aneta1877 19.12.07, 20:38 a co sadzicie o ulicy rysia na welnowcu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: ul.rysia? 21.12.07, 13:05 aneta1877 napisała: > co to?nikt nie zna tej ulicy? A cóż o niej sądzić? Brudna, odrapana i lepiej się tam nie zapuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 21.12.07, 13:42 Nie wydaje mi się zeby była aż tak straszna,stoi tam blok badz kamienica ocieplona w pobliżu pelno sklepów również innych budynków.A jeśli chodzi Ci o chacharstwo to powiedz tak szczerze gdzie go teraz nie ma?Nie ma znaczenia czy jest to blok czy kamienica zawsze znajdzie sie ktos "z marginesu". Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: ul.rysia? 21.12.07, 14:11 aneta1877 napisała: > Nie wydaje mi się zeby była aż tak straszna,stoi tam blok badz > kamienica ocieplona w pobliżu pelno sklepów również innych > budynków.A jeśli chodzi Ci o chacharstwo to powiedz tak szczerze > gdzie go teraz nie ma?Nie ma znaczenia czy jest to blok czy > kamienica zawsze znajdzie sie ktos "z marginesu". Tak się składa, ze jak pracowałem w MOPSie - była tam masa klientów tej szacownej instytucji. Znacznie więcej, niż np Józefowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 21.12.07, 14:29 To jeszcze nic zlego,wiele osob ratuje sie jak tylko moze,a poza tym jesli ktos ma nizszy dochod od tego wymaganego w MOPSie to dlaczego ma niestarac sie o dofinansowanie,znam osoby ktore maja normalne rodziny,zona z mezem pracuja legalnie,mieszkaja w rowniez nie dobrze odbieranej dzielnicy jak welnowiec czyli na zalezu i tez dostaja pieniadze z MOPSu,wiec to ze ktos jest "klientem" MOPSu nie jest chyba czyms zlym? Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: ul.rysia? 21.12.07, 15:49 Chcesz się dowiedzieć jak tam jest czy uzyskać zapewnienie, że to świetna lokalizacja? W zeszłym roku rozważałam kupno mieszkania tam w tym nowszym budynku. Mieszkanie było super, ale nie zdecydowałam się ze względu na opinie osób pracujących w "służbach" ;-) Niestety nie jest tam zbyt spokojnie, dużo interwencji policji, chuligaństwo. Jasne, że jak się juz zamieszka to można oswoić każdy zakątek, ale mnie te "rysie" stojące w bramach odstraszyły. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: ul.rysia? IP: *.devs.futuro.pl 02.01.08, 18:07 znam znam..jestem tam "na służbie" jeśli ktoś ma zamiar tam zamieszkać lepiej niechaj wieje wcześnie póki pora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterus Re: ul.rysia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:38 Beznadziejna ulica i wysoki wskaźnik przestępczości. Tam lokowani sa też w lokalach socjalnych ludzie z "elementu" , więc stosunkowo dużo na tej ulicy mieszka bandyctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinos Re: ul.rysia? IP: *.ip.netia.com.pl 25.12.07, 18:21 tak czytam te wasze opinie i zastanawia mnie co sadzicie o ulicy wiśniowej,jestem ciekaw waszej opinii bo mam mozliwosc tam zamieszkania.czekam na wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalezok Re: ul.rysia? IP: *.ip.netia.com.pl 26.12.07, 15:17 ja mieszkam na wisniowej,nie moge narzekac,mieszkam tu 3 lata i nie moge narzekac,nie przychodza cygany,menele,pijaki,co prawda mam okna na ulice i w lato jest troche glosno od samochodow,ale nie mam co narzekac,tez wszyscy na poczatku mowili zebym tu nie mieszkal bo mowili ze tojedno wielkie chacharstwo i obawialem sie tego ale jak narazie jest ok i nie mam co narzekac Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 27.12.07, 12:28 a w którym miejscu mieszkasz na tej wiśniowej Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 26.12.07, 18:57 Fajnieze ktos w ogole odpowiedzial:)jestemm ciagle otwarta na wasze zdanie dotyczace rysia,piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: ul.rysia? 28.12.07, 09:49 aneta1877 napisała: > Fajnieze ktos w ogole odpowiedzial:)jestemm ciagle otwarta na > wasze zdanie dotyczace rysia,piszcie :) ulica jest nieciekawa. nie ma co sie oszukiwac. proponuję wycieczke wieczorową porą - sklep nocy to niegdy nie jest dobre towarzystwo. a ocieplony blok nie zmieni sąsiadów a jedynie zmniejszy wydatki na ogrzewanie. jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 28.12.07, 11:53 niestety zdaje sobie sprawe,ze jest to nieciekawa ulica ale nie mam wyjscia i musze tam zamieszkac:/mam nadzieje ze nie bedzie tak zle i bede mogla napisac o tej ulicy tak jak osoba mieszkajaca na wisniowej ze nie ma najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: ul.rysia? IP: *.domainunused.net 28.12.07, 12:16 chodziłem tam nieopodal na siłownię i faktycznie niezbyt ciekawa ulica , tyle że krótka a sąsiadujące (józefowska, modelarska) są w miare bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 28.12.07, 14:00 przynajmniej jakies pocieszenie,ale pociesza mnie rowniez fakt ze kamienica w ktorej bede mieszkac to pierwsza od jozefowskiej,wiec mam nadzije ze az tak tragicznie nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 28.12.07, 23:01 a tak w ogole to co tam sie znajduje w poblizu bo nie mialam mozliwosciu zobaczenia,dzieki za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: ul.rysia? IP: *.domainunused.net 29.12.07, 11:39 Zaraz obok twojego nowego domu bedziesz miała MOSiR - siłownia, sala gimnastyczna, sekcja zapaśnicza. Jest kilka sklepów , społem żabka. Niedaleko jest kościół i cmentarz. Całkiem blisko do Silesia City Center. Na ul. Modelarskiej jest kilka dużych firm - biurowców , np. Netia , Fasing. Blisko na tramwaj i autobus. Ogólnie fajne miejsce gdyby nie te żule. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 29.12.07, 12:00 Z tego co piszesz to nawet fajne miejsce tylko masz racje te "zule" wszystko psuja:/,ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje,że nie bedzie tak tragicznie,a jeszcze takie jedno pytanko nie orientujesz sie czy jest w poblizu jakis plac zabaw?:)Dzieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: ul.rysia? IP: *.silesialan.pl 30.12.07, 14:39 Tak Anetko jest plac zabaw zaraz koło kościoła jakieś 5 min.od ul.Rysia,a jak cię "zule"poznają nawet tylko z widzenia to cię nie ruszą.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1877 Re: ul.rysia? 31.12.07, 14:56 Super,pocieszyłaś mnie:)mam nadzieje ze bedzie mi sie tam dobrze mieszkalo,w sumie juz sie nie moge doczekac:)Szczesliwego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ul.rysia? IP: *.ip.netia.com.pl 06.01.08, 19:57 a ja tam mieszkam i moge powiedziec ze dobrze sie tam czuje,nie mam zadnej rodziny patologicznej:)a co do "zuli"to prosze mi powiedziec tak szczerze gdzie ich teraz nie ma?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś