Dodaj do ulubionych

borelioza..

14.09.07, 17:09
witam..stwierdzono u mojej 2,5rocznej coreczki
borelioze..pomozcie,bo nie wiem co robic..do kogo sie udac z ta
choroba??
Obserwuj wątek
    • admmm Re: borelioza.. 14.09.07, 17:44
      To bardzo poważna choroba,moja żone zdiagnozowali dopiero rok po ukąszenieu
      kleszcza, njpierw lekarz ogólny leczył ja na reumatyzm (w wieku 26lat)Teraz jest
      juz lepiej, pilnie skontaktuj sie z szpiatalem zakaźnym w Bytomiu jedynie oni
      mają doświadczenie, leczenie to conajmniej 3 tygodnie w szpitalu i podawanie
      dożylnie antybiotyku.Wszystkie inne metody sa nieskuteczne. Jak juz wystapiły
      objawy typu gorączka i puchnięta twarz i wszystkie stawy to tylko
      szpital.Ogólnie mało wiadomo o tej chorobie, co pół roku testy na poziom
      przeciwciał. Jak nie ma poprawy znowu szpiatal
      • bibi27wiki Re: borelioza.. 14.09.07, 22:07
        witam.niestety corka ma 2,5roku wiec szpital w bytomiu jej nie
        przyjmie..dostalam skierowanie do Tych do zakaznego na oddzial
        dzieciecy.na razie byl rumien na plecach i dzieki bogu nie
        goraczkuje i nie puchnie.dziekuje za odpowiedz.pozdrawiam .
        • admmm Re: borelioza.. 17.09.07, 06:24
          O zgrozo, tylko nie Tychy,niestety ale w Tychach na zakaźnym nie maja pojęcia o
          leczeniu tej choroby.Przynajmniej skontaktuj sie z ordynatorem zakaźnego w
          Bytomiu,może da Ci jakieś rady.Nie pozwól by twoje dziecko było leczone na czuja
          w Tychach,wiem bo moja żone tam leczyli, prowadzący lekarz nie był w stanie
          odpowiedziec jak długo potrwa leczenie, a później po kontrolnych badaniach ,już
          była spakowana
          na kolejne leczenie, w końcu jednak się okazało sie że jej nie przyjmną bo nie
          ma potrzeby,odniosłem wrażenie że nie mają pomysłu jak leczyć,raz mówili jedno
          raz inaczej
          • Gość: Boba Re: borelioza.. IP: *.c201.msk.pl 17.09.07, 17:43
            Ja też odnoszę wrażenie,że ty nie wiesz co piszesz ?
            Człowieku opamiętaj się !
            Może jesteś z PIS-u?
    • peterp Re: borelioza.. 17.09.07, 21:08
      Może do Centrum Zdrowia Matki i Dziecka w Ligocie. Mojemu maluchowi pomogli.
      • bibi27wiki Re: borelioza.. 17.09.07, 22:05
        a nie znasz jakiegos dobrego lekarza , ktory sie zajmuje ta choroba?
        napisz prosze..i czy twoje dziecko jest 100%zdrowe?przeraza mnie ta
        choroba..i to co bedzie dalej..dziekuje za namiar
        • Gość: Artuditu Re: borelioza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 00:08
          Czesc bibi27wiki!
          Nie bierz sobie do serca zbytnio tego, co wypisuje admmm, Krew mnie zalewa jak
          widze, gdy laik zabiera głos i jeszcze sieje zamęt.
          Z tego co piszesz, to Twoje dziecko zaczeto leczyc w pierwszej fazie choroby.
          Mysle ze kazdy lekarz(zwlaszcza na oddziale zakaznym) poradzi sobie z taka
          choroba, bo leczenie nie jest jakos specjalnie skomplikowane. Oczywiscie nie
          przesadzamy w druga strone - nie wolno tej choroby bagatelizowac.
          (zona tego nieszczesnika miala juz zmiany w stawach przy diagnozie, a to
          zupelnie zmienia postac rzeczy - skutecznosc leczenia, przebieg choroby itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka