burakpl4 23.10.07, 21:51 na szczęśćie wkrótce Polska będzie drugą Irlandią i nikt nikogo nie porzuci. POdobno PO już instaluje zlewozmywaki dla lekarzy i pielęgniarek, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b123.123 Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii 24.10.07, 09:44 Ktoś tu pomylił pojęcia. Wypłaty nie ma od 15 października, a nie od początku września. A to wszystko za sprawą niemieckiej firmy, która zerwała kontrakt- zresztą robi tak przy każdej mozliwej okazji.. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikzre Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii 24.10.07, 13:10 przeciez byla praca i zarobki tez 3tys euro na reke miesiecznie to malo???mowicie ze nie macie na chleb i jak wrocic ,nie trzeba bylo tyle butelek oprozniac to by cos zoatalo ,jak mnie!!hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaajjjjajjjjjj Re: Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 23.11.07, 18:40 jasne, dostają 3tysiace, firma placi za dom i przeloty oni juz pieniedzy nie maja, hahaha nie trzeba panowie tyle pić to pieniądze by byly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdona Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: *.citec.com.pl 24.10.07, 13:29 A prezes Kurzak siedzi w swoim Lexusie i zawija złote (w papierkach). Do własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 24.10.07, 22:00 tak. prezes kurzak siedzi w leksusie, a powinna pani abdona. zapewne zapracowala na lexusa, tylko zazdrosci bo kurzak ma lepszy silnik. i ma prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 83.142.220.* 27.10.07, 00:36 No cóż, nie jest instytucją harytatywną Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikzre Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii 24.10.07, 14:18 a czym ma jezdzic maluchem!?pacuje to ma.zadroscisz. wez sie lepiej do roboty to tez bedziesz miec .ja tez pracuje i mam. zarobilem tu sporo ,nigdy w polsce bym tego nie zarobil!!!i tez moge sobie kupic auto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziu Imperator Germańska solidność IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.07, 15:15 Germańska solidność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 193.151.50.* 24.10.07, 16:38 Jak pomocnik montera zarabiał 3-4 tys euro, czyli wiecej od irlandczyków to ludzie nie płakali, wszyscy chcieli pracować w irlandii, ten łukasz to chyba wszystko przepił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik zre Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 193.151.50.* 24.10.07, 19:33 ten artykuł to przykład jak media potrafią kształtować fałszywe opinie. Ciekawe czy autor tego artykułu sprawdził informacje "łukasza", sprawdził jego druki pps (pracujacy w irlandii wiedza o co chodzi) oraz przeprowadził wywiad srodowiskowy na miejscu?. Myslę, że autor artkułu to kolejny dziennikarski błazen, który szuka taniej sensacji. Autor artykułu nie interesuje się sumą zaległosci firmy Lentjens wobec ZRE! Nie podał wysokosci srednich zarobków pracowników zre ireland na kontrakcie w moneypoint! Trzeba mieć trochę przyzwoitości i sprawdzonych informacji kiedy jest sie dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilrush Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii-bzdura! IP: *.b-ras1.mvw.galway.eircom.net 24.10.07, 22:10 przerazeni ludzie? koczuja? ci co koczuja w Kilrush, to by tak chcieli w Polsce mieszkac. i jeszcze troche i by tek tak mieszkali. 2,5 roku zarobki 3-4 tysiecy, i biedactwa nie maja na chleb i za co do domu wrocic? konczy im sie jedzenie? miala byc praca i zarobki? byla. i zarobki tez byly. bezczelnosc!!!!!!!! tyle klamstw w 1 artykule?!!!! Lacznie z tytulem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddu wyborcza dala ciala, zreszta nie po raz pierwszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 22:58 pracowalem kiedys w ZRE i zawsze bardzo dobrze bede wspominac ta firme. nie wierze, ze mogli pozostawic swoich pracownikow na pastwe losu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 78.152.221.* 25.10.07, 14:11 no no i nadal nic mowili ze to wielki kontrakt a okazuje sie ze od zre po esb to firmy krzak nie dobrze tylko wykozystac polaczkow i naraska pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydraulik z Polski prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 17:27 A czy ktos pofatygowal sie sprawdzic, ze ZRE do tej pory wyplacalo wszystkie oensje i pracownicy nie bnarzekali. Czy ktos wie ze w irlandii zwiazki zawsze robia szum, by podniesc swoja pozycje Czy ktos tu powtorzyl, ze ZRE zalatwia swoim pracownikom pobyt, wyzywienie i powrot samolotem do domu a wreszcie czy ktos wie ze pracownicy nie chca wracac tylko zostaja w irlandii bo tam latwo o dobrze platna prace, taka jak mieli dotychczas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz atrtykul ktos napisal w 5 minut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 17:30 artykul ktos napisal w 5 minut nie potwierdzajac faktow i plotek. Widac to golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter0104 Re: atrtykul ktos napisal w 5 minut IP: 193.239.63.* 26.10.07, 19:41 oczywiście tak to jest juz z gazetą wybiórczą, widąc jakie tam pracują wykształciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 82.139.13.* 26.03.08, 21:18 JESTEM JEDNYM Z BYŁYCH PRACOWNIKÓW TEJ FIRMY ,MAŁO ZE ZOSTAWILI NAS NA LODZIE TO DO DZIŚ TJ DO MARCA 2008 NIE DOSTALISMY NADAL ZALEGŁYCH WYNAGRODZEN POZATYM FIRMA NAWET NIE CHCE POSREDNICZYC W NASZEJ SPRAWIE MIEDZY NAMI A SYNDYKIEM POPROSTU ŻENADA WSZYSCY SIE WYPIELI I RZAD IRLANDZKI I FIRMA ZRE CZEKAMY NADAL NA ZALEGŁE WYNAGRODZENIE I NIE WIEM CZY SIE DOCZEKAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUREK Katowicka firma porzuciła ludzi w Irlandii IP: 82.139.13.* 26.03.08, 21:32 DOPIERO TERAZ PRZECZYTAŁEM POPRZEDNIE WYPOWIEDZI I MYSLE SOBIE ZE PISALI JE CI CO W BIURACH PRACUJA ,A CO KOGO OBCHODZI CZY KTOS SWOJE PRZEPIJAŁ CZY NIE ? ZAROBILI LUDZIE TAM PIENIADZE TO SIE IM NALEZA A FIRMA POWINNA ZROBIC WSZYSTKO ZEBY IM JE WYPŁACIC .JA TEZ TAM PRACOWAŁEM I NIE POWIEM ZAROBIŁEM DUZO I NIE PRZEPIŁEM ALE DLACZEGO MAM ZREZYGNOWAC Z TEGO CO MI SIE NALEŻY?I NIE OBCHODZI MNIE WOJNA MIEDZY FIRMAMI ZATRUDNIAŁO MNIE ZRE I TO ONI MAJĄ MI ODDAC TO CO MI SIE NALEZY WIEC SMIESZNYM JEST GADANIE ŻE NIE SĄ WINNI.ZRESZTA DO DZIŚ NIC OD NICH NIE DOSTAŁEM WIĘC TO CHYBA O CZYMŚ ŚWIADCZY? Odpowiedz Link Zgłoś