Gość: Egon Katowice żegnają literkę K IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.08, 17:41 Calkiem,calkiem....te logo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-nurak Katowice żegnają literkę K IP: 82.160.247.* 08.05.08, 18:00 a ja myślałem, że to logo meksyku, jakieś sombrero czy coś, strata pieniędzy, cena też kosmiczna, normalne studio graficzne robi takie projekty za 300zł, a że powinien być konkurs to ogłoszony to też ktoś miał tu rację, komu kopertę komu bo idę do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bok Re: Katowice żegnają literkę K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:27 Logo dobre tak jak i hasło Miasto wielkich wydarzeń - (gdzie ??? ) Hasło równie idiotyczne jak hasła chorzowskie w stylu: Chorzów miasto bluesa ... żenada ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie jest prokura 5 tys., odkryli spodek i windowsowskiego Paint'a IP: *.chello.pl 08.05.08, 19:01 ja rozumiem, że rzeczy najprostsze pomysły czasem są genialne (pewnie połowa osób nie z żadnego biura, co się tym zajmuje, zrobiła by albo pierwszą literkę albo wpadła na spodek - ja raczej też), ale za takie wykonanie dali 5tys. i na dodatek nie zorganizowali konkursu, bo po co...Wolałbym logo za 50tys., ale coś porządnego, a takie coś co nam zaprezentowano, to można było ogłosić konkurs, ale wśród czytelników z nagrodą 50 PLN i może mielibyśmy lepsze logo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardvark Re: 5 tys., odkryli spodek i windowsowskiego Pain IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 13:26 Zgadzam się, że projekt tego loga nie porywa swoją formą. Jest wręcz słaby i niedopracowany. Ale co to ma wspólnego z paintem, to ja nie rozumiem. Cokolwiek myślisz, uwierz, że w paintcie nie da się wykonać takiego projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrali nam chasło Śląskie najciekawsze wice zgadzam się w 100% IP: *.chello.pl 08.05.08, 19:04 nawet nie wiedzą jak dobrze dobrano nam hasło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemniak Katowice żegnają literkę K IP: *.3s.pl 08.05.08, 21:56 No k .... niestety Niedawno, podczas rozmowy z pewnym radnym pojawila sie z jego strony pretensja dotyczaca tego, z miasto dolozylo sporo pieniedzy na prace adaptacyjne w katowickim Rondzie Sztuki. Prace te byly wyraznie czynione po to, by nowe miejsce spelnialo oczekiwania katowickiej Akademii Sztuk Pieknych - artystycznego gospodarza tego miejsca. Oczywiscie rozumiem, ze nie mozna przeprowadzic zadnego procesu myslowego w druga strone i zastanowic sie, co w zamian mogloby to miasto od akademii uzyskac ..... A juz na pewno jedna z tych rzeczy mogloby byc logo. Skoro nagle - szczerze mowiac nie do konca wiadomo dlaczego zrezynowano ze starego logo (nota bene autorstwa prof. Mariana Oslislo - rektora tej uczelni), to przeciez mozna bylo przeprowadzic konkurs na uczelni i studenci, chocby tylko dla wprawy wzieliby w nim udzial. Jesliby jeszcze sobie wyobrazic, ze student ASP wygralby taki konkurs, mozna byloby zalozyc, ze to fajne, ze miasto widzi i dostrzega mlodych tworcow i on moga sie w nim dobrze czuc i byc moze z nim wiazac swoja przyszla kariere .... Jesli mam jeszcze sobie wyobrazic, ze pracujac w miejskiej instytucji kultury mam tego loga uzywac na wszystkich drukach, to juz do glebi jestem wzruszona.... Katowice - miasto wielkich wydarzen! Powstaje zapewne nowa przesztrzen miejska! K..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniak Katowice żegnają literkę K IP: *.3s.pl 08.05.08, 22:02 Jeju, a po co przetarg w ktorym wezma udzial firmy? A to juz nie mozna zaprosic kreatywnych tworcow? A firmy juz tylko do wdrazania tych pomyslow? Przeciez nie ma nic bardziej wykluczajacego sie nawzajem: z jednej strony kreacja i wolnosc a z drugiej przetarg i zapewne najnizsza cena jako decydujace kryterium Bosko, cudownie ..... Bez watpienia powstanie cos pieknego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prism Katowice żegnają literkę K IP: *.domainunused.net 08.05.08, 22:03 To kpina, żeby za tego bohomaza zapłacić takie pieniądze. Zainteresowanym polecam przeglądnięcie 99designs.com/categories/logo-design - tam za śmieszne w porównaniu z powyższą sumą kwoty (uznaniowo, przeciętnie od $100 do $300) można otrzymać logo zgodne z wytycznymi, które przekazywane są projektantom biorącym udział w konkursie. No przecież nawet nie ma czego porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Promujmy sie!!! IP: 88.220.76.* 09.05.08, 10:02 Serdecznie wiamy gosci zacheconych gadzetami! Zagranicznych gosci przyjezdzajacych autobusem powitamy blotem z "miedzynarodowego dworca" oraz pietruszka z pobliskiego bazaru! Gosci podrozujacych koleja powitamy darmowym zastrzykiem przeciwtezcowym i klipsem na nos. Zdeterminowanych do przyjazdu samochodem zaprosimy do wycieczki "safari z zachodu na wschod szlakiem Gliwickim i Warszawskim" reklamowanym jako "sprawdz zawieszenie swojego samochodu i swoja cierpliwosc". Tych, ktorzy juz jakos dotra zaprosimy na spacer ulica 3 Maja i "Rynkiem" pod jakze wymownym tytulem "rozroznianie zapachu szczyn i gnijacej marchewki na tle nieoswietlonej ulicy Pocztowej" oraz "w labiryncie samochodow pod Domem Prasy". Dla zadnych ciszy i wypoczynku cos w stylu "Park - wyjacy wietnamczyk czy halas quadu - wybor nalezy do Ciebie"... Promujmy sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armata Katowice żegnają literkę K IP: 194.146.248.* 09.05.08, 20:28 Łącze sie z bólu i źałobie ze wszystkimi projektantami mieszkającymi w Katowicach, ze od teraz ich miasto nosi takie logo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazel No pięknie!!! IP: *.interpc.pl 10.05.08, 12:30 Niebieski kolor (...) oznacza przestrzenność i POWIETRZE Katowic!?! Zieleń - bogactwo, wiedza!?! Od kiedy to bezszeryfowa czcionka to wielkość!?! Wyszczuplony krój - ośrodek uniwersytecki!?! To jakaś, delikatnie mówiąc, NADINTERPRETACJA. Kto pisał to uzasadnienie? Proponuję sięgnąć do publikacji na temat symboliki kolorów lub zwrócić się do prawdziwych fachowców... Kolor i liternictwo "omówione", a dlaczego ani słowa o formie? Jak znak broni się w wersji monochromatycznej? Gdyby to logo poddać restylizacji, otrzymalibyśmy stare logo spodka, które było o niebo bardziej konsekwentne. Nie był to może ideał, ale było lepiej. Nistety, w sieci nie mogę go już znaleźć w niezdeformowanej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka font fatalny... IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.08, 16:59 font fatalny. logo do przyjęcia pod warunkiem, że będzie prezentowane razem z tym klipem: youtube.com/watch?v=GzOzy3qhtaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka konkurs? IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.08, 17:38 może mnie ktoś oświeci - przeglądam właśnie net i nie mogę znaleźć żadnego niusa o konkursie na to logo. czy ktoś może wrzucić linka? a może gdzieś są opublikowane inne nadesłane propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemezis Logo Koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:40 istna tragedia. Czcionka też jest częscią logo, a tu jest zwykły standardzik niedopasowany do reszty. Reszta razi przeciętniactwem. Kolory wyblakłe jak z lat 70 tych. 5 tysięcy złotych...poszło się paść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Katowice żegnają literkę K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:43 Najgorsze w tym logo jest to, że zostało zrobione na kolanie w pięć minut przy użyciu myszki i najprostszego programu graficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Katowice żegnają literkę K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 03:47 Nowe logo jest słabe-szczególnie banalny wybór motywu. Przecież Spodek, to przedziwny stwór betonowej architektury lat 70tych, a więc coś co już naprawdę dawno, dawno nie jest aktualne ani ponadczasowe. Jego graficzna wersja wyszła co prawda bardziej kolorowo niż originał, ale kojarzy się z plastikowym "gorącym kubkiem", który zresztą poddał się temperaturze. Katowice ma wprawdzie parę architektonicznych perełek, ale są to przeważnie zabrudzone fasady starych kamienic. Więc pomysł koncypowania logo miasta w oparciu o jeden element architektury i to w zdecentaralizowanym regionie pozbawionym klasycznych cech miejskich, wydaje mi się chybionym. Zostaje rzeczywiście tylko ten nieszczęsny spodek. Ale czy spodek jest jedynym elementem reprezentującym Katowice? Nie jestem też za tym, by Katowice kojarzone były tylko z przemysłem, dlatego logo powinno być bardziej innowatywne, odważne, sugerujące także intelektualny potencjał miasta - ale na to trzeba się trochę wysilić. A tak Spodek-miejsce, które jedyne w nocy podczas imprez, podświetlone efektownie kryje swoje szare oblicze staje się symbolem miasta. Wóz cyrkowy daje ten sam efekt. Moim zdaniem niewypał. Widać, że brakło twórcom inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Katowice żegnają literkę K IP: 77.223.194.* 14.05.08, 18:37 Pamiętam jak przed laty objawiono tamto logo z literą K. Zaraz sobie pomyślałem: - O k..., co za kretyńskie logo!? I kolory i jego forma były całkiem do d...! Ale wszyscy radni z ówczesnym prezydentem miasta na czele wpadli w cielęcy zachwyt. Dobrze, że ten chybiony znak Katowic odchodzi nareszcie w niebyt. Szkoda tylko, że to "nowe" logo - też jest do dupy. Może sobie funkcjonować jako znak "Spodka", ale nie... Katowic! :-((((( Zresztą jego kolory są znowu do bani. Mdłe, blade i gryzące się. Żółty z niebieskim nie wychodzi za dobrze. Tylko u Van Gogha podnosiły ekspresję obrazów i były mistrzowsko zestawione z innymi barwami. Dlatego np. nie cierpię RAŚ. ;-))) Lepiej wstrzymać się z tym znakiem i ogłosić zupełnie nowy konkurs projektów na nowe logo Katowic. Dobrze Wam radzę...(!!!) (HKP - hańba kiepskim pomysłom) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student ASP w KAto Katowice żegnają literkę K IP: *.interpc.pl 14.05.08, 21:22 NIe wiem dlaczego włądze Katowic nie wykorzystali potencjału studentów z naszego ASP. WYstarczyło ogłosić konkurs i napewno nie wyszło by takie gówlno przez duże G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co to ma byc? Katowice żegnają literkę K IP: *.interpc.pl 14.05.08, 21:30 hmmmmmm to ma być profesjonalne logo ....chyba ktoś sobie kpiny robi........ zapewne to dzieło sekretarki z Urzędu Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jandybala Katowice żegnają literkę K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 21:10 Wstyd i tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Katowice żegnają literkę K IP: 83.142.222.* 16.05.08, 11:14 z której strony tak wygląda spodek???? to jakieś pieprzone sombrero, dziurawe na dodatek. Istnieje szansa, że przez te dziury troche oliwy niektórym nakapie do pustych, niewrażliwych estetycznie główek!!!! Czy Ci ludzie wiedzą co to jest grafika użytkowa? czy oglądają co się dzieje w tej materii na świecie (że o innych nie wspomnę)... I jeszcze te billboardy ośmieszające miasto w całej POLSCE!!!! KATASTROFA, i to MY ich sobie wybraliśmy??? Urzędnicy!!!! wychylcie nosa z tych zimnych murów...w śród nas są wrażliwi na piękno, a teraz tylko się wstydzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Katowice żegnają literkę K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:01 Rozumiem że Arial albo inny badziew był pierwszy na liście fontów w Corelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia.shame.blox Re: Katowice żegnają literkę K IP: 83.142.222.* 27.05.08, 21:06 silesiashame.blox.pl/html piszcie!!!! rozkręcamy bloga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacrz Re: Katowice żegnają literkę K IP: *.silesialan.pl 18.06.08, 22:45 Logo wyglada jak CYCEK!!! Chyba ci ktorzy nie znaja Katowic i Spodka beda mieli takie skojarzenia!!! Cieniutki projekt!!! Odpowiedz Link Zgłoś