP: 62.111.149.* 19.05.05, 14:28 Gazeta powinna dbać o wyższy poziom opracowań o sporcie na Śląsku. Sądziłem do tej pory, że jakość ma jakieś znaczenie dla redakcji Gazety. Cóż,wartość poznawcza artykułu o klubie Baildon Katowice rozwiała moje złudzenia w tej mierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelfan Re: Baildon Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:08 Pamietam trenera koszykówki o tym nazwisku.Dobry był z niego trener. CO do poziomu opracowan to zgadzam sie z Panem w 100 % Wielki Redaktor Czado kiedys owszem pisał w porzadku ,ale teraz jego pisanina to jedynie KASA ,wierszowki o sławnych trenerach,sławnych klubach i sportowcach Sląska pełne są błedów ,podpina sie pod innych redaktorow(wspolpracaP.Czado) no i rzecz najwazniejsza wszystkie te jego rewelacje mozna znalezc w internecie ,w opracowaniach P Gowarzewskiego,i w dodatku jest Cenzorem forum sportowego.Z E N A D A . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Baildon Katowice IP: *.crowley.pl 25.05.05, 15:28 tuż przed zburzeniem hali wydawało się że może uda się ja uratować. na obiekcie mecze swoje wcześniej rozgrywał zespół II Ligi Piłki Halowej GeoDat Katowice a nieco później bardzo prężnie swoje rozgrywki miała Katowicka Liga Halowa. niestety... obiecano że na miejscu hali baildonu powstanie nowy obiekt (ponoć bardziej się kalkulowało wybudować nową hale niż remontowac starą) co z tego wynikło każdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S zsiemianowic Re: Baildon Katowice IP: *.p.pppool.de 20.03.06, 18:39 Po przeczytaniu gazety forum ,wszyscy wniej mowia tylko o klubach pikarskich o koszykowce o hokeju . ale nikt nie spomnial sekcji lekoatletycznej i boisku na kosiuszki.przeciesz tez byla 1 lidze. Odpowiedz Link Zgłoś