Dodaj do ulubionych

torbiel Bakera

IP: *.3s.pl 13.07.08, 13:19
Czy ktoś miał usuwaną torbiel Bakera, moja jest duża i wielokomorowa
ok. 9cm. Interesuje mnie wielkość blizny i stan po operacji. Boję
się, proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • jm-30 Re: torbiel Bakera 16.07.08, 19:51
      Cześć. Od 2,5 roku mam nawracające w dużych ilościach wysięki w prawym kolanie.
      Miałam synowektomię chirurgiczną. Wycięta w 90% maziówka odrosła w gigantycznym
      tempie po kilku miesiącach. Naszło z powrotem tyle płynu i maziówki że wybiły w
      dwie cysty w dole podkolanowym (jedna to torbiel Bakera). Teraz wegetuje od
      punkcji do punkcji (co 10-14 dni). Podają mi steryd i biorę salazophyrin EN.
      Wyklucza się u mnie dnę moczanową i rzs (bo mam zajęty tylko jeden staw). Ponoć
      mam spondyloartropatię seronegatywną. Ale nikt nie ma pomysłu na moje
      wyleczenie. Czy mógłbyś opisać mi swój przypadek?! DZIĘKUJĘ ZA ODPIS!!!
    • jm-30 Re: torbiel Bakera 16.07.08, 20:01
      Moja największa torbiel Bakera była duża i wielokomorowa... zawierała płyn i
      maziówkę... a jej wymiary wtedy to (170x25x15 mm)... Nikt nie proponował mi
      wycinania jej, bo to syzyfowa praca (!!!) Jeśli błona maziowa przerasta, to
      będzie produkować płyn, a ten razem z maziówka musi się gdzieś gromadzić więc
      wybija w custę... Proste!!! Chirurgiczne usuwanie skutków nic nie daje !!!
      Należy szukać przyczyn przerastania błony i nachodzenia płynu !!! Tyle że u
      mnie nikt nie potrafi postawić sensownej diagnozy :( Pozdrawiam i mam nadzieję,
      że coś mi odpiszesz pa
    • nom444 Re: torbiel Bakera 10.01.17, 13:51
      Miałam torbiel Bakera / 70mm x 30mm x 25mm / po zerwaniu wiązadła ACL . Pozbyłam się jej ćwicząc . Na początku Rehabilitacja nic nie dała, miałam krio, masaże i specjalne ćwiczenia, ale nic to nie dało, wiec zaczełam ćwiczyć sama na siłowni -na wiosłach i na orbitreku. Na początku strasznie bolało, szczególnie na wiosłach , -zginanie kolana z dociskiem, ale podejrzewam, że właśnie to sprawiło , że w końcu podciśnienie rozszerzyło ujście torbieli i płyn przestał się gromadzć. Po 3-4 tygodniach ćwiczeń torbiel się wchłonela . Spróbujcie, może u was też to pomoże.
    • macs97 Re: torbiel Bakera 21.05.18, 13:00
      Polecam zabiegi techniką Bowena, w Katowicach jest kilku terapeutów. Spróbuj naprawdę warto, terapia potrafi czynić cuda Więcej o samej technice poczytacie tutaj zabiegibowena.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka